Telegram Web Link
وقتی صحبت از سیم خاردار یا همان barbed wire obstacle به میان می آید، عمده افراد مانعی را در ذهن تجسم میکنند که عمدتا برای جلوگیری از پیشروی پیاده نظام یا کاهش سرعت پیشروی پیاده نظام مورد استفاده قرار میگیرد که البته این تصور منطبق با واقعیت و کاربرد این نوع از موانع نظامی است.

اما اگر سیم خاردار را به نمونه ای چند لایه یا Multilayer barbed wire barrier تبدیل کنیم، علاوه بر اینکه در مقابل پیاده نظام یک مانع جدی ایجاد کرده ایم، امکان ایجاد مشکل و توقف برای پیشروی زرهی نیز وجود دارد.

مدت ها پیش در قالب این پست و ایضا این پست مطالبی در این خصوص عنوان شده، عکس های فوق چندین زره پوش بریتانیایی از جمله تانک چلنجر 1، خودروی رزمی Warrior و در نهایت خودروی شناسایی رزمی اسکورپیون را در جریان آزمایش عبور از مانع سیم خاردار چند لایه در دهه هشتاد میلادی نشان میدهد.

تا امروز نمونه های متنوعی از موانع ضد زره در کانال مورد بررسی و اشاره قرار گرفته اند. ایجاد این موانع از وظایف یگان مهندسی رزمی است ولی حذف آن ها الزاما از طریق حضور یگان مهندسی صورت نمیگیرد.

#بریتانیا
#آزمایش
#میدان_موانع

@SNTankograd
در جریان بررسی و آزمایش موانع مختلف ضد تانک (یا به تعبیر دقیق تر ضد ادوات زرهی) در لتونی با استفاده از یک دستگاه تانک T-55AM

آنچه در عکس دیده میشود مانع موسوم به دندان اژدها است که جدیدترین و آخرین کاربرد آن در یک جنگ به جنگ اوکراین باز میگردد.

مسائل مختلفی در خصوص این نوع از موانع ضد تانک وجود دارد از جمله جنس و کیفیت ساخت اینکه از بتن مسلح یا غیر مسلح ساخته شود یا این مسئله که اثر بخشی این مانع در زمانی است که یک مجموعه دندانه به هم متصل و یکپارچه باشند و نه یک مجموعه مانع جدا از هم و منفصل.

اگر این نوع از موانع به صورت منفصل تعبیه شده باشند به راحتی از طریق تیغه مهندسی (مشابه تیغه بولدوزر که در تانک ها جهت انجام مهندسی زمین از کنار زدن مانع یا حفر زمین و ایجاد خاکریز مورد استفاده است) قابل کنار زدن است و در تانک های روسی مجهز به تیغه خودسنگر ساز، با فعال کردن این تیغه میتوان مسیری در مانع ایجاد کرد.

اما اگر یک مجموعه یکپارچه از این دندانه ها در مسیر باشد میتوان برای پاکسازی آن و ایجاد معبر از خرج های خطی انفجاری استفاده کرد (امثال خرج خطی مین روب)

@SNTankograd
گزینه بعدی مانع موسوم به خورشیدی است که تحت عنوان خارپشت چکسلواکی یا Czech hedgehog نیز شناخته میوشد و تعابری از جمله مانع پنج پر یا شش پر. این مانع را میتوان با متریال های مختلفی ساخت از جمله میلگرد اما نمونه اصلی و موثر آن با استفاده از تیرآهن ساخته میشود، معمولا سه قطعه تیر آن جهت ساخت این مانع به هم جوش داده شده یا پیچ میشوند.

هر چه زره پوش با برخورد به این مانع به دنبال از میان برداشتن آن باشد، تیغه های آن بیشتر در زمین فرو میرود و ممانعت و مقاومت بیشتری در مسیر حرکت ایجاد میکند. به جز برخورد و گیر کردن در زیر شاسی، این نوع مانع با برخورد به شنی امکان گسستن آن را دارد، یعنی اگر راننده اصرار زیادی برای عبور داشته باشد در نهایت موجبات آسیب به اجزای حرکتی تانک خواهد شد (صرف نظر از گیر کردن تانک)

از جمله تفاوت های این مانع با دندان اژدها در دوام و مقاومت بیشتر در برابر پاکسازی از طریق انفجار است.

@SNTankograd
مورد بعدی مانع مارچوبه ای است که با نام مارچوبه رومل یا Rommel's asparagus شناخته میشود، دلیل این نامگذاری نیز شباهت این مانع به مارچوبه در جریان جایگذاری آن در زمین است. علت نسبت دادن آن به رومل نیز ابتکاری است که در جریان تبدیل منطقه نورماندی به زمین مسلح صورت گرفت که یکی از آن ها استقرار میله های چوبی بلند (4 الی 5 متری) به منظور ایجاد آسیب و ممانعت در جریان فرود احتمالی گلایدرها و چتربازارن متفقین در زمین های باز بود.

در تبدیل این مانع به یک مانع ضد تانک معمولا از یک مجموعه تیر آهن با طول مشخص و با زاویه استقرار مایل (شیب به سمت دشمن) استفاده میشود. در این نوع از موانع نیز امکان آسیب به اجزای حرکتی و گسسته شدن شنی به دلیل برخورد و فشار به موانع وجود دارد.

#میدان_موانع
#مهندسی_رزمی

@SNTankograd
زرهی روسیه را از نظر خطی مشی و سوگیری میتوان به دو دوره تقسیم بندی کرد دوره شوروی و دوره پسا شوروی که این دوره پسا شوروی تقریبا از سال 2000 به بعد تعریف میشود یعنی دوره زمانی که روس ها جهت پوشش برخی از ضعف های خود در زرهی از جمله در حوزه سیستم های نظارتی نسل جدید و ......... به سراغ کشورهای غربی و فناوری های غربی میروند. در این دوره چشم روس ها صرفا به فناوری غربی نیست بلکه برخی اصول، مفاهیم و شیوه های طراحی و ساخت زرهی غربی را نیز پیگیری میکنند و برای دستیابی به آن ها همکاری هایی را شکل میدهند که از جمله آن همکاری هایی است که روس ها با کشورهایی نظیر فرانسه و ایتالیا انجام میدهند. در کنار این مسئله با شکل دهی به این دست از همکاری های فناورانه، روس ها به شناخت بهتری از زرهی غربی میرسند و میتوانند به صورت مستقیم به شماری از محصولات زرهی غربی برای بررسی و آزمایش دسترسی پیدا کنند از جمله تعدادی از زره پوش های فرانسوی و ایتالیایی که در نمونه های ایتالیایی حتی تعدادی به صورت مستقیم در اختیار روس ها قرار گرفته و به روسیه صادر میشوند.

به عنوان نمونه روسیه سال ها به دنبال عبور از طراحی منسوخ و محدود زره پوش های چرخ دار BTR بود و در این زمینه از طریق همکاری هایی که با فرانسه شکل داد و تعریف پروژه ای نظیر زره پوش چرخ دار اتم در جهت این مسئله تلاش کرد که حاصل آن را در عبور روس ها از طرح کلاسیک BTR و ارائه محصول نظیر پلتفرم زرهی چرخ دار نسل جدید و مدرن بومرنگ میبینیم. البته این همکاری ها آخر و عاقبت جالب و خوبی نداشت و با تنش هایی که بین غرب و روسیه به ویژه پس از تهاجم روسیه به کریمه رخ داد، عملا همکاری ها در این بخش متوقف شد و بسیاری از برنامه هایی که روس ها در حوزه زرهی به دنبال اجرای مشترک با غربی بودند عملا به دست فراموشی سپرده شد یا به کل دیگر امکان ادامه پیدا نکرد (با تحریم و تصمیم به عدم همکاری از سوی طرف های غربی) البته در این میان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در بین کشورهای غربی همکاری در حوزه فناوری های زرهی روسیه، فرانسوی ها بیشترین مداومت در همکاری را داشتند و برخی قرارداد های کوچک حتی پس از اعمال برخی تحریم ها علیه روسیه همچنان ادامه یافت (از جمله تامین حسگرهای تصویربردار حرارتی برای سیستم های نظارت و هدفگیری ادوات زرهی روسی)

پیوند

#ایتالیا
#روسیه
#همکاری_نظامی
#بررسی

@SNTankograd
ماکت در ابعاد اصلی از پروژه مشترک فرانسه-روسیه موسوم به پلتفرم زرهی چرخ دار ATOM، طرحی که در نهایت ناکام ماند اما روس ها با استفاده از تجربیات کسب شده در جریان این همکاری در نهایت پروژه بومرنگ را جلو بردند.

@SNTankograd
Forwarded from کاتافراکت
⚜️ارتش اسرائیل اعلام کرده است که تیپ پیاده نظام کفیر در شمال غزه مستقر شده است.

⚜️نکته قابل توجه در مورد استقرار این تیپ در غزه مجهز شدن واحدهای پیاده نظام به خودروهای تاکتیکی جدید JLTV است که با نام Para در ارتش اسرائیل خدمت میکنند.

⚜️در حقیقت این اولین باری است که نیروهای ارتش اسرائیل در مناطق عملیاتی از این خودرو تاکتیکی استفاده میکنند.

⚜️با توجه به تصاویر، فعلا هیچکدام از JLTV های تیپ کفیر مجهز جایگاه تسلیحات به خصوصی نیستند.

⚜️نکنه قابل توجه دیگر در مورد خودروهای JLTV این است که ورود آنها به مناطق درگیری در غزه به این معنی است که برای اولین در دنیا این خودرو های تاکتیکی وارد یک نبرد واقعی میشوند.

⚜️انتطار میرود استفاده از خودروهای تاکتیکی JLTV با سطوح حفاظتی در مقابل خودرو های تاکتیکی هاموی بدون سطوح حفاظتی در ارتش اسرائیل موجب کاهش تلفات نیروهای پیاده نظام بشوند.

📌https://www.tg-me.com/cataphract1/45109

✒️#Crash
📃@Cataphract1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درود بر شما وقت بخیر🌺 تانکبر M1070 آمریکایی اینبار در نقش تجاری با حمل ماشین حفاری با وزنی نزدیک به یک تانک آبرامز در سینه کش خاکی و در نهایت ناله موتور 500 اسب بخاری دیترویت دیزل 8V-92TA

@SNTankograd
Tankograd 🛡
اولین تصویر از پرتابگر سه گانه کورنت/دهلاویه حزب الله #حزب_الله #ضد_زره @SNTankograd
در خصوص پرتابگر سهگانه دهلاویه/کورنت که اخیرا رونمایی شده برخی دوستان مخاطب سوالاتی پرسیدند از جمله اینکه مزیت این طرح چیست؟

باید گفت عملا هیچ، پیشتر هم به این مسئله اشاره کرده ام که به صرف اینکه از لفظ ابتکاری در یک طرح استفاده شود به معنی اثر بخشی و موثر بودن آن نیست. پرتابگر دوگانه قابل حمل دهلاویه که با نام ثارالله شناخته میشود طرحی است که پیرامون بحث مقابله با سامانه های حفاظت فعال نصب شده بر روی ادوات زرهی اسرائیل ارائه شده بر مبنای شلیک دو تیر موشک به سمت یک هدف با فاصله زمانی مشخص.

صد البته همین ثارالله هم چندان ابتکار ما نیست و مشابه چنین طرح هایی در دنیا وجود دارد از جمله سامانه موشکی ضد زره SHERSHEN بلاروس که عکس آن را در این پست میبینید.

تبدیل پرتابگر دوگانه به سه گانه مهمترین نقطه ضعف و عیبی که ایجاد میکند از بین بردن مزیت تاکتیکی است، اینکه پرتابگر شما دیگر توسط تیم ضد زره پیاده با ترکیب معقول از نظر تعداد نفرات قابل استفاده نیست و باید همواره توسط یک موتور چهار چرخ حمل شود که این موتور در بسیاری از سناریوها قابل استفاده نیست.

#ضد_زره
#بررسی

@SNTankograd
Tankograd 🛡
در خصوص پرتابگر سهگانه دهلاویه/کورنت که اخیرا رونمایی شده برخی دوستان مخاطب سوالاتی پرسیدند از جمله اینکه مزیت این طرح چیست؟ باید گفت عملا هیچ، پیشتر هم به این مسئله اشاره کرده ام که به صرف اینکه از لفظ ابتکاری در یک طرح استفاده شود به معنی اثر بخشی و موثر…
فرضا اگر قرار بر استقرار در اختفای یک تیم ضد زره در جریان نفوذ به یک منطقه مد نظر باشد که این سناریو برای حزب الله در جنوب لبنان بسیار محتمل و پر کاربرد است، استفاده از یک ATV عملا همه چیز را خراب میکند و موقعیت تیم ضد زره را برای دشمن مشخص میکند.

در حالت معمول یک تیم ضد زره مجهز به موشک کورنت شامل سه نفر است که یک نفر وظیفه حمل موشک را بر عهده دارند، یک نفر پرتابگر را حمل میکند و نفر آخر وظیفه حمل تجهیزات ارتباطی و سایر ملزومات را بر عهده میگیرد.

ولی وقتی صحبت از سه موشک در میان باشد آن هم هر موشکی که با تیوب پرتابش چیزی در حدود 30 کیلوگرم وزن دارد، شما باید به سراغ یک تیم ضد زره بزرگ متشکل از حداقل 5 نفر بروید که در بسیاری مواقع چنین حرکتی معقول نیست. هر چه تعداد نفرات تیم ضد زره بیشتر باشد احتمال کشف و موقعیت یابی آن هم بیشتر خواهد شد.

پس همانطور که عرض شد ارتقای پرتابگر از دو گانه به سهگانه هیچ مزیت مهمی ندارد که هیچ، در کنار آن مزیت تاکتیکی یک سلاح ضد زره را به کل نابود میکند. در نهایت اگر طرحی دیدیم که به نظر ما ابتکاری آمد، پیش از اینکه آب از لب و لوچه ما جاری شود بهتر است اول به جنبه های مختلف آن از جمله شرایط و وضعیت به کارگیری کمی فکر کنیم.

@SNTankograd
به صورت معمول نسبتی بین تعداد موشک آماده به شلیک و تعداد موشک ذخیره در تیم های ضد زره مطرح است. هر تیم ضد تانک بسته به امکانات حمل و تعداد نفرات میتواند از 1 الی 4 تیر موشک ذخیره در اختیار داشته باشد. این عدد به صورت معمول دو عدد موشک ذخیره در مقابل یک موشک آماده به شلیک است.

وقتی شما از پرتابگر سه گانه استفاده کنید این نسبت اگر با فرض یک به سه در نظر گرفته شود یعنی برای سه موشک آماده به شلیک نیاز به حمل 9 موشک ذخیره وجود دارد که این عدد منطقی نیست و یک فاجعه لجستیکی محسوب میشود.

اصولا یک تیم ضد زره نمیتواند و نباید که این تعداد موشک را حمل کند. اگر نسبت یک به چهار را در نظر بگیریم که در برخی تیم های ضد زره موتور سوار حزب الله دیده شده، به ازای سه تیر موشک آماده به شلیک باید تا 12 تیر موشک ذخیره به همراه داشت. این یعنی هر تیم ضد زره موتور سوار تا 15 تیر موشک ضد زره در اختیار داشته باشد و اگر ما 30 تیم ضد زره موتور سوار تدارک ببینیم باید 450 تیر موشک ضد زره برای آن ها آماده کنیم (!)

@SNTankograd
Tankograd 🛡
اولین تصویر از پرتابگر سه گانه کورنت/دهلاویه حزب الله #حزب_الله #ضد_زره @SNTankograd
یکی از دوستان مخاطب سوال جالبی در این خصوص مطرح کردند که پرداختن به آن بد نیست، اینکه آیا بدون تغییر در پرتابگر میتوان تعداد موشک های پرتابگر را در سامانه کورنت/دهلاویه افزایش داد و این افزایش چه محدودیت هایی دارد؟

در این پست در خصوص سیستم و نحوه هدایت موشک کورنت توضیحاتی داده ام. به بیان خلاصه و ساده در موشک کورنت یک پرتو لیزری قیف شکل به سمت هدف تابیده میشود که موشک این پرتو را از طریق آشکار ساز انتهای موشک دریافت کرده و براساس آن موقعیت خود را درون پرتو تصحیح میکند تا به نقطه مرکزی هدفگیری برسد که نقطه هدفگیری کاربر روی هدف است.

در اینجا از طریق یک پرتو لیزر میتوان موشک های کورنت متعددی را هدایت کرد اما یک مسئله مطرح است و آن احتمال هم راستایی است. هر چه موشک به لحظه اصابت به هدف نزدیک میشود و به قولی موشک به نقطه اصابت نزدیک میشود احتمال هم راستایی موشک های شلیک شده بیشتر میشود و این مسئله زمانی بدتر میشود که چند موشک با فاصله نسبتا کوتاه از هم شلیک شوند.

اما این هم راستایی چه مشکلی ایجاد میکند؟ همانطور که گفتم پرتو لیزر از بخش عقبی موشک کورنت دریافت میشود، وقتی چند موشک پشت سر هم شلیک میشود در جریان حرکت دوار موشک ها در جهت تنظیم پرواز در وسط پرتو، در یک لحظه یا در لحظاتی ممکن است موشک ها در یک راستا قرار بگیرند که این لحظه یا لحظات در انتهای مسیر پروازی بیشتر رخ میدهند.

در اینجا با هم راستا شدن موشک ها، دریافت پرتو لیزر در یکی از آن ها مختل میشود یا با خطا رو به رو میشود (لحظاتی از عدم دریافت پرتو برای اصلاح مسیر) این مسئله خود به خطا رفتن یکی از موشک ها منجر خواهد شد و هر چه تعداد موشک ها بیشتر باشد ان احتمال بیشتر خواهد شد در غیر اینصورت با یک پرتابگر کورنت روی کاغذ میتوان 4 تا 6 موشک را هدایت کرد اما قطعا تعدادی از موشک ها با احتمال خطا در هدایت رو به رو خواهند شد.

آنچه گفته شد را روس ها در جریان آزمایش و بررسی سامانه هایی نظیر Kornet-D نیز تجربه کرده اند و کلیپ هایی از این مسئله نیز منتشر شده است (خطای موشکی که در جلوی خط حرکت میکند). مسئله هم راستایی احتمال اندکی دارد اما همین مورد را باید در هدایت موشک کورنت مد نظر داشت و البته این مسئله به صورت دقیق قابل محاسبه است.

@SNTankograd
شلیک پی در پی دو تیر موشک کورنت، در یک نقطه زمانی و در یک فاصله مشخص از پرتابگر و هدف، دو موشک در درون کادر هدفگیری قرار میگیرند و به فاز پایانی پرواز تا اصابت به هدف میرسند که در این فاز احتمال هم راستایی لحظه ای وجود دارد هر چند که برای دو تیر موشک این احتمال بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است ولی اگر قرار بر استفاده از سه یا چهار تیر موشک توسط یک پرتابگر باشد مشخصا احتمال تا حد قابل توجهی افزایش میابد و خطای اصابت موشک هایی که زودتر شلیک شده اند بیشتر میشود.

#بررسی
#ضد_زره

@SNTankograd
2024/11/05 23:05:48
Back to Top
HTML Embed Code: