Telegram Web Link
🔴 کمونیسم روزمره

صندوق‌های سرمایه گذاری درآمدثابت
نمی‌توانند بگویند که درآمدثابت هستند


سازمان بورس در نامه‌ای به «صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت»، استفاده از برخی کلمات مانند درآمد ثابت، سود ثابت، نرخ سود موثر و بازدهی بدون ریسک را ممنوع اعلام کرد.


◽️@utfinance◽️
Forwarded from Finance & Economics
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیوکست ژورنال

تاریخ اورشلیم؛ از هفت‌هزار سال پیش تا هفت اکتبر

👤 علی حجوانی

📌 مطالب این ویدئو بر اساس کتاب «بیوگرافی اورشلیم» نوشته سایمن سی‌بگ مانتی‌فیوری؛ تاریخ‌نگار مشهور بریتانیایی است.

◽️@utfinance◽️
Finance & Economics
📄 مقاله چه کسانی اقتصاد دولتی را در ایران تئوریزه کردند؟ ◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

چه کسانی اقتصاد دولتی را در ایران تئوریزه کردند؟

سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی، در حوزه اقتصاد، نیاز به جانشینی برای ساختارهای شکل‌یافته احساس می‌شد. از یک سو نفوذ استعماری غرب به ‌عنوان یکی از عوامل اصلی استقرار و قوام نظام شاهنشاهی شناخته می‌شد و از سوی دیگر رویکرد سوسیالیستی برای مبارزه با این نظام ابزار مناسبی به حساب می‌آمد و زمینه استقبال از رویکردهای ضدسرمایه‌داری را در جریان انقلاب ایران فراهم می‌کرد.

بدین‌ترتیب، آثار و گفتارهای کسانی چون شریعتی به‌عنوان رهبران فکری تاثیرگذار انقلاب، در این دوره به یکی از منابع اصلی تئوریزه‌ کردن اقتصاد دولتی در ایران مبدل شد. علاوه بر او، از کتاب‌های سیدمحمدباقر صدر، سید‌محمود طالقانی، حبیب‌الله پیمان، مرتضی مطهری، سید‌محمد بهشتی و سیدابوالحسن بنی‌صدر به ‌عنوان تئوری‌سازان اقتصاد ایران در دوره گذار انقلابی یاد می‌شود.

◽️@utfinance◽️

#اقتصاد_دولتی
#بنی_صدر
#حبیب‌اله_پیمان
#صدر
#بهشتی
#مطهری
#شریعتی
#طالقانی
📄 مقاله

چرا چپ گرایان و اسلام گرایان اغلب در یک جبهه قرار می‌گیرند؟


رابطه چپ گرایی و اسلام گرایی موضوعی پیچیده و چندوجهی است که از وجوه مختلف ایدئولوژیک، سیاسی و تاریخی تلاقی می‌کند. علی‌رغم تفاوت‌های آشکار در جهان بینی و اهداف اصلی، هر دو (چپ‌گرایی و اسلام‌گرایی) بنیان‌های مشابهی نیز دارند. همچنین گاه نقاط مشترکی پیدا کرده‌اند و در ائتلاف‌های عمل‌گرایانه شرکت کرده‌اند.

رابطه بین چپ گرایی و اسلام گرایی به طور قابل توجهی در طول زمان تکامل یافته است اما اشتراکاتی در بنیان‌های فکری آنان وجود دارد. در قرن بیستم، در دوران اوج گرفتن مبارزه با غرب و نظام سرمایه داری، جنبش‌های چپ و اسلام گرا اغلب خود را در تقابل با قدرت‌های غربی می‌دیدند و غربی‌ها را «استعمارگر» و «امپریالیست» می‌خواندند. این مخالفت مشترک گهگاه به تلاش‌های همکارانه منجر می‌شد، همانطور که در مبارزات مختلف در خاورمیانه و شمال آفریقا دیده شد.

در طی قرن بیستم در کشورهایی مانند الجزایر، مصر و ایران، گروه‌های چپ و اسلام‌گرا برای سرنگونی هیئت حاکمه مورد حمایت قدرت‌های غربی همکاری می‌کردند. به عنوان مثال، در جریان انقلاب 57 در ایران، گروه‌های چپ غیراسلامی و چپ‌های مسلمان همراه با فقیهان و گروه‌های اسلام‌گرا علیه حکومت پهلوی مبارزه کردند. حزب توده، مجاهدین خلق ایران و فدائیان اکثریت حتی از قرار گرفتن آیت‌الله خمینی در مسند رهبری حکومت جدید حمایت کردند.

علاوه بر این چپ گرایی و اسلام گرایی چندین هدف مشترک دارند که همکاری آنها را در مقاطع مختلف تسهیل کرده است. هر دو جنبش اغلب خود را ضد امپریالیستی و ضد سرمایه داری معرفی می‌کنند و به دنبال به چالش کشیدن هژمونی ارزش‌های غرب، سرمایه داری و تجارت جهانی هستند. این مخالفت مشترک با عناوینی مثل مبارزه با سلطه خارجی و استثمار اقتصادی اعلام می‌شود که زمینه‌ای برای اشتراک زبانی، حمایت و همکاری متقابل فراهم می‌کند.

علاوه بر این، هر دو ایدئولوژی از عدالت اجتماعی حمایت می‌کنند. چپ گرایی که مبتنی بر اصول مارکسیستی و سوسیالیستی است، بر مبارزه طبقاتی، توزیع مجدد ثروت و ایجاد جامعه عادلانه‌تر تأکید دارد. از سوی دیگر، اسلام‌گرایی با تأکید بر ابعاد اخلاقی سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی، از آموزه‌های اسلامی برای دفاع از عدالت اجتماعی استفاده می‌کند. از آنجا که گفتار اسلام گرایان و گفتمان چپ گرایان عمدتاً در تضاد با اصول علم اقتصاد قرار می‌گیرند، هر دو گروه برای جذب توده‌ها و عوام به رتوریک و خطابه روی می‌آورند.

1/2

ادامه در پست بعد
◽️@utfinance◽️
ادامه:

همچنین هر دو ایدئولوژی را می‌توان «جمع‌گرا» نامید. به این معنا که جامعه و گروه‌های اجتماعی را ذیل کلیت‌هایی دسته بندی می‌کند و اقلیت‌ها و افراد خارج از این کلیت‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد. اسلام‌گرایان از مفاهیمی چون امت و جامعه اسلامی استفاده می‌کنند و چپ‌ها به مفاهیمی مثل جامعه و طبقه علاقه دارند. جمع‌گرایان، افراد و اقلیت‌ها را به بهانه حفظ و دفاع از ارزش‌های جمعی سرکوب می‌کنند. ارزش‌هایی که عمدتاً آرمانشهری هستند.

هر دو ایدئولوژی برای نظام حقوق مالکیت اعتبار و اهمیت کمی قائل هستند و مالکیت منابع طبیعی و صنایعی که آن را راهبردی می‌دانند عمومی تلقی می‌کنند. این تلقی به دولتی شدن اقتصاد و ناکارآمدی اقتصادی دولت‌های اسلام‌گرا و چپ‌گرا منتهی شده است.

ذکر این نکته نیز مهم است که اسلام گرایان بسیاری از مفاهم مشابه را از ادبیات مارکسیستی وام گرفته‌اند و اسلام سیاسی یا اسلام انقلابی تاثیرات قابل توجهی از مارکسیسم پذیرفته است. نمونه‌های متفاتی از گروه‌های اسلام‌گرایی در قرن بیستم بروز و ظهور داشتند که هم برپایی حکومت اسلامی را دنبال می‌کردند و هم به ارزش‌ها و روش‌های سوسیالیستی علاقه‌مند بودند. بسیاری از این گروه‌ها خود را چپِ مسلمان، خداپرستان سوسیالیست و یا سوسیالیست مسلمان نامیده‌اند.

از سوی دیگر هر دو ایدئولوژی به دنبال مهندسی اجتماعی و ساختن انسان جدیدی هستند. رویکردی که لاجرم با ضدیت با تمدن و مدنیت همراه شده و در نهایت به تحمیل نظام سیاسی و اقتصادی متمرکز به شهروندان و سرکوب سبک‌های زندگی متفاوت و اقلیت‌ها منجر شده است.

نگاه ایدئولوژیک به حوزه‌های مختلف حیات اجتماعی و اقتصادی شهروندان، دولت‌های برآمده از هر دو ایدئولوژی را به برنامه‌ریزی مرکزی، مداخله در حوزه زندگی شخصی شهروندان، ضدیت با روابط اقتصادی و فرهنگی شهروندان با شهروندان دیگر کشورها، سانسور در حوزه فرهنگ و استفاده از پروپاگاندا متمایل کرده است.

با وجود این اهداف مشترک، تنش‌ها و اختلافاتی بین چپ گرایی و اسلام گرایی وجود دارد که ریشه در جهان بینی‌های متفاوت و اهداف نهایی آنها دارد. چپ گرایی اساساً ماتریالیستی است و مبارزه طبقاتی و توزیع مجدد قدرت اقتصادی را در اولویت قرار می‌دهد. در مقابل، اسلامگرایی ذاتاً دینی است و به دنبال ایجاد نظم سیاسی و اجتماعی مبتنی بر اصول و قوانین شریعت است. این اختلافات ایدئولوژیک گاهی نیز به اصطکاک و درگیری منجر شده است. به عنوان مثال، پس از همکاری اولیه در جریان انقلاب ایران، حکومت جمهوری اسلامی تحت رهبری آیت‌الله خمینی به حذف گروه‌های چپ روی آورد که منجر به سرکوب وکشتار آنها شد. به طور مشابه، در کشورهایی مانند مصر، گروه‌های چپ و اسلام‌گرا غالباً خود را در تضاد می‌بینند، به‌ویژه بر سر مسائل مربوط به سکولاریسم، حقوق زنان و نقش دین در زندگی عمومی.

در مجموع می‌توان گفت آن عاملی که موجب نزدیکی دو ایدئولوژی به ظاهر متفاوت می‌شود، بنیان‌های فکری مشترک در ضدیت با ارزش‌های لیبرالی مانند حقوق فردی، حق مالکیت، آزادی مبادله، آزادی سیاسی، آزادی بیان، و حق دنبال کردن امیال و علایق فردی است.
2/2

◽️@utfinance◽️
◽️ دیدگاه:

«رهبران روشنفکر مردم، مغالطاتی را تولید و منتشر کرده‌اند که در آستانه نابودی آزادی و تمدن غرب هستند.»

👤 لودویگ فون میزس

◽️@utfinance◽️

#میزس
#فون_میزس
#لودویگ_فون_میزس
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

توسعه در گرو صلح دولت با بازار است

👤 مقصود فراستخواه

▫️مقصود فراستخواه جامعه‌شناس در حاشیه رویداد کرمان آیدکس 2024، از علل عدم توسعه در ایران گفت: برای رسیدن به توسعه باید موانع مشارکت بخش خصوصی خلاق برداشته شود.مقررات زدایی به شکل واقعی رخ دهد.

▫️فراستخواه تاکید کرد: دولت باید دوست اقتصاد، بازار ،جامعه مدنی باشد و موانع را از پیش پای مبتکران بردارد. ما نیاز به صلح داریم؛ اکنون دولت با بازار می جنگد و با جامعه ناسازگار است. پس باید دولت صلح با بازار ، جامعه و صلح با جهان را در پیش بگیرد.


◽️@utfinance◽️

#توسعه
#مقصود_فراستخواه
#جامعه_مدنی
درسگفتار کتاب «قانون، قانونگذاری و آزادی»

جلد اول: قواعد و نظم
جلسات اول تا 22

جلد دوم: سراب عدالت اجتماعی
جلسات اول تا 25

جلد سوم: نظم سیاسی مردمان آزاد

◽️@utfinance◽️
◽️@LawLegislationLiberty◽️
📕 تازه‌های نشر

فرهنگ مدرن

👤راجر اسکروتن

©نشر پیله

◽️@utfinance◽️

#فرهنگ_مدرن
#راجر_اسکروتن
#نشر_پیله
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

زن نباید مال پدر، برادر یا همسرش باشد

👤 ژاله آموزگار



◽️ژاله آموزگار، پژوهشگر فرهنگی و زبان‌های باستانی، در برنامه «سپنج» با اجرای علی درستکار، از لزوم دیده شدن زن در جامعه به عنوان یک انسان و جای خالی این موضوع گفت.

◽️«ایده‌آل من چنین حالتی است که در یک جامعه زن، انسان باشد، مال کسی نباشد و منِ نوعی مال پدر، برادر و همسرم نباشم و من خودم باشم، ژاله آموزگار؛ همانطور که شما علی درستکار هستید.»


◽️@utfinance◽️

#زن
#زنان
#ژاله_آموزگار
#فمنیسم
#سپنج
2024/09/27 17:26:30
Back to Top
HTML Embed Code: