Telegram Web Link
تانک تایپ 90 ژاپنی در لحظه ترمز کامل و در حالت توقف سریع. این تانک به سیستم تعلیق فعال با قابلیت تنظیم ارتفاع شاسی و خم شدن آن به جلو، عقب و طرفین است و یکی از دلایلی که شاسی تا این حد در زمان ترمز به سمت جلو متمایل میشود دقیقا وجود همین سیستم تعلیق است که در ترمز شدید چندان امکان کنترل حالت تعلیق شاسی را ندارد.

اینکه شاسی تا این حد به جلو متمایل شود و وزن تانک در زمان ترمز شدید به جلوی آن منتقل شود از جهاتی مشکل ساز است به ویژه از این جهت که بخش قابل توجهی از شنی در قسمت عقبی شاسی عملا اصطکاک خود با سطح مسیر را از دست میدهد و در ترمز گیری نقشی ایفا نمیکند (کاهش تماس سطحی شنی). البته باید این نکته را نیز مد نظر داشت که حالت توقف سریع یا اضطراری در ادوات زرهی کمتر رخ میدهد و چنین شرایطی را در قالب وضعیت خاص میتوان تعریف کرد که همیشگی نیست.

#ژاپن
#تشریح_اجزاء

@SNTankograd
سوالی که شاید برای بسیاری مطرح باشد این است که مکانیسم ترمز در ادوات شنی دار زرهی چگونه است؟ در پاسخ باید گفت که ترمز در ادوات شنی دار در مسیر و بعضا توسط مجموعه انتقال نیرو اعمال و فراهم میشود. در جعبه دنده های پیشرفته در ادوات زرهی امروزی، بخش مهمی از قابلیت ترمز از طریق جعبه دنده اصلی قابل تامین است.

اما در کنار آن طرح های مختلفی نیز وجود دارد نظیر ترکیب ترمز مکانیکی با کند کننده هیدرولیکی، کاهنده دنده نهایی و در نهایت موتور سنکرون آهنربای دائم یا PMSM که در ترکیب های پیشرفته سیستم ترمز برای شنی دارها، یک سیستم ترمز الکترو-هیدرولیکی را تشکیل میدهند.

نیروی ترمز در ادوات شنی دار از طریق کنترل گشتاور چرخ خورشیدی یا چرخ محرک شنی اعمال میشود که با تغییر در سرعت چرخش در چرخ خورشیدی، سرعت گردش شنی ها نیز کاسته یا افزوده میشود و اینگونه نیست که نیروی ترمز به شکل مستقیم بر شنی ها اعمال شود.

#مفاهیم
#تشریح_اجزاء

@SNTankograd
#ترمینولوژی_عامیانه

Driver’s Engagement
درگیری راننده

در تانک ها وظیفه درگیری با اهداف یه طور معمول با توپچی تانک است که درگیری توپچی را شامل میشود. فرمانده تانک نیز اگرچه وظیفه اش نیست ولی معمولا به توپ و تیربار هم محور کنترل دارد علاوه بر تیربار روی دریچه خود که کنترل آن در تانک های جدید عموما به صورت کنترل از راه دور است که در نتیجه فرمانده نیز میتواند درگیری مختص خود را داشته باشد. در کنار دریچه بارگذار مهمات نیز بعضا تیربار تعبیه میشود و زمانی که تیربار هم محور یا توپ اصلی نیاز به رسیدگی ندارد او نیز میتواند با تیربار خود با دشمن درگیر شود. اگرچه راننده نیز به وسیله شنی های تانک حداقل روی کاغذ توانایی درگیری با پیاده نظام دشمن را دارد ولی در واقعیت ماجرا این مورد تقریبا هیچ گاه پیش نمی‌آید و در تانک نیز سلاحی برای درگیری ندارد. در نتیجه از این عبارت برای اشاره به موارد غیر واقعی یا حداقل بسیار بعید استفاده میشود. به یک تعبیر، حالت درگیری راننده وقتی است که وی تانک یا زره پوش خود را برای له کردن پیاده نظام به سمت آن ها هدایت میکند، موردی که به ندرت رخ میدهد.

آبتین

@SNTankograd
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
استان دونتسک در اوکراین - شاهد آتش باری توپ 25 میلی متری خودروی جنگی پیاده نظام برادلی تیپ 47 ارتش اوکراین بر روی مواضع ارتش روسیه هستید.

🇮🇷📝 @defence_news 📝🇮🇷
Tankograd 🛡
استان دونتسک در اوکراین - شاهد آتش باری توپ 25 میلی متری خودروی جنگی پیاده نظام برادلی تیپ 47 ارتش اوکراین بر روی مواضع ارتش روسیه هستید. 🇮🇷📝 @defence_news 📝🇮🇷
اگر قرار باشد مابین کلیت زره پوش هایی که در قالب کمک به اوکراین تحویل شده، بهترین و کاربردی ترین گزینه را ایضا از نظر خود کاربر اوکراینی عنوان کنیم، این مورد قطعا خودروی رزمی پیاده نظام برادلی است، زره پوشی که در بهترین حالت نمونه تحویلی از آن به اوکراین متعلق به دهه 90 میلادی است اما در میدان جنگ با روسیه به مراتب بیش از رقبای روسی نظیر بی ام پی 2 یا بی ام پی 3، از خود قابلیت و توانمندی نشان داده است.

دقت در اجرای آتش، مهمات موثر، بقاپذیری بالا و نرخ به مراتب پایین تر تلفات خدمه به نسبت نمونه های روسی از جمله ویژگی های بارز برادلی در جنگ اوکراین بوده و هست. برادلی در جنگ خلیج فارس تجربه رویارویی با تانک های عراقی را در کارنامه داشت و در جنگ اوکراین نیز تجربه رویارویی موفق با تانک های به مراتب جدیدتر روسی نظیر T-90M را نیز به کارنامه خود اضافه کرد در حالی که کمتر انتظار میرود یک خودروی رزمی پیاده نظام به مصاف تانک اصلی میدان نبرد برود و موفق باشد.

#برادلی
#آمریکا
#اوکراین
#کلیپ
#بررسی

@SNTankograd
Forwarded from Minas Tirith
GWhkTslXQAYvQG2.jpeg
252.4 KB
لیست خسارات روز ۱ سپتامبر ارتش روسیه و اوکراین

۱۸۴ دستگاه ادوات مختلف ارتش روسیه در این روز هدف قرار گرفته است که بالاترین آمار خسارات روزانه از ابتدای جنگ تا امروز بوده است

@Minas_Tirith2024
Tankograd 🛡
GWhkTslXQAYvQG2.jpeg
مشکل بسیار بزرگ و مهم روس ها در حوزه جایگزینی ادوات از دست رفته این است که در برخی ماه ها، نرخ خسارت های وارد شده (اعم از انهدام، غنیمت و آسیب) تا چند برابر نرخ جایگزینی (تولید یا ارتقای ادوات موجود) به ثبت میرسد. این ناهمترازی در میزان تلفات وارد شده به روس ها در مقابل توان جایگزینی، فشار قابل توجهی بر ذخایر موجود وارد کرده و همچنان نیز وارد میکند.

مسئله زمانی بهتر درک میشود که به این نکته توجه داشته باشیم که هر نوعی از ذخایر زرهی و ادوات قابل بازیابی و استفاده نیست و الزاما وقتی گفته میشود فرضا یک کشور به تعداد N عدد زره پوش به صورت ذخیره دارد، تمامی این تعداد قابل بازیابی و استفاده نخواهد بود و تعدادی که چنین امکانی را دارند، برآیندی از وضعیت نگهداری ادوات هستند.

هر چه وضعیت نگهداری بهتر باشد، تعداد بیشتری قابل بازیابی و استفاده مجدد است. عمده ذخایر زرهی روس ها در شرایط فاقد کنترل و در محیط های باز نگهداری میشوند که همین مسئله تعداد قابل استفاده و بازیابی را به شدت کاهش داده است. بخش بزرگی از موجودی ذخیره زرهی روسیه شامل ادواتی است که به دلیل ذخیره سازی طولانی مدت در فضای باز، آنچنان تحت تاثیر عوامل جوی دچار فرسودگی و فرسایش شده اند که دیگر امکان بازیابی موثر آن ها عملا وجود ندارد.

این مسئله نه فقط در خصوص تانک های اصلی میدان نبرد که در خصوص کلیت ذخایر زرهی روس ها به ویژه خودروهای رزمی پیاده نظام سری BMP صدق میکند.

#روسیه
#آمار
#بررسی

@SNTankograd
Forwarded from Praetorio
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارتش روسیه در دور جدید حملات خودش از روش «یورش موج انسانی» استفاده میکند، روشی که در جنگ جهانی اول بسیار پر کاربرد بود.(ویدیو مربوط به جبهه اوگلدار است)

نیروی های روسی در حالی از این روش استفاده میکنند که زیر نظر پهپاد های شناسایی هستند و توسط توپخانه و سربازان اوکراینی به شدت گلوله‌باران میشوند.

در روش یورش موج انسانی پیاده نظام به طور متراکم به سمت خطوط دشمن حمله میکنند و سعی میکند در درگیری تن به تن ، خطوط دشمن را تصرف کند، این روش در جنگ جهانی اول، دوم ، جنگ کره، جنگ ویتنام و جنگ ایران و عراق مورد استفاده قرار گرفت که وجه اشتراک تمام انها تلفات سنگین نیروی انسانی طرف حمله کننده بود و به نظر بسیاری از صاحب نظران این روش از همان جنگ جهانی دوم یک روش منسوخ شده است، حال باید دید ارتش روسیه به وضعیت فناوری های کنونی میدان نبرد به چه هدفی با استفاده از این روش دست میابد.

#جنگ_اوکراین
#روسیه


🖋mahdi
@P_raetorio
سلام و صبح بخیر 🌺

@SNTankograd
Tankograd 🛡
Photo
در جریان سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی (MSPO (2024 لهستان، صنایع تسلیحاتی لهستان PGZ و سیستم های زمینی جنرال داینامیکس GDLS توافقی برای گسترش مشارکت صنعتی پیرامون پلتفرم تانک آبرامز منعقد کردند، PGZ همچنین قراردادی با هانیول برای سرویس پیشران توربین گازی AGT-1500 امضا کرد که بخشی از برنامه دفاعی گسترده ایجاد زیرساخت بومی پشتیبانی از آبرامز است.

توافقنامه با GDLS برای ایجاد مرکز تعمیر و نگهداری تانک های آبرامز و خودرو های پشتیبانی همراه در لهستان است که علاوه بر تامین ناوگان ارتش خود، این کشور را به مرکز پشتیبانی فنی از ناوگان آبرامز ارتش آمریکا و شرکای ناتو (رومانی در آینده) در منطقه تبدیل می کند، با ایجاد زیرساخت صنعتی و مشارکت صنایع دفاعی لهستان در زنجیره تامین قطعات و.. علاوه بر پشتیبانی فنی، امکان نوسازی و همچنین تولید مشترک تانک های آبرامز در داخل خاک لهستان را در آینده فراهم می کند.

حسینی

#آبرامز
#زرهی
#لهستان
#آمریکا
#همکاری_نظامی

@SNTankograd
https://www.tg-me.com/cataphract1/45860
https://www.tg-me.com/cataphract1/45862

ما با معضلی رو به رو هستیم تحت عنوان "چرتکه انداز های بی سواد و دوزاری" کسانی که به یکباره هزینه موشک کروز و بالستیک را با تانک و نفربر مقایسه میکنند و از برتری عملیاتی موشک نسبت به تانک (!) صحبت میکنند و درب قابلمه را با لاستیک کامیون نسبت داده و قیمت مشخص میکنند.
Forwarded from Minas Tirith
یک دستگاه M-109A6 پالادین و یک دستگاه M-109L نابود شده اوکراین در زمان و مکان نامشخص

@Minas_Tirith2024
آبرامز برای تفنگداران : آشنایی با تانک M1A1HC

(۱)
اگرچه تانک M1 آبرامز در نوامبر ۱۹۸۱ به خدمت ارتش ایالات متحده پذیرفته شد، سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای نتوانست به سرعت به خرید این تانک‌ها اقدام کند.
بر این اساس، در اواسط دهه ۱۹۸۰، سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده به بررسی استفاده از تانک M1 آبرامز به عنوان جایگزینی برای ناوگان تانک‌های M60A1 خود پرداخت
تا فوریه ۱۹۸۵، فرمانده نیروی تفنگداران دریایی، ژنرال پل کلی، به طور رسمی درخواست جایگزینی تانک‌های M60A1 با M1A1 آبرامز را مطرح کرد. برنامه‌ریزی شده بود که از نوامبر ۱۹۹۰، تعداد ۴۹۰ تانک M1A1 جایگزین ۷۶۰ تانک M60A1 در خدمت نیروی تفنگداران دریایی شوند.
با درخواست تغییراتی برای تطبیق بهتر با نیازهای نیروی تفنگداران، تولید تانک M1A1 آبرامز با این تغییرات در نوامبر ۱۹۹۰ آغاز شد. این طراحی جدید که به نیروی زمینی ایالات متحده و نیروی تفنگداران دریایی ارسال شد، در نیروی زمینی تحت نام M1A1 HC که عبارت HC مخفف " Heavy Common " یا زرهی سنگین بوده و در بین تفنگداران به صورت عامیانه مدل Common نامیده می شد.
سپاه تفنگداران دریایی در برنامه خود برای خرید تانک M1A1 ( مدل M1A1 HA با زره اورانیوم ضعیف شده از اکتبر ۱۹۸۸) درخواست تغییراتی در طراحی تانک برای تطابق بهتر با نیازهای خود داشت.
این درخواست‌ها به هشتاد تغییر مهندسی منجر شد، از جمله نصب آداپتورهای عمیق برای کیت‌های عبور از آب، زنجیرهای قوی‌تر برای بستن و یک سیستم مکان‌یابی مرجع. به جای تولید این تانک تغییر یافته فقط برای نیروی تفنگداران، شرکت جنرال داینامیکس (GDLS) این تغییرات را از نوامبر ۱۹۹۰ به خط تولید کلی M1A1 HA اضافه کرد.
این تانک‌های جدید بدون تفاوتی در شاخه‌های نظامی، هم به نیروی زمینی و هم به نیروی تفنگداران دریایی ارسال شدند.
به همین دلیل، ارتش ایالات متحده از نوامبر ۱۹۹۰ به بعد، تانک‌های M1A1 تولید شده را با نام M1A1 HC، که "HC" مخفف "Heavy Common" و اشاره به مشترک بودن طراحی تانک M1A1 HA بین دو شاخه نظامی بود، نام‌گذاری کرد. نیروی تفنگداران دریایی این تانک را با نام M1A1 Common نام‌گذاری کرد و مدل‌های تولید شده قبل از نوامبر ۱۹۹۰ را با نام "Plain Jane" می‌شناخت.

#زرهی
#آمریکا
#تانک
#آبرامز
#نیروی_زمینی_آمریکا
#تفنگداران_دریایی_آمریکا

@SNTankograd
(۲)
تفاوت اصلی بین نسخه‌های ارتش ایالات متحده و نیروی تفنگداران دریایی M1A1 HC در پرتابگرهای نارنجک دودزا است؛ ارتش ایالات متحده از پرتابگر نارنجک دود M250 و نیروی تفنگداران دریایی از پرتابگر M257 استفاده می‌کند.
تانک‌های M1A1 آبرامز تفنگداران دریایی اولین بار در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ مورد استفاده قرار گرفتند.
با این حال، تانک اصلی که تفنگداران دریایی به میدان نبرد اعزام کردند، M60A1 RISE (P) بود، زیرا آنها هنوز در حال خرید و انتقال به تانک‌های M1A1 بودند.
برای تقویت تعداد تانک‌های آبرامز تفنگداران دریایی، ارتش ایالات متحده ۶۰ تانک M1A1 HA موسوم به "Plain Jane" را به گردان دوم تانک نیروی تفنگداران دریایی اختصاص داد، در حالی که دو شرکت از گردان چهارم تانک نیروی ذخیره تفنگداران دریایی به ۱۶ تانک جدیدتر M1A1 HC مجهز شدند. بدین ترتیب، تانک‌های آبرامز ۷۶ مورد از مجموع ۳۵۳ تانک نیروی تفنگداران دریایی در جنگ خلیج فارس را تشکیل می‌دادند و بقیه تانک‌ها از مدل M60A1 بودند.
تانک‌های آبرامز تفنگداران دریایی در مرحله زمینی عملیات طوفان صحرا به کار گرفته شدند. گروهان براوو از گردان چهارم تانک در ساعات قبل از طلوع ۲۵ فوریه با یک گردان تانک T-72 از لشکر سوم زرهی صلاح‌الدین درگیر شد.
تانک‌های M1A1 HC با بهره‌گیری از سیستم‌های دید حرارتی، توانستند به سرعت گردان دشمن را نابود کنند و در عرض ۹۰ ثانیه تا ۳۴ تانک از مجموع ۳۵ تانک T-72 را منهدم کردند. یک خدمه حتی موفق شد هفت تانک را با هفت شلیک در حدود یک دقیقه نابود کند.

#زرهی
#آمریکا
#تانک
#آبرامز
#نیروی_زمینی_آمریکا
#تفنگداران_دریایی_آمریکا

@SNTankograd
(۳)
تانک‌های M1A1 HC در هر کجا که تفنگداران دریایی نیروهای زرهی خود را مستقر کردند، به کار گرفته شدند، از جمله در عملیات های نظامی در عراق و افغانستان. حضور این تانک‌ها در افغانستان برجسته بود، زیرا نیروی زمینی ایالات متحده در این عملیات‌ها تانک‌های آبرامز خود را وارد نکرده بود و آبرامز‌های تفنگداران از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ در افغانستان مستقر بودند.
تانک‌های اعزامی به این دو عملیات با تجهیز به واحد گیرنده/جمینگ الکترونیکی CREWS 1 مشخص می‌شدند که هدف آن جلوگیری از انتقال فرکانس‌های الکترونیکی برای انفجار دستگاه‌های انفجاری دست‌ساز بود. این سیستم‌ها با دو آنتن بزرگ که معمولاً در عقب برجک قرار داشتند، شناخته می‌شوند.
سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده در طول خدمت خود به تانک‌های M1A1 HC پایبند ماند، زیرا بودجه‌ای برای ارتقا به تانک‌های M1A2 آبرامز ارتش ایالات متحده نداشت. با این حال، USMC چندین ویژگی از تانک M1A2 و دیگر ویژگی‌های ارتش ایالات متحده مانند ایستگاه تسلیحات فرمانده تثبیت شده (SCWS) و تلفن تانک-پیاده‌نظام (TIP) را ادغام کرد. یکی از ارتقاهای منحصر به فرد که USMC روی تانک‌های خود اعمال کرد، ارتقای سیستم تعلیق آبرامز (ASU) بود که برای افزایش تحمل وزن تانک تا ۷۷ تن طراحی شده بود. همچنین، یک برنامه بهبود قدرت آتش (FEP) برای ارتقای سیستم کنترل آتش و تشخیص دوست از دشمن (IFF) نیز اجرا شد.
در سال ۲۰۲۰، سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده تحت فرماندهی ژنرال دیوید برگر در چارچوب طرح طراحی نیرو ۲۰۳۰ مجدداً سازماندهی شد و تصمیم به غیرفعال‌سازی تمام واحدهای تانکی این نیرو گرفته شد. این فرآیند در ژوئیه با غیرفعال‌سازی گردان چهارم تانک آغاز شد و در ۲۱ می ۲۰۲۱ با غیرفعال‌سازی گردان اول تانک به پایان رسید. ۴۵۲ تانک M1A1 HC موجود در انبار تفنگداران قرار بود تا سال ۲۰۲۳ به نیروی ایالات متحده منتقل شوند.
در صورتی که در آینده برای پشتیبانی از عملیات‌های تفنگداران به تانک نیاز باشد، انتظار می‌رود که تانک‌های M1 آبرامز ارتش ایالات متحده این قابلیت‌های مورد نیاز را فراهم کنند.

ریاضی پور

#زرهی
#آمریکا
#تانک
#آبرامز
#نیروی_زمینی_آمریکا
#تفنگداران_دریایی_آمریکا

@SNTankograd
درود بر شما، آدینه به خیر و خوشی🌺 عبارت حلقه برجک یا Turret Ring را بارهای بار در کانال خوانده اید یا در جای دیگری شنیده اید یا دیده اید. این عبارت اشاره به نقطه اتصال و حد فاصلی است که بین برجک و شاسی قرار دارد.

حلقه برجک دارای بخش دیگری است که در حقیقت عمده آن بر روی شاسی قرار میگیرد و در حقیقت حلقه متصل کننده شاسی و برجک دارای بخش هایی است که قسمتی از آن بر روی شاسی و قسمت دیگر بر روی برجک تعبیه شده و خود شامل چند حلقه و اجرای متعدد است.

به عنوان نمونه اجزای این حلقه شامل حلقه آب بندی، حلقه لغزش (جهت انتقال برق بین شاسی و برجک دوار) و ...... است که بر روی یکدیگر قرار گرفته و امکان حرکت دوار مستقل شاسی و برجک از یکدیگر با وجود اتصال این دو به هم را فراهم میکنند.

#تشریح_اجزاء

@SNTankograd
در خصوص کلاه های محافظ و بالستیک (ضد ترکش و گلوله) آنچه که عموما از سوی افراد مد نظر قرار میگیرد، جنس پوسته یا همان متریال سازنده بدنه کلاه است که وظیفه تامین حفاظت را بر عهده دارد. صد البته بخش پوسته بسیار مهم است اما بخش های دیگری نیز وجود دارند که از اهمیت مشابهی برخوردار هستند.

به عنوان مثال بخش تعلیق کلاه (helmet suspension) و بخش پدهای داخلی (موسوم به helmet padding) که فاصله پوسته از سر فرد، جذب و جلوگیری از انتقال شوک ضربه ای حاصل از اصابت پرتابه از پوسته به سر فرد و مواردی نظیر راحتی استفاده از کلاه مرتبط با آن ها است.

امروزه یک بخش بسیار مهم از طراحی و توسعه کلاه های محافظ مرتبط با بخش های داخلی است که مورد اشاره قرار گرفتند. به عنوان مثال طراحی و جنس پد های داخلی کلاه در گرم یا خنک بودن فضای داخلی کلاه برای سر فرد (وجود تهویه مناسب) و راحتی استفاده از کلاه اثر مهمی دارد و کاربرد پدها صرفا جذب ضربه و شوک حاصل از ضربه به پوسته کلاه نیست.

با استفاده از هشتگ #کلاه_محافظ میتوانید به انبوهی از مطالب در این خصوص در کانال دست پیدا کنید.


#تشریح_اجزاء

@SNTankograd
2024/11/19 23:15:02
Back to Top
HTML Embed Code: