Telegram Web Link
Forwarded from BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻در ژاپن، مردی که حدود نیم قرن در انتظار اعدام بود، تبرئه شد. ایوئو هاکامادا، ۸۸ ساله، به اتهام قتل در سال ۱۹۶۸ به اعدام محکوم شده بود، اما حالا دادگاهی دیگر حکم داده که دادستانی، مدارک را علیه او جعل کرده بوده و او بی‌گناه است. وکلا و خواهر آقای هاکامادا با اشاره به ده‌ها سال حبس او گفته‌اند که در حقش خیلی جفا شده و از دادستانی خواسته‌اند که به حکم تبرئۀ اعتراض نکند. این پرونده، بار دیگر بحث اشکالات نظام قضایی ژاپن را پیش کشیده. نازنین صمصامی گزارش می‌دهد.

https://bbc.in/3Xz5Hry
@BBCPersian
هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۰۹۵

@Saeed_Maadani
نسیم جنوب ۱۰۹۵
911.1 KB
نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۰۹۵

🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
آرمان‌گرایی احساسی در جنگ و ندیدن واقعیت‌ها

سعید معدنی


در هفته اول و روزهای نخست جنگ برخی از شخصیت‌ها و سران مملکتی کشورهای خارجی خواهان وساطت و میانجیگری بین ایران و عراق شدند و می‌خواستند تا آتش جنگ گسترش پیدا نکرده آن را خاموش کنند. مثلا ضیاء‌الحق رئیس جمهور پاکستان در پنجمین روز جنگ به ایران آمد. اما مسئولین ما هر گونه پیشنهاد آتش بس را نپذیرفتند و رد کردند. البته شاید در آن روز‌ها و  شرایط که بخشی از خاک ایران دست دشمن بود برخی موضع‌گیری‌ها درست بود.
اما برخی از مسئولان کشور سرمست از پیروزی انقلاب‌اسلامی، سودای "صدور انقلاب" به سایر کشورها را داشتند، لذا جنگ و حمله صدام را فرصتی مناسب و لطف الهی برای این امر می‌دانستند. در نتیجه اولین و بهترین کشور برای صدور انقلاب‌، به نظرشان عراق بود، چرا که اکثریت مردم آنجا شیعه بودند، ایرانیان ساکن عراق در چند مرحله از این کشور اخراج شده بودند و از همه‌ مهمتر دولت عراق ماهها قبل از انقلاب اسلامی خواهان خروج رهبر انقلاب آیت الله خمینی از این کشور - در زمان تبعید - شده بود که ابتدا به کویت رفتند و در نهایت به فرانسه نقل مکان کرد.

از سوی دیگر عراق فکر کرده بود که با وجود شورش‌های داخلی و اعدام سران ارتش و تضعیف بدنه‌ی آن، ایران ضعیف تر شده، لذا فرصت را مناسب دید که به ایران حمله کند و عقده حقارت دیرینه خود در زمان پهلوی را گشوده و بخشی از مناطق جنوبی ما را ضمیمه خاک خود کند.
بهرروی عراق به ایران حمله کرد و جنگ شکل گرفت. چند روز پس از شروع جنگ، در روز ۴ مهر ماه ۱۳۵۹ گزارش دو موضع گیری در ایران نشانگر نگاه مسئولان ما به این پدیده است که آینده هشت ساله را رقم زد. در ذیل به شکل مستقیم بخشی از مصاحبه ابوالحسن بنی‌صدر و محمدعلی رجایی، به ترتیب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر (وقت) را مرور می‌کنیم:     
 
" جنگ تحميلی است و ميانجيگری معنی ندارد"

دكتر ابوالحسن بنی‌صدر رئيس جمهوری ديروز در پايان ديدار دو روزه خود از قسمت‌هاي مختلف نوار مرزی و جبهه‌های جنگ ايران و عراق، در يك مصاحبه مطبوعاتی و راديو تلويزيونی شركت كرد و به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

رئيس جمهوری در مورد پيشنهاد ميانجيگری كورت والدهايم و ياسر عرفات و گروهی دیگر از شخصيت‌های جهان در درگيری عراق و ايران اظهار داشت: مطلب اينست كه ما به عراق حمله نكرديم و اين عراق است كه بما حمله كرده است و در حقيقت اين جنگي است كه بما تحميل شده در نتيجه ميانجی چه معنی دارد؟"

و اما موضع رجایی نخست‌وزیر، ایدئولوژیک و آرمانگرایانه‌ بود وی در همان روزهای نخست جنگ می‌گوید: "تا برداشتن سد راه خدا در عراق پيش خواهيم رفت"

در گزارشی آمده؛ صبح امروز محمدعلی رجائی نخست‌وزير در يك مصاحبه مطبوعاتی و راديو تلويزيونی شركت كرد و نقطه نظرات دولت جمهوری اسلامي ايران را در رابطه با جنگ اخير ايران و عراق شرح داد.

ايشان در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران كه نظر ايشان را راجع به قبول يا عدم قبول ميانجيگری‌های مطرح شده توسط دولت‌های مختلف و سازمان‌ آزاديبخش فلسطين جويا شده بود، پاسخ گفت: ما براي رفع اين اختلاف هيچگونه ميانجيگری را نمي‌پذيريم. ما از انقلاب خويش دفاع می‌كنيم و عراق را نيز دشمن انقلابمان ميدانيم. تنها شهادت است كه ما را از صحنه نبرد خارج خواهد كرد. سپس در پاسخ خود به سوال يكي ديگر از خبرنگاران كه پرسيده بود آيا ايران جنگ را داخل خاك عراق دنبال خواهد كرد يا نه؟ نخست‌وزير جواب داد: من بايد توضيح بدهم كه جنگ بين ايران و عراق جنگ بين دو كشور نيست بلكه جنگ بين دو عقيده است. جنگ بين اسلام و كفر است. به نظر ما تا جائيكه اين سد راه خدا (رژيم مزدور بعث) در عراق وجود دارد ما پيش خواهيم رفت"(منبع: روزنامه اطلاعات)

با نگاه اجمالی به این دو تفکر صرف‌ نظر از نگاه و عدم پذیرش میانجیگری از سوی هر دو نفر، این تفکر و دکترین شبیه محمدعلی رجایی بود که از سوی ایران در طول جنگ هشت ساله‌ی ایران و عراق ادامه پیدا کرد و در نتیجه طولانی‌ترین جنگ قرن بیستم را رقم زد. در حالی که نه صدام حذف شد و نه در خطوط مرزی دوکشور تغییری ایجاد شد. آمیختن جنگ بین کشورها به ایدئولوژی و آرمان‌ها باعث می‌شود واقعیت‌ ها و ضعف و قوت ها دیده نشود.

جنگ با صدها هزار شهید و جانباز تمام شد. اما صدام حسین (سد راه خدا) سقوط نکرد. تا اینکه بعد از ۱۵ سال آمریکا - در دوره‌ی ریاست حمهوری جورج بوش - به عراق حمله کرد و صدام سرنگون و دستگیر شد. وی در یک دادگاه محاکمه و به اعدام محکوم شد و به دار مجازات آویخته شد.

مهر ماه ۱۴۰۳

#سعید_معدنی
#بنی‌صدر
#رجایی
#صدام
#جنگ

@Saeed_Maadani
2024/09/27 18:14:50
Back to Top
HTML Embed Code: