Telegram Web Link
📸 #عکس_روز

معجزه‌ی ثروت: یک کودک در دو قاب؛ از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روزمرگی #زندگی #سرمایه‌داری
💰 دیدار خصوصی با مونالیزا

📸 #عکس_روز

لوور می‌خواهد یکی از ارزشمندترین لحظه‌های جهان را به مزایده بگذارد؛ این لحظه‌ی ویژه، وقتی‌ست که در جریان وارسی سالیانه، اثر مشهور لئوناردو داوینچی از اسارت تابلوی شیشه‌ای خود خارج می‌شود تا کارشناسان آن را به دقت بررسی کرده و از آفت‌های احتمالی حفظ کنند.

تابلوی مونالیزا که لبخند مرموز آن به «لبخند ژکوند» مشهور است، بیش از ۵۰۰ سال پیش به دست داوینچی، نابغه‌ی ایتالیایی خلق شد و بخشی از هویت هنری جهان ماست؛ شخصیت مونالیزا که داوینچی پرتره را از چهره‌ی وی کشید، قرن‌ها محل بحث و گمانه‌زنی بوده که اکنون گفته می‌شود «لیزا گراردینی»، زنی از طبقه‌ی اشراف فلورانس، صاحب لبخند ژکونده است. سرنوشت خود تابلو نیز در درازای ۵ قرن لبریز است از روی‌دادهای مختلف و مونالیزا حتا سر از کتاب‌های جنایی هم درآورده.

اکنون لوور که به دلیل پاندمی #کرونا در سال ۲۰۲۰، حدود ۱۰۰ میلیون دلار از درآمدهایش را از دست داده، می‌خواهد ملاقات خصوصی را این اثر را به حراج بگذارد. کارشناسان کریستی می‌گویند، این فرصت ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار یورو به فروش خواهد رفت.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روزمرگی
ارتش آمد، روس در رفت
نجات آذربایجان، لحظه‌ای عبرت‌آمیز و افتخارآفرین در تاریخ ایران است

💚🤍❤️ #یادمان 🌀 #توییت‌باز

✍🏻 ساسان آقایی
‏ارتش ملی در ۲۱ آذر، درس تاریخ به متجاوز شمالی داد تا بداند عصر قاجاری و بی‌غیرتی و ترکمنچای و اسارت تکه‌تکه‌های میهن پایان یافته و تجزیه‌طلب وارداتی جایی در این خاک ندارد. یک بار به ‎#نجات_آذربایجان برخاستیم، ایران که ایران شود، اگر ضرورت یابد، ارتش ملی از ارس می‌گذرد و سرزمین‌های شمال و غرب آن را بازمی‌گرداند!

✍🏻 احسان رمضانیان
‏در ۲۱ آذر ۱۳۲۵ با رشادت مردم آذربایجان، درایت حکومت وقت و کیاست #احمد_قوام و البته صلابت ارتش ایران، پیشه‌وری و سایر دست‌نشاندگان استالین فرار را بر قرار ترجیح دادند و آذربایجان به آغوش میهن بازگشت. سرنوشت خفت‌بار فرقه دمکرات باید آینه عبرت همه وطن‌فروشان باشد.

✍🏻 مهدی الیاسی
‏بیست و یک آذر، روز گریز اهریمن و متواری شدن کارگزاران امپراتوری وحشت و ‎نجات آذربایجان گرامی باد.

✍🏻 نجات بهرامی
نجات آذربایجان واجدِ سه دست‌آورد بود؛ شکست سنگین نوکرانِ شوروی از مردم آذربایجان و دفع چشم طمع خارجی‌ها به خاک ایران، رسواییِ تجزیه طلبانِ قبل و بعد از این حادثه که لباس"جمهوری‌خواهی"پوشیده بودند و پوشیده‌اند و در نهایت ماندگار شدن نام سیاستمداران بزرگ و وطن‌پرستی چون احمد قوام

✍🏻 رضا دلبری
‏سال‌روز نجات آذربایجان  پاره تن ایران به دست ارتش ملی ایران و درایت سیاست‌مدار میهن‌دوست، قوام‌السلطنه مبارک باد. زمانی که دشمن ایران، ابرقدرت جهانی بود نتوانست پاره تن‌مان را جدا کند، امروز هم خیال‌تان راحت باشد که یک‌پارچگی و تمامیت ارضی ایران اصل خدشه‌ناپذیر هر ایرانی است

✍🏻 سینا شکوهی
‏۲۱ آذر سال روز نجات آذربایجان از شر فرقه پیشه‌وری گرامی باد! آذربایجان پاره تن #ایران است

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ
🌀 #توییت‌باز

به نرم‌افزارهای ایرانی اعتماد نکنید، البته اگر در نظر نگیریم که به زودی چینی‌ها با ساختن شبکه‌ی 5G در #ایران، سرقت تمام اطلاعات ریز و درشتِ کشور را مکانیزه و مونوپول می‌کنند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#ترکمنچین

🔻 این یادداشت را فراموش نکنید 🔻
✍🏻 چرا گوشی‌های چینی خطرناکند و نباید خرید؟ (لینک)
🌀 #توییت‌باز

نام این را نه می‌شود دشمنی گذاشت، نه نفرت، نه حتا حماقت! چیزی آن‌قدر سخیف و مبتذل است که واژه‌ای برای توصیف دقیقش اختراع نشده؛ تنها سیستم آموزشی در تمام کهکشان‌ها که عکس مقبره‌ی یکی از #پدران_بنیان‌گذار کشورش را از کتاب‌های درسی حذف می‌کند!
✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#ایران #تاریخ #یادمان #آموزش
✍🏻 رقصیدن با گرگ هار
🏷 درز اطلاعات ۲ میلیون عضو حزب کمونیست چین، شبکه‌ی جاسوسی بزرگ آن‌ها در غرب را برملا می‌کند

🔍 #گزارش

اطلاعات فاش‌شده‌‌ی ۱میلیون و ۹۵۰هزار تن از اعضای حزب کمونیست چین، نشان می‌دهد که حکومت این کشور با استفاده از شهروندان چینی در حال انجام یکی از بزرگ‌ترین جاسوسی‌های صنعتی، تجاری و سیاسی تاریخ از کشورهای غربی‌ست.

این لیست دو میلیون نفری، نخستین بار در تلگرام منتشر شد و رسانه‌ها ره‌یافت‌های مهمی را از دل آن به دست آورده‌اند. در لیست، نام اعضای حزب کمونیست چین، به همراه محل اشتغال، تاریخ تولد، قومیت چینی و در برخی موردها آدرس و شماره تلفن آمده. اطلاعات گردآوری‌شده، مربوط است به ۲۰۱۶ و اعضای حزب کمونیست در شانگهای که مرکز مالی چین به شمار می‌رود. اطلاعات شغلی فاش‌شده‌ی ۱میلیون ۹۵۰هزار تن عضو این حزب، تایید کرده آن‌ها در ۷۹ هزار شرکت "حساس" و مربوط به تکنولوژی‌های برتر غربی حضور دارند و شبکه‌ای مخوف برای کسب اطلاعات و انتقال آن به داخل #چین تشکیل داده‌اند.

دیلی‌میل می‌گوید که بانک‌های مهم بریتانیا مانند استاندارد چارترد و HSBC از جمله قربانیان شبکه‌ی چینی‌اند و شرکت‌های حساسی چون آسترازنکا، بویینگ، رویزرویس و لندرور نیز هدف قرار گرفته‌اند. دو بانک مطرح بریتانیایی بیش از ۶۰۰ عضو حزب کمونیست چین را به استخدام خود درآورده‌اند و هر دو هم متهمند که واکنش بسیار ضعیفی به سرکوب مردم هنگ‌کنگ داشتند. ۱۲۳ چینی عضو حزب نیز در "آسترازنکا" مشغولند که از مهم‌ترین شرکت‌های دارویی درگیر در تولید واکسن کروناست؛ به نظر می‌رسد که اطلاعات این شرکت درباره‌ی چگونگی ساختن پادزهر #ویروس_چینی بسیار گران‌بهاست و هدف یک ماموریت چینی قرار دارد! شرکت فایزر که واکسنش در واکسیناسیون سراسری بریتانیا مورداستفاده قرار گرفته نیز از جمله شرکت‌های موردعلاقه‌ی چینی‌ها برای پیدا کردن کار بوده است.

ایرباس، بویینگ و رولزرویس که در صنایع هوایی و نظامی نقش دارند هم صدها تن از اعضای حزب کمونیست چین را به کار گرفته‌اند. مهندسی هوافضا از سوی دولت دولت‌های غرب، یکی از ۷ رشته‌ی دانشگاهیِ از نظر نظامی "بسیار حساس" تلقی شده اما در یک نمونه‌ی اعلا، یک عضو حزب کمونیست، در کنسولگری‌های مختلفی و البته کنسولگری انگلیس در شانگهای، در زمینه‌های تحقیقاتی حساس مانند مهندسی هوافضا و شیمی کار می‌کرد!

نفوذ چینی‌ها در کنسولگری‌ها و مرکزهای دیپلماتیک غربی البته به همین محدود نیست و شبکه‌ای چینی در مرکزهای دیپلماتیک انگلیس لانه کرده‌اند، شبکه‌ای که در بزنگاه‌های حساس می‌تواند در سوگیری‌های بین‌المللی و کشیدن دندان نیش کشورهای غربی علیه چین، موثر باشد‌. یین دانکن اسمیت، از اعضای حزب محافظه‌کار بریتانیا در واکنش به درز این گزارش‌ها در اطلاعیه‌ای نوشته؛ "این تحقیقات ثابت می‌کند که اعضای حزب کمونیست چین اکنون در سراسر جهان پراکنده‌اند و برای برخی از مهم‌ترین نهادهای جهان کار می‌کنند؛ شرکت‌های چندملیتی، دانشگاه‌ها، پژوهش‌کده‌ها و در امور دیپلماتیک خود ما ... اکنون دولت ما باید برای اخراج اعضای حزب کمونیست از کنسول‌گری‌های ما در هر جا و در سراسر چین اقدام کند. آن‌ها می‌توانند به انگلستان یا حزب کمونیست چین خدمت کنند اما نمی‌توانند هر دو را با هم انجام دهند".

اعضای حزب کمونیست چین در هنگام عضویت در این حزب سوگند می‌خورند که؛ "از اسرار حزب محافظت کرده، به حزب وفادارم، برای هدف‌های آن به سختی کار می‌کنم، و برای کمونیسم در طول زندگی خود می‌جنگنم ... هرگز به حزب خیانت نخواهم کرد". اعضای این حزب که زمام امور و هست و نیست ۱.۵ میلیارد چینی را در اختیار دارد، حدود ۹۰ میلیون نفر است. با توجه به امتیازهای ویژه و شانس‌های عالی اعضای حزب در چین، درخواست‌ها برای عضویت در بالاست و از هر ۱۰ متقاضی، تنها ۱ تن، این شانس نصیبش می‌شود که پس از گذراندن دوره‌های دشوار گزینش و صلاحیت، به عضویت رسمی حزب کمونیست چین دربیاید. چنین روالی بیان‌گر، انتخاب دست‌چین و بهینه‌ی نیرو در حزب است که برای ماموریت‌هایی ویژه انتخاب می‌شوند؛ شبکه‌ی دو میلیون نفری آن‌ها در دل شرکت‌های های‌تک غربی، بخشی از این ماموریت‌هاست.

نفوذ چین در غرب البته به همین‌جا تمام نمی‌شود؛ شرکت چینی کسکو نیمی از تجارت حمل و نقل دریایی بریتانیا را در دست گرفته و شرکت فولاد انگلیس که روزگار پیشانی اقتصاد بریتانیا بود نیز از سوی چین خریداری شده. دیلی‌میلی از نفوذ پکن در بریتانیا و "هر گوشه از زندگی انگلیسی‌ها" با نام "نفوذ بدخیم" یاد کرده و  یک تحلیل‌گر ارشد برای یک توصیف درخشان از چین و ضعف واکنش غرب به بحران جهانی چین داشته؛ "رقصیدن با گرگ هار".

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👈🏼 متن کامل گزارش دیلی‌میل (لینک)
♻️ گزارش زنده؛ رای نهایی کالج انتخاباتی
✍🏻 بایدن به شکل رسمی رییس‌جمهور شد

🇺🇸 #انتخابات_آمریکا ۵۵

3⃣1⃣1⃣ کالج الکتُرال یا همان مجمع انتخاباتی ملی آمریکا که وظیفه تعیین رییس‌جمهوری این کشور را پس از رای عمومی بر عهده دارد، امشب نشست خود را برگزار کرد تا هر ایالت، رای خود را به شکل رسمی اعلام کند.

در این مجمع، لحظه‌ای پیش با ثبت رای کالیفرنیا، #بایدن از نصاب ۲۷۰ الکترال گذشت و از این لحظه به شکل رسمی عنوان ‎#رییس‌جمهوری ایالت‌های متحد آمریکا را از آن خود کرد و این به مفهوم‌ پایان رسمی عصر ترامپ است که برخلاف سنت آمریکایی، شکست خود را نپذیرفته.

به این ترتیب نتیجه‌ی نهایی انتخابات ۲۰۲۰، این می‌شود؛ ۳۰۶ به ۲۳۲. روز ۲۰ ژانویه، بایدن و هریس، قدرت را از ترامپ و پنس تحویل می‌گیرند و روزگار سرخ آن‌ها آغاز می‌شود؛ پرچم کمونیسم بر فراز خانه‌ی سفید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#لایو
روزی که غرب بیدار شود ...
👈🏼 خالی کردن سنگر آزادی از سوی جهان آزاد، بومرنگی‌ست که سرشان را خواهد شکست

📝 #یادداشت 🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

1️⃣ چه ترامپ، چه بایدن؛ هیچ کدام در این واقعیت تغییر نمی‌دهد که جبهه‌ی آزادی‌خواهی در سراسر جهان به شدت تنها شده و دورافتاده از هم؛ ونزوئلا، ‎#آبان۹۸، عراق و لبنان، و دلیری بی‌پایان هنگ‌کنگی‌ها و بلاروسی‌ها نشان داد که ‎جهان آزاد ابزارهایش در برابر دشمنان آزادی را از دست داده و هر روز از استانداردهای بشری و ایده‌های مدرن پیشینش خودش عقب می‌نشیند.

2️⃣ تراژدی هول‌ناک #سوریه، اثباتی برای این فرضیه بود که اگر حاکمی نخواهد برود، هرگز نمی‌رود، جهان هم کاری جز تماشا نمی‌کند و بعد به کلی ‎#حقیقت، از یاد همه خواهد رفت و کسی سراغی از صدها هزار جان‌باخته و میلیون‌ها بی‌خانمان نمی‌گیرد. اسد این را تجربه کرد و رونوشت تجربه‌ی او را چون درسی گران‌بها مادورو، چینی‌ها و لوکاشنکو به کار گرفتند.

3️⃣ افول رهبری آمریکا بر بلوک غرب که در پس جنگ سرد و در پی نظم نوین جهانی، دکترین 'حقوق‌بشر، آزادی و گسترش لیبرالیسم' را در پیش گرفته بود، با تاریک‌ترین آمریکای قرن به رهبری #اوباما آغاز شد و ضعف این رهبری، با مشکلات داخلی اتحادیه‌ی اروپا پیوند خورد و به از بین رفتن بنیه‌ی این دکترین انجامید. بحران اقتصادی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ و در ادامه بحران پناه‌جویان، تروریسم و... همه بر این امر اثر گذاشت اما سیاست‌مداران عمومن قادر به درک این مساله نیستند که استفاده از مسکن جای درمان، تنها به وخامت سرطان می‌انجامد و همآره تلاش می‌کنند درد موجود، مشکل دولت بعدی باشد، نه مشکل آن‌ها. نادرند سیاست‌مدارانی چون چرچیل، تاچر، ریگان و بوش که قدرت تشخیص ریشه‌ای یک بحران و تن زدن به دریای پرهراس درگیر شدن در توفان را دارند و انگار در قرن ۲۱م از چنین رهبرانی خبری نیست.

4️⃣ میان #ترامپ و دولت هریسی‌شده‌ی #بایدن البته که تفاوت بسیار است اما از این جنبه تفاوت چندانی به وجود نمی‌آید؛ دولت ترامپ نه تنها رهبری آمریکا با همان استانداردهای آغاز قرن بیست‌ویکم را بازسازی نکرد که هم با متحدان آلوده‌اش به ‎#آفت_چین درافتاد (شاید حق داشت، بحث دیگری‌ست) و هم از آن استانداردها و الگوی برساخته عقب نشست، او اساسن تمایلی به دخالت در مناقشه‌ی سیاسی دیگر کشورها نداشت و به همین سبب بود که دشمنان آزادی می‌دانستند نسخه‌ی اسد هنوز هم جواب می‌دهد.

5️⃣ برای مردم #ونزوئلا و #هنگ‌کنگ که دست‌کم پشتیبانی لفظی این دولت را پشت سر خود داشتند، حتمن دولت بایدن که تیم سیاست خارجه‌اش به تمامی دلال مذاکره و به قول بولتون "دچار عارضه‌ی مالوف دستگاه سیاست‌خارجه برای ماراتن گفت‌وگو" هستند، خبر به شدت ناامیدکننده‌ای‌ست اما فراموش نکنیم که در نهایت ترامپ هم، راه‌حل نهایی برای آن‌ها نداشت و حتا بعید نبود در پی ناکامی، شانس مذاکره‌ی ولو ناموفق با حکومت مادرو را بی‌آزماید؛ بالاخره از اون و طالبان که زشت‌تر نیست!

6️⃣ بی‌شک بایدن کسی‌ست که اتحاد اهریمنی #چین و #روسیه و اقمارش را قدرتمندتر می‌کند؛ بنابراین جبهه‌ی جهانی آزادی‌خواهی، روزهای دشوارتری در پیش دارد و شانس داشتن دستی در کشورهای آزاد هم برای‌شان محدود می‌شود. این وضعیت، بسیار بسیار ناامیدکننده است اما امیدوارم اروپا و آمریکا تاوان اشتباهی که با اوباما آغازید و تبدیل به ترم سیاسی رایج شد را به سختی بدهد.

7️⃣ آن‌ها باید یک روز در پاریس و لندن و نیویورک از خواب بیدار شوند؛ با بمبی که بر خانه‌هاشان آوار شده، موشکی که شهرهای‌شان را اشغال کرده، تروریسمی که اجازه‌ی راه رفتن در خیابان‌ها را از شهروندان‌شان سلب کرده و جنگ بیولوژیکی که هر روز می‌کشدشان و اقتصادشان را ویران می‌کند؛ کیفر تماشا کردن هیتلر، ‎#جنگ_جهانی_دوم بود، و کیفرهای عصر ما هم به شکل خودش، بر سرشان نازل می‌شود؛ می‌شود که نه، در حال رخ دادن است اما آن‌قدر مرموز که خواب خوش بره‌ها را هنوز برهم نزده!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #توییت‌باز #رشته‌توییت
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ویروس چینی چه شکلیه؟
👈🏼 کودکان کادر درمان، از زندگی با کرونا می‌گویند

📹 #فیلم

دارد می‌شود یک سال؛ یک سال که #آفت_چین زندگی‌هامان را گرفته و به جایش بیماری و مرگ را نشانده! در این یک سال تنها منجی‌هایی که داشتیم، کادر درمان بودند که بی‌وقفه برای ما جنگیدند و یادآور شدند که ارزش‌های راستین را باید در همین مردمان عادی جست نه سیاست‌مداران و روشن‌فکران و سلبریتی‌ها. در #شب_یلدا، شبی که همآره امید می‌دهد، این شب آخری هم دارد، نهیب می‌زند که هرگز نبوده در این سرزمین، تاریکی بر نور چیره شود، رفتیم سراغ حرف‌های بچه‌های پرستارانِ شاغل در سانترال #کرونا؛ آن‌ها سه ساله‌اند و #ویروس_چینی یک سوم زندگی‌شان را پوچ کرده!

🎬 شناس‌نامه‌ی کار
🏷 «مامان کی برمی‌گردی؟»
💽 تهیه‌کننده: ساسان آقایی
🎥 کارگردان: مجتبی حصامی
💡 ایده‌ی طرح: یزدان مرادی
🙏 تیمی ۳۰ نفره با بودجه‌ای اندک کار فشرده‌ای انجام داد تا فیلم برسد و جفاست اگر نگویم به تک‌تک‌شان درود می‌فرستم. آن‌ها شایسته‌ی بهترین‌هایند!

📺 پخش از:
🔽 تیوا ۱: ۹:۴۵ دقیقه امشب (لینک)
🔽 تیوا ۲: ۷:۴۵ دقیقه‌ی امشب (لینک)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#یادمان
🌀 #توییت‌باز

تهرانپارس: پیش از ۵۷ vs پس از ۵۷
آن تک ساختمان، نماد آخرین مقاومت‌های ایران پیش از انحطاط کامل است؛ شراره‌ای از مبارزه، امید و بزرگی یک تمدن!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
◀️ منبع
🎈 ترکاندن بادکنک، آسان است!
🏷 یک خبرنگار افغان با ظریف چه کرد؟

📝 #یادداشت 📰 #روزنامه‌نگاری

حاشیه یا مقدمه‌ای لازم نیست؛ نخستین "خبرنگاری" که جلوی ماشین سخنگو نشست، جوری به تته‌تپه‌اش انداخت که احتمالن ناچارند در تهران دوباره ماشین را برای یک تعمیرات اساسی و ریکاوری به بیمارستان بفرستند.

این نخستین بار در طول هفت سال بود که محمد جواد ظریف، سپر محافظتی خود که با حلقه‌ای از تطمیع و وابستگی ژورنالیستی در داخل و خارج ایران ساخته (و من شاهد زنده‌اش بوده‌ام) را از دست داده بود و توانایی‌های وجودی و راستینش از پشت حجاب برساخته‌ی قدرت بیرون می‌افتاد. به نیکی روشن شد که حتا یک دربان باسابقه در وزارت خارجه به نسبت وزیرخارجه‌ی همان ساختمان احتمالن دارای مهارت بیش‌تری در پاسخ‌گویی و جان به در بردن از یک چالش ژورنالیستی‌ست و آن‌همه سرمایه‌گذاری بزرگ برای ساختن برند جعلی "دیپلمات کارکشته" و "مصدق زمانه" بسیار آسان و در کم‌تر از یک ساعت با چند پرسش عادی روزنامه‌نگاری دود شد و به هوا رفت که به مردمش متعهد بود و از قدرت خارجی نمی‌هراسید.

طبل توخالی معمولن هنگامی که از هم می‌گسلد، صدای مهیب‌تری دارد و خرد شدن ظریف در برابر دوربین در حالی که حتا نمی‌توانست دیگر به هیچ کدام از واژه‌ها و حرکت‌هایش مسلط باشد هم گوش‌خراش‌تر از انتظاری بود که می‌شد داشت. او در برابر صدایی فرو ریخت که نمادی از بغض فروخورده‌ی یک ملت و حتا شاید چند ملت است و در برابر استدلالی قرار گرفت که همه‌ی راه‌های فرار و کوچه‌های علی‌چپ را به رویش بسته بود؛ شیرین، از آن جهت که ویران شدن یک دروغ بزرگ را می‌دیدیم و افسوس‌برانگیز که چرا هرگز در این هفت سال در چنین موقعیتی قرار نگرفت!

کاش آن سردبیری که هنگام گرفتن "اجازه‌ی" یک گفت‌وگوی تبلیغاتی با ظریف چنان از رسیدن این فرصتِ تملق سرا از پا نمی‌شناخت که نمی‌شد کنترلش کرد و در حال آموزش دادن به خبرنگارش برای چگونه "درست نشستن" پیش "وزیر خارجه" بود که خدای نکرده نکند اسائه ادبی به محضر عالی‌قدر آن‌جانبان نشود، با یک بار دیدن یک کار ساده اما وظیفه‌شناسانه‌ی روزنامه‌نگار افغان، دست‌کم عرقِ شرمی بر پیشانی‌اش نشسته باشد؛ و کاش همه‌ی میکروفون‌های هفت ساله این #فعال_پروپاگاندا از وجیزه‌نویسان داخلی گرفته تا قلم به مزدی مانند امانپور در سی‌ان‌ان که به یک فرصت مصاحبه خودش را هم می‌فروشد، از کلاس آموزشی برادر افغان، لطف‌الله نجف‌زاده دست‌کم بفهمند که به‌تر است یا بازنشسته شوند یا دنبال شغل آبرومندتری از دلالی خبری باشند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه

◀️ کامل گفت‌وگو در شبکه طلوع‌نیوز
💙 #یادمان

‏ویروس چینی خردک شررهای تهران را هم از ما گرفته؛ اگر بیماری و محدودیت‌ها نبود، خیابان نادرشاه، امشب چه زیبا و پر از شادی بود؛ ‎میلاد مسیح بر هم‌میهنان به ویژه مسیحیان ایرانی مبارک باد

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🌀 #توییت‌باز

به تاوان شکست ماشین سخنگو، هشتگ بی‌مفهومی راه انداخته‌اند اما نمی‌دانند که پیوند ملت‌ها با هشتگ سفارشی نمی‌شکند؛ ما هم جزیی از افغان‌هایی هستیم که زندگی امن‌تر و توسعه‌مندتر می‌خواهیم، همان عراقی‌ها و لبنانی‌هایی هستیم که به ستوه آمده‌اند از دخالت در کشورشان، کنار سوری‌هایی هستیم که می‌خواستند از یوغ اسدها آزاد شوند. جریان‌های لیبرالیستی خارمیانه هم‌زمان با ملی‌گرایی عاقلانه، زنجیری به هم پیوسته برای گذر از نکبت تاریخی این منطقه‌اند

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل

🔻 درباره‌ی گفت‌وگوی خبرنگار افغان و ظریف
✍🏻 ترکاندن بادکنک، آسان است (لینک)
🌀 #توییت‌باز

چپ‌ها پیشینه‌ی درازی در جعل و سرقت نام و هویت افراد دارند. برای بیانیه‌ی اخیرشان درباره‌ی یک توهم پای منقلی نیز دست به سرقت نام زده‌اند؛ نمونه‌ای‌ست بسیار‌ کوچک اما فراموش نکنید، تفکری که با #نئولیبرالیسم می‌جنگد، می‌خواهد فردیت و آزادی شما را برباید و اگر‌ پیروز شود، آن وقت دیگر به آسانی صاحب چیزهایی نخواهید شد که پیش‌ترش بودید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
📜 بیانیه‌ی ۱۸ تن از هواداران اقتصاد آزاد در پاسخ به حمله‌های سطحی به نئولیبرالیسم؛
🚩 دشمنان آزادی، از چه حرف می‌زنند؟

در روزهای اخیر، بیانیه‌ای درباره‌ی مطالبات کارگران هفت‌تپه منتشر شد که از جنبه‌ی عملی و حتی تبلیغاتی اثری در احقاق حقوق این قشر زحمتکش ندارد اما به سیاق روش تاریخی بانیان نگارش آن، به کار بهره‌برداری از رنج کارگران برای تبلیغ ایدئولوژی‌های غیرانسانی می‌آید. از آن جا که این روش و بازی با رنج کارگران، به قصد تبلیغات ایدئولوژیک را عملی خلاف اخلاق و انصاف می‌دانیم، لازم است تا به عنوان جمعی از ایرانیان دغدغه‌مند معیشت مردم و اعتلای ایران و باورمندان به #اقتصاد_آزاد که یگانه راه رسیدن به ایرانی آباد و آزاد است، چند نکته را یادآور شویم:

1⃣ اگرچه از بیش‌تر امضاکنندگان آن بیانیه، انتظار شناخت مکتب‌های اقتصادی و دانستن مختصات انواع #لیبرالیسم و #نئولیبرالیسم و الزام‌ها و بایسته‌های آن نمی‌رود اما گمان این است که دست‌کم گروه تدوین متن هم می‌داند آن‌چه بر ایران می‌گذرد، نسبتی با مکتب شیکاگو یا اساسا هیچ یک از نظریه‌های اقتصاد کلاسیک و نئوکلاسیک ندارد. این جمع ایدئولوژیک با محوریت سلبریتی‌های شبه‌دانشگاهی، مفهوم سلب مالکیت خصوصی و نتیجه‌ی آن را چه در دوران پدران فکری‌شان در کشورهای کمونیستی و چه در مصادره‌های پس از ۵۷ در ایران می‌دانند و کاش پیش از تحمیل تزهای رفوزه بر دوش کارگران، کمی هم از الگوهای موفق ایده‌های‌شان بگویند و سپس این نسخه‌ی مرگ‌بار را برای بیمار تجویز کنند.

2⃣ جدا از آنان که تجاهل می‌کنند و خود را به خواب زده‌اند، هر عقل منصف دیگری قادر به درک این است که اگر قرار بود لیبرالیسم یا نئولیبرالیسم مسبب این‌همه ناکارآمدی، فساد، ورشکستگی و نابودی صنایع و مشاغل شود، پیش از هفت‌تپه، باید صنایع کارگیل در ایالات متحده ورشکست می‌شدند یا امروز جنرال‌موتورز نیز به اندازه‌ی ایران‌خودرو، زیان انباشته داشت. اگر نئولیبرالیسم مورد ادعای اینان که مدینه فاضله‌شان کوباست، تا این اندازه فاسد و ناکارآمد و زیان‌ده بود، حتما باید #واکسن_کرونا هم به جای فایزر و مدرنا، از سوی دولت‌های #کوبا و #ونزوئلا به بازار عرضه می‌شد. دانستن این‌که پدیداری سلاطین سکه و دلار و قیر و پوشک، و اعدام گه‌گاه آن‌ها، ویژگی اقتصاد کمونیستی‌ست یا لیبرال‌‌دموکراسی، چندان نیازی به سطحی از دانش ندارد و بازگویی چنین بدیهیاتی برای شبه‌روشنفکر ایرانی، مضحک و البته بیش‌تر سبب تاسف است.

3⃣ در پس پرده این هل من مبارزطلبی دهان پرکن برابر غول ناموجود نئولیبرالیسم، خصیصه‌ای نهفته که همواره این فنِ فرافکنی در کشورهای جهان سوم، موجب ارج و قرب این سنخ از شبه‌روشنفکران و جاده‌صاف‌کن سیستم‌های رانتیر، فاسد و ناکارآمد می‌شود. آن‌ها هرچه فریاد دارند را بر سر لیبرالیسم غربی می‌کشند و برای متولیان سیستم‌های ناکارآمد، چه نعمتی گران‌بهاتر از این که گروهی به اصطلاح تحصیل‌کرده اعلام کنند علت همه مشکلات ما، جایی در آن سوی دنیاست. طبیعی‌ست که برخورداری این جماعت از بودجه‌های کلان آکادمیک و پژوهشی، کم‌ترین مزد این خدمت است و نباید هم قادر به شنیدن صدای مردم بی‌مزدی باشند که در خیابان‌ها فریاد می‌زنند.

4⃣ این جماعت که جز واگویه کردن برخی متدهای از مدافتاده‌ی در غرب و ربط دادن بی‌بنیه‌ی آن به شرایط امروز کشورمان، هنری ندارند، احتمالا خوانده باشند که جماعتی مانندشان در دهه‌ی ۵۰ میلادی برابر توسعه‌ی اقتصادی #آمریکا سر برآوردند و در «پارتیزان ریویو»، خرواری از این رویا‌فروشی‌های محال و نقدهای بی‌انتها نوشتند که به «جوجه روشنفکرها(Egghead) » شهرت یافتند. کسانی که لوییس برومفیلد آمریکایی این‌گونه تعریف‌شان کرد: «جوجه روشنفکر، فردی‌ست با ادعاهای روشنفکری دروغین که پیش‌تر استاد دانشگاه یا در کنف حمایت یکی از استادان دانشگاه است اما رویکردی سطحی دارد» و رمون آرون فرانسوی در «افیون روشنفکران» درباره‌شان نوشت: «آن‌ها ادعا می‌کنند از افراد عادی شایسته‌ترند، حال آن‌که شایستگی کم‌تری دارند. به این دلیل که به حواشی توجه می‌کنند، قادر به درک ابعاد بنیادی مسائل نیستند و توان تصمیم‌گیری ندارند، تنها می‌توانند از همه چیز ایراد بگیرند و در نهایت سوسیالیسم اروپای مرکزی، نمونه‌ی ایدئولوژیک جوجه‌روشنفکری‌ست که مارکسیسم رقیق شده را تجویز و راه را برای کمونیسم هموار می‌کند».

توصیه‌ی ما به این قوم، چشم طمع بستن بر مطالبات کارگران مظلوم و دیگر قشرهای مردم است و بستن این دکان رویافروشی خطرناک. ایرانیان، قربانیان ناکارآمدی و فساد ناشی از اقتصاد رانتی-رفاقتی موجودند و شایسته‌ی احترامی بیش از این و داشتن روشنفکرانی راستین.

⬅️ متن کامل و اسامی امضاکنندگان را در INSTANT VIEW ببینید ➡️

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
✍🏻 چرا همه‌ی دنیا واکسن فایزر می‌خرند نه واکسن ایرانی را؟
1⃣ درباره‌ی یک فرآیند علمی | دو قسمت، قسمت نخست

📝 #یادداشت

علم جزیی از مراتب وحی نیست که ناگهان نازل شود و فردی بدون سواد خواندن و نوشتن را به آنی دانا کند. علم، حدیث مکرر است و تمامی زنجیره‌های عملی از همان نخستین کشف انسان، مبتنی بر فرآیند منطقی و تجربه بوده است. اساسن روش علمی چیزی جز اثبات تجربی یک پدیده نیست و یکی از ارکان #دانش را مشاهده‌های مکرر تجربی دانسته‌اند. به دست آوردن یک‌شبه‌ی علم بدون داشتن هرگونه پیشینه‌ای، نیازمند همان وحی است اما پیامبر اسلام گفت که من آخرین وحی‌شده‌ام و دیگر بعد من، هرگز وحی به کسی نازل نمی‌شود.

‏تولید ‎#واکسن_کرونا هم بخشی از همین فرآیند علمی‌ست که اتفاقن باید به دلیل سروکار داشتن با سلامت عمومی، بسیار دقیق و به سبب بحران جهانی، تا حد ممکن سریع دنبال می‌شد، اتفاقی که با سرمایه‌گذاری ده‌ها میلیارد دلاری کشورهای بهره‌مند از ‎#لیبرال‌دموکراسی رخ داد و پیروزی بزرگی برای بشر به ارمغان آورد. برای خلق چنین شاهکاری اما تنها سرمایه‌گذاری کنونی کافی نبوده است. شرکت‌های واکسن‌سازی معتبر جهان، دهه‌هاست برای حفاظت از ما در تلاشند. آن‌ها به دقت ویروس‌های چموشی مانند خانواده‌ی #آنفولانزا و #کرونا و ... که بیش از یک جنگ اتمی تهدیدی برای سلامت جهانی هستند را زیرنظر دارند.

واکسن‌های سالانه‌ای که علیه آنفولانزای فصلی استفاده می‌کنید، بخشی از این عملیات طولانی‌مدت است و دلیل این‌که چرا آنفولانزا، دوباره مانند ۱۹۱۸، سبب مرگ ۵۰ میلیون نفر نمی‌شود. دانشمندان در پژوهش‌گاه‌ها، پیگیر جهش‌های ممکن و پیش‌بینی ترکیب‌های و توالی مختلف این ویروس‌های خطرناکند تا غافل‌گیر نشوند و با هر جهشی مجبور به اختراع دوباره‌ی چرخ نباشیم. در این مسیر درک روند جهش ویروس‌ها، هوش مصنوعی و بیگ‌دیتا، کمک بسیاری به چرخه‌ی پیش‌بینی‌پذیر شدن واکنش ویروس‌ها در برابر مقاوم‌سازی انسان کرده و در کم‌تر از یک قرن، قدرت کشتار این سلاح‌های بیولوژیکی را از بین برده.

‏اساسن از دلیل‌های شک به ‎#چین بر سر دست‌ساخت بودن ‎کووید۱۹ (لینک؛ ۱، ۲، ۳)، ترکیب به شدت غیرطبیعی آن و خارج از دایره‌ی پیش‌بینی‌های گسترده‌ی علم موجود است. بنابراین پیشینه‌ی دراز و مبارزه‌ی جهانی در برابر ویروس‌هایی که حیات بشر را تهدید می‌کنند، اندوخته‌ای قابل اتکا و یک دلیل معتبر است تا وقتی #فایزر، #مدرنا و ... در جایگاه بخشی از حافظان این میراث می‌گویند ما ‎واکسن کرونا تولید کرده‌ایم، همه‌ی جهان می‌پذیرند و ‎مشاهده تجربی هم این اعتماد را تایید می‌کند چون واکسن‌های همین‌هاست که آنفولانزا را از یک جنایت علیه بشریت تبدیل به یک بیماری قابل کنترل کرد یا اجازه نداد نیاکان کووید۱۹ مانند مرس و سارس تبدیل به بحرانی جهانی شوند اما همه‌ی اعتماد ما به این شرکت‌ها تنها براساس تجربه نیست ...

⤵️ ادامه در پایین ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👇 دوباره بخوانید 👇

✍🏻 ویروس کرونا را چه کسی و چرا تولید کرد؟ (لینک)
✍🏻 مهر ۹۸ در آزمایشگاه ووهان چه اتفاقی افتاد؟ (لینک)
✍🏻 گزارش علمی؛ کرونا در یک لابراتور نظامی چین ساخته شد (لینک)
✍🏻 چین جلوی انتشار یک گزارش حیاتی را گرفت؟ (لینک)
✍🏻 سازمان بهداشت جهانی؛ پشت‌پرده‌ی یک عملیات شرورانه (لینک ۱ و ۲)
ساسان آقایی
✍🏻 چرا همه‌ی دنیا واکسن فایزر می‌خرند نه واکسن ایرانی را؟ 1⃣ درباره‌ی یک فرآیند علمی | دو قسمت، قسمت نخست 📝 #یادداشت علم جزیی از مراتب وحی نیست که ناگهان نازل شود و فردی بدون سواد خواندن و نوشتن را به آنی دانا کند. علم، حدیث مکرر است و تمامی زنجیره‌های…
✍🏻 چرا همه‌ی دنیا واکسن فایزر می‌خرند نه واکسن ایرانی را؟
2⃣ درباره‌ی یک فرآیند علمی | دو قسمت، قسمت دوم

📝 #یادداشت
⤴️ ... ادامه از بالا

در این‌جا مسوولیت سازمان‌های جهان‌شمول پررنگ می‌شود. سازمان بهداشت جهانی با وجود مشکل نفوذ ‎#چینوفیل ها در آن(لینک ۱ و ۲)، هنوز کارکرد موثری دارد؛ شرکت‌هایی که قرار است وارد فرآیند تولید واکسن برای یک چالش سلامت جهانی شوند، از همان ابتدای پروژه، قصد خود را به این سازمان اعلام کرده و تمامی روند ساخت واکسن، از مشاهده تا مطالعه و مسیر و در نهایت آزمایش‌های بالینی، زیر نظر دقیق کارشناسان این سازمان دنبال می‌شود. در بخشی که این وظیفه را بر عهده دارد حتا تا حدی امکان شرینگ اطلاعات اوپن‌سورس هر پروژه و دسترسی به اسناد مطالعه‌ها و شکست‌های پیشین فرآهم می‌شود تا هزار بار یک مسیر اشتباه را نرویم و منابع و زمان را هدر بدهیم. بر پایه‌ی همین نظارت و واسپاری مسوولیت‌های جز به جز کشورها به یک نهاد متخصص بین‌المللی‌ست که مسیر تایید واکسن فایزر در همه‌ی کشورها بسیار کوتاه شد چون از ابتدا جزو لیست مورد نظارت و تایید #سازمان_بهداشت_جهانی بود و فرآیندهای تخصصی این سازمان به جز چند کشور، از بیش‌تر کشورهای جهان دقیق‌تر و به روزتر است.

به این ترتیب می‌بینیم همان‌گونه‌که انتظار می‌رفت، واکسن فایزر یا مدرنا یا واکسن آتی آسترازنکا بر پایه‌ی وحی و نزول علم لدنی به وجود نیامده‌اند، دقیقن براساس متد تجربی و استوار بر یک مسیر علمی قابل راست‌آزماییِ مستقل با دقیق‌ترین پروتکل‌های ایمنی و به‌روزآمدترین‌شان ساخته شده‌اند و به همین دلیل است که بازارهای جهانی با اعلان هر مرحله از ساخت واکسن به دست این شرکت‌ها به هیجان می‌افتد اما هیچ کس در جهان به ادعاهای روسیه و چین و این‌ها درباره‌ی تولید ‎#واکسن_کرونا توجه نمی‌کند؛ واکسن‌هایی که مدعی‌اند در یک چرخه‌ی بسته‌ی نامعلوم، بدون هرگونه راست‌آزمایی بیرونی و مستقلی اختراع شده‌اند!

‏سوای ‎#روسیه و ‎#چین که روش علمی اتفاقن ثابت می‌کند به هیچ چیزشان نباید اعتماد کرد و بی‌اعتمادی به آن‌ها از استواری علمی و عقلی زیادی برخوردار است، درباره‌ی ایران، اگر می‌گفتند که فرمول واکسن کرونا از راه خواب و جادو به دست سازندگان رسیده، قابل‌قبول‌تر بود چه، ماورالطبیعه، حوزه‌ی غیرقابل اثباتی‌ست و تنها می شود به آن باور داشت یا نداشت؛ همین! اما اگر کشوری که واکسن آنفولانزا نمی‌تواند تولید کند، مدعی ساخت ‎واکسن کرونا شود، این علمی که هیچ، تخیلی‌ست. همان‌جوری که نوشتم؛ علم، جهان ناممکنات نیست که بشود مثلن از پله‌ی صفر پرید پله‌ی صدم یا بدون سفر به ماه به مریخ رفت!

‏البته بی‌شک ممکن بود ‎#ایران عزیز هم واکسن بسازد؛ انستیتوی پاستور، یکی از گنجینه‌ی عصر طلایی #اقتصاد_ایران است که با نزدیک به ۱۰۰ سال پیشینه، خدمت بزرگی به مردمان این کشور داشته با انبان گران‌بهایی از اندوخته‌ی علمی. اگر مملکت ویران نمی‌شد، حتمن امروز واکسن کرونا، برند پاستور-فایزر را داشت چه، نه‌تنها در بسیاری از شرکت‌های مهم جهانی مانند همین فایزر، با هدف‌گذاری ویژه‌ای سهام‌دار بودیم که بخشی از جریان و شریان جهانی به شمار می‌رفتیم؛ و البته بازیگری قدرتمند به اندازه‌ی یکی از اعضای G7. ‏بله، اگر پاستور و پاستورها بر خاک نمی‌افتادند، به مسیر خود ادامه می‌دانند و اگر و اگر و اگر، آن‌وقت خیلی از آن نشدنی‌های امروزمان، آسان‌تر از هر تصوری ، شدنی بود؛ یکی‌شان همین ‎واکسن ایرانی کرونا!

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👇 دوباره بخوانید 👇

✍🏻 ویروس کرونا را چه کسی و چرا تولید کرد؟ (لینک)
✍🏻 مهر ۹۸ در آزمایشگاه ووهان چه اتفاقی افتاد؟ (لینک)
✍🏻 گزارش علمی؛ کرونا در یک لابراتور نظامی چین ساخته شد (لینک)
✍🏻 چین جلوی انتشار یک گزارش حیاتی را گرفت؟ (لینک)
✍🏻 سازمان بهداشت جهانی؛ پشت‌پرده‌ی یک عملیات شرورانه (لینک ۱ و ۲)
✍🏻 ۲۰۲۰؛ تلخ اما پربار
⭕️ درس‌هایی که از مکافات این سال شوم باید آموخته باشیم

📝 #یادداشت

۲۰۲۰ از خیلی جهت‌ها، بدترین سال برای تمامی جهان بود؛ سالی که #ویروس_چینی به جان انسان افتاد، بسیاری از عزیزان‌مان را به آغوش مرگ انداخت، آزادی‌های بشر را کشت و در حصر و رنجش کرد، اقتصاد و معاش مردم در سراسر جهان را به زیر کشید و نشان داد که چه‌قدر بی‌دفاعیم. با وجود همه‌ی این مکافات که تاوان جنایتِ مماشات با حکومت‌هایی مانند #چین و #روسیه است، نمی‌توان از امیدهایی نگفت که ۲۰۲۰ به انسان مدرن هدیه کرد:

1⃣ انسان در برابر ویروسی که تعداد صفرهای بعد ممیز وزنش از صفرهای رقم اختلاس‌ها در ایران بیش‌تر است به شدت بی‌دفاع و ضعیف بود اما جامعه‌ی متحد بشری با وجود حفره‌های سیاهی بر روی زمین، باز هم قدرتی بیش از هر زمان دیگری نشان داد و توانست بر یک همه‌گیری جهانی چیره شود؛ آموختیم اگر حیات بشری و عقل طبیعی انسان را به کار بگیریم، می‌توانیم بر بزرگ‌ترین دشمنان‌مان هم پیروز شویم.

2⃣ کوید ۱۹، قدرتمند و شتابان جهان را درنوردید، آشوب برپا کرد و به هرج و مرج هم انجامید اما در کم‌تر از یک سال توانستیم با سپاهی از دانش و سرمایه، پادزهرش را اختراع و به مرحله‌ی استفاده‌ی‌ عمومی برسانیم، چه خبر خوش بزرگ‌تری می‌خواستیم؟ بشر به رهبری #لیبرال‌دموکراسی مسیر ده ساله را در یازده ماه پیمود، شبانه‌روز کوشید تا معجزه‌ای بی‌آورد و در نهایت آورد؛ آموختیم که ارزش تجربه، دانش و دانشمندان‌مان چه اندازه گران‌سنگ است و بیش‌تر هم آموختیم؛ این‌که #سرمایه اساس همه چیز است و بدون آن، هیچ چیز به دست نمی‌آید، چیزی ساخته نمی‌شود و علم بی‌فایده می‌شود؛ پس دوباره زنده‌باد #سرمایه‌داری

3⃣ برای سال‌ها، حراف‌های شبه‌دانشگاهی و مارکسیست‌های فریبنده و هنرمندان بی‌ارزشی که عادت دارند به حرف مفت زدن روی فرش قرمز اسکار و کن و تشویق شدن، از مواهب آزادی و سرمایه‌داری و سواستفاده می‌کردند تا غرب را به باد ناسزا بگیرند؛ آموختیم که همه‌ی آن‌ها هیچند و #فن‌سالاری چه جایگاه بزرگ‌تر و درخشان‌تری از بیراهه‌ی علوم انسانی دارد که تولیدش بیش‌تر زباله‌ی فکری‌ست نه چیز بهتری. در بحران آن‌ها که به کار آمدند، ژیژک و آدورنو و دیگر احمق‌های استالینیست نبودند، یک راننده‌ی زباله‌های عفونی بیمارستان به تمام‌شان می‌ارزید. کادر درمان، پرستاران، و تک‌تک تکنیسین‌های هوش مصنوعی و تجزیه تحلیل داده و نو فن‌آوری‌ها، قهرمانان واقعی عصر ما هستند، کسانی که فراموش‌شان کرده بودیم. و البته از یاد نبریم؛ کار درخشانی که بیگ‌دیتا، تحلیل دیتا، هوش مصنوعی، تکنیک‌ها و ابزارهای آگاهی‌رسانی برای بشر به انجام رساندند.

4⃣ برای دهه‌ها #کمونیست‌های_شرمگین و مارکسیست‌های مخفی، با #مصرف جنگیدند؛ به مغر بشر اماله کردند که نباید مصرف کنیم، باید زاهدانه زندگی کرد و این یک ارزش است. در ۲۰۲۰ آموختیم که شیشه‌ی عمر بشر، مصرف است و اگر مصرف نباشد، نه ماشین‌ها، نه فرودگاه‌ها، نه هتل‌ها، نه کارخانه‌ها، نه دپوهای نفت و نه هیچ چیز دیگر، ارزشی نخواهد داشت (توضیح بیش‌تر در این لینک).

5⃣ درس بزرگ‌تری هم در راه بود؛ شکست‌خوردگان از لیبرال‌دموکراسی که پدران فکری‌شان، کشتار میلیون‌ها انسان برای‌شان شبیه تفریح روزمره بود (لینک)، همآره آزادی انسان در جهان آزاد را پیش‌پاافتاده و بدیهی جلوه می‌دادند و انسانِ فراموش‌کار، نمی‌دانست نه به ازای هر وجب آزادی‌ امروزین که دارد، چه راه بلندی گذشته و برای کوفتن هر سنگر کمونیسم چند جان، از دست رفته. در قرنطینه‌ها شاید آموخته باشیم که ارزش چیزهایی که #لیبرالیسم برای انسان مدرن ساخته، تا چه اندازه است و هنوز هم می‌شود همه‌اش با هم از دست برود. شاید اکنون در غرب بیش‌تر ما را بفهمند!

6⃣ آخرین درس ۲۰۲۰ هم شاید زنگ بیدارباش بلندی بود که اگر سراغ دشمنان آزادی نروید، آن‌ها با همه‌ی توش و توان‌شان، سراغ‌تان خواهند آمد. آیا جهان آزاد این را آموخته؟ نمی‌دانیم و این‌که هنوز نمی‌دانیم، بسیار دردناک است. ۲۰۲۰ با یک صور اسرافیل در گوش جهان نواخت که حساب چین و روسیه را برسید اما نشانه‌ای از این‌که تمدن بشری این درس را آویزه‌ی گوشش کرده باشد، هنوز وجود ندارد.

۲۰۲۰ با اشک‌های بسیارش و اندک خوشی‌های موجود پایان یافته، واکسن‌های‌مان دارند می‌کوشند ۲۰۲۱ را نجات دهند و بگذارید به همین دل خوش باشیم که در انتهای این تونل تاریک، نوری پیدا شده؛ سال نوی میلادی بر همگی مبارک باد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#کرونا
2024/09/23 07:30:58
Back to Top
HTML Embed Code: