Telegram Web Link
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/97187


@Social_Rights_Citizenship_rights

👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
قانون حمايت خانواده


https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from جالبه بدانید
این عکس ها ثابت میکنه که ژاپن شبیه به هیچ کشور دیگه ای نیست !


@jalebe_bedaniid | جالبه بدانید
Forwarded from Heshmat Rostami
📝📝📝 «حقوق کدام بشر؟»

🔻🔻🔻مروری بر کتاب «حق حق داشتن» به‌قلم #بامداد_لاجوردی منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

🖊 کتاب «حق حق داشتن» درباره یک موقعیت یا وضعیت منحصربه‌فرد انسانی صحبت می‌کند. شرایطی که به‌رغم استثنایی بودن، میلیون‌ها انسان را بر روی کره خاکی درگیر کرده است. ایده اصلی کتاب متعلق به هانا آرنت است؛ این ایده ناشی از تجربه شخصی اوست در دوران هیتلر. دورانی که او به اجبار تعلق‌اش به سرزمین آلمان را از دست داد و در یک داستان پرخطر سر از امریکا در آورد.

🖊 او در راه رسیدن به امریکا تجربه زندگی در کمپ آوارگان و مهاجرت مخفیانه را نیز داشته و به همین خاطر این تجارب او را به ایده‌ای رسانده که محور کتاب «حق حق داشتن» شده است. البته ناگفته نماند این کتاب مجموعه مقالاتی درباره ایده «حق حق داشتن» آرنت است و مقاله‌ای از خود وی در کتاب به چشم نمی‌خورد. اما بازهم کتابی ارزشمند است که انسان را به فکر وامی‌دارد.

🖊 باید گفت، این اثر به‌طور ضمنی نگرشی انتقادی به «حقوق بشر» دارد. البته جنس نقدهای او با انتقادات بنیادگرایان که متداول شده، متفاوت است. هانا آرنت با ایده خود، از یک نقص بزرگ در سازوکارهای حقوق بشری رمز گشایی می‌کند. در حقیقت او از موضوعی پرده‌برداری می‌کند که به چشم کمتر منتقد حقوق بشر آمده؛ هرچند میلیون‌ها مهاجر، آواره و جنگ‌زده بین‌المللی آن را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌اند.

🖊 «شرایط بی‌حقی» آن چیزی است که مورد توجه آرنت قرار گرفته است. آرنت موقعیت‌هایی را در دنیای کنونی فاش می‌کند که در آن، میلیون‌ها نفر از داشتن هر گونه حقی محروم هستند؛ بهتر است برای انتقال بهتر مقصود آرنت «هر گونه» را داخل گیومه قرار دهم تا بتوانم نشان دهم او از چه شرایط اسف‌باری سخن می‌گوید.

🖊 به بیانی دیگر، او از افرادی سخن می‌گوید که در اوضاعی زندگی می‌کنند که شرایط بی‌حقی بر آن‌ها حاکم است. در سراسر کتاب، مقالات درباره اوضاع مهاجرانی است که به دلیل ترک تابعیت و خارج شدن از یک جامعه سیاسی و ملی، دیگر واجد هیچ حقی نیستند و هیچ دولت و جامعه سیاسی نیز حاضر به دفاع از حقوق انسانی آنها نیست.

🖊 در همان حال نویسندگان کتاب متذکر می‌شوند مهاجران بین‌المللی تنها تابعیت خود را ترک کرده‌اند و به ما یادآوری می‌کنند، آنها همچنان انسان هستند و به دلیل انسان بودن‌شان باید حقوقی داشته باشند اما به دلیل آنکه حقوق بشر مورد تأکید سازمان ملل، توافقی میان دولت‌هاست، برای آوارگانی که در شرایطی بی‌دولتی هستند و هیچ دولتی مسئولیت آنها را عهده‌دار نشده، فاقد کاربرد است.

🖊 در این کتاب نشان داده می‌شود حقوق بشر کنونی، چطور در دفاع از حقوق این انسان‌های آواره ناتوان بوده و چگونه آوارگان جنگ که وطن‌شان را ترک کرده‌اند، امروز در موقعیتی برزخی قرار گرفته و از داشتن حقوق اولیه هم محروم شده‌اند.

🖊 حق حق داشتن، نازک‌اندیشی این جامعه‌شناس را نشان می‌دهد اما گویی خود او هم به‌طور مفصل این مقوله را حلاجی نکرده است. هانا آرنت به‌دنبال نظامی حقوقی می‌گردد که از حقوق انسان به ما هو انسان دفاع کند و نه حقوقی که به سبب تعلق شخص به یک دولت به وی داده می‌شود.

🖊 به‌زعم آرنت، در حقوق بشر فعلی مادامیکه فرد عضو یک جامعه سیاسی (تابعیت) نباشد، نمی‌تواند از حقوق اولیه و انسانی خود بهره‌مند گردد. به‌ عبارت دیگر، حقوق بشر کنونی برای افرادی که از حمایت رسمی یک دولت محروم هستند، حاوی هیچ ابزار حمایتی‌ای نخواهد بود.

📚اطلاعات کتاب. عنوان: «حق حق داشتن». مجموعه نویسندگان. مترجم: حسین پیران. ناشر. نو

tinyurl.com/y52byjdu

#کتابخانه

🔸 نشانی تلگرام «مشق نو»:
www.tg-me.com/mashghenowofficial

🔸 نشانی وب‌سایت «مشق نو»:
http://mashghenow.com
تشکیک در تابعیت طفل ( حدود سه ساله ) متولد شده در ایران از مادر ایرانی و پدر منتسب به ایرانی بلحاظ مجهول المکان و امتناع اداره ثبت احوال از صدور شناسنامه برای کودک و رای دادگاه نخستین مبنی بر الزام به صدور شناسنامه و تجدیدنظر خواهی اداره ثبت احوال به دادنامه و رد تجدیدنظر خواهی و تایید دادنامه توسط دادگاه تجدیدنظر استان مازندران به استناد اسناد داخلی و بین المللی حقوق بشر و با تاکید بر نظریه دیوان بین المللی دادگستری و تفاسیر عام( General Comment )کمیته حقوق بشر و کمیته حقوق کودک در باب تابعیت و لزوم داشتن سند هویت کودک و "حق برخورداری از حق "

در این دادنامه برای اولین بار به "حق برخورداری از حق "اشاره شده است
https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
🔸نظر قاضی عالی‌رتبه درباره ازدواج پرسر و صدای دختربچه ۹ ساله با پسر ۲۲ ساله: ولی طفل، عاقد و زوج، خلاف مصالح دختر عمل کردند/ سازمان‌های مردم نهاد چنین جرایمی را گزارش کنند

قاضی حشمت رستمی‌درون‌کلا، قاضی دادگاه تجدیدنظر استان مازندران گفت:
▫️ظاهرا در این عقد، ما شاهد عقد موقت بودیم و عملا والدین طفل گفتند بعد از مدتی که فکر می کنم ۶ سال است قرار بوده این دختر به عنوان عقد دایم زوج دربیاید. مسئله اینجاست که چه عقد دائم باشد و چه عقد موقت، این مسئولیت روی دوش کودک به عنوان همسر باقی است و او بایستی وظایفی که یک همسر به عنوان موقت یا دائم دارد را حمل کند و به نظر می رسد این بر خلاف منافع و مصالح عالیه کودک است.

▫️اگر دادستان به عنوان مدعی العموم بخواهد وارد شود و هر اقدامی را که باعث شود مصالح عالیه طفل در خطر یا تحت الشعاع اقدام از جمله پخش و انتشار تصویر طفلی که با شوهری بسیار بزرگتر از خودش ازدواج کرده است، قرار گیرد، ممکن است انتشار تصاویر کودک را هم قابل تعقیب بداند.


جزییات بیشتر در #خبرآنلاین 👇🏻
https://www.khabaronline.ir/news/1296099

@KhabarOnline_IR
‎روی دستش، پسرش رفت، ولی قولش نه
‎نیزه‌ها تا جگرش رفت، ولی قولش نه

‎این چه خورشیدِ غریبی ست که با حالِ نزار
‎پای نعشِ قمرش رفت، ولی قولش نه

‎باغبانی‌ست عجب آن که در آن دشتِ بلا
‎به خزانی ثمرش رفت، ولی قولش نه

‎شیر مردی که در آن واقعه هفتاد و دو بار
‎دستِ غم بر کمرش رفت، ولی قولش نه

‎جان من برخیِ آن مرد که در شط فرات
‎تیر در چشمِ ترش رفت، ولی قولش نه

‎هر طرف می‌نگری نامِ حسین است و حسین
‎ای دمش گرم سرش رفت، ولی قولش نه......
انسان میلیاردها دلار خرج ميکنه تا بتونه روی مریخ زندگى کنه

درحالیکه با اسلحه و جنگ داره تریلیون ها دلار خرج میکنه که زندگی روی سیاره ی خودمون رو خراب کنه!

🌏 @ajaiebdonia
Forwarded from حقوق شهروندي
در ماده 1 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران آمده است براي پيشبرد سريع برنامه‌هاي اجتماعي، اقتصادي، عمراني، بهداشتي،‌ فرهنگي، آموزشي و سايرامور رفاهي از طريق همكاري مردم باتوجه به مقتضيات محلي‌اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان يا استان با نظارت شورايي به‌نام شوراي ‌روستا، بخش، شهر، شهرستان يا استان صورت مي‌گيرد. با توجه به مطرح شدن پیشبرد اقتصادی در قانون فوق¬الذکر از یک سو و رکود اقتصاد شهری، کاهش درآمد، تعطیلی مشاغل، بیکاری کارگران و صاحبان مشاغل و کاهش درآمد در فضای کسب و کار از سوی دیگر این پرسش به ذهن می¬رسد که چه تعاملي در راستای توسعه اقتصادی بين واحدهاي صنفي، قانون نظام صنفي و رفع موانع در محیط كسب و كار با شوراي شهر و شهرداری تهران وجود داشته؟
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
وجود باورهای نادرست و الگوهای رفتاری غلط نسبت به دختران و زنان در جامعه باعث محدودیت این قشر توانمند در جامعه ميشود. بدیهی است تا زمانی که نگاه های کلیشه ای به زنان از بین نرفته و آنان نیز خود توانمندی ها، ظرفیت ها و اثرگذاری های خود را باور نکرده اند، محدودیت ها برایشان در جامعه باقی خواهد ماند. اگرچه در سال های گذشته شاهد افزایش حضور زنان و دختران در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بودیم و فضای فعالیت برای زنان و نگاه جامعه به این قشر بسیار تلطیف شده است، اما تا رفع کامل محدودیت ها و دستیابی به حقوق اصلی خود، فاصله باقی است.
البته این بدان معنا نیست که نگاه به زنان و مردان باید یکسان باشد اما باید الگوی پرورش و توانمندی افراد جامعه بدون درنظرگرفتن جنسیت نهادیه شود چرا که در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها جمعیت كل را در نظر می گیرند نه نيمه جمعيت يعني مردان را.
به اعتقاد بسياري از صاحب نظران عوامل ایجاد محدودیت ها را برای زنان باید به طور تقریبی 50 به 50 دید؛ نیمی از این محدودیت ها به دلیل الگوهای فرهنگی نادرست جامعه است و نیمی دیگر نیز ناشی از نگاه خود زنان ودختران به توانمندی ها و جایگاه شان است. غلبه نگاه مردسالارانه بر تفکر زنان باعث شده تا خود را همچون جنس ضعیف تلقی کنند که امکان شرکت در بسیاری از فعالیت ها را ندارند. در صورتی که خداوند انسان را توانمند آفریده است و استفاده از این توانایی ها نه تنها باعث تمام شدن و محدودیت توانمندی ها نخواهد شد بلکه توانایی های خدادادی خاتمه پذیر نیست.
@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي (Amir Amani)
عدالت کیفری، اصطلاحی است که با مفهوم عدالت قرین شده و بدین جهت مفهومی چند وجهی به خود گرفته است. از این رو، عدالت کیفری را به یک تعبیر می توان آرمان حقوق کیفری نامید.
عدالت کیفـری، نظام مدیریت اعمال و وقایع مجـرمانه است. اصول و مقررات این نظام از سوی هیـأت حـاکمه، تدوین و اجرا می شود. یکی از مصادیق بارز عدالت کیفری، حقوق شهروندی است و مهم ترین رکن در رعایت حقوق شهروندی، آزادی است. تضمین حقوق شهروندان و اجرای عدالت در تمامی مراحل دادرسی اعم از کشف جرم، تعقیب، تحقیق، محاکمه، اعمال مجازات یا اقدامات تأمینی و تربیتی از وظایف بنیادین عدالت کیفری است.
بسياري را عقیده بر این است که سازمانی می تواند طلایه دار حفظ حقوق آحاد جامعه باشد که خود در پاسداشت تلاش نیروی انسانی شاغل در آن سازمان، همتی مضاعف داشته و سعی خود را معطوف ترمیم و ارزش بخشی به آنان کرده باشد.
@Social_Rights_Citizenship_rights

https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
حق را انسان و مصلحت را دولت می‌سنجد، آيا حقوق شهروندی اسیر مصلحت می‌شود و مصلحت بر حقوق حاکمیت دارد؟!

@Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from حقوق شهروندي
گفتمان و ترويج حقوق شهروندي
Citizenship_Rights
(انتشار اخبار، مطالب علمی، حقوقی، اجتماعي، اقتصادي در حوزه حقوق شهروندي)
در صفحه اينستاگرام دنبال بفرماييد.

https://www.instagram.com/socialrightscitizenshiprights
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺وقتی فساد می‌بینید، فقط تماشاگر نباشید!
@Social_Rights_Citizenship_rights
يكي از وظايف شهروندي است كه سكوت نكنيم در برابر ظلم، رفتار غيرقانوني و...

🔹یک تبلیغ خلاقانه در سالن سینما برای تشویق مردم به گزارش دادن فسادهایی که شاهد آن هستند. تبلیغی متفاوت، جذاب و تاثیرگذار که به دلیل شیوه و موقعیت اجرا، تا مدتها در ذهن مخاطبان خواهد ماند.

https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from کافه کتاب
🌱 @kettab 🌱


تغییر سوال معجزه می کند ....

چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود". این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.

سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد که منو مجبور کرد قدری بیشتر به این موضوع بپردازم.

شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفت‌انگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.

بشر موجودی تجربه‌گراست و هنگامی که پدیده‌ای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیده‌های جدید استفاده میکند.

در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.به عنوان نمونه:
"چرا فلان اتفاق افتاد؟
چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
چرا من آدم موفقی نیستم؟
چرا اینقدر فقیرم؟
چرا مردم اینقدر بی‌تفاوت و ظلم‌پذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.

واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکته‌ای که متوجه شدم اینه که آدم‌های تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند. آنها سوال‌هایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.

چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
چگونه سیاه‌پوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....

حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوال‌هایی که با چرا شروع میشوند با سوال‌هایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟" در ادامه به این سوال پاسخ میدهم.

همان‌گونه که در بالا اشاره کردم جواب سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان می‌کنند و بستگی به نوع تجربیات ما دارد.

به عنوان مثال جواب سوال
"چرا من این‌قدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
از این دست دلایل است:
چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".

این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.

ولی جواب سوال‌هایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برون‌رفت یا حقیقت‌بخشی به چیزی را بیان میکنند و تمام جواب هم در گذشته نیست و نیاز به تفحص و تحقیق و تفکر بیشتر دارد و بر عکسِ سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند، جوابها آماده نیستند.

مثلا:
"چگونه میتوانم فقیر نباشم؟
چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
پاسخ دادن به این سوال‌ها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچی باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.

متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.

چند روز پیش معلم برادرزاده‌م یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود درباره‌ش تحقیق کنید:
"چرا محیط پارک‌های ما پر از آشغال است؟"
برادرزاده‌م کلی جواب در مورد بی‌فرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟

مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری می‌پرسید بهتر نبود
"چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچه‌ها یاد دهیم.

خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شده بود. مسلما پاسخ سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.

پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راه‌های توانستن است. پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.

📚پدیدارشناسی
👤ادموند هوسرل


🌱 @kettab 🌱
​​سازمان «اقدامات برابر ۲۰۳۰» یک نهاد غیردولتی متشکل از چندین سازمان غیردولتی جهانی و منطقه‌ای زنان است که تلاش‌ها برای برابری جنسیتی در سراسر جهان را دنبال، ثبت و بررسی می‌کند. این سازمان اخیرا گزارش مفصلی از وضعیت برابری جنسیتی بر مبنای «اهداف توسعه پایدار» سازمان ملل منتشر کرده است. گزارش به تلخی تمام تاکیدی است که چه راه سخت و طولانی برای رسیدن به برابری جنسیتی در پیش است و چطور در هیچ نقطه‌ی جهان، چنین امری محقق نشده و حالا حالاها هم نخواهد شد.

این گزارش که تاکید آن بر بررسی نابرابری جنسیتی را در حوزه‌های حق تحصیل، بهداشت، کار و دستمزد، خشونت جنسی، مشارکت سیاسی، محیط زیست و فقر است، می‌گوید که هیچ کشوری امتیاز «عالی» نمی‌گیرد. با این‌حال همچون بسیاری از بررسی‌های مشابه دیگر، نتیجه گرفت که وضعیت در کشورهای اسکاندیناوی بهتر از هر نقطه دیگر جهان است. با بررسی مجموع شاخص‌ها و آمارها این گزارش اعلام کرد که دانمارک بهترین وضعیت را دارد و کشور چاد، بدترین وضعیت نابرابری جنسیتی را در میان کشورهای جهان دارد.

گزارش با تاکید بر آمار تلخ سازمان جهانی کار که می‌گوید به طور متوسط زنان تنها ۶۳ درصد دستمزد مردان را برای کار مشابه دریافت می‌کنند، می‌گوید که وضعیت اشتغال زنان در آفریقای شمالی و آسیای غربی از همه‌جا بدتر است. در کشورهای این منطقه ۹۳٪ مردانی که بین ۲۵ تا ۵۴ سال سن دارند، شاغل‌اند. این رقم برای زنان در همین گروه سنی تنها ۳۴٪ است. ایران، یکی از کشورهای همین منطقه‌ی جغرافیایی است.

وضعیت اشتغال زنان در اروپا و آمریکای شمالی از سایر نقاط جهان بهتر است و ۶۳٪زنان بین ۲۵ تا ۵۴ سال در این مناطق شاغل‌اند. گزارش همچنین می‌گوید که زنان در همه‌جا و به‌ویژه باز در آفریقای شمالی و آسیای غربی، دو سوم کار بی‌جیره و مواجب از جمله امور خانه و بچه‌داری را به تنهایی انجام می‌دهند.

این گزارش تازه باز تاکیدی است که فقر، زن و مرد را یکسان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و فقر زنان، مساله‌ای پیچیده‌تر، رایج‌تر و شدت بیشتر است. بنا به آمار این گزارش در جهان در مجموع شمار زنانی که در «فقر مطلق» زندگی می‌کنند، به نسبت مردان ۵ میلیون نفر بیشتر است. بیشتر این نابرابری در فقر مطلق در آسیای جنوبی و صحرای آفریقا مشاهده می‌شود. مهم‌ترین عامل فراوانی «چهره زنانه‌ی فقر»، وابستگی اقتصادی زنان به مردان است. بنا به آمار سازمان ملل متحد هنوز در ۱۰۴ کشور جهان، زنان اجازه اشتغال در برخی مشاغل را ندارند و در ۱۸ کشور جهان از جمله ایران، مردان می‌توانند مانع اشتغال زنان شوند.

در بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای خاورمیانه، آمریکای لاتین و برخی کشورهای آفریقا، زنان به شکل غیررسمی استخدام می‌شوند و از هیچ حق بیمه، مزایا، اتحادیه، مرخصی و غیره برخوردار نیستند و امکان قانونی پیگیری مطالبات خود را ندارند.

در بحث مشارکت سیاسی زنان و حضور زنان در پارلمان و نهادهای تصمیم‌گیری، برابرترین وضعیت را کشورهای رواندا، کوبا و بولیوی دارند که هر ۳ کشور با تصویب قوانین لزوم تعیین سهمیه برای زنان در پارلمان و شوراها، به شکل موفقی به جنگ این نابرابری رفتند. در رواندا ۶۱٪ نمایندگان پارلمان را زنان تشکیل می‌دهند؛ این رقم در کوبا و بولیوی بیش از ۵۳٪ است. بدترین کشور در این حوزه پاپوآ گینه‌نو است که هیچ نماینده زنی ندارد و زنان کمترین امکان حضور و مشارکت در سیاست را دارند. کویت و ژاپن دو کشور دیگری با بدترین کارنامه‌اند. در ژاپن سهم زنان از مشارکت سیاسی تنها کمی بیشتر از ۱۰٪ است.

گزارش می‌گوید تنها ۱۱ سال مانده به سال ۲۰۳۰ که قرار است اهداف برابری جنسیتی در سازمان ملل بررسی شود، تقریبا ۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که دولت‌هایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابل‌قبولی دارند و هیچ پیشرفت چشمگیری به چشم نمی‌خورد.

@successfulwomen1
2024/09/28 05:29:06
Back to Top
HTML Embed Code: