Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #فیلم

مجروحان انفجار عصرگاه بیروت به بیش از ۴ هزار نفر می‌رسد. شاهدان عینی نوشته‌اند که بیمارستان‌ها پر از زخمی و مجروح است، برق در بیش‌تر‌ نقاط بیروت قطع شده و سرعت اینترنت پایین است. محل اصلی حادثه که یک انبار نگه‌داری مهمات بوده، هم‌چنان می‌سوزد. ده‌ها آتش‌نشان که پس از انفجار اولیه در حال اطفای حریق بوده‌اند، در سوپرانفجار بعدی جان باخته‌اند. نخست‌وزیر در نطق تلویزیونی خود گفت که این تراژدی "بدون حسابرسی" باقی نخواهد ماند و #لبنان از عاملان آن، تقاص خواهد کشید. تهدید او، نشانه‌ای‌ست که احتمالن در نتیجه‌گیری اولیه، مقام‌های امنیتی لبنان "غیرعمدی بودن" انفجار را رد کرده‌اند. فیلم بالا، گوشه‌ای از ویرانی بیروت را نشان می‌دهد، لبنانی‌ها می‌گویند که نه در درگیری ۱۹۸۲ و نه در جنگ ۲۰۰۶، لبنان هرگز چنین خسارتی ندیده بود!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
📸 #عکس_روز

فرانسه نخستین کشوری بود که محموله‌های کمک و امدادش، هم‌راه با نیروهای متخصص به ویران‌کده‌ی بیروت رسید و اکنون امانوئل #مکرون، لیبرال میانه‌روی فرانسوی هم‌ نخستین رهبر یک کشور خارجی‌ست که در خرابه‌های پس از انفجار در کنار مردم #لبنان قدم می‌زند. هنگام بازدید او از بندر پودرشده‌ی یورت، مردم تجمع کرده بودند و شعار می‌دادند؛ "انقلاب، انقلاب، حمایت، حمایت". مکرون به آن‌ها گفته که کنارشان خواهد ایستاد؛ کنار معترضانی که بیش از یک سال است خواستار پایان دادن به سلطه‌ی فرقه‌ای و حذف گروه‌های وابسته به خارج از لبنانند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
💰 دولت تبهکار و سرقت پول

📝 #یادداشت
مهدی الیاسی

انحصار چاپ پول از جمله موردهایی‌ست که دولت‌ها از طریق بانک مرکزی، انحصار آن را در دست دارند. چاپ و خلق پول خارج از چارچوب بانک مرکزی جرم به شمار می‌آید، چرا که موجب تورم و آسیب شدید به اقتصاد ملی‌ست اما بانک مرکزی در ایران از این انحصار چگونه استفاده می‌کند؟ نگاهی به آمار‌ها جالب توجه است:

میزان نقدینگی در اسفند ۹۸ به ۲.۶۵ هزار هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با اسفند ۹۷ بیش‌تر از ۳۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد. میزان رشد نقدینگی در این مدت، به یک سوم مجموع نقدینگی کشور رسیده. هم‌چنین میزان نقدینگی کشور در بهار ۹۲ و در آستانه تشکیل دولت روحانی، ۶۳۹ هزار میلیارد تومان بود که این شاخص در بهار امسال به عدد ۲۶۵۱ هزار میلیارد تومان رسیده؛ یک رشد چهار برابری! هم‌زمان شاخص پایه پولی (پول پرقدرت) نیز گویای آن است که در پایان اسفند ۹۸ با بیش از ۴۰ درصد رشد در پایه‌ی پولی روبه‌رو بودیم؛ امری که به پیامد شدید تورمی در بهار ۹۹ انجامید.

تمام این‌ها برخلاف انتقادهای شدیدی بود که روحانی درباره‌ی رفتار مشابه بانک مرکزی احمدی‌نژاد داشت اما دولت دوم دو به همام راه رفت. اکنون باید دید فعالیت شدید چاپخانه‌ی بانک مرکزی چه تاثیری بر #اقتصاد روزمره‌ی مردم دارد؟


تورم بدیهی‌ترین پیامد رفتار دولت در رشد نقدینگی، رشد پایه پولی و خلق پول است. در حقیقت، تورم ناعادلانه‌ترین پدیده‌ی اقتصادی‌ست. در شرایط تورمی، ثروتمندان تنها به دلیل داشتن دارایی و بدون هیچ فعالیت اقتصادی، ثروتمند‌تر شده و فقرا و اقشار کم درآمد، بدون هیچ خبط و خطای اقتصادی، ناتوان و فقیرتر می‌شوند. تورم، بهترین و بزرگ‌ترین رانتی‌ست که دولت‌ها در اختیار ثروتمندان قرار می‌دهند.

به نمونه‌ی مسکن بنگرید؛ برای دارندگان ملک و زمین و سازندگان برج‌ها، چه هدیه‌ای از این ارزشمندتر که با برخاستن از خواب، خبردار شوند ناگهان و بدون هیچ تلاش مولدی، ارزش دارایی‌شان به دلیل تورم دو برابر شده است؟ برای یک بدهکار بزرگ بانکی چه موهبتی از این ارزشمندتر که با وجود تورم ۴۰ درصدی در واقع سالانه ۴۰ درصد از ارزش بدهی‌اش کاسته شود؟ برای مدیران بانکی چه روی‌دادی از این بهتر که با وجود تورم، از ارزش واقعی زیان مطالبات معوق و مطالبات مشکوک‌الوصول ناشی از سومدیریت‌شان، کاسته شود؟
 
از سوی دیگر برای کارمندان، کارگران و مزدبگیران، چه مصیبتی بزرگ‌تر از تورم بالا وجود دارد؟ مزدبگیرانی که بدون هیچ خطایی در رفتار اقتصادی، هر روز صبح به هنگام برخواستن از خواب متوجه می‌شوند از قدرت خریدشان کاسته شده و فهرست نداشته‌ها و آرزوهای‌شان بلندبالاتر می‌شود؟ تورم بالا و دورقمی، موثرترین پدیده‌ی ضد عدالت اجتماعی در دوران مدرن و بهترین آزمون برای راستی‌آزمایی ادعای عدالت‌خواهی است.
 
اقتصاددان شهیر آمریکایی، میلتون فریدمن، در جمله‌ای کوتاه، علت و ریشه تورم را تبیین کرد: «تورم، همه جا و در همه زمان‌ها یک پدیده‌ی پولی است». #فریدمن تاکید داشت که هر رویداد اقتصادی، تنها زمانی قادر به ایجاد و تداوم تورم خواهد بود که با رشد حجم پول و نقدینگی فراتر از نیاز اقتصاد و میزان عرضه، همراه باشد. نگاه مانیتاریستی(پول‌گرایانه) او به مساله تورم، موجب شد معضل تورم به تقریب در تمامی اقتصاد‌های دنیا حل شود و از اساس به عنوان یک مشکل، از روی میز اقتصاددانان کنار گذاشته شود اما در چهل‌سال گذشته، تورم در ایران همواره یک مشکل لاینحل باقی مانده که رفتار دولت‌ها در آن نقش اساسی دارد.

می‌دانیم که انحصار چاپ پول و کنترل حجم نقدینگی در اختیار دولت‌ها است، هم‌چنین می‌دانیم که تورم، دزدی شبانه دولت‌ها از جیب شهروندان است اما آیا دولت‌ها مجازند، یا اختیار انحصار چاپ پول، خودسرانه رفتار کنند و کسری هزینه‌های همواره رو به فزونی خود را از لین راه، جبران کنند؟ وقتی گروهی خلافکار در قالب باند‌های تبهکاری، اقدام به چاپ پول تقلبی می‌کنند، دولت آنان را به اتهام آسیب به اقتصاد ملی و اختلال در نظم اقتصادی، محاکمه و محکوم می‌کنند اما چرا دقیقن همین رفتار از سوی دولت و بانک مرکزی، امری طبیعی تلقی می‌شود و فاقد عقوبت و مجازات است؟

انحصار، اجبار و اعمال زور البته در انحصار دولت‌هاست اما دولت مدرن اجازه ندارد خودسرانه از این اختیارها سواستفاده کنند و رفتارش با قواعد حقوق بشری و قانون اساسی سنجیده می‌شود. بی‌تردید انحصار چاپ پول و کنترل نقدینگی نیز به معنی انحصار در تبهکاری نیست و دولت‌ها باید در بهره‌گیری از انحصار چاپ پول، چارچوب‌های اولیه‌ی دانش اقتصاد را در نظر بگیرند. اگر جز این باشد آن‌وقت به این معناست که دولت با حذف سایر تبهکاران به دنبال آن است که یگانه‌ی تبهکار عرصه‌ی اقتصاد و فعال مایشا در تبهکاری باشد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران
استقراض از مردم؛ طرح "گشایش اقتصادی روحانی" چیست؟

🛢 #گزارش

از هنگامی که رییس دولت در هفته‌ی گذشته خبر از یک طرح گشایش اقتصادی برای این هفته داد، گمانه‌زنی‌های زیادی شده است. براساس خبر موثقی که دارم، دولت می‌خواهد پته‌(برگه) نفت به مردم بفروشد.

این طرح، امروز در نشست سران سه قوا تصویب می‌شود و احتمالن امشب و فردا، مصوبه را برای تایید نزد رهبری می‌فرستند. گویا، حسن #روحانی می‌خواهد پس از نهایی و تایید شدن فروش پته نفت، روز دوشنبه آن را اعلام کند.

از جزییات طرح چیز‌ی به بیرون درز نکرده. به احتمال فراوان دولت اوراقی نفتی منتشر خواهد کرد که اساس ارزش ذاتی آن باید قیمت روز نفت باشد و احتمالن سررسید سالانه خواهند داشت. چند پرسش‌ مهم در این باره وجود دارد؛ آیا مبنای سودآوری اوراق، قیمت روز نفت است یا دولت درصدی تضمین‌شده مانند دیگر اوراق قرضه به مردم می‌پردازد؟ آیا پته‌های نفتی در بازار سرمایه و بورس هم قابل معامله‌اند؟ خریداری آن‌ها دوره‌ای‌ست یا یک بازار فعلن دایمی و متنوع از پته‌ نفت با سررسیدهای مختلف به وجود می‌آید؟ در نهایت، این پته‌های کاغذی با فرض تداوم تحریم‌ها، در روز سررسید چه سرنوشتی دارند وقتی کسی نمی‌تواند نفت بفروشد؟

برآورد من این است که دولت در حقیقت اوراق قرضه‌ای منتشر می‌کند که پشتوانه‌ی آن، نفت‌های فروخته‌نشده‌ی مملکت است. اگر‌ بازار شناوری برای این اوراق در نظر بگیرند، در بورس هم قابل معامله شود و اوراق بر مبنای ارزش روز نفت قیمت‌گذاری شده باشد، شاید بتواند اندک استقبالی از سوی مردم را ایجاد کند اما برای بلندمدت این طرح تنها برای صندوق‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های خصولتی مفیدفایده است.

دولت روحانی زیر فشار تحریم‌ها و کسری بودجه، از ابتدای سال دست به فروش سهام شرکت‌های زیادی در #بورس زده است. سپس صندوق‌های ETF را رو کرد که البته برخلاف انتظار، مورد استقبال بازار قرار نگرفت. انتشار اوراق قرضه با پشتوانه‌ی #نفت هم‌ اسم جدید همان کاری قدیمی‌ست؛ استقراض از جیب مردم! کاش بفهمند این میهمانی با جیب دیگران آخرهایش است و این شکلی نمی‌شود مملکت اداره کرد. بروید مشکل اصلی را حل کنید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران
📹 #فیلم

مینسک، پایتخت #بلاروس دیشب به منطقه‌ی جنگی شباهت داشت (در فیلم سمت چپ می‌بینید). ده‌ها هزار تن از معترضان به ستوه آمده از دست دیکتاتوری ۲۶ ساله‌ی لوکاشنکو، در اعتراض به پیروزی تقلبی او برای ششمین بار‌ پیاپی در انتخابات به خیابان ریخته‌اند. در متن این حرکت سه زن وجود دارند که همسرانش از ماه‌ها پیش با اتهام‌های واهی به زندان افتاده‌اند تا نتوانند کاندیدای انتخابات نمایشی شوند اما آن‌ها متحد شدند و اسوتلانا تیخانوفسکایا را به میدان مبارزه فرستند؛ آموزگار و زن خانه‌دار ۳۷ ساله‌ای که تا همین چند ماه پیش نمی‌دانست قرار است با آخرین دیکتاتور اروپا (اگر روسیه را جزو اروپا به شمار نیاوریم) بجنگد. او دیشب در واکنش به اعلام پیروزی لوکاشنکو در انتخابات گفت: "من به چشمانم اعتماد دارم و می‌بینم اکثریت با ما هستند"؛ اکثریتی که حالا به خیابان آمده تا بار دیگر شانس خود را در برابر ماشین جنگی دیکتاتور بی‌آزماید.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
📸 #عکس_روز

این صفی که در عکس می‌بینید، صف خرید مایتحتاج روزانه، گوشت، مرغ یا ماسک و موارد ضدعفونی نیست، صف خرید روزنامه است! مردم #هنگ‌کنگ وقتی حکومت چین دست به بازداشت جیمی لای، سرمایه‌دار دموکراسی‌خواه هنگ‌کنگی زد، برای خریدن روزنامه‌اش، ساعت‌ها در صف ایستادند، تیراژ روزنامه به ۵۰۰ هزار نسخه رسید و ارزش سهام شرکت جیمی لای که مالک «اپل دیلی» است یک‌شبه چهار برابر شد. روزنامه دیروز با این تیتر نخست خطاب به هنگ‌کنگی‌ها منتشر شد؛ «اپل‌دیلی باید به مبارزه ادامه دهد» و در جای سرمقاله به انگلیسی خطاب به حاکمان #چین نوشت؛ «نمی‌تونی همه‌ی ما رو بکشی». مگر می‌شود چنین مردم مصر و پیگیر در راه آزادی، آخرش پیروز نشوند؟

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
👁 تن‌آلودگان شر!
چرا حجاریان و تاج‌زاده و استمراریون علیه ما مردم و مدافع حفظ وضع موجودند؟

📖 #کتاب_خوانی 🚩 #کارنامه_چپ ۵
🔸 ظلمت در نیمروز
آرتور کوستلر

"در میان دوستانم که اکنون حزب را ترک کرده یا تصفیه شده‌اند، باوری رایج بود. درست که ما چشم‌بند بر چشم داشتیم اما کور نبودیم و حتا متعصب‌ترینِ ما نیز ناگزیر درمی‌یافت که همه چیز مناسب و مطلوب نیست. اما از گفتن این موضوع به هم‌دیگر و خودمان نیز خسته نشدیم که حزب را تنها از درون می‌توان تغییر داد نه از بیرون.

از باشگاه یا حزبی معمولی که با خط‌مشی آن موافق نبودید، می‌شد استعفا داد اما حزب #کمونیست به کلی متفاوت بود؛ طلایه‌دار پرولتاریا و مظهر اراده‌ی تاریخ. ‏به محضی که پای‌تان را از حزب بیرون می‌گذاشتید، بیگانه بودید و هر چه می‌گفتید یا می‌کردید کوچک‌ترین تاثیری نداشت. تنها نگرش دیالکتیکیِ درست این بود که در حزب بمانید، دهان‌تان را ببندید، زردآب خود را فرو دهید و منتظر باشید تا ‎#روسیه و کمینترن پس از‌ شکست دشمن و پیروزی انقلاب، آماده‌ی تبدیل شدن به نهادی دموکراتیک باشد.

تنها در آن زمان ممکن بود رهبران را برای اقدامات‌شان بازخواست کرد؛ برای شکست‌های قابل اجتناب و قربانیانی که بیهوده فدا شدند، برای منجلابی که بهترین رفقای ما در آن هلاک شده بودند، تا آن زمان باید در این بازی شرکت می‌کردید، تایید می‌کردید، هر چیزی را انکار می‌کردید، به دیگران اتهام می‌زدید، مدام استغفار می‌کردید، حرف‌ها و آرمان‌های‌تان را پس می‌گرفتید و آن‌چه را بالا آورده بودید، می‌لیسیدید."

‏آن‌چه خواندید، بخشی از یادداشت آرتور کوستلر در کتاب "خدایی که ناکام ماند" (انتشار در مقدمه کتاب #ظلمت در نیمروز) است که وضعیت نخبگان افیون‌زده و طلسم‌شده‌ی چپ در حکومت کمونیستی #شوروی را توصیف می‌کند، کسانی که برای استمرار وضع موجود تن به هر خفتی دادند و هرگز رهایی نیافتند؛ تن‌آلودگان شر!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#کتاب
✍🏻 آمریکا بدون دوستانش!
1⃣ شکست کارزار تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت چه معنایی داشت؟ | در دو بخش، بخش یک

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا 📝 #یادداشت

شکست دیشب دولت ترامپ در تمدید تحریم تسلیحاتی، بیش از آن‌که نتیجه‌ی دیپلماسی از کارافتاده‌ی حاکمیت ایران باشد، روشن‌ترین نتیجه‌ی سیاست خارجی سردرگم و باری به هر جهتی‌ست که ترامپ از ابتدای ریاست‌جمهوری در پی‌گرفته. تابلوی روشن این سیاست می‌تواند کنار رفتن ناگهانی برایان هوک، معمار تحریم‌ها دقیقن در زمانی باشد که قطع‌نامه‌ی آماده شده‌اش دارد به شورای امنیت می‌رود و او از سفری مهم بازگشته که ارمغانش نامه‌ی مشترک شش عضو شورای همکاری‌های خلیج فارس برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است.

شاید آن کناره‌گیری تاوان پیش از موعد همین شکست بی‌سابقه‌ای باشد که دیشب نتیجه‌اش روی تابلوی شورای امنیت سازمان ملل نقش بست اما نه بولتون و هوک کنار رفته و نه آبرامز و پمپئوی تاکنون مستقر، نمی‌توانستند تاثیری در نتیجه داشته باشند. در حقیقت آن‌چه رخ داد، گوشه‌ای کوچک از یک بازی پیچیده‌ی بین‌المللی‌ست که مساله‌ی #ایران چندان هم در آن اهمیت به‌سزایی ندارد.

تا پیش از پیروزی ترامپ، روابط بین‌الملل با شدت و ضعف و فراز و نشیب عمومن بر فونداسیون‌هایی استقرار داشت که پس از #جنگ_جهانی_دوم سر برآوردند و بسیاری از آن‌ها حتا در عصر پساشوروی نیز تغییر نکردند. به این معنا، غرب یک بلوک تقریبن متحد و یک‌دست با رهبری پذیرفته‌شده‌ی آمریکا بود که از کنسرسیومی جهانی با مشارکت کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و شرق دور و حتا برخی کشورهای خاورمیانه‌ای تشکیل می‌شد. این کارگروه با وجود کشاکش‌های مقعطی و درگیری‌های داخلی، در بیش‌تر موردها از یک‌ سیاست خارجی تقریبن واحد پیروی می‌کردند و در طراحی این سیاست هم تا حد زیادی آمریکا نقش اصلی را ایفا می‌کرد. یکی از نقطه‌های قوت #آمریکا در برابر رقیبان سنتی مانند روسیه و چین برخورداری از تسلط هژمونیک بر این بلوک بود و از مجرای این استیلا می‌توانست جریان اقتصاد جهانی را به دست داشته باشد و هم‌زمان بحران‌ها در‌ سراسر جهان را کنترل کند.

چنین مسوولیتی البته آمریکا را ناگزیر به دخالت تمام‌ناشدنی در هر کجای جهان، ولخرجی و صرف هزینه‌هایی می‌کرد که گاه خروجی متناسب یا مفیدی در بر نداشتند. دونالد ترامپ که نزدیک به قشری از لیبرتارین‌های سیاسی انزواطلب آمریکایی‌ست، دست بر همین نقطه گذاشت و پس از پیروزی کوشید تا ماهیت تاریخی سیاست‌خارجی در آمریکا را تغییر دهد که به دوره‌ای از بی‌ثباتی و تنش و هرج و مرج در دستگاه سیاست خارجه‌ی آمریکا و هم‌چنین روابط بین‌الملل انجامیده است.

ترامپ از قرارداد ترنس-پسفیک که با گشودن بازار آمریکا به روی کشورهای آمریکای شمالی و شرق دور، چین را هدف قرار می‌داد، خارج شد، ناتو را بی‌مصرف خواند و جنگی بی‌فایده را بر سر پرداخت سهم دیگر کشورهای عضو آغاز کرد که نتیجه‌ی ویژه‌ای در‌بر نداشته، از #برجام بی‌اعتنا به دیگر‌ شرکایش خارج شد، به مسوولیت‌هایش در افغانستان پشت پا زد و با طالبان که مسوول قتل شماری از سربازان آمریکاست، به گفت‌وگو نشست و کشورهای متحدش از کره‌ی جنوبی تا آلمان را با بازگرداندن سربازان آمریکایی زیر فشار قرار داد، سربازان اندکی که بیش از حفظ امنیت کشورهای میزبان، نمادی از اتحاد و حضور قدرتمند آمریکا در پشتیبانی از کشورهای دوست خود بودند ...

⤵️ ادامه در پایین


✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✍🏻 آمریکا بدون دوستانش!
2⃣ شکست کارزار تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت چه معنایی داشت؟ | در دو بخش، بخش دوم

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا 📝 #یادداشت

⤴️ ... ادامه از بالا

مجموعه‌ی این خسارت‌ها به پادمان عرفی روابط بین‌الملل که بدون هیچ جایگزینی یا نشانه‌ای از وجود یک پلن روشنی در دولت آمریکا رخ داده، به فاصله‌ای شگرف میان آمریکا و متحدان دیرینه‌اش به ویژه در آن سوی اقیانوس اطلس دامن زده که البته به نظر نمی‌آید برای #ترامپ اهمیتی داشته باشد. او رابطه‌ی سیاست خارجی آمریکا با اقتصاد قدرتمند این کشور را تغییر داده و اگر تا پیش از ترامپ، اقتصاد زیرمجموعه و اهرم فشار سیاست‌خارجی به شمار می‌رفت، اکنون به نظر می‌رسد این سیاست خارجی‌ست که تبدیل به یک حوزه‌ی بیرونی اقتصاد آمریکا شده.

در پیش گرفتن سیاست‌های انزواطلبانه و حتا گاه خصمانه علیه متحدان، با وجود مدارای زیاد اروپا و دیگر کشورها برای همیشه بی‌پاسخ نمی‌ماند. آنجلا #مرکل، صدراعظم تاریخ‌ساز آلمان گفته بود که "شاید وقت استقلال اروپا رسیده باشد" و این فهم که آمریکا به ویژه آمریکای ترامپ، دیگر شریک مطمئنی نیست، آرام آرام دارد در میان بیش‌تر متحدانش از کره‌ی جنوبی گرفته تا عربستان و حتا همسایه‌ی همیشه خوب، کانادا به وجود می‌آید. چیزی که دونالد ترامپ و هواداران انزواطلبی آمریکایی قادر به درک آن نیستند، این است که آمریکا بدون متحدانش شاید ابرقدرت باقی بماند اما دیگر لیدرشیپی نخواهد بود که توان مداخله و تغییر شرایط به سود خود در هر جای دنیا را دارد و سیاست‌هایی که به بهای چند صد میلیون دلار، شرکای سنتی این کشور و در حقیقت دست‌های بیرونی آمریکا را از آن دور می‌کند، در نهایت به پایان برتری هژمونیک آمریکا بر دیگر رقیبانش می‌انجامد.

مانند دوران کلاسیک در هر جنگ بزرگ و کوچکی، دوستان و هم‌پیمانان هستند که اهرم‌های اصلی قدرتند نه نیروی نظامی یا اقتصادی به تنهایی. جرج بوش، زمانی که شورای امنیت را در عراق نادیده گرفت، برتری هژمونیک آمریکا را جایگزین رای شورای امنیت کرد و در حمله به عراق، پشتیبانی ائتلافی بین‌المللی از ۴۸ کشور جهان را پشت سر خود داشت. این نمونه‌ای بسیار خوب است که نشان می‌دهد کارکرد دلارهایی که آمریکا هزینه‌ی حفظ برتری خود می‌کند، چیست و چرا برای ۷۰ سال به شکل دوحزبی آمریکایی‌ها این سیاست را دنبال کرده‌اند.

آمریکا برای جنگ‌های بزرگ‌تری در آینده در برابر برتری‌جویی #چین و توسعه‌طلبی #روسیه به تمام دوستانش نیاز دارد اما درست در زمانه‌ای که چین با خرج پول در تمام دنیا در حال خریدن دوست یا اگر‌ بتواند مستعمره کردن کشورهای ضعیف است تا حوزه‌ی نفوذش را پهناور سازد و روسیه با سیاست‌های تهاجمی در فکر بازگرداندن استیلا بر مرزهای بیرونی این کشور در عصر شوروی، مردی در آمریکا بر سر کار است که متحدان آمریکا را یک به یک از سبد سیاست خارجی این کشور بیرون می‌کند. چیدمان آرا در شورای امنیت بر سر تحریم تسلیحاتی به خوبی نشان داد که سرنوشت چنین سیاست‌های کوته‌بینانه‌ای چیست؟ آخرش آمریکا می‌ماند و دومنیکن!

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
#فیلم

این دو فیلم، لحظه‌های بزرگ تاریخ جدید #بلاروس هستند؛ اعتصاب‌های کارگری که هفته‌ی گذشته از منطقه‌ی صنعتی ژودزینا، در نزدیکی مینسک با دست از کار کشیدن کارگران کارخانه‌های اتوموبیل‌سازی و تراکتورسازی آغاز شد، با به هم‌ پیوستن دانشجویان، آموزگاران و قشرهای مختلف مردم تبدیل به یک خواست‌های شده است؛ دیکتاتور باید برود! مخالفان خواستار خروج مردم از خانه‌ها در تمام کشور شده‌اند، #لوکاشنکو پس از ۲۶ سال خودکامگی بعید است بتواند این بار مقاومت کند اما باید دید تزار نو، #پوتین ستیزه‌جو و اشغال‌گر چه تصمیمی می‌گیرد؟ اروپا، آمریکا و جهان باید پیش روی این مردم سنگر ببندند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
🌀 #توییت‌باز

لحظه‌ای کلیدی برای جهان، آزمونی که به همه‌ی پرسش‌ها در #روابط_بین‌الملل پاسخ می‌دهد؛ آیا باز هم #پوتین برنده است؟

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👈 با حساس‌تر شدن شرایط ممکن است که به سبک همیشه #گزارش_زنده روی‌دادهای #بلاروس را در کانال داشته باشم، نظر خود را بگویید
📹 #فیلم

۲۰۰ هزار تن در پایتخت #بلاروس به خیابان آمده‌اند تا بگویند نه از دیکتاتور‌ کوچک کشورشان می‌ترسند و نه از تزار نو #روسیه

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✌️ The last days of a loser

به این دیکتاتور کوچک و یکی از آخرین پس‌مانده‌های #کمونیسم بنگرید؛ حتا در کاخ خودش که از سوی مزدوران تا بن دندان مسلح، محافظت شده، امنیت ندارد و ناچار است با اسلحه‌ای در دست، احساس امنیتی کاذب برای خود بخرد. مردم، خواب از چشمانش ربوده‌اند؛ #بلاروس 💙❤️🤍🧡💛

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #روابط_بین‌الملل
بیمارم، کنار می‌روم!

📸 #عکس_روز

نخست‌وزیر #ژاپن امروز ناگهان روی تلویزیون ظاهر شد و استعفا داد. ‏شینزو آبه، سیاست‌مدار لیبرال ژاپنی که هشت سال پیاپی عهده‌دار این سمت و رکورددار طولانی‌ترین دوره‌ی نخست‌وزیری است، امروز به دلیل بیماری کولیت زخمی استعفا داد. او در نطق استعفایش گفت:

«بیماری قدیمیم از ماه گذشته عود کرده و بر وضعیت جسمانی من اثر گذاشته. ضعف جسمانی ممکن است سبب اشتباه در قضاوت و تصمیم‌گیری‌های سیاسی شود بنابراین از نخست‌وزیری کناره‌گیری می‌کنم. بابت کارهایی که نتوانستم به سرانجام برسانم از مردم ژاپن، پوزش می‌خواهم».

آبه از کودکی با کولیت زخمی که یک بیماری التهابی در روده است دچار بوده و براساس گزارش‌ها، این هفته دو بار، ساعت‌های طولانی را در بیمارستان به سر برده است. استعفای او به دلیل بیماری که ممکن است سبب خطا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی شود، نمونه‌ی شامخی از مسوولیت‌پذیری و شهامت سیاسی و میهن‌دوستی یک سیاست‌مدار است؛ درسی که سیاست‌مداران ما ترجیح می‌دهند یاد نگیرند و تا پای گور بر صندلی‌های‌شان بمانند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
2024/09/23 21:33:40
Back to Top
HTML Embed Code: