Telegram Web Link
ساسان آقایی
✍🏻 گزارش زنده(۳)؛ مناظره به ایران کشید! ◀️ #لایو 🇺🇸 #انتخابات_آمریکا ۲۷ ⤴️ گزارش زنده ۱ و ۲ ⤵️ ادامه‌ی گزارش در این‌جا (لینک) 5⃣5⃣ توییت‌های دو کاندیداها ترامپ: پنس داره عالی عمل می‌کنه و هریس ماشین گاف داده / بایدن: کاملا، امشب همه بهت افتخار می‌کنیم 4⃣5⃣
گزارش زنده(۴)؛ چه کسی برنده شد؟

◀️ #لایو 🇺🇸 #انتخابات_آمریکا ۲۸
⤴️ گزارش زنده ۱، ۲، ۳

8⃣5⃣ تحلیل آخر؛ مناظره‌ی حرفه‌ای‌ها
همان جوری که پیش‌بینی می‌شد، مناظره میان پنس و هریس، متفاوت از مناظره‌ی روسای‌شان و جذاب و حرفه‌ای از آب درآمد. دو معاون اول، خیلی کم وسط حرف‌های دیگری دویدند و از فرصت‌های کوتاه خود برای بازگویی دیدگاه‌های‌شان بهره‌ی کافی بردند. هم هریس و هم پنس می‌توانند مدعی شوند که امشب از پس حریف برآمده و بازنده نبوده‌اند. هریس خیلی روشن روی کوید۱۹ همه‌ی سرمایه‌هایش را ریخته بود و پنس چند ضربه‌ی کاری به او وارد کرد؛ آن‌جایی که بر سر طرح دموکرات‌ها برای افزایش اعضای دیوان عالی، خِر هریس را گرفت یا جایی که کارنامه‌ی او در برخورد با رنگین‌پوستان را در دوران در اختیار داشتن دادستانی کل کالیفرنیا یادآوری کرد. مناظره امشب البته رای زیادی را جابه‌جا نخواهد کرد اما احتمالن به جمهوری‌خواهان انگیزه‌ی بیش‌تری خواهد بخشید تا جلوی طرح‌های پوپولیستی بایدن بایستند؛ هریس جز بحث افزایش مالیات شرکت‌ها و دفاع از بیمه‌ی همگانی، همه‌ی برگ‌های دیگر پوپولیسم را هم همین امشب خرج کرد؛ نه‌تنها وعده‌ی واکسن رایگان کرونا برای همه را داد که حتا از آزادسازی ماری‌جوآنا هم نگذشت. در برگزاری این مناظره قانع‌کننده هم‌چنین نباید از اجرای حرفه‌ای و هوشمندانه‌ی رزا پیج گذشت که همیشه به موقع می‌دانست چه باید بکند تا مناظره از دستش خارج نشود. اجرای او الگویی‌ست که می‌تواند در مناظره‌ی ۱۵ اکتبر ترامپ و بایدن استفاده شود تا بلکه بالاخره از دو کاندیدای اصلی هم مقداری آداب سیاست‌دانی و‌ سیاست‌ورزی ببینیم؛ معاون اول‌های‌شان که در این زمینه فعلن از آن‌ها سبقت گرفته‌اند!
👋 بامداد پنج‌شنبه، ۷:۱۵ دقیقه صبح است که گزارش زنده‌ی امشب را به پایان می‌برم

7⃣5⃣ توییت دوباره‌ی ترامپ: مایک پنس، برنده بزرگ!

6⃣5⃣ روزنامه‌نگاران نزدیک به دو حزب، هر کدام، اردوگاه خود را پیروز امشب دانسته‌اند و در حال تجلیل از نماینده‌ی خود در مناظره‌ی امشبند

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🖤🖤🖤🖤 ‏زندگی رشک‌برانگیز ‎#شجریان که جای افسوس ندارد‌ تنها حسرتش می‌ماند که چند دهه برای ما از "شام تاریکی" فریاد برآورد که سحرش می‌آید و حالا می‌رود بی‌آن‌که این کاشانه را بی‌ظلم ظالم ببنید؛ فراموش‌ناشدنی برای همه‌ی نسل‌ها!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#یادمان
استاد شجریان
از خون جوانان وطن
📻 #شبانه ۱۸۵

از خون جوانان وطن، لاله دمیده
از ماتم سروِ قدشان، سرو خمیده
چه کج رفتاری؛ ای چرخ
چه بدکرداری؛ ای چرخ
سرِ کین داری؛ ای چرخ
نه دین داری، نه آیین داری، ای چرخ!
نه دین داری، نه آیین داری؛ ای چرخ!

🖤 تصنیف "از خون جوانان وطن لاله دمیده" از عارف قزوینی با صدای ملکوتی محمدرضا شجریان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #عارف_قزوینی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤 #یادمان 📹 #فیلم

"من تو مملکت خودم برای مردم خودم، اجازه ندارم بخونم"

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شجریان
🖤 #یادمان 🌀 #توییت‌باز

بگذار جنازه‌ات را بدزدند، بگذار عاشقانت را با باتوم‌هاشان پذیرایی کنند، بگذار گله‌ی دزدها و وقیحان بر پیکرت نماز بگذارند، بگذار همه‌ی راه‌ها را به توس ببندند؛ اما مگر همین‌جا تمام می‌شود؟ مگر #فردوسی رفت که #شجریان هم برود! یک روزی نسل‌هایی که یک عمر صدای‌شان بودی، کنار هم به خیابان‌ها سرازیر می‌شوند؛ تعویق دارد، تعطیل ندارد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
Forwarded from کمپین سیب‌زمینی
#مورد_کمک ۸

در طول یک سال اخیر، البسه‌ها، کیف و کفش به نسبت نو را جمع‌آوری کرده‌ایم که در حدود یک وانت می‌شود. قصد ارسال آن‌ها را با روستاهای بوشهر داریم تا یکی از همراهان همیشگی کمپین میان نیازمند توزیع کنند.
بخشی از لباس‌ها در این مدت به خشک‌شویی داده شده‌اند و مرتب و آماده‌ی تحویلند، بخش دیگری از آن‌ها نیازمند خشک‌شویی هستند. برای هزینه‌ی خشک‌شویی و ارسال برآورده شد، حدود ۲.۵ میلیون تومان کافی به نظر می‌رسد.
جمع‌آوری کمک‌ها از این لحظه تا ۷۲ ساعت دیگر ادامه خواهد داشت. حتمن و حتمن پس از واریز اطلاع بدهید تا ریز دریافتی‌ها به روز شود؛ با سپاس 🙏





🔸 شماره کارت:
۵۰۲۲ - ۲۹۱۰ - ۸۱۱۶ - ۹۴۵۸
پاسارگاد - ساسان سمندی

🔸️ ارتباط با ادمین:
@SasanAghaei2

💙❤️ @SibZaminiG
📸 #عکس_روز

در اتفاقی نادر، #خپل_پیونگ‌یانگ دیشب در برابر چشمان مردم کره‌ی شمالی اشک ریخت و از آن‌ها بابت ناکارآمدی‌ها پوزش خواست. کیم جونگ اون دیروز برای نخستین بار پس از ماه‌ها دست و پنجه نرم کردن با بیماری، در یک مراسم بزرگ رسمی سخنرانی می‌کرد. او در رژه‌ی بزرگ ارتش #کره_شمالی شرکت کرد که به مناسبت ۷۵ سالگی حزب کمونیستی "کیم‌ها"، یا همان حزب کارگر این کشور برگزار می‌شد. خپل پیوینگ‌یانگ که عمل‌کرد حکومتش در آمار "صفر" #کرونا!!! را می‌ستود، آرزو کرد که کره‌ی جنوبی نیز از شر کوید۱۹ رها شود؛ صفر بیمار مبتلا به کوید۱۹ در کره‌ی شمالی به خوبی بیان‌گر شفافیت آمار و اطلاعات در این کشور و کشورهای مشابه است!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل

🔻 دوباره بخوانید 🔻
✍🏻 آیا اون مرده است؟
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📻 #شبانه ۱۸۶

یکی از کم‌نظیرترین اجراهای "مرغ سحر" با صدای ماندگار محمدرضا شجریان در کنسرت بم و شکستن بغض‌های چند نسلِ در اسارت؛ تصنیفی همیشه شرح حال؛ #ببیند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #ملک‌الشعرای_بهار #شجریان #فیلم
👁داعش؛ نابودی یک انقلاب
✍🏻 داستان واقعی سوریه چه بود و در آن‌جاچه گذشت؟

1⃣ #یادداشت در دو قسمت، قسمت ۱

در اوایل سال ۲۰۱۲ در فیس‌بوک نوشتم که ورود ‎داعش به زمین ‎سوریه یک نقشه‌ی دقیق از سوی اسدیست‌هاست تا زمانی که ۶۵ درصد خاک سوریه از کنترل‌شان خارج شده، حلب شرقی از دست‌شان رفته و تظاهرات تا میدان عباسیین دمشق رسیده، ورق را بگردانند! فرنگی‌کارها در عملیاتی سازمان‌یافته متهمم کردند که درگیر ‎#توهم_توطئه ام اما همه چیز مثل روز روشن بود؛ نخستین ورود 'جبهه نصرت' به زمین ‎#سوریه در حلب شرقی بود، جایی که 'ارتش آزاد سوریه' و مردم آن را از چنگ اسد بیرون کشیده بودند و حالا دوباره باید می‌جنگیدند آن‌هم با قبیله‌ای از آدم‌خوارها؛ جنگی که انگار ناگهان نازل شده بود!

‏هدف‌های بعدی داعش (که از دل جبهه نصرت بیرون آمدند) نیز همه سرزمین‌هایی بودند که حالا به جای ‎#اسد، شوراهای محلی انقلاب سوریه به پایتختی دیرالزور آن‌ها را اداره می‌کرد. حجم رفتار وحشیانه‌ی آن‌ها در نبرد با نیروهای وابسته به ارتش آزاد حتا امروز هم غیرقابل توصیف است. آن‌ها اگر به دست ‎#داعش می‌افتادند، مثله می‌شدند، سرهاشان را قطع می‌کردند، زنده زنده آتش‌شان می‌زدند. خلیفه‌ی داعش انجام هر جنایتی با نیروهای وفادار به جنبش ‎سوریه را مجاز برشمرد؛ هر‌کاری!

فیلم‌هایش که درآمد، جهان شوکه شد، یکه خورد! و هم زمان ماشین پروپاگاندا هم به راه افتاد. بسیاری از آن "فیلم‌های ژانر وحشت حرفه‌ای" که دیدید و بر خود لرزیدید، از رفتار داعشی‌ها با نیروهای سوری بودند اما سیستم تبلیغاتی حکومت سوریه با هدایت دیس‌اینفورمیشن بین‌المللی روس‌ها این فیلم‌ها را با تیتر "رفتار وحشیانه مخالفان اسد" به افکارعمومی جهان قالب کرد تا سناریو پیش برود؛ تیتر بیش از اندازه برای‌تان آشنا نیست؟

‏در جوی از ترس و ارعاب نسبت به دشمن جدید که از پول و تجهیزات جنگی پیش‌رفته نسبت به تجهیزات دست‌ساز ارتش آزاد برخوردار بود و نیروهایش در ۲ سال جنگ با ارتش تا بن دندان مسلح اسد هم فرسوده بودند، داعش به سرعت زمین‌های بیرون کشیده شده از چنگ اسد را از آن خود کرد. در بیش‌تر جنگ‌های داعش و ارتش آزاد، نیروهای سوری به شکل هدفمند در زمین از سوی داعش و هم‌زمان از هوا از سوی نیروی هوایی اسد هدف قرار گرفتند که فرجام این نبردها را از پیش روشن می‌کرد. بسیاری از فرزندان پاک سوریه که با هدف رهایی و داشتن آرمان‌های پاک برای کشورشان به ارتش آزاد پیوستند، در همین جنگ‌ها، جان باختند و جان‌شان پوچ شد.

‏هم‌‌زمان داعش توانست با استفاده از ارتباطات گذشته‌ی برخی نیروهایش با بخشی از اسلام‌گرایان درون یگان‌های متنوع ارتش آزاد، ساز اختلاف در جبهه‌ی سوری‌ها را کوک کند؛ بخشی از آن‌ها را جذب کرد، بخشی را به تحریک علیه دیگر گروه‌ها واداشت و یک اختلاف داخلی و نظری نیز میان نیروهای سوری بسیار‌ پررنگ شد؛ "در وضعیت جدید، باید با داعش بجنگیم یا اسد؟"

ارتش آزاد به عنوان تنها واقعیت روی زمین در جبهه‌ی مخالفان و در عمل هرگز هم رهبری متمرکزی نداشت، زیر فشار سنگین نظامی، کاهش میدان عمل و توان روحی، و در پی شکست‌های پی‌درپی در برابر دشمن نو، چندپاره شد؛ گروهی داعش را هدف اصلی می‌دانستند، گروهی هم‌چنان با اسد می‌جنگید، گروهی دیگر به تحکیم قدرت در اراضی در اختیارشان پرداختند که هرگز ابدی نشد و حتا برخی دیگر به توافق‌های موقتی با داعش رسیدند که در نهایت هرگز دشمن‌شان به آن پایبند نبود؛ ارتش آزاد فروپاشید و زمین‌هایی که وجب به وجب با خون جوانان سوری رها شده بود، از دست رفتند.

‏در یک سال، حکومت اسد که در پایان ۲۰۱۱ تا میانه‌ ۲۰۱۲ در آستانه‌ی سقوط کامل بود؛ ورق را با کمک داعش برگرداند. آن‌ها نقش دوگانه‌شان را بسیار خوب ایفا کردند؛

1⃣ در‌ سپهر جهانی، ماموریت داشتند که جهان را بترسانند؛ رل اصلی پروپاگاندایی که به افکارعمومی می‌گفت "مخالفان اسد از خودش بدترند"

2⃣ در زمین سوریه؛ کنار زدن ارتش آزاد و در اختیار ‌گرفتن سرزمین‌هایی که در اختیار نیروهای سوری بود؛ داعش قرار بود نقش #محلل را بازی کند، زمین‌های از دست‌رفته‌ی اسد را بازپس بگیرد تا در زمان پایان قراردادش آن‌ها را به حکومت اسد بازگرداند؛ نقشی که به خوبی از پسش برآمد ...

⤵️ ادامه در پایین ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #توییت‌باز #رشته‌توییت
👁 داعش؛ نابودی یک انقلاب
✍🏻 داستان واقعی سوریه چه بود و در آن‌جاچه گذشت؟

2⃣ #یادداشت در دو قسمت، قسمت ۲

⤴️ ... ادامه از بالا

‏چند واقعیت مهم در این‌جا وجود دارد؛ در تمام مدت حدود ۶ سال ظهور و بروز داعش، منهای ۱.۵ سال آخر، ارتش اسد وارد هیچ نبردی با داعش و در مواضع داعش نشد، شهرهایی مانند رقه و دیرالزور که روزگاری در زمان ارتش آزاد شبانه‌روز زیر بمب‌های بشکه‌ای نیروی هوایی اسد داشت نیز پس از افتادن به دست داعش تا ماه‌های آخر هرگز از سوی نیروی هوایی اسد یا پوتین هدف قرار نگرفتند. و ‎#داعش هرگز به سرزمین‌های تحت کنترل ‎#اسد حمله نکرد؛ از اول تا آخر ماجرا!

آن‌ها دستگاهی بودند که نوار را از آخر به اول می‌خواند و قسمت‌های مهمش را حذف می‌کرد تا روایتی قابل‌قبول از سوریه ساخته شود؛ این روایت ساختگی در کشورهای منطقه، روسیه و در اروپا و آمریکا به خورد مردم داده شد و سیاست‌مداران بهره‌اش را بردند؛ سود نظام ‎#ایران و ‎#روسیه که روشن است، کشورهای دیگر منطقه هم از برند بدنام داعش در نبرد ژئوپلیتیک استفاده کردند و اما اوباشی که در کاخ سفید و اروپا نشسته بودند، چه سودی داشتند؟

‏آن‌ها به رهبری جنایت‌کارانه‌ی ‎#اوباما سکوت خود را با رنگ و لعاب دادن به پروپاگاندای روسی داعش توجیه کردند. حالا می‌بینیم که آن پلیدِ شریر از اول تا آخرش را می‌دانسته (رجوع به ایمیل‌های هیلاری کلینتون) و اساسن مگر می‌شود نمی‌دانست با آن دستگاه معظم اطلاعاتی ‎#آمریکا که در سوریه واقعن چه خبر است؟!

اوباما از پیش از ساخت داعش تصمیم گرفته بود یکی از اعضای ‎#محور_شرارت باشد، کشوری که به چشم می‌دید جوان جوان می‌دهد تا از یوغ ۵۰ سال بردگی نجات یابد را رها کند و کار رفقایش در جبهه‌ی اسد، توجیه سکوت و بی‌عملی این آشغال را آسان کرد؛ شبیه هدیه‌ی یک فیلم وحشت برای شب کریسمس بود.

داستان #سوریه، بی‌تردید بزرگ‌ترین تراژدی قرن ۲۱م است؛ با ۶۰۰هزار قربانی و میلیون‌ها آواره، با ویرانی کامل یک کشور زیر بمباران حکومتش! و البته درخشان‌ترین الگوی "جعل عمیق" تاریخ که در آن از اینترنت، دیس‌اینفورمیشن و پول بی‌حساب در مقیاس جهانی استفاده شد تا همه چیز وارونه شود.

به این‌که روزی ‎#عدالت برای این تراژدی بی‌انتها جاری شود، امیدی نیست اما دوباره آرزویم در روز رفتن اوباما از کاخ سفید را تکرار می‌کنم؛ امیدوارم جنازه‌های کودکان سوری هرگز تا لحظه‌ی مرگ رهایش نکند، هر شبش را کابوس کند، امیدوارم زنده باشم و ببینم بدترین عذاب را می‌کشد و به بدترین شکل می‌میرد!

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #توییت‌باز #رشته‌توییت
✍🏻 ماجرای ایمیل‌های هیلاری چیست؟

🗂 #گزارش

در دو روز گذشته گرد و خاکی درباره‌ی ایمیل‌هایی منسوب به هیلاری کلینتون که در این سایت (لینک) انتشار یافته، در توییتر فارسی برپا شده است. این موج البته از رسانه‌های عربی آغازید که به ویژه در کشورهایی مانند سعودی و مصر حسابی داغ شده. آیا ایمیل‌ها واقعی هستند و در آن‌ها چه آمده؟ من چند نکته‌ی مهم درباره‌اش را می‌نویسم؛

1⃣ مساله‌ی ایمیل‌های هیلاری سوژه‌ی تازه‌ای نیست. این ایمیل‌ها در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست‌جمهوری آمریکا و رقابت او با #ترامپ مطرح شد و ضربه‌ی نابودکننده‌ای را به کمپین هیلاری زد اما ایمیل‌ها از کجا آمد؟ هیلاری کلینتون در دور اول اوباما که وزیرخارجه بود، به جای استفاده از آدرس الکترونیکی وزیرخارجه‌ی آمریکا که تحت حفاظت نهادهای امنیتی این کشور است، از ایمیل شخصی برای بسیاری از مکاتبه‌های وزارت خارجه استفاده می‌کرد. یک بی‌مبالاتی اما جرمی نابخشودنی! تمامی مکاتبه‌های اداری و کاری وزرا و افراد دولتی در آمریکا، جزو سندهای دولتی‌ست. حالا نتیجه‌ی بی‌مبالاتی هیلاری چه بود؟ روس‌ها در جریان انتخابات ۲۰۱۶، همراه با سرورهای مرکزی دو حزب اصلی آمریکا، ایمیل شخصی هیلاری را هک کردند و به مجموعه‌ی گران‌بهایی از سندهای دولتی آمریکا و مکاتبه‌های یکی از حساس‌ترین وزارت‌خانه‌های این کشور، وزارت خارجه دست یافتند.  این سندها، بیان‌گر دیدگاه‌ها و سیاست‌گذاری‌های دولت #اوباما بود که در تحلیل خط‌مشی وزارت خارجه کمک شایانی به دشمنان آمریکا می‌کرد. افشای این تخلف که به تحقیقات گسترده‌ی اف‌بی‌آی انجامید، ضربه‌ی نهایی را به هیلاری کلینتون در انتخابات زد هرچند هرگز بابت سهل‌انگاری یا هر چه اسمش را بگذارید، محاکمه نشد و به زندان نیفتاد.

2⃣ این ایمیل‌هایی که حالا داغ شده، آیا مربوط به این اتفاق قدیمی‌ست؟ تا حد زیادی بله. در زمان لو رفتن هک ایمیل هیلاری کلینتون، سایت روسی ویکی‌لیکس خیلی اتفاقی! مجموعه‌ی این ایمیل‌ها را در دست داشت و منتشرش کرد، اصلن هم فکر نکنید، سرویس اطلاعات خارجی #روسیه این‌ها را به آسانژ داده بود و خدا‌ی‌ناکرده این 'قهرمان آزادی بیان' حقوق‌بگیر سازمان جاسوسی جهانی #پوتین است! مجموعه ایمیل‌هایی که به تازگی داغ شده، همان ایمیل‌های قدیمی‌ست که معلوم نیست چرا در وقتِ وقتش در منطقه موردتوجه قرار نگرفتند و الان به ناگهان دوباره انتشار یافته و سروصدا به پا کرده! پس ایمیل‌ها واقعی هستند البته من وقت نکرده‌ام همه‌ی ۳۵ هزارتایش را تطبیق بدهم که، شاید برای هدف‌های خاصی در بین این‌همه سند واقعی، یک سند ساختگی هم برای منظوری گنجانده شده باشد.

3⃣ در میان این مجموعه درباره‌ی #ایران ۱۵۴۱ ایمیل وجود دارد و درباره‌ی قاسم سلیمانی ۷ ایمیل. یک چیزی که خیلی بحث به دنبال داشت، سندی‌ست که از توافق سپاه با دولت وقت آمریکا برای تاسیس #داعش در سوریه می‌گوید. این احتمالن از برخی رسانه‌های عربی آمده و چنین سندی در ایمیل‌ها نیست، ساختگی‌ست. چیزی که این ایمیل‌ها به ما نشان می‌دهد، آگاهی دقیق #آمریکا از تمامی حرکت‌ها و اقدام‌های همه‌ی طرف‌های درگیر در #سوریه، #عراق و #یمن از روز اول است و تمایل آشکار دولت اوباما به "جاده خدا" دادن به دشمنان قدیمی این کشور مانند روسیه و ایران برای این‌که منطقه را در دست بگیرند، روی چه حسابی و با چه فکری، این واقعن شبیه یک راز است اما در سندها حتا شاهدیم که دولت اوباما مداوم در حال تلاش برای جلوگیری از گسترش نفوذ متحدان قدیمی‌اش مانند #عربستان است و به #اسراییل چه نگاه تمسخرآمیزی دارد! این سندها ثابت می‌کند که اوباما می‌دانست چه بر سر سوریه خواهد آمد و تصمیم گرفت با لیوان آبجویی در دست بنشیند و بزرگ‌ترین تراژدی قرن بیست و یکم را تماشا کند؛ به همین پفیوزِ شیاد، نوبل صلح هم داده‌اند!

4⃣ آیا ایمیل‌های تازه‌ای در راه است؟ وزارت خارجه‌ی آمریکا گفته هزاران ایمیل را که هیلاری پس از بالا آمدن گندش، از روی ایمیلش پاک کرده، توانسته از سرورهای وزارت‌خارجه بازیابی کند، ترامپ هم دستور از آرشیو خارج شدن این ایمیل‌ها و انتشارشان را داده است که انتظار‌ می‌رود قسمت‌هایی تازه‌ای از اوباماگیت در خاورمیانه و سراسر جهان را در آن‌ها بیابیم.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل #روزنامه‌نگاری

👇 پی‌نوشت 👇
یادداشت دیروز من با نام "داعش؛ نابودی یک انقلاب" (لینک ۱، لینک ۲) ارتباط مستقیمی به ایمیل‌های هیلاری یا سند ساختگی‌ای که در این متن از آن حرف زدم، نداشت و اشاره‌ای حاشیه‌ای در حد یک پرانتز به آن شده بود، چون برای برخی شائبه‌اش وجود داشت، گفتم دقیق‌تر بخوانندش.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👨‍🦼 لحظه‌ی آفرینش دوباره

📹 #فیلم

پس از سال‌ها رنج ابتلا به پارکینسون، کهنه سرباز بریتانیایی در این فیلم دوباره متولد می‌شود، دانش و تکنولوژی به او زندگی دوباره‌ای می‌دهد؛ لحظه‌هایی سرشار از عشق، احساس و زیبایی که تکنولوژی به انسان هدیه می‌کند.

در ‏این ویدیوی جذاب، پیش‌رفت خارق‌العاده در بهبود بیماری پارکینسون را خواهید دید. در سال‌های اخیر روش رایجی با نام DBS در آمریکا و اروپا برای بهبود مبتلایان بهبود پارکینسون استفاده می‌شود که هرچند برای تمامی مبتلایان موثر نبوده اما در گروهی از مبتلایان به پارکینسون، یک معجزه‌ی واقعی می‌کند. در این جراحی، پزشکان الکترودهایی در مغز بیماران کاشته می‌شود تا با ارسال سیگنال‌های الکترونیک به آن ناحیه از مغز که مسوول حرکتی بدن است، این بخش را کنترل کند. فیلم لحظه‌ی فعال شدن الکترودها از سوی پزشک در یک بیمار مبتلا به پارکینسون را نشان می‌دهد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#دانش #روزمرگی #سلامتی
👽 به شبکه‌ی سانسور اطلاعات خوش آمدید!

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

شبکه‌ی اجتماعی توییتر که در کنار فیس‌بوک و گوگل در جهان امروز ما، شاه‌راه اطلاعات و دیتا هستند و منبع حیاتی نشر خبررسانی، این روزها دست به سانسور تعمدی اطلاعات می‌زنند؛ اتفاقی که می‌تواند تمام رویاهایی که با اینترنت درباره‌ی آزادی بیان نامحدود بشر داشتیم را نابود کند.

در تازه‌ترین دور سانسور گسترده‌ی اطلاعات، توییتر حساب شخصی مدیر خبری کاخ سفید را بن کرده است! دلیلش؛ چون کایلی مک‌انانی، در جریان کارزار انتخاباتی آمریکا، خبرهایی را منتشر می‌کند که دموکرات‌ها و توییترِ دموکرات جک دورسی (مدیر توییتر) دوست ندارند بشنوند! تقریبن در کره‌ی شمالی هم همین وضعیت برقرار است؛ کیم اون آدم‌هایی که ممکن است خبرهایی داشته باشند که او دوست ندارد بشنود را سر به نیست می‌کند.

این فاجعه‌ی اخیر که در ادامه‌ی برچسب "گم‌راه‌کننده بودن" زدن به هر توییت رییس‌جمهور آمریکاست و در عمل متهم ساختن او به تحریف افکارعمومی اما همه‌ی موضوع نیست. توییتر دیشب اکانت روزنامه‌ی نیویورک‌پست را هم بسته که دیگر داد هر آدمی در #آمریکا را درآورده. دلیل این یکی چیست؟ انتشار گزارشی که در آن آمده؛ هانتر، پسر #بایدن، برای تاجری اوکراینی دلالی کرده تا با پدرش که معاون اول رییس‌جمهور وقت آمریکا بود، ملاقات کند و دست به معامله‌هایی بزند؛ مساله‌ای که تازه نیست و #ترامپ هم در مناظره به آن اشاره کرده بود.

توییتر بابت انتشار این گزارش اکانت نیویورک‌پست را بن کرد که خشم بسیاری را برانگیخته و سبب عقب‌نشینی جک دورسی هم شده است. فراموش نکنید که این شبکه‌ی سانسور اطلاعات در ماه‌های اخیر، بسیاری از گزارش‌ها و ادعاهای ضدچینی علیه حزب کمونیست حاکم این کشور را با موضوع #کرونا که به منشا آن ارتباط داشته باشد را از دسترس خارج کرده و تنها در یکی از شاهکارهایش اکانت دکتر لی منگ یان است که در پژوهش مفصلی هم‌راه سه تن از هم‌کارانش به این نتیجه رسیده که "کوید ۱۹ در آزمایشگاه‌های #چین ساخته شده است" (دکتر لی و پژوهش را در این گزارش دنبال کنید!) قدرتی که توییتر، فیس‌بوک و تا حدی هم گوگل برای گمراه کردن افکارعمومی یافته‌اند و برپایی سانسور گسترده، سازمان‌یافته و هوشمند علیه هر چیزی که دوست ندارند، هراس‌انگیز است!

👇🏼 #رشته‌توییت خوبی از " The Resolute Nihilist" را در همین باره بخوانید 👇🏼

‏با وجود این‌که به کلی آدم خوش‌بینی نیستم ولی اصلن تصور نمی‌کردم آمریکا به این سرعت به این درجه از کنترل اطلاعات برسه. توی نشست پرسش و پاسخ از مدیران گوگل در کنگره پس از انتخابات ۲۰۱۶، پرسش اصلی این بود: 'چی کار کنیم که در آینده با یک "Trump situation" دیگه مواجه نشیم؟' جواب رو داریم این روزها می‌بینیم. سه غول بزرگ گوکل، فیسبوک و توییتر شریان حیاتی اطلاعات رو در دست گرفته‌اند.

به این فکر کنیم که ترامپ خوب یا بد، قهرمان یا دلقک، هرچه که هست منتخب قانونی مردم آمریکا و روی کاغذ و قدرتمندترین فرد روی زمینه. اگر این شرکت‌ها این‌قدر قدرتمند شده‌اند که به این راحتی سخنان این «قوی‌ترین فرد» و منصوبانش رو سانسور می‌کنند، اگر کل حساب روزنامه‌ای مثل نیویورک‌پست رو مسدود می‌کنند، با این روند چهار سال دیگر به کجا می‌رسند و با آزادی بیان شهروند عادی چه می‌کنند؟

این سخن مشهور که «با حرف تو مخالفم، اما جانم را می‌دهم تا حرفت را بزنی» بیش‌تر وقت‌ها اشتباه فهمیده شده. این سخنی از سر فداکاری و از خودگذشتگی نیست. اتفاقن خودخواهانه ولی دوراندیشانه است. فلسفه این حرف این است که آن نیرویی که امروز مخالف من را خفه می‌کند، فردا به اژدهای هفت‌سری بدل خواهد شد که من و امثال من را هم خواهد بلعید. پس تا با بلعیدن مخالف من بزرگ‌تر و قوی‌تر نشده باید جلویش را بگیرم!

کسانی که از آقایی به نام دونالد ترامپ نفرت بی‌حد دارید و قطب‌نمای سیاسی‌تان براساس میزان دوری و نزدیکی از این شخص تنظیم شده، این فرد ۷۵ سال سن دارد و در بدترین حالت چهار سال دیگر می‌تواند فعال بماند. پس از او ما می‌مانیم و دیوارهای کجی که تا ثریا کج خواهند رفت. تاریخ نشان داده آزادی‌های فردی وقتی گرفته شوند دیگر با زبان خوش پس داده نخواهند شد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روزنامه‌نگاری #توییت‌باز
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👁 قدرت، وطن، غرور، عشق، جنون،‌ نفرت

📹 #فیلم

آن‌قدر جهان پس از‌ #کرونا تغییر کرده که یادمان رفت، پس از حدود یک دهه، امسال نخستین سالی بود که خبری از انتظار کشیدن برای فرا رسیدن قسمت تازه‌ای از بزرگ‌ترین داستان عصر ما، گیم‌آوتروز نبود؛ سریالی که ۱۷ آپریل ۲۰۱۱ با پخش نخستین قسمت و یک معرفی ناب از شخصیت‌های کلیدی سریال در شمال هفت‌اقلیم آغاز شد و تقریبن هر سال با سیزن تازه‌ای، علاقه‌مندانش را شگفت‌زده می‌کرد، به جز آخرین‌ سیزن که آن هم جور دیگری همه را شگفت‌زده کرد با سرهم‌بندی چند داستان پایانی که هر کدام یک سیزن دیگر‌ نیاز داشتند.

حالا هواداران #گات منتظر اسپین‌آف‌هایی هستند که اچ‌بی‌او قول داده درباره‌ی داستان‌های پیش از تاریخ اصلی سریال از روی کتاب‌های جرج آر.آر مارتین بسازد. گات سریالی‌ست که انگار ما را هرگز رها نمی‌کند. این ریویوی دیدنی از سریال را #ببینید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👇 بد نیست بخوانید 👇
✍🏻 جهان بی‌پایان گیم‌آوترونز
✍🏻 شب بازماندگان، بامداد مردگان
📹 تیتراژ فوق‌العاده‌ی گات با یکی از بهترین اجراهای زنده‌ی رامین جوادی
✍🏻 درباره‌ی نسبت ما و انتخابات آمریکا

🇺🇸 #انتخابات_آمریکا ۲۹

اگر کسی بگوید که انتخابات آمریکا بر سرنوشت کره‌ی مریخ بی‌اثر است، من به بلاهتش می‌خندم. این انتخاباتی‌ست که حقش این است تمامی مردم دنیا در آن حق رای داشته باشند چه، در سرنوشت بسیاری از ملت‌ها تاثیر به‌سزایی دارد؛ درباره‌ی #ایران که دیگر مانند خورشید روز روشن است و چه نمونه‌هایی به‌تر از اوباشانی مانند #کارتر و #اوباما برای تاثیر در سرنوشت ما! پس این تکلمه درباره‌ی اثر انتخابات آمریکا بر معادله‌های سیاسی ایران نیست، درباره‌ی فضای قطبی و سفید و سیاهی‌ست که برخی ترسیم کرده‌اند که اگر یک نفری رفت به "آن دیگری" رای داد، انگار خیانتی به مملکت کرده قابل پیگیری و مجازات. بگذاریم آدم‌ها با مختصات ذهنی خودشان، آزادانه تصمیم بگیرند؛ این بهترین تمرین دموکراسی‌ست که نیازش داریم.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #فیلم

یه روز آزادیم که هر کجا خواستیم برویم و هر وقت خواستیم برگردیم ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روزمرگی #خانواده #تجربه
🔶 ما را چه به نئولیبرالیسم؟
▪️چرا مخالفت با نئولیبرالیسم به فصل مشترک بیش‌تر جریان‌های شبه‌روشن‌فکری تبدیل شده؟!

1⃣ #یادداشت | دو قسمت، قسمت یک 
✍🏻 مهدی الیاسی

نزدیک به سه دهه است که نئولیبرالیسم به دشنام رایج در ادبیات گفتاری و نوشتاری طیف وسیعی از معترضان به معضل‌ها و کاستی‌های موجود در جهان بدل شده. فعالان ضد #سرمایه‌داری، مخالفان جهانی شدن، سندیکا‌های کارگری، فعالان محیط زیست، روشن‌فکران پست مدرن و ... برای نشان دادن ریشه‌ی مشکلات موجود جهان یا آن‌چه به گمان آنان مشکل تلقی می‌شود، انگشت اتهام را به سوی #نئولیبرالیسم نشانه گرفته‌اند. امروز می‌توان نئولیبرالیسم را مخرج مشترک دشنام‌های کنش‌گرانی دانست که ضدیت با فرایند‌ها و رویه‌های موجود در جهان را مبنای کنش خویش قرار داده‌اند.

آن‌چه در لوای ضدیت با نئولیبرالیسم در کشور‌های غربی و اقتصاد‌های سرمایه داری در جریان است، البته چندان عجیب و غیر قابل فهم نیست، اما ماجرا از آن‌جا جالب می‌شود که در #ایران نیز عده‌ای مدعی‌اند اجرای سیاست‌های نئولیبرال در قالب برنامه‌های توسعه پس از پایان جنگ ایران و عراق، عامل بسیاری از کاستی و پلشتی‌های موجود است و مداوم نسبت به خطر رشد نیرو‌ها و جریان‌هایی که به باور آنان "نئولیبرال" هستند هشدار می‌دهند! آیا به راستی هیچ‌گاه در ایران سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال اجرا شده که اکنون نئولیبرالیسم باید پاسخ‌گوی عارضه‌ها و کاستی‌های خود باشد؟ اصلن نئولیبرالیسم چیست؟ آیا نئولیبرالیسم همان چهره مخوفی است که که مخالفانش ترسیم کرده‌اند؟ آیا از نئولیبرالیسم چیزی هم می‌توان آموخت؟ آیا از آموزه‌های نئولیبرال را می‌توان برای زدودن برخی نامطلوبی‌ها در سپهر عمومی کشور به کار بست؟

🔻 نئولیبرال‌ها چه می‌گویند؟

نئولیبرالیسم اندیشه‌ای‌ست که گرچه با حضور دولت در تولید و تجارت مخالف است و تحقق شرایط آزاد در چارچوب مکانیسم بازار را تایید می‌کند اما برای برآوردن آزادی، «اقتصاد رقابتی» را پیشنهاد می‌کند. به باور نئولیبرال‌ها، لیبرالیسم به خوانش امروزی آن، به جای آن که به فکر «آزادی رقابت» باشد، آزادی انتزاعی را مورد توجه قرار می‌دهد و در همین آزادی انتزاعی به از میان رفتن رقابت و ایجاد انحصار می‌انجامد.

برخی قاعده‌های اساسی نئولیبرالیسم این‌هایند:

👈🏼 تمرکز‌ها و ایجاد قدرت، رقابت را مختل می‌کند. دولت وظیفه دارد به وسیله‌ی وضع قانون و نظارت، رقابت را حفظ کند.

👈🏼 ثبات ارزش پول از طریق سیاست‌های مناسب چرا که تورم از اساس پدیده‌ای پولی است.

👈🏼 مسوولیت کامل هر بنگاه اقتصادی در قبال کسب و کار خود.

👈🏼 تضمین مالکیت فردی و آزادی قرارداد به استثنای قرارداد‌هایی که موجب ایجاد انحصار می‌شود.

مهم‌ترین آموزه نئولیبرالیسم را می‌توان تبیین رابطه دولت و بازار و تشریح وظایف دولت دانست. در اینجا است که نئولیبرالیسم، بازار آزاد رقابتی را نه وضعی طبیعی که شرایطی ناپایدار معرفی می‌کند که دولت باید آن را ایجاد و نسبت به پویایی و تداومش، متعهد باشد. رسالت دولت وضع قوانینی‌ست که رقابت را ضمانت کند. دولت تنها باید قاعده‌های بازی را تعیین کند و با ایجاد فضای قانونی، جریان آزاد رقابت را در این چارچوب ممکن سازد. از نگاه نئولیبرال‌ها، عدم مداخله دولت در اقتصاد به مفهوم بی‌تفاوتی نسبت به انحصار‌ها نیست و دولت مجاز است برای استقرار مجدد شرایط رقابت، مداخله کند و برای ایجاد آزادی عملی، آزادی انتزاعی را نقض کند (به پی‌نوشت نگاهی بی‌اندازید). از نظر نئولیبرال‌ها، آزادی‌خواهی انتزاعی گروهی از لیبرال‌های کنونی، تنها آزادی برای آزادی است، نه آزادی برای ایجاد رقابت.

⤵️ ادامه در پایین ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_آزاد #اقتصاد_ایران
#لیبرالیسم‌محافظه‌کار

👇 پی‌نوشت 👇
برای نمونه می‌توانید به شکایت اخیر دولت آمریکا از غول اینترنت و فن‌آوری، #گوگل اشاره کرد که بر مبنای قانون ضدانحصار در آمریکا رخ داده است

📍 در مجموعه #درس‌گفتارهای_لیبرالیسم_و_محافظه‌کاری به خوبی مکتب کلاسیک لیبرالیسم و انحراف در ابتدای قرن بیستم و بازگشت به نئولیبرالیسم را موشکافی کرده‌ام که می‌توانید در این‌جا بخوانید:

🔻 ۱ - در دفاع از فردیت (لینک)
🔻 ۲ - نزاع تاریخی لیبرالیسم (لینک)
🔻 ۳ - سرمایه‌داری؛ بنیاد جامعه‌ی لیبرال (لینک)
🔻 ۴ - جنگیدن برای دموکراسی (لینک)
🔶 ما را چه به نئولیبرالیسم؟
▪️چرا مخالفت با نئولیبرالیسم به فصل مشترک بیش‌تر جریان‌های شبه‌روشن‌فکری تبدیل شده؟!

2⃣ #یادداشت | دو قسمت، قسمت یک
✍🏻 مهدی الیاسی

⤴️ ... ادامه از بالا

... پرسش اساسی اما این است که آیا به راستی آموزه‌های نئولیبرال حتا در اقتصاد‌های #سرمایه‌داری و کشور‌های غربی به تمامی اجرا شده که بتوان آن را مسوول کاستی‌های کنونی دنیا دانست؟ این یک جدل جهانی‌ست اما ادعای اجرا شدن نئولیبرالیسم در ایران را دیگر طنز هم نمی‌توان نامید، این ادعا بیشتر یه هزل و هجو شبیه است!

واقعیت این است که در تمامی کشور‌های غربی (پیش و پس از جنگ جهانی دوم) بیش از هر مکتبی، آموزه‌های کینز راهنمای عمل سیاست‌گزاران بوده است. صاحبان قدرت همیشه علاقه‌مند به حضور فعال در اقتصاد و شراکت در منابع ثروت هستند و کینز بیش از هر اقتصاددان دیگری، جواز چنین حضوری را برای سیاسیون صادر می‌کند. از این رو همیشه کینزین‌ها، مشاوران مطلوب و مورد علاقه رییس‌جمهوران  و نخست‌وزیران کشور‌ها هستند.

میلتون #فریدمن در مقدمه‌ی کتاب «راه بندگی» نوشته #هایک می‌گوید؛ پس از جنگ جهانی دوم هر چه‌قدر بیش‌تر از سوی دولت‌مردان تشویق شدیم و برای ما مراسم تقدیر برگزار شد، دقیقن بیش‌تر برخلاف فکر و اندیشه‌های ما عمل شد. پس از #جنگ_جهانی_دوم میزان مداخله‌ی دولت‌های غربی در اقتصاد (حتا در #آمریکا) مداوم سیر صعودی داشته و همیشه نسبت بودجه دولت‌ها به تولید ناخالص داخلی رو به افزایش بوده. در آمریکا سهم دولت در اقتصاد از ۲۵% در سال ۱۹۵۰ به حدود ۴۵% در دهه‌ی نود میلادی رسید.

با نگاهی به این وضعیت جهان‌شمول، آن وقت باید گفت در #ایران که هرگز نمی‌توان از تاثیر اجرای سیاست‌های نئولیبرال سخن گفت، زیرا از اساس تاسیس سازمان برنامه در ایران و تدوین برنامه‌های توسعه در تفکر سوسیالیستی و اعتقاد به برنامه‌ریزی و هدایت اقتصاد، ریشه داشت و اجرای تمامی برنامه‌های توسعه چه پیش و چه پس از انقلاب، تنها به تملک و تسلط دولت‌ها بر منابع تولید و توزیع ثروت منتهی شده.

نئولیبرال نامیدن برخی برنامه‌های توسعه‌ اجرا‌شده در کشور، تنها ادعایی توخالی‌ست که هیچ ما به ازای بیرونی ندارد و نتیجه‌ی اجرای آن برنامه‌ها نه تنها به برآورده شدن هیچ یک از موازین اساسی و زیرساخت‌های نئولیبرالیسم (که در قسمت یکم یادداشت آمد) نینجامید که حرکتی به شدت برخلاف آن موازین بود.

🔻 دولت‌گرایی نقاب‌دار

در جهانی که آنارشیست‌ها رویای انهدام نهاد دولت را در سر می‌پرورانند و سوسیالیست‌ها همواره در پی گسترش حیطه اختیار و حوزه دخالت دولت هستند، لیبرالیسم به دولت مقید و محدود می‌اندیشد.

در ایران، اما برخی برخی از کنش‌گران مدعی دموکراسی‌خواهی، مستمر بر مرزبندی و ضدیت‌شان با نئولیبرالیسم پای می‌فشارند. این‌ها باید توضیح دهند آیا به‌راستی امروز آن چنان که آنان مدعی‌اند، آموزه‌های نئولیبرال سدراه تحقق دموکراسی در ایران است یا آموزه‌ها و انگاره‌هایی که گسترش مداخله و بسط ید دولت‌ها و حکومت‌ها را توجیه تئوریک می‌کنند؟ امروز در ایران چه چیز بیش‌تر آزادی و دموکراسی را تهدید می‌کند؛ اقتدار دولتی که بر فراز تمامی طبقات نشسته یا سرمایه ی بخش خصوصی نحیف کشور که حتا توان حفظ حیات خود در مقابل فشار‌های حکومت را دارا نیست؟ آیا برجسته کردن خطری موهوم به نام نئولیبرالیسم یا اقتدار سرمایه در ایران، به این شبیه نیست که معلمی در یکی از روستا‌های دور افتاده و محروم کشور برای دانش آموزانی که از سوتغذیه رنج می‌برند از مضرات پرخوری برای سلامتی سخن بگوید؟

گرچه ضرورت نقد گزاره‌ها و اصول نئولیبرالیسم امری بدیهی‌ست اما آن‌چه بدیهی‌تر به نظر می‌رسد، قصد گروهی برای بازتولید دولت‌گرایی در زیر نقاب دشمنی با نئولیبرالیسم است. آیا حمله‌های مستمر به #اقتصاد_آزاد در ایران از سوی بیش‌تر جریان‌های شبه‌روشن‌فکری و اعتبار بخشیدن و خوش‌بینی به مداخله‌گری گسترده‌ی دولت در اقتصاد، راهی به سوی توسعه می‌گشاید؟ آیا چند دهه تبلیغ و دفاع از دولت‌گرایی در برابر اقتصاد آزاد واقعن ناموجود در ایران که به نیت اجرای عدالت اجتماعی و تحقق نسل دوم حقوق بشر (حقوق تامین اجتماعی) انجام می‌گرفت به جز افتادن در چاه فساد، تبعیض، رانت‌خواری و ناکارآمدی، نتیجه و ثمر دیگری هم داشته و تاکنون کمکی به تحقق نسل دوم حقوق بشر کرده است؟

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #اقتصاد_آزاد #اقتصاد_ایران
#لیبرالیسم‌محافظه‌کار

📍 در مجموعه #درس‌گفتارهای_لیبرالیسم_و_محافظه‌کاری به خوبی مکتب کلاسیک لیبرالیسم و انحراف در ابتدای قرن بیستم و بازگشت به نئولیبرالیسم را موشکافی کرده‌ام که می‌توانید در این‌جا بخوانید:

🔻 ۱ - در دفاع از فردیت (لینک)
🔻 ۲ - نزاع تاریخی لیبرالیسم (لینک)
🔻 ۳ - سرمایه‌داری؛ بنیاد جامعه‌ی لیبرال (لینک)
🔻 ۴ - جنگیدن برای دموکراسی (لینک)
📸 #عکس_روز

"غیرقابل توجیهه عقب‌مانده بودن و عاشق عقب‌ماندگی خود بودن، عاشق اشتباهات خود بودن، غیرقابل بخششه"

🎙 بهرام بیضایی

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تجربه #ابتذال_شر #روزمرگی
2024/09/24 15:23:10
Back to Top
HTML Embed Code: