Telegram Web Link
📄 مقاله

وعده‌‏‌های عملی و کارساز

👤 موسی غنی‌نژاد

اگر اصل را بر صحت بگذاریم و فرض کنیم همه نامزدهای ریاست‌جمهوری در همه وعده‌‌‌های خود صادق هستند، یعنی وقتی به قدرت رسیدند به همه وعده‌‌‌های خود عمل خواهند کرد، دو پرسش اساسی پیش‌روی انتخاب‌کنندگان خواهد بود: نخست اینکه آیا این وعده‌‌‌ها عملی است و دوم اینکه اگر واقعا به آنها عمل شد، کارساز (نتیجه‌بخش) خواهد بود یا نه؟ عملی بودن وعده، شرط لازم برای کارساز بودن است؛ اما شرط کافی نیست. عملی بودن یک وعده چندان نیازمند کار علمی و کارشناسی نیست؛ اما کارساز واقع شدن آن حتما مستلزم ارزیابی علمی و کارشناسی است.

◽️@utfinance◽️
گزارش_عملکرد_سه_ساله_دولت_تیر_1403.pdf
740.2 KB
📄 گزارش

بررسی عملکرد اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی و مقایسه آن با دولت حسن روحانی


◽️@UTFINANCE◽️
📄 گزارش

مقایسه میانگین رشد «قیمت مسکن» و «اجاره مسکن» در دولت‌های مختلف

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 کتاب فردا

کتاب فراز و فرود ملت‌ها
فرهاد نیلی و جعفر خیرخواهان


👤 مانی بشرزاد

◻️فراز و فرود ملت‌ها کتابی است که به دلیل رشد و توسعه کشورها و مهم تر از آن دلیل توسعه نیافتگی کشورها و موانع توسعه می‌پردازد.

◻️چه چیزی باعث می‌شود کشورهایی با فرهنگ، تاریخ و اقلیم مشابه به دستاوردهایی متفاوت برسند و شهروندان یک کشور، حاضر باشند جان خود را به خطر بیندازند، از دیوار 15 متری با سیم خاردار عبور کنند تا فرصت زندگی در کشور همسایه را پیدا کنند؟ چه چیزی عامل اصلی تفاوت میان کشورها در مسیر توسعه است؟ در این برنامه با نگاهی به تاریخ اندیشه اقتصادی، بحث نهادها و اقتصاد سیاسی به این سوال پاسخ داده می‌شود.

برای مشاهده ویدئوی کامل این برنامه در وبسایت فردای اقتصاد کلیک کنید

◾️نسخه یوتیوب
🎙
نسخه صوتی

#کتاب_فردا
#جعفر_خیرخوهان
#فرهاد_نیلی
▫️@utfinance◽️
📄 یادداشت

علم بومی یا توجیه بی خردی؟

✍️ مانی بشرزاد

امروزه سودای علوم انسانی بومی در سر بسیاری از شبه متفکرانی است که فکر می‌کنند قرن‌ها انباشت دانش، تجربه‌های تاریخی، نظریه پردازی، جدال‌های فکری و مباحثات روش شناختی بیهوده است و آنها لازم است چرخ را دوباره اختراع کنند.
آنها اعتقاد دارند نظریه‌های غربی جواب مشکلات غربی‌ها را می‌دهند و استفاده از آنها برای مشکلات ایران، اشتباه فکری است. بسیاری از سردمداران علم بومی، علم اقتصاد را نفهمیده‌اند و نگاهشان به علم اقتصاد، نگاه مکتب تاریخی آلمان به علم اقتصاد است.

تصور آنها از علم اقتصاد تصور تئوری توطئه محوری است که علم اقتصاد را توجیه طبقه ثروتمند یا کشور قدرتمند برای حفظ قدرت و ثروت خود می‌داند. علم اقتصاد برای توجیه امتیازات یک طبقه به وجود نیامد. 3 کتاب مهمی که توسط آدام اسمیت، بکاریا و تورگو در قرن هجدهم نوشته شد و بسیاری تولد علم اقتصاد را آنجا می‌دانند، بیشتر از اینکه توجیه امتیازات طبقه مرفه باشند به نقد حکمرانان و سرمایه داران رانتی زمانه خود پرداختند که با امتیازات ناعادلانه دولت به قدرت رسیده بودند.

علم اقتصاد نه آمریکایی است، نه انگلیسی، بلکه بدنه‌ای از نظریه‌ها برای توضیح پدیده‌های اقتصادی است. این بدنه به کمک اندیشمندان با روش‌ها، نگرش‌ها و جهانبینی‌های مختلف بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شود و توانایی پیش بینی و توضیح بیشتری پیدا میکند. نکته اصلی این است که کار اندیشمند نه از رد کردن تمامی اندیشه‌های پیش از خود است، بلکه ایستادن بر شانه غول‌‌ها است.

سال‌ها تجربه تاریخی و اندیشمندانی که درباره آنان اندیشیده‌اند میراث گران بهایی است که نمی‌توان بدون فهمیدن آنها به درک درستی از جهان رسید.


منبع: کانال مانی بشرزاد

◽️@utfinance◽️
👤 مسعود نیلی

دوستان گرامی،
با توجه به شرایط خطیر کشور و به‌عنوان رای شهروندی، با همهٔ نگرانی‌هایی که برای آیندهٔ مادر عزیز و رنجورمان، ایران، دارم و با این امید که برای چندمین بار هم که شده، تلاش در جهت جلوگیری از متوقف یا حداقل کند شدن سرعت تخریب منابع کشور، مورد آزمون قرار گیرد، روز جمعه به آقای دکتر پزشکیان رای خواهم داد.

امیدوارم دولتی با برخورداری از پشتیبانی قوی مردم و ارادهٔ سیاسی برای عبور از مشکلات بزرگ تشکیل شود و آقای دکتر پزشکیان همان‌طور که وعده داده‌اند در صورت پیروزی، به اتخاذ رویکرد علمی در برخورد با مسائل و شفافیت و پاسخگویی در ادارۀ امور پایبند باشند.

◽️@utfinance◽️
Forwarded from شرق وحشی
آزادی مجوز در آرژانتین
دیردره نانسن مک‌کلاسکی (منتشر شده در فولا ده سائو پائولو)
ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)
https://www.tg-me.com/yusefmasoud/703
Forwarded from شرق وحشی
آزادی مجوز در آرژانتین
دیردره نانسن مک‌کلاسکی (منتشر شده در فولا ده سائو پائولو)
ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)
https://www.tg-me.com/yusefmasoud/702
*
به‌تازگی از کنفرانس بزرگ کیتو در بوینس آیرس، 12-11 ژوئن دربارۀ «تولد مجدد آزادی در آرژانتین و فراتر از آن» برگشته‌ام. این تولد مجدد، شش ماه نخست دولت خاویر میلی است. این آزادی، برابری مجوز است، چیزی که آرژانتین و برزیل شدیداً به آن نیاز دارند. میلی تا حدی آن را ارائه می‌دهد. آرژانتین یکی از مقررات‌گذاری شده‌ترین اقتصادهای جهان است و در آرژانتین و برزیل شما اجازه ندارید از خارج از بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی خرید کنید -که سیاستمداران دولتگرا آن را در دست دارند.
سخنرانی ده دقیقه‌ایم دربارۀ برابری مجوز آغازگر این برنامۀ دو روزه بود و سخنرانی یک ساعتی رئیس‌جمهور میلی هم به آن پایان بخشید. نیمی از سخنرانی‌اش صحبت‌هایی تخصصی دربارۀ دستاوردهای دولتش بود، به‌ویژه در زمینۀ سیاست‌های پولی و مالی. به هر حال، انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آرژانتین، از پرونیست‌های دولت‌گرا به لیبرالیسمِ حزب آزادیخواه، می‌تواند الگویی برای کشور شما و من باشد. بدون هیچ شورش بزرگی. بدون آسیب به هیچ ساختمان دولتی. درست است، وقتی در دوازدهم ژوئن سال جاری، سنا به بعضی اصلاحات میلی رأی داد، شورشیان با پلیس درگیر شدند. آسوشییتد پرس و دیگر خبرگزاری‌ها توجه بسیاری به ماشین‌های شعله‌ور کردند. اما برخلاف 6 ژانویه در ایالات متحده و 8 ژانویه در برزیل، اختلالات اندکی به وجود آمد و هیچ تهدیدی متوجه قانون اساسی نشد.
آرژانتینی‌ها، از جمله خود میلی، نشان می‌دهند که دارند بزرگ می‌شوند. پیش از انتخابش نگران بودم که شاید کاملاً بالغ نباشد. اما نشان داده که بالغ است و به آرژانتینی‌ها یاد می‌دهد آنها هم همینطور باشند. شعار «زنده باد آزادی لعنتی» او نشان دهندۀ استفاده‌اش از خطابۀ پوپولیستی است. اما این مسئله برای کمک به بالغ‌گرایی است که با کودک‌گرایی پرونیسمی که از 1946 کشور را به خاک سیاه نشانده، فاصلۀ بسیاری دارد. پرونیسم می‌گوید اگر دولت از متیو مالیات بگیرد تا به اِما یارانه بدهد و سپس از اِما مالیات بگیرد تا به متیو یارانه بدهد، وضع هر دوشان بهتر می‌شود. از جیب چپ‌مان پول را دربیاوریم و آن را در جیب راست‌مان بگذاریم و به این ترتیب وضع ما بهتر می‌شود. ها، ها.
نیم ساعت صحبت‌های اقتصاد فنی میلی برای این بود که بگوید «ببینید، من یک اقتصاددان واقعی‌ام» که واقعاً هست. «به من اعتماد کنید.» من به او اعتماد دارم.
لولا و میلی در جی7 با یکدیگر دیدار نکردند. بی‌خیال پسرها، بزرگ شوید.
https://www.tg-me.com/yusefmasoud
📄 یادداشت

👤 میلاد روشنی پایان

جامعه‌ای که در بند یک استبداد اصلاح ناپذیر حکومتی‌ست تنها زمانی راه‌های نجات را می‌یابد که به جامعه‌ای خودآیین تبدیل شود. جامعه‌ی خودآیین جامعه‌ای ست که تمام پل‌های پشت سر خود را ویران می‌کند تا وقتش را برای یافتن آدم‌هایی تلف نکند که قرار است ماده‌ها و تبصره‌های مفید در قانون موجود را پیدا کنند.

جامعه‌ی خودآیین قانون خود را در توافقی نانوشته اما مورد اتفاق تاسیس می‌کند و گرفتار تراژدی‌های انتخاب در زمین حاکم نمی‌شود و جایگاه تشریفاتی و پوک «مطالبه‌گری» را به همان‌هایی حواله می‌دهد که همه چیز را از معنا تهی کردند.

شرط تكوین چنین جامعه‌ای نفی مطلق تمامیت قانون فاسد به انضمام تمام آن مخلفاتی است که ایل و طایفه‌ی ماله کش‌ها «ظرفیت‌های اصلاح» می‌نامند. کسانی که میان بد و بدتر انتخاب می‌کنند و هنوز دست از امید برای ماهی‌گیری در مرداب این قانون نکشیده‌اند، خواسته یا ناخواسته به خودآیینی جامعه ضربه می‌زنند. آنها شجاعت کندن از وضع موجود را ندارند و با اولین لولوخورخوره‌ای که نظام در انتخابات کاندیدا می‌کند، وحشت زده می‌شوند و تحت فعالیت شدید مکانیسم‌های دفاعی‌شان رای دادن به فلان کاندیدا را رفراندوم می‌خوانند.

شرکت در هیچ انتخاباتی در ایران رفراندوم نبوده و نیست و شرکت در این یکی که اصلاً نیست. رفراندوم زمانی معنا دارد که مسئله‌ی انتخاب زمین در میان باشد و شرط ساختن هر زمینی خود آیینی جمعی ست.

◽️@utfinance◽️
معرفی کتاب «گذشته‌ی یک توهم: جستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم»
اثر فرانسوا فوره

امشب در کلاب‌هاوس (در برنامه‌ی مژده‌ی کتاب حلقه دیدگاه نو)
ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران
ارائه: احسان عزیزی

لینک اتاق:
https://www.clubhouse.com/invite/kgXSlY4ZykEbjdb6LErR69d5r1kOC8EjGp6:gZPXk6GjpLDGxtxRWDWoMcmnPo35j_fP9trHLci36Fo


◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

معنای برخورد مردم با انتخابات

👤 مصطفی مهرآیین

مردم می‌گویند اگر حکومت «حق مرگ» را حق باستانی خود می‌داند و در پی اعمال «سیاست مرگ» است ، ما «سیاست زندگی و تقویت زندگی» را می‌خواهیم و حکومت باید در این مسیر حرکت کند.

ما مردم در پی وارد کردن مفهوم «زندگی» به تاریخ ایران مدرن هستیم. یا آن را ممکن کنید یا شما را مشروع نمی‌دانیم و قدرتی که به شما داده‌ایم را پس خواهیم گرفت.

◽️@utfinance◽️
Audio
🎧 فایل صوتی معرفی کتاب «گذشته‌ی یک توهم» اثر فرانسوا فوره

👤 احسان عزیزی (دبیر مجموعه علوم اجتماعی کتابستان برخط)

📍در برنامه مژده کتاب حلقه مطالعاتی دیدگاه نو

📚برخط‌بوک (کتابستان برخط): 🆔 @BarkhatBook


◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

حقایق آشکار انتخابات

👤 پویا جبل‌عاملی


نیکلاس کالدور، اقتصاددان برجسته در سال۱۹۶۱ خصوصیاتی آماری از روند بلندمدت رشد اقتصادی را مطرح ساخت که ابتدا آن را «دیدگاهی آشکارشده از حقایق» نامید و سپس این خصوصیات آماری در بین اقتصاددانان «حقایق آشکارشده» (Stylized Facts) قلمداد شد. منظور از «حقایق آشکارشده» خصوصیات آماری است که هر نوع تحلیل و مدل‌سازی باید این حقایق آشکارشده را در دل خود داشته باشد. از این منظر، بگذارید نگاهی به‌ خصوصیات آماری و به عبارت بهتر حقایق آشکارشده انتخابات روز جمعه بیندازیم؛ هرچند این حقایق با داده‌کاوی در ریز آمار می‌تواند بهتر انجام گیرد. حقایقی که هر نوع تفسیر و راه‌حل برای چالش‌های جامعه ایران نمی‌تواند از آن چشم‌پوشی کند:

۱- اکثریت جامعه ایران حاضر به رای دادن در این انتخابات نشدند. آمار رسمی حکایت از ۶۰درصد عدم مشارکت دارد. این در تداوم سه انتخابات گذشته بود که نشان‌دهنده عمق شکاف میان جامعه و نهادهای رسمی است.

۲- آمار نشان از جذب رای آقای پزشکیان از روستاها و شهرهای کوچک و حتی قشر مذهبی دارد. وجود ۶۰درصد عدم مشارکت با وجود نامزد مورد اجماع احزاب اصلاح‌طلب در این انتخابات حکایت از آن دارد که این احزاب دیگر قدرت اثرگذاری بر سبد رای گذشته خود را ندارند و آقای پزشکیان به مدد سبد رای جدید، نفر اول دوره ابتدایی انتخابات شد.

۳- اصولگرایان هم نه به اندازه رقیب، اما قدرت تجمیع سبد رای سنتی خود را تا حدی از دست داده‌اند. به‌ویژه اگر آمار نامزدهای این گروه را با آمار ۱۸میلیونی سال۱۴۰۰ مقایسه کنیم.

حقیقت آشکارشده اول، امری است که به راحتی نمی‌توان از آن عبور کرد. نفس انتخابات برای آن است تا توزیع قدرت در نهادهای رسمی تبلور اراده و نظر جامعه و تصویری از توازن نیروها و مطالبات جامعه و عموم مردم باشد. حال مشخص شده است که اکثریت از آنکه بتوانند این تصویر را در نهادهای رسمی پیاده کنند، ناامید شده‌اند. می‌توان این برداشت را داشت که قانون‌گذاران و مجریان عملا تفکر، اندیشه و سبک زندگی اکثریت را نمایندگی نمی‌کنند. از این رو به واقع اگر قصد آن است اتفاقات سال ۱۴۰۱ تکرار نشود، باید در اجرای قوانین غیرجهان‌شمول و صرفا به‌واسطه آنکه نهادهای فعلی آن را رسمی کرده‌اند، خودداری ورزید.

حقیقت دوم و سوم اما حکایت از آن دارد که شکاف و نارضایتی ایجادشده برآمده از بازی جناح‌های مرسوم و این دولت و آن دولت نیست. جناح‌های مرسوم هم سبد رای خود را از دست داده‌اند. مساله تغییر واقعی رویکردها و استراتژی‌های رسمی است. این امر نیز نیاز به صبوری‌کردن تا انتخابات آتی ندارد؛ از همین امروز باید دست به کار شد. نهادهای رسمی باید بتوانند روابط کشور را با سایرین به حالت عادی درآورند و هم روابط جامعه و دولت (state) را به‌گونه‌ای تنظیم کنند تا حداقل اعتماد بازآفرینی شود. این آخری می‌تواند با رسمیت بخشیدن به خواست افراد در حیطه خصوصی و کمرنگ کردن نقش دولت در امر و نهی کردن در این حوزه، به شکل ملموسی ایجاد شود.

از سوی دیگر همان‌گونه که تصمیم‌گیرندگان در این انتخابات نشان دادند به دنبال افزایش نرخ مشارکت با پذیرش گزینه احزاب اصلاح‌طلب هستند، این خواست باید به سمت بازتر کردن نهادهای سیاسی سرایت کند و تصمیم‌گیرندگان نشان دهند که حاضر به تغییر توزیع قدرت به نسبت خواست جامعه هستند. اگر این قدم‌ها از سوی نهادهای رسمی برداشته نشود، اگر حقایق آشکارشده به فراموشی سپرده شود و اگر در بر روی همان پاشنه بچرخد، جامعه ایران ممکن است مترصد وقایع دردآور دیگری باشد که نه به نفع افراد جامعه و نه نهادهای رسمی خواهد بود. از سوی دیگر به‌دلیل نحیف شدن قدرت سیاستگذاری اقتصادی، این تغییرات می‌تواند پیش‌نیاز اصلاحات اقتصادی باشد که ایران برای بازگشت به روند صعودی رشد پایدار و ملموس در معیشت مردم، به آن نیاز دارد. اگر قصدی برای دیدن باشد، حقایق آشکارشده انتخابات می‌تواند مسیر تغییرات آتی را به تصمیم‌گیرندگان به خوبی نشان دهد.



◽️@utfinance◽️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/15 18:38:20
Back to Top
HTML Embed Code: