Telegram Web Link
مجید دهقانی زاده
فهرج؛ روستایی به قدمت تاریخ
«فهرج» یکی از روستاهای کهن استان یزد است و وجود مسجدی به قدمت صدر اسلام نشان از پیشینه تاریخی این روستا دارد.
«فهرج» که اکنون با ۸ روستای دیگر در کشور برای کسب افتخار ثبت جهانی رقابت می‌کند، آثار تاریخی ارزشمندی همچون مسجد جامع، بافت تاریخی، قلعه و حمام تاریخی، کویر زیبای «فهرج» و … را در دل خود جای داده است.
نمایشگاه مجازیِ کتاب آغازبه‌کار کرد

🔹وبگاه مجازیِ سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز در دسترس قرار گرفته و علاقمندان می‌توانند اینجاکلیک و با جستوجو از منابع علمی آن استفاده کنند. لازم به ذکر است ظاهرا تاکنون لیست کتاب ها کامل نیست و امکان خرید وجود ندارد. اما این آدرس مجازی برای فروش کتاب ها از 19 ام تا پایان نمایشگاه فعال خواهد بود.
دکتر مصطفی ازکیا: یکی از مهمترین انتقادات به ( کتاب) خانم لمبتون مسأله روش تحقیق اوست. ما روش "ده گردی" را برای انجام کار علمی قبول نداریم. ایشان با "ده گردی" اطلاعاتی را جمع آوری کرده که اصلاً نمی‌توان به عنوان یک کار علمی آن را پذیرفت. این اطلاعات جمع آوری شده تا حدود زیادی اجباری بوده، چون ایشان با مأمورین اصلاحات ارضی به روستاها رفته است. مراجعه به روستا با ماشین و مأمورین دولتی برای تحقیق، نمی‌توان با پاسخ‌های واقعی برگشت. دولت وقت ایران رشوه داده بود که خانم لمبتون به نفع اصلاحات ارضی مطلب بنویسد. من در یک کار مونوگرافی در تربت حیدریه در روستای آبرود متوجه شدم که خانم لمبتون به آن روستا هم رفته است. پرسیدم این خانم چند وقت در روستا بود؛ گفتند فقط دو ساعت
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
دکتر مصطفی ازکیا: اصلاحات ارضی یک میلیون خانوار خوش نشین را نادیده گرفت. این خوش نشین‌ها در هیچ برنامه توسعه‌ای گنجانده نشدند. خوش نشین‌ها به عنوان پارازیت‌هایی بودند که باید دفع می‌شدند، حتی نباید در روستاها می‌ماندند. بدهی دهقانان خرده پا در طول اصلاحات ارضی سه برابر شد. یا وام‌های دهقانان خرده پا با بهره‌های سنگین سلف خران، پیله وران یا چوب داران باید پرداخت می‌شد. می‌توانیم این نتیجه را از اصلاحات ارضی در ایران بگیریم که: اصلاحات ارضی زمین را بین 40 درصد از دهقانان خرده پا تقسیم کرد اما قدرت سیاسی را از مالکان به دولت انتقال داد. در دوره اصلاحات ارضی ساخت طبقاتی تثبیت شد اما فقط رأس آن از مالک به دولت تغییر یافت. خوش نشینان از دریافت زمین مستثناء شدند. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
📌 کپر نماد سنت منطقه است؛ نه سمبل محرومیت
🔹 کپر بخشی از میراث فرهنگی و شیوۀ زیست مردمان جنوب شرق ایران است که بسیاری از مردم محروم یا متمکن تمایل به زندگی در این سازه‌‌های قدیمی را دارند.
🔸 کپرنشینی ناشی از موقعیت خاص آب‌وهوایی جنوب و جنوب شرق ایران است که معمولاً از ساختمان‌ها و چادرها خنک‌تر هستند و جایی دلپذیر برای زندگی در اقلیمی گرمسیری محسوب می‌شوند.
این بنای مخصوص که با تنه، شاخه و برگ درخت نخل به وجود آمده، کپر نامیده می‌شود و قدمتی برابر با تاریخ معماری یکجانشینی دارد.
🔸 علاوه بر سهل‌الوصول بودن و در دسترس بودن درختان خرما و نخل وحشی شاید انعطاف‌پذیر بودن این نوع معماری از دلایلی است که باعث حفظ و دوام آن شده است. زیرا در فصل‌های مختلف سال این سازه امکان تغییر دارد. در تابستان با برداشتن شاخ و برگ درختان از اسکلت‌بندی اصلی کپر، سازه به ‌صورت مشبک در می‌آید و با ایجاد پنجره‌هایی شبکه‌ای فضای داخل آن تهویه می‌شود. در پاییز و زمستان هم با پوششی از شاخ و برگ و حصیرهای بافته‌شده از برگ درختان نخل وحشی بنا را عایق‌بندی می‌کنند.

(برگرفته از کانال مک ایران).
گزارش ایرنا از آیین پنجاه بدر استان قزوین:
پنجاه بدر آیین باران خواهی قزوینی‌ها در لینک زیر https://irna.ir/xjQtXk
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اینجا روستای «شیراکاوا» در استان گیفوی ژاپن است که به دلیل طراحی و ساخت سنتیِ خانه‌های روستایی آن در گنجینه جهانی یونسکو‌ هم ثبت شده. تابستان‌ها برای اینکه روستا و خانه‌های چوبی آتش نگیره، ۵۹ فواره آب نصب شده تا مداوم آب‌پاشی کنند. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مهندسی و فنون بومی قنات در ایران
شیوه محاسبه عمق و مسیر چاه روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
Forwarded from شبکه جلالوند
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند ایل جلالوند .تصاویر کوتاهی از مستند ایل جلالوند .
نویسنده وکارگردان محمود پیری
@Jalalvand12345
2024/11/15 07:38:50
Back to Top
HTML Embed Code: