Telegram Web Link
📍جواب هوشمندانه به سوالی قدیمی

💵 شرکت Rader در مراحل اولیهٔ جذب سرمایه بسیار مورد استقبال قرار گرفت و اعلام کرد توانسته‌است ۱۳/۴ میلیون دلار سرمایه جذب کند. این پول برای گسترش تیم تحقیقاتی، افزایش جذب محقق و ایجاد همکاری‌های بیشتر استفاده می‌شود اما راز موفقیت این شرکت در چیست؟

🎯 چیزی که این شرکت را از باقی شرکت‌های مشابه متمایز می‌کند، استفاده از سنسور‌های RNA برای رساندن مستقیم مادهٔ ژنتیکی به سلول‌های هدف است. با استخراج داده‌های مربوط به "transcriptomics"، می‌توان RNAهای مختص هر سلول را پیدا کرد و براساس آن، RNA طراحی کرد تا فقط همان سلول مورد هدف قرار گیرد.

😮‍💨 هدف‌گیری در باقی روش‌ها براساس پروتئین‌های سطحی است که از امنیت کافی برخوردار نیست و به‌طور معمول به‌صورت "ex-vivo" انجام می‌شود. این امنیت با رویکرد سنسور‌های RNA برقرار می‌شود؛ به‌ویژه برای بیماری‌های پیچیده که انتظار امنیت برای دارو‌ها بسیار بالاست.


📝 حسین مقصودی

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Forwarded from Biocan_magazine
📌مقالات اورجینال

📊مقالات پژوهشی اصلی معمولاً شامل سؤال، روش‌ها، نتایج، و نتیجه‌گیری‌های یک مطالعه یا آزمایش پژوهشی هستند. این مقالات داده‌های تحقیق یا یافته‌های اصلی را ارائه می‌دهند که از طریق دوره مطالعه نویسندگان و تجزیه و تحلیل آن داده‌ها یا اطلاعات ایجاد شده‌اند.

📰مقالات پژوهشی اصلی در مجلات علمی منتشر می‌شوند که به آنها مجلات علمی یا دانشگاهی نیز می‌گویند. این موارد را می‌توان به صورت چاپی و/یا آنلاین منتشر کرد. این مجلات به صورت مجله‌ها و شماره‌ها منتشر می‌شوند که به طور مداوم در طول زمان، شبیه به یک مجله عمل می‌کنند.

قبل از انتشار، مقالات پژوهشی اصلی تحت فرآیندی به نام بررسی همتایان قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که این مقالات بر اساس تحقیقات معتبری انجام شده‌اند و استانداردهای تعیین شده در زمینه را رعایت می‌کنند. این فرآیند شامل بازخورد بی‌طرفانه از دانشمندان دیگری است که در زمینه موضوع مقاله متخصص هستند.

📝ساختار استاندارد یک مقاله تحقیقاتی اصلی معمولاً شامل بخش‌های Introduction (معرفی)، Methods (روش‌ها)، Results (نتایج)، و Discussion (بحث) است. این ساختار با نام اختصاری IMRD شناخته می‌شود.

نویسنده: اسما وفادار
ویراستار: نگار رحمتی

🔍منبع
.
.
.
🌱@biocan_magazine🌱
🧬زنده ماندن به‌ قیمت تکثیر نشدن
کشف مکانیسمی جدید در باکتری‌ها

⁉️ آیا این کشف اصل مرکزی زیست‌شناسی مولکولی را تغییر می‌دهد؟!

📱در اینستاگرام آکادمی بخوانید

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#سوال_شبانه
علت مقاومت و تاب آوری بیشتر حشرات در مقابل سقوط از ارتفاع
راهنمایی جواب تلفیقی از علم زیست شناسی و فیزیک
جایزه دوره مقاله نویسی
زمان پاسخگویی تا ساعت ۱۲

ارسال جواب در گروه اتحاد:
https://www.tg-me.com/+TP5Na2aRCs2u7eJN
👨🏻‍🍼تاثیر رژیم غذایی پدر بر اسپرم پسر او

👩🏻‍💻 یک مطالعه نشان داد که رژیم غذایی پرچرب پدر می تواند RNA اسپرم او را تغییر داده و بر سلامت پسرانش تاثیر بگذارد.
🐭 موش‌های نر و پدران با BMI بالا، فرزندانی با مشکلات متابولیک داشتند که احتمالا به دلیل تغییرات اپی‌ژنومیک اسپرم است.
🍛 رژیم غذایی پرچرب منجر به افزایش تولید RNA در میتوکندری‌ها می‌شود که به فرزندان فرد منتقل خواهد شد.
🧬 با این حال، توالی‌یابی ژنومی نمی‌تواند تایید کند که RNA تکه تکه شده منتقل شده است.
😷 فرزندان نر در موش مشکلات متابولیک را از پدر به ارث برده‌اند، که نشان می‌دهد رژیم غذایی پدر می‌تواند بر اطلاعات اسپرم و سلامت فرزند تاثیرگذار باشد؛ این موضوع بر اهمیت تغذیه سالم پدر تاکید دارد.

✍🏻 ترجمه: سحر غفاریان
📥منبع:
Nature.com

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کدوماشو شنیدین؟😂
.
از زمانی که تمام اصطلاحات به فارسی برگردونده شدن، زمانی که دانش آموزان وارد دانشگاه میشن یدور دیکه باید از اول با اصطلاحات آشنا شن🥲
.
🤔شماهم قربانی این اتفاق بودین؟ دیگه چه کلماتی رو شنیدین که این تو نبود؟

🌱بفرست برای دوستت که این کلمات باید بشناسه🤭

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎬حمایت جناب پرفسور علیرضا رنجبر از
پویش ملی “یک ساعت برای خانه مادری”


🔸باتوجه به تعداد بسیار زیاد نخبگان، اساتید و دانشجویانی که از کشور مهاجرت کرده‌اند و روند روبه‌افزایش آن، قصد داریم در یک طرح ملی، یک پل ارتباطی بین ایرانیان در داخل و خارج از کشور برقرار کنیم تا یک ساعت در ماه یا سال را به آموزش یا انتقال تجربه به دانشجویان وطن اختصاص دهند.

🔶برای به سرانجام رساندن این طرح بزرگ و موفقیت آن، نیاز به همدلی و کمک همه‌ی ایرانیانی داریم که دل در گرو وطن دارند. برای پیش‌برد این پویش ملی، از کلیه اساتید و دانشجویان داخل و خارج از کشور، دانشمندان و فعالین در حوزه علوم‌پایه و علی‌الخصوص علوم‌زیستی و همچنین کسانی که رسانه‌ای جهت یاری در اطلاع‌رسانی دارند، مشتاقانه و صمیمانه دعوت می‌کنیم تا در این پویش ملی شرکت کنند.

⚜️ویدئو سخنان استاد را در اینستاگرام ببینید...

🔹[آکادمی ایمونولوژی ایران]

♦️@Ir_Immunology🌐
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سیستم‌ایمنی علیه خودی (پارت ۱)


📌 ما تا‌به‌حال با چندین بیماری خودایمنی آشنا شده‌ایم و ممکن است حتی خیلی از ما به برخی از این‌نوع بیماری‌ها مبتلا هم باشیم. اما جالب است بدانید، این سلول‌های ایمنی که اکثر اوقات محافظ ما هستند، می‌توانند علیه ما برخیزند و حتی به غده‌ی تیروئید ما مظنون شده و به آن حمله کنند.

📍 بیماری هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن سلول‌های ایمنی به تیروئید فرد حمله کرده و به آن آسیب می‌زنند و منجر‌به ابتلای فرد به نوعی کم‌کاری تیروئید می‌شوند. هورمون‌ها و فاکتور‌های مختلفی ازجمله "Anti TPO" در این بیماری نقش دارند.

🦠 هورمون "TPO" به تولید هورمون‌های تیروئیدی کمک می‌کند. تست "Anti TPO" به‌عنوان روش تشخیص آنتی‌بادی‌های مربوط به این هورمون را در خون اندازه‌گیری می‌کند و برای تشخیص بیماری‌های تیروئیدی بسیار مؤثر است. این آنتی‌بادی در ۷۰ تا ۹۰ درصد بیماران تیروئیدیت هاشیموتو دیده می‌شود.

📑 علائم بیماری هاشیموتو همانند کم‌کاری تیروئید خیلی دیر بروز می‌کند، مبتلایان به هاشیموتو نیز در مراحل نخست علائم جدی در خود مشاهده نمی‌کنند. از بزرگ‌ترین و اولین علامت‌های بیماری هاشیموتو می‌توان‌ به افزایش سایز تیروئید اشاره کرد، که به آن گواتر نیز گفته می‌شود.

🔗 هنوز علت دقیق ابتلای افراد به این بیماری یافت نشده‌است؛ اما متخصصین معتقدند که عوامل متعددی در بروز این اختلال خودایمنی نقش دارند. چند دلیل مهم در بروز این بیماری به شرح زیر است:
• قرار گرفتن در معرض تشعشع
• وجود ید بیش‌ازحد
• هورمون‌ها
• ژن‌ها

🖇 برای افراد مبتلا، استرس و هرآن‌چه که بیماری‌های خودایمنی را تشدید می‌کند، سم محسوب شده و این افراد باید از این عوامل دوری کنند‌‌ و برای درمان هم می‌توانند با تجویز پزشک از قرص لووتیروکسین استفاده کنند.

•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Forwarded from Biocan_magazine
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«شیمی‌درمانی: سلاحی قدرتمند در جنگ با سرطان»

سرطان، بیماری پیچیده‌ای است که به دلیل رشد و تکثیر غیرقابل‌کنترل سلول‌های غیرطبیعی در بدن به وجود می‌آید. این سلول‌ها می‌توانند به بافت‌های اطراف حمله کرده و به سایر نقاط بدن نیز سرایت کنند!
شیمی‌درمانی یکی از روش‌های اصلی درمان سرطان است که در آن از داروهای قدرتمندی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
لینک پست
چگونه دوره‌های آموزشی یوتیوب را پیدا کنیم؟


📺 همه ما می‌دانیم که یوتیوب یک شبکه اجتماعی بزرگ است که می‌توان همه‌نوع ویدیویی را در آن پیدا کرد. از ویدیو‌های سرگرمی گرفته تا ویدیوهای آموزشی. اما این برنامه شما را با یک چالش روبه‌رو می‌کند. این‌که در میان حجم زیاد ویدیو‌های آموزشی، چگونه ویدیوی مدنظرتان را پیدا کنید؟

🔮 اتحاد زیست‌شناسان برای شما یک پیشنهاد جادویی داره:
هوش مصنوعی "Ytclass.co" یک هوش مصنوعی کاربردی بوده که به‌راحتی می‌توانید با جست‌و‌جو، دوره دل‌خواهتان را پیدا کنید. هم‌چنین شما زیست‌شناسان می‌توانید برای پیدا‌کردن بهترین دوره‌های آموزش مباحث زیست در یوتیوب از این هوش مصنوعی کمک بگیرید. علاوه‌بر آن می‌توانید برای آموزش زبان و پیدا‌کردن دوره‌های مکالمه، گرامر و ... هم از این ابزار استفاده کنید.

● زهرا صالح‌پور ●


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
تاریخ جدید برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران

۱۷ تا ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳
🔺یک‌شنبه تا سه‌شنبه
🏛️ مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهیدبهشتی، تهران

🧬 منتظر دیدار شما در غرفه‌ی اتحاد زیست‌شناسان ایران هستیم.🌱

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
سیستم‌ایمنی علیه خودی (پارت ۲)


بار دیگر به سراغ بیماری‌هایی می‌رویم که با حمله سیستم‌ ایمنی علیه سلول‌های خودی به‌وجود آمده‌اند. اختلالات گوناگونی وجود دارند که نتیجه‌ی حمله سیستم‌ ایمنی به غده‌ی تیروئید هستند، یکی‌از این بیماری‌ها گریوز "Graves-Basedow disease" نام دارد. از شایع‌ترین دلایل پرکاری تیروئید همین بیماری‌ است که معمولاً با اگزوفتالمی (بیرون‌زدن چشم از حدقه) همراه است.

🩸 گریوز موجب افزایش ترشح هورمون‌ها از تیروئید شده و با بیش‌رویش "Hyperplasia" سلول‌های این غده؛ که همان افزایش تکثیر، شمار سلول‌‌ها و بزرگ‌شدن آشکار تیروئید همراه است. این بیماری بیشتر در بانوان زیر ۴۰ سال دیده می‌شود و اولین‌بار توسط پزشک ایرلندی، رابرت گریوز در دهه ۱۸۰۰ تشخیص داده‌شد.

💥 همان‌طور که مدنظر دارید، هورمون‌های تیروئیدی روی متابولیسم بدن تأثیر دارند، از این‌رو تغییر و اختلال در عملکرد آن‌ها و عدم درمان، می‌تواند باعث ایجاد عوارض بسیاری در سایر قسمت‌ها‌ی بدن شود. ازجمله علائم این بیماری کاهش وزن، تعریق زیاد، اختلالات خواب، ریزش و شکنندگی مو، اضطراب و تحریک‌پذیری، افزایش خطر پوکی استخوان، ادم محیطی و... هستند.

📌 هورمون "TSH" که از هیپوفیز پیشین ترشح می‌شود، نقش اساسی را در کنترل تیروئید دارد و دست‌کاری آن اختلالاتی را به‌وجود می‌آورد که اتفاقاً گریوز، حاصل اثر تقلیدی آنتی‌بادی "IgG" بر روی گیرنده محرک تیروئید"TSH" است. برای تشخیص آن همانند هاشیموتو از تست "Anti TPO" استفاده می‌کنند، به‌طوری‌که اگر در خون بیمار آنتی‌بادی "TPO" وجود داشته باشد، بدین معناست که علت بیماری حمله سیستم‌ ایمنی به غده تیروئید است.

•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2024/06/24 11:49:57
Back to Top
HTML Embed Code: