Telegram Web Link
🏞 ۱۰ عکس از ۱۰ روز سفر

📸 #عکس_روز

از خاک #ایران ثروت می‌روید؛ این را در سیروسفری که در چهار استان کشور داشتم، بیش‌تر از همیشه لمس کردم. سفری بود که از شیراز، مهد تاریخ باستانی ایران آغاز شد، در ادامه‌اش به کهکیلویه و بویراحمد و سپس دشت‌های فراخ چهارمحال و بختیاری رسید و در آخرش با گردشی در خوانسار و نیاسر در استان اصفهان پایان یافت. این ده عکس، گل‌چین این ده روز است:

1️⃣ پاسارگاد؛ آرام‌گاه کوروش کبیر
2️⃣ غروبی در تخت‌جمشید
3️⃣ و 4️⃣ حافظیه و سعدیه؛ دو شاعر نام‌دارمان
5️⃣ بازار وکیل؛ نماد کسب‌وکار خصوصی
6️⃣ دروازه‌ی قرآن؛ ورودی شیراز
7️⃣ و 8️⃣ طبیعت بکر چهارمحال و بختیاری؛ دشت‌های فراخ و کوه‌های پرآب
9️⃣ عشایر؛ زندگی قدمایی
0⃣ نیاسر؛ آتشکده‌ی عصر ساسانی

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اجتماع #روزمرگی‌ها
🎙 غر می‌زدند چون جیب‌شان پر بود ...

آن‌چه در بالا آمده، ذکر خاطره‌‌ی عباس کیارستمی فقید است از احمد #شاملو. درباره‌ی کارنامه‌ی هنری این شاعر بزرگ و اثر او بر ادبیات پارسی که حرفی نیست اما ریشه‌های #چپ اگر‌ اقیانوس کرامت هم باشد، خراب می‌کند. شاملو نماینده‌ی عصر طلایی فرهنگ ایران در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ست که در سایه‌ی ترقیات ایرانی نام‌دار شد اما بر سر شاخه بنشست و شاخه می‌برید ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ #یادمان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #فیلم | #روی‌دادهای_آمریکا

به چشمان مضطرب این زن و کلت کوچک در دستش، برابر گله‌ی اوباش آنارشیست و #چپ در سنت‌لوییس #آمریکا بنگرید؛ این همان تصویر پر بیم و امید آزادی‌ست که امروز بیش از هر زمان دیگری از سوی نوادگان لنین و استالین و مائو، تحت فشار است. این زن و مردِ تنها در برابر گله‌ی اوباش و تروریست‌ها دارند از خانه و کاشانه‌شان دفاع می‌کنند، از حق مالکیتی که لیبرالیسم به آن‌ها بخشید ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
👁 نسل‌کشی هُلُدُمور؛ روزنامه‌نگارانی که علیه حقیقت جنگیدند!

🚩 #کارنامه_چپ ۴
✍🏻 رشته‌توییت از جهان‌پرور

💎 "سوسیالیست‌ها شما را می‌کشند و اگر قسر در بروید، آن‌وقت از ‎گرسنگی می‌میرید" (لینک)

🔻 پیش‌نوشت 🔻
جنبش میهنی #اوکراین از همان ابتدا با کمونیست‌ها سر ناسازگاری داشت. زمانی که استالین به قدرت رسید، یک راه‌حل بدیع ارایه داد؛ نسل‌کشی در اوکراین. براساس طرح او، هر‌کسی که ممکن بود نیرویی در راه مبارزه با امپراتوری سرخ جنایت در اوکراین باشد، باید می‌مرد، و برای این مرگ هم شیوه‌ای بسیار حیوانی برگزیدند؛ گرسنگی. در خلال سال‌‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۲، به دستور استالین تمامی مواد غذایی و کشاورزی اوکراین بلعیده و ورود هر چیزی به آن ممنوع شد. در جریان این قحطی تصنعی که با هلدمور یا قحطی بزرگ‌ اوکراین مشهور است تا ده میلیون تن جان دادند و درست در همان زمان در سراسر اروپا و آمریکا، به ظاهر روشن‌فکران و روزنامه‌نگاران سوسیالیست در حال ستایش اتحاد جماهیر شوروی بودند و علیه لیبرالیسم هزاران صفحه سیاه کردند. ۹۰ سال گذشته و انگار مجانین چپ دوباره بر فراموشی مردم سوار شده‌اند. رشته‌توییت زیر، یک‌ کتاب و #فیلم در همین باره را معرفی می‌کند

▪️▪️▪️

‏بيش‌تر مردم درباره قحطى اكراين در دهه‌ی ١٩٣٠ چيزى نمى‌دانند. اگر اعصاب خواندنش را داشته باشيد که اعصاب پولادين می‌خواهد، كتاب خانم اپلبام با نام "قحطى سرخ" (Red Famine) اطلاعات زيادى در این باره با دست مى‌دهد. اگر نخواهيد كتاب را بخوانيد، فيلم "آقاى جونز" (Mr. Jones) را توصيه مى‌كنم.‏

فيلم درباره‌ی تجربه واقعى گرت جونز، مردى بريتانيايى و مشاور سابق لويد جرج، آخرين نخست‌وزير بريتانيا از حزب ليبرال است كه براى حقيقت‌یابى و گفت‌وگو با #استالين به اتحاد شوروى رفت. زمانى كه دريافت روزنامه‌نگاران غربى حتا از مسكو خارج نشده‌اند و بیش‌تر آن‌ها به موفقيت‌های خیالی شوروى بيش از گزارش حقيقت‏ مشغول‌اند، به اكراين سفر كرد.

جونز پس از مشاهده‌ی دست اول قحطى و اندازه‌ی بی‌نمونه‌ی رنج مردم، از سوی دستگاه امنيت شوروى بازداشت شد. كارتل خبرنگاران هوادار #کمونيسم، به ویژه خبرنگار نيويورك تايمز والتر دورانتى که براى گزارش‌های تمامن جعلی از مسكو حتا جايزه پليتزر را برده بود، به شول گروهى تلاش کردند تا جونز را بى‌اعتبار کنند.

درستى گزارش‌هاى جونز سال‌ها مورد ترديد و تمسخر روشن‌فكران چپ‌گرايى بود كه با ماركسيسم هم‌دلى داشتند. تنها دو دهه بعد با اعتراف مقام‌های رسمی شوروى در دوره پس از استالين و به ویژه دهه‌ها بعد پس از فروپاشى #شوروى اندازه فاجعه #هلدمور شناخته شد.
جونز از حقیقتی پرده برداشت که روزنامه‌نگاران برای پوشاندنش، جایزه گرفته بودند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم_بینی #کتاب #تاریخ #یادمان #روزنامه‌نگاری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #فیلم

سال‌های جنگ بود، از دکتر فریدون جنیدی دعوت کردند تا تدریس در دانشگاه ناپل ایتالیا را بپذیرد. پاسخش کوتاه بود: "نمی‌توانم مادرم را ترک کنم ..."

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

🔻 دوباره بخوانید 🔻
وطن‌پرستی؛ نوشته‌ای درخشان از زنده‌یاد احسان یارشاطر (لینک)
✍🏻 روزنامه‌نگاری،‌ مهر پاسپورت نیست که دست مامور دولت باشد!

📝 ستون #یادداشت

گروهی از همکارانم نامه‌ای بلندبالا در واکنش به اخراج‌های پی‌درپی پرسنل شاغل در روزنامه‌ها، وضعیت معیشتی بغرنج و سونامی بیکاری کنش‌گران رسانه‌ای منتشر کرده‌اند. در این بیانیه‌ی ۱۰۰ نفره که بیش‌تر امضاکنندگانش از گروه‌های جوان‌تر #روزنامه‌نگاری ایرانند، تیغ انتقاد به سمت نهادی خصولتی نشانه رفته که مدعی صنف روزنامه‌نگاری‌ست. این همکاران به حق انتقاد کرده‌اند که نهادی موسوم به "انجمن صنفی" هیچ واکنش درخوری درباره‌ی وضعیت کنونی اخراج‌ها، قراردادها، بیمه‌ها و بحران صنفی موجود در مطبوعات نداشته، و پس از انتشار نامه، پاسخ خیلی جالبی شنیدند که "چون عضو ما نیستند، ما هم پیگیر کارشان نبودیم"!!!

به عنوان عضو قدیمی "انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران" و کسی که در چند رسانه‌ی مختلف وظیفه‌ی رایزنی و دفاع از حقوق همکارانش را در برابر ارباب جراید داشته، همآره تا جای ممکن، درگیر حقوق صنفی و هم‌چنین بحث‌های مرتبط به تاسیس "انجمن صنفی روزنامه‌نگاران دولتی تهران" بوده‌ام. تاسیس این نهاد خصولتی که با اشارت گروهی از بدنام‌ترین چهره‌های کابینه‌ی روحانی پا گرفت و از ابتدا هم مشروعیت حقوقی و قانونی و صنفی آن به شدت دچار ابهام بود، از اساس نه برای دفاع از صنف روزنامه‌نگاری که ترفندی بود برای دولتی‌سازی هرچه بیش‌تر روزنامه‌نگاری ایران و دست‌آموز کردن شاغلانش از راه توزیع رانت و امتیاز.

آینه‌ی تمام قد این نهاد را می‌توان در چینش هیات مدیره آن دید که بی‌پروا با دخالت مستقیم نهادهای بیرونی انجام می‌گیرد و پادوهای خبری و روزمره‌نویسان اصلاح‌طلب و کاتبان دربار دولت با آن سابقه‌ی درخشان بارفیکس‌کاری با میله‌‌های سفارت، بر کرسی‌هایی می‌نشینند که به نام روزنامه‌نگاری چیده شده اما سهم روزی‌نامه‌نگاران است و توابان!

به چنین نهادی دولت‌ساخته و بازیگر مخفی دولت، امید داشتن که بیهوده و حتا گفت‌وگو درباره‌اش، آب در هاون کوبیدن است. به همین جهت به دوستان امضاکننده‌ی این نامه‌ی اعتراضی که مانند همه، این روزهای سخت را بیم‌ناک می‌گذرانند، توصیه می‌کنم که امید و نگاه از دولت و نهاد دولت‌ساخته و کمک دولتی و حتا همه‌ی این رسانه‌های دولتی برگیرند و بر خود تکیه کنند و بکوشند با ارتقای سطح حرفه‌ای، و اگر می‌توانند همیت و هم‌کاری صنفی، ریشه و هویت از روزنامه‌نگاری مستقل بگیرند.

سخت و دشوار است اما در عصری که یک #روزنامه‌نگار می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی چند برابر تیراژ تمامی روزنامه‌هاشان مخاطب داشته باشد، این مجال بی‌نظیری‌ست که نحله‌های مستقل جریان خبری و تحلیلی بتوانند بی‌نیاز به اربابان جراید، کار خود را انجام دهند. بگذارید مرز روشن میان روزنامه‌نگاری دولتی و روزنامه‌نگاری مستقل هر روز با پیوستن جریان‌های تازه‌نفس‌تری بیش‌تر و بیش‌تر بدرخشد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه #روزنامه‌نگاران
🌀 #توییت‌باز

چیزی که در این ۴۰ سال داشتیم، افزایش نسبی قیمت، تورم و در آخر تورم بالا بود اما اکنون در آستانه‌ی ورود به #ابر_تورم هستیم؛ دلیل‌هایش را به زودی در یادداشتی خواهم نوشت

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران #اقتصاد
🏴 #تاملات_و_تالمات ۲۶

آدم‌ها از یادآوری دروغ‌های وقیحانه‌ای که در گذشته گفته‌اند، وحشت دارند؛ دروغ قیر مذابی‌ست که با رنج و درد، ذره ذره شما را می‌پوشاند و دست آخر، دفن‌تان می‌کند. هرگز از دوزخ دروغ رهایی نخواهید یافت، و این بهایی‌ست که بابت دست یازیدن به دروغ می‌پردازید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💣 لحظه‌ی ترور یک صدا

📹 #فیلم

شام‌گاه دوشنبه، هشام هاشمی، تحلیل‌گر منتقد و روزنامه‌نگار مستقل عراقی، به ضرب گلوله‌های فردی که در این فیلم می‌بینید، روبه‌روی درب خانه‌اش ترور شد و دقیقه‌هایی بعد در بیمارستان جان سپرد. هاشمی شاید برجسته‌ترین چهره‌ی رسانه‌ای معترضان عراقی بود که در یک سال اخیر برای نجات کشورشان به خیابان‌ها آمده‌اند و در چند ماه گذشته نیز این روزنامه‌نگار یکی از جدی‌ترین پشتیبانان مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر به شمار می‌رفت که کارزاری علیه بی‌قانونی به راه انداخته. سوای دیدگاه‌های هشام هاشمی درباره‌ی نفوذ جمهوری اسلامی در #عراق، این روزنامه‌نگار را می‌توان صدای جریانی رو به فزونی در این کشور دانست که برای‌شان عراق و منافع عراق مهم‌تر از نسبت‌های مذهبی و قومی و علقه‌های منطقه‌ای‌ست. خاموش شدن هاشمی به ضرب گلوله‌ی تروریست‌ها در خیابان‌های بغداد، شاید تبدیل به نهیبی مهیب شود که جریان‌های سکولار، ملی‌گرا و لیبرال‌محافظه‌کار عراقی را تبدیل به بازی‌گر اصلی سپهر سیاسی عراق کند

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
🌀 #توییت‌باز

فرقی نمی‌کند کجای خاورمیانه به دنیا بیایید، اگر #روزنامه‌نگار دولتی نباشید و به استقلال حرفه‌ای و منافع ملی کشور خود پایبند باشید، پیرسالی را نخواهید دید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه #روزنامه‌نگاران #روزنامه‌نگاران
شلاق روسی بر تن جهان
🔻 درباره‌ی بزرگ‌ترین خطری که می‌شناسم

📝 #یادداشت

‏چند روز پیش، ‎#تزار روسی، خودش را مادام‌العمر کرد؛ یکی از خطرناک‌ترین رهبران جهان در ۲۰ سال گذشته و یکی از جدی‌ترین خطرهای آینده بر سر امنیت جهانی، دشمن بی‌رحم آزادی، دموکراسی و حقوق بشر، مردی که دستگاه ترورش چندهزار تن از مخالفانش را در ‎#روسیه و سراسر جهان سربه‌نیست کرده است.

بارها و بارها نوشته‌ام که جهان اگر به‌هنگام خطر ‎#پوتین را شناسایی نکند و در برابرش نایستد، تاوان بسیار سختی خواهد داد. فرصت اقدام به هنگام علیه او در ۸ سال تاریک #اوباما و ۳ سال بلبشوی #ترامپ از میان رفت؛ بعید است دیگر بتوان در برابر خوی تهاجمی خرس سفید بیدارشده‌ی شرق کار زیادی کرد، و شاید جهان تاوان بسیار سنگینی بابت غفلتش بپردازد، تاوانی که اوستیای‌جنوبی، آبخازیا و #کریمه پیش آن چیز زیادی نخواهد بود.

اگر می‌خواهید بدانید چرا جهان باید چنین مصیبتی را از سر بگذارد، به رسانه‌ها بنگرید که همین هفته چه‌‌قدر به اقدام غیرقانونی و ضدآزادی ‎پوتین پرداختند؟! آن‌ها خیلی بیش‌تر سرگرم ترامپ و شوی فلوید و تروریسم #آنتیفا بودند و کک هیچ کس نگزید که پوتین با نقض قانون و پشت پا زدن به ارزش‌های مدرن بشری، خودش را مادام‌العمر کرد.

جهانِ امروز ما باید تنبیه شود! قدرت‌های اروپایی در سایه‌ی ۷۵ سال امنیت، وحشت #جنگ‌جهانی را فراموش کرده‌اند و #آمریکا سخاوتمدانه خود را به مردانی می‌سپارد که هیچ نشانی از آن‌ها ندارد که در #نورماندی جنگیدند یا #کمونیسم را به زباله‌دانی تاریخ فرستادند. نویسندگان، دانشگاهیان و کنش‌گران جنبش‌های مدنی نیز این روزها دوست ندارند چیزی درباره‌ی تاریخ ظلم و وحشت و جنایت سرخ ‌پشت پرده‌های آهنین بخوانند و بشنوند؛ به نظر می‌رسد این بار هم، وقتی همه بیدار شوند که خیلی دیر شده باشد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
🌀 #توییت‌باز ⛔️ #ترکمنچین

حتا در زمان #قاجار هم متن قراردادها منتشر می‌شد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#چین
ساسان آقایی
🎙 غر می‌زدند چون جیب‌شان پر بود ... آن‌چه در بالا آمده، ذکر خاطره‌‌ی عباس کیارستمی فقید است از احمد #شاملو. درباره‌ی کارنامه‌ی هنری این شاعر بزرگ و اثر او بر ادبیات پارسی که حرفی نیست اما ریشه‌های #چپ اگر‌ اقیانوس کرامت هم باشد، خراب می‌کند. شاملو نماینده‌ی…
📡 #بازتاب: در پی انتشار خاطره‌ای منسوب به عباس کیارستمی درباره‌ی سفر شاملو به لندن، آیدا سرکیسیان، همسر این شاعر در جوابیه‌ای در مجله‌ی اندیشه‌ی پویا، سفر شاملو به لندن در سال ۵۶ را تکذیب کرده و سفر سال ۵۷ شاملو به پایتخت بریتانیا را هم بی‌ارتباط با خاطره ی ذکرشده دانسته است. بدون داوری درباره‌ی #حقیقت به رسم حرفه‌ای، توضیح آیدا را هم در این کانال منتشر می‌کنم

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🌀 #توییت‌باز

به این حیوانات پدوفیل در ایران می‌گویند روشنفکر و اباطیل‌شان را جای علم واقعی و راه‌های راستین رستگاری به خورد جوانان ما می‌دهند

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روشنفکران

🔻 دوباره بخوانید 🔻
به بهشت کمونیستی خوش آمدید! (لینک)
⛔️ چین چگونه شریک می‌شود، تصرف می‌کند و می‌بلعد؟

1⃣ بررسی نمونه‌ی تکان‌دهنده‌ی سریلانکا با نگاهی به گزارش نیویورک تایمز | دو قسمت، قسمت نخست

مهدی قدیمی
⛔️ ستون #ترکمنچین

در سال ۲۰۰۵ راجاپاکسا، رییس‌جمهور سوسیالیست سریلانکا به قدرت رسید. سریلانکا نخستین کشوری‌ست که پس از به قدرت رسیدن مائو، چین کمونیستی را به رسمیت شناخت و همواره متحد آن باقی ماند. ریاست‌جمهوری راجاپاکسا در آخرین سال‌های جنگ داخلی با ببرهای تامیل رخ داد، زمانی که سریلانکا به دلیل نقض حقوق بشر، از سوی جهانیان منزوی شده بود و راجاپاکسا برای پشتیبانی اقتصادی، تامین تجهیزات نظامی و پوشش سیاسی در سازمان ملل به یک کشور متوسل شد؛ #چین!

جنگ در ۲۰۰۹ به پایان رسید و رییس‌جمهور و سه برادرش دولت را به تمامی تصرف کردند، چین هن مستقیم با آن‌ها مذاکره می‌کرد و ناگهان خبر رسید که قرار است یک بندر تجاری بزرگ از سوی چین در سریلانکا ساخته شود. [متنفعان دولت راجاپاکسا احتمالن مزیت‌های ساخت چنین بندر مهمی را لیست کردند] منتقدان‌ پروژه می‌گفتند که بندر اصلی پایتخت با نام کلمبو بسیار پررونق است و قابلیت توسعه هم دارد اما بندری که چین می‌خواهد در منطقه‌ی «هامانتونا» بسازد، در هیچ یک از مطالعات امکان‌سنجی، توجیه اقتصادی ندارد. یکی از توجیه‌ها و پاسخ‌های عوامل[#ماله‌جات و #بردگان_توییتری] دولت راجاپاسکا به منتقدان این بود که «چون هند با تاسیس این بندر مخالف است و هند و کشورهای غربی مخالف حکومت سوسیالیستی‌اند، این مخالفت‌ها نشان می‌دهد که تصمیم ما درست است.»

راجاپاکسا بی‌توجه به مخالفت‌ها پروژه را آغاز کرد و چین در حال سوار شدن بود. نخستین وام بزرگی که #سریلانکا برای پروژه گرفت را بانک صادرات و واردات دولت چین داد؛ ۳۰۷ میلیون دلار اما در ازای وام، سریلانکا موظف شد شرکت موردنظر پکن یعنی شرکت «بنادر چین» را به عنوان سازنده بندر بپذیرد. این یک درخواست معمولی چین در همه جاست که اجازه‌ی انجام مناقصه برای پروژه‌هایی را نمی‌دهد که به آن‌ها وام داده و به جایش پیمانکاران چینی را قالب می‌کند. پکن میلیاردها دلار وام به کشورهای منطقه قرض می‌دهد و هزاران کارگر و صدها شرکت چینی به خرج کشورهای وام گیرنده مشغول به کار و بیمه می‌شوند! اما آیا همه هدف چین به همین‌جا ختم می‌شد، چرا هند مخالفت می‌کرد؟

نیهال رودریگو، وزیر امورخارجه سابق سریلانکا تایید کرده که در مذاکره‌های مربوط به این بندر، «اشتراک اطلاعات» جزیی لاینفک از توافق‌نامه بود که این بخش در سندهای منتشرشده برای عمومی درز گرفته شده. رودریگو، خواسته چینی‌ها از سریلانکا را این‌گونه توضیح می‌دهد: "ما از شما انتظار داریم به ما بگویید چه كسی می‌آید، در این‌جا لنگر می‌اندازد، بارش چیست و کجا می‌رود؟" بندر هامانتوتا برای نخستین بار در سال ۲۰۱۰ به شکل نمایشی بهره‌برداری شد. این برنامه‌ای برای جشن تولد ۶۵ سالگی راجاپاکسا بود و بسیار زودتر از جدول زمان‌بندی پروژه رخ داد اما در همان زمان تازه آشکار شد که آبراه ورودی بندر به کل با بخشی از یک کوه مسدود است و امکان ورود کشتی‌های بزرگ به بندر وجود ندارد. چینی‌ها البته برایش یک راه‌حل ۴۰ میلیون دلاری به خرج سریلانکا یافتند؛ شرکت «هاربر چین»، یک سال بعد صخره را به کلی منفجر کرد تا راه بندر چینی را بگشاید؛ بندری در منطقه‌ای کم‌جمعیت و پوشیده از جنگل که با وجود بندر اصلی سریلانکا با نام «کلمبو» هیچ مزیت تجاری‌ای ندارد. در کلمبو هر سال چند هزار کشتی پهلو می‌گیرند اما با وجود همه‌ی اصرارهای حکومت راجاپاکسا، حتا صدور دستور رسمی برای لزوم تخلیه برخی از کشتی‌ها در بندر جدید، تنها ۳۴ کشتی در هامانتوتا پلو گرفتند، در قیاس با ۳۶۷۷ کشتی پهلوگرفته بندر کلمبو.

مقام‌ها و شرکت‌های چینی به راجاپاکسا و دولتش با عنوان سرمایه‌ی اصلی چین در سریلانکا می‌نگرند. در سال ۲۰۱۲ چون دوباره کفگیر حکومت سوسیالیست به ته دیگ خورد، راجاپاکسا از دولت چین درخواست یک وام ۷۵۷ میلیون دلاری کرد. چینی‌ها با کمال میل پذیرفتند اما حالا شرایط وام تغییر کرده بود. وام اول با بهره ۱ تا ۲ درصد پرداخت شده بود که به نسبت وام‌های زیر نیم درصد کشوری مانند ژاپن برای پروژه‌های زیرساختی باز هم تا ۴ برابر بیش‌تر است اما وام جدید یک نرخ سود ظالمانه و وحشیانه دلشت: ۶.۳ درصد!!!

افزایش بدهی‌ها و پروژه بی‌انتها و بدون بازده بندر چینی، البته صدای مخالفان را بلندتر کرد و جریان منتقد راجاپاکسا و متمایل به هند و غرب، در انتخابات ۲۰۱۶ با وعده لغو توافق به میدان آمد اما این‌جا دیگر سفیر چین تعارف را کنار گذاشت و به دخالت علنی و آشکار به سود راجاپاکسا پرداخت ...

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#گزارش #روابط_بین‌الملل
⛔️ چین چگونه شریک می‌شود، تصرف می‌کند و می‌بلعد؟

2⃣ بررسی نمونه‌ی تکان‌دهنده ی سریلانکا با نگاهی به گزارش نیویورک تایمز | دو قسمت، قسمت دوم

✍🏼 مهدی قدیمی
⛔️ ستون #ترکمنچین

⤴️ ... ادامه از بالا

با نزدیک‌تر شدن انتخابات، پرداخت‌های بزرگ به حلقه‌ی فاسدها آغاز شد. براساس سندها، در تنها یک مورد، ۶ میلیون دلار از حساب «هاربر چین»، از مهم‌ترین شرکت‌های دارای نفع در بندر هامانتونا به حساب کمپین راجاپاکسا واریز شد تا هزینه‌ی انتخابات شود. در مورد دیگری، ۱۰ روز پس از آغاز رقابت انتخاباتی، ۳.۷ میلیون دلار چک چینی به این شرح توزیع شد:

▫️ ۶۷۸ هزار دلار برای چاپ تی‌شرت و اقلام تبلیغاتی
▫️ ۲۹۷ هزار دلار برای خرید هدیه برای حامیان
▫️ ۳۸ هزار دلار در وجه یک راهب محبوب بودایی تا از راجاپاکسا پشتیبانی کند و دو چک هم به مبلغ ۱.۷ میلیون دلار با نام "کمک داوطلبانه" به معبد راهب

بیش‌تر این پرداخت‌ها از حساب‌های فرعی شرکت بنادر چین و با نام «فاز دوم توسعه بنادر هامانتونا» سند خورده اما چین و برده‌اش، راجاپاکسا انتخابات را باختند. دولت جدید گفت که هدف #چین از تاسیس این بندر، نه ایجاد یک پایگاه اقتصادی یا توسعه‌ی سریلانکا، بلکه داشتن یک پایگاه نظامی در نزدیکی هند و کنترل رفت‌وآمدهای منطقه و جاسوسی و شنود بوده است. رییس‌جمهور "میتریپالا سیریسنا" هم با صدور دستور برای بررسی دقیق معاملات مالی چین و کشورش روی کار آمد اما به سرعت با بدهی وحشتناکی روبه‌رو شد که میراث کشورفروشی راجاپاکسا بود؛ در زمان حکومت بردگان چین، بدهی کشور به سه برابر و ۴۵ میلیارد دلار افزایش یافت و تنها در یک فقره برای سال ۲۰۱۵، سریلانکا باید حدود ۵ میلیارد دلار به چین می‌پرداخت؛ به یاد آورید که کل وام‌های پرداختی چین به ۱.۵ میلیارد دلار هم نمی‌رسید!

دولت جدید مشتاق بازگرداندن #سریلانکا به سمت هند، ژاپن و جهان آزاد بود اما به زودی فهمیدند که هیچ کشور دیگری نمی‌تواند دره مالی که چین در سریلانکا تراشیده را پر کند. وزیر اقتصادِ سال اول دولت سیریسنا می‌گوید: "ما یک اقتصاد ویران را به ارث برده‌ایم. درآمد کشور برای پرداخت بهره وام‌ها هم کافی نیست چه رسد به بازپرداخت اصل وام‌ها. ما وام می‌گیرفتیم چون دولت نمی‌توانست وام را متوقف کند. این یک زنجیره است و تا زمانی که رشد اقتصادی آغاز نشود، باید این وام‌ها را بگیرید".

در پی این دومینوی وحشتناک، در می ۲۰۱۸ ، سریلانکا وادار شد تا یک وام ۱ میلیارد دلاری دیگر از بانک توسعه چین بگیرد تا با آن، بدهی‌هایش به چین را پاس کند! در چنین وضعیتی، دولت جدید برای پروژه بندر هامانتوتا با چین وارد مذاکره شد. چینی‌ها گفتند تنها راه بخشیدن قسمتی از بدهی‌ها و نه همه‌ی آن، واگذاری سهام عمده‌ی بندر به چین است و سریلانکا کاملن آزاد بود که انتخاب کند بندرش را به شرکت دولتی «بنادر چین» واگذار کند یا به شرکت دولتی «بازرگانی چین»!

شرکت بازرگانی چین انتخاب شد و به سرعت فشارهای بعدی آغاز؛ شرکت، ۱۵ هزار هکتار زمین مفت در اطراف بندر، برای ساختن یک منطقه‌ی صنعتی[جاسوسی] درخواست کرد. دولت جدید به شدت مخالف بود اما هیچ راهی وجود نداشت. توافق‌نامه جدید در ژوئیه ۲۰۱۷ امضا شد و در دسامبر به اجرا درآمد؛ قرارداد کاملن منصفانه‌ای که براساسش، ۸۵ درصد مالکیت و درآمد بندر به چین می‌رسد و ۱۵ درصد آن برای سریلانکاست!

آیا این آخر تراژدی بود؟ خیر! بند مربوط به استفاده نظامی چین از این بندر در مذاکرات بلاتکلیف بود و هند از سریلانکا می‌خواست زیر بار آن نرود. در نهایت توافق شد که استفاده‌ی نظامی از این بندر تنها با اجازه‌ی دولت سریلانکا امکان‌پذیر است. در دوره‌ی راجاپاکسا، زیردریایی‌های چینی در بندر اصلی سریلانکا مستقر و آزادانه در حال جاسوسی از منطقه بودند. چین به کلمبو هم دست‌اندازی کرده بود و حالا خودش را صاحب نیمی از بندر و اراضی آن می‌دانست اما دولت جدید، زیردریایی‌های چینی را از کلمبو بیرون کرد و چین اکنون می‌خواست نیروهای نظامی خود را در بندر جدید بی‌استفاده‌ای که به خرج مردم فقیر سریلانکا ساخته، مستقر سازد.

دولت مقروض و مدیون سیریسنا هم یا باید برای ماندن با همه خواسته‌های چین موافقت می‌کرد و یا زیر بار بدهی‌ها شکست می‌خورد، اتفاقی که در نهایت افتاد و نوکر چینی‌ها را به عرصه انتخابات بازگرداند. راجاپاکسا البته به دلیل فساد اقتصادی ممنوع‌الفعالیت بود اما به جای خودش، برادرش، کاندیدا شد و در ۲۰۱۹ به خرج چین، انتخابات را برد! راجاپاکسای اول هم حالا نخست‌وزیر برادرش است.

نتیجه‌ی این روند در نهایت چه بود؟ حالا ۵۰ درصد بندر اصلی، ۸۵ درصد بندر بی‌استفاده‌ی چینی و میلیاردها دلار پول، طلب چین از سریلانکاست و اجازه‌ی استفاده نظامی چین از این بندرها هم زیرگوش هندوستان، در اختیار دولتی‌ست که گماشته‌ی چینی‌هاست!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #گزارش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👁 عبرت‌آموز؛ چین چگونه کشورها را مستعمره‌ی خود می‌کند؟

📹 #فیلم ⛔️ #ترکمنچین

به زبان ساده، این فیلم کوتاه تجربه‌ی چندین کشور را بررسی کرده که چینی‌ها آن‌ها را بلعیده‌اند و به شکلی ضمیمه‌ی خاک خود کرده‌اند؛ بسیار هشدارآمیز و بسیار عبرت‌آموز!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

🔻 دوباره بخوانید 🔻
چین چگونه شریک می‌شود، تصرف می‌کند و می‌بلعد؟ (لینک ۱)، (لینک ۲)
2024/09/24 01:21:33
Back to Top
HTML Embed Code: