Telegram Web Link
با سلام و عرض تسلیت مجدد
از آنجا که سرنگون ساختن هواپیمای اکراینی توسط نیروهای نظامی ایران صورت گرفته است و ایران نیز هر چند با تاخیر غیرموجه و بسیار تامل برانگیز، مسوولیت این عمل را مورد پذیرش قرار داد، توجه به این نکته ضروری است که صرف اعلام اشتباه انسانی و ارجاع پرونده اشخاص دخیل در این سانحه به دادگاه نظامی، مسوولیت بین المللی دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال دولتهای اکراین و کانادا به جای خود باقیست. اشتباه انسانی به هبچ وجه بر عناصر عمل متخلفانه بین المللی دولت ایران تاثیر نمی گذارد، و مسوولیت دولت ایران به جای خود باقیست، همان گونه که اشتباه ناو آمریکایی وینسنز در سرنگونی ایرباس ایرانی در تیر ماه سال ۱۳۶۷ در اثر اشتباه نمی توانست نافی مسوولیت بین المللی دولت آمریکا باشد. از سوی دیگر تعقیب و محاکمه اشخاص و نهادهای دخیل در سرنگونی هواپیمای اکراینی در دادگاههای صالحه جمهوری اسلامی ایران، فقط باعث تخفیف مسوولیت دولت ایران خواهد شد و به هیچ وجه مسوولیت مستقل دولت را منتفی نمی سازد. دولت ایران علاوه بر مسوولیت بین المللی ناشی از خسارات مادی سرنگونی هواپیمای اکراینی، مسوولیت جبران خسارات معنوی ناشی از این سانحه را نیز خواهد داشت، مسوولیتی که به علت اقدامات مقدماتی ایران در پوشیده نگاه داشتن عامل واقعی سرنگونی هواپیما، بسیار سنگین خواهد بود.
لازم به ذکر است که در مورد خسارات جانی این سانحه، دولت ایران باید طبق استانداردهای بین المللی غرامت بپردازد و پرداخت دیه طبق قانون مجازات اسلامی کاملا منتفی است.
سیدقاسم زمانی
دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی


https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنرانی دختری که در 13 سالگی از کره شمالی گریخت.
تاكيد بر حق آموزش و ضرورت آموزش
تفاوت بين عدالت و بي عدالتي و نقش آموزش
تفاوت بين ارزش و بي ارزشي و نقش آموزش
هيچ چيز در دنيا ابدي نيست
اين تجربه تاريخي است
.....
#حقوق_بشر
#آزادی
#حق_بر_دانستن
#حق_بر_حق_داشتن
#حق_آموزش
#حق_بر_آموزش


@Social_Rights_Citizenship_rights


#iran#peace#love#justice
#tehran #Social_Rights_Citizenship_rights #Social_Rights #Citizenship_rights

#ايران#صلح#عشق#عدالت#آرامش
#تعادل #تعامل #توسعه #حقوق_شهروندي #شهروند #حق #حقوق #اجتماع #جامعه


https://www.instagram.com/socialrightscitizenshiprights



https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights


@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
وجود باورهای نادرست و الگوهای رفتاری غلط نسبت به دختران و زنان در جامعه باعث محدودیت این قشر توانمند در جامعه ميشود. بدیهی است تا زمانی که نگاه های کلیشه ای به زنان از بین نرفته و آنان نیز خود توانمندی ها، ظرفیت ها و اثرگذاری های خود را باور نکرده اند، محدودیت ها برایشان در جامعه باقی خواهد ماند. اگرچه در سال های گذشته شاهد افزایش حضور زنان و دختران در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بودیم و فضای فعالیت برای زنان و نگاه جامعه به این قشر بسیار تلطیف شده است، اما تا رفع کامل محدودیت ها و دستیابی به حقوق اصلی خود، فاصله باقی است.
البته این بدان معنا نیست که نگاه به زنان و مردان باید یکسان باشد اما باید الگوی پرورش و توانمندی افراد جامعه بدون درنظرگرفتن جنسیت نهادیه شود چرا که در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها جمعیت كل را در نظر می گیرند نه نيمه جمعيت يعني مردان را.
به اعتقاد بسياري از صاحب نظران عوامل ایجاد محدودیت ها را برای زنان باید به طور تقریبی 50 به 50 دید؛ نیمی از این محدودیت ها به دلیل الگوهای فرهنگی نادرست جامعه است و نیمی دیگر نیز ناشی از نگاه خود زنان ودختران به توانمندی ها و جایگاه شان است. غلبه نگاه مردسالارانه بر تفکر زنان باعث شده تا خود را همچون جنس ضعیف تلقی کنند که امکان شرکت در بسیاری از فعالیت ها را ندارند. در صورتی که خداوند انسان را توانمند آفریده است و استفاده از این توانایی ها نه تنها باعث تمام شدن و محدودیت توانمندی ها نخواهد شد بلکه توانایی های خدادادی خاتمه پذیر نیست.
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from گروه حقوقی مُشاع
| معرفی گروه مُشاع |

همانگونه که از اهداف مصرح بر آمده است گروه جوان و رستاک مشاع مجموعه‌ای از حقوق‌خوانان و مدیران می‌باشد که از ایده‌های جوان و نوپا در عرصه‌ی حقوق و مدیریت مدد گرفته است تا بتواند به اهداف برشمرده شده جامه عمل بپوشاند.
این گروه سال‌ها است که مشکلات زندگی آپارتمان‌نشینی را بررسی نموده و به دنبال پیشگیری از اختلافات موجود می‌باشد. لذا حقوقدانان و مدیران بر آن شدند تا با ارائه‌ی راهکارهایی از ناهنجاری‌های زندگی آپارتمان‌نشینی پیشگیری نمایند. این گروه نوپا با علم و عمل به دنبال تدابیری عملیاتی و پیشگیرانه می‌باشد. امید که تمام اهداف حاصل در زندگی مدرن آپارتما‌ن‌نشینی با سهولت، صلح و عدالت در جریان باشد.

حالا جنگل که نیست، باغچه‌هامان غنیمت است...


Moshae Group | گروه مُشاع
| مشاور حقوقی ساختمان
| طراحی و تنظیم انواع اساسنامه ساختمان
| تنظیم و نظارت بر قراردادهای ساختمانی
| داوری و حل و فصل اختلافات ساختمانی

Instagram: Moshae_ir
Tell: +989126135966
Emaile: [email protected]
@Moshae_ir
https://www.tg-me.com/Moshae_ir/5
Forwarded from حقوق شهروندي
پیش بینی های لازم قبل از بروز حادثه و بروز خسارت

دولت به عنوان حاکمیت وظیفه دارد بتدا با هدفمند کردن قوانین راهکارهایی را برای جلوگیری از ورود خسارت اعمال نماید مثلا در قوانین شهرسازی با تصویب قوانین در جهت بهینه سازی ساختمان شهری بطوریکه در جلوگیری از ورود خسارت لازم است اعمال نماید مهم این نیست که کمیت یا کیفیت حادثه مورد توجه قرار گیرد مهم این است که اقدامات لازم در جهت بروز چنین خسارتی از طرف دولت اعمال گردد بطور مثال چنانچه دولت به عنوان حاکمیت به کسی پروانه ساختمان و پایان کاری اعطا نماید که رعایت دقیق نکات مهندسی در جهت بروز خسارت مورد اعمال قرار نگیرد به عنوان صادر کننده مجوز ساخت و اعطای پایان کار مسئول خواهد بود بدین ترتیب که اگر در ساخت یک آپارتمان بدون رعایت نظامات استاندارد و مهندسی به کسی بدون لحاظ پله فرار در بروز حادثه و یا عدم رعایت نکات ایمنی بهنگام آتش سوزی پروانه صادر نماید مسئول است ولی متاسفانه در قانون مسئولیت مدنی اصل بر مسئولیت شخصی کارمندان دولت میباشد نه خود دولت.
ماده ۱۱ قانون مسئولیت مدنی دولت:
کارمندان دولت و شهرداریها و موسسات وابسته به آنها که به مناسبت انجام وظیفه عمداً یا در نتیجه بی احتیاطی خسارتی به اشخاص وارد نمایند شخصاً مسئول خسارت وارده میباشند ولی هرگاه خسارت وارده مستند به عمل آنان نبوده و مربوط به نقص وسائل ادارات و موسسات مزبور باشد در این صورت جبران خسارت بر عهده اداره یا موسسات مربوطه است ولی در مورد اعمال حاکمیت دولت هر گاه اقداماتی که بر حسب ضرورت برای تامین منافع اجتماعی طبق قانون بعمل آید و موجب ضرر دیگری شود دولت مجبور به پرداخت خسارت نخواهد بود.
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
💠روابط موجر و مستاجر

پرداخت شارژ آپارتمان با مالک است یا مستأجر؟

این موضوع میان موجر و مستأجر کاملاً توافقی است؛ یعنی آن‌ها در هنگام عقد قرارداد اجاره، بر سر این‌که کدام‌شان شارژ را بپردازند، باید به توافق برسند، اگر به موجب قرارداد، پرداخت هزینه‌های مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن خودداری کند، مستأجر می‌تواند هزینه‌های مزبور را از اجاره‌ای که به موجر می‌پردازد، کم کند. حال اگر این موضوع در زمان تنظیم قرارداد اجاره مورد غفلت قرار بگیرد و معلوم نشده باشد که هزینه شارژ را مستأجر باید بپردازد یا مالک، تکلیف چیست؟ در این مواقع نیز، استدلال می‌شود که چون شارژ جزء هزینه‌هایی است که برای استفاده بهینه از محل سکونت پرداخت می‌شود و البته این مستأجر است که از آب، برق، گاز و تلفن استفاده می‌کند، طبیعتاً او نیز باید هزینه‌های آن را بپردازد.
همچنین بهتر آن است که مالک و مستأجر در هنگام توافق، حتماً به مشاور املاک یا هر کس دیگری که تنظیم قرارداد را بر عهده دارد یادآوری کنند که تکلیف پرداخت شارژ ساختمان را مشخص کند تا بعداً با مشکلاتی از این دست مواجه نشوند.اما اگر شما مدیر یک ساختمان مسکونی هستید و با مالک یا مستأجری روبه‌رو شده‌اید که از پرداخت هزینه‌های جاری شانه خالی می‌کند، برای دریافت حق شارژ می‌توانید هم به مستأجر و هم به مالک مراجعه کنید. در ضمن، می‌توانید بر روی تابلوی اعلانات ساختمان درج کنید که فلان واحد بدهکار است تا شاید با این کار، متنبه شود و زودتر تسویه حساب کند.

کم و زیاد کردن اجاره‌بها؟

کم و زیاد کردن اجاره‌بها، یکی از تصمیم‌های حقوقی شوراهای حلّ اختلاف رسیدگی به دعوای «تعدیل اجاره‌بها» است.در واقع، این دعوا زمانی است که مدّت اجاره به پایان رسیده است و به طور نمونه از تاریخ اتمام استفاده‌ مستأجر از مغازه یا آپارتمان چند ماه گذشته است. در این صورت، اگر اجاره‌دهنده و مستأجر در مورد میزان اجاره‌بهای جدید به توافق نرسند، هر یک می‌توانند به شورای حلّ اختلاف مراجعه و درخواست تغییر رقم اجاره بها بدهد. امّا، از آنجا که در این دعوا، صاحب ملک خواستار افزایش رقم اجاره و مستأجر خواهان کاهش آن است؛ کارشناسی از سوی شورای حلّ اختلاف به محل مراجعه و پس از بررسی موضوع، میزان عادلانه اجاره‌بها را تعیین می‌نماید.

اجاره دادن پارکینگ و انباری آپارتمان؟

پارکینگ و انباری ساختمان از جمله توابع آپارتمان‌های ساختمان است و مالکان آپارتمان‌ها شرکای قسمت‌های مشترک ساختمان هستند.قسمت‌های مشترک ساختمان دارای شخصیت حقوقی است و واگذاری هر قسمت از توابع و لواحق واحد‌های اختصاصی ساختمان به غیر از شرکای ساختمان مغایر مقررات مربوط به شرکت است، زیرا این عمل در واقع نوعی داخل کردن غیرشریک در قسمت‌های مشترک است. اگرچه در این خصوص قانون تملک آپارتمان‌ها حکم خاصی ندارد اما در اسناد انتقال رسمی آپارتمان‌ها عدم‌ واگذاری انباری و پارکینگ به غیرشرکای ساختمان قید می‌شود. بدیهی است اجاره یا انتقال پارکینگ و انباری آپارتمان‌ها به هریک از مالکان همان ساختمان بدون مانع است.


چگونه می‌توان با مستأجری که اجاره را پرداخت نمی‌کند، برخورد کرد؟

معمولاً مراجعه به مرجع قضایی در این موارد زمانی است که مستأجر با پایان یافتن مهلت قراردادش اقدام به تخلیه ملک نکند‌، لذا در‌صورتی‌که مستأجر با پایان مدت اجاره‌اش اقدام به تخلیه ملک بنماید و بر بدهکار بودن خود نیز اذعان داشته باشد، دیگر مراجعه به مراجع قضایی ضروری نیست اما شما با احتساب اجاره‌های معوقه و سایر هزینه‌ها و کسر آن از مبلغ ودیعه می‌توانید بدون مراجعه به دادگستری مشکل را حل کنید.طبق بند ۹ ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶، موجر می‌تواند حسب مورد صدورحکم فسخ اجاره یا تخلیه را از دادگاه درخواست کند. دادگاه ضمن‌حکم فسخ اجاره، دستور تخلیه مورد اجاره را صادر می‌نماید و این‌حکم علیه مستأجر یا متصرف اجرا و محل، تخلیه خواهد شد: «در صورتی که مستأجر در مهلت مقرر در ماده ۶ این قانون ازپرداخت مال‌الاجاره یا اجرت‌المثل خودداری نموده و با ابلاغ اخطاردفترخانه تنظیم‌کننده سند اجاره یا اظهارنامه (در موردی که‌اجاره‌نامه عادی بوده یا اجاره‌نامه‌ای در بین نباشد) ظرف ده روزقسط یا اقساط عقب افتاده را نپردازد. در این مورد اگر اجاره‌نامه‌ رسمی باشد موجر می‌تواند از دفترخانه یا اجرای ثبت صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجاره‌بها را درخواست نماید.»هر‌گاه پس از صدور اجرائیه، مستأجر اجاره آپارتمان عقب افتاده را تودیع کند اجرای ثبت تخلیه را متوقف می‌کند ولی موجر می‌تواند به استناد تخلف‌ مستأجر از پرداخت اجاره‌بها از دادگاه درخواست تخلیه عین مستأجر را بنماید. ‌هر‌گاه اجاره‌نامه عادی بوده یا سند اجاره تنظیم نشده باشد موجر می‌تواند برای تخلیه عین مستأجره و وصول اجاره‌بها به دادگاه مراجعه کند.
Forwarded from حقوق شهروندي
@Social_Rights_Citizenship_rights
وجود معضل‌هاي بزرگ شهري مانند ترافيك، رعايت نكردن قوانين عبور و مرور، عدم آگاهي نسبت به قواعد آپارتمان نشيني، عدم آگاهي نسبت شهروندان نسبت به حقوق خود در برابر يكديگر و ... از سوي شهروندان علاوه بر گسترش زمينه‌هاي بي‌اعتمادي ميان شهرنشينان در پاره‌اي مواقع ميل به قانون‌گريزي را در جوامع دامن ميزند. هر شهري در كنار ساخت فضاها و كالبد شهر، نيازمند برقراري روابط معقول بين محيط طبيعي و فيزيكي با وضع اجتماعي و فرهنگي است، به طور معمول ريشه بسياري از بحران‌هاي بزرگ و زنجيره‌اي را بايد در ضعف فرهنگ بومي و محله‌اي دنبال كرد خصوصي شدن اوقات فراغت‌، كاهش ارتباط بين افراد ونبود زمان و فرصت كافي براي تخليه ناشي از مشكلات در زندگي روزانه گسترش يافته و بر ايجاد تشديد بحران‌هاي شهري مؤثر واقع شده است.
به نظر مي رسد لازمه حل مسائل شهري و بحران‌ها، اصلاح رفتار شهروندان و وجود فرهنگ مناسب شهرنشيني است؛ (دو مقوله‌اي كه پايه و اساس پايداري و دوام شهر است.)
@Social_Rights_Citizenship_rights
محيط زندگي شهروندان بايد با در نظر گرفتن نقش فرهنگ در مناسبت اجتماعي شهر، تأسيسات شهري، نظام حمل و نقل، كالبد شهر و كاربرهاي شهري سعي كنند تعادل لازم را به وجود آورند.
در حال حاضر از فناوري اطلاعات استفاده‌هاي مؤثري در زمينه‌هاي مختلف به خصوص معماري و شهرسازي مي‌شود و اطلاعات مفيدي را در زمان كوتاه با صرف هزينه كم در اختيار شهروندان قرار مي‌دهد. شايد اولين گام در ارتقاي فرهنگ شهرنشيني اطلاع رساني و آگاهي بخشيدن به شهروندان باشد. براي انجام اين مهم، ارگان‌ها و نهادهاي مربوطه بايستي زمينه همكاري، تعادل و تعامل را در تحقق آن ايجاد نمايند و متناسب با شرايط و موقعيت اجتماعي و فردي، بهترين وسيله اطلاعاتي را انتخاب و با كيفيت عالي در اختيار شهروندان قرار دهند.
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
قواعد حقوق شهروندی و محیط زیست در منشور حقوق شهروندي




الف - حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی
ماده 2 - شهروندان از حق زندگی شایسته و لوازم آن مانند آب بهداشتی، غذای مناسب، ارتقای سلامت، بهداشت محیط، درمان مناسب، دسترسی به دارو، تجهیزات، کالاها و خدمات پزشکی، درمانی و بهداشتی منطبق با معیارهای دانش روز و استانداردهای ملّی، شرایط محیط زیستی سالم و مطلوب برای ادامه زندگی برخوردارند.

ظ - حق آموزش و پژوهش
ماده 108- حق دانش‌آموزان است که از آموزش‌و پرورشی برخوردار باشند که منجر به شکوفایی شخصیت، استعدادها و توانائی‌های ذهنی و جسمی و احترام به والدین و حقوق دیگران، هویت فرهنگی، ارزش‌های دینی و ملی شود و آن‌ها را برای داشتن زندگی اخلاقی و مسئولانه توأم با تفاهم، مسالمت، مدارا و مروت، انصاف، نظم و انضباط، برابری و دوستی بین مردم و احترام به محیط‌زیست و میراث فرهنگی آماده کند.

ع - حق محیط‌زیست سالم و توسعه پایدار

ماده 112- حفاظت از محیط‌زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه‌ای همگانی است، از این ‌رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن‌که با آلودگی محیط‌زیست یا تخریب غیرقابل‌جبران آن همراه باشد، ممنوع است. حفاظت، بهسازی و زیباسازی محیط ‌زیست و گسترش فرهنگ حمایت از محیط ‌زیست حق شهروندان است و دولت این حق را در برنامه‌ها، تصمیمات و اقدام‌های توسعه‌ای، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی مدنظر قرار می‌دهد و با آلودگی و تخریب محیط ‌زیست مقابله می‌کند.

ماده 113- هر شهروند حق بهره‌مندی از محیط‌زیست سالم، پاک و عاری از انواع آلودگی، از جمله آلودگی هوا، آب و آلودگی‌های ناشی از امواج و تشعشعات مضر و آگاهی از میزان و تبعات آلاینده‌ های محیط ‌زیست را دارد، دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آلاینده‌های زیست ‌محیطی به‌ویژه در شهرهای بزرگ، تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنند.

ماده 114- هرگونه اقدام به‌ منظور توسعه زیربنایی و صنعتی مانند احداث سدها و راه‌ها و صنایع استخراجی، پتروشیمی یا هسته‌ای و مانند آن باید پس از ارزیابی تأثیرات زیست‌محیطی انجام شود، اجرای طرح‌های توسعه‌ای منوط به رعایت دقیق ملاحظات زیست‌محیطی خواهد بود.

ماده 115- دولت با ایفای نقش بین‌ المللی مؤثر از طریق همکاری‌های اقتصادی، تبادل اطلاعات، انتقال دانش فنی و مبادله فرهنگی برای تحقق توسعه پایدار همه‌جانبه و متوازن و رفع موانع بین‌المللی اقدام خواهد نمود، حق شهروندان است که از مزایا و منافع فن‌آوری‌های نو در تمامی زمینه‌ها از جمله بهداشتی، پزشکی، دارویی، غذایی، اقتصادی و تجاری بهره‌مند شوند.


@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from Amir Amani (Amir Amani)
روز جهاني سرطان

روز جهانی سرطان همه ساله در چهارم فوریه برابر با 15 بهمن در سراسر جهان با هدف افزایش آگاهی مردم نسبت به سرطان، نحوه پیشگیری و برخورد و درمان آن برگزار می گردد. روز جهانی سرطان تنها زمانی است که به بهانه آن جهان می تواند علیه اپیدمی سرطان، یکپارچه شود و در راستاي صلح و عشق قدم بردارد و تعادل زندگي را برقرار نمايد.
بیشتر سرطان‌ها در همان مراحل اولیه قابل درمانند و می‌توان از آن‌ها به صورت بالقوه پیشگیری کرد. در واقع با ارائه الگوهای رفتاری درست و برنامه‌ها و تدابیر نظام مند می‌توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. سلول‌های سرطانی به صورت بالقوه در همه انسان‌ها وجود دارند؛ اما تفاوت‌های فردی و شیوه‌های زندگی و عوامل دیگر باعث بروز این بیماری در برخی افراد می‌شود.
بسیاری از بیماران نمی‌توانند بپذیرند که خود با سبک ‌زندگی نادرست، مقصر اصلی بیماریشان‌ هستند. روانشناسی سرطان در اولين قدم ميگويد: باید پذيرفت که اين بیماری همیشه از بیرون نیامده‌ و ما با عادت نادرست و روش بد زندگی باعث به وجودآمدن آن شده‌ایم؛ یک بیماری ممکن است سال‌ها به صورت خاموش در بدن ما باشد، زمانيکه به مرحله حاد رسید قابل تشخیص ميشود. در زمانی که بیماری خاموش بوده اگر ما از الگوهای درست رفتاری پیروی می‌کردیم، بیماری به مرحله حاد نمی‌رسید، چرا که ذهن و بدن با هم و به صورت هماهنگ فعالیت می‌کنند.
وقتی که ما توانایی پذیرش مسئولیت زندگی خود را داشته ‌باشیم به قدرت ‌بزرگی برای رویارویی و مقابله با آن دست‌ پیدا می‌کنیم. اما اگر عوامل بیرونی را عامل اصلی بیماری بدانیم احساس ناتوانی و تسلیم در برابر بیماری می‌کنیم.
پیشگیری و درمان سرطان با رفتار و روان ارتباط دارد و فشار روانی باعث کاهش کارایی دستگاه ایمنی می‌شود. تیپ‌های شخصیتی که ویژگی‌های نظیر: منفی‌نگری، رفتارهاي دوگانه يا چندگانه، کینه‌ای و عدم ابراز تنفر، ناتوانی در ایجاد روابط معنادار و بادوام، فوبيا، ناامیدی از خود، را دارند مستعد بیماری سرطان اند و در صورت مبتلا شدن نيز مسير سخت تري را طي مينمايند.
به طور كلي استرس از عوامل مهمي است که باعث بروز انواع بیماری‌ها ازجمله سرطان می‌باشد. در شرایط استرس‌زا بدن ماده اي به نام کورتیکوستروئید آزاد می‌کند که باعث کاهش ‌فعالیت‌ سیستم‌ایمنی می‌شود و توانایی مقابله با بیماری‌ها از قیبل سرطان را از دست می‌دهد. در نتیجه این بیماری پیشرفت می‌کند و مسير درمان را نيز سخت تر مينمايد.
به هر روي روز جهانی سرطان فرصتی برای بازتاب این است که چه کاری در این زمینه می توانیم انجام دهیم، و چگونه ميتوانيم الگوي رفتاري خود را تغيير دهيم تا از بروز چنين موضوعي پيشگيري و يا اينكه چگونه ميتوانيم در صورت مبتلا بودن به بهترين روش درمان نماييم؛ بنابراین برنامه ریزی کنیم و آن را به انجام برسانیم. در روز جهانی سرطان فرصت آزمودن راهکارهای کنترل سرطان را داریم. هدف این است که افراد کمتری مبتلا شوند و افراد بیشتری بطور موفقیت آمیز درمان و همچنین افراد مبتلا کیفیت زندگی بهتری در طول درمان و بعد از آن داشته باشند.


https://www.tg-me.com/AmirAmaniCounselor
دادنامه تجدیدنظر؛ قاضی دکتر رستمی، برنده جایزه حقوق شهروندی
@vekalattejarat
این رأی زیبا را در روز جهانی زن به تمام بانوان فرهیخته ایران زمین تقدیم می کنیم.↙️
نمونه رویه قضائی در دفاع از حقوق زن با استناد به موازین حقوق داخلی و تعهدات بین المللی کشور/ شعبه ۱۲ دادگاه تجدید نظر استان مازندران
#روز_جهانی_زن #تعهدات #قاضی_رستمی #حقوق_معاهدات #حقوق_بین_الملل
@vekalattejarat
https://www.tg-me.com/vekalattejarat/10721
فروارد
Forwarded from حقوق شهروندي
قواعد حقوق شهروندی و محیط زیست در منشور حقوق شهروندي




الف - حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی
ماده 2 - شهروندان از حق زندگی شایسته و لوازم آن مانند آب بهداشتی، غذای مناسب، ارتقای سلامت، بهداشت محیط، درمان مناسب، دسترسی به دارو، تجهیزات، کالاها و خدمات پزشکی، درمانی و بهداشتی منطبق با معیارهای دانش روز و استانداردهای ملّی، شرایط محیط زیستی سالم و مطلوب برای ادامه زندگی برخوردارند.

ظ - حق آموزش و پژوهش
ماده 108- حق دانش‌آموزان است که از آموزش‌و پرورشی برخوردار باشند که منجر به شکوفایی شخصیت، استعدادها و توانائی‌های ذهنی و جسمی و احترام به والدین و حقوق دیگران، هویت فرهنگی، ارزش‌های دینی و ملی شود و آن‌ها را برای داشتن زندگی اخلاقی و مسئولانه توأم با تفاهم، مسالمت، مدارا و مروت، انصاف، نظم و انضباط، برابری و دوستی بین مردم و احترام به محیط‌زیست و میراث فرهنگی آماده کند.

ع - حق محیط‌زیست سالم و توسعه پایدار

ماده 112- حفاظت از محیط‌زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه‌ای همگانی است، از این ‌رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن‌که با آلودگی محیط‌زیست یا تخریب غیرقابل‌جبران آن همراه باشد، ممنوع است. حفاظت، بهسازی و زیباسازی محیط ‌زیست و گسترش فرهنگ حمایت از محیط ‌زیست حق شهروندان است و دولت این حق را در برنامه‌ها، تصمیمات و اقدام‌های توسعه‌ای، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی مدنظر قرار می‌دهد و با آلودگی و تخریب محیط ‌زیست مقابله می‌کند.

ماده 113- هر شهروند حق بهره‌مندی از محیط‌زیست سالم، پاک و عاری از انواع آلودگی، از جمله آلودگی هوا، آب و آلودگی‌های ناشی از امواج و تشعشعات مضر و آگاهی از میزان و تبعات آلاینده‌ های محیط ‌زیست را دارد، دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آلاینده‌های زیست ‌محیطی به‌ویژه در شهرهای بزرگ، تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنند.

ماده 114- هرگونه اقدام به‌ منظور توسعه زیربنایی و صنعتی مانند احداث سدها و راه‌ها و صنایع استخراجی، پتروشیمی یا هسته‌ای و مانند آن باید پس از ارزیابی تأثیرات زیست‌محیطی انجام شود، اجرای طرح‌های توسعه‌ای منوط به رعایت دقیق ملاحظات زیست‌محیطی خواهد بود.

ماده 115- دولت با ایفای نقش بین‌ المللی مؤثر از طریق همکاری‌های اقتصادی، تبادل اطلاعات، انتقال دانش فنی و مبادله فرهنگی برای تحقق توسعه پایدار همه‌جانبه و متوازن و رفع موانع بین‌المللی اقدام خواهد نمود، حق شهروندان است که از مزایا و منافع فن‌آوری‌های نو در تمامی زمینه‌ها از جمله بهداشتی، پزشکی، دارویی، غذایی، اقتصادی و تجاری بهره‌مند شوند.


@Social_Rights_Citizenship_rights
​​سازمان «اقدامات برابر ۲۰۳۰» یک نهاد غیردولتی متشکل از چندین سازمان غیردولتی جهانی و منطقه‌ای زنان است که تلاش‌ها برای برابری جنسیتی در سراسر جهان را دنبال، ثبت و بررسی می‌کند. این سازمان اخیرا گزارش مفصلی از وضعیت برابری جنسیتی بر مبنای «اهداف توسعه پایدار» سازمان ملل منتشر کرده است. گزارش به تلخی تمام تاکیدی است که چه راه سخت و طولانی برای رسیدن به برابری جنسیتی در پیش است و چطور در هیچ نقطه‌ی جهان، چنین امری محقق نشده و حالا حالاها هم نخواهد شد.

این گزارش که تاکید آن بر بررسی نابرابری جنسیتی را در حوزه‌های حق تحصیل، بهداشت، کار و دستمزد، خشونت جنسی، مشارکت سیاسی، محیط زیست و فقر است، می‌گوید که هیچ کشوری امتیاز «عالی» نمی‌گیرد. با این‌حال همچون بسیاری از بررسی‌های مشابه دیگر، نتیجه گرفت که وضعیت در کشورهای اسکاندیناوی بهتر از هر نقطه دیگر جهان است. با بررسی مجموع شاخص‌ها و آمارها این گزارش اعلام کرد که دانمارک بهترین وضعیت را دارد و کشور چاد، بدترین وضعیت نابرابری جنسیتی را در میان کشورهای جهان دارد.

گزارش با تاکید بر آمار تلخ سازمان جهانی کار که می‌گوید به طور متوسط زنان تنها ۶۳ درصد دستمزد مردان را برای کار مشابه دریافت می‌کنند، می‌گوید که وضعیت اشتغال زنان در آفریقای شمالی و آسیای غربی از همه‌جا بدتر است. در کشورهای این منطقه ۹۳٪ مردانی که بین ۲۵ تا ۵۴ سال سن دارند، شاغل‌اند. این رقم برای زنان در همین گروه سنی تنها ۳۴٪ است. ایران، یکی از کشورهای همین منطقه‌ی جغرافیایی است.

وضعیت اشتغال زنان در اروپا و آمریکای شمالی از سایر نقاط جهان بهتر است و ۶۳٪زنان بین ۲۵ تا ۵۴ سال در این مناطق شاغل‌اند. گزارش همچنین می‌گوید که زنان در همه‌جا و به‌ویژه باز در آفریقای شمالی و آسیای غربی، دو سوم کار بی‌جیره و مواجب از جمله امور خانه و بچه‌داری را به تنهایی انجام می‌دهند.

این گزارش تازه باز تاکیدی است که فقر، زن و مرد را یکسان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و فقر زنان، مساله‌ای پیچیده‌تر، رایج‌تر و شدت بیشتر است. بنا به آمار این گزارش در جهان در مجموع شمار زنانی که در «فقر مطلق» زندگی می‌کنند، به نسبت مردان ۵ میلیون نفر بیشتر است. بیشتر این نابرابری در فقر مطلق در آسیای جنوبی و صحرای آفریقا مشاهده می‌شود. مهم‌ترین عامل فراوانی «چهره زنانه‌ی فقر»، وابستگی اقتصادی زنان به مردان است. بنا به آمار سازمان ملل متحد هنوز در ۱۰۴ کشور جهان، زنان اجازه اشتغال در برخی مشاغل را ندارند و در ۱۸ کشور جهان از جمله ایران، مردان می‌توانند مانع اشتغال زنان شوند.

در بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای خاورمیانه، آمریکای لاتین و برخی کشورهای آفریقا، زنان به شکل غیررسمی استخدام می‌شوند و از هیچ حق بیمه، مزایا، اتحادیه، مرخصی و غیره برخوردار نیستند و امکان قانونی پیگیری مطالبات خود را ندارند.

در بحث مشارکت سیاسی زنان و حضور زنان در پارلمان و نهادهای تصمیم‌گیری، برابرترین وضعیت را کشورهای رواندا، کوبا و بولیوی دارند که هر ۳ کشور با تصویب قوانین لزوم تعیین سهمیه برای زنان در پارلمان و شوراها، به شکل موفقی به جنگ این نابرابری رفتند. در رواندا ۶۱٪ نمایندگان پارلمان را زنان تشکیل می‌دهند؛ این رقم در کوبا و بولیوی بیش از ۵۳٪ است. بدترین کشور در این حوزه پاپوآ گینه‌نو است که هیچ نماینده زنی ندارد و زنان کمترین امکان حضور و مشارکت در سیاست را دارند. کویت و ژاپن دو کشور دیگری با بدترین کارنامه‌اند. در ژاپن سهم زنان از مشارکت سیاسی تنها کمی بیشتر از ۱۰٪ است.

گزارش می‌گوید تنها ۱۱ سال مانده به سال ۲۰۳۰ که قرار است اهداف برابری جنسیتی در سازمان ملل بررسی شود، تقریبا ۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که دولت‌هایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابل‌قبولی دارند و هیچ پیشرفت چشمگیری به چشم نمی‌خورد.

@successfulwomen1
Forwarded from حقوق شهروندي
شهروندان باید مطمئن باشند در کشوری زندگی می‌کنند که در آن کارآمدترین رویه‌ها و قواعد بهداشت و درمان، قبل از پیشرفته‌ترین تجهیزات و داروها، به‌کار گرفته شده‌اند که به نوعی پیشگیری از درمان ها را در الویت کاری خود قرار داده اند.
شهروندان حق دارند از درستی عملکرد نظام نظارتی بر تولید و توزیع مواد اولیه خوراکی و نوشیدنی ها اطمینان حاصل کنند.
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
بهداشت كليد درهاى آينده به روى فعاليتهاى اقتصادى و پيشرفتهاى اجتماعى يك ملت است و سلامت جامعه در گرو رعايت اصول بهداشتى مى باشد و جامعه اى كه سالم باشد مى تواند از منافع خود دفاع و حقوق لازمه خود را كسب كند.

در قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران، بر مسئله بهداشت تاكيد زيادى شده است . در اصول سوم، بيست و نهم، و چهل و سوم قانون اساسى بر ضرورت تامين بهداشت و فراهم نمودن امكانات بهداشتى و درمان، بسط و گسترش خدمات درمانى تاكيد شده است .
https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
@Social_Rights_Citizenship_rights
وقتی از حقوق شهروندی صحبت می‌کنیم معمولاً صاحب‌نظران و بزرگان مفاهیم مهم و کلانی را در نظر دارند که البته همه آنها بسیار لازم و حیاتی و ضروری‌اند از جمله حقوق مسلّم هر فرد که در قانون اساسی تحت عنوان فصل حقوق مردم از جمله داشتن مسکن مناسب، کار و شغل مناسب، تحصیل، حق انتخاب، حق بهداشت و درمان، آموزش، امنیت، آزادی بیان و مسائلی از این قبیل که وظیفه حکومت تأمین آنهاست ذكرشده است.
@Social_Rights_Citizenship_rights
اما حقوق شهروندی تنها به این موارد کلان و مهم و اساسی مربوط نمی‌شود. حق برخورداری از هوای سالم و پاک، حق برخورداری از آمد و شد و رفت و آمد روان و امن، حق برخورداری از آرامش در محیط زندگی، حق داشتن وسایل حمل‌ونقل عمومی مناسب، حق اعتراض و شکایت آسان و در دسترس در هر مکان و زمان از مسئولان و دستگاههای اجرایی، قضایی و امنیتی که حق شهروندی فرد را زیر پا گذارده‌اند و مواردی از این قبیل نیز مشمول آن می‌شوند.
@Social_Rights_Citizenship_rights
@Social_Rights_Citizenship_rights

فرهنگ عبارت است از مجموعه علائم شاخص معنوی و مادی‌، عقلانی و احساسی كه معرف‌ یك جامعه یا یك گروه اجتماعی است و علاوه بر هنر و ادبیات شامل شیوه‌های زیست‌، اشكال زندگی ‌جمعی نظام¬های ارزشی‌، آداب و رسوم و باورهاست‌ فرهنگ در بر گیرنده كلیه عوامل یاهر ماهیتی از جمله مذهب و آداب و رسوم است كه ‌گروه¬های مختلف فرهنگی و انسانی را از یكدیگر متمایز می‌كند. فرهنگ در واقع امتزاجی از تاریخ‌، عقل‌، آرمان و ایدئولوژی یا اعتقادات است‌. معمولاً تعریف از فرهنگ رو به تعالی است . حقوق هم محصول فرهنگ
است. البته در این میان ایدئولوژی نقش مهمی را ایفا می‌كند. ایدئولوژی به عنوان یك نظام ارزشی جزوجدایی‌ناپذیر حقوق است‌.


https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
@Social_Rights_Citizenship_rights

دولت¬ها باید برای تضمین حمایت از حق حیات در محدوده صلاحیتی خود تمام اقدامات معقول را به عمل آورند و این از بدیهیات است که نمی¬توانند به شکل منفعل عمل نمایند بلکه بایستی به شکل فعال رفتار نمایند.
دولت¬ها باید برای اثبات حمایت فعالانه خود از حق حیات افراد در سرزمین، اقدامات خاصی به عمل آورند. دولت¬ها باید اقداماتی به عمل آورند تا در مورد هرگونه محرومیت از حیات به صورت روشن و شفاف تحقیق صورت گرفته باشد؛ تا به نوعی از تهیج افکار عمومی جلوگیری نمایند.


https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
2024/09/27 21:31:35
Back to Top
HTML Embed Code: