Telegram Web Link
به کانال رسمی "مرکز تحقیقات نقص ایمنی" دانشگاه تهران خوش آمدید.

@RCIDTUMS
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍ #مرکز_تحقیقات_نقص_ایمنی
#معرفی


مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان مرکز طبی کودکان واقع شده است و به عنوان اولین مرکز تحقیقاتی است که صرفا به انجام پژوهش در زمینه بیماری های نقص ایمنی فعالیت می نماید. مرکز تحقیقات نقص ایمنی رسالت خود را در ارتقاء کيفيت مراقبت از بيماران، انجام تحقيقات باليني و پایه در جهت پاسخ گویی به مشکلات درمانی بیماران و انجام فعالیت پژوهشی در مرز های دانش تعريف کرده است. همچنین این مرکز همزمان براي تربيت نسل جديدي از دانشجويان، محققين، با دانش و مهارت کافي تمام امکانات خود را به خدمت گرفته است.
مرکز تحقیقات نقص ایمنی طی دهه اخیر چندین بار موفق به دریافت جوایز معتبر و مهم ملی از جمله جشنواره ابن سینا و رازی شده است.. مرکز تحقیقات نقص ایمنی طی سالهای گذشته همکاری علمی و پژوهشی با موسسات و مراکز علمی معتبر دنیا مانند دانشگاه ‌‌هاروارد ، Task force آمریکا، کارولینسکای سوئد، برشیای ایتالیا و تویومای ژاپن داشته است. از نتایج این همکاری های بین المللی می توان به همکاری در کشف سه ژن جدید ( LRBA, CD27, CD70) در بیماری های نقص ایمنی اشاره کرد. همچنین این مرکز در مطالعات مهم و با کیفیت عالی از جمله مطالعه دفع ویروس پولیو در بیماران مبتلا به نقص ایمنی ( با مشارکت 13 کشور دنیا ) که اهمیت برجسته در ریشه کنی بیماری پولیو داشته شرکت داشته است.
شایان ذکر است براساس تفاهم ﻧﺎمه مورخ 1395.9.27 که بین معاونت محترم پژوهشی و فناوری وزارت ﺑهداشت و مرکز تحقیقات نقص اﯾﻤﻨﯽ منعقد گردید مرکز تحقیقات نقص اﯾﻤﻨﯽ مسئول اجرای ﺑرﻧﺎمه ملی ثبت ﺑﯿﻤﺎری ﻫﺎی ﻧقص اﯾﻤﻨﯽ گردﯾده است. با توجه به همکاری علمی بین مرکز تحقیقات نقص اﯾﻤﻨﯽ و انجمن اروپایی نقص ایمنی ، مرکز تحقیقات نقص اﯾﻤﻨﯽ بعنوان مرکز استنادی رجیستری نقص ایمنی اروپا تعیین گردیده است. در دومین همایش بین المللی ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت که در سال 1397 توسط معاونت محترم پژوﻫشی و فناوری وزارت ﺑهداشت برگزار گردید مرکز تحقیقات نقص ایمنی موفق به دریافت گواهینامه برنامه ثبت موفق گردید . در حال حاضر مرکز تحقیقات نقص ایمنی از نظر فعالیت پژوهشی و نتایج انتشارات بعد از ژاپن صاحب رتبه دوم بعد از ژاپن است.

Rcid.tums.ac.ir
@RCIDTUMS
Forwarded from عکس نگار
#مرکز_تحقیقات_نقص_ایمنی
#پیام_ریاست

دکتراصغر آقامحمدی
رییس مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران

بیست و سه سال پیش وقتی در سال ۱۳۷۵ بعد از اتمام دوره فوق تخصصی ایمونولوژی بالینی در بیمارستان Great Ormond Street Hospital شهر لندن در انگلستان به ایران برگشتم و در بخش ایمونولوژی بیمارستان مرکز طبی کودکان مشغول به کارشدم، با توجه به آشنایی با برنامه ثبت بیماران نقص ایمنی در انگلستان ، در ایران این فکر بودم بتوانم برنامه ثبت بیماران نقص ایمنی را تاسیس و راه اندازی نمایم. در سال ۱۳۷۶، برنامه ثبت بیماران نقص ایمنی را در قالب یک طرح تحقیقاتی تهیه و به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارایه نمودم . مراحل عملیاتی طزح با همکاری آقایان دکتر نیما رضائی و دکتر کامران ابوالمعالی و گروهی از دانشجوبان مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان و پشتبانی و حمایت آقای دکتر مصطفی معین آغاز شد. بتدریج با کسب تجربه بیشتر و روند رو به رشد بیماران ثبت شده در این طرح رجیستری بیماری‌های نقص ایمنی در ایران، گروه علمی بیماری‌های نقص ایمنی تشکیل شد . دو سال بعد از شروع فعالیت ثبت بیماران نقص ایمنی ، مرکز ثبت بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه در ایران (IPIDR) در سال ۱۳۷۸ راه اندازی شد.

🔺متن کامل پیام
https://bit.ly/2Svscvn

@RCIDTUMS
#معرفی_کتاب

🔴راهنمای مصرف ایمونوگلوبولین وریدی در بیماران با نقص ایمنی

❇️مرکز تحقیقات نقص ایمنی

❇️نویسندگان

1⃣آقای دکتر اصغر آقامحمدی
2⃣آقای دکتر حسن ابوالحسنی
3⃣آقای دکتر رضا یزدانی

❇️فهرست عناوین:

مقدمه
موارد تجویز ایمونوگلوبولین وریدی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه
تاثیر ایمونوگلوبولین وریدی در کاهش بروز عفونت های مکرر
مقدار و فواصل تزریق ایمونوگلوبولین
سرعت تزریق ایمونوگلوبولین وریدی
واکنشهای نامطلوب به دنبال تزریق ایمونوگلوبولین وریدی و اقدامات درمانی لازم
علل واکنشهای نامطلوب فوری به دنبال تزریق
عوارض جدی ایمونوگلوبولین وریدی
تفاوت های فرآورده های ایمونوگلوبولین
چه کسی از چه فرآورده ای سود میبرد
اقدامات لازم قبل از شروع درمان با ایمونوگلوبولین وریدی
امکانات و تجهیزات ضروری برای انجام تزریق ایمونوگلوبولین وریدی
روش تزریق زیر جلدی ایمونوگلوبولین
ضرورت فالواپ بیماران

RCID.TUMS.ac.ir
@RCIDTUMS
Forwarded from عکس نگار
#نقص_ایمنی
#فلوسایتومتری
#معرفی_کتاب

🔴عنوان : کاربرد فلوسایتومتری در بیماری های نقص ایمنی اولیه

🔴نویسندگان : آقای دکتر اصغر آقامحمدی، آقای دکتر نیما رضایی ، آقای دکتر رضا یزدانی، آقای دکتر حسن ابوالحسنی

🔴مرکز تحقیقات نقص ایمنی اولیه دانشگاه تهران

❇️فلوسایتومتری توسط ایمنولوژیست هایی ابداع شد که تلاش می کردند، جمعیت خالص سلول ها را از یکدیگر جدا کنند، وپس از تکثیر آن ها در محیط کشت سلولی نقش هر سلول را در سیستم ایمنی بررسی کنند. از این روی تکنیک فلوسایتومتری می تواند کاربردهای فراوانی در علوم مختلف از جمله بیولوژی مولکولی، ایمنولوژی، هماتولوژی و تشخیص بیماری ها داشته باشد.تشخیص به موقع بیماری های نقص ایمنی اولیه از اهمیت خاصی برخوردار می باشد، زیرا تاخیر در تشخیص و یا تشخیص ندادن و عدم اقدام درمانی مناسب و موثر منجر به بروز عوارض و آسیب های پایدار در ارگان های مختلف و افزایش مرگ و میر در بیماران می گردد. در حالی که تشخیص و درمان به موقع بیماران سبب می گردد که بیماران عفونت های کمتر و طول عمر بیشتری همراه با کیفیت زندگی بهتری داشته باشند. امروزه کاربرد مهم فلوسایتومتری در تشخیص و پایش بیماری های نقص ایمنی اولیه به خوبی نشان داده شده است. تکنیک فلوسایتومتری بایشرفت هایی که در چند دهه گذشته داشته است به عنوان یک ابزار ضروری برای ارزیابی سیستم ایمنی به کار گرفته می شود، که با شمارش انواع سلول های ایمنی به تشخیص تعداد زیادی از بیماری های نقص ایمنی اولیه کمک می کند. علاوه بر شمارش سلولی فلو سایتومتری نقش مهمی در سنجش بیان پروتئین های سطح سلول و داخل سلولی دارد که می تواند در تشخیص بیماری های نقص ایمنی با نقص در پروتئین های سطح و داخل سلول کمک کننده باشد.در این کتاب کاربرد فلوسایتومتری در بیماری های نقص ایمنی اولیه به خصوص چگونگی تشخیص این بیماری ها، به تفصیل شرح داده شده است.

@RCIDTUMS
Channel name was changed to «مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران»
Forwarded from عکس نگار
سمینار تخصصی فلوسایتومتری : پیوندی میان بیماری های نقص ایمنی اولیه و فلوسایتومتری !

🔹دومین سمینار فلوسایتومتری (بالینی و تحقیقاتی) با همکاری مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایمونولوژی تودی، سازمان جهانی آموزش و پژوهش های علمی (یوسرن) و در تاریخ ۱۰ و ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۸ در محل مرکز طبی کودکان برگزار شد. در دومین سمینار فلوسایتومتری اساتید متخصص در زمینه بیماری های نقص ایمنی اولیه ، همچون دکتر اصغرآقامحمدی ریاست محترم مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران ، دکتر نیما رضایی موسس یوسرن و معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی و دکتر رضا یزدانی عضو هیئت علمی این مرکز  در سخنرانی های خود مهمترین مطالب در زمینه بیماری های نقص ایمنی اولیه و کاربرد فلوسایتومتری در تشخیص آن ها را ارائه نمودند. دکتر اصغر آقا محمدی به آخرین طبقه بندی بیماری های نقص ایمنی اولیه اشاره نمودند و ضمن مروری جامع بر کلیات بیماری های نقص ایمنی اولیه ، به کاربرد فلوسایتومتری در تشخیص این بیماری ها اشاره نمودند. آقای دکتر رضایی نیز ضمن ارائه مطالبی در زمینه بیماری های نقص ایمنی اولیه کیس های بالینی را مطرح و در مورد کاربرد فلوسایتومتری در تشخیص آن ها مطالبی را ارائه نمودند. آقای دکتر یزدانی در سخنرانی خود در مورد کاربرد فلوسایتومتری در تشخیص بیماری های نقص ایمنی و همچنین بررسی سنجش عملکرد لنفوسیت های T (تست CFSE) و بررسی آپوپتوز بوسیله فلوسایتومتری توضیحاتی را ارائه نمودند. در حاشیه ی دومین سمینار فلوسایتومتری، در روزهای شنبه و یکشنبه و چهارشنبه  و به منظور افزایش دانش دانشجویان، کارگاه عملی فلوسایتومتری در محل مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران  نیز برگزار شد و دانشجویان نحوه کارکرد دستگاه فلوسایتومتری و همچنین آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار FlowJo را آموزش دیدند.
@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir
Forwarded from عکس نگار
کارگاه عملی سیمنار فلوسایتومتری
🔴گزارش بخش عملی دومین سمینار تخصصی فلوسایتومتری کشور

🔵با مشارکت مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران  صورت پذیرفت : آموزش عملی فلوسایتومتری برای 50 تن از محققین جوان 

❇️دومین سمینار فلوسایتومتری (بالینی و تحقیقاتی) با همکاری مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران،  ایمونولوژی تودی، سازمان جهانی آموزش و پژوهش های علمی (یوسرن) در تاریخ ۱۰ و ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۸ در مرکز تحقیقات نقص ایمنی برگزار شد.هدف از برگزاری این سمینار، همانند سال گذشته، ایجاد پل ارتباطی میان اساتید خبره و ماهر در زمینه های مختلف فلوسایتومتری با پژوهشگران و دانشجویان در رشته های مختلف و افزایش آگاهی و دانش تخصصی این افراد در حیطه ی فلوسایتومتری بود. در دومین سمینار فلوسایتومتری از اساتیدی همچون دکتر اصغرآقامحمدی (دانشمند ۱% برتر دنیا)، دکتر نیما رضایی (دانشمند ۱% برتر دنیا)، دکتر رضا یزدانی ،دکتر یدالله شکیبا، دکتر اعظم کاظمی، و دکتر محمود بزرگمهر دعوت شد تا آخرین تجربیات عملی و کاربردی خود را با سایرین به اشتراک بگذارند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️ در کارگاه عملی این سمینار دانشجویان نحوه کارکرد دستگاه فلوسایتومتری و همچنین آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار FlowJo را  آموزش دیدند. آموزش عملی تکنیک فلوسایتومتری همراه با آنالیز داده ها و توضیحات کامل بی تردید جز با مساعدت جناب آقای دکتر اصغر آقامحمدی و جناب آقای دکتر رضایی و همکاری و مساعدت سخاوتمندانه اساتید و دانشجویان مرکز تحقیقات علیرغم حجم بالای کاری این عزیزان میسر نمی گردی. در این سری از  کارگاه ها دو تن از اساتید متخصص در زمینه فلوسایتومتری (دکتر محمود بزرگمهر و دکتر رضا یزدانی) که سال ها تجربه کار تحقیقاتی و تشخیصی در این زمینه دارند ابتدا کلیاتی را در مورد آماده سازی نمونه ها و نکات کاربردی کار با دستگاه فلوسایتومتری در اختیار دانشجویان قرار دادند. همزمان با توضیحات اساتید کارشناسان مرکز فرایند آماده سازی نمونه ها و خوانش با دستگاه را به انجام رسانیدند. در نهایت دانشجویان نحوه سنجش پروتین های سلولی توسط دستگاه فلوسایتومتری و چگونگی آنالیز داده ها بوسیله نرم افزار flow jo را آموختند.

🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍
🔴مصاحبه خواندنی با آقای دکتر اصغر آقامحمدی (شهریور ۱۳۹۵)

❇️دکتر اصغر آقامحمدی، استاد ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متولد هشتم خرداد ۱۳۳۰ در شهر اهواز است که دوران پرافتخاری را در کارنامه خود دارد. معلمی و پژوهش در کنار پزشکی از حوزه‌های مورد علاقه اوست. او در سال ۵۰  وارد رشته پزشکی دانشگاه مشهد شد و سپس به دانشگاه علوم پزشکی اهواز رفت و در سال ۱۳۵۷ فارغ التحصل شد، او در سال ۱۳۶۷ بعد از گذراندن دوره تخصصی بیماری‌های کودکان در امتحان ورودی رشته فوق تخصصی رشته ایمونولوژی پذیرفته شد.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

قسمتی از مصاحبه آقای دکتر آقا محمدی :هنگامی که از انگلیس به ایران بازگشتم چند نکته برای من از اهمیت بالایی برخوردار بود که یکی از این موارد مهم "زیرساخت‌ها" و دیگری موضوع "پژوهش" بود که باید اصلاح می‌شدند زیرا در انگلیس دیدم که تمام بیماران مبتلا به نقص ایمنی در یک سامانه ای به نام سامانه تحقیقاتی نقص ایمنی اروپا ثبت نام می‌شوند و این سامانه بیماران تمام اروپا را ثبت می‌کرد که برای پژوهش منابع خوبی بود؛ چرا که تحقیقات در حوزه بالینی نیاز به بیمار دارد تا روی  بیماران با حفظ کرامت و منزلت انسانی تحقیق صورت گیرد و دیگر اینکه افرادی که به عنوان نقص ایمنی تشخیص داده می‌شدند در جایی به عنوان انجمن حمایت از بیماران نقص ایمنی ثبت می‌شدند تا در صورت نیاز از حمایت‌های اجتماعی، مددکاری، معنوی، روانپزشکی و…بهره مند شوند. به همین دلیل بعد از برگشت از انگلستان با مطرح کردن مسئله رجیستری نقص ایمنی  و حمایت و پشتیبانی دکتر مصطفی معین و پیوستن دانشجویان فعال شاغل در مرکز تحقیقات دانشجویی از جمله دکتر نیما رضایی و دکتر کامران ابوالمعالی به ما توانستیم رجیستری را در سال ۱۳۷۸ ایجاد کنیم. در این طرح برای تمامی بیماران مبتلا به نقص ایمنی تشخیص داده شده  پرسشنامه  طراحی و تکمیل گردید. سپس تمامی پرسشنامه تکمیل شده در نرم افزار تهیه شده  وارد و ثبت  گردید. تا کنون سه مقاله در ارتباط با نتایج رجیستری در سال‌های ۲۰۰۲، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۳ منتشر شد و در مجموع ۲۰۰۰ بیمار مبتلا به نقص ایمنی ثبت شده اند. خوشبختانه طی ۱۷ سالی که از راه اندازی رجیستری بیماری‌های نقص ایمنی می‌گذرد،  پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه حاصل شده و در حال حاضر امکان ثبت بیماران به روش انلاین در رجیستری فراهم شده است


🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🌍👇🏻با مراجعه به لینک زیر میتوانید متن کامل  مصاحبه با دکتر اصغر آقامحمدی استاد ایمونولوژی بالینی دانشگاه و دانشمند یک درصد جهان را مطالعه نمایید

 http://pr.tums.ac.ir/?siteid=1&pageid=345&newsview=62587


🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir
Forwarded from عکس نگار
🔴مصاحبه خواندنی با آقای دکتر نیما رضایی (بهمن ۱۳۹۶)

❇️دکتر نیما رضایی متولد 19 خرداد سال 1355 در شهرستان قائم شهر است. دبستان و راهنمایی را در شهر ساری گذراند و از سال دوم دبیرستان به همراه خانواده به تهران منتقل شدند و به دبیرستان البرز رفت. پدرش کارمند شرکت پتروشیمی و مادرش معلم زبان انگلیسی در مدرسۀ راهنمایی بودند. در کنکور رتبۀ 111 را به دست آورد و در رشتۀ پزشکی دانشگاه تهران قبول شد. در سال 1379 با خانم دکتر مریم محمودی که ایشان هم دانشجوی پزشکی و ورودی سال 1373 بود، ازدواج کرد و دو دختر 11 و 5 ساله دارد. فوق لیسانس و دکترا را از دانشگاه شفیلد انگلستان گرفت و دوره فلوشیپ خود را در دانشگاه نیوکاسل گذراند. پس از بازگشت در مرکز طبی کودکان مشغول به کار شد و در زمان مدیریت در مرکز طبی کودکان، تلاش بسیار کرد تا فضای بیمارستان را برای کودکان شاد کند. وی در موسس شبکه ی جهانی آموزش و پژوهش علمی ( یوسرن ) می باشد و همکنون معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران نیز می باشند.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️قسمت هایی از این مصاحبه : 👇🏻
🔹یکی از کارهایی که با دوستانم در دبیرستان البرز انجام می دادیم این بود که می گفتیم سوال کنکور را طراحی کنیم و با این دید درس می خواندیم و سوال طرح می کردیم و سوالات را به هم می دادیم. شخصی به من گفت چرا این کار را می کنید؟ سوالات را به دوستت می دهی در حالی که او رقیب تو است. گفتم آزمون کنکور در کل کشور است و اگر ما پنج تا ده نفر به هم کمک کنیم، همگی ارتقا پیدا می کنیم ولی اگر اینکار را نکنیم متوجه دید دیگران نخواهیم شد. این شیوه خیلی به ما کمک کرد و همگی پزشکی تهران قبول شدیم.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🔹در خیلی از کلاس ها، علوم پایه را خوب به ما درس ندادند، مثلا در آن زمان ژنتیک اصلا پیشرفت نکرده بود و چیزی دربارۀ ژنتیک نمی دانستیم. همان دو واحد هنوز هم هست در صورتی که ژنتیک خیلی پیشرفت کرده است. اگر علوم پایه و بالین از مراحل ابتدایی یکپارچه و درهم باشند و درس های آنها جدا نباشد، هم دانشجویان و هم اساتید پایه که بالین احتیاج دارند و اساتید بالینی که به پایه احتیاج دارند، حس بهتری خواهند داشت. من هم در پایه و هم در بالین هستم و طعم دو طرف را می چشم و سر کلاس ها هم همیشه سعی می کنم چندین مورد بالینی را بگویم تا دانشجویان علاقه مند شوند و بعد پایه را شروع کنم و باز برگردم به بالین و فکر می کنم، کیفیت کلاس اینگونه بالاتر می-رود.

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


🔷حتی وسوسه هم نشدم که در انگلستان بمانم. سه سفر طولانی مدت به آمریکا داشتم و آخرینش در سال گذشته بود که  به عنوان دانشمند بازدید کننده به دانشگاه هاروارد رفتم و می توانستم برای ادامۀ  فعالیت های علمی ام در آنجا بمانم ولی واقعا وسوسه هم نشدم. شاید اگر سال ها بعد حس کنم در دانشگاه یا کشور به حضورم احتیاجی نیست، بروم

🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

🌍👇🏻با مراجعه به لینک زیر میتوانید به  متن کامل    این مصاحبه دسترسی داشته باشید👇🏻

https://bit.ly/2yS1JQ0


🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍ ‍ ‍#نرم_افزار
#بیماری های_نقص_ایمنی_اولیه

🔴 اپلیکیشن ( PID Classification)

⚪️با نصب اپلیکیشن ( PID Classification) همیشه یک متخصص  بیماری های نقص ایمنی اولیه در کناراتان خواهد بود

🔵اپلیکیشن کاربردی در مورد بیماری های نقص ایمنی اولیه ( PID )

❇️بیماری های نقص ایمنی اولیه گروه متنوع از بیماری هایی هستند که در نتیجه جهش های مختلف در اجزای مختلف  سیستم ایمنی  ایجاد می شوند. تا کنون بیش از ۳۵۰ نوع از این بیماری ها شناسایی شده است و البته هر سال بر تعداد این بیماری ها افزوده می شود.  شما می توانید با نصب  اپلیکیشن ( PID Classification) در هرلحظه به اطلاعات کامل در مورد انواع این نوع از بیماری ها دسترسی داشته باشید.این اپلیکیشن طبقه بندی کامل PID  را بر اساس  IUIS در بر می گیرد. از طرفی در مورد هر بیماری جهش های مربوطه، علائم بالینی ، یافته های آزمایشگاهی را به طور کامل و البته بر اساس منابع معتبر در اختیارتان قرار می دهد. این نرم افزار قابلیت جستجوی بیماری های نقص ایمنی براساس نام و علایم بالینی را دارد. همچنین نرمال رنج آنتی بادی ها, سلول های خونی و ساب کلاس های ایمونوگلوبولینی در این نرم افزار وجود دارد.  علاوه بر این توضیح  تمامی اصطلاحات اختصاری در زمینه pid در این اپلیکیشن وجود دارد . طراحان این اپلیکیشن امکان مطالعه و بررسی کیس های بالینی را نیز برای کاربران آن  مهیا نموده اند.  PID Classification برای هر دو  سیستم عامل اندروید و iOS وجود دارد و استفاده از آن کاملا رایگان می باشد.


🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir
 

🔴تست T cell receptor excision circles (TREC) 👈🏻بیومارکر حیاتی برای ارزیابی سلول های T تازه تولید شده از تیموس

❇️بیماری SCID شدیدترین و کشنده ترین بیماری نقص ایمنی اولیه است که بیماران مبتلا به این بیماری در صورت نداشتن درمان مناسب معمولا تولد یکسالگی خود را نمیبینند. در این بیماری اختلال شدید در لنفوسیت B  و T  بصورت توام وجود دارد. موتاسیون در ژن های متعددی مانند  JAK3، IL7R، ADA، CORO1A، LAT، CD247، CD3D، CD3E، AK2، LIG4، NHEJ1، RAG1، RAG2، DCLRE1C، PRKDC و PTPRC عامل ایجاد بیماری SCID  است.

مهمترین نکته در این بیماران تشخیص زود هنگام بیماری SCID می باشد. با توجه به اینکه رایج ترین و قطعی ترین درمان بیماری SCID پیوند مغزاستخوان است, از این جهت تشخیص زودهنگام این بیماری حیاتی است. امروزه در کشور آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از تستی به عنوان TREC برای تشخیص زودهنگام این بیماری در نوزادان استفاده می کنند.

@RCIDTUMS


❇️اTREC  قطعات دایره ای شکل از DNA می باشند که توسط نوترکیبی vdj در جریان بلوغ سلول های T در تیموس به وجود می ایند. حضور TREC نشان از بلوغ و تولید لنفوسیت های T می باشد و شمارش تعداد کپی این قطعات DNA بروش Real-Time PCR وضعیت خروجی اخیر لنفوسیت های T از تیموس را به ما نشان می دهد. این تست که بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می شود امکان تشخیص زودهنگام بیماری SCID را به ما می دهد.TREC به عنوان یکی از بهترین بیومارکرهای کلیدی در Newborn Screening محسوب می شود.

@RCIDTUMS

از کاربردهای دیگر این تست می توان به دیگر بیماری های با نقص سلول های T اشاره کرد که مهمترین آن️ ها در زیر اشاره شده است:
▶️ataxia telangiectasia,
▶️Nijmegen breakage syndrome,
▶️Di George syndrome,
▶️CHARGE,
▶️ Rac2 and DOCK8 defciencies,
▶️trisomy.

@RCIDTUMS
www.rcid.tums.ac.ir

📚منابع:

🔵ایمونولوژی بالینی ریچ  2018 بخش 35 نقایص اولیه لنفوسیت T
🔵ایمونولوژی سلولی و ملکولی ابوالعباس ویرست نهم(2018 ) ضمیمه تکنیک های آزمایشگاهی

🔵به کانال مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندید 👇🏻

@RCIDTUMS
#کیلیپ

🔴تست های  غربالگری نقص ایمنی مرکب شدید

⚪️مقاله آموزشی همراه با ویدئوی مرتبط با موضوع سنجش TREC و KREC در خون

🔴عنوان :
Simultaneous Quantification of T-Cell Receptor Excision Circles (TRECs) and K-Deleting Recombination Excision Circles (KRECs) by Real-time PCR


🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷


❇️تست TREC یکی از حساس ترین تست های است که جهت غربالگری نوزادان مبتلا به نقص ایمنی مرکب شدید مورد استفاده قرار می گیرد.طی پروسه بازآرایی ژن ها جهت ایجاد رسپتور لنفوسیت T قطعات کوچک حلقوی از ژنوم تحت عنوان ( T-cell Receptor Gene Excision Circles ) ایجاد می شود .به بیان ساده در خون  نوزادی که دارای یک سیستم ایمنی نرمال و کارامد می باشد TREC قابل تشخیص در حالی که خون  نوزادانی که مبتلا به SCID می باشند این قطعات DNA قابل تشخیص نمی باشند. علاوه بر TREC قطعات دیگر از DNA موسوم به K-deleting recombination excision circles (KRECs) نیز در خون جهت سنجش خروجی مناسب مغز استخوان و تیموس مورد بررسی قرار می گیرند.


🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️مطلب مرتبط : تست  (TREC) 👈🏻بیومارکر حیاتی برای ارزیابی سلول های T تازه تولید شده از تیموس👇🏻

🔹      https://www.tg-me.com/rcidtums/33

 
❇️ با مراجعه به لینک زیر می توانید مراحل انجام این تست تشخیصی را در غالب یک ویدئوی 14 دقیقه ای ملاحظه فرمایید👇

https://www.jove.com/video/52184/simultaneous-quantification-t-cell-receptor-excision-circles-trecs-k
Forwarded from عکس نگار
#اخبار_همایش
#کنگره

🔵کنگره سالیانه ESID سال 2019: یکی از معتبرترین کنگره های بیماری های نقص ایمنی در دنیا

🔴تمرکز کنگره انجمن بیماری های نقص ایمنی اروپا ( ESID ) سال 2019 بر روی ارتباط بیماری های نقص ایمنی اولیه و بدخیمی ها
🇮🇷@RCIDTUMS🇮🇷

❇️کنگره بین المللی ESID سال 2019  در تاریخ 19 تا 21 سپتامبر در شهر بروکسل کشور بلژيك با محوریت ارتباط بیماری های نقص ایمنی اوليه و بدخیمی ها برگزار می گردد. بی تردید نشست ESID سال 2019 در بروکسل به دلیل تمرکز بر تلاقی و ارتباط  سه موضوع بسیار مهم شامل نقص ایمنی اولیه ، عفونت و بدخیمی ها  یک نشست منحصر به فرد خواهد بود. در این نشست علمی برجسته ترین سخنرانان بین المللی موضوعاتی نظیر نقایص ایمنی اولیه همراه با افزایش ریسک ابتلا به سرطان ها نظیر ( اختلالات ترمیم DNA و  CVID و نقایص لنفوسیت های T ) و نقش عفونت های ویروسی در ایجاد و گسترش سرطان ها و همچنین ایمنولوژی ریز محیط توموری ، را از دیدگاه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.
برای اطلاعات بیشتر این کنگره به لینک زیر مراجعه نمایید:

🔹    https://esidmeeting.org/
2024/09/28 22:24:17
Back to Top
HTML Embed Code: