Telegram Web Link
🔺تبلیغات به نفع مبارزه مسلحانه با حکومت شاه، پاریس، دهه ۱۳۵۰ شمسی

قیام مسلحانه

سعید معدنی


در همیشه‌ی تاریخ ابتدا اصلاح طلبان پا به عرصه می‌گذارند، اگر پاسخی نگرفتند، قیام مسلحانه شروع می‌شود. حرکتی که آغازی برای نابودی یک نظام است.

دو مثال ؛
در زمان ساسانیان مانی پیامبر ظهور می‌کند. او مصلح است. قصد جنگ ندارد. معتقد است که دین غالب -زرتشت- از محور اصلی خارج شده و نیاز به بازنگری دارد. آیین مانوی، آیین صلح و همزیستی است. ابتدا توسط شاپور پادشاه ساسانی تحمل می‌‌‌‌شود، اما وقتی روحانیان حکومتی ، موفقیت روزافزون دین نوظهور را دیدند دیگر تحمل نکردند. مانی را دستگیر کردند، پس ازشکنجه او را کشتند و جسم او را مدتی در میدان شهر آویزان کردند.

چند صباحی بعد، قیام مزدک شروع شد. آنان شمشیر دست گرفتند و به جای اصلاح طلبی، جنگ مسلحانه را رقم زدند. اگر چه این قیام نیز شکست خورد اما آغازی برای سقوط ساسانیان شد.

دوره پهلوی هم اصلاح طلبانی مثل بازرگان و طالقانی و امثالهم، حکومت را به اصلاح توصیه کردند، اما از سوی حاکمان رد شد. پس از سرکوب مشی صلح‌جو، قیام‌های چریکی از سوی بخشی از جوانان آغاز شد....

@Saeed_Maadani
در تاریخ می خوانیم؛
ترور اولین رئیس مجلس ایران

مرتضي قلي خان صنیع الدوله رئيس نخستین دوره مجلس شوراي ملي در بهمن ماه 1289 (سوم فوريه 1911 ) در تهران ـ چهار راه مخبرالدوله ـ هدف گلوله دو قفقازي تبعه روسيه قرار گرفت و كشته شد. این دو قفقازی پس از ارتکاب قتل دستگیر شده بودند که سفارت روسیه در تهران استرداد آندو را طبق قراردادهای دوجانبه (تحمیلی به دولت قاجارها) از وزارت امور خارجه ایران خواستار شد و وزارت امورخارجه دو قاتل را تحویل گرفت و به سفارت روسیه تسلیم کرد!. مخبرالسلطنه (برادر مرتضی قلی خان) انگیزه و چگونگی قتل را در کتابی که برنگاشته شرح داده است. مرتضی قلی خان تحصیلکرده آلمان و مسلط به زبانهای آلمان و فرانسه، قبلا وزیر دارایی بود. وی منتخب اعیان تهران برای نمایندگی مجلس بود که به ریاست آن نیز انتخاب شده بود. در آن زمان انتخاب نمايندگان برحسب طبقات جامعه بود و اعيان هم یک طبقه به حساب می آمدند که مرتضی قلی خان نماینده آنان در مجلس بود. مرتضی قلی خان پسر علی قلی خان مخبرالدوله بود. استرداد دو قاتل مرتضی قلی خان اوج ضعف دولت قاجارها را نشان می دهد که مردم پس از اطلاع از آن متاثر شده بودند ولی نیروی نظامی نبود که از آن بخواهند ایستادگی کند. در آن زمان انگلستان و روسیه در ایران نیروی مسلح داشتند. این دو دولت طبق موافقتنامه سن پترزبورگ (به امضای همین دو دولت) خودرا مجاز به هر اقدامی در ایران می دانستند.

http://iranianshistoryonthisday.com

@Saeed_Maadani
Forwarded from تمدن کهن
بزرگداشت سیدعلی صالحی و رونمایی از کتاب لولی‌وشِ واژه‌ها جمعه ۲۷ بهمن مراسم بزرگداشت سید علی صالحی و رونمایی از کتاب تازه منتشر شده این شاعر (لولی وش واژه ها)، جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲، برگزار می شود. سیدعلی صالحی، شاعر و نویسنده ایرانی و یکی از پایه‌گذاران جریان شعر ناب و بنیانگذار جریان شعر گفتار و شعر فراگفتار در شعر معاصر ایران است، کتاب لولی وش واژه ها کتاب تازه منتشر شده این شاعر، توسط نشر چشمه است. مراسم بزرگداشت سیدعلی صالحی با حضور حافظ موسوی، گروس عبدالملکیان و رسول رخشا روز جمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ در تهران، سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد. https://tamadonekohan.ir
Forwarded from BBCPersian
🔹زنانی که برای زندگی با داعش به سوریه رفتند ولی حالا برمی‌گردند

🔹شکور شرماتوف خطاب به ۲۰ زن حاضر در کلاس می‌گوید «بازگشتتان به قرقیزستان مبارک». او کلاه نمدی سنتی به سر دارد، ولی هیچ چیز این آموزشگاه سنتی نیست. اطراف آن را دو لایه امنیتی احاطه کرده است و دانشجویانش هم زنانی هستند که از اردوگاه‌های سوریه به کشور بازگردانده شده‌اند، اردوگاه‌هایی که میزبان آن‌ها در پی زندگی با داعش بودند.

✍️الآنورا کولن بیکووا و دانیل ویتنبرگ, بی‌بی‌سی، قرقیزستان

https://bbc.in/42GtEPL
@BBCPersian
Forwarded from شبکه توسعه
🔲⭕️ما ناقص العقلیم! شما چطور؟
مجتبی لشکربلوکی



چند روز پیش داشتم روزنوشته های زینب در ژاپن رو می خوندم. نوشته ای از ایشان توجهم رو جلب کرد. زینب به همراه خانواده اش هم در ژاپن درس می خواند و هم کار می کند. اما نوشته ایشان را اول با هم بخوانیم:

دیروز استادمون چیز جالبی گفت برای شما هم حتماً جالبه. می گفت توی برخی کشورهای اروپایی برنامه مرخصی با حقوق برای زایمان برای آقایان وجود داره. مثلاً توی نروژ آقایون شش ماه مرخصی با حقوق برای زایمان همسرشون دارن. یکی از مطالعاتی که انجام شده، این بود که ببینند تأثیر این طرح روی علاقه به افزایش تعداد فرزندان چه میزان است؟
تصور کنید مرد شش ماه کنار زن و بچه می خوره و می خوابه حقوقش هم سر وقت واریز میشه چی از این بهتر؟!
اومدن تو کشورهای مختلف اروپایی قبل و بعد از این شش ماه از مردها سوال کردن نظرشون چیه و آیا دلشون میخواد تعداد بچه هاشون بیشتر بشه یا نه؟
نتایج غافلگیرکننده بود! همه‌شون اول خیلی خوشحال بودن و می گفتند ذوق زده‌ اند که بالاخره بعد از مدتها کار و نداشتن فرصت برای خانواده، میتوانند پیش زن و بچه‌شون باشند و باهم وقت بگذرونند و اصلا دلشون میخواهد هرسال بچه دار بشند که نصف سال بمونند خونه!!
اما بعد از شش ماه، همه مردها عصبی و پریشان و پکر، که ما اصلاً غلط کردیم زن گرفتیم که اصلاً بچه دار بشیم! ما رو چه به بچه:)) معلوم شد طوری  پدرشون درآمده و به خاطر بچه تو سر و کله هم زدن و دنیای واقعی آن قدر با خیالات و تصورات فانتزیشون فرق داشته که کلا از بدنیا اومدن همون یکی هم پشیمونن! این به کنار؛ نه تنها تمایل به فرزندآوری از طریق این طرح‌ها، حداقل در این افراد تحت تحقیق، اصلا افزایش پیدا نکرده، که حتی تمایل به طلاق و جدایی بعد از استفاده این طرح رو هم بیشتر کرده:))
استادمون گفت خیلی طرح ها هست که روی کاغذ خیلی درخشان و عالی و موفقند اما واقعیت همیشه ما رو غافلگیر میکنه. الان هم ممکنه خیلی از شماها فکر کنید خونه و درآمد و امکانات میتواند باعث افزایش جمعیت بشه درصورتی که ممکنه اصلأ افراد با داشتن اونها دلشون نخواد بچه دار بشند.
حکومت فقط وظیفه داره با مدیریت، شرایط رو فراهم کنه، و اختیار انتخاب رو به خود مردم بسپره. (رفرنس: زینب در ژاپن)


☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

ما دو گونه کشورداری یا حکمرانی (در سطح کشور) و مدیریت (در سطح سازمان و گروه) داریم:
حکمرانی مبتنی بر شواهد که چنین مختصاتی دارد:
حقیقت لزوما شفاف نیست.
هیچ کدام از ما عقل کل نیست.
سیاست ما، تصمیم ما، دستور ما مقدس نیست. بلکه می تواند در معرض خطا و اشتباه باشد
در طول زمان از چهار مرحله می گذریم: کاوش (بررسی، جستجو، مطالعه)، آزمایش (ایده مان را به صورت محدود تست می کنیم)، پایش (نتایج آزمایش را بررسی می کنیم) و اگر مثبت بود گسترش و البته باز هم پایش!

در آن سوی طیف مدیریت یا حکمرانی دیگری داریم به نام حکمرانی مبتنی بر شهود و چنین مختصاتی دارد:
ما می‌دانیم راه درست چیست. نیازی به تحقیق، بررسی و مشورت نیست.
تصمیم ما درست است و برحق.
اجرا می‌کنیم، اگه نشد دوباره بیشتر تلاش می‌کنیم و با عددسازی و پوشاندن حقیقت سعی می کنیم که زمان بخریم (تکنیک فریب و خرید زمان). اگه نشد توجیه می‌کنیم! یا اشکال از تیم قبلی است و یا دشمنان نمی‌گذارند (تکنیک حواله به دیگری) یا به وعده آینده را می دهيم (تکنیک فرار به جلو). هر کاری می‌کنیم جز پذیرش اشتباه و شکست.
و اینگونه است که سازمان ها و کشورهای شواهدمحور با تواضع، شکست را می پذیرند، خودشان را با قوانین هستی (سنت های الهی) تطبیق می دهند و به پیش می روند.
و سازمان ها و کشورهای شهود محور هم با اعتماد به سقف کاذب بدون توجه به واقعیت ها، اطلاعات و تحلیل به قهقرا می روند.
کشورداری شواهدمحور در برابر کشورداری شهودمحور! مساله این است!

یکی از بهترین آموزه هایی که در طول دوران کار حرفه‌ای‌ام آموخته ام این است: یکی از مدیران ارشد کشور در جلسات هم اندیشی زمانی که می خواست طرحی را ارایه کند و از دیگران نظر بگیرد این را می گفت: این به عقل ناقص ما رسیده، به عقل ناقص شما چه می رسد! :)
هر چند بیانش طنزآمیز بود اما پشت این جمله حکمتی عمیق برای همه مدیران و حاکمان نهفته است.

شبکه توسعه
https://www.tg-me.com/I_D_Network
به نقل از مجتبی لشکربلوکی
https://www.tg-me.com/Dr_Lashkarbolouki
Forwarded from تحلیل زمانه
شباهت شرایط اصلاح طلبان و مداحان از نگاه صادق زیباکلام

🔷صادق زیباکلام در شبکه ایکس نوشت : ‏وضعیت اصلاح طلبان شباهت پیداکرده به نقش مداحان که در مراسم کفن ودفن حاضر میشوند و پس از پایان مراسم مرخص میشوند. اصلاح طلبان هم هر چهارسال یکبار برای برگذاری مراسم انتخابات بایستی حاضر شوند و بعد از مراسم هم مرخص.با این تفاوت که مداحان دستمزد دریافت میکنندامااصلاح طلبان ناسزا.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
There is nothing more dangerous than to build a society, with a large segment of people in that society, who feel that they have no stake in it; who feel that they have nothing to lose. People who have a stake in their society, protect that society, but when they don’t have it, they unconsciously want to destroy it

🔸هیچ چیز خطرناکتر از این نیست که جامعه‌ای بسازیم که در آن بیشتر مردم حس کنند که هیچ سهمی در آن ندارند. مردمی که حس می‌کنند سهمی در جامعه دارند از آن جامعه محافظت می‌کنند، ولی اگر چنین احساسی نداشته باشند، ناخودآگاه می‌خواهند که آن جامعه را نابود کنند.


مارتین لوتر کینگ
@sahandiranmehr
عملیات تروریستی انفجار خطوط لوله گاز ایران، کار دولت تروریست اسرائیل بود: این عملیات هشدار جدی به ایران بود که اسرائیل قادر است آسیب های جدی به زیرساخت ایران وارد آورد


اریک اشمیت، رونن برگمن، جولیان بارنز و فرزانه فصیحی
نیویورک تایمز

چند مقام مسوول غربی و یک تحلیلگر ایرانی گفتند که دو انفجار خط لوله گاز در ایران، کار اسرائیل بود. خط لوله اصلی گاز ایران بامداد ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ به صورت همزمان در دو استان (شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری و صفاشهر استان فارس) دچار حادثه و آتش سوزی شد. این حوادث باعث قطع گاز در این دو خط لوله شد. مقامات ایران این دو حادثه را خرابکاری و تروریستی توصیف کرده اند.

مقامات این انفجارهای گاز را افزایش سطح تنش در جنگ مخفیانه "جنگ در سایه" میان ایران و اسرائیل توصیف کرده است. آنها گفتند: اسرائیل در روزهای اخیر مخفیانه دو حمله علیه خطوط اصلی گاز ایران اجرا کرد که انتقال گاز گرمایش را برای میلیون ها نفر در ایران مختل کرد. این حملات «تغییر آشکاری در جنگ سایه ای است که ایران و اسرائیل سال هاست از طریق هوا، زمین، دریا و به صورت الکترونیکی به راه انداخته اند.»

حملات سایبری گذشته علیه سیستم های پمپ بنزین در ایران هم کار اسرائیل بود. اسرائیل سال‌هاست که سایت‌های نظامی و هسته‌ای ایران را هدف قرار داده و سران و دانشمندان هسته‌ای ایران را در داخل و خارج از کشور ترور کرده است. علاوه بر این با حملات سایبری سرورهای وزارت نفت را از کار انداخته و منجر به هرج و مرج در پمپ بنزین‌ها در سراسر کشور شده است. «اما مقامات و تحلیلگران گفتند منفجر کردن بخشی از زیرساخت های انرژی ایران، که صنایع، کارخانه ها و میلیون ها شهروند عادی و غیرنظامی به آن وابسته هستند، نشان دهنده تشدید "جنگ مخفیانه" است و به نظر می رسد جبهه جدیدی باز شده است.»

دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درخواست نیویورک تایمز برای اظهار نظر را رد کرد. مقامات غربی و یک کارشناس ایرانی به نیویورک تایمز گفتند حملات به خط لوله گاز ایران "که توسط اسرائیل انجام شد" مستلزم دانش عمیق زیرساخت های ایران و هماهنگی دقیق است، به ویژه این که دو خط لوله در چندین مکان به طور همزمان مورد اصابت قرار گرفتند.

یکی از مقامات غربی آن را "حمله نمادین بزرگ" توصیف کرد که تعمیر آن برای ایران نسبتاً آسان بود و آسیب نسبتا کمی برای غیرنظامیان وارد کرد. این مقام گفت که این حادثه، "هشدار جدی" درباره آسیب هایی است که اسرائیل می تواند به دلیل گسترش درگیری در سراسر خاورمیانه و افزایش تنش بین ایران و دشمنانش، به ویژه اسرائیل و ایالات متحده امریکا، وارد کند.

این دو انفجار در بامداد چهارشنبه به شبکه توزیع گاز ایران آسیب وارد کرد. مقامات ایرانی این حوادث را اقدام "خرابکاری و تروریستی" اعلام کردند. محمد اوجی، وزیر نفت ایران، این حملات را «تروریستی» توصیف و محکوم کرد و گفت هدف آنها از بین بردن زیرساخت‌های انرژی ایران و گسترش نارضایتی داخلی است اما انگشت اتهام را مستقیم به سوی اسرائیل نگرفت. این دو انفجار تلفات جانی نداشت اما باعث اختلال در تامین گاز در حداقل سه استان شد. خبرگزاری شانا وابسته به وزارت نفت به نقل از مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: این اقدام خرابکارانه و تروریستی حدود ساعت یک بامداد در دو نقطه انجام شد. هیچ فرد یا گروهی تاکنون مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است و مقامات ایران نیز فرد یا گروه یا کشوری را به عنوان عامل انفجار معرفی نکرده اند.

https://www.nytimes.com/2024/02/16/world/middleeast/iran-israel-attacks-gas-pipelines.html

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
Forwarded from کامبیز نوروزی-حقوق و جامعه (Kambiz Norouzi)
🔴موسیقیدانی از قلمرو فرهنگ پارسی

   #دولتمند_خالُف موسیقیدان بزرگ #تاجیک در ۷۳ سالگی درگذشت.
   او مهمترین خواننده و نوازنده در سبکی از موسیقی تاجیکی بود که در جنوب تاجیکستان رواج دارد و به #فلک معروف است.
   سالها پیش در تالار وحدت کنسرت درخشانی داشت و از همان زمان در ایران نیز شناخته شد و‌طرفدارانی پیدا کرد.
   لهجه شیرین و زیبای تاجیکی او لطف و طراوت متفاوتی به اشعار مولانا و حافظ می‌داد.
   در نواختن #دوتار تاجیکی ممتاز و کم نظیر بود.
   اگرچه اجراهای زیادی با همراهی ارکستر داشت ولی اجراهایی که با دوتار خودش داشت خلوص و اصالت بیشتری را به نمایش می‌گذاشت.
   مرزهای جغرافیایی را سیاست ترسیم می‌کند. فرهنگ اما اعتنایی به سیاست ندارد و مرز نمی‌شناسد.
   ایران و تاجیکستان بخش بزرگی از قلمرو #زبان_پارسی و ایران فرهنگی‌اند که در زبان و هنر و ادبیات و خیلی از ویژگی‌های فرهنگی با تاریخی هزارساله در هم گره خورده‌اند
   ابتدا سیاستهای روسیه تزاری و بعد از آن اتحاد شوروی مانع از استمرار این نزدیکی و خویشاوندی شدند. بعد از انحلال اتحاد شوروی و استقلال تاجیکستان فرصت مناسبی ایجاد شد که این دو آشنای دیرین آشنایی‌های خود را ادامه دهند و بیشتر کنند. ولی دیپلماسی تهاجمی و نادرست ایران در روابط با همسایگان مانعی شد برای مراودات کافی با این خویشاوند نزدیک فرهنگی.
    شناسنامه #خالُف صادره از تاجیکستان بود اما هنرش در دایره بزرگ #ایران_فرهنگی قرار می‌گیرد. همانگونه که #محمد_رضا_شجریان که شناسنامه‌ای ایرانی دارد ولی محدود به مرزهای سیاسی نبوده است.
   دولتمند خالف رفیق همزبان فرهنگ موسیقایی ایران فرهنگی بود که ایرانیان را با بخش و سبک مهمی از موسیقی تاجیکی تاجیکی به خوبی آشنا کرد و پیوند داد. سبکی از موسیقی با لحن و لهجه‌ای از انواع #مقامات_موسیقایی که در ایران فرهنگی زیادند و ارج و ارزش بسیار دارند.

   پی‌نوشت: خدا حفظ کند #علی_دهباشی را که با تن رنجور یک تنه خیلی بیشتر از تمام دستگاه عریض و طویل و ناکارآمد دیپلماسی کشور در توسعه و نزدیکی فرهنگی این دو خویشاوند دیرین از حوزه #زبان_پارسی کوشیده‌است و ثمر داده است.
https://www.tg-me.com/kambiznouroozi
هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و ششم، شماره ۱۰۷۴

@Saeed_Maadani
nasim1074.pdf
1.2 MB
نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و ششم
شماره ۱۰۷۴

🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
Forwarded from شهرما
💠یک جامعه‌شناس: پولدارها کمتر فریب کوروش کمپانی را می‌خورند

سعید معدنی، جامعه‌شناس، درباره‌ ماجرای کوروش کمپانی:

🔷تبلیغات همیشه انسان را به خود جذب می‌کند. جهان سرمایه‌داری جهان تبلیغ است. به لحاظ صنفی قشر جوان که امکان زیست متعادل در جامعه برای آن‌ها فراهم نیست و آدم‌های محتاطی هم نیستند در دام اینگونه تبلیغات می‌افتند. جوانان سودای این را دارند که با زحمت و هزینه‌ی کمتری چیزی را دریافت کنند.

🔹اقتصاد ما نرمال نیست و مردم می‌خواهند به هر طریقی که شده پولدار شوند و به‎‌همین‌خاطر عده‌ای راه‌های میانبر را انتخاب می‌کنند. وقتی در جامعه راه‌های رسیدن به ثروت و رفاه نسبی و دسترسی به برخی ابزارهای رفاهی به شکل قانونمند وجود ندارد؛ مردم جامعه و به خصوص جوانان به سمت راه‌های ناهنجار می‌روند.

🆔 @shahremaa
#طنز

صندوق عقب فولکس

جوانان قدیم تهران - شاید همه‌ی شهرها - همیشه برای یکی از بچه‌های محل‌شان جوکی می ساختند و برای مدتی دهان به دهان می‌چرخید و می‌خندیدند. اینکه:
فلانی زمانی که در ایست و بازرسی پست می داده فولکسی از راه می رسد. ایست می دهد و از راننده فولکس می‌خواهد که صندوق عقب ماشین را باز کند. راننده با تعجب نگاهش می کرده و پس از باز کردن کاپوت ماشین (صندوق عقب!) مامور ایست و بازرسی تازه می فهمید که موتور فولکس عقب ماشین است. برای اینکه طنز ماجرا را بیشتر کنند می گفتند اون جوان بازرس از راننده‌ی چشم از حدقه درآمده می‌پرسید " راست‌ش رو بگو موتور رو از کجا دزدیدی؟!"

اخیرا روزنامه جوان نوشته: "...از اصلاح‌طلبان نیز کسانی مانند حجاریان و عبدی و تاج‌زاده هستند که در صندوق عقب یک فولکس‌واگن جا می‌شوند....." احتمالا هیچ یک از بچه محل‌های نویسنده روزنامه‌ در زمان رونق اتومبیل فولکس واگن مامور ایست و بازرسی نبوده اند. چون فولکس‌های قورباغه‌ای قدیم صندوق جلو داشتند نه صندوق عقب!

#سعید_معدنی
#روزنامه_جوان
#فولکس
#صندوق_عقب

@Saeed_Maadani
Forwarded from KAZA Visual
"ردِ خون! / ناوالنی" | اثر کارلوس آموریم

بیشتر ببینید:‏
@karimzadehstudio
بی اعتنایی و تحریم انتخابات به سبک اسپانیایی‌ها

در انتخابات نيمه فوريه 2005 اسپانيا باز هم اكثريت اسپانيايي ها نسبت به مشاركت در راي گيري بي اعتنايي كرده بودند. در رفراندم قانون اساسي اتحاديه اروپا تنها 42 درصد اسپانيايي هاي واجد شرايط راي دادن شركت كرده بودند كه آراء 17 درصد شان هم منفي (نه) بود. مشارکت 42 درصد در دمکراسي تعبيري جز زدگي از تمرين دمکراسي ندارد که مدتهاست از مسير واقعي منحرف شده است.

کاهش مشارکت هشداري است که بايد ضوابط تازه اي براي تمرين دمکراسي تدوين شود تا مطابق خواست مردم قرن 21 باشد که از اين همه دغلکاري خسته و بيزار شده اند. رويگردان شدن از رسانه ها هم تا حدي به همين دليل است زيرا که ابزاري براي به حکومت رسانيدن تني چند و يا ابقاء گروهي ديگر شده اند.

در انتخابات پيش از رفراندم فوريه 2005 اسپانيا هم تنها 45 درصد اسپانيايي ها شركت كرده بودند. تفسير اين آمار چيزي جز اين نمي تواند باشد كه اسپانيايي ها بمانند ساير اروپاييان از روشهاي انتخاباتي كه از افكار نظريه پردازان دمكراسي دور شده است ناراضي اند و اين عدم رضايت را به صورت بي اعتنايي نسبت به انتخابات منعکس مي کنند. راي دهندگان اروپايي بارها گفته اند كه نامزدها را ديگران تعيين مي كنند و تصميمات را خودشان پشت درهاي بسته مي گيرند و سپس به آنان مي گويند كه بياييد راي بدهيد!. سالهاست كه برخي از جامعه شناسان عدم مشاركت در انتخابات را نوعي راي منفي به روش تعيين وکيل و مدير مي پندارند كه بايد مورد ملاحظه قرار گيرد. سالهاست که در گوشه و کنار جهان، مردم - مردمي که سواد استفاده از کامپيوتر به دست آورده اند و وب لاگ ها را مي خوانند و از نظرات همگان آگاه مي شوند حتي خواستار مروري کلي بر اصول دمکراسي هستند چه رسد به دغلکاري ها و حزب بازي هاي مکّارانه.....

منبع:iranianshistoryonthisday.com

@Saeed_Maadani
Forwarded from اتچ بات
«جامعه شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی است»

🌎اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در حوزه های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده است. با انتشار آن در کانال های مختلف، به ترویج بینش جامعه شناختی کمک کنیم.

    🗣پنج شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۳🗣
محمد هدایتی
🗣آمیزش افق‌ها
🆔 @fusionofhorizons

سیامک زندرضوی
🗣جامعه شناسی مردم مدار
🆔 @szandrazavi

فریبا نظری
🗣جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔 @Sociologyofsocialgroups

مسعود زمانی مقدم
🗣پژوهش کیفی
🆔 @qualitative_methodology

رضا تسلیمی طهرانی
🗣جامعه شناسی عمومی
🆔 @taslimi_tehrani

آرش احدی مطلق
🗣جامعه‌شناسی و اخلاق
🆔 @Sociology_of_Ethics

علی نوری
🗣خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔 @iranian_familyy

مسعود زمانی مقدم
🗣نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
🆔 @masoudzamanimoghadam

معصومه ابراهیمی
🗣عصر انسان شناسی ایرانیان
🆔 @asre_ensan

عادل سجودی
🗣جستاری در جامعه شناسی
🆔 @GILsociologist

مینا شیروانی ناغانی
🗣جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
🆔 @sociology_development_economic

حسین پرويز اجلالی
🗣جامعه شناس ایرانی
🆔 @iransociologista

کاوه فرهادی
🗣انسان‌شناسی یاریگری، توسعه پایدار و زیست‌بوم‌داری
🆔 @kaveh_farhadi

اصغر ایزدی جیران
🗣آکادمی مردم‌شناسی
🆔 @IzadiJeiran

محمدحسن علایی
🗣آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔 @sociologicalperspectives

احمد فعال
🗣تحلیل های نظری در جامعه شناسی و سیاست
🆔 @bayane_azadi

حسین شیران
🗣جامعه‌شناسی شرقی
🆔 @OrientalSociology

مصلح فتاح پور
🗣تحلیل آسیب های اجتماعی
🆔 @Analysisisocialproblems

نعمت الله فاضلی
🗣تحلیل فرهنگی جامعه ایران
🆔 @Drnematallahfazeli

سودابه حیدری
🗣رادیولوگ؛ پادکستِ اجتماعی، علمی و فلسفی
🆔 @Radio_Log

فاطمه موسوی ویایه
🗣زنان و مسائل اجتماعی
🆔 @women_socialproblems

مهران صولتی
🗣جامعه شناسی انتقادی
🆔 @solati_mehran

ح.ا.تنهایی
🗣جامعه شناسی تفسیری و نظری و درمانی ایران
🆔 @hatanhai

سعید معدنی
🗣هفت اقلیم
🆔 @Saeed_Maadani

فاطمه موسوی ویایه
🗣کانال علمی مطالعات زنان
🆔 @womenstudiesisaorg

🗣🗣🗣🗣

🔗Click here to join us:

🆔 @madanibita
🆔 @dr_shirinvalipouri
🆔 @Mohamadzeinaliun
عباس عبدی:
در آخرین رتبه‌بندی جهانی، دانشگاههای معتبر پزشکی پایتخت تا ۲۰۰ پله کاهش رتبه را تجربه کرده‌اند. این محصول رویکرد کلی به دانش بویژه پزشکی در ایران و نیز تشدید فعالیت شبه علم یا خرافات در ذیل طب سنتی است
.

@Saeed_Maadani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سجاده‌نشین با وقاری بودم
بازیچهٔ کودکان کویم کردی
(مولانا)
 
@Saeed_Maadani
شاگردان دکتر تنهایی

سعید معدنی

هفته گذشته جلسه تقدیر و بزرگداشت دکتر حسین‌ابوالحسن تنهایی بود. ایشان برای گروه علمی ما - یعنی گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی - هم به لحظ تدریس و هم مسئولیت اجرایی بسیار زحمت کشیده‌اند. در زمان حضور وی حتی دانشکده علوم اجتماعی در این واحد دانشگاهی تاسیس شد و ایشان اولین رئیس دانشکده بودند اما پس از بازنشستگی‌‌شان مسئولان قدر ندانستند و دانشکده منحل شد و دوباره با دانشکده‌های دیگر ادغام شدیم.

این جلسه بزرگداشت متاسفانه از سوی دانشگاه و دانشکده برگزار نشد بلکه با مساعدت انجمن جامعه شناسی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی و همت دانشجویان سابق‌اش برگزار شد.

جدای از مسئولیت‌های اجرایی، دکتر تنهایی دارای آثار قلمی و شاگردان بسیاری است که قدردان ایشان هستند اما متاسفانه این شاگردان از دریچه نقد به آثار استادشان نگاه نمی‌کنند. در همین همایش هم بیشتر تقدیر کردند تا نقد. شاید ماهیت چنین مراسمی در حضور دوستان و خانواده و همکاران می‌طلبد که بیشتر رنگ مایه تشکر و تقدیر داشته باشد. اما شاگردان ایشان تا به حال کتاب‌های ایشان را به طور جدی نقد نکرده اند. در حالی‌ که طبق تجربه علمی در تاریخ غرب، این نقد است که موجب ماندگاری نام بزرگان می شود و راههای جدیدی در میراث علمی بوجود می آورد. مثلا از خلال نقد یونگ به استادش زیگموند فروید، روان‌درمانگری پیشرفت کرد. شاگردان منتقد ضمن ابداعات تازه، بر روی شانه‌ی استادان خود ایستاده‌اند و باعث شهرت معلمان‌شان نیز می شوند.

شاید این فرهنگ و روح شرقی و ایرانی ماست که با نوعی احترام به استاد عجین شده و دایما در طول تاریخ به ذهن ما خوانده‌اند که مثلا "مزد اگر می‌طلبی طاعت استاد ببر!" بهر روی نقد شاگرد به استاد در فرهنگ ما باب نیست و بخصوص در زمان حیات استاد بسیار سخت‌تر هم است. اما یک پیشنهاد به شاگردان دکتر تنهایی دارم: حال که ناقد آثار استادشان نیستند بیایند تقسیم وظایف کنند و به منتقدان دکتر تنهایی پاسخ علمی بدهند. نقدها را یک‌به‌یک بخوانند و بررسی کنند و پاسخ دهند. آنگاه مشخص می‌شود واقعا به چه اندازه اندیشه و مکتب تفسیرگرایی به سبک تنهایی را می شناسند و چقدر این اندیشه محکم و پایدار است. تا از این رهگذر اطلاعات و شفافیت بیشتری برای دانشجویان علوم اجتماعی بوجود آید.

در جلسه بزرگداشت دکتر تنهایی شرکت کردم. به نوعی وظیفه خود دانستم که به عنوان یک همکار که سالهای طولانی باهم بودیم حضور داشته باشم. کمی دیر رسیدم، ضمن اینکه همه سخنرانی ها که شنیدم خوب بود، ولی بیشترین سود را از سخنرانی دکتر مقصود فراستخواه بردم که مباحث‌اش به دغدغه‌های امروز جامعه ما نزدیک است. سخنرانی های شاگردان استاد، دکتر عالیه شکربیگی، دکتر بیتا مدنی، دکتر الناز شیری و دکتر ایرج ساعی ارسی شنیدم که همگی تعریف و تقدیر و قدردانی از دکتر تنهایی و یا تشریح آثار بود. البته سخنرانانی نیز قبل از حضور من سخن گفته بودند.

به هر روی برای دکتر تنهایی عمر طولانی همراه با سلامتی آرزو می‌کنم و از ایشان و شاگردان و علاقه مندان دانشگاهی‌شان می‌خواهم در اولین گام به نقد‌های همکارمان دکتر حسن محدثی گیلوایی پاسخ دهند، شاید نقدِ نقد ها و پاسخ های متقابل از سوی محدثی و یا شاگردان محدثی را بشود در یک مجموعه فایل و یا کتاب در اختیار علاقه مندان قرار داد تا اطلاعات و دانش‌ اجتماعی‌مان افزایش یابد.

در ادامه فایل‌های نقدهای دکتر محدثی به آثار دکتر تنهایی را که در کانال ایشان منتشر شده به اشتراک می‌گذارم تا در صورت تمایل خود استاد و یا شاگردان به این نقدها پاسخ علمی دهند.
👇👇

#سعید_معدنی
#تنهایی
#محدثی_گیلوایی
#نقد
#جامعه‌شناسی_تفسیری

@Saeed_Maadani
2024/11/17 11:34:22
Back to Top
HTML Embed Code: