Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 دو روز پس از سیل ویران‌گر، پاسارگاد زنده است و شکوه و مقاومت این سرزمین در برابر هر بلایی را یادآوری می‌کند؛ کار خوب ایسنا، در روزهای پر مصیبت!

✔️ @SasanAghaei
#فیلم #تاریخ #یادمان
Forwarded from 🌍 مجله ایران آینده
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 سیل؛ سین هشتم
👁 ویدویی درباره‌ی کمک‌های ارتش به منطقه‌های سیل‌زده‌ی کشور

🔻 کاری از بوم‌مدیا
🔻 تدوین از مجتبی حصامی

👈 ایران‌آینده را در این آدرس دنبال کنید:
💎 @IraneAyandeh1
💡 ‏اگر کسی، #لسه‌فر (آزادی انتخاب، آزادی اقتصادی و عدم‌مداخله در کنش افراد) را با استناد به عقلانیت ناقص، جایزالخطابودن و ضعف اخلاقی انسان رد کند؛ باید به همان دلیل، تمامی اقدامات دولت را هم رد کند

🎙 لودویگ فن میزس

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_آزاد #روشنفکران
🌀 درس‌هایی که هرگز نمی‌آموزیم!

✔️ @SasanAghaei
#توییت‌باز #فوتبال
✍🏼 عصر پیرسالی ایران

اگر با یک آتش‌سوزی ساده #پلاسکو می‌ریزد، اگر ویرانی یک #زلزله تا دو سال بعد بر سر مردم آوار است، اگر بارش بی‌سابقه‌ی باران کل کشور را زیر #سیل می‌برد، و اگر #جنگ بعد ۳۰ سال هنوز در خرمشهر و آبادان تمام نشده، دلیل ریاضی ساده‌ای دارد؛ بنیان‌های حیاتی کشور برای دهه‌ها بدون هر هزینه‌ای در جهت ترمیم و نگه‌داری رها شده‌اند و هر کاری که باید در زیرساخت‌های مملکت می‌شد، رخ نداده. در حقیقت هر آن‌چه در گذشته بر اثر سیاست‌های کشورسازی، نوسازی و صنعتی کردن ایران به وجود آمد، اکنون به پایان عمر مفید خود رسیده و این روزگار را باید آغاز عصر 'پیرسالی' دردناک و البته پرهزینه‌ی کشور نام نهاد، عصری پرتلفات که یادآوری می‌کند در این سال‌ها در ایران ممکلت‌داری نکرده‌اند.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
🌀 جایی که انگار جزیی از ایران نیست!

🔻 حسین نوروزی درباره‌ی مشاهده‌های خود از سفرش به قشم در توییترش نوشته:

🔻 بخش زیادی از مردم منطقه، که #سنی هستند، از بسیاری امکانات ساده محروم‌اند؛ جوانان تحصیل‌کرده‌‌شان هم به جز برخی مشاغل محدود، غالبن جایی در ادارات دولتی و پست‌هایی که شایسته‌اش هستند، ندارند.
وضعیت کودکان مناطق روستایی قشم، اسف‌ناک است؛ بی هیچ امکاناتی، هیچ!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#توییت‌باز #اجتماع
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 از آخرین بازی‌های ماندگار جمشید مشایخی‌ست که سال‌ها برای فرهنگ و هنر این کشور کوشید، این‌جا در آخرین سکانس‌های #فیلم جرم،‌ کاری از مسعود کیمیایی، حرف مردم را می‌زند. دیشب که خبر رفتنش رسید، افسوس خوردم که کاش چند صباح پایانی عمرش را هزینه‌ی دفاع از سیاست‌مداران و قدرت‌مداران در انتخابات نمی‌کرد؛ حیف هنرش بود! یادش گرامی.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#یادمان
✍🏽 روزنامه‌نگار ماندن؛ چه دشوار!

از امروز به شکل رسمی، سال کاری هم‌کارانم در رسانه‌ها و به ویژه روزنامه‌ها از سر گرفته می‌شود. بی‌مناسبت ندیدم در آغاز یک سال سخت و دشوار که مسوولیت #رسانه را سنگین‌تر می‌کند، چند خطی درباره‌ی شغل‌مان و وضعیت کنونی آن خطاب به هم‌کاران قلمی کنم. این #رشته‌توییت به ما یادآوری می‌کند که چرا روزنامه‌نگاریم و چگونه می‌توانیم روزنامه‌نگار بمانیم؟

1⃣ چند #روزنامه‌نگار باسابقه در داخل ایران می‌شناسم که انتخاب کرده‌اند به رذیلت و ابتذال شر #نه بگویند. دیگر با رسانه‌های وابسته و جیره‌خوار بودجه‌های دولتی و فاسد هم‌کاری نکنند و ماله‌ی حاضر به یراق #اصلاح‌طلبان و #فرقه_خطرناک_پمپاژ_امید نباشند. انتخاب دشوار و خطرناکی‌ست ...

2⃣ سرشار از تیغ کین #ماله‌جات استمراری و تهمت و دشنام و انزوا. باند #زندان‌خواه در این ۱.۵ سال اخیر از دادن گرای امنیتی، تخریب اعتبار و وجهه‌ علیه ما چند نفر روی‌گردان نبوده، حتا پیش و بیش‌تر از جریان‌های مرسوم، از به سر نیزه شدن هر که با آن‌ها نباشد، استقبال هم می‌کند. می‌خواهند هر صدایی جز جاده‌صاف‌کنان فسادشان خاموش شود ...

3⃣ آن‌وقت همین‌ها هر بار که یک #دوزیست خارج‌نشین، عمومن هم فاقد هرگونه سابقه‌ی حرفه‌ای در ایران، به دلیل وابستگی‌های باندی دچار مشکل می‌شود، از امنیت شغلی و شرف و استقلال روزنامه‌نگار حرف می‌زنند. برای آن‌ها، روزنامه‌نگار تنها یک شی فاقد شعور است به نام ماشین تحریر، نه بیش‌تر ...

4⃣ می‌دانم بسیاری از هم‌کاران در همین تحریریه‌ها که با بودجه‌های مشکوک سرپایند، چاره‌ای جز تن دادن به وضعیت موجود ندارند. آن‌ها از زندگی ما، رنج بیکاری و دوری از حرفه‌ی دوست‌داشتنی‌مان درس عبرت گرفته‌اند که بسوزند اما بسازند شاید که در این تقلا هنوز به سود ژورنالیسیم بتوانند خردک شرری برافروزند ...

5⃣ امیدی واهی‌ست اما مشفقانه به تمام‌شان می‌گویم که اگر چاره‌ای جز ادامه دادن ندارید، لااقل خود را نبازید! نگذارید فضای پیش‌ساخته و آلوده در رسانه‌های اصلاح‌طلب، رانت‌های پرزرق و برق ماله‌جات و پرونده‌سازی باند #فرنگی‌کار ذهن شما را از سفید کند. تنها راه روزنامه‌نگار ماندن در این وضعیت، خود بودن و خود ماندن است!

✔️ @SasanAghaei
#روزنامه‌نگاری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 برای دیدن فیلمی شبیه 'شهر گمشده' باید بردباری زیادی داشته باشید، انگار همه‌ی ما در این شهر زیسته‌ایم، #عاشق شده‌ایم، زندگی ساخته‌ایم و آن زندگی زیبا را به جهل کور باخته‌ایم. تراژدی #هاوانا، چه‌قدر آشنا و چه هول‌ناک است، اگر طاقت آینه گرفتن جلوی خود را دارید، شهر گمشده را #ببینید و فراموش نکنید که هر جا فرییفته‌ی وعده‌ها و شعارهای #چپ شوید، آینده را برای همیشه باخته‌اید؛ این را به‌تر از همه کوبایی‌هایی می‌فهمند که در تبعید جان دادند اما مرگ #کاسترو ی خون‌خوار و آرمان‌های انسان‌کش او را ندیدند!

✔️ @SasanAghaei
#معرفی_فیلم:
🔻 LostCity / 2005 / Andy Garcia
#فیلم #کمونیسم
✍🏼 انتخابات در اسراییل؛ نتانیاهو می‌ماند؟

انتخابات امروز اسراییل، یکی از نزدیک‌ترین انتخابات‌های چند دوره‌ی اخیر توصیف شده است. بنیامین نتانیاهو، برای نخستین بار در این ۴ دوره، با اتهام مشخص مالی از سوی دستگاه قضایی اسراییل روبه‌روست، گروهی از سیاست‌مداران در ائتلاف با او نیز حالا در ائتلاف‌های رقیب قرار گرفته‌اند و دوران بلند در اختیار داشتن قدرت از سوی نتانیاهو، این شانس را به دیگران می‌دهد که با شعارهای نو و چهره‌ای تازه‌تر آرای روی‌گردان از دولت و هم‌چین رای‌های سرگردان را جذب کنند. در حقیقت نقطه‌ی کانونی این انتخابات نتانیاهوست که اگر بتواند دوباره پیروز #انتخابات شود، از دیوید بن گوریون، رکورددار طولانی‌ترین دوران نخست‌وزیری در اسراییل، پیشی خواهد گرفت.

شانس #نتانیاهو برای شکستن رکورد بن گورین بالاست. 'لیکود' هم‌چنان از این قدرت در نزد افکار عمومی برخوردار است که با اختلاف محدودی نسبت به نزدیک‌ترین رقیبش، ائتلاف 'آبی و سفید' بیش‌ترین کرسی را در کنست به دست آورد که این برابر خواهد بود با نخست‌وزیری نتانیاهو برای چهارمین دوره‌ی متوالی اما اگر‌ اتفاق غیرمنتظره‌ای بی‌افتد و لیکود با اختلاف ۲ تا ۳ کرسی انتخابات را به رقیب‌هایش ببازد، چه خواهد شد؟ احتمالن هیچ!

از آن‌جا که می‌دانیم دولت آینده‌ی #اسراییل ائتلافی‌ست و برتری احتمالی هر حزبی در انتخابات بر لیکود، بیش‌تر از چند صندلی نخواهد بود، باز هم این نتانیاهوست که از بیش‌ترین شانس تشکیل دولت برخوردار است. در کنست اسراییل، حزب‌های کوچک اولترادست‌راستی مذهبی، عمومن صندلی‌های ثابتی دارند و در تشکیل دولت ائتلافی تاثیرگذار می‌شوند. تصور رایج این است که به سیاق گذشته، در جریان ائتلاف‌سازی برای تشکیل دولت، آن‌ها به سود نتانیاهو وارد عمل شوند. به این ترتیب چیزی که تداوم صدارت نتانیاهو را تهدید می‌کند نه آرای پای صندوق که گونه‌ای کودتای پارلمانی علیه اوست هرچند که دست‌کم هم اکنون نشانه‌ای از چنین سناریویی به چشم نمی‌خورد.

انتخابات امروز اسراییل، جدای از نتیجه، با توجه به چیدمان حزب‌ها و ائتلاف‌هایی که از شانس بیش‌تری برای کسب رای برخوردارند، تا حدی بیان‌گر راست‌گرایی بیش‌تر جامعه‌ی اسراییل است که می‌تواند یکی از نتیجه‌های ۱۰ سال در قدرت قرار داشتن بنیامین نتانیاهو قلمداد شود. از جغرافیای این انتخابات می‌توان دریافت جریان #چپ جزو بازی‌گران اصلی امروز نیست و در نهایت بتواند در دوئل پارلمانی نقش یار تودلی جریان میانه یا به تعبیری کم‌تر راست را بازی کند.

رهبران دو، سه اتئلاف اصلی رقیب نتانیاهو مانند بنی گانت، یاییر لاپید، آیلت شاکد، نفتالی بنت و ... یا دیدگاه‌های کمابیش نزدیک به او در زمینه‌هایی چون صلح با فلسطینیان، سیاست منطقه‌ای و ایران دارند و یا در برخی موردها بر این باورند که بنیامین نتانیاهو "اقتدار و بُرندگی لازم" را در برخورد با این مساله‌ها به کار نگرفته و خواستار راه‌کارهای سرسختانه‌تری هستند! در چنین شرایطی، برخلاف تصور رایج در ایران، شاید با برافتادن نتانیاهو از نخست‌وزیری، موضع‌گیری‌های تل‌آویو رادیکال‌تر از چیزی که هست هم بشود و شاید شانس معامله‌ی قرنی که #ترامپ در نظر دارد برای صلح میان فلسطینیان و اسراییل ترتیب دهد، تنها شخص نتانیاهو باشد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#یادداشت #تحلیل
🔦 ساعت ۵:۳۰ دقیقه‌ی عصر امروز به وقت تهران، تاریخ #علم تغییر کرد. این نخستین عکس انسان از یک سیاه‌چاله‌ی است؛ سیاه‌چاله‌ای در دوردست ما و در مرکز کهکشان ام‌۸۷؛ با قطری ۴۰ میلیارد کیلومتری که می‌شود سه میلیون برابر زمین! انسان از زمان خلق فرضیه‌ی نسبیت عام مشتاق یک ملاقات تاریخی با سیاه‌چاله بود تا سرانجام پروژه‌ای بین‌المللی به نام‌ 'افق روی‌داد' با ساختن شبکه‌ای از یازده رصدخانه برای ثبت تصویری از این سیاه‌چاله در  ۵۰۰ میلیون‌تریلیون کیلومتری زمین آغاز شد. حالا پس از سه سال برای نخستین بار، نخستین تصویری که انسان از یک سیاه‌چاله‌ ثبت کرده، پیش روی ماست، فراتر از فیلم‌ها، فراتر از آن‌چه کوبریک در ادیسه و نولان در اینتراستلار خلق کرد؛ لحظه‌ای شاید به بزرگی سفر به ماه و با استعاره‌ای از جمله‌ی مشهور نیل آمسترانگ؛ 'گامی کوچک برای یک مرد و جهشی بزرگ برای بشریت'

✔️ @SasanAghaei

🔻 ویدیوی رونمایی از عکس:
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/764
🔻 درباره‌ی‌ این روز تاریخی ...
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/765
🔻 سیاهچاله چیست؟
▶️ meidaan.com/archive/61161
🔻 رشته‌توییتی مفید:
▶️ twitter.com/poorpoorii/status/1116023034593329153?s=19
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 لحظه‌ای‌که در واشینگتن دی.سی نخستین تصویر ثبت‌شده از یک سیاه‌‌چاله به نمایش درآمد

✔️ @SasanAghaei
#فیلم #علم
👁 در باب انتشار نخستین عکس از یک سیاه‌چاله
🔻 امروز، چهارشنبه ۲۱ فروردین ساعت ۵:۳۰ عصر به وقت تهران...

✍🏻 امین جمشیدی
🔻 عضو تحریریه‌ی ماهنامه‌ی نجوم

حدود بیست سال پیش، وقتی مطالعه نجوم آماتوری رو تازه شروع کرده بودم، در تمام کتاب‌های موجود در زمینه کیهان‌شناسی فرض بر این بود که احتمالا سیاه‌چاله‌ای عظیمی در مرکز کهکشان راه شیری وجود داره. اما به دلیل ضعف‌های تکنیکی و ابزاری که وجود داشت دیدنش غیرممکن بود. علیرغم این‌که این سیاه‌چاله بسیار بزرگه و در حقیقت یک ابر سیاه‌چاله محسوب می‌شه Super massive black hole، اما به دلیل فاصله‌ی بسیار زیادی که از ما داره اندازه‌ی زاویه‌ای بسیار بسیار کوچکی در دید ما داره و برای دیده شدنش احتیاج به تلسکوپی به بزرگی کره‌ی زمین داشتیم تا بتونیم اون قطر کوچک ظاهری رو تفکیک کنیم و دلیل دوم سخت دیده شدنش هم اینه که سیاه‌چاله‌ها در نور مرئی تابش چندانی ندارند و باید در طیف های اشعه ایکس و گاما و ... به دنبالشون گشت.

از اون روزها تا به حال، علم به قدری پیشرفت کرده و ناممکن ها رو ممکن کرده که کتاب‌ها باید بازنویسی بشن. از اون روز تا امروز، دانشمندان تونستن حرکت ستاره‌های نزدیک به مرکز کهکشان رو به طور مداوم رصد کنند و اون نقطه‌ی احتمالی حضور سیاه‌چاله رو مشخص کنند تا امروز که...

امروز، ۱۰ آپریل ۲۰۱۹ مصادف با ۲۱ فروردین ۱۳۹۸، رأس ساعت ۵:۳۰ عصر به وقت ایران، قرار هست که دانشمندان پروژه «افق رویداد Event Horizen» اولین عکس واقعی از سیاه‌چاله‌ی مرکزی کهکشان راه شیری رو بعد از چند سال کار مداوم منتشر کنن. خبرش رو اولین بار ۳ سال پیش شنیدم که اعلام شد که قراره با همخط کردن و به سمت یک هدف نشانه رفتن چندین تلسکوپ روی زمین، تلاش کنن که اولین تصویر از سیاهچاله‌ی مرکزی کهکشان راه شیری رو بگیرند و با این کار هم خط کردن تلسکوپ‌ها عملاً انگار تلسکوپی داریم به اندازه‌ی قطر کره‌ی زمین. اطلاعات فنی بیشتر هم در همین صفحاتی که لینکش رو گذاشتم می تونید پیگیری کنید.
و حالا، امروز، ساعت ۵:۳۰ عصر به وقت ایران این تصویر قراره که منتشر بشه.

این لحظه‌ی بسیار بزرگی تو تاریخ علم هست که ما شانس دیدنش رو داریم، شاید به همان بزرگی فرود بر سطح ماه، و یا روزی که امواج گرانشی کشف شد، یا مشابه خیلی از اولین‌های دیگه.مسلماً مانند بسیاری از اولین‌های تاریخ بشر، نباید تصور و انتظار یک تصویر شارپ و شفاف و خیلی عجیب رو داشته باشیم ولی این لحظه رو از دست ندید.

می‌تونید کنفرانس رو به طور زنده از طریق این لینک در یوتیوب دنبال کنید:
▶️ youtube.com/watch?reload=9&v=Dr20f19czeE

و یا از طریق دوستانم در وبسایت اسطرلاب، این کنفرانس رو از همون محل برگزاری و به طور زنده دنبال کنید. قرار هست که آرش روشنی نشاط، پژوهش‌گر حرفه‌ای نجوم که خودش هم عضو همین پروژه‌ی افق رویداد هست و در تهیه‌ی این تصویر نقش‌ داشته، این کنفرانس رو از طریق صفحه‌ی اینستاگرام اسطرلاب به آدرس زیر برامون پخش می‌کنه:
▶️ instagram.com/staryab.astro?utm_source=ig_profile_share&igshid=1owbd5s7q3w70

همچنین دوستانم در مجموعه‌ی آوااستار هم از طریق صفحه‌ی خودشون در اینستاگرام این کنفرانس رو پوشش میدن. همچنین ویدئوهایی هم تهیه و ترجمه کردن در همین مورد که می تونید در صفحه‌شون ببینید.
▶️ instagram.com/avastarco?utm_source=ig_profile_share&igshid=5d4z1qrulghh

بعدها هم میتونید مقاله‌های تحلیلی و به زبان ساده رو از طریق مجله‌ی نجوم دنبال کنید.
▶️ nojum.ir

خلاصه که به نظرم یک ساعتی رو امروز بعد از ظهر به علم اختصاص بدید و فارغ از تمام اخبار بد و دعواهای سیاسی و گرفتاری‌های روزمره، به این گام بلند بشر نگاه بندازید. به این امید که یک روز، شرایط رخ داد اتفاقی علمی به همین بزرگی در کشور ما هم ایجاد بشه...

👈🏻 چون نویسنده‌ی متن خواسته بود که چیزی به نام کانال و سایت‌های دیگری پای مطلبش منتشر نشود، به احترام درخواستش، متن رو همین شکلی منتشر کردم
✍🏼 گزارش زنده‌ی سقوط دیکتاتور سودان(۱)
🔻 عمر بشیر در بازداشت ارتش، مذاکره بر سر اعضای دولت انتقالی

👈🏻 ادامه‌ی گزارش زنده در پست بعدی
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/768

لحظه‌ی شگفت‌انگیز سرنگون شدن یکی دیگر از دیکتاتوران ابدی فرا رسیده؛ در خارطوم، پایتخت #سودان، پس از هفته‌ها اعتراض دلیرانه‌ی مردم، گفته می‌شود که ارتش شیشه‌ی عمر #عمر_بشیر را شکسته و این پایان یک حکومت ۳۰ ساله‌ی آلوده به جنایت‌های هول‌ناک است؛ این پست با #گزارش_زنده روی‌دادهای سودان به روز می‌شود

2⃣2⃣ توییت الا صالح: ‏بشیر رفت!! قالش رو کندیم!!
الای جوان در روزهای گذشته تبدیل به نماد اعتراض‌ها شده بود، دختر زیبایی که با صدای شیوایش، رفتن دیکتاتور کشورش را فریاد می‌زد

1⃣2⃣ مسکو: آن‌چه در سودان رخ می‌دهد، یک #کودتا است.
خب از پوتین انتظار دیگری داشتید، هر‌جا مردم باشند، او علیه آن‌هاست!

0⃣2⃣ منابع نظامی: دلیل اصلی تاخیر در اعلام بیانیه، مذاکره‌ی مقام‌های ارتش با رهبران اعتراض‌ها بر سر روند تشکیل دولت انتقالی‌ست؛ یک سیگنال امیدوارکننده!

9⃣1⃣ یکی از رهبران اعتراض‌ها به رویترز: دولت نظامی را قبول نخواهیم کرد

8⃣1⃣ فیلم‌هایی از حمله‌ی مردم با کاخ ریاست‌جمهوری منتشر شده است

7⃣1⃣ چه خبر شیرینی؛ دستور آزادی فوری تمامی بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر صادر شد ❤️

6⃣1⃣ دلیل تاخیر در انتشار بیانیه‌ی مهم ارتش، اختلاف بر سر چیدمان شورای انتقالی‌ست؛ این شورا قرار است مقدمات انتقال قدرت در سودان را فرآهم آورد

5⃣1⃣ نیروهای ائتلاف ملی: یک دیکتاتوری نظامی را با حکومت نظامی دیگری عوض نمی‌کنیم؛ این نیروها، سازمان‌دهندگان تظاهرات‌های اخیر به شمار‌ می‌روند

4⃣1⃣ توییت مجید توکلی: ‏پارسال موگابه.
امسال احتمالا تا اینجا بوتفلیقه و عمر البشیر.
شاید دنیا جای بهتری برای زیستن بشه؛ اگه این حکومت‌ها پاسخگو بشوند و در یک "ساختار" دموکراتیک فرصت نکنند که بساط و سازمان و دستگاهی برپا کنند که در همه‌ی امور اقتصادی و سبک زندگی و حقوق سیاسی و اجتماعی مردم دخالت کنند

3⃣1⃣ هم‌زمان با حمله‌ی سربازان ارتش به دفترهای حزب کنگره ملی، وابسته به عمر بشیر، خبر بازداشت گروهی از وزرای حکومت سرنگون‌شده نیز تایید شده از جمله وزیر دفاع و وزیر نفت

2⃣1⃣ تجمع مردمی در برابر ستاد ارتش سودان همراه با رقص و شادی ادامه دارد که بیان‌گر‌ پشتیبانی جدی مردم از اقدام ارتش است؛ ارتشیان مقر حزب حاکم، بیش از ۵۰ تن از چهره‌های اصلی و قدرت‌مداران نزدیک به عمر‌ بشیر را تحت نظر گرفته‌اند

1⃣1⃣ پیشینه: اعتراض‌های مردمی در ابتدا واکنشی بود به گرانی‌های بی‌سابقه در سودان و از حدود سه ماه پیش آغاز شد. به تدریج اعتراض‌ها که از همان ابتدا با سرکوب نیروهای امنیتی و به ویژه گارد ریاست‌جمهوری همراه بود، متوجه شخص عمر‌بشیر شد. در یک هفته‌ی گذشته و با آغاز دور جدید اعتراض‌ها، مردم خواستار سرنگون شدن رهبر سودان شدند و با تحصن در برابر ستاد ارتش خواستار دخالت ارتشیان به سود کشور شدند. ارتش تا به امروز بی‌طرفی خود را حفظ کرد و تلاش داشت تا از مردم در برابر نیروهای سرکوب‌گر محافظت کند. دست‌کم ۵۰ تن از ابتدای اعتراض‌ها در سودان جان باختند

0⃣1⃣ تایید شد؛ عمر بشیر در بازداشت خانگی ارتش است، او حق هیچ‌گونه ارتباطی با بیرون از محل بازداشت خود را ندارد

9⃣ احمد هارون، رییس حزب حاکم، علی عثمان محمد طه، معاون عمر بشیر، رییس گارد ریاست‌جمهوری و وزیر دفاع سابق بازداشت شده‌اند

8⃣ مردم در خیابان‌های سودان فریاد می‌زنند؛ پیروز شدیم، سقوط کردند

7⃣ رویترز: حکومت عمر بشیر به پایان رسید!

6⃣ آخرین واکنش عمر بشیر به اعتراض‌ها این بود؛ کنار نمی‌روم

5⃣ هم‌زمان با اقدام ارتش، شادی عمومی خارطوم را در بر گرفته؛ باید خبرهای زیادی درباره‌ی پایان حکومت بشیر در راه باشد

4⃣ انتظار می‌رود که بیانیه‌ی مهم ارتش سودان از کناره‌گیری عمر بشیر و به دست گرفتن قدرت از سوی یک دولت نظامی خبر دهد. برخی شایعه‌ها در خارطوم می‌گوید که دیکتاتور سودان در بازداشت خانگی ارتش قرار گرفته

3⃣ تصویرهای تلویزیونی از خارطوم، همبستگی مردم و ارتشیان را نشان می‌دهد.‌ ارتش اعلام کرده که یک 'بیانیه‌ی مهم' در راه است و 'عبدالفتاح برهان' رییس مجلس نظامی سودان وارد ساختمان رادیو و تلویزیون شده است؛ همه منتظرند تا ببینند آیا خبر سرنگونی عمر بشیر را می‌شنوند؟

2⃣ نیروهای ارتش در نقطه‌های اصلی پایتخت حاضر شده‌اند که ظن یک کودتای بدون خون‌ریزی علیه دیکتاتور سودان را بالا برده. هم‌زمان مردم برای ششمین روز متوالی در خیابان‌های خارطوم هستند. بخشی از نیروهای ارتش، روز گذشته در پشتیبانی از مردم معترض به سوی گارد وفادار به عمر بشیر آتش گشوده بودند

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei

🔻 گزارش ۲
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/768
🔻 گزارش ۳
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/770
#لایو
ساسان آقایی
✍🏼 گزارش زنده‌ی سقوط دیکتاتور سودان(۱) 🔻 عمر بشیر در بازداشت ارتش، مذاکره بر سر اعضای دولت انتقالی 👈🏻 ادامه‌ی گزارش زنده در پست بعدی ▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/768 لحظه‌ی شگفت‌انگیز سرنگون شدن یکی دیگر از دیکتاتوران ابدی فرا رسیده؛ در خارطوم، پایتخت #سودان، پس…
✍🏼 گزارش زنده‌ی سقوط دیکتاتور سودان(۲)
🔻 بیانیه‌ی ارتش؛ انتقال قدرت دو ساله خواهد بود / معترضان: در خیابان می‌مانیم

👈🏻 ادامه‌ی گزارش زنده در پست بعدی
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/770

5⃣3⃣ نخستین شب سودان بدون عمر بشیر پس از ۳۰ سال؛
معترضان تا پاسی از شب در خیابان‌ها مانده‌اند. ارتش از هرگونه برخوردی با آن‌ها اجتناب‌ کرده، و کنش‌گران اصلی تظاهرات نسبت به قبضه شدن قدرت از سوی ارتش بیم‌ناک و نگرانند. اتحادیه پزشکان سودان هم تایید کرده که در جریان تظاهرات روز پنج‌شنبه و در برخورد نیروهای وفادار به عمر بشیر با مردم، دست‌کم ۱۳ تن جان باخته‌اند.‌ گزارش زنده‌ی‌ روی‌دادهای سودان، فعلن در همین‌جا به پایان می‌رسد

4⃣3⃣ توییت خودم: ‏۱۰ سال پیش دادستان اوکامپو پس از صدور حکم جلب ‎عم‌ر بشیر به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت گفت که بالاخره روزی ‎#عدالت یقه او را خواهد گرفت. حالا ۱۵ سال پس از ‎#نسل‌کشی دارفور و ۱۰ سال پس از حکم تاریخی لاهه، شاید دیکتاتور سودانی به چشیدن مزه‌ی عدالت نزدیک شده باشد؛ برای اجرای عدالت هرگز دیر نیست!

3⃣3⃣ واشینگتن: وزیر دفاع سودان هم‌چنان در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد. بن عف بود که بیانیه‌ی ارتش درباره‌ی سرنگونی حکومت بشیر را در تلویزیون خواند

2⃣3⃣ واکنش اردوغان: منتظر انتقال سریع قدرت به مردم سودان هستیم

1⃣3⃣ رهبر اقدام ملی برای تغییر: امیدوار بودیم که دوره‌ی انتقالی غیرنظامی باشد ... برای انتقال قدرت باید یک نقشه‌ی راه از سوی نیروهای سیاسی تدوین شود با نظارت نیروهای مسلح

0⃣3⃣ فعالان اعتراض‌ها در واکنش به بیانیه‌ی ارتش از معترضان درخواست کرده‌اند تا 'مقاومت مدنی' در خیابان‌ها را ادامه دهند. شورای ائتلاف ملی می‌گوید که اقدام ارتش در تشکیل شورای نظامی برای اداره‌ی کشور را نمی‌پذیرد

9⃣2⃣ نخستین واکنش فعالان اعتراض‌های اخیر و مردمی که در خیابانند، نسبت به بیانیه‌ی ارتش 'منفی' گزارش شده است

8⃣2⃣ بیانیه‌ی تاریخی سرنگون شدن دولت عمر بشیر پس از ۳۰ سال را عابد بن عف، وزیر دفاع سودان قرائت کرد

7⃣2⃣ مفاد مهم بیانیه‌ی ارتش پس از سرنگون ساختن حکومت عمر بشیر:
🔻 او را بازداشت و به مکانی امن منتقل کرده‌ایم
🔻 قانون اساسی دوران عمر بشیر تعلیق می‌شود
🔻 تمامی ارکان رژیم سابق از جمله شورا و گارد ریاست‌جمهوری، هیات وزیران و حزب کنگره‌ی ملی منحل می‌شود
🔻 سه ماه وضعیت اضطراری اعلام خواهد شد
🔻 شورای نظامی قدرت را به دست می‌گیرد
🔻 دوره‌ی انتقالی دو سال به طول خواهد انجامید
🔻 ما در برابر ظلم و فساد حاکم شکیبایی زیادی نشان دادیم اما رژیم به رفتار خود ادامه داد
🔻 صبر و طاقت مردم سودان در برابر این رژیم مافوق تصور بود

6⃣2⃣ پایان رسمی حکومت عمر بشیر؛ بیانیه‌ی انتقال قدرت از سوی یک نظامی عالی‌رتبه از تلویزیون دولتی سودان در حال قرائت است

6⃣2⃣ ‏توییت نجات بهرامی: ارتش به نفع معترضان مردمی ‎سودان دیکتاتوری بی‌رحم ‎عمر بشیر را سرنگون کرده و زنان هم در این اعتراضات نقش کلیدی دارند. این علائمِ به ما این امید را می‌دهد که اتفاقات این کشور در نهایت به پدیده شومی چون حکومت ‎#محمد_مرسي در مصر دچار نشود و اتفاقی مبارک در برهوت خاورمیانه باشد

5⃣2⃣ گفته می‌شود شورای انتقالی که وظیفه‌ی انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را بر عهده خواهد دلشت، ۱۳ عضو دارد با اکثریتی در اختیار ارتش

4⃣2⃣ ‏توییت احسان رمضانیان: ‎عمر بشیر دیکتاتور خونخوار ‎#سودان با کودتای ارتش برکنار شد. خبر خوبی‌ست. امیدوارم مردم سودان روی آرامش، توسعه و دمکراسی را هم ببینند. راه درازی در پیش دارند.

3⃣2⃣ #عمر_بشیر کیست؟ دیکتاتور سودان که امروز برکنار شد، ۳۰ سال پیش درست در چنین روزهایی با یک کودتا به قدرت رسید. او دارای پیشینه‌ی نظامی خون‌باری در ارتش بوده است، از جمله در جریان عملیات علیه ارتش آزادی‌بخش خلق سودان. در دوران وی، تمامی آزادی‌های رسانه‌ای سرکوب و با منتقدان به‌شدت برخورد می‌شد. حکومت بشیر از دارندگان بدترین کارنامه‌ها در زمینه‌ی نقض حقوق بشر است و تمامی قدرت سیاسی و اقتصادی و نظامی در اختیار شخص عمر بشیر بود که خود را از ۱۹۹۳ 'رییس‌جمهور' خواند و قوانین شریعت را در کشور به اجرا گذاشت. عمر بشیر، به ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان نسل‌کشی حدود ۳۰۰ هزار تن در #دارفور، از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه متهم شده و دیوان بین‌المللی کیفری حکم جلب او را صادر کرده است. با وجود خشونت‌های هول‌ناک دارفور، باز هم سرانجام سودان جنوبی توانست در دوران حکومت بشیر، از سودان جدا شود که به وخامت بیش‌تر اقتصاد سودان انجامید. از جمله نقطه‌های سیاه کارنامه‌ی دیکتاتور، زندگی ۵ ساله‌ی بن‌لادن در سودان و ایجاد پایگاه‌های القاعده در این کشور است. با سرنگونی او که کشوری ثروتمند را به خاک سیاه نشاند، احتمالن قاضیان دادگاه لاهه بیش از همه شادمانند.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#لایو
ساسان آقایی
✍🏼 گزارش زنده‌ی سقوط دیکتاتور سودان(۲) 🔻 بیانیه‌ی ارتش؛ انتقال قدرت دو ساله خواهد بود / معترضان: در خیابان می‌مانیم 👈🏻 ادامه‌ی گزارش زنده در پست بعدی ▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/770 5⃣3⃣ نخستین شب سودان بدون عمر بشیر پس از ۳۰ سال؛ معترضان تا پاسی از شب در خیابان‌ها…
گزارش زنده‌ی سقوط دیکتاتور سودان(۳)
🔻 مقاومت مدنی، کناره‌گیری جانشین عمر بشیر در ۲۴ ساعت

👈🏻 این پست به‌روز می‌شود

1⃣4⃣ عوض بن‌عف که امروز از ریاست شورای انتقالی کنار رفت، برای دهه‌ها از جدی‌ترین چهره‌های حکومت عمر بشیر بود. او فرماندهی نیروهای دولتی در جریان خشونت‌های دارفور که از سوی بسیاری کشورها به عنوان #نسل‌کشی شناخته شده را بر عهده داشت. به دلیل همین نقش، وی بارها از سوی سازمان‌های حقوق بشری محکوم شده و جزو لیست تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا نیز قرار داشت. بن‌عف در جریان اعتراض‌های چند ماهه‌ی اخیر موضعی بی‌طرفانه داشت و سرانجام ارتش به سود معترضان علیه عمر بشیر مداخله کرد. با این وجود به نظر می‌رسد که حیات سیاسی بن‌عف پس از دیکتاتور سودان بیش‌تر از ۲۴ ساعت نبود!

0⃣4⃣ نیروهای فعال در جنبش اعتراضی سودان خواستار یک برنامه‌ی روشن برای دوران گذار به مدت سه تا شش ماه هستند. آن‌ها می‌گویند در این دوره باید قانون اساسی جدید با مشارکت تمام گروه‌ها تدوین شود

9⃣3⃣ رییس جدید شورای انتقالی دستور آزادی فوری تمامی افسرانی را داد که از دیروز برخلاف دستور برقراری حکومت نظامی، کنار مردم ماندند.‌ برهان گفته است؛ وظیفه‌ی ارتش، حفاظت از مردم است.

8⃣3⃣ معترضان که از دیروز خیابان‌ها را ترک نکرده بودند،‌امشب پس از استعفای وزیر دفاع سابق از شورای انتقالی، جشن دوباره‌ای بر پا کرده‌اند؛ تا آن‌ها در خیابانند، سودان به سوی نور‌حرکت می‌کند

7⃣3⃣ ژنرال عبدل فتاح عبدالرحمان برهان،‌ جانشین بن‌عف در شورای انتقالی و وزارت دفاع سودان شده است. او در نزد سودانی‌ها چهره‌ی قابل‌قبول‌تری نسبت به بن‌عف به شمار می‌رود. از همان دیروز، پس از اعلام‌ بیانیه‌ی ارتش، نگرانی‌های از چگونگی کنترل کشور پس از عمر‌بشیر بالا گرفت و در خود ارتش نیز اختلاف‌هایی وجود داشت، از جمله بخشی از بدنه‌ی ارتش تهدید کرده بود که اگر انتقال قدرت با نظر مردم هم‌سو نشود، به سود آن‌ها مداخله خواهد کرد

6⃣3⃣ ساعتی پیش احمد بن عف، وزیر دفاع سودان که دیروز بیانیه‌ی سرنگونی #عمر_بشیر را از تلویزیون خواند، بار دیگر‌در تلویزیون حاضر شد و این بار از استعفای خود از شورای انتقالی خبر داد. او به کانون انتقاد معترضان بدل شده بود که می‌گفتند یک دیکتاتوری نظامی را با دولت نظامی دیگری عوض نمی‌کنند. به این ترتیب گام بلندی به سوی تشکیل یک شورای انتقالی قابل قبول و غیرنظامی در #سودان برداشته شد

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#لایو
✍🏼 جهان بی‌پایان گیم‌آوترونز
🔸 درباره‌ی داستانی که دارد تمام می‌شود اما نمی‌شود

از دیشب در آمریکا و از صبح امروز در سراسر جهان، چشمان مشتاق صدها میلیون تن به سرنوشت ابرقهرمانان و ضدقهرمانانی دوخته شده که حدود یک دهه با آن‌ها زیسته‌ایم؛ مردانی چون جیمی لنیستر، تیریون لنیستر، جان اسنو و البته در جهان #گیم‌آوترونز این زنانند که همیشه در مرکز قدرتند؛ از کاتلین استارک تا مثلث سرسی، کالیسی و حالا سانسا.

بی‌تردید گات بزرگ‌ترین جهان خلق‌شده‌ از سوی انسان، یکی از بدیع‌ترین داستان‌های تاریخ و احتمالن بی‌نظیرترین اثر تصویری عصر ماست که مانندش پیش از آن نیامده و شاید بعدش هم نیاید. چه چیزی گیم‌آو‌ترونز را این‌همه منحصربه‌فرد می‌کند؟ این‌که پرهزینه‌ترین سریال تاریخ است؟ این‌که برای هر قسمت آن جهانی درنوردیده شده و لوکیشن‌های شگفت‌انگیزش در ۱۰ کشور از سراسر گیتی پخش‌وپلاست یا این‌که پرداستان‌ترین قصه‌ی تاریخ و پرشخصیت‌ترین اثر به تحریردرآمده‌ی انسان با حدود ۵۰ کاراکتر اصلی و ۱۵۰ کاراکتر فرعی‌ست؟

شاید کمی از هر کدام این‌ها در جواب شریک باشند اما عنصر مهمی که #گات را تا به این مرتبه از شکوه و بزرگی و افتخار می‌رساند و بر قله می‌نشانند، جوهره‌ی وجودی جهانی‌ست که جرج آر.آر مارتین ساخت؛ افسانه‌ای بسیار بزرگ، ورای دوردست‌ها، زیادی کهنه و تا آن اندازه خیالی که سه اژدها از عنصرهای کلیدی آن است اما با تمام این‌ها واقعی‌ترین و نزدیک‌ترین قصه به جهان ما! تنها دقت کنید که جغرافیا و خانواده‌ها و شخصیت‌های این داستان چه‌قدر با هر روی‌دادی در هر گوشه‌ی جهان قیاس شده‌اند، چگونه تیپولوژی هر کدام از کاراکترهای گات چون کدهای شناسایی ده‌ها سیاست‌مدار و رهبر جهانی به کار رفته و حوادث گات چگونه تنه به تنه‌ی روی‌دادها مهم جهان می‌زند. گیم‌آو‌ترونز همان جهانی‌ست که بشر چندهزاره است در آن می‌زید، با همان بی‌رحمی و پیچیدگی و با همان وسوسه‌ی بی‌پایان و مرموز قدرت. گات به ما می‌گوید که چگونه انگیزه‌های متفاوت و گاه شرورانه به انسان‌ها قدرت جنایت می‌دهد، چگونه چهره‌ها تغییر می‌کند و بهترین‌ها به بدترین‌ها و بدترین‌ها به بهترین‌ها بدل می‌شوند، چگونه همه چیز سیال و در نوسان است و هیچ روی‌دادی را استمراری ابدی در کار نیست.

در گات، قدرت، ثروت، عشق و هدف پیوسته در تغییر و تغیرند و آن‌ها که این کام‌ها را وصلت‌های ابدی می‌دانند آسان سر می‌دهند و می‌بازند. گات لبریز دشمنانی‌ست که از دریای نفرت به دوستی می‌رسند و لبالب از پیمان‌های ناگسستنی که همه شکسته‌اند، شخصیت‌هایی که از شر به خیر هجرت کرده‌اند و زندگی‌ها و قهرمانانی که در کسری از ثانیه نیست شده‌اند، گویی از ابتدا نبوده‌اند. یک جنگ بی‌پایان میان دشمنی‌ها، توطئه‌ها، نفرت‌ها، خیانت‌ها و دوستی‌ها، هم‌دستی‌ها، عشق‌ها، و عهدها. تمام این‌هاست که گیم‌آوترونز را داستانی چنین بی‌مانند کرده؛ روایتی بی‌نقص از انسان، تاریخش و موجودیتش!

برای آخرین فصلی که با گات زندگی می‌کنیم، ده‌ها فرضیه و پیش‌بینی و پایان وجود دارد و در این بازار داغ، چند پیش‌بینی هم از من بشنوید؛
🔻 جیمی لنسترِ عاشق، به زندگی عشقش، خواهرش، همسرش، ملکه‌ی بی‌وفایش و این عشق رسوای اثیری پایان خواهد داد. او "شاه‌کش" است و سرسی تکرار "پادشاه دیوانه"؛ احتمال این‌که در تالار پادشاهی جیمی یک حاکم "تخت آهنین" را بکشد، همیشه وجود دارد!
🔻 سرسی انتقامش از مردم را فراموش نخواهد کرد. یادتان باشد اگر جهان بر ملکه تنگ آید، این بار مانند "نبرد بلک‌واتر" با زهر به زندگی خود پایان نخواهد داد، او احتمالن کینگزلندینگ را به آتش می‌کشد.
🔻 ازدواج جان و دنریس؛ خب خیلی‌ها این را می‌گویند، در آیین "تارگرین‌ها" هم ازدواج با محارم توصیه شده، ببینیم رسمی می‌شود یا نه!
🔻 برندن، نایت کینگ است؟ حدود دو سال دوری از گات، زمان خوبی بوده تا این فرضیه ساخته شود. ریشه‌های زیادی هم یافته، از این که برندن با رفتن به گذشته و حرف زدن با مت‌کینگ سبب دیوانگی پادشاه شد یا او می‌تواند گذشته را تغییر دهد مانند ماجرای هودور. فرضیه‌ای بسیار اساسی و پیچیده است اما احتمالن هویت واقعی نایت‌کینگ مانند رازی سر به مهر با یک پایان باز همراه خواهد شد
🔻 جذاب‌ترین قسمت فصل آخر بی‌شک جنگ شمال و وایت‌واکرها خواهد بود؛ به جنگی فکر کنید که اسنو، آریا، دنریس، تیریون، جیمی، سر مورمنت، برین و وحشی‌ها همه با هم کنار یک‌دیگر علیه دشمن می‌جنگند، عجب اردوگاه جذابی‌ست.
🔻 و پرسش اصلی؛ چه کسی جنگ را می‌برد؟ این را هیچ کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند!

گات تنها پنج هفته‌ی دیگر با ماست؛ کمی بیش‌تر از یک ماه اما بی‌تردید برای دهه‌ها به زندگی در ذهن ما ادامه خواهد داد و در هر روی‌دادی به آن بازمی‌گردیم و می‌گوییم؛ «ا، چه‌قدر شبیه گیم‌آوترونز شد»!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم #یادداشت
👁 ‌ونزوئلا هرگز این‌گونه ندیده بودم، هرگز ...
✍🏼 گزارش تلخ دیمه خطیب، خبرنگار الجزیره از مشاهداتش در ‎#ونزوئلا

🔻 تصور کنید، برخی از کسانی که می‌شناسم روزانه ۳ ساعت در صبح و ۳ ساعت در شب بین خانه و محل کارشان پیاده‌روی می‌کنند چرا که حداقل حقوق ماهیانه ۶ دلار (درسته؛ ۶ دلار!) است که برای تامین هزینه رفت‌وآمد کفایت نمی‌کند

🔻 ‏۶ مرتبه به بانک مراجعه کردم، بی‌فایده بود! روز هفتم بالاخره سیستم بانکی کشور کار می‌کرد و توانستم کارت خریدم را شارژ کنم؛ قطعی مکرر و طولانی برق در ونزوئلا خسارات گسترده‌ای به همه چیز وارد کرده؛ معاملات بانکی تقریبا تعطیل است، مترو تا آخرین روزی که آن‌جا بودم، کاملا تعطیل بود؛ ‏مردم هم به آسانسورها اعتماد ندارند

🔻 کارت بانکی فایده چندانی نداشت چرا که نتوانستم ارز محلی ونزوئلا(بولیوار) را تهیه کنم؛ هرجایی یافت نمی‌شود البته خرید با دلار نقدی در تمام فروشگاه‌ها و رستوران‌ها امکان‌پذیر است اما پس از آزاد شدن قیمت ارز، ارزش آن هر چند ساعت تغییر می‌کند. ‏آن‌چه با دلار در صبح خریداری می‌کنی پ، ممکن است در شب گران‌تر یا ارزان‌تر شده باشد!

🔻 این‌که غذا در ونزوئلا پیدا نمی‌شود درست نیست؛ شاید گزینه‌های زیادی در کار نباشد، خیلی چیزها نباشد یا کم باشد اما میوه، سبزیجات و گوشت در دسترس است. مشکل اصلی این است که بیشتر ونزوئلایی‌ها بعد‏ سقوط ارز دیگر پول کافی برای خرید ساده‌ترین چیزها را هم ندارند؛ قبل از هر چیز غذا. حقوق یک کارمند دولت ۱۲ دلار در ماه است!

🔻 بیرون از هر فروشگاه که در آن مواد غذایی یافت می‌شود، کافی‌شاپ یا رستوران، می‌توانی فرد، افراد یا یک خانواده کامل را ببینی؛ منتظرند کسی پیدا شود و برای‌شان غذایی تهیه کند، به تو می‌گویند گرسنه‌اند؛ نگاه‌های گرسنه و شادی وصف‌ناپذیرشان از یک تکه نان رهایم نمی‌کند

🔻 از بحران آب که در پی قطعی برق پدیده آمده چیزی برای‌تان نگفتم؛ مردم گالون به دست در خیابان‌ها می‌روند تا منبع آبی پیدا کرده و گالون‌ها را پر کنند.

🔻 در برابر هر چشمه یا منبع آبی می‌توانی صفی از مردم را مشاهده کنی. کاهش سرسبزی کشور برایم قابل ملاحظه بود، گفتند علتش خشکسالی‌ست، حتا باران هم به داد ونزوئلا نمی‌رسد

🔺 ونزوئلا را پیش از این هرگز این‌گونه ندیده بودم، هرگز...

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#توییت‌باز
2024/09/25 21:20:46
Back to Top
HTML Embed Code: