Telegram Web Link
🏆 توضیحات مربوط به‌ المپیاد علمی باموضوع پزشکی بازساختی( ژن‌درمانی، مهندسی بافت و سلول‌های بنیادی)

🕰️ زمان برگزاری: جمعه ۱۲ مردادماه ساعت ۹ تا ۱۰ صبح

⌚️ لطفا حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع آزمون، به‌سامانه وارد شوید.

آزمون تستی است و ۵۰ الی ۶۰ سوال دارد.

این آزمون نمره‌ی منفی ندارد.

📚منبع : دوره‌ی ژن‌درمانی و المپیادهای سال‌های اخیر سلول‌های بنیادی

🔖 جهت ثبت‌نام رایگان در المپیاد، لطفا به لینک زیر مراجعه فرمایید.



┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🖊️سوالات بخش ژن‌درمانی المپیاد علمی پزشکی بازساختی از سرفصل‌های زیر طرح می‌شوند.

🖇️سرفصل‌های ژن‌درمانی

۱-تاریخچه و مبانی مهندسی ژنتیک؛

۲-ناقل‌های مهندسی ژنتیک؛

۳-تکنیک‌های دست‌ورزی ژنتیک؛

۴-تکنیک‌های انتقال ژن؛

۵-تکنیک‌های انتخاب و غربالگری؛

۶-تولید حیوانات ترانسژنیک؛

۷-ویرایش ژنوم؛

۸- طراحی پروژه‌های اصلاح ژنی؛

۹-سیستم‌های الحاق قطعه (مستقل از یا با واسطه‌ی همولوژی)؛

۱۰- ویرایش ژنی در رده‌‌های سلولی و سلول‌های بنیادی؛

۱۱- کاربردهای تکنولوژی کریسپر؛

۱۲- مسائل تجاری و قانونی تکنولوژی‌های ویرایش ژنی.


🔗سوالات بخش مهندسی بافت و سلول‌های بنیادی، از المپیادهای سال‌های اخیر طرح می‌گردند.

📲 برای ثبت‌نام رایگان در المپیاد علمی پزشکی‌ بازساختی، به‌لینک زیر مراجعه فرمایید.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
یادآوری نکات المپیاد علمی

فردا صبح آزمون رأس ساعت ۹ برگزار می‌شود.

🔴 لطفا حداقل از ۳۰ دقیقه‌ قبل از شروع آزمون (ساعت ۸:۳۰) به‌سامانه وارد شوید.

📃 نتیجه‌ی آزمون، عصر همان‌روز اعلام می‌گردد.

📲 جهت ثبت‌نام رایگان در المپیاد علمی، به‌ لینک زیر ‌مراجعه فرمایید.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
کانال اتحاد زیست شناسان pinned «یادآوری نکات المپیاد علمی فردا صبح آزمون رأس ساعت ۹ برگزار می‌شود. 🔴 لطفا حداقل از ۳۰ دقیقه‌ قبل از شروع آزمون (ساعت ۸:۳۰) به‌سامانه وارد شوید. 📃 نتیجه‌ی آزمون، عصر همان‌روز اعلام می‌گردد. 📲 جهت ثبت‌نام رایگان در المپیاد علمی، به‌ لینک زیر ‌مراجعه فرمایید.…»
🦟 پشه آئدس، ناقل اصلی ویروسی خطرناک به نام دنگی است که با علائم شدیدی مانند: تب بالا، دردهای شدید عضلانی و مفصلی، راش پوستی و در موارد شدیدتر، خون‌ریزی داخلی همراه است.

🌞 با گرم‌ترشدن کره‌ی زمین و افزایش سفرهای بین‌المللی، پشه آئدس به‌سرعت درحال گسترش است؛ ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و در سال‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از شیوع تب دنگی در برخی مناطق کشور به گوش می‌رسد.

❇️ اتحاد زیست‌شناسان با همراهی جمعی از اساتید مطرح، برگزار می‌کند:

وبینار تب دنگی، از پایه تا بالین؛ شناخت،
تشخیص و مدیریت پیشگیری و درمان


🗓 تاریخ برگزاری: شنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۳ خورشیدی برابر با ۳ آگوست ۲۰۲۴ میلادی

🕖 ساعت برگزاری : ۱۹:۰۰ به وقت تهران



☑️ برگزارکنندگان علمی:

🔸بنیاد آکادمیک جهانی استاد پروفسور علیرضا یلدا در جهان پزشکی؛
🔸آکادمی پزشکان و دندانپزشکان ایرانی در آلمان؛
🔸انستیتو پاستور ایران؛
🔸آکادمی ایمونولوژی ایران؛
🔸اتحاد زیست شناسان ایران.


🔴 شرکت در این وبینار علمی رایگان است.

📲 جهت ثبت‌نام در این رویداد، به‌لینک زیر مراجعه فرمایید.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🦟 تب دنگی؛ آگاه باشیم، سالم بمانیم!

🔺 برای مبارزه با تب دنگی، کنترل جمعیت پشه‌های آئدس و کاهش تماس با آن‌ها ضروری است. نصب توری بر روی درها و پنجره‌ها، استفاده از داروهای ضد پشه و پوشیدن لباس‌های بلند در زمان فعالیت این حشرات می‌تواند به‌طور چشم‌گیری خطر ابتلا را کاهش دهد. از بین بردن آب‌های راکد که زیستگاه و مکان‌های تولید مثل این پشه‌ها هستند، کلید پیروزی در جنگ با این بیماری است.

💤 درمان اصلی این بیماری ویروسی، حمایتی است و بر مدیریت علائم تمرکز دارد. استراحت کافی و مصرف مایعات برای جلوگیری از کم‌آبی ضروری است.

💊 همچنین، به‌منظور کنترل درد و تب، مسکن‌هایی مانند استامینوفن تجویز می‌شود و برای جلوگیری از خونریزی، مبتلایان باید از مصرف داروهای غیراستروئیدی خودداری کنند. در موارد شدید، ممکن است بیمار نیاز به بستری شدن و دریافت مایعات وریدی داشته باشد.

🩺 شناخت علائم تب دنگی یک گام حیاتی است. در موارد حاد بیماری باید به نشانه‌های اخطاردهنده مانند خون‌ریزی و درد شدید شکم دقت کرد و به‌سرعت برای درمان آن اقدام نمود.

🌱 آموزش عمومی درباره‌ی روش‌های پیشگیری از تب دنگی، نقش برجسته‌ای در کاهش شیوع این بیماری دارد.

•حمیده صباغ•


📲 برای ثبت‌نام رایگان در وبینار علمی «تب دنگی؛ از پایه تا بالین» به‌لینک زیر مراجعه فرمایید.
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ببر آسیایی، ناقل مرگ‌بار تب استخوان‌شکن

🚶‍♀ بیماری تب دنگی "Dengue fever" یک عفونت ویروسی است که ازطریق نیش پشه‌ی آلوده به‌ویروس منتقل می‌شود. این بیماری با نام‌های "تب دنگ"، "تب دانگ" و "تب استخوان‌شکن" نیز شناخته ‌می‌شود.

🦠 عوامل اتیولوژیک تب دنگی، چهار ویروس RNAدار هستند که به خانواده‌ی ویروسی "Flaviviridae" تعلق دارند؛ اما ناقل اصلی این بیماری، پشه "Aedes aegypti" است. این گونه، در آب‌های راکد طبیعی و مصنوعی، تجمع می‌یابند.

🦟 این نوع پشه که غالبا در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری زندگی می‌کند، ویژگی‌های ظاهری بسیار جالبی دارد. روی بدن این پشه خطوط و روی پاهایش نقاط سفید و سیاهی قابل مشاهده ‌است که به‌دلیل همین ویژگی‌ها، ببر آسیایی نیز نامیده می‌شود.

🩸 بعد از گزش توسط این پشه‌ی آلوده که برخلاف سایر پشه‌ها در ساعات اولیه‌ی صبح و اواخر بعدازظهر صورت می‌گیرد، ویروس ازطریق خون وارد بدن فرد می‌شود. این ویروس به‌طور مستقیم بر سیستم ایمنی تاثیر‌ می‌گذارد و باعث تولید سیتوکین‌های التهابی می‌گردد که عوارض متنوعی در بدن بیمار ایجاد می‌کنند.

•کیانا نوری•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🧫 سلول‌های درمانگر

💉 سلول‌درمانی (cell therapy)، نوعی رویکرد درمانی پزشکی بازساختی است که طی آن، سلول‌های زنده به‌منظور درمان و پیشگیری از بیماری‌ها به‌ بدن بیمار، پیوند یا تزریق می‌شوند. این سلول‌ها می‌توانند از منابع مختلفی، مانند: مغز استخوان و سلول‌های بنیادی جنینی به‌دست آیند‌.

🩸 یکی از کاربردهای مهم سلول‌درمانی، درمان سرطان‌ها است. به‌عنوان مثال، در روش "CAR-T"، سلول‌های T بیمار به‌‌طور ژنتیکی مهندسی می‌شوند تا بتوانند سلول‌های سرطانی را شناسایی و نابود کنند. این روش در درمان سرطان‌های خونی مانند لوسمی و لنفوم موفق عمل کرده‌است‌.

🩺 سلول‌درمانی در درمان بیماری‌های قلبی- عروقی نیز کاربرد دارد. سلول‌های بنیادی می‌توانند به‌ ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده‌ی قلب پس از حمله‌ی قلبی کمک کنند و عملکرد آن را بهبود بخشند.

🧠 یکی‌ دیگر از دستاوردهای سلول‌درمانی، درمان بیماری‌های عصبی است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که سل‌‌تراپی مبتنی‌بر سلول‌های بنیادی در بیماران مبتلابه پارکینسون، می‌تواند به‌ تولید دوپامین که در این بیماران کاهش می‌یابد، کمک کنند و علائم بیماری را کاهش دهند.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
شکست MS با داروی جدید؛ گامی بزرگ در درمان بیماری‌های عصبی

👨‍⚕ به‌تازگی محققان دانشگاه کیوشو، روشی را برای درمان بیماران مبتلابه MS ارائه داده‌اند که به‌ گفته‌ی خودشان، این استراتژی درمانی می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی در آینده‌ی این بیماران داشته‌باشد.

🐁 این پژوهشگران با شناسایی نقش پروتئین کانکسین 43 (Cx43) که باعث پیشرفت بیماری MS می‌شود، توانستند توسط دارویی به‌نام "INI_0602"، این پروتئین را مسدود کنند و علائم این بیماری را در موش‌های آزمایشگاهی به‌طور قابل توجهی بهبود بخشند.

🧠 این دارو می‌تواند فعالیت‌ سلول‌های گلیال را که در روند افزایشی MS نقش دارند، تنظیم کند و با کاهش التهاب در سیستم عصبی مرکزی و محافظت از سلول‌های آن، موجب کاهش آسیب‌های عصبی شود.

باتوجه به‌این‌که MS گزینه‌های درمانی محدودی دارد و حدود ۳ میلیون نفر را در جهان درگیر کرده‌است، محققان امیدوارند که تحقیقات بالینی این تیم بر روی انسان‌ها نیز نتایج بسیار خوبی برای این نوع روش درمانی داشته‌باشد.


✍🏻 نویسندگان: یگانه‌ سادات حسینی، الناز حسینی
🔎 گردآورنده: ریحانه ایرانی

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🏆 اسامی برگزیدگان المپیاد علمی پزشکی بازساختی (سلول بنیادی، مهندسی بافت و ژن‌درمانی)

🏅نفرات برتر:

۱)فروغ طاهری ۴۴ امتیاز
۲)نسیم کاردان ۴۲ امتیاز
۳)هامان قطبی ۴۱ امتیاز

🌱 و همچنین اهدا دوره پزشکی بازساختی به‌صورت رایگان به:

۱)فروغ طاهری 44
۲)نسیم کاردان 42
۳)هامان قطبی 41
۴)پدرام باور 38
۵)ساجده سجادی 38
۶)امیر رضا زردشتی 38
۷)فاطمه سادات مجلسی 38


🔺 به‌دلیل هم‌امتیاز بودن نفرات چهارم تا هفتم، فرصت حضور رایگان در دوره‌ی جامع پزشکی بازساختی به هفت‌نفر اول المپیاد اعطا خواهد شد.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
بیوتکنولوژی: سدی محکم در برابر شیوع تب دنگی

🔖 تابه‌امروز، بیوتکنولوژی همواره نقش حیاتی در درمان انواع بیماری‌ها داشته‌است. بنابراین، باظهور بیماری‌های جدید مثل تب دنگی، ضروری است که از این شاخه‌ی علمی استفاده کنیم.

🦟 یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بیوتکنولوژی در این زمینه، توسعه واکسن‌های مؤثر علیه ویروس دنگی است. در حال حاضر دو واکسن Dengvaxia" (CYD-TDV)" و Qdenga" (TAK-۰۰۳)"، مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی هستند. این دو واکسن براساس ویروس زنده ضعیف‌شده ساخته شده‌اند.

💉 واکسن Dengvaxia، نخستین واکسن مورد تأیید برای تب دنگی است که تنها برای افرادی با سابقه آلودگی به این ویروس کاربرد دارد. بنابراین، بررسی سابقه‌ی عفونت، پیش از تجویز واکسن، ضروری است. این موضوع یکی از محدودیت‌های جدی این واکسن است و به‌ همین دلیل، به‌صورت گسترده استفاده نمی‌شود.

🌱 همچنین استراتژی‌های پیشگیری بر پایه‌ی فناوری نانو، مانند آفت‌کش‌های زیستی برای پیشگیری از تب دنگی محبوب شده‌اند. نانوذرات فلزی "NPs" که ازطریق یک فرایند سازگار با محیط‌زیست و با استفاده از عصاره‌ی گیاهان دارویی سنتز شده‌اند نیز نشان‌دهنده‌ی کاربردهای بالقوه ضددنگی هستند.

•زهرا رستمی•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
بیومتریال؛ ابزار قدرتمند پزشکی بازساختی

👀 سال‌های زیادی دانشمندان و پژوهشگران، درگیر کشف اجزای بدن موجودات زنده، به‌خصوص انسان، بودند؛ اجزایی که به‌طرز شگفت‌انگیزی فعالیت‌های گوناگون و بسیار حیاتی را در بدن برعهده داشتند. پس از این‌که تقریباً شناسنامه‌ی بدن ما کامل شد، این فکر در ذهن محققان جرقه زد که آیا می‌توانند موادی شبیه‌به بعضی اجزای بدن انسان را به‌طور مصنوعی بسازند؟!

🦾 تلاش‌های فراوان محققان به تولید و ساخت بیومتریال "Biomaterial" منجر شد. زیست‌ماده یا بیومتریال موادی هستند که با سیستم‌های بیولوژیکی تعامل دارند و به‌عنوان بخشی از دستگاه‌های پزشکی یا اجزای مواد زیست‌سازگار برای اهداف پزشکی و بهداشتی استفاده می‌شوند و می‌توانند از نوع فلزی، سرامیکی، پلیمری یا ترکیبی از این مواد باشند.

بیومتریال باید سازگاری زیستی با بدن داشته باشد و بتواند بدون آسیب به بافت‌ها به‌بهترین شکل فعالیت کند؛ از کاربردهای فراوان این مواد می‌توان به ایمپلنت‌های پزشکی، اجزای مهندسی بافت، دستگاه‌های قلبی و عروقی مانند دریچه‌های قلبی مصنوعی، ایمپلنت‌های دندان، ایجاد محیطی برای ترمیم زخم و بازسازی پوست، رابط‌ها و ایمپلنت‌های عصبی و پروتز‌های ارتوپدی اشاره کرد.

🔑 در حال حاضر نیز محققان مطالعات خود را بر استفاده‌ی بهینه از بیومتریال‌ها که شاخه‌ای از پزشکی بازساختی محسوب می‌شوند، در درمان بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۱ و تحویل هدفمند داروها در سرطان، نقایص استخوانی و شرایط حملات قلبی متمرکز کرده‌اند.

🔬 یکی از این حوزه‌های در حال توسعه، مهندسی بافت است که با استفاده از داربست‌ها، سلول‌ها و مولکول‌های زیستی‌فعال، به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. این دانش، نویدبخش بهبود شرایط زندگی برای بیماران خواهد بود.

•الناز حسینی•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🔺️ ارائه دانشجویی دوشنبه ۱۵ مرداد

🔴 عنوان: سرطان و درمان


👤 ارائه‌دهنده: پارمیدا حاتمی | کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه تهران شمال


‌جهت شرکت در این وبینار ساعت ۲۲ به لینک زیر مراجعه کنید:

🖇🔘 https://www.skyroom.online/ch/union/biocan784

💻 نام کاربری و رمزعبور: 9998


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چقدر با پزشکی بازساختی، کاربرد‌ها، بازار کار و تحولی که در آینده رقم خواهد زد، آشنایی دارین؟
Anonymous Poll
6%
کاملا مسلط هستم
24%
تقریبا آشنایی دارم
70%
خیلی کم
کانال اتحاد زیست شناسان
چقدر با پزشکی بازساختی، کاربرد‌ها، بازار کار و تحولی که در آینده رقم خواهد زد، آشنایی دارین؟
با وجود اهمیت بسیار بالای این شاخه از دنیای علم و تحول بنیادینی که در پزشکی و درمان رقم خواهد زد، ولی متاسفانه تعداد زیادی از دانشجویان و فعالین حوزه علوم‌پایه و علوم‌پزشکی، اطلاعات چندانی از این حوزه مهم ندارند...

🛎در همین راستا...

💭قصد داریم با همکاری پژوهشگاه رویان و با حضور چند تن از برجسته‌ترین اساتید حوزه پزشکی بازساختی، سمپوزیومی با موضوع « پزشکی بازساختی و چشم‌انداز آینده آن» برگزار کنیم.

🟢اطلاعات تکمیلی این سمپوزیوم، امروز ساعت ۱۸ اطلاع‌رسانی خواهد شد.

☑️منتظر باشید...

🔻ظرفیت محدود🔺

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
اتحاد زیست‌شناسان ایران با همکاری پژوهشگاه رویان و ایسرات (مرکز پژوهش‌ها و فناوری دانشجویان ایران) برگزار می‌کند.

🔹سمپوزیوم «پزشکی بازساختی و چشم‌انداز آینده» با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان علوم‌پایه و علوم‌پزشکی با پزشکی‌ بازساختی، بازار کار و آینده‌ی آن

🔆همراه با مراسم تقدیر از اساتید دوره جامع پزشکی بازساختی

🕞زمان برگزاری: شنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۳  ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۸:۳۰

💭شرکت در سمپوزیوم برای افرادی که در دوره پزشکی بازساختی ثبت‌نام کرده‌اند، «رایگان» خواهد بود.

🟢اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام رایگان ازطریق:
➡️@regenerative_med

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2024/10/01 22:12:14
Back to Top
HTML Embed Code: