Telegram Web Link
🔸صدها معترض در مکزیک روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور در اعتراض به طرح بازنگری قوه قضائیه این کشور به خیابان‌ها آمدند.

🔸طرح بازنگری قوه قضائیه که توسط رئیس جمهور مستعفی آندرس مانوئل لوپز اوبرادور ارائه شده، پس از هفته‌ها اعتراض کارمندان قضایی و دانشجویان حقوق، خشم مردم را برانگیخته است.

🔸منتقدان و ناظران می‌گویند این طرح که در آن همه قضات انتخاب می‌شوند، می‌تواند استقلال قضایی را تهدید کند و سیستم کنترل و تعادل را تضعیف کند.

@RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸آتش‌سوزی‌های جنگلی در بخش‌هایی از کالیفرنیای جنوبی، هزاران نفر را مجبور به تخلیه خانه‌ها کرد.

🔸آتش‌نشان‌ها در مناطق متعددی برای مهار آتش‌سوزی‌ها‌ تلاش می‌کنند.

🔸جنوب کالیفرنیا در حال دست‌وپنجه نرم کردن با موج گرمای شدید در اواخر تابستان است و چندین #آتش‌سوزی در این منطقه در حال گسترش هستند.

@RadioFarda
🔸وزارت خارجه بریتانیا دیپلمات ارشد ایرانی را در رابطه با اتهام ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین احضار کرد.

🔸احضار علی متین‌فر، کاردار سفارت جمهوری اسلامی در لندن، روز چهارشنبه ۲۱ شهریور به دستور دیوید لمی، وزیرخارجه بریتانیا، صورت گرفته است که در حال حاضر به همراه آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا، در اوکراین به سر می‌برد.

🔸آقای بلینکن روز سه‌شنبه در جریان بازدید از لندن، تهران را متهم کرد که به روسیه موشک‌های بالستیک برای استفاده علیه اوکراین ارسال کرده د و هشدار داد که این اقدام تهران باعث «تشدید تنش‌ها» خواهد شد.

🔸در واکنش به تایید خبر ارسال موشک‌های بالستیک تهران به روسیه، بریتانیا به همراه فرانسه و آلمان از اعمال تحریم علیه شرکت «‌ایران‌ایر»‌ خبر دادند.

🔸بیشتر بخوانید

@RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸مراسم بیست و سومین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در پنتاگون، واشینگتن برگزار شد.

🔸جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها و معاون رئیس‌جمهور و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در این مراسم حضور داشتند.

🔸در جریان حمله به ساختمان پنتاگون و برج‌های دوقلو (مرکز تجارت جهانی) در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حدود سه هزار نفر کشته و تقریبا دو برابر این تعداد نیز زخمی شدند.

@RadioFarda
🔸آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با اعتراض به عملکرد ارتش اسرائیل گفت که عدم پاسخ‌گویی در قبال کشتن کارکنان سازمان ملل و نیروهای امدادی در نوار غزه غیرقابل قبول است.

🔸در آستانه نشست سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آقای گوترش روز چهارشنبه ۲۱ شهریور در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز سال گذشته را سالی «بسیار سخت» توصیف کرد.

🔸اخبار جهان طی این مدت تحت تاثیر جنگ غزه بود که تنها دو هفته پس از مجمع عمومی سازمان ملل در پی حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل رخ داد. طبق آمار اسرائیل، این حمله هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و شبه‌نظامیان حماس همچنین حدود ۲۴۰ نفر را نیز به گروگان گرفتند.

🔸آنتونیو گوترش در توصیف حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه که بر اساس آمار مقامات محلی به کشته شدن حدود ۴۱ هزار فلسطینی انجامیده است، گفت که «قوانین بشردوستانه بین‌المللی به شدت نقض شده و هیچ حفاظت موثری نیز از غیرنظامیان انجام نمی‌گیرد».

🔸بیشتر بخوانید

@RadioFarda
🔸آلبرتو فوجیموری، رئیس جمهور سابق پرو که کشورش تحت رهبری او در دهه ۱۹۹۰ رشد اقتصادی را تجربه کرد اما بعدها به دلیل نقض حقوق بشر طی جنگ با شورشیان مائوییست به زندان محکوم شد، در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

🔸همکاران نزدیک فوجیموری که صبح چهارشنبه ۲۱ شهریور به ملاقاتش رفته بودند گزارش داده بودند که حال وی وخیم است.

🔸فوجیموری که فرزند یک خانواده مهاجر ژاپنی بود سال ۱۹۹۰ وقتی که به مقام ریاست یک دانشگاه کشاورزی رسید، چهره‌ای شناخته شده نبود. او اما به سرعت خود را به عنوان یک سیاستمدار زیرک تثبیت کرد که شیوه کارش نتیجه‌بخش بود، اگرچه به خاطر تمرکز قدرت، منتقدانش را خشمگین کرده بود.

🔸او تورم شدیدی را که منجر به بی‌کاری میلیون‌ها پرویی شده بود، مهار کرد، ده‌ها شرکت دولتی را خصوصی کرد، تعرفه‌های تجاری را کاهش داد، و زمینه‌ای را برای پرو به وجود آورد تا برای مدتی به یکی از باثبات‌ترین اقتصادهای آمریکای لاتین تبدیل شود.

🔸بیشتر بخوانید

@RadioFarda
🔸نورافکن‌هایی برای بزرگداشت قربانیان حملات یازده سپتامبر در نیویورک روشن شدند.

🔸این نور از مجاورت محل مرکز تجارت جهانی در نیویورک، به آسمان تابانده می‌شود.

🔸در جریان حمله به ساختمان پنتاگون و برج‌های دوقلو (مرکز تجارت جهانی) در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حدود سه هزار نفر کشته و تقریبا دو برابر این تعداد نیز زخمی شدند.

@RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸تصویری از حضور اسب‌های وحشی در جنگل‌های هیرکانی که رسانه‌های داخلی ایران منتشر کرده‌اند.

🔸جنگل‌های هیرکانی یک زیستگاه‌ کلیدی برای بسیاری از حیوانات و پرندگان محسوب می‌شود.

🔸این جنگل یکی از ارزشمندترین جنگل‌های جهان به‌شمار می‌آید و از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود.

@RadioFarda
Audio
بشنوید: سرخط خبرها رادیوفردا، ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

@RadioFarda
🔸مقامات بیمارستان العوده و الاقصی در نوار غزه اعلام کردند که در حملات اسرائیل به یک مدرسه سازمان ملل در منطقه نصیرات دستکم ۱۴ نفر کشته شدند که در میان کشته شدگان ۲ کودک و یک زن بودند. در این حملات همچنین ۱۸ نفر زخمی شده‌اند.

🔸به گفته یک مقام سازمان ملل، شش کارمند این نهاد بین‌المللی نیز در میان کشته‌شدگان هستند. این مرکز که پیشتر یک مدرسه پسرانه در غزه بود خانواده‌های آواره فلسطینی را پناه داده بود.

🔸استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در نیویورک تاکید کرد که اموال سازمان ملل هرگز نباید توسط گروه‌های نظامی مورد حمله قرار گیرد.

🔸این در حالی است که سخنگوی نیروی هوایی اسرائیل گفت که پس از اتخاذ تدابیری برای به حداقل رساندن خطر آسیب رساندن به غیرنظامیان، یک پست فرماندهی و کنترل حماس در نصیرات هدف قرار گرفتند.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
🔸#پنتاگون اعلام کرد که حضور همزمان دو ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا در #خاورمیانه پایان یافته و ناو «#تئودور روزولت» پس از چندین هفته حضور در منطقه، به ایالات متحده بازمی‌گردد.
 
🔸ناوگروه ضربت تئودور روزولت در تغییر آرایش نظامی ایالات متحده در منطقه جابه‌جا شده و بنابر گزارش‌ها، بین خلیج فارس و دریای عمان مستقر شده بود.

🔸فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، در هشتم شهریور اعلام کرده بود ناو هواپیمابر تئودور روزولت دو دریانورد غیرنظامی ایرانی را که در آب‌های بین‌المللی دچار حادثه شده بودند نجات داد.
 
🔸از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه در پاییز سال گذشته، حضور دائمی ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه به‌عنوان یک عامل بازدارنده علیه ایران و تهدیدات منطقه‌ای دیگر محسوب می‌شد.

🔸حماس توسط آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته می‌شود.

@RadioFarda
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸#استرالیا در نظر دارد به دلیل نگرانی‌های مرتبط با #سلامت_روانی، برای استفاده از #شبکه‌های_اجتماعی محدودیت سنی وضع کند. گروه‌های حامی حقوق دیجیتال هشدار داده‌اند که این اقدام ممکن است رفتارهای مخرب را به زیرزمین براند.

🔸آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، اعلام کرد که دولت او پیش از تعیین قوانین، آزمایشی برای تایید سن انجام خواهد داد. وی هنوز سن دقیقی را مشخص نکرده، اما اشاره کرده که این سن ممکن است بین ۱۴ تا ۱۶ سال باشد.

🔸آلبانیز گفت: «ما به والدین و جامعه گوش می‌دهیم و می‌خواهیم بچه‌ها به جای نشستن پشت دستگاه‌هایشان، به زمین‌های فوتبال و استخرها و زمین‌های تنیس بروند. ما می‌خواهیم آنها تجربه‌های واقعی با افراد واقعی داشته باشند، چرا که می‌دانیم شبکه‌های اجتماعی به جامعه آسیب می‌رسانند.»

🔸اگر این قانون تصویب شود، استرالیا یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند. تلاش‌های مشابه، مانند اقداماتی که توسط اتحادیه اروپا صورت گرفته، به دلیل نگرانی از محدود شدن حقوق آنلاین کودکان با شکست مواجه شده است.

@RadioFarda
🔸همزمان با افزایش فشار حکومت طالبان بر زنان، فعالان زن افغان در نشستی در کشور آلبانی گردهم آمدند تا دربارهٔ چگونگی اتخاذ یک استراتژی هماهنگ در برابر نقض حقوق خود در افغانستان تصمیم‌گیری کنند.

🔸این اجلاس برای بار دوم است که در تیرانا، پایتخت آلبانی، برگزار می‌شود.

🔸سازمان‌دهندگان آن، علت برگزاری این نشست در تیرانا را امتناع شماری از کشورهای منطقه از میزبانی این نشست اعلام کرده‌اند.

🔸روزنامه گاردین روز چهارشنبه، ۲۱ شهریور، در گزارشی نوشت که بیش از ۱۳۰ زن افغان در این اجلاس که «همهٔ زنان افغان» نام دارد، شرکت کرده‌اند تا صدایی واحد به نمایندگی از زنان و دختران افغانستان در مبارزه علیه نقض حقوق بشر توسط حکومت طالبان ایجاد کنند.

🔸به نوشته سرویس افغانستان رادیو اروپای آزادی/رادیو آزادی، علاوه بر زنان افغان ساکن آمریکا، بریتانیا، کانادا و ایران، رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ آمریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان نیز در این نشست شرکت کرده است.

🔸بیشتر بخوانید.

@RadioFarda
2024/10/03 21:31:42
Back to Top
HTML Embed Code: