Telegram Web Link
📍 افسانه‌ی بیوتکنولوژی: به‌دست آوردن مجوز تکنولوژی Electroporation

🔬 شرکت Legend Biotech درحال حاضر روی پروژه‌ی سلول درمانی براساس مهندسی غیر ویروسی فعالیت می‌کند. این پروژه، نمونه‌ کارهای خود را با روش‌های تحویل نوین گسترش می‌دهند. هدف این پروژه این است که چشم‌انداز درمان‌ را با ایجاد مجموعه‌ی گسترده‌ای از درمان‌های سلولی برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران و مبارزه با بیماری‌ها تغییر دهند.

💵 شرکت MaxCyte برای حمایت از این پروژه یک مجوز انحصاری برای استفاده از تکنولوژی Electroporation و پلت‌فرم ExPERT برای تحقیق و توسعه‌ی بالینی و تجاری‌سازی محصولات درمانی مبتنی بر سلول اعطا کرد. درعوض، شرکت MaxCyte شرایط دریافت هزینه‌های صدور مجوز سالانه و نقاط عطف را از Legend Biotech در طول پروسه توسعه بالینی را دریافت خواهد کرد. همین‌طور پس از تجاری‌سازی، حق امتیاز در فروش خالص محصولات را دریافت می‌کند.

📝 شیدا شادابی

📚ویراستار: فاطمه رحیمی

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ایدز انسانی یا ایدز میمونی؛ مسئله این است!


🔍 احتمالاً همه‌ی شما راجع‌به ویروس نقص سیستم ایمنی انسان یا HIV، شنیده‌اید. امروز با نوع میمونی آن یعنی "SIV" نیز آشنا خواهیم شد. "SIV" ویروس نقص سیستم ایمنی، از گونه‌ای از میمون‌ها به نام "sooty mangabey" منشأ گرفته‌است، که شباهت بسیار زیادی با ویروس HIV دارد.

🙉 دو‌نوع از ویروس HIV، با ویروس "SIV" ارتباط دارند، نوع اول ویروس "HIV_1"، که با ویروس "SIVcpz" مرتبط است؛ اما نوع دیگر، یعنی "HIV_2" با ویروس "SIVsmm" مرتبط است، که هر دو از یک گونه از میمون‌ها به نام "sooty mangabey" نشأت گرفته‌اند.

🖇 گونه‌ای از میمون‌ها به‌نام "sooty mangabey" از میمون‌های کوچک‌تر و متفاوت‌تری تغذیه کرده و به ویروس "SIVcpz" مبتلا می‌شوند. درادامه، انسان‌ها هم ازطریق کشتن و خوردن گوشت آلوده‌ی میمون‌ها‌ی "sooty mangabey"، به ویروس "HIV_1" مبتلا می‌شوند.

🦠 ویروس "SIVsmm" که با ویروس "HIV_2" انسانی، مرتبط است، نادرتر بوده و به‌علاوه قدرت عفونت‌زایی کمتری نسبت به "SIVcpz" دارد؛ هم‌چنین "HIV_2" با فراوانی کمتری در کشور‌هایی مانند مالی، موریتانی، نیجریه و سیرالئون یافت می‌شود.


•زهرا سعیدی حمزه خانلو•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
یادگیری زبان انگلیسی به سبکی شیرین


🤓 یکی از دغدغه‌های دنیای امروز یاد‌گیری زبان انگلیسی است. در‌گذشته تنها برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری را داشتند، این مسئله بسیار اهمیت داشت و افراد، بدون هیچ علاقه‌ای مجبور به یادگیری بودند؛ اما امروزه همه چیز تغییر کرده و حتی کودکان هم به یادگیری زبان دوم مخصوصاً زبان انگلیسی، علاقه پیدا کرده‌اند.

🔠 اکثر ما زبان مادری را از طریق شنیدن آموختیم. در واقع یکی از راه‌های جذاب یادگیری زبان، یادگیری از طریق گوش دادن به پادکست است. در همین راستا قصد داریم در این پست چند نمونه از این پادکست‌ها را برای شما معرفی کنیم:

1⃣ Podcasts in English

این وب‌سایت دارای تنوع بسیار بالایی بوده و دارای تعداد زیادی پادکست برای هر سطحی است. از مزایای "Podcasts in English" می‌توان به کوتاه بودن اپیزودها (هر اپیزود حدوداً ۵ دقیقه) اشاره کرد. هر‌قسمت از اپیزود‌های این پادکست با یک رونوشت، کاربرگ و تمرین‌های پاسخ‌دار برای واژگان همراه است.

2⃣ This American Life

پادکست "This American Life" یک برنامه هفتگی رایگان است. موضوعات پادکست‌های آن حول محور داستان‌ها و امور روزمره‌ی یک فرد آمریکایی است‌. اگر قصد مهاجرت دارید این پادکست می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد چون با گوش دادن به اپیزود‌های آن می‌توانید با نحوه گفتار و تلفظ بومی واژگان، فرهنگ و آداب‌و‌رسوم مردم آمریکا نیز آشنا شوید.

آیا تابه‌حال از این سایت‌ها برای تقویت زبان خود استفاده کرده‌اید؟ باعث خوشحالی ماست که تجربه شما دوستان در مورد این پادکست‌ها و پادکست‌های مشابه را بدانیم.


•نادیا جمالدار•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
نصب اولین ایمپلنت مغزی برای کنترل حملات صرع در بریتانیا

🤕 اوران نولسون، نوجوان بریتانیایی مبتلا به صرع شدید، اولین فردی است که کاشت مغزی برای کنترل تشنج را دریافت کرده‌ است.
🧠 این محرک عصبی که در بیمارستانی در لندن کاشته شد، توانست تشنج‌های او را تا ۸۰ درصد کاهش دهد و بهبود قابل‌توجهی در کیفیت زندگی او ایجاد کند.
📍 دستگاه در شکاف جمجمه‌ی اوران قرار دارد و سیگنال های الکتریکی را به عمق مغز ارسال می‌کند. همچنین می‌توان آن را از طریق هدفون مخصوص، شارژ کرد.
📃 موفقیت‌ این روش درمانی باعث شده تا آزمایش بر روی ۲۲ بیمار دیگر نیز برنامه‌ریزی شود.

👨🏼‍⚕مارتین تیسدال، جراح مغز و اعصاب اطفال امیدوار است که تحریک عمیق مغز به یک درمان استاندارد برای کودکان مبتلا به صرع تبدیل شود.

✍🏻 ترجمه: سحر غفاریان
✒️ویراستار: امیر‌محمد صالحی
📥منبع: The Guardian


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🖇 اتحاد زیست شناسان ایران در دانشگاه‌های سراسر کشور نماینده‌ فعال می‌پذیرد.🌸


👩‍💻 لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیغام دهید.
🆔 @Biocan_admin



🤝عضوی از خانواده بزرگ اتحاد زیست شناسان ایران شوید.


🆔 @UIBiologists🌱💡

•روابط عمومی اتحاد زیست‌‌شناسان ایران•
‌‌
📌 موضوعات این هفته جهت ارائه دانشجویی:

✅️ ژن‌درمانی
🔺️سلول‌درمانی
✅️ مهندسی بافت
🔺️ سرطان‌ها و درمان
🔺️ایمونوتراپی
🔺️اگزوزوم‌تراپی
🔺️بایومتریال
🔺️پزشکی بازساختی
🔺️پزشکی شخصی

🤝 دوستانی که قصد ارائه موضوعات فوق رو دارند به pv مراجعه کنند‌.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
از افسانه تا واقعیت

👂🏻 پزشکی بازساختی "Regenerative Medicine" که به بازیابی و ترمیم بافت‌ها و اندام‌های آسیب‌دیده یا از‌دست‌رفته می‌پردازد از دیرباز، رویای انسان بوده‌است.

🦅  در داستان‌های اساطیر یونان، زئوس برای مجازات «پرومتئوس»، او را به صخره‌ای زنجیر کرد تا هر روز کبدش توسط عقاب‌ها خورده شود. اما کبدش بازسازی می‌شد و او زنده می‌ماند. حال در واقعیت چقدر ممکن است که بتوان اندامی مثل کبد را، از نو بازسازی کرد؟

🐁در دهه ۱۹۶۰، جیمز ادگار تیل و ارنست مک کولچ، در طی بررسی اثر پرتو‌تابی بر روی موش‌ها با یک چالش رو‌به‌رو شدند. اینکه موش‌ها پس از ۳۰ روز پرتوتابی می‌مردند! برای حل این مشکل به موش‌ها سلول‌های مغز استخوان تزریق کردند. اما در همین‌زمان اتفاق جالبی افتاد! روی طحال موش‌ها توده‌های سلولی مشاهده کردند که به‌نظر می‌رسید از یک سلول مشتق شده‌اند. به این‌ترتیب برای اولین‌بار سلول‌های بنیادی شناخته شد.

📌 امروزه، پیشرفت‌های حاصل در زمینه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، بستری نوین برای تحقیقات ایجاد کرده‌است که در مطالب بعدی به‌ آن‌ها خواهیم پرداخت.


•زهرا رستمی•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🧬 با پیشرفت روز‌افزون علم، خصوصا زیست‌شناسی و علوم‌پایه و افزایش شناخت ما نسبت به فرآیندهای سلولی و مکانسیم‌های مولکولی، بشر توانسته ابزارهای جدیدی جهت درمان انواع بیماری‌ها مانند ژن‌درمانی، سلول‌درمانی، مهندسی بافت، ایمونوتراپی و ... را توسعه دهد که می‌توانند امیدی تازه برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها باشند که با دانش کنونی درمان موثری برای آن‌ها وجود نداشت.

💊 این تحول بزرگ را می‌توان با انقلاب علم پزشکی در سده گذشته که با کشف آنتی‌بیوتیک‌ها و... اتفاق افتاد و منجر به شکل‌گیری علم پزشکی نوین کنونی شد، مقایسه کرد. به بیان دیگر می‌توان گفت که ما اکنون، در آغاز عصر چیرگی انسان بر طبیعت قرار گرفته‌ایم.

✅️ در این پست با استفاده همزمان از این ابزارها در درمان بیماری‌های لاعلاج مانند انواع سرطان‌ها، بیماری‌های متابولیکی، عصبی و... آشنا می‌شویم.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
biology students union.pdf
10.3 MB
Enhancing tissue engineering and regenerative medicine for the treatment of musculoskeletal disorders in bone and muscle

🦴 پیشرفت مهندسی بافت و پزشکی بازساختی برای درمان اختلالات اسکلتی عضلانی در استخوان و عضله

📌 سیستم اسکلتی عضلانی که برای حرکت و محافظت حیاتی است، می‌تواند در اثر اختلالاتی مانند پوکی استخوان، آرتروز و دیستروفی عضلانی آسیب ببیند. پژوهش‌های بسیاری بر پیشرفت‌های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، به‌ویژه با هدف کاهش این اختلالات تمرکز دارند. سلول درمانی، به ویژه سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) و سلول های بنیادی مشتق از چربی (ADSCs) و بیومولکول‌ها در تقویت و رشد عضله و بازسازی ماهیچه ها نقشی بی‌بدیل دارد.


•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۴ روز مانده به کنگره‌ی ژنتیک ایران ...

۱۷ تا ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳

🏛️ مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهیدبهشتی، تهران

🧬 منتظر دیدار شما در غرفه‌ی اتحاد زیست‌شناسان ایران هستیم.🌱

🔘 لینک ثبت‌نام

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
پاسخ بیش‌ از اندازه سیستم‌ ایمنی

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

📌 پاسخ سیستم‌ ایمنی به عوامل بی‌خطر، گاهی دردسرساز می‌شود. این موارد یا همان آلرژن‌ها، می‌توانند موجب بروز انواع آلرژی شوند. مواردی اعم‌از:

● حساسیت غذایی
● حساسیت دارویی
● آلرژی به گرد‌و‌غبار
● حساسیت به حشرات
● تب یونجه "Hay fever"
● آسم
● آلرژی به حیوانات خانگی
● اگزما
● حساسیت به لاتکس "Latex allergy"
● گرده‌ها "Pollens"
● رینیت"Rhinitis" (التهاب و تورم غشای مخاط بینی)
● آلرژی به کپک‌ها "Molds"
● آنافیلاکسی "Anaphylaxis"
● کهیر "Hives"

📍 آلرژی فصلی یا تب یونجه از حساسیت‌های شایع بوده، که معمولاً در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز، هنگامی که گیاهان گرده‌افشانی می‌کنند، بیشتر شاهد آن هستیم. علت این نوع حساسیت استنشاق گردهٔ گیاهان یا ورود آن‌ها به چشم است. این آلرژی با علائمی هم‌چون عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش گلو، بروز قرمزی روی پوست، تنگی نفس و سایر علائم در همه ساعات شبانه‌روز با شدت و ضعف همراه فرد مبتلا هستند.

😷 داروهای آنتی‌هیستامین بدون نسخه برای کمتر شدن علائم آلرژی فصلی وجود دارد که از فعالیت سیستم‌ ایمنی می‌کاهند، داروهایی مانند سیتیریزین یا لوراتادین (کلاریتین)، قرص یا اسپری‌های ایمونوتراپی برای حساسیت‌زدایی بدن نسبت به گرده‌های گیاهان و اسپری‌های بینی که برای تسکین خارش و احتقان طراحی شده‌اند. لازم‌ به ذکر است که فرد باید چند‌هفته قبل از شروع فصل آلرژی، مصرف این داروها را شروع کند.

🖇 تا‌حد‌امکان دور شدن از آلرژن‌ها می‌تواند از علائم آلرژی بکاهد. راهکارهایی نیز برای درمان حساسیت فصلی در منزل توسط رژیم غذایی وجود دارد.

■ استفاده از سبزیجاتی مانند سبزی خوردن، پیاز و فلفل با داشتن ماده‌ای به نام کوئرستین که یک ماده‌ی شیمیایی طبیعی است می‌تواند در کاهش علائم مواد آلرژی‌زا مؤثر باشد.

■ میوه‌هایی که مقادیر قابل توجه ویتامین‌ C دارند، از بروز واکنش در مقابل هیستامین پیشگیری می‌کنند.

■ امگا ۳ موجود در ماهی هم می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را محدود کند.


•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🐁 موش‌های خیال‌پرداز

زمان مطالعه: ۱ دقیقه

🔍️‌ امروزه، بیش‌ از‌‌‌ پیش به شگفتی‌های مغز آگاه هستیم، قوه‌ی تخلیل موهبتی جادویی‌‌ است که می‌تواند ما انسان‌ها را فرسنگ‌ها از دنیای‌ واقعی دور کند، جالب این‌جاست که نه فقط انسان‌ها بلکه موش‌ها هم می‌توانند در دریای بی‌کران خیال خود غرق شوند.

🧠 قسمت هیپوکامپ مغز موش‌ها قادر‌ است الگوهای عصبی ویژه‌ای را ایجاد کند که رمز‌گشایی آن‌ها می‌تواند باعث بروز افکار فضایی شود. بدین‌ترتیب دانشمندان برای درک خیال‌پردازی در موش‌ها، نیاز داشتند تا دستگاهی را طراحی کنند که بتواند به اندازه‌گیری فعالیت‌های عصبی و هم‌چنین ترجمه معنای آن بپردازد.

⚙️ سرانجام با طراحی و ساخت دستگاه BMI توانستند سیگنال‌های مغز موش را رمزگشایی کنند. در ادامه برای جهت دادن به رفتار موش‌، آزمایشی طراحی کردند و پاداشی برای موش تعیین کردند؛ همان‌طور که موش برای رسیدن به پاداش روی تردمیل کروی حرکت می‌کرد، حرکات آن به صورت ترجمه شده روی صفحه، نمایش داده‌می‌شد.

💡 در این مسیر موش ابتدا فعالیت هیپوکامپ خود را به‌طور دقیق و انعطاف‌پذیر کنترل می‌کند، سپس برای چند‌ثانیه افکار خود را بر‌روی موضوع مشخصی متمرکز می‌کند، نکته این‌جاست که این فرآیند احتمالاً شبیه همان عملکرد هیپوکامپ در انسان است.


•زهرا سعیدی حمزه‌خانلو•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
⁉️ چگونه ژن‌درمانی آینده‌ی پزشکی را تغییر می‌دهد؟

🧬 این روش نوین درمانی از تکنولوژی‌های پیشرفته برای درمان بیماری‌ها و اختلالات ژنتیکی استفاده کرده و امکان تغییر و اصلاح ژن‌ها را فراهم می‌کند. بنابراین می‌تواند تاثیرات بزرگی بر آینده پزشکی داشته باشد. برخی از تاثیرات مهم ژن‌درمانی در آینده پزشکی عبارت‌اند از:

🔸۱. درمان بیماری‌های ژنتیکی که تا پیش از این درمانی نداشتند و کنترل آن‌ها بسیار سخت و هزینه‌بر بود.

🔸۲. تشخیص و درمان سرطان‌های مختلف و بهبود شرایط مبتلایان

🔸۳. افزایش امید به بهبود در بیماران

🔸۴. پیشگیری از بروز برخی از بیماری‌ها

🔸۵. ژن‌درمانی ممکن است به تحولات بزرگ در زمینه پزشکی شخصی منجر شود و به افراد این امکان را بدهد که درمان‌های دقیق‌تر و شخصی‌سازی شده را تجربه کنند.

ادامه دارد ...

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
🔅پزشکی بازساختی با ارائه پروتکل‌های درمانی نوین، باعث درمان بسیاری از بیماری‌ها شده است.

🔺برای آشنایی بیشتر با این رشته و پروتکل‌های درمانی آینده آن، این پست مارو از دست نده...
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/10/01 07:47:33
Back to Top
HTML Embed Code: