Telegram Web Link
📔آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا

سخنرانان(به ترتیب الفبا):
#دکتر_حسین_ایمانی_جاجرمی
#دکتر_جلال_الدین_رفیع_فر
#دکتر_سهیلا_علیرضانژاد
#دکتر_موسی_عنبری
#دکتر_غلامرضا_غفاری
#دکتر_محمد_میرزایی
#دکتر_منصور_وثوقی

🔹همراه با اجرای موسیقی سنتی

🗓 سه شنبه 15 اسفند 1402 ساعت 17

🏡 سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می‌گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
📷 گزارش تصویری آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا

🗓 سه شنبه 15 اسفند 1402

💢انجمن جامعه شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
📷 گزارش تصویری آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا

🗓 سه شنبه 15 اسفند 1402

💢انجمن جامعه شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی
📔آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا سخنرانان(به ترتیب الفبا): #دکتر_حسین_ایمانی_جاجرمی #دکتر_جلال_الدین_رفیع_فر #دکتر_سهیلا_علیرضانژاد #دکتر_موسی_عنبری #دکتر_غلامرضا_غفاری #دکتر_محمد_میرزایی #دکتر_منصور_وثوقی 🔹همراه با اجرای موسیقی سنتی 🗓 سه…
آیین نکوداشت "دکتر مصطفی ازکیا" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر مصطفی ازکیا" روز سه شنبه ۱۵ اسفند در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر مصطفی ازکیا" به همت گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن جامعه شناسی ایران، روز سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این مراسم در ادامه می آید.

منصور وثوقی: امیدوارم چنین جلساتی مقدمه ای باشد برای احیای موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ایران
منصور وثوقی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: مطفی ازکیا ابتدا در گروه روستایی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ایران به عنوان پرسشگر وارد عرصه شد. پژوهش های روستایی او از سال ۴۴ تا ۵۵ در موسسه ادامه پیدا کرد. از بنیانگذاران این موسسه، غلامحسین صدیقی و احسان نراقی را می توان نام برد.
وی افزود: ازکیا فعالیت های علمی مختلفی در ارتباط با مسائل روستایی انجام داده است که شامل تالیفات فارسی و لاتین است. مطالعات منسجم روستایی از سال ۴۴ شروع شد و با مصطفی ازکیا به ایلام رفتیم. کارهایی که آن موقع انجام می گرفت، با خلوص نیت انجام می شد. امیدوارم چنین جلساتی، مقدمه ای باشد برای احیای موسسات علمی مانند موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ایران.

محمد میرزایی: کارهای مشترک زیادی با مصطفی ازکیا انجام داده ایم
محمد میرزایی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: سابقه آشنایی من با ازکیا، به اواسط دهه ۴۰ بر می گردد و همکاری ما تا به امروز ادامه دارد. ما با هم کارهای مشترک زیادی انجام داده ایم از جمله ارزشیابی جمعیتی اسکان عشایر در استان فارس و ویژگی های جمعیتی و انسانی در استان خوزستان. هم چنین با ازکیا یک سفر اکتشافی به دشت مغان داشته ایم. سرشماری ۱۳۳۵ اولین سرشماری ایران بود و سرشماری هر چقدر که تکرار می شود، بهتر خواهد شد.

جلال الدین رفیع فر: از مصطفی ازکیا هم از نظر تجربی و هم از نظر علمی بسیار آموخته ام
جلال الدین رفیع فر از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: از برگزارکنندگان این مراسم بخصوص خانه اندیشمندان علوم انسانی تشکر می کنم. من از مصطفی ازکیا هم از نظر تجربی و هم از نظر علمی بسیار آموخته ام و ۲۰ سال هم اتاق او بوده ام و کارهای علمی هم با هم انجام داده ایم.
وی افزود: ازکیا چند ویژگی ارزشمند دارد. یکی آن که من هیچ تغییری در روش زندگی او ندیده ام و الان هم با وجود بازنشستگی، در چند سال اخیر چندین کتاب منتشر کرده اند. دیگری آن که او مبتکر یکسری پژوهش هایی است که با همکاری انجام می شود. تز دکتری ازکیا، تاثیر برنامه های توسعه روستایی بر دهقانان ایران بین سال های ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۸ با اشاره به شرکت های زراعی بوده است.

سهیلا علیرضانژاد: کلاس های مصطفی ازکیا، امید و شوق را در ما می دمید
سهیلا علیرضانژاد از اساتید دانشگاه، بیان داشت: کلاس های مصطفی ازکیا، از جمله کلاس هایی بود که امید و شوق را در ما می دمید. ما به جای آن که به شعارها نگاه کنیم، یاد گرفتیم که چطور از جامعه سخن بگوییم. سه ویژگی استاد بودن، معلمی، پژوهشگری و استادی است که ازکیا همه این موارد را دارد. او سر وقت آمدن برایش مهم بود. هیچ وقت نشد به او مراجعه کنیم و با تندخویی مواجه شویم. او سمبل موسسه مطالعات اجتماعی بود و کارشناسان این موسسه را برای کلاس های ما دعوت می کردند. در کل او فردی حرفه ای بود که استانداردهای یک استاد دانشگاه را رعایت می کرد.

موسی عنبری: مصطفی ازکیا استادی است که جایگزین ندارد
موسی عنبری از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: مصطفی ازکیا در سه حوزه متخصص هستند. در حوزه روش، چندین کتاب دارند. در حوزه جامعه شناسی روستایی صاحب نظر و کتاب هستند و در حوزه توسعه روستایی هم متخصص هستند. او در کارهایش تلاش کرده است که نظریه ها را برجسته کند. او استادی است که جایگزین ندارد.

حسین ایمانی جاجرمی: از مصطفی ازکیا بسیار یاد گرفته ام و همچنان یاد می گیرم
حسین ایمانی جاجرمی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: نسل مصطفی ازکیا چند خصوصیت دارد. یکی آن که آن ها پا در میدان داشتند و دیگری آن که برای حل مشکلات ایران تربیت شده بودند. شاید این خصلت ها و این نسل دیگر تکرار نشود. البته الان عمده مشکلات ما در شهرها است تا روستاها. شهرها کانون بحران های سیاسی و اجتماعی شده اند.
وی افزود: ازکیا، موسس است برای این که گروه توسعه روستایی را درست کرده است. او مربی است چون شاگردان زیادی را تربیت کرده است. البته او به شدت سخت گیر و جدی است. من از او بسیار یاد گرفته ام و همچنان یاد می گیرم.
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی
📔آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا سخنرانان(به ترتیب الفبا): #دکتر_حسین_ایمانی_جاجرمی #دکتر_جلال_الدین_رفیع_فر #دکتر_سهیلا_علیرضانژاد #دکتر_موسی_عنبری #دکتر_غلامرضا_غفاری #دکتر_محمد_میرزایی #دکتر_منصور_وثوقی 🔹همراه با اجرای موسیقی سنتی 🗓 سه…
غلامرضا غفاری: این نوع مراسمات، حرمت نهادن به نهاد علم است
غلامرضا غفاری مدیر گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: مصطفی ازکیا از یک طرف معلم است و از یک طرف پژوهشگری برجسته. او بیش از شش دهه کار آموزشی و علمی انجام داده است. وی از معلم ابتدایی شروع کرد تا به استادی دانشگاه رسید. ازکیا تقریبا در تمام ایران کار عملی و میدانی انجام داده است و جامعه شناسی است که ایران را می شناسد. او در کلاس و دانشگاه، اتوریته دارد.
وی افزود: ازکیا، استادی بوده که خودش تقاضای بازنشستگی کرده است. ما باور داریم دانش و رشته ای که متفکرین خود را نشناسد، نمی داند که با چه افق هایی روبرو است. این نوع مراسمات، حرمت نهادن به نهاد علم است.

مصطفی ازکیا: این جلسه برای بزرگداشت موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی است
مصطفی ازکیا در آیین نکوداشت خود، ابراز داشت: از بانیان این مراسم بخصوص خانه اندیشمندان علوم انسانی تشکر می کنم. همچنین از تمام سخنرانان سپاسگزارم. لازم می دانم از همسرم و برادرم به پاس حمایت هایشان تشکر کنم. یکی از محاسن این جلسات این است که نسل های اصحاب علوم اجتماعی را به هم نزدیک می کند. این جلسه برای اصحاب علوم اجتماعی است نه شخص من.
وی افزود: این جلسه برای بزرگداشت موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی ایران است. یکی از اشکال ها در ایران آن است که برنامه های توسعه تداوم ندارد و هر روز شیوه هایی را امتحان می کنند و به نتیجه نمی رسد.
Audio
🎶 پوشه شنیداری سخنرانی دکتر منصور وثوقی؛ آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر مصطفی ازکیا

🗓 سه شنبه 15 اسفند 1402

💢انجمن جامعه شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
2024/11/15 18:29:25
Back to Top
HTML Embed Code: