Telegram Web Link
⚫️ ‏گاهی فکر می‌کنم اگه ‎#روزنامه‌نگار نمی‌شدم و یک مهندس بی‌نام و ‎نوفیس بودم، می‌توانستم چه‌قدر بدردبخورتر و موثرتر باشم؛ عصر مرگ هر چیزی‌ست که از ‎#روزنامه‌نگاری می‌دانستیم و باورش داشتیم، فصل دفن روزنامه‌نگاران است زیر تلی از آن‌چه می‌دانستند و ننوشتند، آن‌چه می‌دانستند دروغ است و نوشتند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه #روزمرگی #توییت‌باز #آبان۹۸
⚫️ تاریخ برای ترسوها نیست

#بازتاب(پست بالا)
من یه مهندس کاملا بی نام و نشونم، ۲۴ سالمه و خانمم. خوشبختانه و با تلاش مداوم، یک ساله طبق رشته خودم و مرتبط دارم کار می‌کنم . بی‌نهایت تلاش کردم تا کار پیدا کنم، بی‌نهایت تلاش کردم تو واحد صنعتی به عنوان یه خانم حرفم خریدار داشته باشه و بی‌نهایت تلاش می‌کنم که مستقل باشم. اینارو می‌گم برای شماهایی که می‌دونید و هیچی ننوشتید از این‌که یه جوون تو چه لجن‌زاری زندگی می‌کنه وقتی تلاشش و ایده‌هاش تو این مملکت طرفداری نداره ...
تاریخ از ما ترسوها، چیز قشنگی برای نسل‌های بعدی نداره

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
👈🏻 همواره می‌توانید هر توضیحی درباره‌ی محتوای این کانال را برای من بفرستید!
🧮 #کمی_بورس ۲۴

در روزهای سقوط سنگین بورس، خیلی‌ها از من می‌پرسیدند حالا باید چیکار کنند؟ معلوم بود؛ سیو سود و یا فروش با زیان ناچیز اما اگر سهمی بود که زیان بالای ۱۵ درصد داشت، توصیه می‌کردم نگهش دارند و در کف شاخص میانگین قیمت خریدشان را کم کنند. کف شاخص اما کجا بود؟ وقتی بورس تا ۳۰۰ هزار هم ریزش کرد، خیلی‌های از ۲۸۵ و ۲۶۰ هزار می‌گفتند اما من فکر نمی‌کردم بورس کف ۳۰۰ را بشکند و مقاومت جانانه‌ای هم داشت. چند ماه پیش‌تر نوشته بودم (در این‌جا) که چرا به سقوط بزرگ بورس، دست‌کم تا پایان سال باوری ندارم و حالا آن ایستادگی و اصرار روی این‌که بورس کف ۳۰۰ را نمی‌شکند، درست از آب درآمده. درست در میانه‌ی جنگ و خون و قطعی اینترنت در هفته‌ی آخر آبان و هفته‌ی نخست آذر، بورس سیگنال‌های مهمی داد که وقت خرید است و به‌زودی شاهد یک رشد کوچک خواهیم بود، من خودم با وجود دریافت سیگنالی که این‌همه منتظرش بودم، از غافله جا ماندم، فکر می‌کنم بخش مهمی از معامله‌گران حقیقی نیز هم. واقعیتش، حتا حدود دو هفته‌ای، سایت کارگزاری را هم باز نکرده بودم، می‌دانستم وقتش رسیده اما توان روحی و حسی فکر کردن به تریدینگ را نداشتم. تنها امروز بود که برای نخستین بار بعد توفان خونین #آبان۹۸ توانستم کمی تمرکز کنم و یک رسیدگی مجدد به پرتفویم داشته باشم. خسارت اندکی و تجربه‌ی مهمی شد درباره‌ی این‌که چرا همیشه می‌گوییم کاش برنامه‌ریزیِ خرید و فروش در بورس را جای خودمان به یک ربات می‌سپردیم تا گرفتار جوهای روانی بورسی با بیرونی نشود. هر‌چه باید ما انسانیم و این روحیه‌ی متغیر دمدمی‌مزاج روی تصمیم‌گیری‌های فردی و اقتصادی و ... تاثیر جدی دارد. گاهی حادثه چنان سنگین و تلخ است که شیرینی هیچ سودی، ذره‌ای شور هم در تو برنمی‌انگیزاند؛ این مرحله‌ی مرگ یک تریدر است که گاهی دوره‌ای‌ست و گاهی ابدی!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
💡 حکایت عاقل و دیوانه

دیوانه‌ای را دیدند که به سمتی هجوم می‌برد، با کمی درد ناگهان زمین می‌خورد، بعد بلند می‌شود، خودش را می‌تکاند، چند قدم عقب می‌رود و دوباره کارش را تکرار می‌کند. عاقلی پرسید؛ چه می‌کنی؟ گفت: دارم تلاش می‌‌کنم این دیوار را فرو بریزم. عاقل نگاهی کرد و چون دیواری نیافت، گفت؛ تو که عاقل نمی‌شوی ولی بازیگر خوبی می‌شوی!

حکایت شوی سفارشی دیروز دانشگاه تهران به مناسبت روز دانشجوست که با شعار "سرنگونی نئولیبرالیسم" گوشه‌ای از کمدی سیاه دانشگاه را نشان‌مان داد. در این عصری که مردم ایران لبالب در گرداب اندوه و خشم گرفتارند، مبارزه با چیزی که وجود خارجی ندارد، تنها ممکن است از پای بنگ برآید.
و گویا کار افیون خراب استادان بی‌سوادی که دانشگاه را گروگان گرفته‌اند، این روزها به اوردوز مشتریانش رسیده. دانشگاه اسیر مشتی یاوه‌گوی لیبرالیسم‌فوب به اسم استاد است که راه تن‌پروری را خوب یافته‌اند و با حرام‌کردن بودجه‌ی عمومی دکانی دونبش باز کرده‌اند. این‌ها بر سر در دکان‌شان نوشته‌اند؛ مرگ بر نئولیبرالیسم اما اگر بخواهید یک خط توضیح دهند که اصلن این #نئولیبرالیسم چیست و کجاست، در می‌مانند، آن وقت تمام مصایب جهان و ایران را به همین غول ناپیدا ربط می‌دهند آن هم در کشوری که اقتصاد شبه‌سوسیالیستیِ رانتیرش، پدر کشور را درآورده. بلایی مهلک برای فهم و خرد و #دانشگاه است اما انگار خوب سوراخ دعا را یافته‌اند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_آزاد

👈🏻 در پست دیگری، گزیده‌ای از واکنش‌ها به کمدی دیروز را منتشر خواهم کرد
ساسان آقایی
💡 حکایت عاقل و دیوانه دیوانه‌ای را دیدند که به سمتی هجوم می‌برد، با کمی درد ناگهان زمین می‌خورد، بعد بلند می‌شود، خودش را می‌تکاند، چند قدم عقب می‌رود و دوباره کارش را تکرار می‌کند. عاقلی پرسید؛ چه می‌کنی؟ گفت: دارم تلاش می‌‌کنم این دیوار را فرو بریزم. عاقل…
🌀 توییت‌های روز درباره‌ی نفهمیدن نئولیبرالیسم و روز دانشجو

✍🏽 توییت‌های خودم (افشای کامل پشت‌پرده بماند برای روزگار دیگری):
🔸 ‏یک مشت کلاش، پادوی پروژه‌های امنیتی و در شمول عفو ملوکانه همین اواخر، تیپاخورده از شعارهای راسخ ملت، در ‎#دانشگاه_تهران چون قرآن بر سر نیزه، پلاکارد جعلی و شعار سفارشی سرهم کرده‌اند تا خود را در صف جا بزنند. شما را می‌شناسیم، تاریخ‌تان را از بریم؛ این روزها حق دارید بترسید!

🔸 روایت دقیق پشت‌پرده‌ی میتینگ جعلی دانشگاه را دارم اما... همین‌قدر سربسته می‌گویم؛ تجمع سفارشی با ۲ باگ امنیتی ‎#زندان‌خواه، ‎ارتباط مستقیم دارد که یکی برای مجلس ثبت‌نام کرد و دیگری از ستاره‌داری به دوره ارشد و تریبون رسید؛ آن بنگی‌های بدبخت سیرک بالابپر چپ، تنها عمله‌ی پروژه بودند!

✍🏼 مهدی الیاسی:
🔸 اقتصاد ایران نه تنها نئولیبرالیستی نیست که هیچ ایسم دیگری هم نیست. #اقتصاد_ایران یک اقتصاد مبتنی بر #تیولداری است که هر کدام از بخش‌های آن در تیول یکی از باندهای قدرت است. مانند دوران قاجار. نئولیبرال نامیدن وضعیت کنونی همان قدر خنده‌دار است که اقتصاد قاجار را نئولیبرال بدانید.

✍🏻 مهدی قدیمی:
🔸 ‏قبلا چهارتا تظاهرات و مبارزه می‌کردن، انقلاب که می‌شد، میرفتن دارایی زمین‌دار و کارخونه دار و سرمایه‌دارو مصادره می‌کردن، بش می‌گفتن ملی‌سازی. الان یه مرحله برگشتن عقب، همون تظاهرات و مبارزه رو هم از دیگرانی که کف خیابون تیر خوردن مصادره می‌کنن و شعارهای خودشونو می‌چسبونن رو خون مردم

نجات بهرامی:
🔸 ‏همیشه گفته‌ام ‎#روزدانشجو در ایران پدیده‌ای تقلبی، بی‌ارزش و بی‌ربط با فلسفه وجودی دانشگاه است. وظیفه احزاب را نباید به دانشگاه تحمیل کرد و نباید با شنیدن چند تا شعار در دانشگاه فکر کنیم تحولی رخ می‌دهد. امروز هم دیدیم مشتی دلقک مثل بزرگترهای‌شان چه مهملاتی در دانشگاه گفتند و نوشتند

🔸 همان ۱۶ آذر اولیه هم آشی بود که توده‌ای‌ها و جاسوسان شوروی پختند و بعد مانند تحرکات تروریستی که انجام می‌دادند یا مانند سروده‌ها و اشعارشان که به چند نسل حقنه کردند، این روز را هم در دانشگاه‌ها جا انداختند

✍🏻 احسان رمضانیان:
🔸 ‏در ‎روز‌دانشجو ورشکستگان کمونیست از غار فراموشی بیرون آمدند، در دانشگاه مادر علم سرخ بر دست گرفتند و دون‌کیشوت‌وار بر نئولیبرالیسم تاختند. ننگ بر این جماعت که با آدرس غلط، سیاه‌کاران را تبرئه می‌کنند. این‌ها همچون اسلاف جنایت‌کارشان، شرم‌ساران تاریخند.

✍🏽 مجید توکلی:
🔸 ‏به‌نظرم اگر آبان۹۸ هم اتفاق نمی‌افتاد، در کمیت و کیفیت برنامه‌های ۱۶آذر تغییری ایجاد نمی‌شد. جمعیت، شعار و اعتراض نسبتی با سوگ ملی نداشت. البته خیلی هم انتظار نیست؛ یک گروهش مفتخر به "حماسه‌ی یک‌درصدی" انتخابات۹۶ است و یک گروهش هم معترض به سیاست‌های اقتصادی یک "حکومتِ تمامیت‌خواه". ‏دانشگاه عقب مانده است. تجمع‌های بزرگ دهه۸۰ که مساله ایران را "استبداد" می‌دانست؛ با همنشینی برخی فعالان با احزاب شکست‌خورده و قدرت‌خواه و پرداختن به مسئله‌های جهانی در محافلِ انتزاعیِ چندنفره به تجمع‌های کوچکی تبدیل شده که فقط با توضیحات تکمیلی به جامعه امروز ایران ربط می‌یابد.

✍🏾 سیامک قاسمی:
🔸 به اقتصادى كه سالانه چندصد هزار ميليارد تومان يارانه نقدى و غيرنقدى پرداخت میشود و كالاهاى اساسى آن با دلار ٤٢٠٠ تومانى وارد مي‌شود و قیمت حامل‌های انرژی مانند #بنزین دستوری و دولتی تعیین میشود، می‌گویند «نئولیبرالیسم» یا «لیبرالیسم»! اگر سواد اقتصادی ندارید، ویکی‌پدیا هم ندارید؟

✍🏼 معصومه ناصری:
🔸 ‏نئولیبرالیسم؟
این که در ایران هست اسمش غارت اموال عمومی و خصوصی است. قواعد اساسی نئولیبرالیسم بر اساس ویکیپدیا:
- موظف بودن دولت در حفاظت از رقابت
- ثبات ارزش پول
- تضمین مالکیت فردی
- مسوولیت‌پذیری کامل هر عامل اقتصادی دربرابر نتایج اعمال خود
- آزادی قرارداد
- تضمین رقابت از سوی دولت

✍🏻 یاسر مختاری:
🔸 ‏بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است، مابقی هم در دست شبه‌ دولتی‌ها است. این وقت به هر کی که یه ذره اندیشه سیاسی یا اقتصادی بلد باشد بهش بگی نئولیبرالیسم تو ایران حاکمه بهت نمی‌خنده هیچ یک مرکز روانی خوب بهت معرفی می‌کنه

✍🏼 ابراهیم علیزاده:
🔸 در ایران حکومت مالک #اقتصاد است و برای همه چیز آن تصمیم می‌گیرد. کجای این نئولیبرال است؟ /علی دادپی(اقتصاددان)/
پ.ن: اگر این حرف را باور ندارید رقم بودجه‌ دولت را ببینید که تقریبا معادل نقدینگی کل کشور است.حالا بماند که حجم استقراض‌های برآوردی دولت برای سال آینده ۱۴۴% افزایش یافته.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 اگر فکر می‌کنید مساله فقط #فوتبال است، یعنی آن‌قدر در درک دیگران ناتوانید که نمی‌فهمید این خشم و بغض، نه برای رفتن و آمدن این و آن که نمادی از له شدن شهروند و بنیادی‌ترین حقوق انسان، #حق_مالکیت است؛ باشگاهی با ده‌ها میلیون هوادارِ عاشق و هزاران میلیارد ثروت(به رقم امروز) را #مصادره کردند و پس از ۴۱ سال، ما وارثان باشگاه، هیچ چیز به حساب نمی‌آییم، آن‌قدر که بتوانیم یک مربی را روی نیمکت حفظ کنیم و فلان مدیر را براندازیم. آن‌چه در تاج می‌گذرد، گوشه‌ی بالارفته‌ی از زیر فرش حاکمیتی‌ست که مردمانش با رمه‌ی گوسپندان، برایش تفاوتی ندارد. خشم بروزیافته‌ی ما، طغیانی‌ نه علیه یک اتفاق که علیه یک روند دایمی‌ست و این خشم نه مساله‌ی یک بورژوایی طبقاتی لوس که اتفاقن موضوع بنیادی همه‌ی ماست؛ تمام فرزندان #آبان۹۸ که فوتبال آخرین پناه‌شان بود

👈🏻 پی‌نوشت: این صدای وریا غفوری، صدای همان‌هاست

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #روزمرگی
🔸 نگاهی به آنچه روز دانشجو نامیده می شود

🔻حادثه شانزدهم آذر با نقل قولی معروف از علی شریعتی عجین شده است مبنی بر این که "در شانزدهم آذر سه آذر اهورایی را در پای نیکسون قربانی کردند". چنین جمله ای البته همانند بسیاری از حرفهای فله ای روشنفکرانِ آن زمان از اساس دروغ بود. درگیری در دانشگاه تهران در آن روز ارتباطی به سفر نیکسون نداشت و دانشجویان هم از چنین سفری خبر نداشتند. روزهای قبل از ۱۶ آذر تجمعاتی در اعتراض به از سرگیری روابط با انگلستان شکل گرفته بود و در آن روز ظاهرا تعدادی از ماموران برای بازداشت چند دانشجو وارد دانشگاه شده بودند که مسئولین دانشگاه در اعتراض به این حرکت کلاسها را تعطیل کردند و در ازدحام سالن و درگیری متعاقب آن سه دانشجو کشته شدند.

🔻اما اینکه دهه ها بعد از آن واقعه مبارزه با نئولیبرالیسم به محور شعارهای تعدادی دانشجو در دانشگاه تهران تبدیل شود، بیش از اینکه برای اردوگاه سرمایه داری اسباب نگرانی باشد، باعث انبساط خاطر بینندگان آن مراسم شد. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که سایر تحرکات دانشجویی هم از عمق و ماندگاری و تاثیرگذاری عمده ای برخوردار نبوده و نیستند و این موضوع مختص ایران هم نیست و به خصلت ذاتی آنها مربوط است. جنبش های دانشجویی به خاطر شرایط و ویژگیهایی که عاملان و حاملان آن دارند، از جمله سن کم، زندگی گروهی در خوابگاه و دور از خانواده، تجرد و نداشتن مسئولیت تامین معاش خانواده و ... مستعد زایش تحرکات رمانتیک، گذرا، کم عمق و طوفانی هستند و تغییر بنیادینی در مناسبات اجتماعی و اقتصادی جامعه بر جای نمی گذارند و بیش از آنکه علتِ حوادث باشند، محصول و میوه شرایط می باشند.

🔻اما پلاکاردهای برافراشته شده در دانشگاه تهران از این حیث مورد توجه قرار گرفت که در بیرون از دانشگاه همین گزاره های بی اساس در تریبون های متعدد و متنوعی جار زده می شود و عده ای دن کیشوت وار بر آسیاب بادیِ نئولیبرالیسم حمله می برند. این افراد حتی متوجه این نکته بدیهی و ساده نیستند که نئولیبرالیسم همانگونه که از نامش پیداست، در متن لیبرالیسم قرار دارد و در واقع نسخه اصلاحی آن است که جدای از لیبرالیسم نبوده و به اصطلاح مکتبِ جدیدی نیست. نئولیبرالیسم رویکردی است که در مقابل دولت رفاه کینزی و در واکنش به ناکارآمدی آن، با هدف بازگشت به لیبرالیسمِ کلاسیک به وجود آمد. کسی باید با نئولیبرالیسم مخالف باشد که سرمایه داری و لیبرالیسم را پذیرفته باشد اما با اصلاحاتی که از دهه هشتاد در سرمایه داری شروع شد مخالف باشد.
اما اگر منظور این افراد کلیت سرمایه داری و لیبرالیسم است، که باید گفت اقتصاد ایران چه ارتباطی به سرمایه داری دارد؟ اقتصادی که میلیاردها دلار یارانه نقدی و غیرنقدی می دهد و به قیمت پیاز و تخم مرغ هم ورود می کند و بر اساس گزارشهای معتبر از جمله گزارشهای سالانه موسسه هریتیج حتی در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا رتبه آخر را در آزادسازی اقتصاد دارد، چگونه صفت اقتصاد سرمایه داری به آن اطلاق می شود؟! این نکته که دولتها به خاطر کمبود پول و سوءمدیریت در برخی حوزه ها دست در جیب مردم می کنند، نه تنها نشانه حاکم شدن سرمایه داری نیست، بلکه علامت دورتر شدن دولتها از آن است. پس بهتر است مفاهیم را از محتوا تهی نکنیم و چارچوب مشخصی برای مدعیات خود فراهم آوریم. کنار هم نهادن اسامی چند کشور از فرانسه و شیلی تا ایران و ادعای شکست نئولیبرالیسم در آنها علاوه بر نشان دادن "بحران سواد" در دانشکده های علوم انسانی و نازل بودن سطح دانش اساتید و دانشجویان این دانشکده ها، این نگرانی را هم دامن می زند که جریانهای چپ قصد ندارند واقعیتهای ملموس و عینی را که کارگران و کارمندان در کشور با آن روبرو هستند را ببینند و باور کنند و با کنار هم نهادن ایران و فرانسه و شیلی اولا این نکته را القا می کنند که معیشت و درآمد کارگران ما هم در سطح آن کشورهاست و ثانیا عامل سوءمدیریتها و گرفتار شدن اقشار ضعیف در چنین وضعیتی، موجودی موهوم و نامرئی به نام نئولیبرالیسم است. این نکته را نباید از نظر دور داشت که این بار هم چپ ها از توهم خود بیرون نیامدند و در درک و فهم عوامل موثر بر وضعیت کنونی اقتصاد کشور از همان کارگرانی عقب افتادند که داعیه دفاع از آنها و سخنگوییِ آنها را دارند.


🔹نجات بهرامی | کانال شخصی

T.me/bahraminejat
✍🏼 چند نکته‌ی ساده‌ی ریاضی

🔺 رقم بودجه‌ی ۹۹:
۱۶۰ میلیارد دلار (به قیمت دلار ۱۲۵۰۰)

🔻 کسری بودجه‌ی ۹۸:
۸۰ میلیارد دلار

1⃣ دولت در حدود شهریور ۹۹(پایان فصل دوم سال) باید ورشکسته شود!
2⃣ دولت در زمستان امسال، هیچ پولی برای پرداخت هزینه‌های جاری و حقوق و دستمزد نداشت
3⃣ حالا دلیل افزایش یک‌شبه‌ی ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین را می‌شود بهتر فهمید
4⃣ آیا در مجمع عمومی سازمان ملل در سال آینده(شهریور ۹۹) اتفاق خاصی خواهد افتاد؟

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_ایران
"شب نیک" بریتانیا؛ پنج‌شنبه‌ی بزرگ

نظرخواهی‌ها از مردم پس از رای‌گیری روز پنج‌شنبه در #بریتانیا نشان می‌دهد که بوریس #جانسون یک پیروزی تاریخی به دست آورده؛ حزب محافظه‌کار به رهبری او، ممکن است بیش از ۳۶۰ کرسی را با دست آورد که قدرت بسیاری را به دولت آینده خواهد بخشید. هر حزبی در پارلمان بریتانیا برای تشکیل دولت به ۳۲۶ کرسی نیاز دارد و حالا محافظه‌کاران ۴۰ کرسی بیش‌تر از حدنصاب لازم را در اختیار گرفته‌اند که به خروج از اتحادیه‌ی اروپا را شدت، سرعت و اعتبار خواهد بخشید.
توییت‌ها را بخوانید:

✍🏼 ساسان آقایی
‏امروز بریتانیا به ‎#پوپولیسم ویرانگر چپ نه بلند و رسایی گفت؛ بوریس جانسون، همانند یک شوالیه به خط مقدم زد و سربلند خارج شد؛ شب فرخنده مرگ سیاسی ‎#جرمی_کوربین، یک مزدور!

✍🏽 مهدی قدیمی
‏انگار در بریتانیا هم ایده کم آوردن و مردم #نئولیبرالیسم رو به شعارهای عوام‌فریبانه از جنس نان، کار، آزادی ترجیح دادن. اینترنت رایگان هم اثر نکرد و دیگه کم‌کم باید سوسیالیست‌های جهان متحد شوند تا خانه سالمندانی برای کوربین و #سندرز بسازند دور هم خوش باشند

✍🏻 احسان رمضانیان
‏مردم بریتانیا به پوپولیسم چپ قاطعانه «نه» گفتند

✍🏾 مهدی الیاسی
‏شکست بزرگ چپ بریتانیا؛ مهد دموکراسی، #لیبرالیسم و محافظه‌کاری به پوپولیسم بی‌نقاب نه گفت

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
سنگ قبر کوربین

نظرسنجی پس از رای دادن، عدد ۳۶۸ کرسی را برای محافظه‌کاران و ۱۹۱ کرسی برای حزب کارگر را نشان می‌دهد، به این ترتیب حزب کارگر به رهبری یک دیوانه حدود ۷۰ کرسی خود را از دست می‌داد و بازنده‌ی اصلی و بزرگ انتخابات است؛ بدون هیچ حرفی برای گفتن. جان مک‌دانل، رقیب #کوربین در حزب کارگر، نخستین واکنش درون‌حزبی را به برآوردها داشته و نشان داده که آماده است پیرمرد پوپولیست را به خانه‌ی سالمندان بفرستد. مک‌دانل گفته که حزب کارگر به سرعت درباره‌ی رهبری حزب "تصمیم" خواهد گرفت؛ خبر خوب و بزرگی‌ست!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #انتخابات
ساسان آقایی
✍🏼 وقت نجات 'کارگر' تونی بلر بازگشته است در ۶۶ سالگی و ۵۸ روز مانده به جدایی بزرگ؛ در ساعت ۱۲ شب سی‌ویکم اکتبر، #بریتانیا باید اتحادیه‌ی اروپا را ترک گفته باشد، چه با توافق چه بی‌توافق. حالا امشب، نخست‌وزیر 'گذشته‌های خوب'، تونی بلر که حزب کارگر را از انزوای…
معنی مرگ سیاسی کوربین چه خواهد بود؟

جرمی #کوربین کنار رفت. درون حزب کارگر که با سیاست‌های او به سمت فروپاشی پیش رفت، حالا دارد یک انقلاب رخ می‌دهد و منتقدان قدیمی رو آمده‌اند، کسانی که پیش از شکست تاریخی دیشب، دو بار تلاش کرده بودند حزب کارگر را نجات دهند اما گروه چپ‌گرای مومنتوم که حزب را گروگان گرفته بود، این تلاش‌ها را ناکام گذاشت.

🔻 الیستر کمپبل،‌ مشاور تونی بلر در زمان نخست‌وزیری گفته است که باید حزب کارگر از "توهم کوربینیسم رها شود" و اگر این رخ ندهد روشن است که "حزب کارگر از بین می‌رود"

🔻 دایان ابوت، وزیر کشور در کابینه‌ی سایه به شعار "برای همه نه گروهی کوچک" کنایه زده و گفته این شکست نشان می‌دهد که حزب نیازمند "رهبری برای همه نه گروهی کوچک" است

انتظار می‌رود رهبر آینده حزب کارگر جان مک‌دانل باشد که دیشب گفته بود درباره‌ی رهبری حزب باید تصمیم‌گیری شود. مرگ سیاسی جرمی کوربین می‌تواند در فاز نخست، حزب کارگر را دوباره متحد کند و به ریل درست بازگرداند و شاید شاهد بازگشت عصر باشکوه بلر هم در آینده باشیم

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل

👈🏻 وقت نجات کارگر مطلبی قدیمی‌ست که پیش‌بینی کرده بود، هر انتخاباتی به شیشه‌ی عمر کوربین پایان خواهد داد
تابلوی نتیجه‌ی پایانی انتخابات بریتانیا

🔵 ۳۶۵ کرسی برای حزب محافظه‌کار؛
بیش‌ترین کرسی‌های حزب در ۳۰ سال

🔴 ۲۰۳ کرسی برای حزب کارگر؛
بزرگ‌ترین شکست در ۷۰ سال اخیر

🔸 نکته‌های مهم
🔻 مهم‌ترین اتفاق، سرنگونی #کوربین است، یک سوسیالیست‌پوپولیست با طرح‌های ناکامی که می‌توانست ویران‌‌گر باشد. جایش را به احتمال قوی، مک‌دانل خواهد گرفت

🔻 حزب لیبرال‌دموکرات ۱۱ کرسی از دست داده که یکی از آن‌ها برای رهبر حزب بود. جو سوینسون در حوزه انتخابیه‌اش شکست خورد و از رهبری حزب کنار کشید

🔻 حزب ملی اسکاتلند که طرفدار اتحادیه‌ی اروپاست، ۱۳ کرسی بیش‌تر به‌دست آورد. با قدرت گرفتن این حزب، ممکن است اسکاتلند بار دیگر به سمت جدایی از #بریتانیا میل کند

🔻 بوریس جانسون به سرعت #برگزیت را فعال می‌کند، به جز ترس هول‌ناک نخست‌وزیری کوربین، فیصله دادن به برگزیت، مهم‌ترین دلیل برای این رای قاطع به محافظه‌کاران بود. با وجود برگزیت قابل پیش‌بینی تا ۴۰ روز آینده، بریتانیا مشکلات زیادی با اسکاتلند و ایرلند شمالی خواهد داشت

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✍🏻 پیروزی ترامپ و شکست دموکرات‌ها در شب استیضاح

استیضاح قابل پیش‌بینی دونالد #ترامپ دیشب بدون پشتیبانی حتا یک نماینده‌ی جمهوری‌خواه، در مجلس نمایندگان رای آورد و به این ترتیب پرونده باید به سنا فرستاده شود.

خبرهای جسته‌وگریخته‌ای وجود دارد که نانسی پلوسی، رهبر دموکرات‌های کنگره، شاید پرونده استیضاح را به فوریت به سنا ارجاع ندهد و بگذارد کمیته‌های مختلفی که دموکرات‌ها تشکیل داده‌اند، دنبال سندها و مدرک‌های قابل توجه‌تری بگردند(البته اگر از اساس دنبال نخود سیاه نگردند!). او بهتر از همه می‌داند در سنای زیر یوغ جمهوری‌خواهان، هیچ کس برای این پرونده‌ی کم بنیان، تره هم خرد نخواهد کرد و سرنوشت این استیضاح کاملن روشن است و چگونه ریسک سیاسی دموکرات‌ها به بسیح جمهوری‌خواهان پشت سر ترامپ، آن هم در سال انتخابات می‌انجامد.

نشست استیضاح هرچند با رای مثبت پیش‌بینی‌شده‌ی ۲۳۰ و ۲۲۹ دموکرات به دو ماده‌ی استیضاح هم‌راه بود اما نوری بر لابه‌لای صدها صفحه پرونده‌ای تاباند که چیز چشمگیری برای برپایی چنینی نمایشی علیه رییس‌جمهور آمریکا در آن پیدا نمی‌شد. نمایش دموکرات‌ها به جای سند و دلیل و شاهد پر بود از آه و ناله‌های رمانتیک و سخنرانی‌های بی‌مایه‌ای درباره‌ی آزادی و تنوع نژادی و عدالت اجتماعی و ... که بیش‌تر به درد کارزارهای انتخاباتی ایالتی می‌خورد تا محاکمه‌ی رییس‌جمهور.

به این ترتیب نشست استیضاح مجلس نمایندگان بیش از آن‌که تیغی برنده علیه ترامپ باشد شاید بسیاری از مردم #آمریکا را به فکر وادارد تا از خود بپرسند که یک حزب چگونه وقت و بودجه‌ی کنگره را برای چند ماه گروگان یک هدف "کاملن جناحی" کرده؟ و این پرسش در پی پرسشی بنیادی‌تری است که حزب آبی تا به کجا اسیر توهم و بیماری #چپ خواهد ماند و آبروی تاریخی این حزب بازیچه‌‌ی مجنونانی چون #سندرز مشهور به برنی دیوونه، الیزابت وارن و ... قرار می‌گیرد؟

نشست استیضاح که در نهایت بی‌نتیجه برای دموکرات‌ها و با بسیج کردن جمهوری‌خواهان پشت سر #ترامپ، به سود او خواهد بود، این چنین شاید شبیه چاقویی شود که اتفاقن این بار دسته اش را می‌برد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #انتخابات_آمریکا #یادداشت
📻 #شبانه ۱۷۹: تفالی به حضرت حافظ

در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع
شب‌نشینِ کوی سربازان و رندانم چو شمع

روز و شب خوابم نمی‌آید به چشم غم‌پرست
بس که در بیماری هجر تو گریانم چو شمع

رشته‌ی صبرم به مقراض غمت ببریده شد
هم‌چنان در آتش مهر تو سوزانم چو شمع

گر کمیت اشک گلگونم نبودی گرم رو
کی شدی روشن به گیتی راز پنهانم چو شمع

در میان آب و آتش هم‌چنان سرگرم توست
این دل زار نزار اشک بارانم چو شمع

در شب هجران مرا پروانه وصلی فرست
ور نه از دردت جهانی را بسوزانم چو شمع

بی‌جمال عالم‌آرای تو روزم چون شب است
با کمال عشق تو در عین نقصانم چو شمع

کوه صبرم نرم شد چون موم در دست غمت
تا در آب و آتش عشقت گدازانم چو شمع

هم‌چو صبحم یک نفس باقی‌ست با دیدار تو
چهره بنما دلبرا تا جان برافشانم چو شمع

سرفرازم کن شبی از وصل خود ای نازنین
تا منور گردد از دیدارت ایوانم چو شمع

آتش مهر تو را حافظ عجب در سر گرفت
آتش دل کی به آب دیده بنشانم چو شمع

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #حافظ #شب_یلدا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 این #فیلم جنجالی از امروز صبح جهان را تکان داده. پلیس #چین این مرد را تنها به این دلیل که از اداره‌ی راهنمایی و رانندگی در دو شبکه‌ی پیام‌رسان محبوب در چین، وی‌چت و کیوکیو، انتقاد کرده، به این صندلی دوخته که یکی از اختراع‌های منحصربه‌فرد آدم‌کش‌های حزب کمونیست چین است و دارد از او بازجویی می‌کند! همه چیز تصویر منتهای وحشت است: ابزاری که برای شکنجه‌ی‌ مرد به کار رفته، سطح آزادی بیان در چین که یک انتقاد پیش‌پاافتاده ممکن است سرنوشت شما را به کجا بکشاند و میزان کنترلی که حکومت چین روی میلیاردها پیام ردوبدل شده‌ی روزانه در شبکه‌های اجتماعی دارد؛ انگار زمانی‌ست که بشریت قرن و بیست‌ویکم از بشر چند هزار سال پیش هم، محدودتر شده و زندگیش بیش‌تر در ید قدرت میل حاکم قرار‌ گرفته!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 ۳۰ سال از سقوط نیکلای چائوشسکو می‌گذرد. مردم رومانی، دیکتاتوری که ۲۵ سال با مشت آهنین کمونیستی بر کشورشان حکومت می‌کرد را در تنها ۵ روز برانداختند. تظاهرات از شب ۱۷ دسامبر ۱۹۸۹ در شهر تیمیشورا آغاز و با سرکوب خونین معترضان همراه شد. دیکتاتور مطمئن رومانی، روز ۱۸ دسامبر، به تهران سفر کرد و پس از استقبال گرم دیپلماتیک، بیست دسامبر به کشورش بازگشت. فردای بازگشت، روی بالکن قصرش حاضر شد تا بگوید اعتراض‌ها، کار عوامل بیگانه بوده. گروهی سازماندهی‌شده هم برای پشتیبانی از او آمده بودند اما دقیقن از دقیقه‌ی هشتم این سخنرانی، لحظه‌ی فروپاشی #کمونیسم آغاز شد. صدای هو کردن نیکلای چائوشسکو فضا را پر کرد، دیکتاتور کنترل خود را از دست داد و پخش تلویزیونی سخنرانی بر هم خورد. این صدای مردم بود که داشت بر صدای او پیروز می‌شد. با شکستن هیمنه‌ی دیکتاتور در برابر مردم، انقلاب سرعت گرفت، گروهی از ارتش کنار مردم سنگر گرفتند و سرنگونی چائوشسکو قطعی شد. او و همسرش هنگام فرار به دست ارتش افتادند و تنها ۴ روز پس از آن سخنرانی، محاکمه‌ی صحرایی و تیرباران شدند؛ روایت این سقوط را در این #فیلم ببینید

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ
Forwarded from ساسان آقایی
💡... «ولی من همکاری نمی‌کنم. و اگر مجبور به همکاری شوم، آن‌وقت خودم را می‌کشم.» این امکان وجود داشت. این به معنای گفتن «من» به جای «ما» و تصمیم‌گیری و قضاوت برای خود بود.
و قضاوت برای خود همان کاری‌ست که مردم بسیاری کردند، در همه‌جا، در تمام توده‌های مردم؛ مردم مذهبی و مردم غیرمذهبی، پیران و جوانان، فرهیختگان و نافرهیختگان، نخبگان و بورژواها و شماری بسیار از کارگران، به‌ویژه در برلین، جایی که من توانستم این روی‌دادها را از نزدیک تماشا کنم.
اما آنان که همکاری می‌کردند و هم‌دست بودند همیشه خودشان را درست به همان سیاق توجیه کرده‌اند. آنان همیشه گفته‌اند: «ما فقط ماندیم تا اوضاع از آن بدتر نشود.» مگر نه؟ ولی خب، این توجیه را باید یک بار و برای همیشه رد کرد؛ اوضاع نمی‌توانست از آن بدتر شود.

هانا آرنتِ بی‌نظیر

✔️ @SasanAghaei
#کتاب_خوانی
‏جف بزوس (مالک ‎آمازون) مشغول ساخت ساعتی ۱۰ هزار ساله در کوه‌های تگزاس غربی‌ست. این ساعت سالی یک بار ضربه (تیک) می‌زند، عقربه‌ای قرن‌شمار دارد و پرنده‌ی کوکوی آن هر ۱۰۰۰ سال، یک بار خارج می‌شود. این سازه قرار است نماد و سمبلی برای دوراندیشی انسان باشد.

🌀 BlueJakk

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#دانش #توییت‌باز
🌀 من فیلم‌های مرگ مردم در کرمان را ندیدم. طاقتش را نداشتم اما توییت یک مسافر نخبه‌ی پرواز ابدی دیشب، و همه‌ی توییت‌های دیگرش که نشان می‌داد با حب وطن چگونه جلای خانه کرده،‌ امروز درگیرم کرد. امیدوارم این بخت‌النحس مرگ دستش از ایران کوتاه شود و فرزندان این مملکت بتوانند زندگی کنند، آن جور که سزاورش هستند 🖤💔

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز
🧮 #کمی_بورس ۲۵

با پایان موقت یا دایمی تنش موجود در منطقه، بورس تهران که یک هفته‌ی قرمز تاریخی را با حدود ۳۵ هزار ریزش شاخص خود سپری کرد، از روز شنبه، یک جهش بزرگ را تجربه می‌کند. مسوولان بورس که حد دامنه را به ۲ درصد کاهش داده بودند، بهتر است دامنه را به شکل سابق برگردانند، حالا اگر دست‌شان اشتباهی خورد و جای ۵ درصد، ۱۰ درصدش هم‌ کردند برای یک هفته، جای دوری نمی‌رود 😁

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد #اقتصاد_ایران
2024/09/24 21:27:59
Back to Top
HTML Embed Code: