Telegram Web Link
ایجاد خاطرات بلند‌مدت با آسیب نورون‌های مغزی


🔍 دانشمندان با بررسی نورون‌های مغز دریافته‌اند که خاطرات بلند‌مدت بدون آسیب DNA و التهاب مغز ساخته نمی‌شوند.

🧪 التهاب نورون‌های مغز معمولاً از علائم بیماری‌هایی مانند آلزایمر است. اما یافته‌ها نشان می‌دهند که التهاب در نورون‌های خاصی در ناحیه هیپوکامپ مغز برای ایجاد خاطرات طولانی‌‌مدت ضروری است.

⚡️ محققان با دادن شوک‌های مختصر و خفیف به موش‌ها، این مکانیسم ایجاد حافظه را کشف کردند. سپس نورون‌های ناحیه هیپوکامپ را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که ژن‌های شرکت‌کننده در یک مسیر مهم سیگنال‌دهی التهابی فعال شده‌اند.

🐁 تحقیقات نشان دادند که مسدود کردن یک مسیر التهابی به‌نام “TLR9” در نورون‌های هیپوکامپ، نه‌تنها از ایجاد خاطرات طولانی‌مدت در موش‌ها جلوگیری می‌کند، بلکه باعث بی‌ثباتی ژنومی عمیق نیز می‌شود.


•ترنم نظیری•
•فاطمه رمضان‌زاده•

🆔@UIBiologists🌱💡
چرا غذا یا نوشیدنی سرد باعث سردرد می‌شود؟


🍦 تصور کنید درحال بستنی‌خوردن هستید، و تا به خودتان می‌آیید، متوجه می‌شوید مقدار زیادی از بستنی را خورده‌اید. چه احساسی دارید؟ بگذارید برایتان بگوییم. احتمالاً به‌اصطلاح تا مغز استخوانتان سرما را حس کرده‌اید، سرتان نبض می‌زند و سردرد ناگهانی گرفته‌اید. اما این موارد علائم چیست؟

🧊 به این حالت که پس از خوردن غذا یا نوشیدنی سرد اتفاق می‌افتد، «یخ‌زدگی مغز» می‌گویند. یخ‌زدگی مغز یک درد ناگهانی است که توسط اعصاب در کام یا سقف دهان ایجاد می‌شود و معمولاً زود برطرف می‌گردد. علت اصلی آن یک واکنش مرتبط بین عروق خونی و اعصاب است. این واکنش به صورتی‌ست که دسته‌ای از اعصاب پیام عصبی را به مغز می‌فرستند و سرخرگ‌ها واکنش نشان داده و سر شما شروع به نبض زدن می‌کند.

🧠 یخ‌زدگی مغز خود‌به‌خود رفع می‌شود اما اگر می‌خواهید زودتر از شر آن خلاص شوید این دو راه‌حل مناسبتان است:

● به آرامی آب گرم بنوشید تا کام دهانتان گرم شود و زودتر یخ‌زدگی به پایان رسد.

● زبان یا نوک انگشت خود را به کام فشار دهید تا مثل آب گرم کام شما را گرم کند.

🤯 در کمال تعجب این اتفاق هیچ عوارضی ندارد ولی اگر از یخ‌زدگی مغز بعد خوردن غذا و نوشیدنی سرد بیزارید، به آرامی غذا و نوشیدنی سرد را میل بفرمایید.


•زهرا صالح‌پور•

🆔@UIBiologists🌱💡
👁 تشخیص ۱۲ سال زودتر زوال عقل با بررسی بینایی

🧠 اختلال در بینایی می‌تواند زوال عقل را مدت‌ها قبل از تشخیص نشان دهد.
مطالعه‌ای که به تازگی انجام شده‌است نشان داد افرادی که به زوال عقل مبتلا شده‌اند در مقایسه با افرادی که سالم مانده‌اند در تست‌های حساسیت بصری ضعیف‌ عمل می‌کنند.

👀 این پژوهش نشان می‌دهد که تغییرات در بینایی احتمالاً به دلیل تاثیر پلاک‌های آمیلوئید مرتبط با آلزایمر روی مناطق مغز مرتبط با بینایی، می‌تواند هشدار اولیه‌ برای زوال عقل باشد.

💻 آلزایمر بر جنبه‌های مختلف بصری مانند پردازش ناکارآمد چهره‌های جدید، تشخیص کنتراست و رنگ و کنترل مهاری حرکت چشم تاثیر می‌گذارد. علی‌رغم پتانسیل حرکت چشم به عنوان یک ابزار تشخیصی، تحقیقات بیشتری برای کشف کاربردهای عملی حرکت چشم در تشخیص و مدیریت زوال عقل مورد نیاز است.

✍🏻مترجم: صبا قیدارپور
📥منبع:
Sciencealert

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
❓️رویداد بزرگ استم‌سل بایوتلنت، به پایان خود رسید‼️

🔻برای آشنایی با فینالیست‌های استم‌سل بایوتلنت و ایده‌های آن‌ها و همچنین سه تیم برتر این رویداد، این پست رو ببینید.

🔻در انتهای پست، گزارش کوتاهی از میزان حمایت‌هایی که براساس "کارت طلایی و نقره‌ای" توسط داوران صورت گرفت رو خواهیم خواند.

📍برای دیدن ویدیو اینجا کلیک کنید.

🆔@UIBiologists🌱💡
ژن‌درمانی هموفیلی B: کارایی شگفت‌انگیز با قیمتی سرسام‌آور


🏢 سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در اقدامی مهم، ژن‌درمانی شرکت فایزر را برای درمان بیماری هموفیلی B به ‌عنوان دومین ژن‌درمانی اختصاصی برای این بیماری نادر انعقادی خون، مورد تأیید قرار داد.


🧬 این ژن‌درمانی یکبار مصرف که با نام تجاری "Beqvez" شناخته می‌شود، به جای تزریق وریدی مکرر فاکتور IX که در حال حاضر برای بیماران هموفیلی B تجویز می‌شود، عمل می‌کند. Beqvez با وارد کردن یک نسخه سالم از ژن معیوب به سلول‌های کبد، بدن بیمار را قادر به تولید طبیعی فاکتور IX مورد نیاز برای انعقاد خون می‌کند.


💸 با وجود پتانسیل تحول‌آفرین این درمان، چالش بزرگی پیش روی بیماران قرار دارد: قیمت. فایزر قیمت Beqvez را 3.5 میلیون دلار در بازار آمریکا تعیین کرده که آن را به یکی از گران‌ترین داروهای جهان تبدیل می‌کند. این قیمت مشابه ژن‌درمانی Hemgenix شرکت CSL Behring برای هموفیلی B است.


🔬 مطالعات اولیه نشان‌دهنده نتایج امیدوارکننده‌ای هستند. نتایج نشان می‌دهد که پس از یک سال، Beqvez به اندازه تزریق‌های استاندارد پروتئین فاکتور "IX" کارآمد بوده و در 60 درصد از بیماران، خونریزی را به طور کامل متوقف کرده است. این رقم در مقایسه با 29 درصد در بیمارانی که درمان‌های سنتی را دریافت می‌کردند، پیشرفت قابل توجهی را نشان می‌دهد.


محمدرضا هوشمند


🆔@UIBiologists🌱💡
⁉️ چالش جدید برای نورالینک: چین از تراشه کنترل ذهن میمون‌ها رونمایی کرد!


🧠 نورالینک دیگر تنها نیست! در دنیای پرشتاب فناوری رابط مغز و کامپیوتر (BCI)، رقیبی جدید از این‌بار از چین ظهور کرده است. شرکت دولتی پکن ژینژیدا نوروتکنولوژی (Beijing Xinzhida Neurotechnology) از تراشه‌ای به نام "Neucyber" رونمایی کرده که می‌تواند حرکات یک بازوی رباتیک را با قدرت فکر یک میمون کنترل کند.

📱 این پیشرفت، گامی مهم در جهت توسعه BCIها به شمار می‌رود و نشان‌دهنده رقابت فزاینده‌ای است که بین چین و آمریکا در این حوزه شکل گرفته است. نورالینک، شرکت مشهور آمریکایی متعلق به ایلان ماسک، پیشگام تحقیقات BCI بوده و تاکنون دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه داشته است.

🐒 تراشه Neucyber با موفقیت بر روی یک میمون آزمایش شده و به گفته شرکت ژینژیدا، اولین "BCI تهاجمی با عملکرد بالا" در چین است. BCIهای تهاجمی شامل کاشت ایمپلنت در مغز برای ثبت فعالیت‌های عصبی هستند. این فناوری نویدبخش کاربردهای مختلفی در زمینه‌های پزشکی، توانبخشی و حتی بازی‌های کامپیوتری است.

💻 رقابت بین چین و آمریکا در زمینه BCI به طور حتم شتاب‌دهنده نوآوری‌ها و پیشرفت‌های جدید در این حوزه خواهد بود. این امر می‌تواند به ارائه راه‌حل‌های نوین برای افراد دارای معلولیت و ارتقای سطح زندگی انسان‌ها کمک کند.


✍🏻 محمدرضا هوشمند


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
📌 چرا برای انتخاب پارتنر، با دیگران مشورت می‌کنیم؟! 🤔

مطالعات دانشگاه ایالتی آریزونا نشان می‌دهد که، مغز ما به تنهایی قابلیت انتخاب پارتنر را دارد؛ اما باز هم از دیگران برای این کار کمک می‌گیریم.
اما چرا ⁉️

📍علت این کار را توماس مورگان -انسان‌شناس تکاملی و دانشیار دانشکده تکامل انسانی دانشگاه ایالتی آریزونا- این‌گونه توضیح می‌دهد: انسان‌ها تمایل دارند از رفتار و تجربیات اطرافیان، دوستان و خانواده خود تقلید و کپی‌برداری کنند.
این عملی‌ست که حتی در حیوانات، نظیر ماهی‌ها و یا پرندگان نیز دیده می‌شود.

🧬 انسان‌ها نه تنها از نظر ادراکی پیچیده‌اند، بلکه فرهنگ‌های پیچیده‌ای نیز دارند که این فرهنگ‌ها نیز در طول زمان تکامل یافته‌اند و با تکامل ژنتیکی تعامل دارند.

🔬 برای تحقیق در این زمینه، مورگان و تیمش روی ۱۶۴ نفر مطالعاتی انجام دادند و این نتیجه رسیدند که، معیارهای زیبایی و جذابیت در افراد روی اطرافیان آنها نیز تاثیر گذاشته و این علتی است که انسان‌ها با اینکه قابلیت تصمیم‌گیری دارند، اما باز هم به دنبال مشورت با دیگران و دریافت تایید آنها هستند.

🖋 درسا غیاثوند

رفرنس:
https://news.asu.edu/20240306-science-and-technology-asu-study-says-our-brains-are-flexible-choosing-partner-we-look
حمله‌ی پانیک را بهتر بشناسیم


🌪 بالا رفتن ضربان قلب، احساس نگرانی و دلشوره‌ی شدید و بی‌دلیل، تنگی نفس، حس خفگی و لرزش دست، این‌ها از جمله شایع‌ترین علائم یک حمله‌ی پانیک هستند؛ حملاتی که علائم‌اش برای اولین بار، غالباً در جوانان زیر 25 سال بروز پیدا می‌کند.

📍 حمله پانیک، یک ترس ناگهانی به‌همراه اضطراب است که باعث بروز علائم مختلفی در فرد می‌شود. افرادی که برای اولین‌بار دچار حملات پانیک می‌شوند، ممکن است احساس کنند که دچار حمله قلبی شده‌اند و یا حتی دچار ترس و حس نزدیکی به مرگ نیز بشوند.

🧮 اگرچه علت بروز این حملات هم‌چنان درحال بررسی است، اما می‌تواند ریشه در تجربیات استرس‌زای گذشته داشته باشد. ژنتیک نیز می‌تواند یک عامل تأثیرگذار باشد؛ زیرا مغز برخی افراد نسبت به شرایط و محرک‌های محیط حساس‌تر است و احتمال بروز واکنش‌های شدید و غیرقابل کنترل در آن‌ها بیشتر می‌شود.

🫂 خوشبختانه این اختلال قابل درمان است و به‌طور کلی با روان‌درمانی و دارو‌درمانی می‌توان آن‌را درمان کرد. ما، به بهانه‌ی روز ملی روانشناس و مشاور، از‌این اختلال نسبتاً شایع در بین جوانان نوشتیم با این امید که افراد درگیر این‌حملات، با آگاهی بیشتری به خودشان شانس بهبود و کمک گرفتن از روانشناس را بدهند.


•آذین عتیقی•


🆔@UIBiologists🌱💡
biology students union.pdf
1.4 MB
Identifying tripartite relationship among cortical thickness, neuroticism, and mood and anxiety disorders


شناسایی رابطه سه جانبه بین ضخامت قشر مغز، روان رنجوری و اختلالات خلقی و اضطرابی


•زینب زارع•
•فاطمه براری•


🆔@UIBiologists🌱💡
شرکت بایوران (Biorun)، بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین تولیدکننده محصولات بیولوژیک زیست‌محیطی، کشاورزی (کودها، آفتکش‌‏ها و فرآورده‌‏های پروبیوتیک)، دامپروری و انسانی در ایران است.


به منظور معرفی و آشنایی شما عزیزان با فعالیت‌های این مجموعه بزرگ و موفق حوزه میکروبیولوژی، وبیناری با حضور جناب دکتر مرادی، مدیرعامل شرکت بایوران تدارک دیده‌ایم.

برای ثبتنام، از لینک زیر اقدام کنید.

لینک
کلیه‌های جیبی


🧬 کلیه‌های کوچک، ساختارهای کلیه‌مانندی هستند که در آزمایشگاه با استفاده از سلول‌های بنیادی رشد می‌کنند که در مطالعه‌ای محققان موفق شدند تا آن را با استفاده از سلول‌های پوستی بیماران مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک (PKD) پرورش دهند. در گزینه‌های درمانی، دیالیز کیفیت زندگی بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کلیه پیوندی کمیاب است و دارو عوارض جانبی شدیدی روی کبد دارد.

💉 در مطالعات قبلی بر‌روی کلیه‌های کوچکی که در آزمایشگاه رشد می‌کردند، مشخص شد این کلیه‌ها فقط تا‌حدی می‌توانستند ساختار و عملکرد کلیه واقعی را تقلید کنند. دانشمندان کلیه‌های کوچک را به موش‌های زنده پیوند زدند تا به‌طور‌ جامع ویژگی‌های شرایط بیماری کلیوی را شبیه‌سازی کنند.

🩸 شباهت بین اشکال بیماری مشاهده شده در مدل مینی‌کلیه پیوندی و تجربیات واقعی بیماران نشان می‌دهد که رشد کلیه و پیوند آن به موش‌های زنده می‌تواند ابزار مفیدی برای آزمایش درمان‌های جدید باشد. با مطالعه موش‌های زنده محققان شواهدی پیدا کردند که نشان می‌دهد افزایش مرگ برنامه‌ریزی‌‌شده سلول، می‌تواند گستردگی کیست‌ها را در کلیه‌های کوچک کاهش دهد.

💊 افزایش مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول می‌تواند یک درمان امیدوارکننده برای "PKD" باشد. علاوه‌بر‌ این، ماینوکسیدیل نیز ممکن است به بهبود سریع آن کمک کند. در مطالعات آینده، دانشمندان کارایی ماینوکسیدیل را آزمایش خواهند کرد و مدل‌های کوچک کلیه را برای بررسی سایر بیماری‌های شایع کلیه که سازمان ژنتیکی قوی ندارند، مانند بیماری کلیوی دیابتی، سازگار خواهد کرد.


•روژینا احسانی•
•فاطمه رمضان‌زاده•

🆔@UIBiologists🌱💡
ارائه دانشجویی دوشنبه ۱۰ اردیبهشت

عنوان: مهندسی بافت🔹💠


ارائه‌دهنده: امیر حسین جهانگیری
دانشجوی ترم ۲ کارشناسی زیست سلولی و مولکولی دانشگاه پیام نور اهواز

‌‌‌
برای شنیدن این توضیحات ساعت ۲۲ به لینک زیر مراجعه کنید:

🖇🔘 https://www.skyroom.online/ch/union/ghgg

نام کاربری و رمزعبور: 123


🆔@UIBiologists🌱💡
‌‌‌
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کرمی با چشمان عجیب


📌 کشف یک کرم توسط دانشمندان دانشگاه کپنهاگ و دانشگاه لوند، موجب حیرت آن‌ها شد. کرم وانادیس (Vanadis bristle worm) بینایی‌ای به اندازه بینایی پستانداران دارد.

📍 کرم وانادیس دارای چشمانی به بزرگی سنگ آسیاب است. درواقع، اگر چشم‌های ما به اندازه چشم‌های این کرم دریایی مدیترانه‌ای بزرگ بود، به یک چرخ دستی بزرگ و بازوهای قوی نیاز داشتیم تا 100 کیلوگرم اضافه وزن را بچرخانیم.

🔖 چشمان این کرم، حدوداً ۲۰ برابر بیشتر از بقیه سر این حیوان وزن دارد و در این جانور دریایی ریز و شفاف به‌طور عجیبی نامناسب به‌نظر می‌رسد. گویی دو بادکنک قرمز غول پیکر و براق به بدن آن بسته شده‌اند. چشم‌های این جانور باوجود سادگی، مجهز به عملکردی پیشرفته هستند.

🔗 به گفته یک دانشمند، چشمان این کرم دررابطه با نظریه تکاملی نیز جالب است؛ زیرا می‌تواند به حل یکی از سنگین‌ترین بحث‌های دانشگاهی پیرامون این نظریه کمک کند: این‌که آیا چشم‌ها فقط یک‌بار و به شکل‌هایی که امروزه می‌بینیم تکامل یافته‌اند؟ یا این‌که آن‌ها چندین بار، مستقل از یک‌دیگر، در تاریخ تکامل پدید آمده‌اند؟

🖇 جهت مطالعه🟡

•زینب زارع•

🆔@UIBiologists🌱💡
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💥گزارش تصویری از رویداد STEMCELL BIOTALENT 💥

🔻بزرگ‌ترین رویداد استعدادیابی علمی کشور، این رویداد، روز چهارشنبه 5 اردیبهشت‌ماه 1403 برگزار شد.

🔻در مرحله ثبت‌ایده استم‌سل بایوتلنت، بیش از ۳۰۰ طرح ارسال گشت که از بین آن‌ها، ۱۱ ایده برگزیده شدند و که در روز برگزاری، فرصت ارائه ایده‌ای خود را پیدا کردند.

🔻برای مشاهده این گزارش تصویری، روی لینک زیر کلیک کنید..

📎https://www.instagram.com/reel/C6Wi5wlo8As/?igsh=ODV2bXh3OWg0aGM3


🆔@UIBiologists🌱💡
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹شرکت بایوران (Biorun)، بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین تولیدکننده محصولات بیولوژیک زیست‌محیطی، کشاورزی (کودها، آفتکش‌‏ها و فرآورده‌‏های پروبیوتیک)، دامپروری و انسانی در ایران است.


🔸به منظور معرفی و آشنایی شما عزیزان با فعالیت‌های این مجموعه بزرگ و موفق حوزه میکروبیولوژی، وبیناری با حضور جناب دکتر مرادی، مدیرعامل شرکت بایوران تدارک دیده‌ایم.

🔻برای ثبت‌نام، از لینک زیر اقدام کنید.

لینک


🌱@ir_micro_academy
سرنوشتی تلخ

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

🩺 در دل تاریخ پزشکی، نام «ایگناتس فیلیپ زملوایس یا سِمِلوِیس» هم‌‌چون فانوسی درخشان می‌درخشد، پزشکی آلمانی که به‌عنوان پیشتاز عرصه ضدعفونی شناخته شده و نجات‌بخش مادران زیادی بوده‌است.

🤱 سملویس که در یکی از بیمارستان‌های وین مشغول به‌کار بود، متوجه شد که آمار مرگ‌ومیر در بین زنان بستری در این بیمارستان که در اثر تب نفاسی (تب پس از زایمان) از دنیا می‌روند، بسیار بالاتر از زنانی است که در خانه زایمان می‌کنند.

🧼 او پس از مدت‌ها تحقیق، دریافت که این رفت‌و‌آمد پزشکان در اتاق‌عمل است که عفونت نفاس را به مادران منتقل می‌کند؛ به‌همین خاطر، روش نوین شست‌وشوی دست‌ها و ضدعفونی کردن آن‌‌ها با استفاده از کلسیم هیپوکلریت را معرفی کرد و با نگارش کتابی در این باب، دستاوردهای خود در رابطه با تأثیر این روش ضدعفونی را با جهانیان در میان گذاشت.

📌 اما متأسفانه همکارانش نمی‌‌توانستند بپذیرند که دستان آن‌ها منشأ آلودگی است و با او مخالفت کردند. پس از سال‌ها بحث‌و‌جدل، او به‌تدریج دچار حملات افسردگی شدید شد. درنهایت، در سال ۱۸۶۵ همکارانش او را برای بازدید از یک آسایشگاه روانی وسوسه کردند که در آن زمان سملویس سعی کرد آن‌جا را ترک کند، اما توسط نگهبانان دستگیر شد و دو هفته پس از بازداشت در آسایشگاه درگذشت.

سال‌ها بعد که دیگر ضرورت ضد‌عفونی کردن به امری بدیهی تبدیل شد، از ایشان به‌عنوان پدر ضدعفونی کننده در علم طب یاد می‌کنند.


•زهرا رستمی•

🆔@UIBiologists🌱💡
وبینار آشنایی با مجموعه بایوران با حضور دکتر مرادی، راس ساعت 19 شروع خواهد شد.

برای شرکت در این وبینار، می‌توانید از لینک زیر به صورت مهمان وارد شوید:

B2n.ir/w75901


@ir_micro_academy
biology students union.pdf
1.7 MB
Effective interventions in preventing gestational diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis


🤩مداخلات موثر در پیشگیری از دیابت بارداری: مروری سیستماتیک و متاآنالیز


📎 اطلاعات بیشتر


•فاطمه براری•


🆔@UIBiologists🌱💡
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/10/02 00:30:01
Back to Top
HTML Embed Code: