Telegram Web Link
درود بر شما صبح بخیر🌺

در نهایت دست طبیعت همه چیز را پس خواهد گرفت حتی مرگ آفرینان ساخت دست بشر را

@SNTankograd
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نمونه ای از درآمد زایی زرهی در بخش غیر نظامی :)

#کلیپ

@SNTankograd
حقیقتا چقدر روس ها به فکر جان سربازان خود هستند! :) طرف را با موتور به خط مقدم میفرستند (تحت آتش توپخانه و انواع تهدیدات) آن وقت برای مقابله با مولتی روتورهای انتحاری به آن ها یک اخلالگر میدهند که مشخص نیست چقدر جوابگوی تهدید خواهد بود. صد البته موتور سیکلت ها نیز بخشی از تجهیزات مورد استفاده در حوزه نظامی محسوب میشوند اما نه به شیوه ای که ارتش روسیه به دنبال استفاده از آن ها است، ترابری و لجستیک را نباید به سطح موتور سیکلت تقلیل داد آن هم در میدان پر تهدیدی همچون جنگ اوکراین.

پ.ن : حقیقتا طنز خاصی در عکس نهفته است

#روسیه
#اخلالگر

@SNTankograd
سه مقوله در حوزه تجهیزات و ادوات زرهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که عبارتند از فضای حمل، تجهیزات و ملزومات همراه و در نهایت امکانات رفاهی و آسایشی. این سه مقوله به شکل قابل توجهی بر طراحی زره پوش های امروزی اثر دارند و اگر در گذشته چندان در بحث رفاهی خدمه یا ظرفیت حمل، توجه و اصرار لازم وجود نداشت، امروزه این مسئله به شکل قابل توجهی وجود دارد.

هر چه مداومت عملیاتی بیشتر باشد و مانایی زره پوش و ادوات در میدان نبرد بیشتر باشد و خدمه مجبور به صرف مدت زمان بیشتری در کاربری زره پوش خود در میدان نبرد باشند، سه مقوله ای که مطرح شد از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود.

تجربه خدمه زرهی آمریکا در جنگ خلیج فارس نشان میدهد که در برخی شرایط و شماری از میادین نبرد، خدمه بعضا باید بیش از یک هفته را به صورت مداوم با ادوات خود در میدان حضور داشته باشند و تنها از طریق نقاط تعیین شده تامین و پشتیبانی اعزامی که در حقیقت نقاط ارائه ملزومات و سوخت به ادوات در محلی امن در میدان نبرد هستند، میتوانند امیدوار به رفع نیاز ها و دریافت ملزومات خود باشند.

#مفاهیم

@SNTankograd
در شرایطی که عنوان شد، هر چه امکان ذخیره سازی ملزومات و تامین امکانات رفاهی برای خدمه به صورت مستقل از طریق خود زره پوش بیشتر باشد در تاب آوری در میدان نبرد اثر مثبت خواهد داشت و صد البته به هر میزان که خدمه از وضعیت رفاهی بهتر و امکانات بیشتر در میدان برخوردار باشند (فرضا برخورداری از تهویه مطبوع در یک محیط گرم و خشک)، عملکرد آن ها نیز در درگیری ها بهتر خواهد بود و بلعکس.

معمولا مدت زمان حضور ادوات یا یک زره پوش در میدان نبرد با نقش و کاربری آن رابطه مستقیمی دارد. یک خودروی شناسایی رزمی به نسبت یک تانک مدت زمان بیشتری را در میدان حضور خواهد داشت یا دفعات حضور نفربر زرهی و خودروی رزمی پیاده نظام در میدان نبرد جهت انتقال و پشتیبانی آتش پیاده نظام، بیش از ادوات زرهی دیگر خواهد بود و برهمین اساس متناسب با کاربری، سطح و مقادیر مشخصی از ملزومات و تجهیزات همراه و ایضا سیستم ها و اجزای رفاهی برای خدمه باید مد نظر قرار گیرد.

#مفاهیم

@SNTankograd
حمل تجهیزات مشخصا و منطقا به مقوله فضای ذخیره سازی ارتباط دارد و در اینجا مسئله مهمی که مطرح است تعبیه این فضاها در برجک و شاسی و جانمایی آن ها به صورتی است که علاوه بر تامین فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی و قرارگیری ملزومات، محدودیت خاص و قابل توجهی در سایر بخش های زره پوش به ویژه در نصب اجزا و سیستم های زره پوش ایجاد نکند.

در دنیا نمونه های متعددی از پلتفرم ها و ادوات زرهی وجود دارد که به جهت محدودیت در فضای ذخیره سازی و حمل، مورد انتقاد قرار گرفته اند در حالی که الزاما طراحی قدیمی نداشتند و از نظر فناوری هم از سطح قابل توجهی برخوردار بوده و هستند. نمونه یک چنین پلتفرم هایی را میتوان در آژاکس بریتانیایی دید.

یکی از مهمترین نقدهایی که بر پلتفرم زرهی آژاکس مطرح است، محدودیت در فضا و قابلیت ذخیره سازی و حمل ملزومات و تجهیزات است که یک نقطه ضعف قابل توجه برای این زره پوش ها ایجاد کرده، نقطه ضعفی که عملا چندان قابل رفع نیست و اگر به دنبال حل آن باشند باید تغییرات اساسی د بنیادی در طراحی این سری از زره پوش ها صورت گیرد که چنین چیزی منطقی و به صرفه نیست.

@SNTankograd
پیشتر در تعدادی از پست های کانال از جمله این پست به مقوله افزایش فضای ذخیره سازی در ادوات زرهی پرداخته ام.

بعد از فضای ذخیره سازی، مسئله تهیه دقیق لیست ملزومات و تجهیزات همراه مطرح میشود. شماری از تجهیزات کاربردی جنبه عمومی دارند به عنوان مثال بسته کمک های اولیه از ملزومات همراه تمامی زره پوش ها است.

اما تعداد قابل توجهی از تجهیزات همراه متناسب با کاربری، نقش زره پوش و شرایط میدانی به کارگیری آن باید انتخاب و حمل شوند. در اینجا سازنده باید متناسب با شرایط مختلف کاربری و میادین نبرد که هر یک نیازها و الزامات متفاوتی ایجاد میکنند، طیفی از تجهیزات همراه را برای زره پوش خود در نظر بگیرند. البته این کار را کاربر زره پوش یا ترکیبی از همکاری کاربر و سازنده میتواند به انجام برساند.

کاربر زره پوش براساس تجربیات و آموزه هایی که دارد میتواند لیست مشخصی از تجهیزات همراه تهیه کند که البته تهیه این لیست به سادگی که در این پست بیان میشود نیست و باید حرکتی به شدت فکر شده و دقیق صورت گیرد.

برای درک بهتر مسئله مثالی مطرح میکنم، فرض کنید برای یک زره پوش چرخ دار جهت خروج مستقل از گل و لای یا شنزار، یک وینچ تعبیه شده اما این زره پوش در میدانی قرار میگیرد که نقطه مناسبی برای اتصال کابل وینچ وجود ندارد یا زره پوش دیگری جهت بازیابی در صحنه نیست، در چنین شرایطی به وسیله ای با نام لنگر وینچ یا Winch Anchor نیاز است که اگر در ملزومات همراه وسیله نباشد عملا وجود وینچ بر روی زره پوش هیچ ارزش و کاربردی نخواهد داشت.

لوازم یدکی و ابزار تعمیرات نیز یکی از مهمترین انتخاب ها هستند که باید به دقت صورت گیرند. از این جهت که برخی قطعات زره پوش، فضای حمل زیادی اشغال میکنند، انتخاب قطعات یدکی و مهم که قابلیت حمل مناسبی داشته باشند در اولویت قرار میگیرد. این انتخاب معمولا نه تنها حاصل تجربیات تکنسین های فنی که حاصل تجربه میدانی خدمه در دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و عیوب فنی ادوات است.
معمولا برای آسان شدن کار، شماری از شرایط و وضعیت های عمومی در میدان نبرد و خارج از آن را در نظر گرفته و برهمین اساس ملزومات و تجهیزات همراه انتخاب میشود اما باید در نظر داشت که هر چه نقش و کاربری ادوات، تخصصی تر و خاص تر باشد، ملزومات همراه آن نه تنها با در نظر گرفتن شرایط عمومی که میبایست با در نظر گرفتن شرایط خاص و ویژه انتخاب شوند. مثلا شرایطی که یک خودروی شناسایی رزمی ممکن است با آن رو به رو شود به نسبت تانک، حالت های بیشتر و ویژه ای دارد.

مورد دیگر این است که فضای ذخیره سازی صرفا به حمل ملزومات همراه اختصاص نمیابد بلکه بخشی از این فضا به سیستم ها و اجزای رفاهی و آسایشی خدمه اختصاص خواهد یافت و نتیجتا بین ملزومات همراه و این سیستم ها باید یک تناسب و نسبت مناسبی برقرار شود.

مثلا بخشی از سیستم تهویه مطبوع و ایضا واحد قدرت کمکی که باید برق این سیستم و سایر سیستم های افزوده شده به زره پوش را تامین کند، در فضای ذخیره سازی برجک یا ترکیب برجک و شاسی قرار میگیرند و همین مسئله فضای ذخیره سازی را محدود میکند مشابه آنچه در تانک آبرامز رخ داده است.

#مفاهیم

@SNTankograd
آنچه گفته شد تنها بخش کوچک اما مهمی از لیست مواردی است که طراح و سازنده یک زره پوش باید با آن دست و پنجه نرم کند و توجه ویژه داشته باشد. شاید برخی افراد، مقوله هایی که مطرح شد را جزو جزئیات و ریزه کاری های کار بدانند اما همین جزئیات که شاید به ظاهر اهمیت نداشته باشند میتواند در محصول نهایی و کارایی آن اثر قابل توجهی داشته باشد.

توجه به جزئیات در طراحی یک زره پوش اهمیت دارد، باز هم از پلتفرم آژاکس بریتانیا مثال میزنم، پلتفرمی که فناوری های بسیار پیشرفته ای در ارائه آن به کار رفته اما به دلیل عدم توجه کافی به برخی جزئیات، مشکلات زیادی در مسیر عملیاتی کردن آن ایجاد شد، جزئیاتی نظیر فضاهای ذخیره سازی، میزان صدا و لرزش موتور و اجزای آن و ..........

پ.ن : عکس پست تزئینی است

@SNTankograd
یک دستگاه چلنجر 2 ارتش اوکراین که در ناحیه کورسک هدف حمله مولتی روتور انتحاری روسیه قرار میگیرد. اصابت به ناحیه دریچه راننده تانک صورت گرفته و البته اینکه حاصل این اصابت چه بوده به سختی قابل برداشت و بیان است. ناحیه ای که مورد اصابت قرار گرفته در صورتی که نفوذ با زاویه خاصی صورت بگیرد احتمال تهدید ذخیره مهمات درون شاسی را دارد اما اینکه چنین اتفاقی رخ داده یا نه از روی کلیپ منتشر شده به صورت دقیق و قطعی نمیتوان گفت.

#اوکراین
#کلیپ
#روسیه
#کورسک
#پهپاد_انتحاری
#چلنجر

@SNTankograd
تصاویری از راه آهن روسیه منتشر شده که در آن تعدادی توپ خودکششی 170 میلیمتری M1989 Koksan در حال انتقال هستند.اگر به کد نوشته شده روی توپ ها دقت کنیم H-2200 را میتوان دید که به صورت مشخص از کدهای مورد استفاده در سیستم حمل و نقل ریلی روسیه است و در این پست در خصوص آن توضیحاتی داده ام. برهمین اساس میتوان حمل و نقل توپ ها در روسیه را تایید کرد.

در نهایت البته چنانچه روس ها قصد استفاده از این توپ در جنگ با اوکراین را داشته باشند، نشان میدهد که از میدان جنگ اوکراین و تجربیات توپخانه ای در آن هیچ درسی نگرفته اند. در حال حاضر تنها دایناسور توپخانه ای جنگ اوکراین که دو طرف از آن استفاده میکنند، توپ 2S7 است.

اما تفاوت 2S7 با امسال کوکسان در این است که نمونه روسی با وجود اینکه در کالیبر حتی بزرگتر است اما برخی مولفه های توپخانه امروزی را تامین میکند از جمله نواخت تیر، مدت زمان اجرای آتش و استقرار. به عنوان مثال در توپ روسی، نرخ آتش 2.5 گلوله بر دقیقه است در حالی که در کوکسان کره شمالی به 1 الی 2 گلوله در هر 5 دقیقه میرسد.

#توپخانه
#روسیه
#کره_شمالی
#کمک_نظامی

@SNTankograd
Tankograd 🛡
تصاویری از راه آهن روسیه منتشر شده که در آن تعدادی توپ خودکششی 170 میلیمتری M1989 Koksan در حال انتقال هستند.اگر به کد نوشته شده روی توپ ها دقت کنیم H-2200 را میتوان دید که به صورت مشخص از کدهای مورد استفاده در سیستم حمل و نقل ریلی روسیه است و در این پست در…
در جایی که مسئله آتش ضد آتشبار در سطحی است که در جنگ اوکراین میبینیم، امثال کوکسان بقاپذیری به مراتب پایینی خواهند داشت و اگر 2S7 با تمام عظمتش از خود بقاپذیری نشان داده به دلیل سرعت عمل و نواخت تیر سیستم است که در کوکسان عملا وجود ندارد.

از سوی دیگر مهمات کالیبر 170 میلیمتر تنها از طریق کره شمالی قابل تهیه است و کالیبیر استاندارد روسیه نیست. کوکسان تنها در مولفه برد آتش آن هم با مهمات مجهز به رانشگر راکتی دارای مزیت است و کاربرد آن در جنگ ایران و عراق نیز این مسئله را نشان داده که تنها بر برد بالای این سیستم میتوان اتکا کرد و نه دقت آن.

در حال حاضر اوکراینی ها به خوبی فهمیده اند که هویتزر کامیون سوار با قابلیت دستیابی به برد حدودا 40 کیلومتر، بهترین گزینه برای به کارگیری است و چنین مسئله ای برای روس ها نیز وجود دارد.اگر روس ها از جنگ اوکراین درس گرفته باشند، یک هویتزر کامیون سوار نظیر 2S43 Malva با تمام ضعف ها و ایراداتی که دارد به ویژه در بحث محدودیت برد به نسبت رقبای اوکراینی، گزینه ای به مراتب بهتر نسبت به زباله ای نظیر کوکسان است.

روسیه به عنوان میراث دار توپخانه شوروی به نقطه ای رسیده که از کره شمالی امثال کوکسان را درخواست کند؟ به سختی میتوانستیم چنین مسئله ای را پیش از جنگ اوکراین حدس بزنیم و تصور کنیم، خارج از تصور ما بود. به نظرم باید همچنان صبر کرد و دید نتیجه رویت این توپ ها در روسیه چه خواهد بود آیا به مرحله به کارگیری گسترده میرسد یا نه؟

@SNTankograd
2024/11/16 11:39:35
Back to Top
HTML Embed Code: