Telegram Web Link
🔸نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به آرامستان «حیات ‌الغیب»، محل دفن #نیکا_شاکرمی،‌در نزدیکی خرم‌آباد را در دومین سالگرد کشته شدن این دختر معترض مسدود کرده‌اند.

🔸نسرین شاکرمی، مادر این معترض کشته‌شده در اعتراضات #زن_زندگی_آزادی، پنج‌شنبه ۲۹ شهریور در شبکهٔ اجتماعی اینستاگرام با بیان اینکه هیچ فراخوانی برای امسال صادر نکرده است، نوشت با این حال از صبح زود «مأموران حکومتی به تعداد زیاد» مسیر قبرستان حیات الغیب را از هر طرف بسته‌اند.

🔸آتش شاکرمی، خالهٔ نیکا، نیز نوشت: «راه‌های منتهی به گورستان حیات ‌الغیب توسط نیروهای سرکوبگر بسته شده و تا شنبه بسته خواهد ماند.»

🔸نیکا شاکرمی یکی ازصدها معترضی بود که در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران کشته شد. نهادهای حکومتی خانواده شاکرمی را مجبور کردند پیکر این نوجوان را در روستایی دورافتاده در خرم‌آباد لرستان به خاک بسپارند.

@RadioFarda
🔸عضو هیئت مدیره سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فروش تابلو‌های خارج شده از «موزه امام علی» را تایید کرد اما آن را «گرای غلط» دانست.

🔸به گزارش سایت شهر، سعید صدرائیان روز چهارشنبه ۲۸ شهریور با بیان اینکه ارزش هنری برخی آثار متعلق به این سازمان تغییر کرده یا از دست رفته است، گفت:‌ «تابلوهای فروخته شده فاقد ارزش شده بودند.»

🔸آقای صدرائیان با اشاره به نقش حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در فروش این آثار گفت: «ارزش ۳۰ اثر ذکر شده جمعا به ۳ میلیارد تومان هم نمی‌رسد، چه برسد به ۳۰ میلیارد تومانی که نقل شده است.»

🔸براساس گزارش روزنامه سازندگی، ۳۰ اثر ارزشمند هنرمندان ایرانی از #موزه_امام علی خارج و به کشور امارات منتقل شده‌اند. بر این اساس ۱۴ اثر در دوبی فروخته شده‌ و از سرنوشت ۱۶ اثر دیگر اطلاعی در دست نیست.

🔸موزه امام علی، زیرمجموعه سازمان فرهنگی و هنری #شهرداری تهران، یکی از معتبرترین موزه‌های پایتخت است که حالا با غیبت ۳۰ اثر ارزشمند هنری مواجه شده است.

@RadioFarda
بحران صندوق‌های بازنشستگی
رضا مرادی
🔸پادکست #هزار_داستان_بودجه ۷

🔸بحران صندوق‌های بازنشستگی

🔸شرایط صندوق‌های بازنشستگی در ایران بحرانی است؛ بحران ناترازی صندوق‌ها روز به روز تشدید و هزینه تامین مالی صندوق‌ها برای بودجه روز به روز بیشتر می‌شود. امسال بودجه صندوق‌های بازنشستگی یک و نیم برابر کل کسری بودجه‌ای است که مهم‌ترین عامل وجود تورم مزمن در ایران است. در هفتمین قسمت پادکست «هزارداستان بودجه»، سراغ «صندوق‌های بازنشستگی» رفته‌ایم. درباره عمق بحران، دلایل آن، فساد و بی‌انضباطی‌های مالی و مسائل دیگری صحبت کرده‌ایم که مشکل ناترازی صندوق‌های بازنشستگی در ایران را تبدیل به یک ابربحران اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کرده است. هزارداستان بودجه، کار مشترک فکت‌نامه و رادیو فردا؛ پادکستی برای بازخوانی ماجراهای شنیدنی در لابلای تبصره‌ها، بندها و ردیف‌های بودجه.

🔸#پادکست «#هزار_داستان_بودجه » را می‌توانید با کیفیت صدای بالا در همه پادگیرها از جمله کست‌باکس هم گوش کنید و اگر از آن راضی بودید به دوستانتان هم معرفی کنید.

فردا پادکست 🎧
🔸وکیل #فائزه_هاشمی، زندانی سیاسی، کمتر از یک هفته پس از انتشار نامه‌ای که او از زندان #اوین نوشت و شماری از زندانیان زن را به «دیکتاتوری» و «رفتارهای فاشیستی» متهم کرد، از آزادی مشروط موکلش خبر داد.

🔸محمدحسین آقاسی چهارشنبه ۲۸ شهریور به «شبکه شرق» گفت که رأی دادگاه تجدیدنظر مبنی بر موافقت با آزادی موکلش در شرایطی به او ابلاغ شده که «پیش از این» با آزادی مشروط فائزه هاشمی رفسنجانی مخالفت شده بود.

🔸برخی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند موافقت با آزادی فائزه هاشمی، به هر دلیلی که رخ داده باشد، «مبارک» است و باید از آزادی همهٔ زندانیان سیاسی استقبال کرد.

🔸شمار بیشتری از کاربران فضای مجازی از جمله خانواده‌های دادخواه، خانواده‌های زندانیان سیاسی، بعضی فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران، از نامهٔ فائزه هاشمی به عنوان «توبه‌نامه» نام برده و نوشته‌اند که آزادی او پس از انتشار نامه‌اش معنی‌دار است.

🔸گزارش کامل را در وب‌سایت رادیو فردا مطالعه کنید.

@RadioFarda
🔸دولت #کانادا با تعیین تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی، نام پنج تن از مقامات کنونی و پیشین ایران را به دلیل «مسئولیت» آن‌ها در «اجرای قوانین و سیاست‌های سرکوبگرانه و تبعیض‌آمیز علیه زنان، دختران و اقلیت‌های ایران» به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد. 

🔸این مقامات پیشین کسانی هستند که تا همین چند هفته پیش دارای سمت‌های اجرایی مهمی در دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی بودند.

🔸بر اساس بیانیه دولت اتاوا در روز چهارشنبه، ۲۸ شهریور، نام محمد مخبر، غلامحسین اسماعیلی، مسعود میرکاظمی، سیامک ره‌پیک و احمدرضا رادان به سیاهه تحریم‌های کانادا افزوده شد.

🔸این تحریم‌ها همزمان با‌ دومین سالروز جان باختن #مهسا_امینی، دختر ۲۲ ساله ایرانی اهل سقز در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر او و خانواده‌اش در شهریور ۱۴۰۱ به تهران، اعلام شد. 

🔸بیشتر بخوانید.


@RadioFarda
🔸تحقیقات رادیو فردا نشان می‌دهد آتاناس آتاناسوف مالک شرکتی است که یکی از زیرمجموعه‌های آن، «نورتا گلوبال با مسئولیت محدود» در تأمین پیجرهای ارسال شده برای حزب‌الله لبنان نقش مستقیم داشته است.

🔸طبق بررسی‌های همکار رادیوفردا در مجارستان، شرکت «نورتا گلوبال» خرید و حمل‌ونقل این پیجرهایی را که سه‌شنبه این هفته به طور همزمان در سراسر لبنان و بخش‌هایی از سوریه منفجر شد، را بر عهده داشته است.

🔸این شرکت این پیجرها را در معامله با شرکت تایوانی «گلد آپولو» خریداری کرده و مستقیما در اختیار حزب‌الله قرار داده است.

🔸بررسی‌های رادیوفردا حاکی است هرچند کمپانی مجارستانی «بی‌ای‌سی» ظاهرا توافق خرید پیجرها را با شرکت تایوانی «گلد آپولو» امضا کرده، اما عملا شرکت «نورتا گلوبال با مسئولیت محدود» پشت این معامله بوده است.

🔸بیشتر بخوانید.


@RadioFarda
🔸دادستانی #اسرائیل روز پنج‌شنبه، ۲۹ شهریور، اعلام کرد یک مرد اسرائیلی را به اتهام تلاش برای کمک به طرح ترور نخست‌وزیران کنونی و پیشین اسرائیل به پای میز محاکمه کشانده است.

🔸دادستانی اسرائیل در کیفرخواست ارائه شده به دادگاه، موتی (مردخای) مَمان را متهم کرد که با پیشنهاد دریافت پول از نهادهای اطلاعاتی ایران درگیر پیشبرد تلاش‌هایی جهت کشتن #بنیامین_نتانیاهو، نفتالی بنت و چند مقام کلیدی دیگر اسرائیل، در راستای اهداف جمهوری اسلامی ایران شده بود.

🔸موتی ممان، ۷۲ ساله، بازرگان اهل بندر اسرائیلی اشکلون که از مدت‌ها پیش در کشور ترکیه زندگی می‌کرد، به تماس با «مأمور خارجی» متهم شده است.

🔸دادستانی اعلام کرده آقای ممان که دو بار به ایران سفر کرده تا پایان مراحل قانونی پرونده‌اش باید در بازداشت باشد. معلوم نیست چه مجازاتی در انتظار این بازرگان است.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
🔸نیکا شاکرمی یکی از معترضانی بود که شامگاه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات #زن_زندگی_آزادی و تنها چند روز پیش از تولد ۱۷ سالگی‌اش در تهران کشته شد.

🔸دستگاه‌های خبری جمهوری اسلامی در آن زمان با پخش ویدئوهایی تلاش کرد تا بگوید این دختر نوجوان از بالای ساختمان نیمه‌کاره‌ای به پایین پریده و خودکشی کرده است.

🔸سرویس جهانی بی‌بی‌سی ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام کرد به یک «سند خیلی محرمانه» حکومت ایران دست یافته که حکایت از آن دارد نیکا شاکرمی پس از دستگیری توسط نیروهای امنیتی مورد «آزار و اذیت» جنسی قرار گرفت و کشته شد.

🔸به گفتهٔ این رسانه این سند خلاصه‌ای از صورت‌جلسه و گزارش پروندۀ نیکا شاکرمی توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شامل اسامی قاتلان نیکا شاکرمی و فرماندهان ارشدی است که سعی کردند حقیقت را پنهان کنند.

🔸با این حال خانواده‌این نوجوان معترض تأکید می‌کنند که او برای شرکت در اعتراضات از خانه خارج شد و ویدئویی از وی در حالی که بدون روسری روی یک سطل زباله و در میان معترضان ایستاده، منتشر شده است.

@RadioFarda
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸#جواد_خیابانی در صداوسیما در ارتباط با اینکه #وزارت_ورزش ایران در ارتباط با آماده نبودن #ورزشگاه برای تیم ملی فوتبال و باشگاه‌ها، راه حل مشخصی ارائه نکرده است، گفت: «نباید در کشوری که روی گنج هستیم، رنج ببریم. چرا ورزشگاه نداریم؟ رنج می‌بریم. چرا اتوبان نداریم؟ داریم رنج می‌بریم. چرا امکانات رفاهی نداریم؟ داریم رنج می‌بریم دیگر.»  
 
🔸همچنین، این مجری و گزارشگر ورزشی، در انتقاد از پروژه‌های رها شده‌ای که قرار بوده استادیوم‌ بشوند، گفت: «طول دوران بازسازی ورزشگاه آزادی، از مدت زمان ساخته شدنش، طولانی‌تر شده است.»
 
🔸آقای خیابانی در ادامه واکنش خود افزود: «زمین تهران از کلنگ‌های افتتاحیه برای احداث ورزشگاه‌ها سوراخ سوراخ شده.» او ادامه داد: «هر مدیر استقلال و پرسپولیس که آمد کلنگ زد … [اما] استادیومی ساخته نشد. در حالی‌که ورزشگاه‌های کربلا، نجف و بصره را ایرانی‌ها ساخته‌اند.»


@RadioFarda
🔸از قطعی برق و سوختگی کارگران تا استتار چمن با موکت‌های سبز و معطلی مقامات پرتعداد قطری در برابر آسانسوری که کار نمی‌کرد، انتقادات از میزبانی جنجالی #ورزشگاه #شهر_قدس در #لیگ_نخبگان آسیا، همچنان ادامه دارد.
 
🔸احمد دنیامالی, وزیر ورزش، به پایگاه خبری این وزارتخانه گفته: «انتخاب ورزشگاه شهر قدس، کج‌سلیقگی بود. متاسفانه در ذهن مردم اتفاق خوشایندی نبود و شان فوتبال ایران رعایت نشد‌.»
 
🔸روزنامه اعتماد نوشته: «بعد از نیم ساعت آسانسور راه افتاد، منتها کسی جرات نمی‌کرد سوار شود.»
 
🔸در گزارش اعتماد در نقد اتفاقات ورزشگاه، آمده: «نور، بالانس نیست. وسط زمین پرنور بود. مقابل دروازه‌ها کمی تاریک. صندلی‌های در نظر گرفته شده برای هواداران الغرافه، کثیف بود. تماشای قطری‌ها که دنبال صندلی تمیز می‌گشتند، سخت بود.»
 
🔸علی ولی‌اللهی، نگارنده این گزارش نوشته که «در سرویس بهداشتی وی‌آی‌پی، یکی از مقامات قطری همزمان با من وارد شد. به دو تا از سرویس‌ها نگاهی انداخت، پشیمان شد و برگشت. حق داشت. سرویس‌های بهداشتی، به‌ شدت کثیف بود.»


@RadioFarda
Audio
📻بشنوید: ساعت ۱۴ با رادیوفردا، ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

@RadioFarda
هاچین واچین ۱۸ - معمای بزرگ قسمت پنجم (آخر)
سولماز نراقی
🔸اولین کتاب صوتی رادیو فردا

🔸هاچین واچین ۱۸ و نیم - معمای بزرگ قسمت پنجم (آخر)

🔸اگه یادتون باشه توی قسمت قبلی همیشه بهار درباره تولید مثل آدمیزاد با بیتاآنا حرف زد و گفت که نمیدونه آدم‌ها هم از تخم بیرون میان یا نه؟ بیتاآنا اولین چیزی که به ذهنش رسید تخم‌های ریز قورباغه‌ها بود که توی برکه دیده بود. از همیشه بهار پرسید: چیزی که حافظهٔ کلاله بهت نشون میده شبیه تخم‌های کوچولوی دم دار وسط یه چیز ژله‌ای نیست؟ خب میریم ببینیم بالاخره بیتاآنا از این ماجرا چی دستگیرش میشه. نویسنده و اجرا: سولماز نراقی توی نیمپاد این قسمت از لیلیان، نیکی و هانا و لیلین حدس‌های دفعه قبلشون رو می‌شنویم. صدا‌پیشه کودک:‌ باران

🔸شما می‌توانید نظرات و پیشنهادهای خود درباره این پادکست را برای ما به آدرس: [email protected] بفرستید یا از طریق @contactfardamusic به ما پیام دهید.
فردا پادکست 🎧
2024/10/01 15:39:29
Back to Top
HTML Embed Code: