Telegram Web Link
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
Photo
برخورد عملی با منکر در جامعه !!!!

🤔#پرسش :

ضرب و شتم یک بانوی بی حجاب ...

🖋عده ای از افراد ناآگاه٬ این قسم اعمال ماموران رژیم اسلامی را خلاف اسلام اصیل و آموزه های ائمه ی معصوم می دانند! حال آنکه جواز توسل به زور و خشونت در مقوله ی «امر به معروف و نهی از منکر» دقیقاً توسط ائمه صادر شده است. بدحجابی هم در ایدئولوژی اسلام و به زعم همین ائمه٬ یک منکَر محسوب میشود و باید با فاعل آن برخورد نمود!👇

ترجمه: امام باقر: با قلب انكار منكَر كنيد و با زبان بگوييد و «بر پيشانى آنها محكم بكوبيد» و در راه خدا از سرزنش ملامت كنندگان نهراسيد.
📓وسائل الشیعة-ج۱۱-ص۴۰۳
#حکم_حدیث:القوي كالصحيح
📓روضة المتقین-ج۱۱-ص۴۲

بر اساس همین قسم احادیث٬ نظر خامنه ای در مورد جواز توسل به زور در امر به معروف و نهی از منکر می خوانیم:
◾️«امر به معروف، يك مرحله گفتن و يك مرحله عمل دارد. مرحله عمل، يعنى اقدام با دست و با زور؛»
📓انديشه سياسى مقام معظم رهبرى - ج۱ - ص۱۶۸ ❗️❗️


💠#پاسخ💠

👌امر به معروف و نهى از منكر داراى سه مرحله است كه دو مرحله آن وظيفه عمومى مردم است به صورت واجب كفايى، و يك مرحله وظيفه حكومت است ؛

1⃣امر به معروف و نهى از منكر با قلب يعنى در دل از بديها بيزار و نسبت به خوبيها علاقمند باشد .

2⃣ امر به معروف و نهى از منكر با زبان كه ابتدا با كلمات نرم و ملايم و محبّت ‏آميز و پند و اندرز شروع مى‏ شود و سپس با كلمات تندتر و خشن‏ تر ادامه مى ‏يابد (اين نيز وظيفه عامّه مردم است).

3⃣ امر به معروف و نهى از منكر با دست، يا به تعبيرى ديگر اقدام عملى و گاه قهرآميز در مقابل تاركات واجبات و انجام دهندگان محرّمات باشد؛ خواه از طريق مجازات بدنى يا حبس و زندان؛ و يا كارهاى مشابه ديگرصورت گيرد، و همان گونه كه در مباحث فقهى گفته ‏ايم اين مرحله وظيفه حكومت اسلامى است و امكان ندارد كه به دست مردم داده شود كه موجب هرج و مرج و انواع نابسامانى مى ‏گردد .

📚پیام قرآن ج 10ص 217

❗️بنابراین مرحله سوم که مرحله عملی و استفاده از زور است , وظیفه حاکم اسلامی است و عامه مردم حق ورود به این مرحله را ندارد , زیرا وظیفه حاکم اسلامی است که این وظیفه را در جامعه اجرایی کنند و دستور خداوند در مقابله با متمردان را اجرایی کند و با آنان برخورد کند .


💠على عليه السلام فرمود ؛

« بالاترين وظيفه حاكم در برابر مردمش، توجّه دادن آنان به وظايف دينىِ‏شان است كه خداوند بر ايشان تكليف نموده است. بر ماست كه شما را به آنچه خداوند عز و جل فرمانتان داده است، فرمان بدهيم، و از آنچه خداوند عز و جل شما را از آن نهى كرده است، نهيتان كنيم، و دستور خدا را در باره همه مردم، از نزديك و دور [و خويش و بيگانه‏] اجرا كنيم و باك نداشته باشيم كه حق، در باره چه كسى اجرا مى ‏شود. » "

📚الغارات ، ج 2 ص 501 _ بحار الأنوار ، ج 27 ص 253

👌و فرمود ؛

« چيزى بر عهده امام نيست، جز آنچه از جانب پروردگارش بردوش او نهاده شده است ، كوشيدن در پند و اندرز، تلاش در خيرخواهى و راه‏نمايى، زنده داشتن سنّت، اجراى حدود [الهى‏] در باره سزامندانش، و رساندن سهام [بيت المال‏] به كسانى كه سهم مى‏ برند. »

📚نهج البلاغة ، خطبة 105

👌مرحوم امام خمینی فتوا می دهد :

" اگر انكار موجب شود كه به مجروح شدن يا قتل كشانده شود، بنابر اقوى بدون اذن امام عليه السلام جايز نيست، و در اين زمان فقيه جامع الشرائط- با وجود شرايط- جاى امام عليه السلام است. "

📚تحرير الوسيلة(ترجمه فارسى)، ج‏1، ص: 546

👌مقام معظم رهبری هم که معاند به کلام ایشان استناد ناقص کرد , فتوا می دهد :

" با توجه به اينكه در زمان قدرت حكومت اسلامى امكان ارجاع مرتبه سوم از امر به معروف و نهى از منكر، به قوه قضائيه و نيروى انتظامى وجود دارد به ويژه در مواردى كه جلوگيرى از منكر متوقف بر تصرف در اموال مرتكب شونده مى‌باشد يا لازم است تعزيرشود يا او را زندانى كنند، بنابراين برمكلف واجب است در امربه معروف و نهى از منكر به دو مرتبه اوّل اكتفا كنند و در صورتى كه اثرنكرد و نياز به توسل به زوروجود داشت، مسأله را به نيروى انتظامى و قضايى ارجاع دهند. "

📚 اجوبة الاستفتائات، ج 1، ص 337، س 190

👌بنابراین مردم عادی حق ندارند که مرحله سوم را در برخورد با منکرات اجرایی کنند , در حکومت اسلامی باید مرحله سوم را به حاکم اسلامی و قضات منصوب او ارجاع دهند و حاکم اسلامی موظف است که با منکر برخورد عملی کند و ماموران نیروی انتظامی هم حق ندارند بدون مجوز از حاکم اسلامی و قاضی القضات کل نسبت به برخورد عملی با منکر اقدام کنند و عملکرد غلط یک مامور بر خلاف دستور اسلام در این رابطه بوده است .

👌در ذیل در مورد چرایی لزوم برخورد با هنجارشکنان در جامعه توضیح داده ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/4498


#شیعه_پاسخ

@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
Photo
👌زئوس بیسواد شبهاتی که سایر ملحدین در فضای مجازی مطرح می کنند را کپی کرده و کلیپ می کند و در کلیپ اخیرش مدعی شده است که شیخ مفید , شیخ صدوق را بی دین و بی عقل می دانسته است , در ذیل پاسخ این ادعا را داده ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/11957

👌او در ادامه متعرض دیدگاه شیخ صدوق می شود که قائل به عقیده سهو النبی بود , اما توجه ندارد که شیخ صدوق در این دیدگاه معتقد بود که سهو مورد بحث از ناحیه خداوند بر پیامبر صادر می شود نه شیطان , لذا عقیده او منافات چندانی با عصمت پیامبر ندارد , به هر حال ما در ذیل عقیده عدم سهو النبی را اثبات کرده ایم و بیان کرده ایم که شیخ صدوق در این مساله به خطا رفته است :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12074
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/2826

❗️زئوس از کمال حیدری تعریف و تمجید می کند , در پاسخ های ذیل بیسوادی و دروغگویی های کمال حیدری را اثبات کرده ایم و نشان داده ایم علت مدح معاندین از کمال حیدری همین بیسوادی ها و دروغگویی های او است :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9564
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9924
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12054
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12055
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12083
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12087
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12104
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12230
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12231
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12245
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12476
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12699
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12702
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12777
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12778
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13112
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13207
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/14388
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/14431
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/11957



#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ

@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
👌کانال وهابی به روایتی استناد کرده است که پیامبر به زید بن حارثه می گوید تو مولای من هستی , آنگاه اشکال کرده است که اگر مولی به معنای سرپرستی باشد , یعنی زید سرپرست پیامبر بوده است !!!!

❗️متاسفانه کانال های وهابی جهالت و بیسوادی را به نهایتش رسانده اند و نمی دانند که اساسا کلمه مولی مشترک معنوی است که دارای چندین استعمال است اما در همه آنها معنای " اولی به تصرف " لحاظ شده است و مثلا به آزاده شده ای چون زید بن حارثه , مولی می گویند از این جنبه که آزاده شده یعنی زید سزاوارتر و اولی است که دستورات آزاد کننده خود ( یعنی پیامبر و علی و جعفر علیهم السلام که آزاد کننده مادی و معنوی زید بودند ) را اجرایی کند !!!!!

👌اگر مولی مشترک لفظی میان چندین معنای مختلف هم باشد , دلائل فراوانی در دست است که " مولی " در حدیث غدیر به معنای سرپرستی و اولی به تصرف است نه دوستی که در ذیل در این رابطه بحث مفصلی داشته ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12227
👌کانال ملحد به روایتی استناد کرده است که امام صادق علیه السلام امامت خود را در برابر افرادی زیدی مذهب انکار می کند !!!! معاند اشکال کرده است که اگر امام صادق علیه السلام امامی راستین بوده است چگونه امامتش را انکار می کند !!!!!

❗️ملحد این شبهه را از وهابیون کپی کرده است و ما قبلا در پاسخ به وهابیون به این شبهه پاسخ مفصلی داده ایم , در ذیل بخوانید :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13854
👌پس از موفقیت سگهای آموزش دیده در نجات افراد زیر آوار رفته آبادان , عده ای از معاندین و برخی از سلبریتیهای همه چی دان بیسواد اشکال می کنند که همان سگی که اسلام نجسش می داند , موجب نجات آدمیان شد !!!!!

❗️متاسفانه اینان توجه ندارند که نجاست سگ به معنای ممنوعیت استفاده از سگ در اغراض و کارهای مهم نیست یا نجاست سگ مجوزی برای اذیت و آزار سگ و عدم رسیدگی به او نیست , در تعالیم دینی هم به کارکردهای مثبت سگ تذکر داده شده و هم به ممنوعیت اذیت و آزار سگ و لزوم رسیدگی به سگ , در عین حال که نجاست سگ هم اثبات شده تا انسانها در کنار بهره مندی از منافع سگ , از آسیبهای ارتباط محافظت نشده با سگ هم ایمن باشند , در ذیل در این رابطه بحث مفصلی داشته ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12992
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
Video
بررسی ادعای غارت بیت المال توسط ابن عباس !!!!

👌کلیپی از جناب راجی , منتشر شده است که ایشان می گویند که حکومت امیر مومنان علیه السلام پر از اختلاس بوده است و یک سوم نهج البلاغه در مورد اختلاسهای افراد مختلف سخن می گوید , ما در ذیل این ادعا را نقد کرده و به چالش کشیده ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12277

❗️آنچه هم اینک در صدد نقد آن هستیم بررسی یک ادعای جناب راجی است که می گوید حتی عبد الله بن عباس هم به اموال بیت المال دستبرد زد و امیر مومنان به خاطر این عملکرد به منبر رفتند و گریه و ناله کردند و می گوید این نقل در رجال کشی آمده است !!!!!


👌متاسفانه این گونه اظهار نظرهای تاریخی بسیار سطحی و در تضاد با مقام شامخ عبدالله بن عباس است که از اصحاب راستین امیر مومنان علیه السلام بوده است , در ذیل شرح حال او را گفته ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13898

👌نقل کشی هم در این رابطه ضعیف و از راویان اهلسنت و مریدان بنی امیه بوده است . کشی نقل می کند :

"على عليه السلام عبد اللّه بن عبّاس را بر بصره گمارد و او همه اموال بيت المال بصره (به ارزش دو ميليون درهم) را بار كرد و به مكّه برد و على عليه السلام را واگذاشت. پس چون خبر آن به على عليه السلام رسيد، بر منبر رفت و گريست و فرمود: «اين پسر عموى پيامبر خداست كه با اين همه دانش و منزلتش، چنين كارى مى‏كند. پس چگونه مى‏توان به افراد فروتر از او اعتماد كرد؟! بار خدايا! من از آنان ملول گشته‏ام. آسوده‏ام كن و مرا به سوى خود ببر؛ بى‏درماندگى و افسردگى». " " لَمَّا احتَمَلَ عَبدُ اللّهِ بنُ عَبّاسٍ بَيتَ مالِ البَصَرةِ وذَهَبَ بِهِ إلَى الحِجازِ، كَتَبَ إلَيهِ عَلِيُّ بنُ أبي طالِبٍ: مِن عَبدِ اللّهِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ إلى عَبدِ اللّهِ بنِ عَبّاسٍ، أمّا بَعدُ، فَإِنّي قَد كُنتُ أشرَكتُكَ في أمانَتي، ولَم يَكُن أحَدٌ مِن أهلِ بَيتي في نَفسي أوثَقَ مِنكَ لِمُواساتي ومُوازَرَتي و أداءِ الأَمانَةِ إلَيَّ ... "

📚رجال کشی ص ٦٠

❗️راویان این روایت مجهول و ضعیف و از اهلسنت هستند , افرادی چون صائغ جرجانی , جزری , مخرمی بغدادی و زهری و .... "

📚تنقیح المقال ج ٢٥ ص ٤٠١

👌روایات دیگری وجود دارد که تصریح می کند که ابن عباس تا زمان شهادت امیر مومنان ع والی بصره بود و عزل نشد و قضیه دستبرد به بیت المال هم توسط دشمنان ابن عباس جعل شده است , چنان که آیت الله مکارم شیرازی می گوید :

🔸١ _ در امالى مرحوم سيد مرتضى آمده است كه عمرو بن عبيد نزد سليمان عباسى رفته بود. سليمان از او پرسيد: شنيده‏اى كه على عليه السلام در شعرى درباره ابن‏عباس گفته است: او در همه چيز براى ما فتوا مى‏دهد ولى اموال ما را يك شبه با خود مى‏برد؟ عمرو در پاسخ گفت: ممكن نيست على چنين چيزى را درباره ابن عباس گفته باشد، چرا كه او هرگز از على عليه السلام جدا نشد و تا هنگام شهادت آن حضرت در كنار او بود و حتى در صحنه صلح امام حسن نيز حضور داشت."


🔸٢ _ عمرو بن عبيد اضافه كرد چگونه ممكن است آن همه اموال در بيت‏المال بصره جمع شود با اينكه على عليه السلام به آن نياز داشت و هر هفته بيت‏المال را تخليه مى‏كرد و به نيازمندان مى‏داد و در روز شنبه دستور مى‏داد بيت‏المال را آب و جارو كنند. با اين حال چگونه ممكن است ابن عباس آن همه اموال را در بيت‏المال بصره جمع كند؟ او به يقين با توجّه به نياز مردم اموال را به كوفه منتقل مى‏نمود.

🔸٣ _ طبرى در تاريخ معروف خود در حوادث سنه چهل از ابو عبيده نقل مى‏كند كه ابن عباس تا زمان شهادت على عليه السلام در بصره بود و سپس به كوفه آمد و در مراسم صلح امام حسن با معاويه حضور داشت سپس به بصره برگشت و اساس خود را از آن جمع كرد و مال مختصرى از بيت‏المال را بر گرفت و گفت: اين را به عنوان ارتزاق و حق مستمرى خود از بيت‏المال بر مى‏گيرم (آن‏گاه به حجاز رفت).

🔸٤ _ مرحوم تسترى در شرح نهج‏البلاغه خود نقل مى‏كند كه در هنگام شهادت على عليه السلام ابن عباس در بصره بود و (فورا) به كوفه آمد و به امام حسن عليه السلام ملحق شد و آن روز كه امام حسن در صبح شهادت پدر خطبه مى‏خواند، ابن عباس برخاست و مردم را به بيعت با آن حضرت دعوت نمود. مردم نيز اجابت كردند .

📚شرح نهج البلاغه مرحوم تستری ج ٨ ص ٨٩

💠ادامه 👇
💠ادامه 👇

❗️آنگاه نتیجه گیری می کند :

" نتيجه اينكه با اين روايات مختلف و گاه ضد و نقيض چگونه مى‏توان باور كرد كه مرد بزرگ و با شخصيّتى همچون ابن عباس كه حبر امّت و دانشمند و فقيه معروف اسلام بود، چنين كارى را در آن مقياس كه مخالفان به او نسبت داده‏اند مرتكب شده باشد.

👈آيا اين احتمال وجود ندارد كه عمال بنى اميّه و جيره خواران معاويه كه در برابر اموال كبير و گاه صغير احاديثى به نفع آنها وضع مى‏كردند و حتى به پيغمبر اكرم نسبت مى‏دادند چنين مطالبى را درباره ابن عباس جعل كرده باشند به خصوص آنكه در روايات آمده است معاويه بعد از نمازهاى خود على عليه السلام و امام‏ حسن و امام حسين عليهما السلام و ابن عباس و مالك اشتر و قيس بن عباده را لعن مى‏كرد. "👉

📚مجمع رجال الحدیث ج ١٠ ص ٢٣٨ به نقل از طبری

👌مؤلف بزرگوار معجم رجال الحديث بعد از نقل اين ماجراها مى‏گويد: از مجموع آنچه درباره ابن عباس گفته شده استفاده مى‏شود كه او مردى جليل القدر و مدافع اميرالمؤمنين و امام حسن و امام حسين عليهما السلام بود همان‏گونه كه علّامه حلّى و ابن داود در كتب رجال خود آورده‏اند. و مرحوم محدّث قمى از شهيد ثانى نقل مى‏كند كه پس از ذكر چند حديث در مذمت ابن عباس مى‏گويد: تمام اين احاديث ضعيف است.

❗️به گفته مرحوم صاحب معالم در كتاب تحقيق طاووسى- بعد از ذكر محبّت و اخلاص ابن عباس نسبت به اميرمؤمنان عليه السلام و يارى و دفاع از آن حضرت كه جاى شك و ترديدى در آن نيست- چه جاى تعجب كه افرادى بر او حسد بورزند و اين‏گونه نسبت‏هاى ناروا را به او بدهند.

👌به همين دليل غالب علماى رجال از شيعه و اهل سنّت، احاديث ابن عباس را به عنوان احاديث صحيح و معتبر مى‏پذيرند و به اين گونه شبهات درباره او اعتنايى نمى‏كنند.

بنابراين بايد پذيرفت كه مخاطب در اين نامه ( نامه ٤١ نهج البلاغه ) شخصى غير از ابن عباس بوده هر چند ما به طور دقيق او را نشناسيم و تعبير به ابن عم (مانند تعبير به برادر و اخ در موارد ديگر) ممكن است كنايه از نزديكى و مصاحبت بوده باشد و به همين جهت مرحوم سيّد رضى با اينكه در بسيارى از موارد نام مخاطبان نامه را مى‏برد در اينجا نامى از ابن عباس نبرده و تنها به جمله «الى بعض عماله» قناعت كرده است.

📚پیام امام امیر المومنین ج ١٠ ص ١٣٥

❗️سایر محققین نیز قضیه غارت بیت المال توسط ابن عباس را ساخته و پرداخته دشمنان ابن عباس می دانند و می نویسند :

" نكته مهمّى كه نبايد در قضايايى اين‏گونه فراموش كرد، نقش حادثه‏آفرينان و گزارش‏سازان است. حسن بن زين الدين (م 1011 ق)، مشهور به «صاحب معالم»، هوشمندانه نقش بنى‏اميّه را در ساختن اين ماجرا يافته است، و در ميان معاصران ما، محقّقانى چون سيد جعفر مرتضى عاملى بر آن، تأكيد كرده‏اند.

👌اگر بدانيم كه ابن عبّاس با توجّه به جايگاه بلند و شهرت علمى انكار ناپذير در آن روزگار تيره، مدافع بى‏باك و نستوه على عليه السلام و آل او و منتقد و افشاگر حاكمان بنى اميّه بوده است، فهم اين ديدگاه، سهل خواهد بود. ضمن آن كه ابن عبّاس را معصوم نمى‏شماريم و احتمال خطاى او را نفى نمى‏كنيم، قبول تمام آنچه را درباره اين جريان در كتب تاريخى آمده است، كارى غير محقّقانه و دور از شخصيت ابن عبّاس مى‏دانيم. "

📚دانش نامه امیر المومنین , مرحوم ری شهری , ج ١٣ ص ٣٦٥





#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ

@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
#بسته_شهادت_امام_صادق_علیه_السلام

◾️پرسش ها و پاسخ های برگزیده پیرامون امام صادق علیه السلام ؛

1⃣آیا حقیقت دارد که امامان و بزرگان اهل سنت شاگرد امام صادق علیه السلام بوده اند

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/4148

2⃣در ميان دانش آموختگان و شاگردان #امام_صادق دو نام بزرگ به چشم ميخورد #ابوحنيفه يا امام ابوحنيفه از ائمه اهل #سنت و پايه ريز مذهب حنفى از مذاهب اهل سنت٢- #مالك يا امام مالك از ائمه اهل سنت و پايه ريز مذهب مالكى از مذاهب اهل سنت
سئوال: اگر امام صادق دانشمند و تئوريسين بزرگ شيعه و پايه گذار #مذهب_شيعه_جعفرى است، چگونه #شاگردانش از بزرگان اهل سنت هستند ❗️❗️

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9291


3⃣ تحدی کانال ضد دین ؛ به تمامى روحانيون و مراجع شيعه در كل فضاى مجازى تحدى ميكنيم كه فقط و فقط يكى از كتابهاى #امام_جعفر_صادق را براى اثبات دانشمند بودن ايشان، معرفى كنند

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9010
💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13349

4⃣چرا امام صادق علیه السلام اختراعی نکرد و از این طریق به بشریت خدمت نکرد !!!!

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13353


5⃣چرا ما شیعیان را شیعه #جعفری می گویند ❗️آیا امام صادق مذهب شیعه را به وجود آورده اند یعنی تا قبل از امام #صادق شیعه نبوده است

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9073


6⃣چرا به امام صادق ، #صادق می گویند ❗️مگر بقیه امامان معاذ الله کاذب بوده اند که ایشان #صادق شده اند

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9074


7⃣جایگاه امام صادق علیه السلام در نظر #معاصران و اندیشمندان اهل سنت

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/9075

8⃣تـــــــــحـــدی ؛ به مناسبت شهادت امام #صادق

یک روایت صحیح از کتب تشیع راجب #شهادت ونحوه شهادت امام صادق ارائه کنید❗️❗️

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/6937



#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ

@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
👌سرود سلام فرمانده و پاسخ به برخی شبهات !!!!

❗️سرود سلام فرمانده به حق از جمله سرودهایی است که توانست در دلها نفوذ کند و قلبها را متوجه امام زمان علیه السلام و نائب بر حقش مقام معظم رهبری و نظام مقدس ایران اسلامی بکند , همین امر موجب شده است که دشمنان خارجی و برخی از بد اندیشان داخلی نسبت به این سرود با دیده منفی نگاه کنند :

🔸١ _ گاه می گویند امام زمان علیه السلام نیاز به عمل ما دارد , نه شعر گویی و سرود , در حالی که توجه ندارند این شعر گویی ها و سرود گویی ها مقدمه عمل و قیام در راه حق و امام زمان علیه السلام است , لذا اهلبیت علیهم السلام توصیه اکید می کردند که شاعران در مدح ائمه ع و مفاهیم عالی اسلامی شعر سرایی کنند و می فرمودند که خداوند به ازای هر شعری که در این رابطه سروده و بازگو شود , خانه ای برای صاحبش در بهشت بنا می کند که وسعتش هفت برابر دنیا است و انسان در آن خانه محل زیارت ملائکه مقرب و انبیاء مرسل الهی واقع می شود :

" سَمِعْتُ الرِّضَا ع يَقُولُ مَا قَالَ فِينَا مُؤْمِنٌ شِعْراً يَمْدَحُنَا بِهِ إِلَّا بَنَى اللَّهُ لَهُ مَدِينَةً فِي الْجَنَّةِ- أَوْسَعَ مِنَ الدُّنْيَا سَبْعَ مَرَّاتٍ يَزُورُهُ فِيهَا كُلُّ مَلَكٍ مُقَرَّبٍ وَ كُلُّ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ. "

📚وسائل الشیعه ج ١٤ ص ٥٩٨

❗️در تفسیر نمونه در بیان اهمیت شعر و سرود خوانی برای احیاء مفاهیم اسلامی , چنین می خوانیم :

"چه كسى مى‏تواند اين حقيقت را انكار كند كه اشعار سازنده و هدفدار در طول تاريخ حماسه‏هاى فراوان آفريده است، و گاه قوم و ملتى را در برابر دشمنان خونخوار و ستمگر آن چنان بسيج كرده كه بى‏پروا از همه چيز بر صف دشمن زده و قلب او را شكافته‏اند.

👌در دورانى كه شاهد و ناظر بارور شدن انقلاب اسلامى بوديم با چشم خود ديديم كه اشعار موزون و شعارهايى كه در قالب شعر ريخته مى‏شد چه شور و هيجان و جنبشى مى‏آفريد و چگونه خونها را در رگها به جوش مى‏آورد، و صفوف انسانها را به خروش وامى‏داشت، و چگونه اين اشعار كوتاه و ساده، اما حماسى و هيجان‏انگيز لرزه بر اندام دشمن مى‏انداخت، و پايه‏هاى كاخشان را متزلزل مى‏ساخت.

👌و نيز چه كسى مى‏تواند انكار كند كه گاه يك شعر اخلاقى آن چنان در اعماق جان انسان نفوذ مى‏كند كه يك كتاب بزرگ و پر محتوا كار آن را انجام نمى‏دهد.

❗️آرى همانگونه كه در حديث معروف از پيامبر گرامى اسلام ص نقل شده: ان من الشعر لحكمة، و ان من البيان لسحرا: " بعضى از اشعار، حكمت است، و پاره‏اى از سخنان، سحر" ( الغدیر ج ٢ ص٩ ) گاهى اشعار غوغا به پا مى‏كند.

👌گاه كلمات موزون شاعرانه، برندگى شمشير، و نفوذ تير را در قلب دشمن دارد، چنان كه در حديثى از پيامبر اسلام ص مى‏خوانيم در مورد چنين اشعارى فرمود: و الذى نفس محمد بيده فكانما تنضهونهم بالنيل " به آن كسى كه جان محمد ص در دست قدرت او است، با اين اشعار گويى تيرهايى به سوى آنها پرتاب مى‏كنيد"! ( مسند احمد ج ٣ ص ٤٦٠ )

👌اين سخن را آنجا فرمود: كه دشمن با اشعار هجوآميزش براى تضعيف روحيه مسلمانان تلاش مى‏كرد، پيامبر ص دستور داد كه در مذمت آنان و تقويت روحيه مؤمنين، شعر بسرايند....

❗️گاه براى ايجاد حركت در توده‏هاى رنجديده كه احساس حقارت مى‏كردند اشعارى مى‏سرودند و شور و حماسه و هيجان مى‏آفريدند.

👌و قرآن درباره اينها مى‏گويد: إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ ذَكَرُوا اللَّهَ كَثِيراً وَ انْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ ما ظُلِمُوا. ( شعراء ٢٢٧ )

👌جالب اينكه اين گروه از شاعران، گاهى چنان آثار جاودانه‏اى از خود به يادگار گذاشتند كه پيشوايان بزرگ اسلام، طبق بعضى از روايات، مردم را به حفظ اشعار آنها توصيه مى‏فرمودند، چنان كه درباره اشعار" عبدى" از" امام صادق" ع نقل شده كه فرمود:‌يا معشر الشيعة علموا اولادكم شعر العبدى، فانه على دين الله " به فرزندان خود، اشعار عبدى را بياموزيد كه او بر دين خدا است" ( نور الثقلین ج ٤ ص ٧١ )

📚تفسیر نمونه ج ١٥ ص ٣٨٢

🔸٢ _ بی شک سراینده سرود سلام فرمانده که توانست دل میلیونها عاشق را در سراسر جهان جذب امام زمان علیه السلام و نظام اسلامی ایران کند , در هنگام سرودن این اشعار مورد عنایت فرشته روح القدس بوده است , چنان که امام رضا علیه السلام خطاب به دعبل خزاعی فرمود : " این دو بیتی را که خواندی , روح القدس بر زبانت جاری کرد " "يَا خُزَاعِيُّ نَطَقَ رُوحُ الْقُدُسِ عَلَى لِسَانِكَ بِهَذَيْنِ الْبَيْتَيْن‏ "

📚کفایه الاثر ص ٢٧٦

💠ادامه 👇
💠ادامه 👇

🔸٣ _ یکی از جنبه های مفید سرود سلام فرمانده آن است که مخاطب خود را کودکان و نوجوان و جوانان می داند و در صدد است که آنان را وصل به امام زمان علیه السلام و نظام اسلامی مدافع امام زمان علیه السلام بکند و این مساله مهمی است .

👌تربیت و پرورش دینی و انقلابی کودکان و نوجوانان و جوانان به اندازه ای اهمیت دارد که امیر مومنان علیه السلام فرمود :

" «به يقين قلب جوان و نوجوان همچون زمين خالى‏ است؛ هر بذرى در آن پاشيده شود آن را مى‏پذيرد»؛" وَ إِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ كَالْأَرْضِ الْخَالِيَةِ مَا أُلْقِيَ فِيهَا مِنْ شَيْ‏ءٍ قَبِلَتْهُ "

📚نهج البلاغه نامه ٣١

❗️امام صادق عليه السلام به يكى از يارانش كه او را براى دفاع از مكتب اهل بيت به بصره رفته بود و ناكام برگشت، فرمود: «عَلَيْكَ بِالْأَحْدَاثِ فَإِنَّهُمْ أَسْرَعُ إِلَى‏ كُلِّ خَيْر؛ بر تو باد كه به سراغ جوانان بروى كه آنها براى پذيرش هر امر خيرى از همه سريع‏ترند».

📚الکافی ج ٨ ص ٩٣

👌و نيز در حديث ديگرى از آن حضرت آمده است كه فرمود: «بَادِرُوا أَوْلَادَكُمْ بِالْحَدِيثِ قَبْلَ أَنْ يَسْبِقَكُمْ إِلَيْهِمُ الْمُرْجِئَةُ؛ فرزندان خود را با احاديث (اهل بيت) آشنا سازيد پيش از آنكه گروه منحرف مرجئه (كه اعتقادى به خلافت بلا فصل على عليه السلام نداشتند) از شما پيشى بگيرند». "

📚الکافی ج ٦ ص ٤٧

❗️برخی در این رابطه می نویسند :

" اين امر بارها به تجربه رسيده است و حتى روايتى است كه به صورت ضرب المثل در آمده كه «العلم فى الصغر كالنقش فى الحجر؛ تعليماتى كه در كودكى (و جوانى) داده مى‏شود همچون نقشى است كه بر سنگ بزنند (نقشى است ثابت، عميق و پايدار.

👌دليل آن هم روشن است، زيرا از يك سو قلب جوانان پاك و خالى از آلودگى به تعصب‏هاى كور و لجاجت و عقايد باطله است، به همين دليل همانند زمينى‏ است كه خالى از هر گونه گياه و علف‏هاى هرزه مزاحم باشد و هر بذرى در آن افشانده شود به سرعت آن را مى‏پذيرد.

❗️از سوى ديگر، تعلقات دنيوى و مادى، او را به خود مشغول نداشته است تا پذيرش او نسبت به حق ضعيف شود.

👌از سوى سوم تعليمات انبيا و احكام دين خدا با منافع نامشروع بسيارى از بزرگسالان در تضاد است و آنها حاضر نيستند به آسانى دست از منافع خود بردارند در حالى كه جوانان گرفتار چنين منافعى نيستند. "

📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج‏9، ص: 512

🔸٤ _ از جنبه های مثبت دیگر این سرود آن است که روحیه نوجوان و جوان ما را در برابر دشمنان تقویت و آنان را آماده جهاد و جانبازی برای تقویت دین الهی در برابر دشمنان می کند و همین امر سبب خشم دشمنان از رواج این سرود شده است .

❗️علی ع فرمود ؛

« دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید » « کونا للظالم خصما و للمظلوم عونا »

📚نهج البلاعه نامه 47

👌به خشم در آوردن دشمنان با ترویج سرود فرمانده نزد خداوند اجر و ثواب دارد , چنان که خداوند فرمود :

"هيچ گامى كه موجب خشم كافران شود برنمى‏دارند .... مگر اينكه به واسطه آن عمل صالحى براى آنها نوشته مى‏شود، زيرا خداوند پاداش نيكوكاران را ضايع نمى‏كند. "
"لا يَطَؤُنَ مَوْطِئاً يَغِيظُ الْكُفَّارَ ... إِلاَّ كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ " ( توبه ١٢٠ )


🔸٥ _ از جنبه های مثبت دیگر سرود سلام فرمانده آن است که جوان و نوجوان را متوجه نائبان عام امام زمان علیه السلام در عصر غیبت یعنی فقهای جامع الشرایط و رهبری ایران اسلام , یعنی آیت الله خامنه ای می کند و جوان و نوجوان را ترغیب به جانبازی برای حفظ این نظام مقدس اسلامی می کند , در ذیل از آیات و روایات , مشروعیت برقراری حکومت اسلامی در عصر غیبت و زمامداری فقهاء عادل امامی ( ولایت فقیه ) را ثابت کرده ایم :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/13290

👌بی شک برقراری نظامی اسلامی از جمله الطاف بزرگ الهی بوده است که برای همگان وظیفه پاسداری و دفاع از این نظام مقدس را ایجاب می کند و اساسا چرا چنین نباشد , آنجایی که امام حسین علیه السلام در دعای عرفه , خداوند را سپاس می کند برای آنکه در زمان حکام ظالم به دنیا نیامد بلکه در زمان برقراری حکومت اسلامی به رهبری پیامبر اسلام به دنیا آمد , وقتی امام حسین علیه السلام به این بیان اهمیت نعمت حکومت اسلامی را بیان می کند , تکلیف ما در قبال پاسداری از نعمت حکومت اسلامی ایران روشن است : " از روى مهر و رأفتى كه به من داشتى‏ و احسانت نسبت به من مرا به جهان نياوردى در دوران حكومت پيشوايان كفر آنان كه پيمان تو را شكستند و فرستادگانت را تكذيب كردند " " لَمْ تُخْرِجْنى‏ لِرَاْفَتِكَ بى‏ وَلُطْفِكَ لى‏ وَاحْسانِكَ الَىَّ فى‏ دَوْلَةِ ائِمَّةِ الْكُفْرِ الَّذينَ نَقَضُوا عَهْدَكَ، وَكَذَّبُوا رُسُلَكَ "

📚اقبال الاعمال ج ١ ص ٣٤٠

💠ادامه 👇
💠ادامه 👇

🔸٦ _ این سرود موجب شده است که افراد غیر مذهبی یا افراد مذهبی که تقیدات یا حجاب کاملی هم ندارند , به همخوانی با این سرود و عرض ارادت به ساحت قدسی امام زمان علیه السلام اقدام کنند و این امر برای برخی از دوستان سنگینی می کند , در حالی که جایی برای سنگینی و کراهت نیست , امام زمان علیه السلام به مانند پدری است که همگان را مورد لطف و عنایت خود قرار می دهد : " الْإِمَامُ الْأَنِيسُ الرَّفِيقُ وَ الْوَالِدُ الشَّفِيق‏ " " يَكُونَ لَهُمْ كَالْوَالِدِ الرَّحِيمِ. "

📚الکافی ج ١ ص ٢٠٠ _ ص ٤٠٧

👌چنان که در ابتدای سخن گفتیم این سرودها و اشعار می تواند سبب تحول افراد و تغییر مسیر زندگی آنان شود , بنابراین نباید از اقبال افراد غیر مذهبی به این سرود ناراحت بود .

🔸٧ _ این سرود برای نوجوان و جوان الگوهایی نیز معرفی می کند که این الگوها می تواند راهنمای مخاطبین این سرود برای پیمودن مسیر سربازی برای امام زمان علیه السلام و نظام اسلامی باشد .

❗️آیت الله بهجت اسوه عرفان و بندگی خداوند و سردار سلیمان , اسوه مردانگی و جوانمردی و رشادت , میرزا کوچک خان جنگلی و علی بن مهزیار , همه از جمله افراد شاخصی هستند که می توانند الگوهای خوبی برای جوانان و نوجوانان باشند .

👌آیت الله بهجت و سردار سلیمان برای همگان شناخته شده اند , میرزا کوچک خان هم برای نسل امروز غریبه نیست , او با انگیزه احیاء دین و رواج آن در جامعه با دشمنان دین و ایران مبارزه کرد و توانست آنان را شکست دهد , چنان که رهبر انقلاب در رابطه با میرزا کوچک خان می گوید :

" نماد شجاعت و مجاهدت مردم گيلان، بحق شهيد بزرگوار، ميرزا كوچك جنگلى است كه براى اسلام، براى قرآن، براى اقامه‌ى دين و در مقابله‌ى با بيگانگان و متجاوزان، در دوران غربت قيام كرد و ياد او هرگز نبايد فراموش شود "

📚( ۱۳۸۹/۱۰/۰۸) بيانات در ديدار هزاران نفر از مردم استان گيلان

❗️" يك واحد مينياتورى را ايشان از نظام اسلامى و جمهورى اسلامى را در رشت و در همان محدوده‌ى خاصّ خودش - گيلان - به وجود آورده. "

📚(۱۳۹۱/۰۸/۲۹) بيانات در ديدار اعضاى ستاد برگزارى كنگره بزرگداشت ميرزا كوچك‌خان جنگلى

👌علی بن مهزیار هم از مریدان و مشتاقان خاص امام زمان علیه السلام بود که می تواند به نسل امروزی درس عاشقی و دلدادگی امام زمان ع را بدهد .

❗️ خودش می گوید : " بيست حج كردم به قصد آنكه شايد به خدمت صاحب الامر عليه السّلام برسم، و ميسّر نشد تا آنكه شبى در رختخواب خوابيده بودم. صدايى شنيدم كه كسى گفت: يابن مهزيار! امسال، حج بيا كه امام خود را خواهى ديد.... " او نهایت به دیدار امام زمان علیه السلام نائل آمد که می توانید شرح تفصیلی این دیدار را در ذیل بخوانید :

📚دار السلام در احوالات حضرت مهدى(عليه السلام)، ص: 254


🔸٨ _ نکته پایانی هم آنکه عده ای اشکال می کنند که چرا سرود مذکور همراه آهنگ و موسیقی تدوین شده است , این افراد هم باید توجه کنند که به نظر اکثر مراجع کنونی و همینطور مرحوم امام خمینی , تنها آهنگ و موسیقی حرام است که مناسب مجالس لهو و گناه و خوشگذرانی باشد , بنابراین موسیقی که در سرود سلام فرمانده استفاده شده است , چون مصداق موسیقی لهوی نیست لذا طبق نظر اکثر مراجع اشکالی ندارد :

📚رساله دانشجويى ( مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام) , ص ٢٠٤




#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ

@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
Photo
آیا اهلسنت ناصبی و نجس هستند !!!!


👌یکی از کانالهای وهابی مدعی شده است که به نظر شیعیان , تمام اهلسنت ناصبی اند و ناصبی نیز از نظر شیعه کافر و نجس است , یعنی شیعیان تمام اهلسنت را کافر و نجس می دانند !!!!

❗️ما در ذیل پاسخ داده ایم که طبق روایات شیعه , اهلسنت مسلمان و پاک هستند یعنی نجس نیستند , ناصبی نجس نیز تنها کسانی هستند که دشمن اهلبیت علیهم السلام باشند و بغض آنها را داشته باشند , اما اهلسنت مدعی اند که محب اهلبیت علیهم السلام هستند , همینطور مستنداتی از کتب و روایات خود اهلسنت ارائه داده ایم که اهلسنت غیر خود را کافر می دانند و مدعی اند منکر ابوبکر و عمر کافر هستند , بنابراین این مذهب وهابیون و اهلسنت افراطی است که غیر خودشان را مسلمان نمی دانند نه مذهب شیعیان :

💠https://www.tg-me.com/Rahnamye_Behesht/12863


👌کانال وهابی به دو روایت استناد کرده است و مدعی شده است که شیعه بر اساس آن دو روایت اهلسنت را ناصبی و کافر می داند , یعنی طبق اعتقاد شیعه دایره ناصبی گسترده تر از دشمن اهلبیت ع است و شامل اهلسنت هم می شود که دشمنی با اهلبیت ع ندارند :

🔸١ _ روایت اول این روایت از امام صادق علیه السلام است که فرمود :

"ناصبی کسی نیست که نصب عداوت با ما کند، زیرا تو کسی را نخواهی یافت که بگوید من دشمن محمّد و آل محمّدم. بلکه ناصبی کسی است که با شما دشمنی بورزد، با این که می‌داند شما ما را دوست می‌دارید و از شیعیان ما هستید. " " " عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: لَیْسَ النَّاصِبُ مَنْ نَصَبَ لَنَا أَهْلَ الْبَیْتِ لِأَنَّکَ لَا تَجِدُ رَجُلًا یَقُولُ أَنَا أُبْغِضُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ لَکِنَّ النَّاصِبَ مَنْ نَصَبَ لَکُمْ وَ هُوَ یَعْلَمُ أَنَّکُمْ تَتَوَلَّوْنَا وَ تَتَبَرَّءُونَ مِنْ عَدُوِّنَا وَ أَنَّکُمْ مِنْ شِیعَتِنَا. "

📚علل الشرایع ج ٢ ص ٦٠١

👌این روایت با ادعای وهابی ارتباطی ندارد , ما می گوییم ناصبی نجس و کافر کسی است که بغض و دشمنی اهلبیت علیهم السلام را داشته باشد و این روایت هم بازگشت به همین معنا می کند , یعنی افرادی ناصبی اند که با شیعیان دشمنی می کنند به خاطر آنکه شیعیان محب و پیرو اهلبیت علیهم السلام هستند , یعنی به خاطر پیروی شیعیان از اهلبیت ع بغض شیعیان را نیز دارند , این بغض بازگشت می کند به بغض آنان نسبت به اهلبیت ع , چون بغض اهلبیت ع را دارند لذا بغض شیعیانی را هم دارند که پیرو اهلبیت ع هستند , چنان که برخی از علما در معنای این روایت می گویند :

" ( این روایت می گوید ناصبی فردی است که ) دشمن شيعه است كه اين هم به معنى اوّل برمى‏گردد ( معنای اول آن است که می گوید ناصبی کسی است که دشمن اهلبیت ع است ) به اين معنى كه چون نسبت به پيامبر صلى الله عليه و آله و آل او نمى‏توانستند اظهار عداوت كنند، لذا با شيعيان آنها عداوت مى‏كردند چون آنها ائمه عليهم السلام را دوست داشتند.... ( بنابراین , این روایت ) مطلب تازه‏اى نيست و بازگشتش به احتمال‏ اوّل است ( که ناصبی کسی است که بغض اهلبیت ع را دارد ) چون اسم على عليه السلام را نمى‏تواند ببرد شيعه را دشمن مى‏دارد پس در واقع در كانون دلش دشمن على عليه السلام است. "

📚كتاب النكاح، مکارم شیرازی ج‏4، ص: 154

💠ادامه 👇
💠ادامه 👇

🔸٢ _ روایت دومی هم که وهابی مدعی است شیعیان مطابق آن اهلسنت را ناصبی می دانند حتی اگر اهلسنت بغض اهلبیت ع را نداشته باشند این روایت است که راوی می گوید :

" به امام موسی کاظم علیه السلام نامه نوشته و از ایشان درباره ناصب پرسیدم و اینکه چه کسی ناصبی است و آیا برای شناخت ناصبی و امتحان او بیش از این لازم است که او جبت و طاغوت را مقدم داشته و عقیده به امامت آنان داشته باشد؟ پس در پاسخ آمد: هرکس چنین عقیده ای داشته باشد ناصبی است . " " أَسْأَلُهُ عَنِ النَّاصِبِ هَلْ أَحْتَاجُ فِی امْتِحَانِهِ إِلَی أَکْثَرَ مِنْ تَقْدِیمِهِ الْجِبْتَ وَ الطَّاغُوتَ وَ اعْتِقَادِ إِمَامَتِهِمَا فَرَجَعَ الْجَوَابُ مَنْ کَانَ عَلَی هَذَا فَهُوَ نَاصِبٌ. "

📚السرائر ج ٣ ص ٥٨٣

👌در رابطه با این روایت , توجه به دو نکته لازم است :

1⃣این روایت از نظر سندی ضعیف است , در سند آن " محمد بن احمد بن زیاد " و " موسی بن محمد بن علی بن عیسی " هستند که هر دو مجهول اند :

📚مستدرکات رجال الحدیث ج ٦ ص ٤١٧ _ ج ٨ ص ٣١


2⃣کلمه " ناصب " از ماده " نصب " از الفاظ مشترک است که به چند معنا می آید و با قرائن باید مقصود و معنای آن را دانست .

❗️با توجه به روایاتی که تصریح می کند اهلسنت مسلمان هستند روشن می شود که مقصود از تعبیر " ناصبی " در روایت فوق , معنای بغض و دشمنی نیست و این که می گوید اهلسنت به خاطر اعتقاد به خلافت ابوبکر و عمر ناصبی اند , به این معنا نیست که آنان بغض و دشمنی اهلبیت ع را دارند تا کافر و نجس باشند , بلکه معنای ناصبی در روایت فوق درمانده و خسته است , زیرا ماده " نصب " به معنای درمانده و خسته هم به کار می رود .

📚ترجمه معجم الوسیط ج ٢ ص ١٩٧٤ ماده " نصب "

👌روایت فوق می گوید که اهلسنت به خاطر اعتقاد به خلافت ابوبکر و عمر , خسته و درمانده اند , یعنی آنان با عبادات طاقت فرسا خود را خسته و رنجور می کنند اما هیچ عبادتی از آنان پذیرفته نمی شود , زیرا ولایت اهلبیت ع را ندارند , چنان که این نکته در روایات متعددی آمده است .

👌امام باقر علیه السلام فرمود ؛

« هر کس با عبادت خداوند خود را خسته کند در حالی که معتقد به امامی از جانب خداوند نباشد سعی و تلاش او غیر مقبول است و چنین فردی گمراه و متحیر محسوب می شود . خداوند دشمن اعمالش است "

📚الکافی ج1 ص183 _ وسائل الشیعه ج1 ص118

🔷و فرمود ؛

« اگر کسی شب ها شب زنده داری و روزها روزه بدارد و تمام اموالش را صدقه دهد و تمام روزگار را حج بجا آورد اما معتقد به امام الهی نباشد حقی بر خدا برای پاداش در برابر اعمالش را ندارد»

📚الکافی ج 2 ص 18

👌در این رابطه روایات دیگری نیز است :

📚وسائل الشیعه ، ج 1 ص 118 باب 29 « باب بطلان العباده بدون ولایه الائمه ع و اعتقاد امامتهم » _ مستدرک الوسائل ج 1 ص 149 باب 27


❗️بنابراین روایت دوم هم ارتباطی با ادعای وهابی ندارد و تنها بیان می دارد که ولایت اهلبیت علیهم السلام موجب قبولی اعمال توسط خداوند می شوند و اهلسنت به خاطر عدم ولایت اهلبیت ع ناصبی اند یعنی رنجور و خسته اند و اعمالشان مقبول درگاه الهی واقع نمی شود .



#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ


@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
پاسخی به ادعای وهابی تحت عنوان : " تڪفیر انبیاء و ملائڪه توسـط شیعیان !!!!

🤔#پرسش :

تڪفیر انبیاء و ملائڪه توسـط شیعیان !!!!

⭕️ انبياء و فرشتگان، منکر ولایت امامان معصوم شیعه هستند ‼️

منڪر ولایـت هم نـزد شیعـه ڪافـر است

🔅روایت مورد نظر 👇🏻
[حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْحُسَيْنِ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ أَبِي الْبِلَادِ عَنْ سَدِيرٍ الصَّيْرَفِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ‌ إِنَّ أَمْرَكُمْ هَذَا عُرِضَ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَلَمْ يُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُقَرَّبُونَ وَ عُرِضَ عَلَى الْأَنْبِيَاءِ فَلَمْ يُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُرْسَلُونَ وَ عُرِضَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ فَلَمْ يُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُمْتَحَنُونَ‌]

اين امر ( ولايت) شما بر ملائكه عرضه شد، جز فرشتگان مقرّب، بر ولایت شما اقرار نکردند
و بر پیامبران عرضه شد، جز رسولان کسی بر آن اقرار نکرد .. !!
📚 بصائر الدرجات ۶۷/۱  ❗️❗️


💠#پاسخ💠

👌کامل روایتی که وهابی مورد اشکال قرار داده است از این قرار است که سدیر می گوید :

"از امام صادق علیه السلام درباره قول امیر مؤمنان علیه السلام پرسیدم، که فرموده است: قطعا امر ما دشوار و طاقت فرسا است، به او اقرار نکند مگر فرشته مقرّب، یا پیامبر مرسل، یا بنده ای که خداوند دلش را جهت ایمان آزموده است. در پاسخم فرمود: چون فرشتگان دو قسمند: آنان که مقرّب درگاه خدایند و آنان که مقرّب نیستند؛ و پیامبران، مرسل و غیر مرسلند؛ و مؤمنان نیز آزموده شده و آزمایش نشده اند. پس این امر شما را فرشتگان به آن اعتراف ننمودند، مگر فرشتگان مقرب ؛ و بر پیامبران عرضه شد: به آن اقرار نکردند، جز مرسلها؛ و بر مؤمنان هم ارائه شد، به آن اعتراف ننمودند مگر آزموده شدگان "

" .... فَقَالَ إِنَّ مِنَ الْمَلَائِکَةِ مُقَرَّبِینَ وَ غَیْرَ مُقَرَّبِینَ وَ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ مُرْسَلِینَ وَ غَیْرَ مُرْسَلِینَ وَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ مُمْتَحَنِینَ وَ غَیْرَ مُمْتَحَنِینَ فَعَرَضَ أَمْرَکُمْ هَذَا عَلَی الْمَلَائِکَةِ فَلَمْ یُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُقَرَّبُونَ وَ عَرَضَ عَلَی الْأَنْبِیَاءِ فَلَمْ یُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُرْسَلُونَ وَ عَرَضَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ فَلَمْ یُقِرَّ بِهِ إِلَّا الْمُمْتَحَنُونَ "

📚معانی الاخبار ص ٤٠٧

👌مطابق سایر روایات , تمام فرشتگان و نیز تمام انبیاء الهی , به ولایت ائمه علیهم السلام اقرار کرده اند .

❗️پیامبر گرامی اسلام فرمود :

" نبوت پیامبری در عالم اشباح کامل نشد، مگر اینکه ولایت من و ولایت اهل بیتم و تمثال آنها به آن پیامبر عرضه شد، پس اقرار کردند به طاعت و ولایت آنها " " مَا تَکَامَلَتِ النُّبُوَّةُ لِنَبِیٍّ فِی الْأَظِلَّةِ حَتَّی عُرِضَتْ عَلَیْهِ وَلَایَتِی وَ وَلَایَةُ أَهْلِ بَیْتِی وَ مَثُلُوا لَهُ فَأَقَرُّوا بِطَاعَتِهِمْ وَ وَلَایَتِهِمْ "

📚بصائر الدرجات ج ١ ص ٧٣

❗️یا امام باقر علیه السلام فرمود :

" سپس از پیامبران پیمان گرفت و فرمود: «أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ. » سپس فرمود: و اینکه محمّد رسول خدا است و علی امیرالمؤمنین است؟ گفتند: چرا. نبوت برای آنها ثابت شد "
" ثُمَّ أَخَذَ الْمِیثَاقَ عَلَی النَّبِیِّینَ فَقَالَ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ ثُمَّ قَالَ وَ أَنَّ هَذَا مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ أَنَّ هَذَا عَلِیٌّ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ قَالُوا بَلَی فَثَبَتَتْ لَهُمُ النُّبُوَّةُ "

📚الکافی ج ٢ ص ٨

❗️همینطور تمام فرشتگان بر ولایت ائمه علیهم السلام اقرار کردند , و بر این امر گواه بودند , چنان که امام صادق علیه السلام فرمود :

" اول کسی که سخن گفت محمّد رسول اللَّه و امیرالمؤمنین و ائمه صلوات اللَّه علیهم اجمعین بودند. گفتند: تو پروردگار مایی. پس علم و دین را بر آنها تحمیل کرد. سپس به ملائکه فرمود: اینها جانشین علم و دین منند و امنای من میان مردم و اینها مسئول هستند. آنگاه به بنی آدم فرمود: به ربوبیت خدا و به اطاعت از این چند نفر اقرار آورید! گفتند: خدایا! اقرار داریم . خداوند به ملائکه فرمود: گواه باشید! گفتند: گواهیم ... ای داود! ولایت ما با تاکید هر چه تمام تر در میثاق گرفته شده است. " " فَکَانَ أَوَّلُ مَنْ نَطَقَ رَسُولَ اللَّهِ وَ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ فَقَالُوا أَنْتَ رَبُّنَا فَحَمَّلَهُمُ الْعِلْمَ وَ الدِّینَ ثُمَّ قَالَ لِلْمَلَائِکَةِ هَؤُلَاءِ حَمَلَةُ عِلْمِی وَ دِینِی وَ أُمَنَائِی فِی خَلْقِی وَ هُمُ الْمَسْئُولُونَ ثُمَّ قِیلَ لِبَنِی آدَمَ أَقِرُّوا لِلَّهِ بِالرُّبُوبِیَّةِ وَ لِهَؤُلَاءِ النَّفَرِ بِالطَّاعَةِ فَقَالُوا رَبَّنَا أَقْرَرْنَا فَقَالَ لِلْمَلَائِکَةِ اشْهَدُوا فَقَالَتِ الْمَلَائِکَةُ شَهِدْنَا "

📚توحید صدوق ص ٣١٩

💠ادامه 👇
💠ادامه 👇

❗️یا در روایت دیگر فرمود :

"وقتی آدم , فرشتگان را از اسماء مطلع کرد، متوجه مقام بزرگ امامان در نزد خدا شدند و فهمیدند که آنها به خلافت در زمین و حجت بر مردم شایسته ترند. بعد آنها را از دیده ایشان پنهان نمود و آنها را مامور به ولایت و محبت ایشان کرد " " فَلَمَّا أَنْبَأَهُمْ بِأَسْمائِهِمْ وَقَفُوا عَلَی عَظِیمِ مَنْزِلَتِهِمْ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَی ذِکْرُهُ فَعَلِمُوا أَنَّهُمْ أَحَقُّ بِأَنْ یَکُونُوا خُلَفَاءَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ وَ حُجَجَهُ عَلَی بَرِیَّتِهِ ثُمَّ غَیَّبَهُمْ عَنْ أَبْصَارِهِمْ وَ اسْتَعْبَدَهُمْ بِوَلَایَتِهِمْ وَ مَحَبَّتِهِمْ "

📚کمال الدین ج ١ ص ١٤

👌بنابراین تمام انبیاء و ملائکه , اقرار بر ولایت امامان ع کرده اند و بر این امر شاهد و گواه بوده اند .

❗️ حال اشکال آن است که اگر همه انبیاء و فرشتگان اقرار کردند , پس تکلیف روایت مورد بحث چه می شود که می گوید جز ملائکه مقرب و انبیاء مرسل , بر امر اهلبیت ع اقرار نکردند !!!!

👌در رابطه با این که مقصود از " امر " , در روایت مذکور چیست , برخی می نویسند :

" نظير اين تعبير امام در احاديث ديگر نيز از امامان معصوم رسيده است و ممكن است اشاره به روايات دقيق و عميق توحيدى مربوط به صفات جمال و جلال خدا و مقامات پيامبر و ائمه معصومان عليه السّلام و نفوذ آنها در جهان تكوين به اذن خدا و شفاعت گسترده آنان از خاطيان امّت و آگاهى آنها بر غيب و حوادث آينده به تعليم الهى بوده باشد كه همه كس توان تحمل آنها را ندارد "

📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج‏7، ص: 287

👌تمام فرشتگان و انبیاء مطابق روایات فوق الذکر بر امر اهلبیت ع اقرار کردند , اما مطابق روایت مورد بحث , آن اقرار تام از روی شوق و معرفت کامل و بدون درنگ , اختصاص به فرشتگان مقرب و انبیاء مرسل داشته اند .

👌 بنابراین روایت مورد بحث تنها ناظر به اقرار تام و کامل و بدون درنگ و از روی کمال معرفت و شوق است که چنین اقراری عمومی نبوده است , اما اصل اقرار به ولایت ائمه علیهم السلام عمومی همه فرشتگان و انبیاء بوده است , چنان که علامه مجلسی متذکر این نکته می شود : "لعل المراد الإقرار التام الذی یکون عن معرفة تامة بعلو قدرهم و غرائب شأنهم فلا ینافی عدم إقرار بعض الملائکة و الأنبیاء هذا النوع من الإقرار عصمتهم و طهارتهم _ لعل المراد نفی الإقرار الکامل الذی یکون مع شوق و محبة و إقبال کاملة لعصمتهم علیهم السلام. "

📚بحار الانوار ج ٢ ص ١٨٥ _ ج ٢٦ ص ٢٧٤

👌شاهد این سخن روایت دیگری است که صالح بن میثم از پدرش روایت کرده است که :

" روزی در بازار بودم، اصبغ بن نباته نزدم آمد و گفت: وای بر تو ای میثم، از امیرالمومنین علیه السلام حدیث سختی را شنیدم، کدام ما چنین هستیم؟ گفتم: حدیث چه بود؟ گفت: شنیدم می‌فرمود: حدیث ما اهل بیت دشوار و سخت است که جز فرشته مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده ای که خدا قلبش را برای ایمان امتحان کرده باشد، کس دیگری طاقت تحمل آن را ندارد. از جایم بلند شدم و نزد امیرالمؤمنین آمدم. گفتم: یا امیرالمؤمنین! اصبغ بن نباته از شما برایم حدیثی نقل کرد که حوصله‌ام تنگ شد، فرمود: آن حدیث چه بود؟ حدیث را نقل کردم. آن حضرت تبسم کرد و فرمود:

❗️ ای میثم بنشین، آیا هر علمی را عالم می‌تواند تحمل کند؟ خدای تعالی به فرشتگانش فرمود: وچون پروردگار تو به فرشتگان گفت: «من در زمین جانشینی خواهم گماشت»، [فرشتگان] گفتند: «آیا در آن کسی را می‌گماری که در آن فساد انگیزد، و خونها بریزد؟ و حال آنکه ما با ستایش تو، [تو را] تنزیه می‌کنیم؛ و به تقدیست می‌پردازیم. » فرمود: «من چیزی می‌دانم که شما نمی دانید. »} آیا فرشتگان طاقت تحمل آن علم را داشتند؟ گفتم: به خدا قسم این حدیث سخت تر از حدیث اصبغ بن نباته است. - فرمود: دیگر آن که خدای تعالی وقتی تورات را برای حضرت موسی علیه السلام نازل کرد، وی گمان کرد که هیچ کس از او داناتر نیست و خدای متعال به خاطر آن که از عُجب به پیامبرش ترسید، به او خبر داد که در میان مخلوقاتم کسی داناتر از تو است. - آن حضرت فرمود: موسی دعا کرد که به آن عالم راهنمایی شود و خداوند او را به حضرت خضر نبی رسانید و خضر کشتی را سوراخ کرد و موسی نتوانست آن را تحمل کند، و حضرت خضر پسر بچه را کشت و موسی نتوانست تاب بیاورد، و حضرت خضر دیوار را به پا کرد و موسی نتوانست تحمل کند " " ....فَهَلْ رَأَيْتَ الْمَلَائِكَةَ احْتَمَلُوا الْعِلْمَ قَالَتْ قُلْتُ هَذِهِ وَ اللَّهِ أَعْظَمُ مِنْ ذَلِك‏ ... "


📚بشاره المصطفی ص ١٤٩ _ نوادر الاخبار ص ٥٤




#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ


@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
2024/09/24 22:26:27
Back to Top
HTML Embed Code: