Telegram Web Link
📄 یادداشت

استمناهای جاهلانه

👤 اشکان زارع

دکان دونبش مراد فرهادپور و دار و دسته‌اش چندسالی است تخته شده؛ ترجمه‌های الکن این جماعت هیچ نسبتی با تاریخ ایران و آن چه اکنون در اینجا یعنی ایران می‌گذرد ندارد. آن‌ها از این وضع عصبانی‌اند از این روی پرخاشگر شده‌اند.

مراد نشئه از مخدرات صنعتی، هشتصد سال از تاریخ ایران را یعنی چهارصد سال پیش از اسلام و چهارصد سال پس از اسلام را می‌گوید که هیچ نیست؛ در مورد تاریخ هخامنشی هم فقط نام کورش بزرگ را شنیده است. او از مناسبات درون شاهنشاهی ایران چیزی نمی‌داند؛ در مورد نسبت این کثرت‌ها با وحدتی که شاهنشاه است نمی‌تواند فهم کند.

خر جهل مراد آنقدر لنگ است که نمی‌داند اشکانیان چقدر از ایران آگاه‌ بودند و‌ مهرداد اشکانی چگونه مناسبات ایرانی را احیا کرد؛ نمی‌داند که اوستا در آن‌چهارصد سال که می‌گوید هیچی نیست جمع شده و‌ نمی‌داند که القصه نام ایران از همان‌ اوستا آمده است.

پس از مراد عنعنات گو نمی‌توان‌ انتظار داشت که بفهمد‌ مبنای دولت عالیه ایران از زمان هخامنشی تا کنون سرزمین است؛ ساسانیان، خاندان‌های محلی پس از اسلام، حتی ترکان‌ اشغالگر مادامی که می‌خواستند لباس دولت بر تن‌ کنند تا مشروطیت و پس از آن هر کدام که داعیه دولت بودن داشتند بر سرزمین ایران تکیه زده‌اند.

گمانم مراد فارسی بلد نیست؛ اگر نظامی، رودکی، فردوسی و بقیه منابع را نگاهی می‌کرد می‌فهمید‌ که آگاهی از ایران‌ چگونه است؛ اگر متون دربار صفوی را‌ دیده بود یا اسناد‌ پیشا مشروطیت را می‌دانست همچین شکر گندیده‌ای نمی‌خورد.

او همچون دیگر کمونیست‌ها می‌خواهد‌ مبارزه را به تاریخ ربط دهد؛ می‌خواهد‌ تاریخ را بر مبنای انسان طراز نوین‌ جعل کند. استمنای ذهن مراد آنقدر متعفن است که نیاز به پاسخ جدی ندارد؛ این‌ انسان‌ دائم‌ نشئه بدرد گالری‌ گردی هم دیگر نمی‌خورد.

اینکه مادربزرگ مراد نمی‌دانسته‌ ایران کجاست حاصل «کند ذهنی» او بوده و‌ ربطی  به تاریخ ایران، تمامیت ارضی و بقیه ملت ایران‌ ندارد.

من هم در مترو‌ ایستاده‌ام و این مطلب را می‌نویسم؛ چون یاوه‌هاش چنان جاهلانه است که نیازی به دقت ندارد.

مراد راستی رودکی گفته:

شادی بو جعفر احمد بن محمد
آن مه آزادگان و مفخر ایران

کاش مادر بزرگت و آن‌ کنیزش زنده بوده باشند و  از نظامی بخوانی:

همه عالم تنست و ایران دل
نیست گوینده زین قیاس خجل
چونکه ایران دل زمین باشد
دل ز تن به بود یقین باشد؛

مراد فرهادپور با شعرهای فردوسی نمی‌توان با خلق‌الله لاس زد اما خب:

ترا کهتری کار بستن نکوست
نگه داشتن بر تن خویش پوست
ندانی که ایران نشست منست
جهان سر به سر زیر دست منست

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 مراد فرهادپور، نویسنده و مترجم چپ:

«اصلا ایران در طول تاریخ وجود نداشته است»

◽️@utfinance◽️

#مراد_فرهادپور
📄 مقاله

تناقض درونی مهندسی اجتماعی

👤 دیردره مک‌کلاسکی

مترجم: مانی بشرزاد

منطق اقتصادی در تناقض با مهندسی اجتماعی قرار دارد. اگر مهندسان اجتماعی انقدر باهوش هستند، چرا ثروتمند نیستند؟ این موضوعی است که من سال‌ها قبل در تحقیقاتم درباره داستان گویی و رتوریک علم اقتصاد به آن پرداختم(1). این سوال منصفانه‌ای است که از هر متخصصی که ادعا می‌کند  می‌تواند زندگی شما را بهتر از خود شما مدیریت کند باید بپرسید؛ متخصصانی که ادعا می‌کنند توانایی پیش بینی آینده را دارند و می‌خواهند بر اساس آن پیشنهادات مفید ارائه دهند و سیاست‌های زوری اعمال کنند. نکته این است که در یک اقتصاد خلاق ما نمی‌توانیم به راحتی پیش بینی و کنترل انجام بدهیم.

از یک اقتصاددان نام ببرید که نوآوری‌های بزرگی به مانند اینترنت، انقلاب سبز، دانشگاه مدرن یا موتور بخار را پیش بینی کرد. اگر فکر می‌کنید می‌توانید یکی را نام ببرید، تا زمانی که حساب بانکی او را به من نشان ندهید من به شما شک خواهم کرد!

علم اقتصاد برای بالغ شدن مستلزم این است که یک علم انسانی گسترده در عین حال  متواضع باشد، علمی که خلاقیت کنش انسان را تحلیل کند و محدودیت‌های معرفت شناختی خود را در پیش بینی و کنترل بپذیرد. این یک علم اقتصاد انسانی (Humanomics) است.


از کتاب
Bettering Humanomics: A New, and Old, Approach to Economic Science Deirdre McCloskey
————————

(۱) مک‌کلاسکی ۳ اثر مهم در این زمینه دارد؛  رتوریک علم اقتصاد (۱۹۸۲) کتاب اگر باهوش هستید (۱۹۹۰) و دانش و اقناع در علم اقتصاد (۱۹۹۴). پروژه فکری مک‌کلاسکی در این ۳ کتاب این است که بگوید اقتصاد به مانند علوم دیگر داستان‌ها، رتوریک و معرف شناسی دارد و اگر اقتصاددان‌ها می‌خواهند دانشمندان جدی باشند نمی‌توانند به سادگی از کنار این ۳ بگذرند.


◽️@utfinance◽️

#مک_کلاسکی
#مک‌کلاسکی
#دیردره_مک_کلاسکی
#مانی_بشرزاد
#humanomics
#mcCloskey
#هیومنومیکس
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◽️ما را به دوستان خود معرفی کنید:

Finance & Economics: an E-Library

📚 مقاله / کتاب / ویدیو

در حوزه مالی/ اقتصاد / فلسفه سیاسی


◽️@utfinance◽️

#finance
#فایننس
#مالی
#فلسفه_سیاسی
#finance_economics
📄 مقاله

آشنایی با اعضای مکتب اتریش در ایتالیا

◽️@utfinance◽️

◽️ چندین اقتصاددان ایتالیایی ایده‌های مکتب اتریش را پذیرفتند و آن‌ها را در کار خود گنجانیدند و خرد اقتصادی غالب را به چالش کشیدند. در میان آنها آنتونیو مارتینو قابل توجه است که نه تنها آثار هایک را به ایتالیایی ترجمه کرد، بلکه اصول اقتصاد اتریشی را نیز برای تحلیل و نقد مداخله دولت در اقتصاد ایتالیا به کار گرفت. مارتینو در سال‌های 1988 تا 1990، رئیس انجمن مونت پلرین بود.
◽️ اقتصاددانان دیگری مانند آلبرتو مینگاردی، کارلو لوتیری و گوستاوو دل وکیو نیز با نوشته‌ها و فعالیت‌های خود در انتشار افکار اتریشی سهیم بودند.

◽️@utfinance◽️

#آلبرتو_مینگاردی
#کارلو_لوتیری
#آنتونیو_مارتینو
#هایک
#مکتب_اتریش
#ایتالیا
#گوستاوو_دلووکیو
اقتصاد_بازار_و_توزیع_ثروت،_لودویگ_لاخمان.pdf
1.5 MB
📄 مقاله

اقتصاد بازار و توزیع ثروت

👤 لودویگ لاخمان

ترجمه فارسی: حسین گرشاسبی

(برگرفته از کتاب «اخلاق سرمایه‌داری؛ آنچه استادان‌تان به شما نخواهند گفت» / مجموعه مقالات گردآوری شده توسط تام پالمر)

📎 PDF - فارسی

◽️@utfinance◽️

#لاخمان
#لودویگ_لاخمان
#لاخمن
#تام_پالمر
تله رشد نفتی
رصدخانه اقتصاد
🎧 پادکست رصدخانه اقتصاد

تله رشد نفتی
/رشد اقتصادی و فقرزدایی/

© دنیای اقتصاد

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

چرا مردم ایران در سیاست هوشمند شدند ولی در اقتصاد نه؟

👤 مهدی تدینی

▫️در طول تاریخ، مردم ایران بارها شاهد تغییر حکومت‌ها و نظام‌های سیاسی بودند.

▫️بسیاری از مردم به طور مرتب اخبار و تحولات سیاسی را دنبال می‌کنند و در مورد مسائل سیاسی بحث و گفتگو می‌کنند.

▫️از این رو می‌توان گفت که خیلی سخت می‌توان سیاستی شکست خورده را دوباره در ایران به اجرا گذاشت.

▫️اما در مورد مسائل اقتصادی این طور نیست. مثال‌های فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد مردم از یک سوراخ بارها گزیده‌ شده‌اند.

▫️مهدی تدینی»، مترجم و پژوهشگر تاریخ و ایدئولوژی، و «حسین میرزایی»، پژوهشگر اقتصادی این تفاوت را ریشه‌یابی می‌کنند.

◽️@utfinance◽️

#مهدی_تدینی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

کمبود آگاهی اقتصادی مردم عمدی است؟

👤مهدی تدینی

▫️نتایج یک نظرسنجی ملی به درخواست گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد و حمایت مجمع سازندگان کیش، نشان می‌دهد درک مردم از مفاهیم اقتصادی و انتظارات آنها از نظام اقتصادی تا حد زیادی با واقعیت‌ها فاصله دارد.

▫️در این نظرسنجی، با طرح پرسش‌های واضح، تصویری از ادارک شهروندان ایرانی از مفاهیم اقتصادی برای نخبگان و دغدغه‌مندان ارائه شده است.

▫️در برنامه‌ای که به همین منظور تدارک دیده شده، حسین میرزایی و مهدی تدینی، به تحلیل نتایج این نظرسنجی می‌پردازند. تحلیل‌های ارائه شده در این برنامه، این پرسش را در ذهن این دو کارشناس ایجاد می‌کند که آیا کمبود آگاهی اقتصادی در جامعه، عمدی بوده تا مردم نتوانند نسبت به سیاست‌های اقتصادی معترض باشند؟

◽️@utfinance◽️

#مهدی_تدینی
📄 مقاله

انتظارات اقتصادی از دولت چهاردهم

👤 مانی بشرزاد

📌 از متن:

حمایت‌گرایی چیست؟ هنری جرج اقتصاددان معروف اعتقاد داشت که حمایت‌گرایی به ما می‌گوید در زمانه صلح، خودمان بلایی بر سر خودمان بیاوریم که در زمان جنگ، دشمنان‌مان بر سر ما می‌آوردند.
حمایت‌گرایی، جامعه را از کالاهای تولید شده در کشورهای دیگر محروم و رقابت را تبدیل به رانت می‌کند. زمانی که تولیدکنندگان ایرانی با تولیدکنندگان خارجی رقابت نکنند، نوآوری و تخریب خلاق اتفاق نمی‌افتد و تنها رقابتی که وجود خواهد داشت، رقابت بر سر رانت دولتی‌ است؛ رقابتی که به بهای از بین رفتن رفاه مصرف‌کنندگان، بازی با حاصل جمع صفر و ساخته شدن طبقه ثروتمندی توام خواهد بود که با فقیر کردن دیگران به ثروت رسیده است.
قدمی که دولت چهاردهم می‌تواند برای رشد پایدار اقتصادی بردارد، از بین بردن سیاست‌های حمایت‌گرایانه است. سیاست‌هایی که نه‌تنها از منظر اقتصادی آسیب‌زاست بلکه ساختار سیاسی کشور را به سمت سرمایه‌داری رفاقتی می‌برد.

◽️@utfinance◽️

#دولت_چهاردهم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

ایرانی به دولت به چشم پدرسالار نگاه می‌کند

▫️«مهدی تدینی»، مترجم و پژوهشگر تاریخ و ایدئولوژی و «حسین میرزایی»، پژوهشگر اقتصادی، در بررسی نتایج یک نظرسنجی ملی، به فاصله قابل توجه میان تصورات مردم از مفاهیم اقتصادی و واقعیت‌های این حوزه پی برده‌اند.

▫️این دو کارشناس در تحلیل این آمار، به این نتیجه رسیده‌اند که گویی در نگاه مردم ایران، نظام حکمرانی همواره به مثابه پدری دلسوز تلقی می‌شود؛ این دیدگاه باعث شده هیچ گاه رابطه درستی بین نظام حکمرانی و مردم تشکیل نشود و هر دو طرف نسبت به وظایف و انتظارات خود دچار گمراهی شوند.

◽️@utfinance◽️

#مهدی_تدینی
Forwarded from Finance & Economics
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 مصطفی ملکیان:

◽️روحانیون در جهان اسلام دیگه چیزی برای بیان، در مقابل فرهنگ فلسفی و علوم انسانی غرب (جامعه شناسی، روانشناسی، اقتصاد و...) ندارند!

◽️حالا که چیزی ندارید، برید و خودتان را تقویت کنید تا چیزی برای گفتن داشته باشید. مشخص است که بدلیل ضعف مطالب شما، سخن شما سخن خدا نیست!

◽️آخوند بجای اینکه برود و خودش را در زمینه‌های علمی، فلسفی و... تقویت کند، چهارتا تروریست را می‌فرستد تا روشنفکران و اهل قلمِ دنیا را ترور کنند تا بدین طریق ضعف‌ها و نقص‌های خود را پوشش دهند!

◽️با نابود کردن و سربریدنِ روزنامه‌نگاران و نویسندگان، آبی برای شما گرم نخواهد شد! این چه مدل پژوهش و تحقیق کردن است که شما در دنیا هیچ چیز برای گفتن ندارید!؟ و مرتب ادعا دارید که می‌خواهید علوم انسانی را اسلامی کنید!؟

◽️@utfinance◽️
▶️ معرفی کانال یوتیوب

مرتضی مردیها

▶️ https://www.youtube.com/@MortazaMardiha





◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

خواسته دوگانه جامعه از دولت در فرهنگ و اقتصاد

▫️یک نظرسنجی سراسری، گویای وجود شکاف قابل‌توجهی بین تصورات مردم از مفاهیم اقتصادی و واقعیات این حوزه است.

▫️مهدی تدینی، مترجم و پژوهشگر تاریخ و ایدئولوژی، و حسین میرزایی، پژوهشگر اقتصادی، در این نظرسنجی به واکاوی ریشه‌های این فاصله پرداخته‌اند.

▫️یکی از یافته‌های کلیدی این بررسی، تفاوت نگرش جامعه نسبت به مداخله دولت در دو حوزه فرهنگ و اقتصاد است.

▫️در حالی که مردم نسبت به دخالت دولت در امور فرهنگی و زندگی اجتماعی حساسیت نشان می‌دهند، تمایل کمتری به ابراز مخالفت با مداخلات اقتصادی دولت دارند.

▫️این موضوع دست سیاست‌گذاران را برای مانور در قلمرو اقتصاد باز می‌گذارد.



◽️@utfinance◽️

#مهدی_تدینی
#مهدی‌تدینی
#حسین_میرزایی
#اقتصاد_ایران
#ایدئولوژی
#نظرسنجی
🔴 خبر

بیژن اشتری، مترجم توانمند و مجرب در صفحه شخصی خود نوشت:

«امروز متن ترجمه‌شده کتاب «خروشچف؛ انسان و زمانه‌اش» را بسته‌بندی کردم و تحویل نشر ثالث دادم. حدود دو هزار و پانصد صفحه شد با پاورقی‌های مفصل. امیدوارم این کتاب امسال به دست شما برسد. این کتاب که نویسنده‌اش، ویلیام تابمن، را برنده جایزه #پولیتزر کرد، یکی از خواندنی‌ترین کتاب‌ها در ژانر زندگینامه‌های تاریخی است و البته تکمیل کننده مجموعه کتاب‌های سرخ ثالث در موضوع رهبران شوروی.

◽️@utfinance◽️

#بیژن_اشتری
#نشر_ثالث
📕 معرفی کانال تلگرام

مرور کتاب اقتصاد اتریشی
نوشته استیون هورویتز / ترجمه امیرحسین خالقی


📌 همچنین ببینید:
🎧 کتاب صوتی اقتصاد اتریشی


◽️@utfinance◽️
2024/09/27 15:30:22
Back to Top
HTML Embed Code: