Telegram Web Link
📄 یادداشت

با ادب باش تا بزرگ شوی

👤 مرتضی مردیها

از میان نام‌های فامیل دوتایش برای من جالب بوده: کوچکیان، و بزرگیان. نهایت اینکه به مصداق ضرب‌المثل «برعکس نهند نام زنگی کافور»، بزرگیان‌ها بعضی‌هاشان به طور رقت‌انگیزی کوچک بوده‌اند. از آن جمله یکی که از شدت امپریالیسم‌ستیزی، به بهانه‌های سیاسی، به غرب گریخت تا در سایۀ شیطان بزرگ به فن شریف مفتخواری روزگار بگذراند.

یعنی از مالیات سرمایه‌داران و هم زحمت‌کشان آن کشورها، پول‌هایی تحت عناوین مختلف بگیرد و انرژی برآمده از آن را صرف اثبات این کند که نظام سرمایه‌داری نظام مزخرفی است؛ و البته تا حدی هم راست می‌گوید؛ چرا که یک نظام زالوپرور است. خودش در انبار غَلّۀ خودش موش می‌پرورد. علت پیشرفتِ کُندِ آن در دهه‌های اخیر هم گویا همین بوده است. به قول شاعر:
گر نه‌ موشِ دزد در انبان ماست
گندمِ اعمالِ چل ساله‌ کجاست!؟

باری نقل است‌ که یکی از این جماعت، به مراکز اداری ذی‌ربط مراجعه کرده و پروندۀ پناهندگی یا مهاجرت یا چیزی در این مایه‌ها‌ گذاشته بوده. کارمند مربوطه پرسش‌هایی می‌کرده و فرم‌ها را پر می‌نموده. از جمله پرسش‌ها یکی این بوده که شما به این کشور تشریف بیاورید چه فایده‌ای برای این سرزمین یا برای بشریت در کلیت آن خواهید داشت‌.

طرفِ ذی‌ربط مطالبِ بی‌ربطِ فراوانی گفته از جمله در سوک عدالت و ستایش حقوق بی‌نوایان (بدون قائل شدن به هرگونه تبعیض میان تنگ‌دستان و گشاد‌پایان) و اندازه‌گیری دقیق فواصل طبقاتی (به‌ویژه طبقۀ یک و همکف) و دفاع از حکومت‌های بومی با تأکید بر حق آدمخواری آنان (به مثابۀ غنای فرهنگی) و اعتراض به داغایش جهانی (علی‌الخصوص در اعضای تحتانی) و حق همه‌جورجنس‌گرایی (که با تنوع‌طلبی کاملاً یکی نیست) و کارسازی برای پناهندگی یا‌ مهاجرت (که تعابیر نژادپرستانه‌ای است و مِن‌‌بعد باید گفت تشریف‌فرمایی) تمامِ شوربختانِ عالم به غرب (با خانۀ مجانی و مقرری مکفی بدون کسر مالیات) به مثابۀ یک حق مسلم، حرف‌های اضافی در مورد ارزش اضافی و ظلم مضاعف و انسان طراز مکتب و مواردی از این دست خطابه‌های غرّایی ایراد می‌کند.

کارمند مربوطه تمام این سخنان را، که البته به‌عنوان یک پرولتاریای کارمندی از درک همۀ ظرافت‌های آن عاجز بوده، با توجه به قراین ظاهری و باطنی (و معنای نام فامیل) جمع و جور می‌کند و در زیر این قسمتِ پرسشنامه که از «آوردۀ محتملِ متقاضی» پرسیده بود، به طور مختصر و مفید می‌نویسد:
2 big eggs and 1 wide hole
امضا و مهر


◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◽️ سندرم ماشین کاسترو چیست؟

ساسان آقایی در جدیدترین قسمت پاورقی مدبویز درباره‌ی بحران ناکارآمدی در رژیم‌های توتالیتر و نوتوتالیتر حرف زده است.

او از کوبا به عنوان مثالی یاد کرده که چگونه ماشین تبلیغات و پروپاگاندا کار می‌کند و چگونه شکست می‌خورد.


📌 کامل ویدیو را در یوتیوب مدبویز ببینید: (لینک)

کانال تلگرام پادکست مدبویز:
www.tg-me.com/MadBoysPodcast


◽️@utfinance◽️

#کاسترو
#کوبا
#مدبویز
#پادکست
#پادکست_مدبویز
#ساسان_آقایی
📄 مقاله

تمام چشم‌های آبی روی رفح است


📌 از متن:

وقتی می‌گویند «اغلب کشورها و اقشار فرهیخته و نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری دارند اسرائیل را محکوم می‌کنند» منظورشان که البته به زبانش نمی‌آورند این است که سفیدپوست غربی هم دارد اسرائیل را محکوم می‌کند تو کی باشی که خلافش را بگویی.
این را به زبان نمی‌آورند و حتی وانمود می‌کنند که وارون این فکر می‌کنند و همین عقیده و احساسی را که تا مغز استخوانشان رسوخ کرده است (سفید غربی از ما بهتر است) به طرف مقابلشان نسبت می‌دهند، ولی معنای تمام گفتارها و رفتارهایشان حاکی از همین طرز فکر است. چون در واقعیت حمایت از فلسطین را اتفاقاً فقط بخشی از همان سفیدپوست‌های غربی دارند انجام می‌دهند؛ اعم از اینکه از نوع اینستاگرامی آن باشد یا از انواع قدری غیرنمایشی‌تر آن مثل امدادرسانی و کارهای مشابه. حتی تصور اینکه دولت چین یا هند اسلکه‌ای را مشابه آنچه دولت آمریکا در غزه ساخت بسازند خنده‌آور است؛ یا مثلاً شما کجا دیدید دانشجوی چینی در پکن و شانگهای ادا و اطوارهای مشابه دانشجویان کلمبیا و هاروارد را در بیاورد؟

اینکه می‌گوییم حتی چپ ایرانی که ادای ضدیت با امپریالیسم را در می‌آورد هم می‌خواهد «سفید» بشود همین است. یعنی می‌خواهد دغدغۀ سفیدها را داشته باشد. تشرهای بعضاً وقیحانه‌شان به تودۀ مردم در ایران که چرا «بی‌تفاوت» هستید ناشی از این است که به‌طور ناخودآگاه از این بابت که در کشوری «غیرسفید» زاده شده‌اند و مردمش دغدغۀ سفیدها را ندارند ناراحت‌اند.
از آن طرف هم وجدان سفید غربی را داریم که بابت «سفید» بودنش معذب است؛ مانند بالاشهری که رویش نمی‌شود با ماشین مدل بالا به محله‌های پایین شهر برود و مدام ادای آدم‌های خاکی و لوطی‌ها را در می‌آورد که وانمود کند ماشین و ساعت گران برایم مهم نیستند. تمام آن چیزهایی که چپ در این نیم قرن گذشته دربارۀ مسئلۀ هویت بافته و به مخالفان خود نسبت داده است در واقع فرافکنی ذهنیت خودش است؛ وگرنه سرمایه‌داری که کاری با نژاد و رنگ ندارد. هر کس قیمت بالاتر پیشنهاد داد به او بفروش و هر کس قیمت ارزان‌تر خواست از او بخر. اگر هم غیر از این رفتار کنی قانون مانعت نمی‌شود، ولی در نهایت نژادپرست خودش را از خیلی چیزها محروم می‌کند. رنگ پوست دغدغۀ چپ‌هاست.

چپ غربی از سفید بودنش معذب است، چپ ایرانی از سفید نبودنش ناراحت است و هر دو این را فرافکنی می‌کنند. این البته فقط در مورد چپ صادق نیست. بخشی از به اصطلاح ارزشی‌های «صورتی» هم نگاهشان همین است: به اسرائیل موشک شلیک می‌کنند، فردایش شهر پر می‌شود از پلاکاردهایی با عکس سایت یک خبرگزاری غربی که ببینید آن‌ها هم می‌گویند اصابت کرده، یعنی سفیدپوست‌ها ما را تأیید کرده‌اند و حالا توی ایرانی کی هستی که بگویی اصابت نکرده است؟! سلطنت‌طلب‌مان هم که چپ را می‌کوبد باز در زمینه‌های دیگر خودش از همین منطق پیروی می‌کند: ببینید نروژ و انگلیس هم شاه دارند، تو وسط خاورمیانه کی هستی که بگویی مقام مادام‌العمر بی‌خاصیت می‌خواهیم چه کنیم؟! به جای این حرف‌ها زود باش پاشو برو شاه رو بیار!

متن کامل

◽️@utfinance◽️

#رفح
#فلسطین
#اسراییل
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

بازار خود ما هستیم

👤 خاویر میلی
سخنرانی رییس جمهور آرژانتین در موسسه هوور دانشگاه استنفورد / چهارشنبه 9 خرداد 1403

لینک یوتیوب

◽️@utfinance◽️

#خاویر_میلی
#خاویر_مایلی
#آرژانتین
#موسسه_هوور
#استنفورد
📄 مقاله

معرفی کتاب «درک سازوکارهای پول»

«درک سازوکارهای پول» تازه‌ترین کتاب از اقتصاددان آمریکایی، رابرت پی. مورفی (Robert P. Murphy) است که تلاش دارد تا ادبیات اقتصاد پولی در دنیای مدرن را به‌گونه‌ای که برای همه خوانندگان قابل فهم باشد ارایه کند. این کتاب که با عنوان انگلیسی Understanding Money Mechanics در سال ۲۰۲۱ میلادی از سوی موسسه میزس منتشر شد، اواخر سال ۱۴۰۲ توسط نشر چالش و با ترجمه «احسان موسوی» در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

رابرت مورفی، اقتصاددان بنام مکتب اتریش، پژوهشگر ارشد موسسه میزس (آلاباما، ایالات متحده) و موسسه فریزر (ونکوور، کانادا) است. او متولد ماه می ۱۹۷۶ میلادی است و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه نیویورک در سال ۲۰۰۳ دریافت کرد. وی که همواره در رسانه‌ها و سخنرانی‌های مختلف حضور داشته و سعی کرده تا کنش‌گری موثری در فضای علم اقتصاد داشته باشد، در سپتامبر ۲۰۲۱ توسط وب‌سایت Academic Influence به‌عنوان فردی تاثیرگذار در علم اقتصاد معرفی شد.

◽️@utfinance◽️

#درک_سازوکارهای_پول
#رابرت_مورفی
#مورفی
#مکتب_اتریش
📄 مقاله

درس‌های یک حادثه

👤 پویا جبل‌عاملی


📌 از متن:

تحریم‌ها مخرب‌تر از آن است که فقط توده‌های مردم از آن آسیب ببینند. این حادثه را به هر شکل می‌توان تفسیر کرد؛ اما از این واقعیت نمی‌توان چشم پوشید که رئیس‌جمهوری ایران مجبور بوده است برای انجام ماموریتش سوار بر بالگرد نیم‌قرن پیش شود!

کارآیی بوروکراتیک و اجرایی دستگاه‌های دولتی به شکل غیرقابل اغماضی کاهش یافته است. از فراهم‌آوری تمهیدات برای پرواز رئیس‌جمهوری که ابتدایی‌ترین آن، اطمینان کامل از شرایط جوی است تا پیدا کردن لاشه بالگرد پس از قریب ۱۶ساعت، افت کارآیی نهادهای رسمی برای انجام وظایفشان مشهود است. امروزه کوچک‌ترین تغییرات جوی در چند ساعت آینده قابل رصد است؛ اما دستگاه‌های مربوطه قادر به انجام آن نیستند. صحنه‌های عملیات جست‌وجو را در نظر بگیرید که حجم قابل‌توجهی از نیروها به منطقه می‌روند؛ اما معلوم نیست کدام نهاد، رهبری تیم‌ها را برعهده دارد و این عدم هماهنگی و بی‌نظمی کاملا در اطلاع‌رسانی از حادثه نیز به چشم می‌خورد و نهایتا در فاصله زمانی بسیار طولانی درحالی‌که محدوده حادثه مشخص بود، لاشه بالگرد پیدا می‌شود.

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

حاجی ارزونی

👤 مرتضی مردیها

اگر برای کاری از جمله ابراز عقیده‌ای که کسانی می‌کنند دلیل عقل‌پسندی نیافتید و دیدید به‌ رغم دلایل و شواهد روشن بر اشتباه بودن آن کار، کماکان بر آن اصرار می‌ورزند، ناچارید دلایلی را که مطرح می‌کنند کنار بگذارید و بروید یک لایۀ عمیق‌تر و ببینید «علت» کارشان چیست؟ به عنوان نمونه، جغرافیای رأی کاندیدای حکومتی را در انتخابات ریاست جمهوری در این کشور تأمل کنید. مناطقی که بیشترین رأی را می‌دهند اغلب دینی‌تر نیستند، حتی چندان سیاسی هم نیستند. تاحدودی، تابعی است از پایین بودن سطح رفاه و سواد.‌ بنابراین، حتی اگر در مصاحبه‌هایی که صورت می‌گیرد گفته شود مثلاً به فلان دلیل رأی دادم یا به این فرد رأی دادم، این ارائۀ دلیل را کسی جدی نمی‌گیرد و ذهن می‌رود سراغ علت، از جمله ارزش کمک‌های یارانه‌ای و پایین‌بودن حساسیت سیاسی. داستان کمدی ساندیس هم بیانی از همین ماجراست.

حال اگر با چنین نگاهی، مقاومت بسیاری بر سر «همۀ چشم‌ها به فلان» را رصد کنیم، به گمان من می‌توانیم، ورای دلایل ادعایی، ردپای حاجی ارزونی را پیدا کنیم. کلاهمان را قاضی کنیم. ببینید من می‌خواهم یک کاری بکنم. یک بروزی، ظهوری، که کمی مرا (هم در چشم خودم و هم دیگران) اخلاقی و انسانی و پیشرو نشان دهد؛ چه باید بکنم؟‌ خب، مخالفت‌ با ستم گزینۀ جالبی به نظر می‌رسد. بدیهی است که چنین مواجهه‌ای در وهلۀ نخست با نزدیکترین ستم‌ها بایستی صورت گیرد، ولی خطرناک است و گران؛ به ویژه اگر بخواهد بی‌پرده و تند باشد. پس ذهن‌ می‌رود به سمت دورتر.‌ مثلاً چین و روسیه و سوریه و سودان. ولی فرد می‌بیند که جریان نیرومند و بارزی از مخالفت در این موارد به چشم نمی‌خورد.

آدم‌ها بیشتر عقلشان به چشمشان است. مگر چندبار راجع به سودان یا اویغور یا نظایر آنها چیزی در سوشال مدیا یا اخبار دیده و شنیده؟ اطلاع درست و درمانی هم ندارد که آنجا اصلاً چه خبر است. گیرم اطلاعات آماری از ارقام شبه‌نجومی در مورد کشته‌های سوریه و زندانیان چین بگوید، وقتی فضای رسانه‌ای از آن لبریز نیست، محکوم کردن آن برای منی که قرار است کمی خودم را در ویترین بگذارم و کمی هم وجدان کوچک خوب خودم را تسلی بدهم، چه فایده دارد؟

یافتم! یافتم! (با طنین ارشمیدسی)
کسی و جایی هست که همۀ شرایط بهینه را دارد. اولاً که بدترین موجود این دنیا از منظر رسانه‌ها یعنی امریکا پشت آن است؛ دوم اینکه، این همه می‌گویند که غاصب و نامشروع است؛ سوم (این را یواشکی می‌گوییم) حکومت هم که با آن دشمن است، پس هم خطری نیست و برای حفظ سلامتی نافع است، هم حتی نوعی رشوه است که در بعضی مواجهات (مثلاً اصلاح‌طلبانه) می‌تواند داد و ستد شود.

اما یک مشکل هست: مگر تو میدانی که آنجا چه خبر است؟ مگر طرف مقابل آنها کمتر اهل خشونت و رادیکالیسم است؟ و از این چیزها. گویا کار گیر کرده. ولی معجزه‌ای نازل می‌شود. چیزی که مثل سیل خروشان هر مانعی را از سر راهش می‌شورد و می‌برد. کودکان! دیگر هیچ چیز مهم نیست. همین‌که کودک‌کشی شده، تمام است. همه چیز برای اشد اعتراض فراهم است. کسی جرأت دارد بگوید نه!؟ مثل ماهیچه می‌اندازندش توی چرخ گوشت. حالا ممکن است این وسط کسانی بگویند حضرات! آخه اینجا که خیلی بدتر بوده. ولی مشکلی نیست. فریاد بزن ای بر خرمگس‌ معرکه لعنت! ما خودپرست و ملی‌گرا نیستیم! ستم هر جا که باشد محکوم است. کودکان! کودکان!

این دلیلی است که‌ مطرح می‌شود. علت ولی به گمان‌من‌ چیز دیگری است: حاجی ارزونیه: با قیمت کم، بگو مجانی، مفتکی، بدون خرج، بدون اخراج، بدون زندان، کلی فعالیت سیاسی می‌کنی؛ بدون هزینه می‌شوی یک انسان شریف اخلاقی که دلسوز کودکان و مظلومان است‌. به قدری هم نظربلند که اینجا و آنجا برایش فرقی نمی‌کند.‌ اگر هم در اینجا، در حوادث سال‌های اخیر کاری نکرده‌ای و در مظان اتهامی، این جبران می‌کند: منم آنکه در سطح جهان ستم را محکوم می‌کنم. مثل شما دربند قوم و قبیله و بچه‌محل‌های خود نیستم. به قول صمدآقا، هیشگی نمی‌تونه مث مو محکوم کنه!

انکار نمی‌کنم که بخشی از پیوستگان به این کارزار، انسان‌هایی شریف و اخلاقی‌اند، باری، فقط با کمی نگاه سطحیِ یک‌معادله-یک مجهولی. شماها بدانید که هیچ مشکل مهمی در دنیای ما یک‌معادله-یک‌مجهول نیست.
بخشی از این اردوگاه هم هست که اعضا و اجزای شبکۀ طراحی و اجرای برنامه‌های اتحادیه تمدن‌ستیز و لیبرال‌ستیز به سرکردگی چپ رادیکال است. با شماها حرفی ندارم، ولی الله‌وکیلی ما را جزو کسانی که گول شانتاژهای شما را خورده‌اند طبقه‌بندی نکنید.
می‌ماند سواد اعظمی که جزء هیچ یک از این دو دسته نیستند. دوستان! انگیزه و علت پیوستن شما و بازنشرها، رفتن به نشانی حجرۀ حاجی ارزونی است.

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📕 تازه‌های نشر

کاوش در مبانی اخلاق

👤 دیوید هیوم

ترجمه: مرتضی مردیها

◽️@utfinance◽️

#هیوم
#مرتضی_مردیها
#مردیها
#دیوید_هیوم
#اخلاق
سد اشتغال زنان
رصدخانه اقتصاد
🎧 پادکست رصدخانه #اقتصاد

سد اشتغال زنان
/چرا مشارکت اقتصادی #زنان ایرانی پایین است؟/

© دنیای اقتصاد

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

یاسر جبراییلی: «مسئولیت رو بدن به من دلار رو میارم زیر ۲۰ تومن»

صادق الحسینی:

دیروز قفل سطح جدیدی از توهم باز شد. فردی گفته: «مسئولیت رو بدن به من دلار رو میارم زیر ۲۰ تومن»
‏این همان ادعایی است که ⁧ بنی‌صدر ⁩ در حوزه اقتصاد کرد. او که اقتصاد خوانده و رئیس‌جمهور بود، عوامفریب بود و خطا کرد، اینها که ۳ واحد هم اقتصاد نخوانده‌اند و یک نانوایی را اداره نکرده‌اند!

◽️@utfinance◽️

#صادق_الحسینی
#اقتصاد
#دلار
#قیمت_دلار
#یاسر_جبراییلی
#بنی‌صدر
📄 مقاله

چرا حتی در کشورهای پیشرفته مسکن همچنان یک معضل است؟
/رویای خانه در بن‌بست مقررات/

👤 مهران خسروزاده

برایان کاپلان، اقتصاددان آمریکایی در تازه‌ترین کتاب خود به تاثیر منفی مقررات محدوده‌کننده بر عرضه مسکن پرداخت. او با بیان اینکه حل معضل مسکن تقریبا تمام چالش‌های اقتصادی خانوار را حل می‌کند، افزود که نظام مقررات فعلی با تولیدکنندگان این بخش به مثابه مجرم برخورد می‌کند.

برایان کاپلان، اقتصاددان آمریکایی، استاد اقتصاد دانشگاه جورج میسون است. او که تحصیلات خود در مقطع دکترا را در دانشگاه پرینستون گذرانده است، به واسطه کتاب‌هایش شناخته می‌شود.
کتاب «افسانه رای‌دهنده عقلایی» مشهورترین اثر اوست.«پرونده‌ای علیه آموزش» و «دلایل خودخواهانه برای داشتن فرزند بیشتر» از سایر کتاب‌های شناخته‌شده این اقتصاددان آمریکایی به شمار می‌رود.
او در تازه‌ترین اثر خود با نام «بساز، عزیزم بساز: علم و اخلاق مقررات مسکن» به قیمت‌های باورنکردنی مسکن در ایالات متحده پرداخته و در تلاش است تا ریشه‌ها و راه‌حل این مشکل را بررسی کند. به عقیده او آنچه مانع می‌شود تا آحاد اقتصادی به خوبی سایر بخش‌ها در بخش مسکن عمل نکنند، این است که مقررات و نظام نظارتی کشور با سازندگان مسکن به مثابه مجرم برخورد می‌کنند و متعاقبا از عرضه مسکن می‌کاهد.

◽️@utfinance◽️

#مسکن
#برایان_کاپلان
#دانشگاه_جرج_میسون
#بازار_مسکن
#قیمت_مسکن
#مهران_خسروزاده
والتر بلاک_غزه.pdf
181.2 KB
«نامه‌‌ای‌ سرگشاده به کودکان غزه»

👤 نویسنده: والتر بلاک

✍️ مترجم: بی‌بی

📌 مقدمه مترجم:

«والتر بلاک، یکی از تاثیرگذار ترین و مهم‌ترین اقتصاددان‌های زنده مکتب اتریش است که هایک برای یکی از کتاب‌های او نوشته بود: من را به یاد میزس می‌اندازد.

تراژدی زمانه این است که امروز او از موسسه میزس به دلیل نوشتن این مقاله اخراج شده است.
اینک ترجمه‌ی این مقاله‌ی مهم و متفاوت را در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم. به مهر بخوانید.»

◽️@utfinance◽️

#والتر_بلاک
#انستیتو_میزس
#موسسه_میزس
📄 مقاله

والتر بلاک کیست؟

◽️@utfinance◽️

📌 والتر ای. بلاک، رئیس و استاد اقتصاد، کالج تجارت، دانشگاه لویولا نیواورلئان، و عضو ارشد (سابق) موسسه میزس، هارولد ای. ویرث است. والتر بلاک، اقتصاددان برجسته مکتب اتریش و نظریه پرداز آزادی‌خواه است. بلاک که به خاطر تعهد تزلزل ناپذیرش به آزادی فردی، اصول بازار آزاد و دیدگاه‌های جنجالی‌ شهرت دارد، با اثر اصلی خود، «دفاع از غیرقابل‌دفاع» گفتمان قابل توجهی ایجاد کرده است.

◽️@utfinance◽️

#والتر_بلاک
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 فرهاد نیلی:

«هر 4 سال یه دفعه ما دنبال یه سوپرمن می‌گردیم که همون نقش هرکول رو داشته باشه و بره داخل اصطبل رو تمیز کنه.

اولا چنین هرکولی وجود نداره، هیچ نظامی با هرکول اینو درست نکرده. و دنبال پاک‌دستانی می‌گردیم و این پاک‌دست‌ها باید کیا باشن؟ کسانی باشن که توی قبلی‌ها سابقه‌ای ندارند. هیچ سابقه اجرایی ندارند. تجربه مدیریتی ندارند. چون رزومه‌شون سفیده میشن اون هرکولی که بیان این طویله رو تمیز کنند.

شما با هر مدیری، با هر کارگزاری، با هر مجری، هر چه طول مدت حضورش در مجموعه بیشتر باشه {صحبت کنید}، با مثال‌های بیشتر و مصادیق عدیده‌تر و مستدل‌تر و مستحکم‌تر میگه که: نمیشه.
هر کس که ادعا می‌کنه میشه، هیچ سابقه و عقبه‌ای نداره. شمشیر چوبی‌ش رو برمی‌داره و میره به جنگ این‌ها. در بهترین و خوشبینانه‌ترین حالت، واقعا هم می‌خواد درست بکنه، اما سازوکارها رو ندیده و نشناخته، کلاف سردرگم تعارض منافع رو ندیده، بنابراین میره جلو، 6 ماه که می‌گذره؛ اولا خودش ممکنه دستش توی 4 تا موضوع گیر بیفته، ثانیا متوجه میشه که ماجرا خیلی عمیق‌تر از این حرف‌هاست.»

◽️@utfinance◽️

#فرهاد_نیلی
#انتخابات
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو / نسخه کامل برنامه کتاب فردا

خطاهای فکری علم اقتصاد

👥 گفت‌وگوی مانی بشرزاد با محمدقلی یوسفی

◻️حتی گریگوری منکیو، اقتصاددان پرآوازه جریان اصلی علم اقتصاد و نویسنده کتاب‌های درسی نیز می‌گوید که کارهای چندین دهه گذشته در علم اقتصاد یک چرخش اشتباه بوده است.

◽️ جریان اصلی علم اقتصاد که باور داشت با ابزار ریاضیات می‌تواند به دستاوردهای علوم طبیعی نزدیک شود، نتوانست بزرگ‌ترین اتفاق اقتصادی قرن بیست و یکم یعنی بحران مالی ۲۰۰۸ را پیش‌بینی کند. اما پرسش اصلی این است که چگونه علم اقتصاد از جهان واقعی فاصله گرفت؟

◻️در این قسمت از برنامه کتاب فردا، درباره کتاب «خطاهای فکری علم اقتصاد» مانی بشرزاد با نویسنده آن دکتر محمدقلی یوسفی اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طبابایی گفت‌و‌گو کرده‌ است.

◽️ نحوه شکل‌گیری اقتصاد نئوکلاسیک، دلیل بحران در علم اقتصاد، نقد روش ریاضی در علم اقتصاد، شباهت‌های اقتصاد جریان اصلی به سوسیالیسم بازار محورهای اصلی این گفت‌وگوست و تمرکز این جلسه بر موضوع تاریخ اقتصاد و اشکالات اقتصاد جریان اصلی در بحث معرفت شناسی است.


🎙نسخه صوتی

◽️@utfinance◽️

#خطاهای_فکری_علم_اقتصاد
#محمدقلی_یوسفی
📕 معرفی کتاب

خطاهای فکری علم اقتصاد

👤 محمدقلی یوسفی

🔗 لینک خرید کتاب

◽️@utfinance◽️

#محمدقلی_یوسفی
#خطاهای_فکری_علم_اقتصاد
#علم_اقتصاد
#اقتصاد_اتریشی
#اقتصاد
2024/09/27 19:27:19
Back to Top
HTML Embed Code: