Telegram Web Link
فردا به ادامه مبحث معرفی تانک مذکور خواهم پرداخت اما پیش از اینکه به ادامه مطلب برسیم بد نیست موردی به عنوان پیش زمینه مطرح کنم. در تقسیم بندی سامانه های حفاظت فعال از نظر جانمایی، نصب اجزا و شیوه نصب دو گزینه وجود دارد یکی سیستم های متمرکز یا Centralized APS system که اجزا و زیر سیستم های آن ها به صورت متمرکز در نقطه یا نقاطی از زره پوش قرار میگیرد و نمونه آن ها سامانه حفاظت فعال تروفی است و دیگری سیستم های حفاظت فعال توزیع شده یا غیر متمرکز که از آن ها با نام Distributed APS Concept نام برد میشود که نمونه یک چنین سیستمی را در سامانه حفاظت فعال آلمانی AMAP-ADS میتوان دید که مهمات دفاعی در دور تا دور بدنه زره پوش تعبیه میشوند.

#حفاظت_فعال
#مفاهیم

@SNTankograd
درود و صبح بخیر🌺 از ابتدای تعریف توپخانه در جنگ های بشری، مسائلی نظیر دقت آتش یا حجم آتش یا برد آتش مطرح بوده و در هر دوره با توسعه فناوری، این مسائل با کیفیت و کمیت متفاوتی مطرح بوده اند. 200 سال قبل نیز مسئله دقت در توپخانه تعریف مشخصی داشته که متناسب با شرایط زمانه و آن دوران بوده همانطور که امروزه نیز دقت آتش تعریف خاص خود را دارد و در قالب هایی نظیر نقطه زنی و این دست تعاریف مطرح میشود و قرار میگیرد.

در دوره جنگ سرد نیز مفاهیم و مسائلی در حوزه توپخانه مطرح بود که به نگرش یا شیوه نگاه طرفین در این زمینه شکل و فرم مشخصی میداد. روس ها یا به بیان دیگر نگرش شرقی به توپخانه عمدتا براساس حجم بالای آتش بود یا به تعبیر دیگر، قدرت آتش در نگرش شرقی به توپخانه اساس براساس حجم آتش تعریف میشد.

در نقطه مقابل هر چه از نقطه ابتدایی دوران جنگ سرد گذشت و غرب به فناوری های بیشتری دست یافت، آنچه قدرت آتش در توپخانه غربی را تعریف میکرد، به سمت افزایش دقت پیش رفت و در حقیقت قدرت آتش در دقت آتش توپخانه غرب تعریف شد.جنگ اوکراین نیز به وضوح عرصه تقابل این دو تفکر در توپخانه بوده و هست.

#توپخانه
#مفاهیم

@SNTankograd
جنگ اوکراین به خوبی نشان داد که در بحث توان توپخانه، میتوان با سطح بالایی از دقت، با نگرش روسی که مبتنی بر حجم بالای آتش است تا حد قابل توجهی رقابت و مقابله کرد. در حقیقت تقابل دو نگرش کمی و کیفی در توپخانه در جنگ اوکراین را شاهد هستیم.

نگرش روس ها عمدتا کمی است و نگرش اوکراینی ها به لطف کمک های توپخانه ای غرب یک نگرش کیفی در عرصه توپخانه است. توپخانه اوکراین در دو سال گذشته از جنگ هیچگاه در حجم آتش به نقطه برابر و برتری نسبت به روس ها نرسید اما در بسیاری از مقاطع، توپخانه اوکراین در دوئل های توپخانه ای به شدت موثر و کوبنده ظاهر شد که این به دلیل کیفیت بالای ادوات توپخانه ای اوکراین و تکیه بر دقت بالای آتش است که الزاما تنها به دلیل استفاده از مهمات هدایت شونده نیست و به سیستم های کنترل آتش و دقت خود قبضه و سیستم های توپخانه ای نیز باز میگردد.

صد البته در جنگ اوکراین این مسئله نیز در خصوص توپخانه مطرح و تایید شد که تکیه صرف به کیفیت نیز پاسخگوی کامل نیاز ها نیست و دقت آتش باید در کنار حجم متناسبی از آتش قرار بگیرد و به نوعی یک تناسب مابین این دو در توپخانه برقرار شود تا بهترین نتیجه به دست آید

@SNTankograd
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی فرشته مرگ شدیدا مشغول است و از شما غافل می ماند و نتیجتا فرصت بیشتری برای زندگی پیدا میکنید، خطا رفتن مولتی روتور انتحاری اوکراینی و سرنشینان خوش شانس روس که در این مورد میلیمتری جان به در میبرند!

#کلیپ
#روسیه
#اوکراین
#پهپاد_انتحاری

@SNTankograd
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Tankograd 🛡
برای اینکه به واقع ببینیم بالاتر از سیاهی رنگی هست یا خیر؟ یا اینکه کسی چیزی برای از دست دادن دارد یا ندارد؟ کافی است به تعداد و کیفیت حملات حوثی ها در قبل و بعد از هدف قرار گرفتن زیرساخت های بندر الحدیده توجه کنید، به نتیجه خواهید رسید. در همین خصوص بد نیست این مطلب دوباره خوانی شود 👇

پیوند 1
پیوند 2
پیوند 3

@SNTankograd
Forwarded from کاتافراکت
⚜️سقوط تانک مرکاوا مارک 3 دی به داخل گودال در نوار غزه

⚜️در طول عملیات و گشت زنی شبانه یک دستگاه تانک مرکاوا مارک 3 دی ارتش اسرائیل در گذرگاه فیلادلفیا به داخل گودالی که توسط واحد‌های مهندسی جهت یافتن تونل های حماس حفر شده بود سقوط کرد.

⚜️در آخر واحد‌های مهندسی شامل چهار دستگاه بولدوزر زرهی D9 جهت بیرون کشیدن این تانک وارد عمل شدند.

⚜️ناهماهنگی واحد‌های مهندسی با واحد‌های رزمی و عدم نشانه گذاری گودال حفر شده در کنار ضعف دوربین های دید شب برای راننده مرکاوا مارک 3 دی موجب بروز این حادثه شده است.

✒️#Crash
📃@Cataphract1
Tankograd 🛡
⚜️سقوط تانک مرکاوا مارک 3 دی به داخل گودال در نوار غزه ⚜️در طول عملیات و گشت زنی شبانه یک دستگاه تانک مرکاوا مارک 3 دی ارتش اسرائیل در گذرگاه فیلادلفیا به داخل گودالی که توسط واحد‌های مهندسی جهت یافتن تونل های حماس حفر شده بود سقوط کرد. ⚜️در آخر واحد‌های…
یک نکته در این خصوص وجود دارد اینکه در ارتش اسرائیل سال ها نقش خودروی بازیابی زرهی یا ARV به شکل عملیاتی و کاربردی وجود نداشت و از این جهت بولدوزرهای کاترپیلار D9 که در چندین مدل نیز مورد استفاده قرار گرفته اند، در نقش بازیابی ادوات زرهی اسرائیل به ویژه تانک های اصلی میدان نبرد مرکاوا مورد استفاده قرار گرفته و همچنان قرار میگیرند.

ارتش اسرائیل در حال حاضر خودروی بازیابی زرهی نمر یا Namer ARV را نیز در اختیار دارد که در یکی از عکس های فوق میتوانید استفاده از آن در تعمیر تانک مرکاوا مارک 4 ام را ببینید اما در نهایت تعداد این زره پوش ها به نسبت آن چیزی که باید باشد، به مراتب کمتر است و از این جهت اسرائیلی ها همچنان بر استفاده از بولدوزرهای D9 در نقش بازیابی اصرار و توجه دارند.

#بازیابی_زرهی
#اسرائیل

@SNTankograd
Tankograd 🛡
⚜️سقوط تانک مرکاوا مارک 3 دی به داخل گودال در نوار غزه ⚜️در طول عملیات و گشت زنی شبانه یک دستگاه تانک مرکاوا مارک 3 دی ارتش اسرائیل در گذرگاه فیلادلفیا به داخل گودالی که توسط واحد‌های مهندسی جهت یافتن تونل های حماس حفر شده بود سقوط کرد. ⚜️در آخر واحد‌های…
یک مورد دیگری که میتوان به آن پرداخت این است که پوشش رسانه ای و گزارش های تقریبا خوبی از روند جنگ و ریز رویداد های آن در جنگ غزه از سوی اسرائیلی ها در دسترس قرار میگیرد. شاید دیده باشید یا شنیده باشید که برخی ها بر سانسور از سوی اسرائیل خیلی تاکید دارند در حالی که در زمان جنگ، سطحی از طبقه بندی اطلاعات و محرمانه بودن آن مسئله متداول و معمولی است و قرار نیست تمامی اطلاعات منتشر شود.

اما در نهایت باز هم آنچه که از اطلاعات جنگ از سوی اسرائیلی ها با جزئیات آن منتشر شده به مراتب متفاوت از آن چیزی است که از کشورهای خاورمیانه ای یا حتی دیگر کشورها دیده ایم و انتظار آن میرود. به عنوان مثال ریز مشکلات زرهی اسرائیل و گزارش آن به کْنِسِت اسرائیل منتشر شده آن هم در حالی که هنوز جنگ در غزه تمام نشده یا لیست کشته های غزه با جزئیات تقریبا کامل از درجه، یگان محل خدمت و ..... در دسترس است.

یا در یک نمونه جالب توجه دیگر حوادث و رویداد های رزمی نیز بعضا با جزئیات مشخص، رسانه ای میشود از جمله اینکه فرضا فلان تعداد از سربازان به دلیل آتش خودی یا اشتباه در بمباران هوایی کشته شده اند و از این دست.

برای اینکه درک بهتری از مسئله داشته باشیم بد نیست بدانید که پس از گذشت حدود 4 دهه از اتمام جنگ تحمیلی، هنوز آمار رسمی و تایید شده ای از تلفات عملیات جنگ منتشر نشده و برای بنده ای که 5 الی 6 سال از عمر را صرف تحقیق در تاریخ جنگ ایران و عراق کرده ام، بسیاری مسائل همچنان جنبه نامشخص و محرمانه دارد. فرضا هیچ آماری از آتش به خودی اشتباه در هیچ مرجع رسمی منتشر نشده است. مثلا جالب است بدانید که در ماجرای مرحوم عباس بابایی تا سال ها مسئله به عنوان شهادت توسط عراقی ها مطرح میشد نه مرگ در اثر اشتباه پدافند خودی و از این دست موارد بسیار است. هنوز بعد از 4 دهه ما نمیدانیم در فلان عملیات دقیقا آمار شهدا چقدر است آن وقت یک عده به آمار اسرائیلی ها شبهه وارد میکنند!!!

@SNTankograd
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هدف قرار گرفتن پل موقت شناور PMP روس ها در منطقه کورسک با استفاده از سه فروند راکت هدایت شونده هیمارس اوکراینی. نکته جالب توجه این است که پل از یک سمت در حالت نیمه مغروق قرار گرفته و به نوعی به شکل صحیح برقرار نشده است و خودرو در حالی از روی آن عبور میکند که عملا در داخل آب قرار دارد (خلاصه اینکه میراث داران مهندسی رزمی شوروی با آن تجربه و عظمت به حال و روزی افتاده اند که یک پل PMP را به درستی بر روی رودخانه اجرا نمیکنند از آن داستان های جالب و البته عجیب است). با توجه به وضعیتی که پل پیش از حمله دارد حتی اگر یک تانک یا زره پوش سنگین از روی آن عبور میکرد احتمالا پل پیش از هدف قرار گرفتن از سوی اوکراینی ها، خودش غرق میشد.

#روسیه
#کلیپ
#اوکراین
#هیمارس
#مهندسی_رزمی
#پل_موقت
#پل_شناور

@SNTankograd
Forwarded from Law & Conflict 💀
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تعداد گلوله‌های تفنگی که تفنگداران دریایی آمریکا هر ماه شلیک می‌کنند، بسته به دوره‌ی آموزشی، نقش و نیازهای عملیاتی متفاوت است. به طور متوسط، یک تفنگدار دریایی معمولی می‌تواند بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ گلوله در ماه طی تمرینات عادی شلیک کند. این شامل موارد زیر است:
۱. آموزش تیراندازی با تفنگ: تفنگداران دریایی به طور منظم در تیراندازی تمرین می‌کنند که شامل تمرینات مختلف شلیک با مهمات واقعی است.

۳. تمرینات میدانی: بسته به میزان فعالیت واحد، تمرینات میدانی ممکن است تعداد شلیک‌ها را افزایش دهد.

۳. ماموریت‌های رزمی: در شرایط استقرار در عملیات‌ها یا تمرینات با شدت بالا، تعداد گلوله‌های شلیک شده می‌تواند به طور قابل توجهی افزایش یابد.

برخی واحدهای تخصصی، مانند تفنگداران پیاده یا نیروهای شناسایی، ممکن است در دوره‌های تمرینی شدیدتر بیش از ۱۰۰۰ گلوله در ماه شلیک کنند.

@LawandConflict2024
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیپی از بررسی یک دستگاه تانک T-72B3M مجهز به سامانه حفاظت فعال Arena-M در صنایع اورال واگن زاوود روسیه. تجهیز این تانک به سامانه مذکور البته مسئله جدیدی نیست و نمونه به نمایش در آمده در حقیقت تانکی است که در سال 2019/2018 مورد به روزرسانی، نصب سامانه حفاظت فعال و آزمایش آن قرار گرفته است که مدت ها پیش از شروع جنگ اوکراین است. در حال حاضر نیز این تانک به عنوان تنها نمونه در دسترس جهت بررسی نحوه چینش اجزای سامانه بر روی تانک و ساخت الگوی مناسب جهت اجرا بر روی تانک تی 90 ام در صنایع مذکور مورد استفاده قرار دارد.

اگر مسئله به کل منتفی نشود به نظر از زمان ارائه طرح نصب سامانه حفاظت فعال بر روی تانک های روسی تا زمان اجرای عملیاتی این طرح، فاصله زمانی قابل توجهی ایجاد خواهد شد و این اقدام به سرعت انجام نمیشود.

#روسیه
#حفاظت_فعال
#کلیپ

@SNTankograd
درود بر شما صبح بخیر🌺 هر وقت به فصول پاییز و زمستان در جنگ ها به ویژه جنگ فعلی در اوکراین نزدیک میشویم یکی از مواردی که به چشم می آید بساط شوآف قابلیت های حرکتی تانک های روسی و بیان مشکل تانک های غربی در زمین های گل آلود و باتلاقی (حاصل از باران و برف پاییزی و زمستانی) است.

اما واقعیت از جنس دیگری است. وقتی شما جسمی دارید که از وزن 2 الی 3 تن عبور کرده و به وزن چند ده تن رسیده، دیگر تفاوتی ندارد که عدد 40 باشد یا 50، مسئله تقریبا یکسان و نزدیک است. برای زمین های باتلاقی، گل و لای عمیق و چسبناک، تفاوتی ندارد تانک آبرامز باشد یا تی 72، لئوپارد باشد یا تایپ 10 ژاپنی، وضعیت تقریبا یکسان خواهد بود.

تانک های روسی نیز در زمین های گل آلود، شاهکار حرکتی ندارند و اگر اندک جستجویی داشته باشیم، انبوهی از عکس ها و کلیپ های در گل ماندن این دست تانک ها در فضای مجازی وجود دارد پس این مشکل مختص تانک های غربی نیست و یک بحث کلی در ایجاد مشکل حرکتی در ادوات زرهی سنگین در عبور از زمین هایی با گل و لای عمیق و انبوه است.

#کلیپ
#تحرک
#مقایسه

@SNTankograd
در خصوص مهمات توپخانه ای مورد استفاده روس ها و اوکراینی ها که نمونه های تولیید کشورهای مختلفی را شامل میشود، تا امروز مطالب مختلفی عنوان شده به ویژه در بحث کیفیت این مهمات و مواردی از جمله بروز مشکلاتی که در اثر استفاده از مهمات تولیدی برخی کشورها مطرح است (همچون مهمات بی کیفیت ساخت کره شمالی)

اما مسئله ای که چندان به آن پرداخته نشده، خرج های پرتاب یا همان Propelling charge است. وقتی از خرید مهمات تولید کشورها از سوی روسیه صحبت میکنیم منظور صرفا پرتابه ها نیستند بلکه خرج های پرتاب نیز به همراه پرتابه خریداری شده اند

در جریان یک تنظیم گرای یکسان برای چند قبضه توپ، اگر خرج های پرتاب از ویژگی ها و قابلیت های احتراقی متفاوتی برخوردار باشند، این مسئله میتواند موجبات خطا در اجرای آتش را فراهم کند. به این معنی که اگر بر فرض چند هویتزر برای اجرای آتش به سمت یک مختصات مشخص و یکسان تنظیم شده باشند اما خرج های پرتاب آن ها ساخت کشورهای مختلف با ویژگی های متفاوت باشد، نقطه اصابت پرتابه در این هویتزرها میتواند با یکدیگر متفاوت باشد و این یعنی بروز خطا در اجرای آتش یک آتشبار

#توپخانه
#مهمات
#روسیه
#بررسی

@SNTankograd
نمونه ای از درک مقوله تحرک در توپخانه و اهمیت آن در میادین نبرد امروزی از سوی گروهک تروریستی نیجریه ای موسوم بوکوحرام که با نامگذاری دیگر دولت اسلامی در استان آفریقای غربی (ISWAP) شناخته میشود. تبدیل هویتزر کششی D-30 به نمونه کامیون سوار خودکششی. برخی ها در حد بوکوحرام نیز به درک مسئله نرسیده اند و همچنان بر توپخانه کششی تاکید دارند با وجود اینکه آسیب پذیری بسیار شدید این نوع از توپخانه در جنگ اوکراین در مقابل چشم آن ها است. ما از نمونه ساخت راین متال آلمان یا محصولی از جنرال داینامیکس صحبت نمیکنیم بلکه صحبت از یک کار کارگاهی آن هم از سوی یک گروهک تروریستی آفریقایی است که صرفا با درک مسئله، با در اختیار داشتن کمترین امکانات نسبت به ساخت محصول توپخانه ای جهت رفع نیاز خود اقدام کرده، تاکید بر درک نیاز و مسئله.

#توپخانه
#تحرک
#نیجریه
#بوکوحرام

@SNTankograd
2024/09/29 20:28:00
Back to Top
HTML Embed Code: