Telegram Web Link
🔸گزارش‌ها حاکی است که سارا دلدار، زندانی سیاسی سابق اهل رشت و از فعالان گیلانی، به‌دلیل عفونت‌های ناشی از جراحات گلوله‌های ساچمه‌ای و مشکلات جدی کبدی و کلیوی که در زندان تشدید شده بود، جان باخته است.

🔸یکی از همبندی‌های سابق این زندانی سیاسی سابق که به‌دلایل امنیتی ترجیح داد ناشناس بماند، در گفتگو با رادیو فردا این خبر را تأیید کرده است.

🔸سارا دلدار به‌دلیل انتشار تصاویر خود بدون رعایت حجاب اجباری در فضای مجازی به «ترویج فساد و فحشا» و به‌دلیل انتشار یک توئیت دربارهٔ قاسم سلیمانی به «توهین به مقدسات» متهم و به بیش از یک سال و ۹ ماه حبس متهم شد.

🔸سارا دلدار پس از بازداشت، به یک سال و سه ماه و شش روز زندان در زندان لاکان رشت محکوم شد و پس از گذراندن بیش از شش ماه، با آزادی مشروط او موافقت شد.

🔸منابع آگاه همچنین به رادیو فردا گفتند خانوادهٔ این زندانی سیاسی سابق پس از تشییع جنازه فرزندشان، با فشار نهادهای امنیتی روبرو شده‌اند تا یادبودی برای او برگزار نکنند.

🔸نسخه کامل این گزارش به قلم پویان مکاری را در وب‌سایت رادیوفردا بخوانید.


@RadioFarda
🔸دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد مقامات حکومت ایران، اعضای خانواده ده‌ها نفر از افرادی را که در جریان اعتراضات دو سال گذشتهٔ ایران، کشته، اعدام یا زندانی شده‌اند، به اتهامات واهی بازداشت یا تهدید کرده و یا مورد آزار و اذیت قرار داده‌اند.

🔸بر اساس این گزارش، دو سال پس از شروع اعتراضات #زن_زندگی_آزادی در سال ۱۴۰۱، حکومت ایران همچنان به ساکت کردن و مجازات اعضای خانواده‌هایی که خواستار پاسخگویی در قبال نقض حقوق بستگان خود هستند، ادامه می‌دهد.

🔸ناهید نقشبندی، پژوهشگر موقت ایران در دیده‌بان حقوق بشر، می‌گوید: «مقامات ایرانی دوبار به مردم ظلم می‌کنند؛ اعدام یا کشتن یکی از اعضای خانواده و سپس دستگیری عزیزانشان به خاطر درخواست پاسخگویی.»

🔸این سازمان حقوق بشری از قوه قضائیه ایران خواسته «فوراً اعضای خانواده‌های بازداشت‌شده غیرقانونی را آزاد و محاکمهٔ عادلانه و روند قضایی شفاف را برای هرکسی که متهم به جرمی است، تضمین کند.»

🔸این گزارش در آستانهٔ فرارسیدن دومین سالگرد جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در اواخر شهریور ۱۴۰۱ منتشر شده که ایران را صحنهٔ اعتراضات سراسری کرد.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
🔸در ادامه حملات متقابل #روسیه و #اوکراین که در هفته‌های اخیر تشدید شده، روسیه روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور از رخنه ۱۴۴ پهپاد اوکراین به نقاط مختلف روسیه، شامل حریم هوایی مسکو خبر داد.

🔸این دومین حمله گسترده اوکراین به روسیه در ۱۰ روز اخیر است. رسانه‌های روسیه حملات روز ۱۱ شهریور را نیز سنگین‌ترین موج تهاجم پهپادی اوکراین از آغاز جنگ در دو سال و نیم پیش نامیده بودند.

🔸ساعتی پیش از عملیات هوایی روز سه‌شنبهٔ منتسب به اوکراین در آسمان روسیه، اوکراین از هدف قرار دادن ده‌ها پهپاد شلیک شده از روسیه به سوی آسمان اوکراین خبر داده بود.

🔸وزارت دفاع روسیه اعلام کرد سامانه‌های پدافند هوایی‌اش ۱۴۴ پهپاد گسیل‌شده از اوکراین را بر فراز ۹ منطقه روسیه رهگیری کردند.

🔸غیر از مناطق مرزی روسیه در نزدیکی اوکراین، اهدافی در عمق روسیه نیز آماج حمله بودند. بریانسک، لیپتسک، یلتسک، ولوفسکی، تولا، کالوگا و مسکو در سیبل حملات منتسب به اوکراین بودند.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸گورخر ایرانی نر مفقود شده در پارک ملی کویر در گرمسار با تلاش مسئولان پارک ملی کویر و ماموران محیط‌بانی از باتلاق نجات یافت.

🔸رضا شاه‌حسینی مقدم، رئیس پارک ملی کویر گرمسار روز سه شنبه ۲۰ شهریور با اشاره به مفقود شدن این گورخر در پارک ملی گرمسار گفت: «این گورخر برای آب خوردن به آبگیری در جنوب روستای دهنمک رفته بوده که هنگام گذر از محل کانال در داخل باتلاق گرفتار شده بود.»

🔸به گفته رئیس پارک ملی گرمسار عملیات نجات گورخر از باتلاق حدود سه ساعت به طول انجامید و این گونه حیوانی نادر در صحت و سلامت کامل از باتلاق بیرون کشیده و به سایت سنگفرش منتقل شده است.»

🔸این گورخر نر که از طبیعت پارک ملی #توران برای افزایش ژنتیکی این گونه حیوانی نادر به پارک ملی کویر در گرمسار منتقل شده بود علیرغم حضور حدود ده روزه در گله به سمت شمال شرق و زیستگاه قبلی خود حرکت کرده بود.

🔸 #گور_خر_ایرانی زیرگونه‌‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد. گورخر آسیایی تنها بازمانده علف‌خواران تَک‌سُم و از گونه‌های شاخص #حیات_وحش ایران است و اکنون ۲۸ راس گورخر در پارک ملی کویر گرمسار زیست دارند.


@RadioFarda
🔸جدیدترین اطلاعات افشا شده نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا درباره مداخله #روسیه در امور داخلی این کشور شامل مکاتباتی است که نشان می‌دهد #آلکساندر_ایونوف، یکی از مهره‌های کلیدی سازمان امنیت روسیه (اف‌اس‌ب)، با همکاری مأموران روسی برای ایجاد بی‌ثباتی و تحریک ناآرامی‌ها در آمریکا تلاش کرده است.
 
🔸این اطلاعات فاش‌شده که مربوط به مکاتبات آقای ایونوف با مأموران امنیتی روس است، نشان می‌دهد او سال‌ها با مأموران اف‌اس‌ب همکاری داشته و نقش مهمی در حمایت از گروه‌های جدایی‌طلب و سیاسی در آمریکا ایفا کرده است.

🔸ایونوف، مؤسس «بنیاد مقابله با جهانی‌شدن»، به همراه #ناتالیا_بورلینووا، در یک پرونده جنایی در دادگاه فلوریدا به دلیل فعالیت‌های مغایر با منافع ملی آمریکا متهم شده است.
 
🔸برخی از اسناد افشا شده نشان می‌دهد که ایونوف با حمایت اف‌اس‌ب، از گروه‌های جدایی‌طلب کالیفرنیا و سازمان‌های حامی روسیه در آمریکا پشتیبانی مالی کرده و نقش محوری در تعطیلی رسانه‌های مخالف کرملین، از جمله «نوایا گازتا» داشته است.

نسخه کامل این گزارش را در وب‌سایت رادیوفردا بخوانید.

@RadioFarda
🔸دولت #آلمان اعلام کرد که برای محافظت از کشور در برابر تهدیدات #افراط‌گرایی و #مهاجرت غیرقانونی، مرزهای زمینی خود را برای مدت شش ماه تحت کنترل قرار می‌دهد.

🔸نانسی فایسر، وزیر کشور آلمان، روز دوشنبه ۱۹ شهریور گفت: «ما امنیت داخلی خود را با اقدامات مشخص تقویت می‌کنیم و به مقابله قاطع با مهاجرت‌های غیرقانونی ادامه می‌دهیم.»
 
🔸وزارت کشور آلمان این کنترل مرزی را برای مرزهای زمینی با فرانسه، لوکزامبورگ، هلند، بلژیک و دانمارک از ۲۶ شهریور برقرار خواهد کرد. این اقدامات در ادامه محدودیت‌هایی است که از پیش در مرزهای آلمان با لهستان، جمهوری چک، اتریش و سوئیس اعمال شده است.

🔸در ماه‌های گذشته چندین حمله مرگبار از سوی مهاجران در آلمان رخ داده که موجب افزایش حمایت از احزاب راست افراطی همچون «آلترناتیو برای آلمان» شده است.
 
🔸از اکتبر گذشته تاکنون، آلمان مانع ورود بیش از ۳۰ هزار نفر از مهاجران غیرقانونی شده است.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
🔸در دو پیروزی بزرگ برای بروکسل، یک دادگاه عالی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور علیه شرکت‌های #اپل و #گوگل در پرونده‌های حقوقی جداگانه رأی صادر کرد. این پرونده‌ها مربوط به مبالغی بالغ بر چندین میلیاردها یورو می‌شود.

🔸دیوان دادگستری اروپا، بلندپایه‌ترین دادگاه این اتحادیه، در پایان یک نبرد حقوقی طولانی، حکم داد که اپل، سازنده #آیفون ، باید ۱۳ میلیارد یورو (۱۴.۳ میلیارد دلار) مالیات معوقه به ایرلند بپردازد.

🔸این دادگاه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دیوان دادگستری حکم نهایی را در این مورد صادر می‌کند و تصمیم کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۶ را تأیید می‌کند. بنابراین ایرلند که پیش از این به اپل کمک غیرقانونی اعطا کرده است موظف است این مبلغ را از آن شرکت بازیابی کند.»

🔸دقایقی بعد، دادگاه همچنین در یکی از پرونده‌های مهم اتحادیه اروپا، جریمه‌ای ۲.۴ میلیارد یورویی علیه شرکت فناوری گوگل را تأیید کرد.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
2024/10/04 05:32:14
Back to Top
HTML Embed Code: