Telegram Web Link
بسیاری از محققان روستایی ایران خانم لمبتون انگلیسی را مخصوصا به خاطر نگارش کتاب مشهورش به نام مالک و زارع در ایران به عنوان یکی از روستاپژوهان برجسته ایران می دانند، اما مطالعه اسناد و شواهد فراوان نشان می دهد او یک جاسوس حرفه ای انگلستان بود که هم به تحقیق می پرداخت و هم برای سردمداران کشور خود ماموریت هایی انجام می داد، به طوری که او نقش پررنگی در سقوط دولت ملی دکتر مصدق داشت.👇👇👇
نقش لمبتون در سقوط مصدق
خانم لمبتون استاد کرسی فارسی در مدرسه مطالعات شرقیه که مشاور وزارت خارجه بریتانیا در امور ایران بود آن دولت را از هرگونه نزدیکی و تفاهم با مصدق برحذر می‌داشت و معتقد بود که باید او را منزوی کرد و وارد هیچ‌گونه معامله با او نشد. همین لمبتون بودکه فکر توسل به عملیات پنهانکارانه بر ضدمصدق را پیش کشید و مقدمات اعزام زینر را به ایران فراهم آورد تا عوامل مخالف مصدق در ایران را به مبارزه با او تشویق کند و زمینه را برای سقوط حکومت دکتر مصدق آماده کند.
زینر در آن زمان معلم زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد بود و در دوران جنگ به‌عنوان افسر اطلاعاتی بریتانیا در ایران کار کرده بود. او در توطئه‌ها و پنهان‌کاری‌هایی که لازمه امر جاسوس است تجربه داشت و در ایران بسیار کسانی را که به درد این کارها می‌خوردند می‌شناخت و مستقیما از وزیر امور خارجه هربرت موریسن دستور می‌گرفت و هم او بود که پس از ورود به ایران توسط عباس اسکندری با قوام‌السلطنه ارتباط یافت و او را نامزد جانشینی دکتر مصدق کرد. چند هفته بعد از ورود زینر به ایران وودهاوس از مسوولان ارشد سازمان جاسوسی انگلیس (MI۶) نیز به او پیوست. وودهاوس و زینر به همراه گروهی در سفارت انگلیس، دستور صریح از هربرت موریسن وزیر خارجه دولت کارگری انگلستان داشتند که مقدمات سقوط مصدق را فراهم آورند. این دستور بعدها مورد تایید ایدن (وزیر خارجه دولت محافظه‌کار) نیز قرار گرفت‌.

منبع: خواب آشفته نفت نوشته محمدعلی موحد.
کرومیت روزولت یکی از طراحان کودتای ۲۸ مرداد است؛ او در سال ۱۹۴۱ درحالی که ۲۵ ساله بود به دستور سازمان اطلاعاتی آمریکا مامور تحقیق درباره ایران شد و این کار سرگذشتش را با تاریخ معاصر ایران پیوند زد. هنگامی که روزولت پس از خدمات بسیار در سازمان سیا در ۱۶ تیر ۳۲ برای رهبری کودتای ۲۸ مرداد وارد ایران شد، ۱۲ سال تجربه پژوهش در مسائل کشور را داشت. او با نقش خود در عملیات ۲۸ مرداد، محمد رضا پهلوی را برای همیشه مدیون خود کرد. پس از کودتا هم پیوند روزولت با ایران قطع نشد، بلکه ابعادی دیگر یافت. کتاب «کودتا» خاطرات او از روزهای کودتا است.
کتاب «عملیات آژاکس» شامل دو بخش کلی است؛ در بخش اول اسناد «سیا» درباره کودتای 28 مرداد در پنج فصل تنظیم و ارائه شده است. در فصل نخست طرح مقدماتی عملیات آژاکس، در فصل دوم طرح اجرایی این عملیات و در سومین فصل، گزارش «دونالد ن.ویلبر» را که خود مستقیماً در برنامه‌ریزی و اجرای این طرح مشارکت داشته است می‌خوانیم. این گزارش در سال 1954م. توسط وی نوشته و به مقامات سیا ارائه شد تا ضمن ثبت تجربیات آمریکا در طراحی برنامه‌های کودتا، امکان بهره‌برداری از آنها در عملیات مشابه نیز فراهم آید. در فصل چهارم و پنجم از این بخش نیز می‌توان به ترتیب اسناد مربوط به طراحی بُعد نظامی عملیات و ارزیابی نظامی عملیات را مورد مطالعه قرار داد. در بخش دوم از این کتاب تجزیه و تحلیلی از وقایع مربوط به کودتای 28 مرداد با توجه به اسناد انتشار یافته از سوی سیا آمده است که می‌تواند روشنگر برخی از مسائل باشد.
در روستاهای ایران کسانی می‌زیستند که نه مالک زمین و نه اجاره دار بودند. این دسته یک قشر اجتماعی خاص را تشکیل می‌دادند که خوش‌نشین نامیده می‌شدند. نامگذاری خوش‌نشین بر مبنای این واقعیت صورت گرفته بود که گفته می‌شد آن‌هایی که نه زمینی را زیر کشت می‌برند و نه مالک آن هستند، زندگی آسوده‌تری دارند، زیرا لازم نیست نگران دشواری‌های معمول کار کشاورزی باشند. در خراسان اصطلاح آفتاب‌نشین بجای خوش‌نشین رایج بود. خوش‌نشین آن دسته از ساکنان روستاها هستند که نه زمین‌دار هستند و نه زمینی در اجاره دارند و نه با سهم‌بری از محصولی که می‌کارند معاش خود را تأمین می‌کنند. خوش‌نشین‌ها با فعالیت‌های گوناگونی مانند چوپانی، دشتبانی، بنایی، نجاری، بقالی، معامله‌گری، دست‌فروشی و کارگری تأمین معاش می کردند. کانال روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند یا ضامن آهو اثری از کارگردان برجسته پرویز کیمیاوی 1348 شمسی. این فیلم، برنده‌ی جایزه‌ی اول منتقدان بین‌المللی جشنواره مونت کارلو، جایزه ویژه هیأت داوران همین جشنواره و جایزه اول اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا شده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا(ع)

🔹٢مرداد سال ١٣١٨، یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد از میان آتش جنگ جهانی دوم به همراه دوستش با یک ماشین سواری از راه افغانستان خودش را به ایران رسانده و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع) را ثبت کرده است.
نظریه‌های اقتصادی توسعه (تحلیلی از پارادایم‌های رقیب) | #دایانا_هانت #غلامرضا_آزاد_ارمکی | رشد اقتصادی | چاپ هشتم ، 1403
🔊 پژوهشکده آمار در آستانه انجام سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ برگزار می‌کند:
نشست تخصصی: نقش سرشماری عمومی کشاورزی در رفاه و آبادانی و کشور
🌾🌾🌾
♻️ با حضور جمعی از مسئولان، مدیران و صاحبنظران و با سخنرانی:
🔹اهمیت آمار در افق‌های آینده بخش کشاورزی کشور
▫️دکتر محمد جواد عسگری، رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی
🔹آمار و امنیت غذایی
▫️دکتر علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
🔹اهمیت سرشماری کشاورزی در برنامه‌ریزی اقتصاد روستا
▫️دکتر نعمت‌الله رضایی، رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون
🔹الزامات و ضروریات سرشماری کشاورزی
▫️دکتر مجتبی پالوج، قائم مقام موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
🔹معرفی سرشماری عمومی کشاورزی۱۴۰۳ (ابعاد و ویژگی‌های آن)
▫️دکتر ابوطالب عزیزی، مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران

🗓 دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳
از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۷
📍سالن مرحوم عادل آذر، مرکز آمار ایران

💎شرکت در این نشست تخصصی (به صورت مجازی) به کمک لینک زیر برای عموم آزاد است👇
https://www.skyroom.online/ch/srtc/agriculture
افزایش فشار تورمی در روستاها از سوی خوراکی‌ها
براساس آمارها، تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در مناطق روستایی در تیرماه سال جاری نسبت به خرداد صعودی بود. در این مناطق تورم نقطه‌ای گروه خوراکی از 24 درصد در خرداد به 24.4 درصد در ماه گذشته افزایش یافته است. برخلاف خوراکی‌ها در گروه اقلام غیرخوراکی و خدماتی سرعت افزایش قیمت‌ها در مناطق روستایی نزولی بود. به بیان دقیق‌تر، در این مناطق تورم نقطه‌ای اقلام غیرخوراکی و خدماتی نسبت به خرداد 0.3 واحد درصد پایین‌تر آمده و در تیر امسال، 32.8 درصد برآورد شده است.

به عبارت دیگر، بیشتر فشار تورمی در روستاها در این ماه از ناحیه خوراکی‌ها بود. تورم نقطه به نقطه کلی مناطق روستایی در ماه گذشته نسبت به خرداد 0.1 واحد درصد بالاتر آمده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
1- سازمان اداري كشور ايران
2- شخصيت حقوقي سازمان‌هاي اداري و تمايز آن با ساير اشخاص
3- الگوها و مدل‌هاي اداري؛ تمركز و عدم تمركز
4- سازمان اداري روستا
5- دهياري به عنوان يك دستگاه اجرايي در روستا
6- حقوق املاك در روستا
7- انواع اراضي در روستا
8- اصلاحات ارضي
9- آيين دادرسي اداري روستايي
10- مفهوم و انواع دادرسي
11- صلاحيت‌هاي كميسيون ماده 99
12- محيط زيست
13- پسماند
14- مديريت اداري و مالي روستا
15- امور اداري
16- امور مالي
مجری بنیاد علوی قم خبر داد؛
انتخاب ۲۵ منطقه هدف روستایی در قم برای توانمندسازی اقتصادی
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی
مجری بنیاد علوی قم خبر داد؛ انتخاب ۲۵ منطقه هدف روستایی در قم برای توانمندسازی اقتصادی
قم- مجری بنیاد علوی قم گفت: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیل‎گران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت‌سنجی آن‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی ویژه گفت: بنیاد علوی در تلاش است تا با تمرکز بر چهار محور اصلی، خدمات بیشتری را به مناطق شهری و روستایی ارائه دهد.

مجری بنیاد علوی قم افزود: این چهار محور شامل سلامت و درمان، اشتغال و توانمندسازی اقتصادی، آموزش و تربیت، و فعالیت‌های جهادی است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم بنیاد علوی، ورود به تمامی شهرستان‌ها و شناسایی روستاها به منظور تهیه و تدوین سند شناخت و توسعه مناطق هدف است.

ویژه ابراز کرد: در حوزه سلامت، اردوهای پزشکی و خدماتی در زمینه‌های سلامت دندان، سلامت چشم، و سلامت بانوان برگزار شده است.

مجری بنیاد علوی قم در خصوص فعالیت‌های بخش آموزش و تربیت تأکید کرد: شناسایی دانش‌آموزان مستعد و نیازمند حمایت، از جمله اقدامات ضروری است که در حال اجرا است.

وی در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی بیان کرد: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیلگران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت سنجی آن‌ها هستند.

وی در ادامه به فعالیت‌های جهادی بنیاد علوی اشاره کرد و گفت: در ایام عید غدیر، اقدام به توزیع شکر و برنج بین گروه‌های مردمی استان کردیم و همچنین اعزام زائر اولی‌ها به سفر اربعین نیز انجام شد.

ویژه در پایان خاطرنشان کرد: خدمات در زمینه محرومیت‌زدایی همچنان ادامه خواهد داشت و بنیاد علوی متعهد به بهبود شرایط زندگی در این مناطق است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
زندگی در روستا کم هزینه‌تر است!
بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه خالص یک خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۰۶ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل ۵۰.۶ درصد رشد داشته است. همچنین هزینه متوسط یک خانوار روستایی در این سال ۱۱۰ میلیون تومان بود که این رقم نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است. این آمار نشان می‌دهد هزینه‌های خانوار شهری نسبت به خانوار روستایی تقریبا دو برابر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی اختلاف هزینه‌های روستایی و شهری، اختلاف قیمت هزینه اجاره است که در سال‌های اخیر به هزینه اصلی خانوار‌ها تبدیل شده است. نکته قابل‌توجه این است که شکاف میان درآمد خانوار شهری و روستایی کمتر از هزینه‌هاست.

بر اساس آمار‌ها درآمد متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به‌صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل‌و‌نقل بالاتر رفته است.
وضعیت شاخص‌ محرومیت در 15 سال اخیر از نگاه مرکز پژوهش های مجلس !

✍️ بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

🔸بررسی روند شاخص‌های محرومیت در چهار دهه گذشته نشان‌می‌دهد که محرومیت در هر یک از شاخص‌های موردنظر شامل دسترسی به آب لوله‌کشی، شبکه برق، گاز لوله‌کشی، امکانات ضروری زندگی مثل آشپزخانه و حمام، مسکن ایمن و حتی در سال‌های اخیر اینترنت به‌طور قابل توجهی کاهش یافته‌است. 

🔸این روند به‌طور خاص در ۲ دهه اخیر محرومیت با شدت بیشتری کاهشی بوده است.
بر اساس بررسی‌های کارشناسان ما در مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ محرومیت در کل کشور، از ۱۸.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۳.۱ درصد در سال  ۱۴۰۰ رسیده است. 

🔸براساس این پژوهش‌ها، نرخ محرومیت در مناطق شهری، از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۵، به کمتر از ۲ درصد در سال ۱۴۰۰ و در مناطق روستایی از ۳۳ درصد به ۷ درصد کاهش یافته‌است. 

🔸در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۵ الی ۱۴۰۰، معادل ۹.۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از محرومیت خارج شدند.
کاهش محرومیت در تمامی استان‌های کشور نیز در این بازه زمانی محسوس است.

🔸در مناطق روستایی، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان کهکیلویه ‌و بویراحمد، خراسان‌شمالی و کرمانشاه است که در این بازه ۱۵ ساله به‌ترتیب ۵۴، ۵۳ و ۴۳ درصد از خانوارها از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق روستایی مربوط به سه استان بوشهر، البرز و مازندران است که به‌ترتیب ۳، ۷ و ۱۳ درصد از خانوارهای این مناطق از وضعیت محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.

🔸در مناطق شهری نیز، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان خراسان‌شمالی، کرمانشاه و ایلام است که به‌ترتیب ۲۲، ۲۰ و ۱۷ درصد از خانوارهای این مناطق دیگر در وضعیت محرومیت شدید قرار ندارند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق شهری مربوط به سه استان تهران، چهارمحال ‌و بختیاری و بوشهر است که به‌ترتیب ۲، ۳.۵ و ۴ درصد از خانوارهای این مناطق در این بازه زمانی از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.
2024/09/27 11:18:18
Back to Top
HTML Embed Code: