Telegram Web Link
برخی ستاره‌ها با صدای بلند می‌میرند

🪐 #دانش 📸 #عکس_روز

👇 دو تصویر از هابل و #جیمز_وب که یک ستاره‌ی در حال مرگ را شکار کرده‌اند؛ یادداشت پایین با نام "اثر هابل" را بخوانید (لینک یادداشت) 👇

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🔭 اثر هابل!
▫️ ارزش یک دارایی پیشگام و تاریخی فراتر از زمان است

📝 #یادداشت 🪐 #دانش

آشکار است که امروز جیمزوب ما را شگفت‌زده کرده و اکنون که مردم به تصویر هابل می‌نگرند، آن‌ها را پیش‌پاافتاده و بدوی می‌دانند، اما هنوز هم هابل را باید "مهم‌ترین یا دست‌کم یکی از‌ مهم‌ترین ابزار ساخته شده در کل تاریخ علم" دانست.

این تلسکوپ که برای ماموریتی چند ساله در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد، پس از ۳۲ سال هنوز هم کار می‌کند و داده‌های دقیقش که جیمز وب در نخستین عکس‌هایش در حال ارایه‌ی نگاهی جدید از همان داده‌ها بوده، سبب شناخت بهتر دنیا و درک جهان شده است. هابل برای ۳۰ سال در خط مقدم اکتشافات فضایی بوده؛ در تعیین عمر دقیق کیهان (۱۳.۸ میلیارد سال) نقش حیاتی را ایفا کرده و فرضیه‌ی انبساط کیهان را به اثبات رساند. این هابل بود که شواهد قطعی از وجود سیاه‌چاله‌های بزرگ در مرکز کهکشان را به اثبات رساند تا بشر به دنبال گرفتن یک عکس حقیقی از سیاه‌چاله بی‌افتد (لینک)

در قیاس با جیمزوب، مزیت هابل این بود که از ابتدا به گونه‌ای طراحی شد و در جایی قرار گرفت که قابل تعمیر و نگه‌داری باشد و این راز ۳۰ سال ماندگاری هابل است اما برای #جیمز_وب با فاصله‌ی ۱ میلیون کیلومتری از زمین، دست‌کم هم اکنون هیچ ماموریت ترمیم و بهبود فیزیکی وجود ندارد. نخستین طرح هابل، حدود ۱۰۰ سال پیش در ۱۹۲۳ تدوین شد که در آن زمان به دیوانگی شباهت داشت. در دهه ۱۹۷۰، #آمریکا، سرمایه‌گذاری بر آن را آغاز کرد و سرانجام در ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد؛ حدود ۷۰ سال انتظار که ارزشش را داشت.

امروز که به عکس‌های هابل می‌نگریم، شاید به نظر پیش‌پاافتاده یا کم‌ارزش باشد اما بی‌شک اگر هابل وجود نداشت، رویای داشتن جیمزوب هم پا نمی‌گرفت. این هابل بود که تکنیک‌های پیچیده‌ی تصویربرداری از فضا و کهکشان‌ها و ستارگان دوردست را کامل کرد، هابل بود که به دانشمندان‌ گفت چگونه باید در کیهان به اکتشاف بپردازند و چه کمبودهایی داریم که در نسخه‌ی بعدی باید جبران شود و این هابل بود که بر ضرورت داشتن یک چشم تیزبین‌تر در فضا برای انسان پافشارد. (لینک)

عکس‌های هابل و خدمتی که انجام داد، به سان نخستین عکس‌هایی که انسان با دوربین‌های اولیه به ثبت رساند، ارزشمند، پیشگام، تاریخی و ابدی‌ست.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
✍🏼 ‏«کمونیسم چیست» و ‏«لنین کیست» به شهادت ۱۷ جولای

🚩 #کارنامه_چپ ۱۵

‏«استالین، کمونیسم انقلابی رفیق لنین را منحرف کرد»، جمله‌ای‌ست که با تمسک به آن #چپ می‌کوشد خوی جنایت‌کار کمونیسم که از ذات شرورش برمی‌خیزد را بپوشاند و بر یک دجال قرن بیستم، جامه «فرشته‌ی رحمت» بپوشاند!

اعدام وحشیانه‌ی خانواده‌ی رومانف به دستور مستقیم #لنین، آینه‌ی تمام قدی از حقیقت کمونیسم بود؛ حقیقتی که در همان ابتدا بر صورت جهانیان تف شد اما ماشین پروپاگاندای #شوروی چون امروز، صدایی کرکننده داشت و نگذاشت سلاخی خانواده‌ای بی‌پناه و بی‌گناه در یکاترینبورگ، چون نمونه‌ای از آن‌چه کمونیسم بر سر دنیا خواهد آورد، آشکار شود. قتل‌علم منزجرکننده‌ی رومانف‌ها در حقیقت از جوهره‌ی #کمونیسم می‌آمد که در آن، انسان هیچ، حقوقش صفر و هر جنایتی علیه او مجاز است.

پس از جنایت، کمونیست‌ها بسیار کوشیدند که به رسم همیشه بر آن خاک بریزند، قتل‌عام رومانف‌ها را بایگانی کنند اما قاتلانِ مرتجع نیکلای دوم و خانواده‌اش رفتند و آن‌ها در تاریخ ماندند. سزاست که به یاد قربانیان آن شب مخوف، برای همیشه روز ۱۷م جولای در سراسر جهان به نام "شر کمونیسم" شناخته شود؛ روزی نه فقط برای آشکارسازی خوی پلید و شیطانی لنین، نه فقط برای یادآوری تباه شدن یک کشور و ملت با پایان یافتن یک امپراتوری که برای گفتن و بازگفتن هر چه بیش‌تر درباره‌ی حقیقت چپ و هلاکتی که بر سر ملت‌ها نازل می‌کند؛ درس عبرتی برای تمام تاریخ!

✔️www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ #توییت‌باز #یادداشت

📌 در اپیزود ۲۳م پادکست #مدبویز، اشاره‌ای به اعدام رومانف‌ها و دیگر جنایت‌ها لنین داشته‌ایم که می‌توانید از این‌جا گوش کنید: کست‌باکس، تلگرام
این چند روز، تخریب آب‌انباری در نزدیکی لار وایرال و تکذیب شده اما در سفرهایم، جز تخریب زیست‌بوم ایران و میراث‌کهن مملکت چیز دیگری ندیده‌ام. آثاری دیده‌ام از دوره مادی تا عصر #ساسانیان که همه ول و رها، در حال نابودی‌اند. این سلسله جنبان ویران‌گری را می‌شود بهم پیوند داد و در یک معنا چکیده کرد: چیزی از #تاریخ ایران نماند، آن‌چه می‌شود را باید قاچاق کرد و فروخت، آن‌چه هم نمی‌شود بُرد را باید نابود کرد.

برای فقط یک نمونه، به همین برج بنگرید؛ برج دیده‌بانی شروین باوند، متعلق به عصر ساسانی در سوادکوه و تبرستان، آخرین سنگر مقاومت ایرانیان در برابر حمله‌ی اعراب! امروز از خود برج جز پایه، چیز زیادی نمانده. البته عزیزان، روی همان پایه، این آلونک کریه را با گچ ساخته‌اند، بی‌توجه به این‌که براساس متد امروز، حتا ترمیم رونمای میراث، مانند بلایی که بر سر مسجدشاه اصفهان آورده‌اند، ممنوع است. اتاقک کریه را روی پایه و بقایای اسکلت برج ساخته‌اند، بعد رهایش کرده‌اند تا فاقدان شعور، روی در و دیوارش، یادگاری بنویسند و گه‌گاه از آن، جای مستراح استفاده کنند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

📌 متن کامل در اینستاگرام (لینک)
📸 #عکس_روز
🇺🇦 #گزارش_جنگ

این روزها، چپ مرتجع، پروپاگاندایست‌های روسی و سگ‌های پوتین در اروپا و آمریکا با اسم جعلی "راست افراطی"، تلاش کردند جبهه‌ای برای ترور شخصیت #زلنسکی، این نماد مقاومت خارق‌العاده‌ی اکراینی‌ها بسازند. بهانه‌شان، عکس‌های اولنا، همسر رییس‌جمهور اکراین بود که از سوی مجله‌ی ووگ، غول صنعت مد منتشر شد. این عکس زیبای ولودیمیر و اولنا اما ترجمه‌ی تصویری همان جمله‌ای‌ست که زلنسکی خطاب به جهان گفت: اشغال‌گران می‌خواهند زندگی ما رو بگیرند اما در این جنگ، عاقبت زندگی پیروز می‌شود!

هرگز فریب پروگاندای روسی و گاوهایی که در غرب، ستون پنجم پوتین شده‌اند را نخورید؛ در جبهه‌ی #شر، حتا یک واژه‌ی قابل دفاع وجود ندارد: همه چیز، مطلقن سیاه و دروغ است!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه #روزنامه‌نگاری

📌 دوباره بخوانید
✍🏼 راست علیه راست و سقوط پوتین‌گرایان (لینک)
مرگ لذت‌بخش یک تروریست
▫️ طالبان افغانستان را به خانه‌ی امن تروریست‌ها بدل کرد

🌐 #گزارش_زنده
🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

در آمریکا، خبری در جریان است و همه منتظرند تا بایدن از صفحه‌ی تلويزيون با مردم آمریکا حرف بزند. عصر دیروز، حمله‌ای پهپادی به خانه‌ای در شیرپور کابل رخ داد که طالبان آن را تایید و محکوم کرده بود. حالا منابع خبری می‌گویند که ایمن ظواهری، سرکرده‌ی القاعده و مغز متفکر عملیات‌های تروریستی این گروه، در جریان حمله کشته شده است. خبرهای امشب و حس و حال واشنگتن، بیش از هر چیز یادآور شب‌هایی‌ست که بوش، دستگیری صدام، اوباما، کشتن بن‌لادن و ترامپ، کشتن ابوبکر بغدادی را به مردم آمریکا و جهان خبر دادند، پس احتمالن، دیروز عصر در کابل، شکاری به بزرگی ایمن ظواهری در تور آمریکایی‌ها، افتاده است!

ایمن ظواهری، چشم‌پزشک مصری و همراهِ بن‌لادن در پایه‌گذاری القاعده، طراح عملیات‌های مهمی علیه آمریکا بوده است‌؛ از حمله به سفارت‌خانه‌های آمریکا در دارالسلام و نایروبی تا حمله به ناو یو‌اس‌اس کول. شاه‌بیت عملیات‌های تروریستی ایمن ظواهری اما، عملیات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در خاک #آمریکا است که سازمان‌های اطلاعاتی ایالت‌های متحد، بر این باورند ظواهری در طراحی، برنامه‌ریزی و هدایت آن، نقش اساسی را ایفا کرد.

با به درک واصل شدن این شیطان آن هم در پایتخت #افغانستان، این پرسش به وجود می‌آید که او در این کشور چه می‌کرد و آیا #طالبان دوباره به متحدان قدیمی و تروریست‌های کهنه‌کار ( 📌 این دو مطلب را دوباره بخوانید: لینک یک، لینک دو) پناه داده است؟ البته برای ما که عجیب نبود اما برای آن احمق‌هایی که افغانستان در حال پیش‌رفت را رها کردند تا به این مادون‌حیوان‌ها برسد، زنگ بیدارباش بلندی‌ست، و تازه کین هنوز از نتایج سحر است!

🔄 آپدیت > سخنرانی جو بایدن در کاخ سفید: ایمن ظواهری در حمله هوایی نیروهای ما کشته شد. حالا عدالت اجرا شده و این رهبر تروریست دیگر وجود خارجی ندارد

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #لایو
✍🏼 پرسش‌های تامل‌برانگیز یک جنگِ کوتاه

📸 #عکس_روز

در درگیری اخیر غزه، جهاد اسلامی تلفات سنگینی داد و تقریبن تمامی کادر رهبری آن هدف قرار گرفت. موشک‌هایش هم در صحنه‌ی نبرد، بیش‌تر از آن‌که خطری را متوجه #اسراییل کند، به ساکنان غزه، آسیب رساند. نکته‌ی مهم‌تر اما این بود که #حماس در عمل از درگیری اسراییل و جهاد اسلامی دور ماند و واکنشی جز صدور بیانیه‌های تند نسبت به حمله‌ی اسراییل به منطقه‌ی تحت کنترل خود نداشت. آیا حماس در توافقی نانوشته با اسراییل، دست به کودتایی نامریی علیه جهاد اسلامی زد؟ زرادخانه‌ی موشکی جهاد چگونه این‌قدر کم‌اثر عمل کرد و اشتباه نشانه رفت؟ درز اطلاعاتی بارز جهاد اسلامی که در عمل دست اسراییل را برای وارد کردن تلفات نقطه‌ای و موردی بر شاکله‌ی این گروه باز کرده بود، چه فرآیندِ محلی‌ای به جز برتری‌های تکنولوژیک اسراییل داشته، و رقابت درونیِ گروه‌های فلسطینی چه اثری بر آن داشت؟ در نهایت؛ آیا حماس در حال نزدیک شدن به محور عربستان-مصر است؟

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #خاورمیانه
✌️ کریمه در آتش

🇺🇦 #گزارش_جنگ 📹 #فیلم

خلبانان رشید نیروی هوایی اکراین، امروز در عملیاتی متهورانه، پایگاه هوایی ساکی در جزیره‌ی کریمه را شخم زدند. این پایگاه، آشیانه‌ی ده‌ها فروند جنگنده‌ی روسی‌ست که به دست عزیزان اکراینی، رنده شد؛ نوش جان #پوتین!

عملیات امروز، یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های آفندی ارتش اکراین از آغاز تجاوز روس‌ها به این کشور است که افزون بر وارد ساختن ضربه‌ی کاری به ستون فقرات نیروی هوای #روسیه، می‌تواند اعتماد به نفس را در جبهه‌ی #اکراین افزایش دهد. اکراین برای بیرون راندن اشغال‌گران، به چنین لحظه‌های جسورانه‌ی امیدوارکننده‌ای، نیاز مبرم دارد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🔥 ایران‌کُشان در مغاک
▫️ در دفاع از جاری شدن عدالت علیه اصحاب فرهنگی پیشا ۵۷

📝 #یادداشت
📜 #تاریخ_نگاری

خشم مقدس عمومی علیه هر که دستی بر آتشِ سوزاندن #ایران داشت، سزاوارانه‌ترین رفتار جمعی ماست، نشان‌گری روشن از بلوغ ژرف و پخته‌ی سیاسی-اجتماعی ایرانیان که در پسِ عصری تاریک از تجربه‌های تلخ و گران و پیمودن کج‌راهه‌ی نادرست، به آن رسیده‌اند. در این دادگاه تاریخی، تمام تبهکاران یک به یک به چنگال عدالت افتاده‌اند و هر روز نوبت یکی از آن دجالان انیرانی می‌رسد که ایران را ویران و جهنم می‌خواستند، سر به آسمان ساییدن ملک‌مان، آزارشان می‌داد. هر کس به حساب "سهم" خود، در ردیفی از متهمان ایستاده و این اگر خودِ عدالت نیست، پس چیست؟ اگر حال که دارند یک به یک شرشان را از سر این دنیا کم می‌کنند، به چوب فلک افکارعمومی، شلاق نخوردند، پس کِی قرار است نوبت حسابرسی از این ویرانی‌طلبان ایران برسد؟

آن‌ها که این روزها، آه و فغان سر می‌دهند که بر «پیرمرد» سخت گرفته‌اند و «اثر هنرمند از دیدگاه سیاسیش جداست» یا چوب حراج بر «سرمایه‌های فرهنگی ایران» زده‌ شده، پشت این جعل و دغل‌کاری، خود را پنهان می‌کنند و دست‌ها و فکرهای آلوده و ضدایرانی‌شان که از طبله‌ی همان تبار ۵۷ی‌ست. این‌ها عدالت‌گریزانند چه، می‌دانند نوبت آن‌ها هم می‌رسد که حساب پس بدهند، در تنوره‌ی آتش خشم مقدس ما، بسوزنند و برای همیشه در مغاک شوند که ایران، این پلشتی سوسیالیستی، وارداتی و ترجمه‌ایِ روسی را از سپهر فرهنگ و خرد خود خواهد شست و آن آفتاب درخشنده‌ی ایران باستان و تلالوی مانایش، از زیر این خروارِ پلیدی‌ها، دوباره سر برمی‌آورد.

#گلستان، ساعدی، براهنی، ابتهاج، #شاملو و تمام این تبارِ نادانی، این ایران‌فروشان به توهم و ارباب روسی، این هیزم‌کشان آتش، این بی‌چشم‌وروهای مفت‌خوری که به سبب بر کشیدن ایرانِ دهه‌های ۳۰ تا و ۵۰ از طویله‌های پدری به آلاف و الوف رسیدند و پیاده‌نظام زدن آن درخت تنومند شدند، فصل‌شان رسیده؛ فصل افتادن‌شان از زین اسبِ نام به ننگ، فصل خفت‌شان به انتقام، فصل بستن دفترشان به اجل.

و چه شیرین عدالتی‌ست؛ این‌ها همان‌هایند که در روزگار چلچلی، بر #فردوسی بزرگ تازیدند، فرهنگ و ادبیات کلاسیک ایران را کهنه کردند و در زندان فرهنگِ عاریتی‌شان افکندند، پدران روشن‌فکریِ درخشان، متعهد، ملی و لیبرال عصر مشروطیت را زیر خاک کردند، هر نام‌آورِ هنرمندی که از جرگه‌ی #ایران_خواهی برخاست را ترور شخصیت و تخریب کردند. تاریخ را بکاوید تا دریابید که با یاحقی‌ها و گلپاها چه‌ها که نکردند! احسان یارشاطرها (لینک) را چگونه در انزوا و خفقان تحمیلی اسیر ساختند! ذهن جوان ایرانی را از گذشته‌اش، تاریخش و گنجینه‌ی بی‌پایان فرهنگی‌اش، گسستند تا با لاطائلات نفهمیده و نخوانده پر کنند و پیاده‌نظام ارباب روسی بتراشند!

این دست عدالت است که امروز یقه‌شان را گرفته! عدالتی که متاسفانه در زندگی از آن‌ها دریغ شد. خانه را آتش زدند و با نام و نان دزدیده از دهان این مردم، به گوشه‌ی عافیت در غرب گریختند و تا آخر عمر با فضولات استالین و سوسیالیسم نشئه کردند! و از گفتن حقیقت، اعتراف به جنایت‌شان و پوزش از نسلِ ما تا دم مرگ هم سرباز زدند. عدالت جاری و همگانی چرا یقه‌ی اسماعیل خویی را نمی‌گیرد، چرا بهرام بیضایی (لینک) در همان هیات منصفه، قَدر می‌بیند؟ چون دِین‌شان را به تاریخ و ما ادا کرده‌اند، شجاعتش را داشتند که در برابر مردم برخيزند و با صدای رسا و بلند، حقیقت را برملا کنند. اگر سهم این جلادانِ فرهنگی در به ویرانی کشیدن ایران ناچیز است، آیا به قدر پوزشی راستین از مردم و نسلی نبود که به آتش اینان سوختند، جزغاله شدند و هنوز، هر روز را در آتش‌اند؟!

📌 در همین باره:
✍🏼 به بهشت کمونيستی خوش آمدید! (لینک)
📻 آن‌ها «گند» زدند (لینک)
بازگشت به خویشتن (لینک)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ #روشنفکران #کمونیسم #شوروی

📌 متن در اینستاگرام من هم قابل دسترسی‌ست (لینک)
مردم در بهشت کمونيستی، چگونه زندگی می‌کنند؟

🚩 #کارنامه_چپ ۱۶

یک ایرانی مقیم هلند به بهشت سوسیالیستی #کوبا سفر کرده و یکی، دو ماه گذشته را در آن‌جا گذراند تا از نزدیک، لذت سوسیالیسم را درک کند. پول کثیف #روسیه و کوبا در رسانه‌های اروپایی خرج می‌شود تا آن‌ها کوبا را بهشتی توصیف کنند که در آن مسکن، غذا، آموزش و درمان، تقریبن مجانی‌ست تا ذهن خام‌اندیش غربی را فریب دهند و بشورانند. اراذل و اوباش #چپ در غرب هم زیر علم جنایت‌کاری چون #فیدل_کاسترو سینه می‌زنند و آرزوی برپا ساختن چیزی شبیه کوبا را در سر می‌پرورانند. اما ره‌آورد کوبا در واقعیت چیزی جز فقر، قحطی، تباهی و ویرانی نیست. این مشاهده و گزارش عینی مسافر ایرانی هاوانا را بخوانید و هر روز به یاد آورید که #کمونیسم، مهلک‌ترین ویروس تاریخ است:

1⃣ روایت نخست
‏امشب با یه پسره تو ‎کوبا اشنا شدیم و چندتا نوشیدنی دعوتش کردیم و کلی در مورد سیستم کوبا بهمون اطلاعات داد. کل حقوق ماهانه‌اش با دو تا شغل، ۴۵‌ دلار در ماه می‌شد. یک‌ نوشیدنی ساده، حدود ۲ دلار هزینه‌اشه یعنی بیش از ۴٪ از حقوقش. در مورد سیستم دیت کردن گفت که معمولا اگر کسی توریست رو ببینه و از هم خوش‌شون بیاد، باید برن تو پارک تو جاهای تاریک، یا تو بالکن خونه‌ش، چون اگر بیاره هتل باید اسمش رجیستر بشه. و اگر بیش‌تر از چندبار اسم رجیستر بشه، از دولت برای سوال و بازجویی می‌خوانش. ‏الان نزدیک به ۷ ساله داره پول جمع می‌کنه و چیزی حدود ۳ هزار دلار جمع کرده که بتونه بلیت اسپانیا بگیره و از کشور فرار کنه.

با پدر و مادر، خواهر و پدر و مادر بزرگش تو یه خونه‌ی کوچیک زندگی می‌کنن. هم‌شون هم شاغلن. اگر شاغل باشن، می‌تونن یه کارت خاص بگیرن که می‌تونن صف‌های بلندی که ‏ما شاهدشون بودیم، نایستند و برند سر صف.

از طرف دولت اجازه ندارند با توریست‌ها صحبت کنند و اگر ریپورت بشن که با توریست‌ها بدون اجازه معاشرت دارن، می‌تونن تا ۲ سال زندان داشته باشه، مگر از دولت اجازه‌ی رسمی تور داشته یاشند. در واقع امشب آزادیش رو ریسک کرد که حتا با ما صحبت کنه!

به نظرم، یکی از وحشتناک‌ترین سیستم‌هایی‌ست که تو عمرم دیدم. سیستم کثافت کمونیستی، دقیقا همون سیستم حکومت‌های مذهبیه، با جزییاتی تغییر داده شده.

یکی از بدترین قسمت‌هاش اینه که یه توریست اسپانیایی هم دیدیم که به شدت خواستار جدایی و تشکیل این نوع حکومت در شمال اسپانیا بود. تو جواب پرسش ما ‏در مورد این‌که چرا نمیاد این‌جا زندگی‌ کنه، اگر این‌قدر عاشق این کثافت‌خونه هست، گفت: چون می‌خواد این سیستم تو کشور خودش باشه، نه جایی که کشور خودش نمی‌دونه.

2⃣ روایت دوم
کوبایی مطلعی که باهامون گپ زد، اینم گفت که دکترهاشون رو می‌فرستن اروپا برای گرفتن تخصص. از کشورهای اروپایی، ماهی ۴ تا ۷ هزار یورو براساس تخصص‌شون می‌گیرن اما حدود ۷۰ تا ۱۰۰ دلار فقط به خود دکتر داده می‌شه. باقیش میره تو جیب دولت. اگر دکتر برگرده، خیلی کمک‌ها از دولت برای خودش و خونوادش می‌گیرن.

3⃣ روایت سوم
‏دیشب تو ‎کوبا یه برنامه وحشتناکی داشتیم که هنوز سرم درد می‌کنه:
من معمولا غذای گیاهی می‌خورم، یه رستورانی هست نزدیک خونه، که اون‌جا ۴ بار غذا خوردیم و من هر دفعه پاستای گیاهی سفارش دادم. دیشب، برادر، استیک گوشت خوک سفارش داد، منم گفتم، مثل همیشه، پاستا، لطفا. (same pasta please)‏. گویا گارسن شنیده بود: (same please) و فکر کرده بود منم استیک خوک می‌خوام. غذا رو که آوردن من گفتم این چیزی نبود که من سفارش دادم، و دیدم خانم گارسن یهو وحشت کرد! آخرش مدیر اومد و گفت ببخشید و رفتن که برای من پاستا رو آماده کنن. دیدم گارسن داره گریه می‌کنه. رفتم پیشش و ‏پرسیدم که چی شده؟ گفت: مدیر گفته خودت باید هزینه‌ی غذا رو بدی، ۱۱ دلار! و این مبلغ کل درآمد ۲ هفته‌ی منه. منم بهش گفتم، پول غذا با من، و یواشکی بهش ۲۰ دلار هم تیپ دادم. آن‌قدر خوشحال بود که نگو.

4⃣ روایت چهارم
کوبا پر‌ است از لباس شخصی. و این نکته هم بدونید که اگر توریست، تاکسی بگیره و یه دختر یا پسر رو با خودش ببره هتلش، به احتمال ۹۰٪، راننده تاکسی طرف رو ریپورت می‌کنه و همون دردسرهایی که تو روایت اولم بود، برای فرد کوبایی به وجود میاد. برای همین باید دو تا تاکسی بگیرن و جدا برن.

5⃣ روایت خداحافظی
‌‏به هیچ زبانی نمی‌تونم بگم چه‌قدر خوشحالم دارم از کوبا میرم. خیلی کشور زیبایی هست ولی تحمل نبود امکانات معمول و سطح پایین تا این اندازه، دیگه واقعا برام داشت سنگین می‌شد. نه برق، نه آب، نه غذایی که آدم بتونه بخوره، تنها غذای من شده بود ماکارونی، لوبیا و برنج. حدودا ۶ کیلو کم کردم ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اجتماع #روابط_بین‌الملل

↙️ منبع
🔴 جنگ چگونه آغاز شد؟
▫️ گزارش واشنگتن‌پست از ماه‌های منتهی به تجاوز روسیه به اکراین

🇺🇦 #گزارش_جنگ
🌀 #توییت‌باز: گردآوری از اکانت چارلز دایموند

واشنگتن‌‌پست گزارش بلندی نوشته از زمانی که سرویس اطلاعاتی #آمریکا اطمینان یافت که حمله روسیه قطعی است. اکتبر سال گذشته، ۵ ماه پیش از شروع تجاوز روسیه، به کاخ سفید اعلام شد که نحوه چیدمان نیروهای روسی در مرز نشان‌دهنده آمادگی و اراده کامل روسیه برای حمله به اوکراین است. ‏منبع سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا هم، نفوذ به بخش‌های مختلف دستگاه سیاسی روسیه، شنود گفت‌وگوها و پیام‌ها، و نفوذ به رده‌های مختلف ارتش روسیه بود.

پاسخ بایدن دو گزینه بود:
تلاش برای منصرف کردن پوتین از تصمیمش و آمادگی نظامی،سیاسی،اقتصادی با همکاری متحدان اروپایی.‏ غرب اطمینان داشت که این‌بار اوکراین از خود مقاومت نشان می‌دهد اما آموزش‌ها و امکانات و جنگ‌افزارهایی که در اختیار اوکراین قرار گرفته بود، بیش‌تر برای دفاع و جنگ درون شهری بود نه یک جنگ تمام‌عیار با دشمن خارجی. ارزیابی آمریکا این بود که #اکراین به سرعتی که روسیه تصور می‌کند، سقوط نمی‌کند اما در نهایت تسلیم می‌شود.‏

بِرنز رییس CIA که زمانی سفیر آمریکا در روسیه بود، به مسکو رفت و به #پوتین هشدار داد که حمله عواقب سنگینی برای روسیه خواهد داشت. بلینکن به #زلنسکی خبر حمله قریب‌الوقوع روسیه را داد، اما اطلاعاتی که به اشتراک گذاشتند، اوکراینی‌ها را خیلی قانع نکرد. این شک و تردید اوکراینی‌ها تا چند ماه آینده ادامه داشت. از ترس نفوذ روسیه در سرویس‌های اطلاعاتی اوکراین، آمریکا نمی‌توانست اطلاعات حساس را با آن‌ها به اشتراک بگذارد اما بعد از شروع جنگ، این احتیاط کنار گذاشته شد.‏ هنگامی هم که این ارزیابی‌ها با اروپایی‌ها در میان گذاشته شد، تنها بریتانیا و کشورهای حوزه بالتیک پذیرفتند اما دیگر کشورها مثل #فرانسه و #آلمان به شدت بی‌اعتماد بودند. بعد از داستان عراق و اعتماد به دولت افغانستان هنگام خروج، اعتبار اطلاعاتی آمریکا با پرسش روبه‌رو بود.‏ مکرون و مرکل سال‌ها با پوتین مراوده داشتند و نمی‌توانستند بپذیرند او قصد چنین کار بزرگی را داشته باشد. تلاش‌های دیپلماتیک فرانسه و آلمان تا روز قبل از حمله ادامه داشت. آمریکا هم به اروپا گفت که در تلاش‌های دیپلماتیک کنار شما هستیم، اگر شما هم برای آمادگی نظامی و تحریم‌ها جدی باشید.‏

دمیتری کولبا، وزیر خارجه اکراین در مقاله‌ای می‌نویسد: «خود را جای ما بگذارید، از طرفی آمریکا ادعای گزافی می‌کرد و از طرفی، دیگر کشورها می‌گفتند فکر نمی‌کنیم اتفاقی بیفتد». او هم‌چنین از استراتژی عدم تحریک (non-provocatiin) که سال‌ها از سوی دولت اوکراین اجرا می‌شد، ابراز پشتیمانی کرده و ادامه می‌دهد: «این جنگ و این همه کشتار و نابودی، بهترین پاسخ برای کسانی‌ست که سال‌ها تلاش می‌کردند از تحریک روسیه جلوگیری کنند».

هم‌زمان با پایش تحرک نظامی روسیه، آمریکا تلاشی برای گفت‌وگو با روسیه و منصرف کردن پوتین آغاز کرد. در مذاکرات، آمریکا درخواست‌های روسیه برای بسته شدن درهای #ناتو و توقف فعالیت در کشورهایی که بعد از ١٩٧٧ به ناتو پیوستند را رد کرد اما پیشنهاد کاهش تعداد نیرو و سلاح در شرق اروپا را داد، این را، روسیه نپذیرفت. حالا تعداد سربازان آمریکایی در اروپا به ١٠٠ هزار تن رسیده و تعداد اسکادران هوایی، ناو جنگی و پروازهای اطلاعاتی در اروپای شرقی چند برابر شده است.‏

برای جلوگیری از عملیات فریب روس‌ها و به دست گرفتن روایت ماجرا، آمریکا از دسامبر، اطلاعات طبقه‌بندی‌شده مانند عکس هوایی و چیدمان نیروهای روسی را منتشر می‌کرد تا روسیه نتواند ماجرا را وارونه جلوه دهد. حتا آمریکا، تمام نقشه‌ی جعلی روسیه برای وانمود کردن یک حمله ساختگی از سوی اوکراین به نیروهای روسی را برملا کرد.‏ ۴ هفته قبل از حمله، رییس CIA با زلنسکی دیدار کرد و اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار او قرار داد که شروع حمله به کیف، با فرود نیرو در فرودگاه هاستومل در حومه کیف خواهد بود. در روزهای پایانی هم به زلنسکی هشدار دادند که تیم روسی برای ترور او احتمالن در کیف است، و برای ماندن یا ترک پایتخت تصمیم بگیرد. چند روز قبل از حمله هم به وزیرخارجه‌ی اکراین گفتند که ۵ هواپیمای نظامی در فرودگاه A، همین الان آماده هستند تا چتربازها را به فرودگاه B در اوکراین انتقال دهند.

روز قبل حمله، مکرون با پوتین تلفنی صحبت کرد و برداشتش این بود که پوتین نرمش نشان داده! اما در ٢٣ فوریه، کاخ سفید اطلاعاتی دریافت کرد که نشان می‌داد تجاوز روسیه آغاز شده. سالیوان به فوریت با دفتر زلنسکی تماس گرفت و ارتباط تلفنی بین زلنسکی و #بایدن برقرار شد. زلنسکی چند کلمه گفت: «هر چه اطلاعات دارید، در اختیار ما قرار دهید، ما می‌جنگیم، ما مقاومت می‌کنیم، اما به کمک شما نیاز داریم»

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

↙️ منبع
⚫️ من صدای آبانم
▫️ درباره‌ی نسبت هواداران اقتصاد آزاد با طبقه‌ی پایین‌دستی ایران

✍🏼 #یادداشت

یکی از ارزش‌های دقیق جریان راست ایران، دفاع از طبقه‌ی کم‌برخوردار یا بی‌برخوردار از ثروت عمومی‌ست. پیامد #اقتصاد_بازار، بالا آوردن آب برای تمام دارندگان منافع است؛
چه کشتی‌های بزرگ، چه قایق‌های کوچک.
ثروت عمومی کشور نمی‌تواند تنها در اختیار طبقه‌ای از منتفعان قرار بگیرد که به یمن برخورداری از #رانت گسترده و پشتیبانی نهاد قدرت، در حال بازتولید رابطه‌ی ارباب و رعیتی با دیگر بخش‌های جامعه‌اند.

استان‌های محروم، طبقه‌های رهاشده، آموزگاران، کارگران، انبوه دارندگان درآمدهای ناچیز و بی‌ثبات و لشگر بیکاران، بزرگ‌ترین برش طبقاتی جامعه‌ی امروز #ایران را تشکیل می‌دهند. آنان، به حکم شناسنامه، شهروند ایرانند و سزوار دریافت خدمات مکفی و ضروری عمومی، اما چنان از ثروت عمومی دور افتاده و به حاشیه رانده شده‌اند که نامریی و ناموجودند! شورش این طبقه، تلاشی برای بازگشت به متن است، آن‌ها، با فهمی مشترک و درخشان از گذشته، یک‌صدا و متحد، آینده‌‌ای را فریاد می‌زنند که جدی‌ترین و گاه تنها‌ترین مدافع آن، راست ایرانی‌ست.

پیوند جریان لیبرال‌محافظه‌کار با طبقه‌ی کم‌برخوردار و بی‌برخودار از ثروت عمومی، بر بنیاد درک مشترک تاریخی، ارزش مشترک ملی‌گرایی و خواست مشترک توسعه‌گرایی پدید آمده و آن‌ها دریافته‌اند که این هم‌سویی، نه مانند دیگر جریان‌های مدعی، ابزاری، که برآمده از یک هم‌پیمانیِ ناگسستنی و ساختاری بر پایه‌ی خردورزی‌ست.

برای ساختن آینده‌ای که در آن، هر ایرانی به حکم تولد در این مرز و بوم، از منابع و امکانات رشد و پرورش و فرصت بالندگی در حد توان و بضاعتش برخوردار باشد، باید همه چیز را از نو بازتعریف کرد. هدایت بودجه‌ریزی به درگاه‌های سازنده برای همه، نظام مالیاتی عادلانه و شفاف که در اپیزود ۳۴م #مدبویز (لینک) توضیح داده‌ام چگونه باید به جای راهزنی از جیب مردم، به راه‌حلی برای بازتوزیع ثروت تبدیل شود، آزادسازی بخش زیادی از منابع و امکانات منحصر در دست طبقه‌ی رانتیر، پایان یافتن هر دخالت و مزاحمت دولتی در کسب‌وکارهای خرد و متوسط و تاراج درآمدهای مردم، در کنار تمامی پشتیبانی‌های لازم، فوری و حیاتی اجتماعی، تنها، گوشه‌ای از سیاست‌هایی‌ست که راست ایرانی می‌تواند ضمن حفظ اصول اساسی مالکیت، اقتصاد بازار و نئولیبرالیسم، از آن‌ها در توانمندسازی طبقات پایین‌دستی بهره جوید.

ما در پسِ فردا، هیچ هم‌پیمانی مطمئن‌تر و قدرتمندتر از آن‌ها نخواهیم یافت و آن‌ها نیز هیچ جریانی جدی‌تر و پایبندتر به مطالبات‌شان از راست ایران‌خواه و جریان لیبرال‌محافظه‌کار نخواهد یافت!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#لیبرالیسم‌محافظه‌کار #اقتصاد_آزاد #اقتصاد #اجتماع #آبان۹۸
ساسان آقایی
🏴 #تاملات_و_تالمات ۲۹ ناخودآگاه متوجه شدم، این روزها بیش‌تر از هر وقت دیگری از جمله‌ی "بابا راست می‌گه ..." استفاده می‌کنم. ره‌یافت و بینشی که از تجربه‌ی زیستی و دیدن روی‌دادهای گوناگون به دست می‌آید و گذر از هیجانات زودگذر و انقلاب‌های مهلک احساسی، ژرفای…
🏴 #تاملات_و_تالمات ۳۰

تنها زمانی که می‌شود از خود راضی شد، لحظه‌ی ایستادن بر قله است نه حتا چند متر پایین‌ترش!
قله‌ی احوالات شخصی آدمی نیز، آن‌ گاهِ افسون‌برانگیزِ رسیدن به مرزِ فراموشی مطلق است؛ خاک کردن هر شکستی و از یاد بردنش، گویی که هرگز نبوده، هرگز رخ تداده، هرگز تجربه نشده. کابوسی بوده موهوم، کوتاه و گذرا. انکار باختن‌ها، شکست‌ها، آدم‌ها و اخراج‌شان از ذهن، فرآیندی‌ست نجات‌بخش، انسان را از تله‌ی رنج‌های بیهوده‌یِ ابتلا می‌رهاند، یک رهایی و آزادی را جایگزینش می‌کند که آدمی به یاریَش می‌تواند آینده‌ی را از گذشته پس بگیرد.

هیچ باری از گذشته را بر کول نکشید و با خود به امروز نیاورید و به فردا نبرید! حمال شکست‌هایی نباشید که می‌خواهند شما را از پای درآورند، مصلوب آدم‌های اشتباهی نشوید که از تماشای سوختن شما، جان می‌گیرند؛ همه را دور بریزید، آن‌قدر دور که وقتی، خاطره‌ای شیطان از زندانش گریخت و قصد یادآوری کردن داشت، هیچ، مطلقن هیچ حسی برای قلقلک دادن نیابد، به در بسته بخورد و به قفسش بازگردد؛ قله‌ی انسان، پاک شدن ذهن است، از تمام چیزهای دورریختنی!

✔️ @SasanAghaei
✍🏼 تن خشکیده‌ی زاگرس

📸 #عکس_روز

سد اکباتان که در سال ۱۳۴۲ با نام شهناز به بهره‌برداری رسید، نمادی از آینده‌نگری‌های عصر #پهلوی است؛ اکباتان، در پهنه‌ی غربی #زاگرس و در محل تلاقی دو رود مهم بنا شد. سدی که برای بیش از  ۵۰ سال توانست، آب‌های جاریِ زاگرس را مهار کند و در خدمت مردم پایین‌دست قرار دهد. ساختن چنین سدهایی با جانمایی دقیق، بر این فهم استوار بود که کشور نیازمند ذخیره و استفاده‌ی بهینه منابع آبی‌ست.

در اواخر بهار، در سفر به حوالی #همدان، بلایی که بر سر ذخیره‌‌ی آبی کشور آورده‌اند را از نزدیک دیدم؛ خشکی سد اکباتان در دل زاگرس پرآب، نشانه‌ای بارز از ویرانی ایران است. همان وقت از پای سد با دوستی در مدیریت آب تماس گرفتم و بیم داد که امسال همدان و بیش‌تر شهرهای مجاورش، آب نخواهند داشت.

آه از نهاد آدم برمی‌آید، آن شهر تاریخی، آن نماد نامیرایی ۳ هزارساله‌ی ایران، آن شهری که #رضاشاه در ۱۳۰۷ دستور تجدیدبنایش براساس بافت تاریخی‌اش داد، حالا روزهاست که مردمش تشنه‌اند!

به همدان، به زاگرس، به نابود کردن تمام آب کشور، به #ایران فکر می‌کنم که اسیری از یادرفته است!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
💄 اثر رژ لب
▫️ چرا بخشی از کالا و خدمات مصرفی در دوران رکود، مورد استقبالند؟

✍🏼 مهتاب قلی‌زاده
📝 #یادداشت

در دوره‌های بحران، رکودهای اقتصادی و حتا دوره‌های کاهش درآمد شخصی، مصرف‌کننده‌ها می‌خواهند که با تجملات کوچک، خودشان را درمان کنند. چیزهایی که به آن‌ها کمک می‌کند تا به‌شکل موقت مصیبت‌های اقتصادی خود را فراموش کنند.

در شرایطی که برای مردم بدیهی شده که نمی‌توانند یک خودروی جدید و شیک یا یک خانه مناسب و بزرگ بخرند یا در یک سفر خارجی ولخرجی کنند و هم‌چنان بی‌پول و مفلس هستند، مکانیزم رژ لب فعال می‌شود. چگونه؟

آن‌ها می‌توانند بند کیف پول‌شان را برای یک شام دلپذیر در رستورانی گران یا حتی لوازم آرایش گران‌بها شُل کنند. در حقیقت لوازم آرایش یکی از محدودترین صنایعی‌ست که تحت تاثیر رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ قرار نگرفت. برند لوازم آرایش استی‌لاودر (Estée Lauder) فاش کرده که پس از حباب دات-کام (dot-com bubble) و بعد از حمله‌های ۱۱ سپتامبر رژ لب‌های بیش‌تری فروخته است؛ بنابرین این پدیده با عنوان «اثر رژ لب» شناخته می‌شود.

جالب‌تر این‌که پس از همه‌گیری کرونا دوباره شاهد چنین وضعیتی بودیم؛ تقاضا برای لوازم آرایش ضروری مثل خط چشم، ریمیل، کرم زیرسازی پوست و وسایل مانیکور و ناخن مصنوعی افزایش پیدا کرد. البته تقاضای خود رژ لب بعد از پاندمی بین این کالاها نبود. اما چرا؟ شرکت گودرج (Godrej) دلیل آن را این‌چنین توضیح داده:

زنان نکته ویژه‌ای در مالیدن رژ لب برای پنهان کردن خودشان زیر ماسک نمی‌بینند. اما همین این کمپانی بزرگ هندی، هم‌زمان با پاندمی، طیف گسترده‌ای از رنگ‌موها را تولید کرد. با این فرض که زنان به جای استفاده از رژ لب، به رنگ کردن موهای‌سان روی می‌آورند.

به گمان من، این احتمالا مکانیزیمی‌ست که ذهن هر انسانی برای بقا اتخاذ می‌کند؛ یعنی خودآگاهانه نیست اما در راستای طاقت آوردن در برابر سختی‌هاست. ایجاد لذت‌های کوچک و ارضای حس خاص بودن هم در همین راستاست. این احتمالن درباره زندگی خیلی از ما ایرانی‌ها صدق می‌کند.

در همین باب، در اقتصاد کلان هم دو شاخص وجود دارد که بر اساس آن میزان مصرف کل سنجش می‌شود. یکی «شاخص احساسات مصرف‌کننده» است که دانشگاه میشیگان هر ماه منتشر می‌کند. دیگری هم «میزان استفاده از کارت‌های اعتباری» که نشان می‌دهد مردم چقدر بدهکارند. به این شاخص، شاخص بدهکاری مصرف کننده یا میزان خرید اعتباری هم گفته می‌شود. معمولا هنگامی که نرخ بهره بالا می‌رود، خرید اعتباری کاهش پیدا می‌کند؛ چرا که نرخ بهره پول بالاست.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_آزاد #توییت‌باز
⚠️ جنگ داخلی در عراق آغاز شده است؟
▫️ آخرین خبرهای معتبر از نبردهای مسلحانه در بغداد و تحلیلی بر آن

🌐 #گزارش_زنده

احتمالن دیشب را با خبر آغاز درگیری‌های مسلحانه میان گروه‌های شیعی به خواب رفته‌اید. چکیده‌ای از خبرهای تاییدشده تا بامداد به این شرح است:

🔻 مقتدا صدر، روحانی پرنفوذ شیعه، صبح دیروز، اعلام کرد که از صحنه‌ی سیاسی عراق کناره‌گیری می‌کند. به محض اعلام خبر، می‌شد پیش‌بینی کرد که سرانجام نبرد مسلحانه میان گروه‌های شیعی عراق آغاز می‌شود.‌ کناره‌گیری صدر، در حقیقت پیامی به وفاداران و مخالفانش بود؛ اتمام حجت و سلب مسوولیت از اتفاق‌های پیش‌رو.

🔻 با پیام صدر، موج جدیدی از شورش‌ها آغاز شد. ابتدا ساختمان تشریفات ریاست‌جمهوری عراق در منطقه‌ی سبز به دست هواداران صدر افتاد و با آغاز شب در بغداد، گروه سرایا السلام دست به یک عملیات نظامی گسترده و برنامه‌ریزی‌شده زد. سریا السلام، گروهی مورد پشتیبانی مقتدا صدر است.

🔻 نبرد اصلی میان سرایا السلام و نیروهای چهارچوب هماهنگی‌ست. شاکله‌ی نیروهای چهارچوب همگانی را شیعیان نزدیک به جمهوری‌ اسلامی و گروه‌های شبه‌نظامی حشدالشعبی تشکیل می‌دهند. دو گروه وارد نبرد نظامی شده‌اند اما در نخستین شب درگیری‌ها، نیروهای پشتیبان صدر، دست بالا را داشته‌‌اند. منطقه‌ی سبز بغداد در عمل در تصرف ان‌هاست و گفته می‌شود که تمام بغداد و بخش‌های مهمی از بصره در کنترل نیروهای صدر است.

🔻 درگیری‌ها نه تنها در بغداد که در بصره، سامرا و چند شهر مهم دیگر #عراق میان دو طرف آغاز شده. این درگیری دست‌کم ۲۰ کشته داشته، این آمار رو به افزایش است و وزارت کشور عراق می‌گوید، برخی از کشته‌شدگان، جزو نیروهای امنیتی بوده‌اند. دفترهای عصایب‌الحق، از جریان‌های اصلی حشدشعبی و دیگر گروه‌های وابسته به جمهوری‌اسلامی، هدف حمله‌ی هواداران صدر قرار گرفته و گروه بدر، دیگر‌ گروه مهم حشدشعبی نیز وارد درگیری مستقیم با نیروهای سرایا السلام شده است.

🔻 نیروهای صدر که از سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین استفاده می‌کنند، خانه‌ی نوری مالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق و از چهره‌های نزدیک به تهران را در منطقه‌ی سبز با شلیک کاتیوشا، هدف قرار داده‌اند. از دیگر چهره‌های مهمی که مورد حمله‌ی سرایا السلام بوده، جریان عمار حکیم است که دفترهای آن در بغداد و چند شهر به آتش کشیده شده‌اند.

🔻 واکنش ارتش عراق تا این لحظه ناکافی و تا حد زیادی بدون دخالت در نبرد گروه‌های شیعی بوده است. اعلام مقررات منع آمد و شد در عراق، در عمل ناکام ماند و دولت کاظمی که تاکید زیادی بر محافظت از جان معترضان داشته، در مهار خشونت‌ها علیه معترضان عراقی، موفق نبوده.

🔻 در شب نخست نبرد نظامی گروه‌های شیعی عراقی، به نظر می‌رسد که هواداران صدر با برنامه و سازمان‌یافته وارد عمل شده‌اند و توانسته‌اند برتری خود را به رخ بکشند. استفاده از سلاح‌های نیمه‌سنگین، عملیات سایبری علیه رسانه‌های مالکی و انتشار اطلاعات دقیق از مکان و سکونت‌گاه رهبران جریان‌های نزدیک به جمهوری‌اسلامی، نشان می‌دهد که هواداران صدر، از مدت‌ها پیش در انتظار امشب بوده‌اند. هرچند حشدالشعبی و نیروهای شیعی مخالف صدر، بی‌تردید هنوز بخش اصلی توان خود خرج نکرده‌اند و احتمالن در حال سنجیدن حریف هستند.

🔻 واکنش رسمی ایران، لغو پروازها و بستن مرزهای زمینی بوده است. به این ترتیب، برگزاری مناسک راهپیمایی اربعین، با ابهام روبه‌رو شده است.

🔻 در این مرحله، زود است که بتوان پیش‌بینی‌ای درباره‌ی ادامه‌ی ماجرا داشت. اگر پادرمیانی‌ها اثربخش نباشد و هر دو گروه شیعی عزم خود را برای یکسره کردن کار حریف جزم کرده باشند، آن‌گاه باید گفت که عراق، فاصله‌ای تا گرداب یک جنگ داخلی هولناک ندارد!

🔻 #افغانستان دیروز و عراق امروز، یک بار دیگر گوشزد این حقیقت محض است که جمهوری‌های تخیلی و دموکراسی‌های بی‌بنیاد در منطقه‌ی پرآشوب #خاورمیانه، چگونه پس زده می‌شوند و کشور را در باتلاقی کشنده‌ی وارد می‌کنند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✌️ دشمن روسیه در خانه‌ی شماره‌ی ۱۰
▫️ نخست‌وزیر جدید بریتانیا کیست؟

🌐 #گزارش_زنده
🇺🇦 #گزارش_جنگ

حالا #پوتین از لندن یک خبر بد (لینک) دریافت کرده است: لیز تراس، وزیرخارجه‌ای که لاوروف گفت‌وگو با او را به گفت‌وگو با یک "کر و لال" توصیف کرده بود، نخست‌وزیر بريتانيا خواهد شد. لیز تراس ۴۶ ساله، فردا به کاخ بالمورال در اسکاتلند می‌رود تا ملکه الیزابت حکم نخست‌وزیری او را تنفیذ کند و از آن‌جا مستقیم راهی خانه‌ی شماره ۱۰ خیابان داونینگ خواهد شد. به این ترتیب دوران لیز آغاز می‌شود؛ سومین زن نخست‌وزیر از حزب محافظه‌کار پس از بانو #تاچر فقید و ترزا می.

جالب این‌که تراس در جوانی افکاری لیبرال و حتا متمایل به مادر چپ‌گرایش داشت اما سرانجام به حزب محافظه‌کار پیوست و پیش‌رفت شگرفی در این حزب داشت. او یک محافظه‌کار دو آتشه و بیش‌تر از دیگه کاندیداها، شبیه جانسون است. آخرین سمتش پیش از نخست‌وزیری، تصدی وزارت خارجه‌ی انگلیس در دولت بوریس جانسون بود که هم‌زمان شد با تجاوز #روسیه به #اکراین، و از لیز تراس، سخنان آتشینی علیه روسیه و شخص پوتین به یاد مانده است، از جمله دفاعش از لژیون انگلیسی پیوسته به صف مبارزه با روسیه در خط مقدم اکراین.

او بارها گفته که این جنگ می‌تواند "سال‌ها طول بکشد"، کشورش باید آماده‌ی این مبارزه‌ی طولانی باشد و در نهایت، این جنگ باید تبدیل به "آغازی بر پایان پوتین" شود. بورس #جانسون که رهبری اروپا در جنگ با روسیه را به دست گرفته بود، حالا با خیال راحت می‌تواند کلید دفتر نخست‌وزیری را تحویل دهد؛ بریتانیا با لیز تراس در خط مقدم نبرد با شرِ زمانه، باقی خواهد ماند!

تراس به جز جنگ در شرق اروپا، با بحران #تورم، انرژی، گرمایش زمین و تغییر اقلیمی و احیای توافق اتمی برای ایران هم روبه‌رو خواهد بود. روزهای پرکاری در پیش روی کسی‌ست که در ۸ سالگی، نقش مارگارت تاچر را بازی کرد و حالا پا در جا پای او می‌گذارد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
🤔 آیا نظام سلطنتی بریتانیا «تشریفاتی» است؟

📖 #کتاب_خوانی

وقتی مرتجعان سرخ و عقب‌ماندگان کمونیست با این پرسش مواجه می‌شوند که «اگر نهاد سلطنت بد است، چرا متمدن‌ترین ملت‌ها، مملکت‌های پادشاهی‌اند؟»، بیش‌تر وقت‌ها این را جعل می‌کنند که نهاد سلطنت در بریتانیا، اسکاندیناوی، ژاپن و دیگر کشورها، یک نهاد «تشریفاتی» است که هیچ کارکردی جز «درآمد توریستی» ندارد.

ملکه ویکتوریا، یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ بریتانیا، در دهه‌ی چهارم قرن نوزدهم بر تخت سلطنت تکیه زد و بریتانیا با او وارد قرن بیستم شد. پیش از الیزابت دوم، او رکوردار دار طولانی‌ترین سلطنت تاریخ بریتانیا بود. آندره موروا (Andre Maurois) در کتاب «تاریخ انگلستان» در تحلیل عصر ویکتوریایی شرح خوبی از قدرت و اهمیت پادشاه یا ملکه در سپهر سیاسی و اجتماعی بریتانیا دارد که خواندن آن، به خوبی جایگاه حقیقی یک پادشاه/ملکه را روشن می‌کند. موروا می‌نویسد:

ملکه ویکتوریا در اوایل سال ۱۹۰۱ دیده از جهان بر بست، درحالی که شصت و سه سال سلطنت کرده بود. دوران سلطنت او اوج اقتدار انگلستان به شمار می‌رود. بریتانیا در این دوران توانست انقلابی به مراتب عمیق‌تر از انقلاب سال ۱۶۸۸ (انقلاب شکوهمند انگلستان) را بدون جنگ و خون‌ریزی پشت سر گذارد، در عمل به یک امپراتوری بزرگ تبدیل شود و هنرمندان و نویسندگان شهیری چون تاکری، دیکنز، جورج الیوت، خواهران برونته، ماکولی، نیومن، تنیسن، راسکین، روستی، توماس هاردی، کارلایل، اسکار وایلد و رابرت لویی استیونسن در شمار رعایای دربار ملکه ویکتوریا بودند.

اما ادبیات و هنر تنها تا زمانی موردعلاقه ملکه بود که شوهرش در قید حیات بود، از آن پس ملکه در پی تجدید عظمت مقام پادشاهی برآمد. او بار دیگر عظمت و شکوه دربار پادشاهان «هانور» را که در دوران آخرین پادشاهان این سلسله رو به افول نهاده بود، احيا کرد. در نتیجه کوشش‌های او بود که نظام سلطنتی، مقام و موقع خویش را تثبیت کرد. ملکه ویکتوریا همواره پیرو عقل و منطق بود و هنگامی که با وزیران اختلاف نظری پیدا می‌کرد، حق را به جانب آنان می‌داد اما همواره سه حق اساسی را برای خود قائل بود:

▫️ طرف مشورت بودن،
▫️ تشویق نمودن،
▫️ و منع کردن.

بدین‌گونه بود که ملکه توانست در یک دوره سلطنت طولانی، اعتماد و احترام وزرای خویش را جلب نماید. در طول دوران سلطنت ویکتوریا دو باراحساسات جمهوری‌خواهانه در برخی از نقاط کشور برانگیخته شد:

يك‌بار در نخستین سال‌های حکومت وی و بار دیگر در سال ۱۸۷۰ که ملکه در اثر بیوه شدن، علاقه خویش را به امور مملکت از دست داد. اما هنگامی که ملکه چشم از جهان بربست، مردم حتی بیش از زمان ملکه الیزابت اول به رژیم مشروطه سلطنتی علاقمند بودند و فرزند و نوه ویکتوریا با تبحری که در امر اداره کشور داشتند، توانستند آتش این علاقه را گرم نگاه دارند و حتی ریشه‌ی آن را استوارتر نمایند.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ

📌 تاریخ پادشاهی بریتانیا، یکی از مهم‌ترین منابع و گنجینه‌های بشری‌ست و #لیبرالیسم‌محافظه‌کار و #اقتصاد_آزاد از آن الهام زیادی گرفته . به مناسبت مرگ ملکه الیزابت، دو، سه قسمت دیگر از بخش‌هایی از این تاریخ را بازگو می‌کنم
2024/09/21 20:38:02
Back to Top
HTML Embed Code: