Telegram Web Link
✍🏼 تن خشکیده‌ی زاگرس

📸 #عکس_روز

سد اکباتان که در سال ۱۳۴۲ با نام شهناز به بهره‌برداری رسید، نمادی از آینده‌نگری‌های عصر #پهلوی است؛ اکباتان، در پهنه‌ی غربی #زاگرس و در محل تلاقی دو رود مهم بنا شد. سدی که برای بیش از  ۵۰ سال توانست، آب‌های جاریِ زاگرس را مهار کند و در خدمت مردم پایین‌دست قرار دهد. ساختن چنین سدهایی با جانمایی دقیق، بر این فهم استوار بود که کشور نیازمند ذخیره و استفاده‌ی بهینه منابع آبی‌ست.

در اواخر بهار، در سفر به حوالی #همدان، بلایی که بر سر ذخیره‌‌ی آبی کشور آورده‌اند را از نزدیک دیدم؛ خشکی سد اکباتان در دل زاگرس پرآب، نشانه‌ای بارز از ویرانی ایران است. همان وقت از پای سد با دوستی در مدیریت آب تماس گرفتم و بیم داد که امسال همدان و بیش‌تر شهرهای مجاورش، آب نخواهند داشت.

آه از نهاد آدم برمی‌آید، آن شهر تاریخی، آن نماد نامیرایی ۳ هزارساله‌ی ایران، آن شهری که #رضاشاه در ۱۳۰۷ دستور تجدیدبنایش براساس بافت تاریخی‌اش داد، حالا روزهاست که مردمش تشنه‌اند!

به همدان، به زاگرس، به نابود کردن تمام آب کشور، به #ایران فکر می‌کنم که اسیری از یادرفته است!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
💄 اثر رژ لب
▫️ چرا بخشی از کالا و خدمات مصرفی در دوران رکود، مورد استقبالند؟

✍🏼 مهتاب قلی‌زاده
📝 #یادداشت

در دوره‌های بحران، رکودهای اقتصادی و حتا دوره‌های کاهش درآمد شخصی، مصرف‌کننده‌ها می‌خواهند که با تجملات کوچک، خودشان را درمان کنند. چیزهایی که به آن‌ها کمک می‌کند تا به‌شکل موقت مصیبت‌های اقتصادی خود را فراموش کنند.

در شرایطی که برای مردم بدیهی شده که نمی‌توانند یک خودروی جدید و شیک یا یک خانه مناسب و بزرگ بخرند یا در یک سفر خارجی ولخرجی کنند و هم‌چنان بی‌پول و مفلس هستند، مکانیزم رژ لب فعال می‌شود. چگونه؟

آن‌ها می‌توانند بند کیف پول‌شان را برای یک شام دلپذیر در رستورانی گران یا حتی لوازم آرایش گران‌بها شُل کنند. در حقیقت لوازم آرایش یکی از محدودترین صنایعی‌ست که تحت تاثیر رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ قرار نگرفت. برند لوازم آرایش استی‌لاودر (Estée Lauder) فاش کرده که پس از حباب دات-کام (dot-com bubble) و بعد از حمله‌های ۱۱ سپتامبر رژ لب‌های بیش‌تری فروخته است؛ بنابرین این پدیده با عنوان «اثر رژ لب» شناخته می‌شود.

جالب‌تر این‌که پس از همه‌گیری کرونا دوباره شاهد چنین وضعیتی بودیم؛ تقاضا برای لوازم آرایش ضروری مثل خط چشم، ریمیل، کرم زیرسازی پوست و وسایل مانیکور و ناخن مصنوعی افزایش پیدا کرد. البته تقاضای خود رژ لب بعد از پاندمی بین این کالاها نبود. اما چرا؟ شرکت گودرج (Godrej) دلیل آن را این‌چنین توضیح داده:

زنان نکته ویژه‌ای در مالیدن رژ لب برای پنهان کردن خودشان زیر ماسک نمی‌بینند. اما همین این کمپانی بزرگ هندی، هم‌زمان با پاندمی، طیف گسترده‌ای از رنگ‌موها را تولید کرد. با این فرض که زنان به جای استفاده از رژ لب، به رنگ کردن موهای‌سان روی می‌آورند.

به گمان من، این احتمالا مکانیزیمی‌ست که ذهن هر انسانی برای بقا اتخاذ می‌کند؛ یعنی خودآگاهانه نیست اما در راستای طاقت آوردن در برابر سختی‌هاست. ایجاد لذت‌های کوچک و ارضای حس خاص بودن هم در همین راستاست. این احتمالن درباره زندگی خیلی از ما ایرانی‌ها صدق می‌کند.

در همین باب، در اقتصاد کلان هم دو شاخص وجود دارد که بر اساس آن میزان مصرف کل سنجش می‌شود. یکی «شاخص احساسات مصرف‌کننده» است که دانشگاه میشیگان هر ماه منتشر می‌کند. دیگری هم «میزان استفاده از کارت‌های اعتباری» که نشان می‌دهد مردم چقدر بدهکارند. به این شاخص، شاخص بدهکاری مصرف کننده یا میزان خرید اعتباری هم گفته می‌شود. معمولا هنگامی که نرخ بهره بالا می‌رود، خرید اعتباری کاهش پیدا می‌کند؛ چرا که نرخ بهره پول بالاست.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_آزاد #توییت‌باز
⚠️ جنگ داخلی در عراق آغاز شده است؟
▫️ آخرین خبرهای معتبر از نبردهای مسلحانه در بغداد و تحلیلی بر آن

🌐 #گزارش_زنده

احتمالن دیشب را با خبر آغاز درگیری‌های مسلحانه میان گروه‌های شیعی به خواب رفته‌اید. چکیده‌ای از خبرهای تاییدشده تا بامداد به این شرح است:

🔻 مقتدا صدر، روحانی پرنفوذ شیعه، صبح دیروز، اعلام کرد که از صحنه‌ی سیاسی عراق کناره‌گیری می‌کند. به محض اعلام خبر، می‌شد پیش‌بینی کرد که سرانجام نبرد مسلحانه میان گروه‌های شیعی عراق آغاز می‌شود.‌ کناره‌گیری صدر، در حقیقت پیامی به وفاداران و مخالفانش بود؛ اتمام حجت و سلب مسوولیت از اتفاق‌های پیش‌رو.

🔻 با پیام صدر، موج جدیدی از شورش‌ها آغاز شد. ابتدا ساختمان تشریفات ریاست‌جمهوری عراق در منطقه‌ی سبز به دست هواداران صدر افتاد و با آغاز شب در بغداد، گروه سرایا السلام دست به یک عملیات نظامی گسترده و برنامه‌ریزی‌شده زد. سریا السلام، گروهی مورد پشتیبانی مقتدا صدر است.

🔻 نبرد اصلی میان سرایا السلام و نیروهای چهارچوب هماهنگی‌ست. شاکله‌ی نیروهای چهارچوب همگانی را شیعیان نزدیک به جمهوری‌ اسلامی و گروه‌های شبه‌نظامی حشدالشعبی تشکیل می‌دهند. دو گروه وارد نبرد نظامی شده‌اند اما در نخستین شب درگیری‌ها، نیروهای پشتیبان صدر، دست بالا را داشته‌‌اند. منطقه‌ی سبز بغداد در عمل در تصرف ان‌هاست و گفته می‌شود که تمام بغداد و بخش‌های مهمی از بصره در کنترل نیروهای صدر است.

🔻 درگیری‌ها نه تنها در بغداد که در بصره، سامرا و چند شهر مهم دیگر #عراق میان دو طرف آغاز شده. این درگیری دست‌کم ۲۰ کشته داشته، این آمار رو به افزایش است و وزارت کشور عراق می‌گوید، برخی از کشته‌شدگان، جزو نیروهای امنیتی بوده‌اند. دفترهای عصایب‌الحق، از جریان‌های اصلی حشدشعبی و دیگر گروه‌های وابسته به جمهوری‌اسلامی، هدف حمله‌ی هواداران صدر قرار گرفته و گروه بدر، دیگر‌ گروه مهم حشدشعبی نیز وارد درگیری مستقیم با نیروهای سرایا السلام شده است.

🔻 نیروهای صدر که از سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین استفاده می‌کنند، خانه‌ی نوری مالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق و از چهره‌های نزدیک به تهران را در منطقه‌ی سبز با شلیک کاتیوشا، هدف قرار داده‌اند. از دیگر چهره‌های مهمی که مورد حمله‌ی سرایا السلام بوده، جریان عمار حکیم است که دفترهای آن در بغداد و چند شهر به آتش کشیده شده‌اند.

🔻 واکنش ارتش عراق تا این لحظه ناکافی و تا حد زیادی بدون دخالت در نبرد گروه‌های شیعی بوده است. اعلام مقررات منع آمد و شد در عراق، در عمل ناکام ماند و دولت کاظمی که تاکید زیادی بر محافظت از جان معترضان داشته، در مهار خشونت‌ها علیه معترضان عراقی، موفق نبوده.

🔻 در شب نخست نبرد نظامی گروه‌های شیعی عراقی، به نظر می‌رسد که هواداران صدر با برنامه و سازمان‌یافته وارد عمل شده‌اند و توانسته‌اند برتری خود را به رخ بکشند. استفاده از سلاح‌های نیمه‌سنگین، عملیات سایبری علیه رسانه‌های مالکی و انتشار اطلاعات دقیق از مکان و سکونت‌گاه رهبران جریان‌های نزدیک به جمهوری‌اسلامی، نشان می‌دهد که هواداران صدر، از مدت‌ها پیش در انتظار امشب بوده‌اند. هرچند حشدالشعبی و نیروهای شیعی مخالف صدر، بی‌تردید هنوز بخش اصلی توان خود خرج نکرده‌اند و احتمالن در حال سنجیدن حریف هستند.

🔻 واکنش رسمی ایران، لغو پروازها و بستن مرزهای زمینی بوده است. به این ترتیب، برگزاری مناسک راهپیمایی اربعین، با ابهام روبه‌رو شده است.

🔻 در این مرحله، زود است که بتوان پیش‌بینی‌ای درباره‌ی ادامه‌ی ماجرا داشت. اگر پادرمیانی‌ها اثربخش نباشد و هر دو گروه شیعی عزم خود را برای یکسره کردن کار حریف جزم کرده باشند، آن‌گاه باید گفت که عراق، فاصله‌ای تا گرداب یک جنگ داخلی هولناک ندارد!

🔻 #افغانستان دیروز و عراق امروز، یک بار دیگر گوشزد این حقیقت محض است که جمهوری‌های تخیلی و دموکراسی‌های بی‌بنیاد در منطقه‌ی پرآشوب #خاورمیانه، چگونه پس زده می‌شوند و کشور را در باتلاقی کشنده‌ی وارد می‌کنند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✌️ دشمن روسیه در خانه‌ی شماره‌ی ۱۰
▫️ نخست‌وزیر جدید بریتانیا کیست؟

🌐 #گزارش_زنده
🇺🇦 #گزارش_جنگ

حالا #پوتین از لندن یک خبر بد (لینک) دریافت کرده است: لیز تراس، وزیرخارجه‌ای که لاوروف گفت‌وگو با او را به گفت‌وگو با یک "کر و لال" توصیف کرده بود، نخست‌وزیر بريتانيا خواهد شد. لیز تراس ۴۶ ساله، فردا به کاخ بالمورال در اسکاتلند می‌رود تا ملکه الیزابت حکم نخست‌وزیری او را تنفیذ کند و از آن‌جا مستقیم راهی خانه‌ی شماره ۱۰ خیابان داونینگ خواهد شد. به این ترتیب دوران لیز آغاز می‌شود؛ سومین زن نخست‌وزیر از حزب محافظه‌کار پس از بانو #تاچر فقید و ترزا می.

جالب این‌که تراس در جوانی افکاری لیبرال و حتا متمایل به مادر چپ‌گرایش داشت اما سرانجام به حزب محافظه‌کار پیوست و پیش‌رفت شگرفی در این حزب داشت. او یک محافظه‌کار دو آتشه و بیش‌تر از دیگه کاندیداها، شبیه جانسون است. آخرین سمتش پیش از نخست‌وزیری، تصدی وزارت خارجه‌ی انگلیس در دولت بوریس جانسون بود که هم‌زمان شد با تجاوز #روسیه به #اکراین، و از لیز تراس، سخنان آتشینی علیه روسیه و شخص پوتین به یاد مانده است، از جمله دفاعش از لژیون انگلیسی پیوسته به صف مبارزه با روسیه در خط مقدم اکراین.

او بارها گفته که این جنگ می‌تواند "سال‌ها طول بکشد"، کشورش باید آماده‌ی این مبارزه‌ی طولانی باشد و در نهایت، این جنگ باید تبدیل به "آغازی بر پایان پوتین" شود. بورس #جانسون که رهبری اروپا در جنگ با روسیه را به دست گرفته بود، حالا با خیال راحت می‌تواند کلید دفتر نخست‌وزیری را تحویل دهد؛ بریتانیا با لیز تراس در خط مقدم نبرد با شرِ زمانه، باقی خواهد ماند!

تراس به جز جنگ در شرق اروپا، با بحران #تورم، انرژی، گرمایش زمین و تغییر اقلیمی و احیای توافق اتمی برای ایران هم روبه‌رو خواهد بود. روزهای پرکاری در پیش روی کسی‌ست که در ۸ سالگی، نقش مارگارت تاچر را بازی کرد و حالا پا در جا پای او می‌گذارد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
🤔 آیا نظام سلطنتی بریتانیا «تشریفاتی» است؟

📖 #کتاب_خوانی

وقتی مرتجعان سرخ و عقب‌ماندگان کمونیست با این پرسش مواجه می‌شوند که «اگر نهاد سلطنت بد است، چرا متمدن‌ترین ملت‌ها، مملکت‌های پادشاهی‌اند؟»، بیش‌تر وقت‌ها این را جعل می‌کنند که نهاد سلطنت در بریتانیا، اسکاندیناوی، ژاپن و دیگر کشورها، یک نهاد «تشریفاتی» است که هیچ کارکردی جز «درآمد توریستی» ندارد.

ملکه ویکتوریا، یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ بریتانیا، در دهه‌ی چهارم قرن نوزدهم بر تخت سلطنت تکیه زد و بریتانیا با او وارد قرن بیستم شد. پیش از الیزابت دوم، او رکوردار دار طولانی‌ترین سلطنت تاریخ بریتانیا بود. آندره موروا (Andre Maurois) در کتاب «تاریخ انگلستان» در تحلیل عصر ویکتوریایی شرح خوبی از قدرت و اهمیت پادشاه یا ملکه در سپهر سیاسی و اجتماعی بریتانیا دارد که خواندن آن، به خوبی جایگاه حقیقی یک پادشاه/ملکه را روشن می‌کند. موروا می‌نویسد:

ملکه ویکتوریا در اوایل سال ۱۹۰۱ دیده از جهان بر بست، درحالی که شصت و سه سال سلطنت کرده بود. دوران سلطنت او اوج اقتدار انگلستان به شمار می‌رود. بریتانیا در این دوران توانست انقلابی به مراتب عمیق‌تر از انقلاب سال ۱۶۸۸ (انقلاب شکوهمند انگلستان) را بدون جنگ و خون‌ریزی پشت سر گذارد، در عمل به یک امپراتوری بزرگ تبدیل شود و هنرمندان و نویسندگان شهیری چون تاکری، دیکنز، جورج الیوت، خواهران برونته، ماکولی، نیومن، تنیسن، راسکین، روستی، توماس هاردی، کارلایل، اسکار وایلد و رابرت لویی استیونسن در شمار رعایای دربار ملکه ویکتوریا بودند.

اما ادبیات و هنر تنها تا زمانی موردعلاقه ملکه بود که شوهرش در قید حیات بود، از آن پس ملکه در پی تجدید عظمت مقام پادشاهی برآمد. او بار دیگر عظمت و شکوه دربار پادشاهان «هانور» را که در دوران آخرین پادشاهان این سلسله رو به افول نهاده بود، احيا کرد. در نتیجه کوشش‌های او بود که نظام سلطنتی، مقام و موقع خویش را تثبیت کرد. ملکه ویکتوریا همواره پیرو عقل و منطق بود و هنگامی که با وزیران اختلاف نظری پیدا می‌کرد، حق را به جانب آنان می‌داد اما همواره سه حق اساسی را برای خود قائل بود:

▫️ طرف مشورت بودن،
▫️ تشویق نمودن،
▫️ و منع کردن.

بدین‌گونه بود که ملکه توانست در یک دوره سلطنت طولانی، اعتماد و احترام وزرای خویش را جلب نماید. در طول دوران سلطنت ویکتوریا دو باراحساسات جمهوری‌خواهانه در برخی از نقاط کشور برانگیخته شد:

يك‌بار در نخستین سال‌های حکومت وی و بار دیگر در سال ۱۸۷۰ که ملکه در اثر بیوه شدن، علاقه خویش را به امور مملکت از دست داد. اما هنگامی که ملکه چشم از جهان بربست، مردم حتی بیش از زمان ملکه الیزابت اول به رژیم مشروطه سلطنتی علاقمند بودند و فرزند و نوه ویکتوریا با تبحری که در امر اداره کشور داشتند، توانستند آتش این علاقه را گرم نگاه دارند و حتی ریشه‌ی آن را استوارتر نمایند.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ

📌 تاریخ پادشاهی بریتانیا، یکی از مهم‌ترین منابع و گنجینه‌های بشری‌ست و #لیبرالیسم‌محافظه‌کار و #اقتصاد_آزاد از آن الهام زیادی گرفته . به مناسبت مرگ ملکه الیزابت، دو، سه قسمت دیگر از بخش‌هایی از این تاریخ را بازگو می‌کنم
✌️ وقتی روس‌ها فرار می‌کنند
▫️ در جنگ اکراین چه رخ داد؟

🇺🇦 #گزارش_جنگ

عجب روزی در اکراین گذشت. ارتش قهرمانان در روزهای گذشته، طی یک آفند موفق، شهر ‏کوپیانسک در استان خارکیف را آزاد کردند، گویا عقب‌نشینی اشغال‌گران روسی، بدون مقاومت بوده و آن‌ها ترجیح داده‌اند تا خطوطی دفاعی دیگر خود را تقویت کنند. اما چیزی که روز حیرت‌انگیزی را رقم زد، حمله‌ی برق‌آسای ارتش اکراین به شهر استراتژیک آیزیوم بود که روس‌ها را غافل‌گیر کرد‌. با پس‌گرفتن کوپیانسک، مسیر تدارکاتی روس‌ها در دو شهر آیزیوم و بالاکلیا قطع شد و زیر آتش سنگین ارتش اکراین، سربازان #پوتین، فرار را به قرار ترجیح دادند. فرار روس‌ها، با بر جا ماندن جنگ‌افزارهای سبک و سنگین بسیار رخ داده است. #زلنسکی دیشب گفت که در ۴۸ ساعت گذشته، حدود هزار کیلومتر مربع از سرزمین اکراین، آزاد شده و سازمان اطلاعات اکراین می‌گوید که تلفات جانی و خسارت نظامی روسیه بالا بوده، امری که به نوشته‌ی رویترز، سرویس‌های اطلاعاتی غربی نیز آن را تایید کرده‌اند.

محور ایزیوم-بالاکلیا در شمال و مجاورت دونباس، در عمل محور اصلی تدارکات دونتسک و لوهانسک، دو منطقه‌ی تحت تسلط تجزیه‌طلبان اجیرشده‌ی روسیه به شمار می‌رود و اکنون اکراین در موقعیتی بهتری برای حمله به لوهانسک قرار گرفته.

پیش‌روی خیره کننده‌ی ارتش اکراین در محور شمال، هم‌زمان است با نبرد سنگین اکراینی‌ها در خرسون. در محور خرسون، پیش‌روی‌هایی رخ داده اما بی‌تردید، روسیه تمام توانش را برای نگاه داشتن خرسون به کار خواهد بست. بسیاری می‌گویند که آزاد شدن خرسون می‌تواند نقطه‌ی پایان کار روسیه در #اکراین باشد.

پیش‌روی‌های شگفت‌انگیز ماه جاری ارتش دلاوران اکراینی، نه‌تنها #روسیه را غافل‌گیر و شوکه کرده که بر آشفتگی و سردرگمی مزدورانش در منطقه‌ی دونباس افزوده. دیروز فیلمی از سرکرده‌ی تجزیه‌طلبان روسی دونستک منتشر شد که در یک ماشینِ در حال حرکت، با اضطراب زیادی در حال حرف زدن رو به دوربین بود و تلاش داشت تا به سربازان اجیرشده‌اش، اطمینان خاطر بدهد که زنده است. آخ از آن روزی که این سرکردگان جنایت، مواد مخدر و پول کثیف به چنگ اکراین‌ها بی‌افتند؛ آن روز چه فرخنده‌ی عدالتی جاری شود.

خبرها، البته بیش‌تر از این‌ها بود، یکی هم این‌که کشوری که دیروز بیش‌ترین تجهیزات نظامی را به اکراین داده، روسیه بوده است ☺️ که اکراینی‌ها بابت این سخاوت از #پوتین بسیار ممنونند. در توصیف پیروزی دیروز اکراین، برخی گفته‌اند که این نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم است که یگان‌هایی از ارتش روسیه به شکل کامل نابود می‌شود؛ بیش باد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
💡 درس‌های مرگ ملکه
▫️ چرا در بریتانیا، سلطنت را می‌خواهند؟

📝 #یادداشت

نهاد سلطنت مشروطه، هم‌چنان مترقی‌ترین و بالغ‌ترین کنش تاریخی انسان و دیرپاترین نهاد سیاسی/اجتماعی ساخته‌ی دست او در درازای هزاران سال است؛ نماد پیوست تاریخی و انسجام ملی یک ملت، و پاس‌دار بااهمیت‌ترین ارزش‌ها، سنت‌ها و آیین‌هایی که بدون آن، مفهوم مدرن دولت-ملت فاقد معناست. این‌که مملکت‌های آباد و آزاد، سامانه‌ی #پادشاهی را تا این حد محترم می‌شمارند، به دلیل درک دقیق و درست‌شان از کارکرد ارزش‌های تاریخی و تجربه‌گرایی حتا در عصر مدرن امروزی‌ست.

ذهن توسعه‌یافته، مترقی و خردِ وراثتی انسان، این عصاره‌ی هزاران سال تجربه، وارث ارزش‌هاست، می‌تواند سره را از ناسره تمیز دهد و اسیر رویابینی‌های خام و نوجوانانه نشود که دشمنان ناباب در لباس دوست چیده‌اند. به بلوغ فکری ‎ليزا #تراس نگاه کنید که چگونه از یک کودک لجوج ضد سلطنت، امروز در برابر پیشگاه چارلز سوم تعظیم می‌کند و می‌گوید؛ «ما به او وفاداری و التزام خود را اعلام می‌کنیم، هم‌چون مادر او ... و هم‌زمان با گفتن 'زنده باد پادشاه' از دوران الیزابت دوم عبور می‌کنیم و آماده عصر جدیدی در تاریخ باشکوه کشور با عظمت‌مان می‌شویم».

در پایان یک ملکه و آغاز یک شاه در یکی از ریشه‌دارترین کشورهای جهان که برای نخستین بار، مناسک آن، زنده پیش چشم همگان رخ می‌دهد، هزاران درس برای مردمان امروزی‌ست، و شاید یک آموزه این باشد که چرا همین مملکت‌ها، چشم دیدن نهاد سلطنت مستقل را در کشورهای تحت نفوذشان نداشتند؟! چرا برپایی جمهوری‌های وارداتی و ساختگی در جهانِ سوم، مطلوب آنان بود؟ یک فکت: کنفرانس بن، و تاج و تخت دریغ‌شده #ظاهرشاه!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ #تجربه_تاریخی

📌 دوباره بخوانید
✍🏼 سقوط جمهوری و سنت تاریخی (لینک)
🖤 یک تن دیگر از ما مردم عادی، دارد کم می‌شود؛ بی‌گناه، بی‌دلیل، جوان و با ده‌ها سال زندگی پیش رو که حالا از او گرفته‌اند. هر روزمان جهنم است، هر روز در آتشیم، هر روز با بامداد، آتش‌مان می‌زنند و شب، جز خاکستر از ما نمی‌ماند؛ هزار بار، مرگ، بهتر از این زندگی‌ست!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#مهسا_امینی 👑 #گزارش_این_روزها #توییت‌باز

🖤 براساس گفته‌های اعضای خانواده‌ی مهسا امینی، او ساعتی پیش در بیمارستان کسرا، جان باخت
▫️ ویدیوی مربوط به بدرقه‌ی پیکر مهسا امینی در بیمارستان کسری، قدیمی بوده و بابت بازنشر آن متاسفم 🙏
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤 عزای عمومی

به یاد #مهسا_امینی که ۲۲ ساله بود ...

🕯 شعر از: عزت ابراهیم‌نژاد،
جان‌باخته‌ی کوی‌دانشگاه تهران در ۱۸ تیر ۷۸
🎙 خوانش از: مجتبی حصامی
💰 کاری از: پادکست مدبویز

🎙 www.tg-me.com/joinchat-TsPzlApOHh1O6oYm
💡 مدبویز درباره مسایلی که ایران بهش مبتلاست، حرف می‌زنه
🖤 درود و دریغ

👑 #گزارش_این_روزها

بسیار برایم نوشته‌اند که چرا کانال آپدیت نمی‌شود ، چرا ساکت‌تر از همیشه‌ام؛ دسترسی‌ام به اینترنت محدود است، خبرها زیاد، و فاجعه با فاجعه تازه می‌شود. از #مهسا_امینی تا #نیکا_شاکرمی را چگونه باید روایت کرد؛ دل داغ‌دیده دیگر تحلیل نمی‌شناسد، مصیبت، نیازی به تسلیت و واژه ندارد، نیازمند عدالت است، اکنون بیهوده‌ترین کار، تحلیل و روایت است و مردمی این همه شریف، دلیر و ایران‌خواه، سزاوار بزرگ‌ترین درود تاریخند!

آن تاریخی که در آینده خواهیم نوشت و به آن‌ها که می‌خوانند، می‌گوییم چه نداها، مهساها، حدیث‌ها، نیکاها فدای بازپس گرفتن ایران شدند!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#یادمان
✌️ شنبه‌ی زیبا

🇺🇦 #گزارش_جنگ

انگار شنبه‌ها دارد به یک روز دوست‌داشتنی تبدیل می‌شود: برادران‌مان در #اکراین، امروز را با یک کار انقلابی آغاز و پل کریمه را منفجر کردند. این پل را اشغال‌گران برای اتصال کریمه‌ی اشغالی به #روسیه ساختند و #پوتین آن را افتتاح کرد. تصویرهای قدم زدن فاتحانه و با تبختر او، روی پل استراتژیک کریمه، به سادگی از یاد نمی‌رود! حالا آن تصویر به سمت یک شکست فاجعه‌بار می‌رود که شرِ این جنایت‌کار جنگی را برای هميشه کم کند.

پل استراتژیک کرچ یا کریمه، نقش بسیار مهمی در تدارکات و لجستیک جبهه‌ی جنوبی و خطوط ارتش اشغال‌گر به ویژه در خرسون بازی می‌کرد و هم‌زمان با پیش‌روی‌های نظامی اوکراین، از کار انداختن این راه ارتباطی و تدارکاتی، می‌تواند تاثیر مهمی در آزادسازی جنوب #اکراین داشته باشد!

مشاور زلنسکی، انفجار این پل را "نقطه‌ی آغاز" توصیف کرده و گرازش‌های مربوط به نابودی پل کریمه در روسیه، برخلاف معمول به سرعت انتشار یافته و بردگان نظامی و سیاسی پوتین را به واکنش واداشته. قهرمان زنده‌ی جهان، ولودیمیر #زلنسکی وعده داده بود که این جنگ با آزادی کریمه پایان می‌گیرد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم
✌️ ایرانیان این کلیشه‌های احمقانه را باطل کردند ...

👑 #گزارش_این_روزها

شمالی‌ها، غیرت ندارند،
تبریزی‌ها، ایران‌دوست نیستند،
در کردستان با چاقو سر سرباز فارس را می‌برند،
تهرانی‌ها، شهرستانی‌ها را مسخره می‌کنند،
کرجی‌ها، ال هستند و بل،
ایرانیان خارج کشور، چشم دیدن هم را ندارند،

مرد ایرانی، ضد زن و بی‌جنبه است،
زن ایرانی، جنبه‌ی آزادی را ندارد،
مشکل ما، حجاب نیست،
جامعه‌ی ایران عقب‌مانده است و مدرنیته و مدنیت برای جامعه هنوز زود است،

در ایران هم، جنگ شیعه و سنی می‌شود،
ایرانِ بعد این‌ها، تجزیه می‌شود و ترک‌کُشی و کردکُشی راه می‌افتد،
از ایرانی، بی‌وطن‌تر و خائن‌تر نداریم،
ایرانی‌ها اتحاد و تیم‌ورک خوبی ندارند،
صبور نیستیم و اصلاحات به هزار سال زمان نیاز دارد،

ملت، بی‌فرهنگی هستیم،
ایرانی‌ها، حافظه‌ی تاریخی ندارند و نسل جدید، تاریخ کشورش را بلد نیست،
سرانه‌ی مطالعه‌‌ی روزانه‌ی ایرانیان ۴ دقیقه، آلمانی‌ها ۴ ساعت و ژاپنی‌ها ۴۰ ساعت است،
پیش‌مقدمه‌ی هر تغییر، چند هزار سال، فرهنگ‌سازی‌ست،

از ماست که برماست،
هر ملتی لایق حاکمانی‌ست که بر آن‌ها حکومت می‌کنند،
جامعه از پایین به بالا ساخته می‌شود،
اگر تمام مردم، یک با یک رفتارشان را کنند، حکومت هم اصلاح می‌شود،
و ...

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👁 به شما یاوه می‌گفتند که مملکت را مردمش می‌سازند. ساختن هر مملکتی، اول، کار حکومت است: یک حکومت بد، خاک زرخیز را به تباهی می‌کشاند، و یک حکومت نصف و نیمه‌ی توسعه‌گرا تنها در چند سال می‌تواند بیابان را به پایتخت مسابقات ورزشی زمستانی تبدیل می‌کند!

📹 #فیلم: آنونس عربستان، به مناسبت انتخاب برای میزبانی از المپیک زمستانی ۲۰۲۹ آسیا
📌 اگر مایل بودید که بدانید عربستان چگونه قرار است المپیک زمستانی برگزار کند، در کامنت‌ها برایم بنویسید تا مطلب بلندی درباره روش مهندسی تغییر اقلیم شبه‌جزیره‌ی عربستان برای‌تان بنویسم

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei

📌 دوباره بخوانید
✍🏼 مساله‌ی «قد» در حکومت بد (لینک)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👁 جناب رییس‌جمهور؛ لحظه‌ی سقوط شماست!

📹 #فیلم

این فرد که در ردیف نخست رهبران کمونیست چین نشسته و بعد با تحقیر و اردنگ از نشست حزب رانده می‌شود، هو جین‌تائو، رهبر پیشین #چین است. ۶۰سال در رده‌های مختلف حزب کمونیست، درس جنایت دید تا آبدیده شد و در ۲۰۰۳ به رهبری حزب و چین رسید. هو، ده سال، مقام اول چین بود و شی‌جی‌پینگ، رهبر کنونی که کنار دستش نشسته، از حکومت او بر کشید.

شی در ۲۰۰۸، معاون جین‌تائو شد و در ۲۰۱۳، جانشینش. آن زمان، کم‌تر کسی فکر می‌کرد که شی در کودتایی مرموز، بتواند جایگاهش را به "رهبری احتمالن مادام‌العمر" تغییر دهد. این کودتا به تسویه بخشی زیادی از چهره‌های حزب کمونیست انجامید تا سرانجام امروز، حزب کمونیست، آماده‌ی رای به سومین دوران رهبری شی و بازگشت چین به عصر رهبران مادام‌العمری چون #مائو شود!

آخرین پرده‌ی این نمایش، خروج خفت‌بار رهبر پیشین از نشستی‌ست که حزب سومین دوره‌ی رهبری شی را تصویب می‌کند. هیچ کس نمی‌داند رهبر سابق به معاون سابقش که در کنار دست او، با خون‌سردی و لبخند به بیرون کردن رییس سابق می‌نگریست، چه گفته. شاید هو به شی گفته باشد: "نوبت تو هم می‌رسد"!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها

🕊 بیشماران سال که از ققنوس #ایران گفتند تا نوبت ما رسید. اسطوره‌اش را خواندیم و آموختیم و در این سال‌ها، هر بار در سیاهی مطلق و ناامیدی، سراغش را گرفتیم که کجاست، چرا دوباره برنمی‌خیزد، نمی‌بینید که فرزندان ایران در چه ملال آدم‌کش اهریمنی گرفتارند، نکند وهمی باشد؟
نه افسانه بود و نه دروغ و نه فریب!
دوباره از خاکستر برخاسته، نمی‌بینیدَش؟

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم #تاریخ #اجتماع
🖤 چهلمین روز آن جان‌های پاک و بزرگ ...

🖼 کاری از هنرمندی گمنام

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#اجتماع #ایران #یادمان 👑 #گزارش_این_روزها
2024/09/27 11:18:55
Back to Top
HTML Embed Code: