Telegram Web Link
7️⃣1️⃣ استحقاق/بزرگ‌­منشی:
یکی دیگر از طرحواره های ناسازگار استحاق/بزرگ‌منشی است. در یک کلام می‌توان گفت کسی که طرحواره استحقاق/بزرگ‌منشی دارد آدم خودشیفته‌ای است. او خود را از دیگران یک سر و گردن بالاتر می‌بیند، احساس می‌کند از همه بهتر و مهمتر است. نیازی نمی‌بیند به دیگران توجه کند یا با آنها همدلی کند. تنها موضوع مهم در زندگی فقط خودشان هستند. از قوانین پیروی نمی‌کنند زیرا قوانین برای عوام است نه برای آنها. دیگران باید خود را در جلوی پای او قربانی کنند وگرنه احمق و نادان خواهند بود. نیازهای دیگران را در نظر نمی‌گیرند و برای رسیدن به اهداف خود بدون توجه به زمان و مکان، و حتی بدون توجه به این که نیازهای آنها چه هزینه‌ای برای دیگران دارد از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند.

@SchemaTherap
8️⃣1️⃣ خودکنترلی/خودانضباطی ناکافی:
آخرین طرحواره های ناسازگار، خودکنترلی/خودانضباطی ناکافی است. افرادی که زود خسته می‌شوند، حوصله انجام هیچ کاری را ندارند، برنامه مشخصی ندارند، و نمی‌توانند به برنامه‌های خود پای‌بند باشند دارای طرحواره‌ی خودکنترلی و خود انضباطی ناکافی هستند. در زندگی برای رسیدن به موفقیت باید لذت‌ها و هدفهای کوتاه‌مدت را کنار گذاشت تا بتوان برای رسیدن به اهداف بلندمدت کارهایی انجام داد، اما این افراد توانایی چشم‌پوشی از فعالیت‌های لذت‌بخش آنی را ندارند. آنها در زندگی خود روال منظمی را پیگری نمی‌کنند. آنها حتی نمی‌توانند هیجان‌های خود را کنترل کنند.

@SchemaTherap
✍🏻تقدیری که والدین توسط طرحواره ها برای فرزندان شان به وجود می آورند بار سنگینی را بر دوش فرزندان می گذارد.
طرحواره ها نگرش فرزندان را به خودشان، دیگران و جهان هستی شکل می دهند و ‌سبب می شوند زندگی در سمت و سویی متناسب با طرحواره به پیش رود.
این سبک زندگی همواره با مشکلاتی همراه است که فرصت رشد را از آن ها می گیرد و زندگی را فقط در جهت امنیت پیش می برد.

@SchemaTherap
✍🏻وقتی فرد دچار تله بی‌ ارزشی است احساس می‌کند که انسانی نامطلوب و بی‌ارزش است یا اینکه در نظر افراد مهم زندگی‌اش فردی نامطلوب به حساب می‌آید و حساسیت بیش از حد نسبت به انتقاد، طرد و سرزنش دارد.
افراد گرفتار در تله بی ارزشی قادر به ابراز احساسات خود نیستند در بیان افکار و اندیشه‌های خود با مشکل مواجه می‌شوند.

✍🏻این افراد همواره نگرانی‌هایی در مورد طرز رفتار و برخورد خود دارند و این موضوع که دیگران در مورد آنها چه می‌اندیشند بسیار مهم تر از اندیشه‌شان نسبت به خودشان است.
هنگامی که به دنبال انتخاب پارتنر برای خود هستند سعی می‌کنند جنبه‌های منفی و کاستی‌های خود را پنهان نموده و خودشان را جوری جلوه دهند که در ‌حقیقت نیستند. اکثر افرادی که دچار احساس بی‌ارزشی در زندگی هستند نقابی بر چهره دارند تا از بروز حس آسیب پذیری خودداری ‌کنند، زیرا به محض بروز آسیب‌‌ها دچار خودبیزاری و شرمساری می‌شوند.

✍🏻افراد گرفتار در تله بی ارزشی سعی می کنند شخصی را به عنوان پارتنر خود انتخاب کنند که قادر باشد کاستی‌هایشان را جبران کند. آنها در روابط همواره وابسته طرف مقابل میشوند. این حس وابستگی باعث می شود از ترس رهاشدن خواسته ها و ناخوشنودی هایشان را با پارتنر خود در میان نگذارند و اعتراضی نکنند. در عوض بدرفتاری و بی توجهی های طرف مقابل را توجیه می کنند و به خود می‌قبولانند که این شرایط نرمال است.
وقتی خود واقعیمان را پنهان‌ می کنیم و از احساسات و افکار واقعی مان حرفی نمی زنیم، خودمان را از درک شدن و مورد مراقبت قرار گرفتن محروم می سازیم و احساس بی ارزشی روز به روز بیشتر و عزت نفس ما هر روز کمتر می‌شود.

@SchemaTherap
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 بسیاری از افراد هنگام قضاوت خود از استانداردهای دوگانه استفاده می‌کنند. درحالیکه احساس درک و همدلی بیشتری نسبت به دیگران نشان می‌دهند نسبت به خود بی‌رحم تر می‌شوند.

🌱به خود قول دهید که قبل از اینکه هنگام قضاوت خود ظالمانه رفتار کنید، به خود بگویید،اگر کس دیگری با چنین مشکلی به سراغ من می‌آمد، چگونه با او برخورد می‌کردم؟!

@SchemaTherap
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#لحظه_ای_تفکر

✍🏻ما مسئولیم به تعداد کودکانی که تحقیر کرده‌ایم و آزرده ایم
به تعداد کودکان دلسرد و ناامید
به تعداد کودکانی که طعم کودکی را نچشیده اند
و به تعداد تربیت نادرست والدین:
بدرفتاری، غفلت، بی توجهی، ویا توجه مشروط!
جامعه ای بیمار، مجرم، افسرده، ناهنجار، و هر آنچه در ذات آدمی جایی ندارد؛ پرورش می دهیم...
ما در برابر کودکان و فرزندانمان مسئولیم.


@SchemaTherap
🔰 #الگوهای_ذهنی شما، بخش بزرگی از زندگی‌تان را تحت سلطه دارند.

⚠️ درست مثل ماشینی که اگر ترمز دستیش بالا باشه سرعت نمیگیره، شما هم اگر به فکر تغییر الگو‌های ذهنی نادرست‌ خودتون نباشید زندگی شما چرخه‌ای از تلاش، مبارزه و نرسیدن خواهد بود.

از خودتون بپرسید:

🔸 خلبان خودکار ذهنتون زندگی شما رو داره به چه سمتی هدایت می‌کنه؟ به سمتی که دوست دارید؟ یا سمتی که نمی‌خواهید آنجا باشید؟

💢آیا اسم خلبان های خودکار ذهنتان (#تله_های_زندگی) را می‌دانید؟

@SchemaTherap
💢 تو یک انسانی...
زیبا باش!
لباس خوب بپوش !
ورزش کن !
مواظب هیکل و اندامت باش !
هر سنی که داری خوب و زیبا بگرد!
همیشه بوی عطر بده!
مطالعه کن و آ گاهيتو بالا ببر.
خودت را به صرف قهوه ای یا چایی در يک خلوت دنج ميهمان کن !
براي خودت گاهی هديه ای بخر !
وقتی به خودت و روحت احترام می گذاری احساس سربلندی می کنى؛

آنوقت ديگر از تنهايي به ديگران پناه نمی بری و اگر قرار است انتخاب کنی کمتر به
اشتباه اعتماد می کنی.

يادت باشد :
««برای انسان عزت نفس غوغا مي کند.»»


@SchemaTherap
جملاتی که افراد موفق هرگز بکار نمی برند
@SchemaTherap
🍂 در جلسه تراپی درحالیکه روی لبه مبل نشسته‌اید و از مشکلاتتان صحبت می‌کنید، مدام در ذهنتان نگرانید که درمانگر را کلافه نکرده باشید.

🔴 احساس گناه بر جای مانده از دوران کودکی اغلب مانند یک شبح همه جا ما را تعقیب می‌کند و حتی در زمان‌هایی که کاملا حق داریم به نیاز خودمان فکر کنیم در گوشمان زمزمه می‌کند که ارزشش را نداریم!

🍃هر وقت تصمیم بگیری چیزی برای خودت بخواهی ، برای خودت مرزهای جدیدی تعیین کنی و خودت باشی، شبح گناه از راه می‌رسد و می‌گوید: «تو بدی، خطاکاری و این حق را نداری!»

⚠️ حتی اگر دیگران این را انکار کنند، در ذهن شما این موضوع واقعیت دارد.

🔰از نظر این شبح، شما خطاکار هستید و تنها در صورتی این خطا را جبران خواهید کرد که خود را مجبور کنید از خود گذشتگی کنید و انتظارات دیگران را برآورده سازید.

🌱اما این یک تله است! چون این شبح اصلا مشخص نمی‌کند چه زمانی بلاخره قرار است حساب شما تسویه شود، بخشیده شوید و بقدر دیگران ارزشمند باشید. اگر چشم و گوش بسته به حرفهایش گوش بدهید ممکن است تمام عمر در این تله باقی بمانید.

@SchemaTherap
💢خطاهای شناختی
✍🏻خطاهای شناختی(Cognitive Errors)، افکاری هستند که باعث می‌شوند، درک درست و منطقی از مسائل نداشته باشیم. آنها احساسات منفی را در ما تقویت می‌کنند. هنگام تحلیل و تفسیر و قضاوت در مورد رویدادها، ما را به دام خود گرفتار می‌کنند و باعث می‌شوند که ما نتوانیم شرایط موجود را به درستی ارزیابی کرده و بهترین گزینه‌ی پیش رو را انتخاب کنیم.
اکثر خطاهای شناختی به مرور زمان و در اثر زندگی طولانی‌ مدت انسان بر روی کره زمین، در مغز ما شکل گرفته‌اند. ضمن اینکه بسیاری از آنها به بقاء ما و به فکر کردن سریع‌تر و تصمیم گیری بهتر مغز ما کمک می‌کنند، هزینه‌هایی هم به ما تحمیل می کنند.
خطاهای شناختی، قواعد محاسبات سرانگشتی مغز انسان است. اگر چه مزایای زیادی دارد، اما دردسرهای خود را هم به همراه خواهد داشت.

🔴تعریف مفاهیم
خطاهای شناختی(Cognitive Errors)، الگوهای تفکر اغراق شده یا غیر منطقی هستند که برای فرد نهادینه شده‌اند و باعث می‌شوند که فرد درک درست و منطقی از مسائل نداشته باشد.
(Cognitive Biases) عموماً میان
همه‌ی ما انسان‌ها مشترک هستند و معمولاً در ارزیابی روی می‌دهند

🔴تحریف‌های شناختی(Cognitive Distortions) فردی‌تر هستند. به عبارتی شدت و ضعف آنها در انسان‌ها بسیار متفاوت است. معمولا در ثبت و یادآوری رویدادها به وجود می‌آیند.
تقسیم بندی فوق بسیار ذهنی است، ما از اصطلاح خطاهای شناختی استفاده می کنیم که عمومی‌تر است و همه‌ی موارد را پوشش می‌دهد.

@SchemaTherap
💢خطاهای شناختی چگونه عمل می‌کنند؟

✍🏻خطاهای شناختی، راهی است که ذهن از طریق آن، قوانین و فرض‌های غلط خود را درباره خود، دیگران و دنیا با وجود شواهد بسیار ناقص، همچنان حفظ می‌کند. فرد با وجود آنکه در طول زندگی با شواهد متناقض بسیاری در رابطه با فرض‌ها و قوانین اولیه‌ی شکل گرفته در دوران کودکی خود مواجه می‌شود، ولی به‌واسطه خطاهای شناختی خود این قوانین و فرض‌های دوران کودکی را دست نخورده نگاه می‌دارد.

✍🏻وقتی دچار هیجانات منفی مانند غم، خشم، ترس و… می‌شویم، یک نوع از خطاهای شناختی در ما جریان دارد. می‌توانیم با آموزش یاد بگیریم، این خطاهای شناختی را در فکر خود پیدا کرده و با به چالش طلبیدن آنها، این افکار را با افکار سالم‌تری جایگزین کنیم.
خطاهای شناختی مثل آینه و یا دوربینی هستند که محیط اطرافمان را به همانگونه که هستند بازنمایی نمی‌کنند، بلکه شکل‌های عجیب و غریبی از اشیاء را نشان می‌دهند.
برای مثال تصور کنید که دچار یک شکست می‌شوید و به خاطر آن خود را آدم بدبخت و شکست خورده‌ای خطاب می‌کنید. در نتیجه احساس منفی‌ نسبت به خود و دنیای اطرافتان تقویت می‌گردد. درحالی که برداشت منطقی و تفسیر درست از آن اتفاق این بود که بگویید: من در یک جا شکست خوردم. در واقع شما از عینک تفکر همه یا هیچ(یا موفقیت یا شکست، یا دوست داشتن یا تنفر) استفاده کردید.


@SchemaTherap
2024/09/28 13:29:02
Back to Top
HTML Embed Code: