Telegram Web Link
#نکته_نویسندگی🗒
▫️هدف شخصیت
شخصیت داستان باید هدفی را دنبال کند. هدف شخصیت ممکن است به یکی از این دو شکل باشد: یا شخصیت می‌خواهد به چیزی برسد یا از چیزی فرار کند.
در طرح‌های قوی، شخصیت اصلی یک هدف و فقط یک هدف بزرگ و غالب دارد. این هدف بزرگ، سوال داستان را به وجود می‌آورد: " آیا شخصیت به هدفش می‌رسد؟"
اگر هدف شخصیت زنده ماندن باشد، همیشه طرح داستان قوی می‌شود. در بیشتر رمان‌های پرتعلیق، از همان اول سایه‌ی مرگ بالای سر شخصیت اصلی است. به علاوه، سایه‌ی مرگ می‌تواند بالای سر شخصیت‌های دیگر هم باشد.

#طرح_و_ساختار_رمان
🎙|| @radioensha
#کارگاه_رمان_نویسی

👑|× چگونه می‌توان نویسنده خوبی شد؟!

بهترین راه برای تقویت مهارت نوشتن، شروع به نوشتن است. پایین آوردن کلمات در یک صفحه اولین قدم برای تبدیل شدن به یک نویسنده خوب است. برای ایجاد یک شیوه نوشتاری مثبت، این نکات را دنبال کنید:

💆🏻› تمرکز خود را پیدا کنید.

به عنوان یک نویسنده مشتاق، اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که می‌خواهید چه نوع مطالبی بنویسید. آیا بیشتر به نویسندگی خلاق علاقه دارید؟ آیا به روزنامه نگاری، تاریخ یا خاطرات علاقه دارید؟
بسیاری از نویسندگان در ژانرهای مختلف کار می کنند، اما محدود کردن شناسایی علایق شما می‌تواند به روشن شدن مراحل بعدی شما کمک کند. با خواندن مشتاقانه و گسترده، خواهید آموخت که چه نوع نوشتاری به شما انگیزه می‌دهد تا صدایتان را بشنوید.

📝› یک روال نوشتاری ایجاد کنید.
برای نوشتن عادت روزانه داشته باشید. غالباً می‌توان به نویسندگان دیگر، به ویژه نویسندگانی که کارشان را تحسین می‌کنید، نگاه کرد تا نحوه برخورد آن‌ها با هنر خود را نشان دهند. آیا آن‌ها اولین چیزی را صبح می‌نویسند یا تا دیروقت شب؟ آیا آن‌ها زمان خاصی را برای پیش‌نویس‌های اولیه در مقابل بازبینی‌ها اختصاص می‌دهند؟

🗽› از همکاران و مربیان خود بازخورد بگیرید.
دریافت بازخورد در مراحل مختلف یک مرحله اساسی در فرایند نوشتن است، خواه این برداشت اولیه از دوست یا یادداشت‌های خاصی از ویراستار باشد.

🔬› کار خود را دوبار بررسی کنید.

این که آیا شما یک نویسنده غیرداستانی یا داستانی هستید، دقت ضروری است. دقت می‌تواند به معنای ایجاد یک جهان سازگار، باورپذیر از ابتدا، یا جمع آوری، سازماندهی و ارائه داده‌ها به خوانندگان به روشنی واضح و دقیق باشد. در همه موارد، توجه به دقت، از توصیفات صحیح تا بررسی واقعیت، نشان بهترین نویسندگان است.

🔖›واژگان خود را گسترش دهید.

هنگام مطالعه، لیستی از کلمات ناآشنا را نگه دارید تا بعداً به دنبال آن‌ها بگردید و استفاده کنید. این به شما کمک می‌کند تا واژگان بهتری برای نوشتن خود بسازید. داشتن یک واژگان بزرگ می‌تواند به شما در یافتن کلمات منحصر به فرد متناسب با ایده‌های شما کمک کند و می‌تواند به شما در جلوگیری از کلیشه‌های آشنا کمک کند.

👥 مستر کلاس

#رمان_نویسی
#ایده
🎙||@Radioensha
تعرفه‌یِ‌تبلیغات‌با‌بازدهی‌بالا♥️
؛ @SunFlowerTabligh
؛ @TheTabliqat
#شعر_طوری💛
میله ی زندان من هر موی مژگان تو بود
من از این زندان برای خویش قصری ساختم
#محمدقریشی
🌸|| @Radioensha
↓↓↓آرایِـــه هــــایِ اَدَبــــی(یـــاصَــنـــایِـــع اَدَبـــی)↓↓↓


آرایــه ی ادبـــی چــیــســت؟آرایه های ادبی(یا صنایع ادبی) مجموعه شگرد هایی است که شاعر یا نویسنده جهت زیبا کردن شعر یا نثر خود به کار می برند.


🦋تقسیم بندی آرایه های ادبی:

الفـ)بیان:به آرایه هایی گفته می شود که به وجود آورنده ی خیال در متن ادبی هستند.

مانند:←تشبیه،مجاز،استعاره،تشخیص،کنایه و....

بـ) بَدیعِ لفظی:به آرایه های گفته می شود که به وجود آورنده ی موسیقی لفظی در متن ادبی هستند.

مانند:←واج آرایی،واژه آرایی(تکرار)،سجع،موازنه،ترصیع،جناس و....

پـ)بَدیعِ معنوی:به آرایه های گفته می شود که به وجود آورنده ی موسیقی معنوی در متن‌ ادبی  هستند

.مانند:←مُراعــاتُ النَّظیــر (تناسب)،تلمیــح،تضمیــن،تضـاد(طباق)،

مُتناقض نـِما(پارادوکس،تناقض)،لَفُّ و نشر،اغراق،ایهام،ایهامِ تناسب،حُسن تَعلیل،

اُسلوب معادله،اِرسال المثل(ضرب المثل)،تمثیل(مثل)،نماد،حس آمیزی و..…. 


#نکته

🎙||@Radioensha
#مثبت_نویسندگی🎐
آنچه را انتخاب کرده اید بپذیرید
آیا دوست دارید مانند یک نویسنده زندگی کنید؟ عالیه! اما مطمئنید که مجذوب یک مدل ایده آلیستی از زندگی نویسندگی نشده اید که هیچ تطابقی با واقعیت ندارد؟

🌸||@Radioensha
#بدانیم📌

💎 پاکیزه‌نویسی و درست‌نویسی

ایرج شهبازی

🌸👀یکی از نشانه‌های شخصیت متین و عقلانی همانا پاکیزه‌نویسی و درست‌نویسی است. شلختگی در زبان و سهل‌انگاری در درست‌نویسی، می‌تواند علامت پریشانیِ ذهنی و آشفتگیِ درونی باشد. انسان فرزانه لاابالی‌وار با کلمات برخورد نمی‌کند و هر کلمه‌ای را به هر معنایی که دلش خواست، به کار نمی‌برد، یا کلمات را دل‌بخواهی نمی‌نویسد و تلفظ نمی‌کند. کلمات حرمت دارند و هیچ انسان عاقلی به خود اجازه نمی‌دهد حرمت واژه‌ها را نادیده بگیرد و بدون دقت آنها را به کار ببرد.

🌸👀از سوی دیگر، ما در برابر دیگران مسئولیم. این حق طبیعی دیگران است که از دیدنِ ظاهر آراسته و زیبای ما لذت ببرند. ما مُجاز نیستیم با ظاهری کثیف و پریشان و نابه‌سامان با دیگران روبه‌رو شویم. لازمۀ عقلانیت و انسانیت آن است که به احترام دیگران، از تولید آلودگی دیداری بپرهیزیم. هم‌چنین این حق دیگران است که ما با صدایی دلنشین و آرام با آنها سخن بگوییم و با اصواتِ گوش‌خراش و آزاردهنده آنان را نیازاریم. به دیگر سخن، هیچ انسان والایی برای دیگران آلودگیِ شنیداری فراهم نمی‌آورد. به همین منوال، این حق طبیعی دیگران است که ما با زبانی درست، دقیق، روشن و زیبا با آنها سخن بگوییم. کسی که شلخته و نادرست و مبهم با دیگران سخن می‌گوید و آنها را در فهم سخنان خود به دشواری می‌افکند، احتمالاً روحیه‌ای تجاوزگر و سلطه‌طلب، یا دست‌کم شخصیتی سطحی و سهل‌انگار دارد. اقتضای خردمندی و اخلاق آن است که ما از تولید آلودگیِ گفتاری برای دیگران پرهیز کنیم و چنان سخن بگوییم که به روشنی منظور ما را دریابند و از سخن ما لذت ببرند. انسانِ خردمند و شریف، درست و دقیق می‌نویسد و روشن و روان سخن می‌گوید.

🌸👀این مسألۀ مهم را در سطح اجتماعی هم می‌توان مطرح کرد؛ جامعه‌ای که افراد آن در بهره‌گیری از کلمات دقت ندارند و دل‌بخواهی با زبان برخورد می‌کنند، جامعۀ سالمی نیست. در یک جامعۀ غیرعقلانی و پریشان، زبان سلامت و متانت خود را از دست می‌دهد و مبهم و پیچیده و پریشان می‌شود. هم‌چنان‌که جامعۀ ریاکار لزوماً زبان ریاکار دارد، جامعۀ پریشان هم به تدریج دچار زبان‌پریشی می‌شود.

🌸👀زبان آینۀ جامعه است و هر چه در جامعه بگذرد، در زبان بازمی‌تابد. در یک جامعۀ استبدادزدۀ فاقد آزادی، هم‌چنان‌که حقوق انسان‌ها به راحتی پایمال می‌شود، پاسداری از حرمت کلمات نیز معنایی ندارد و افراد به خود اجازه می‌دهند به حدودِ زبان هم تجاوز کنند. هر قدر در جامعه‌ای انسان‌ها محترم‌تر باشند، کلمات نیز از احترام بیشتری برخوردار می‌شوند. تجاوز به حریم کلمات روی دیگرِ سکۀ تجاوز به حقوق انسان‌هاست. در جوامع آزاد و عقلانی، زبان احترام دارد و کلمات از تعرض‌های افراد در امان‌اند (نگاه کنید به مقدمۀ استاد محمدرضا شفیعی کدکنی بر کتاب مفلس کیمیافروش، صص ۹۲ – ۹۱).

🌸👀هنگامی که می‌بینیم در یک جامعه، افراد کلمات را درست به کار نمی‌برند، از کلمات مبهم و چندپهلو استفاده می‌کنند، به املای کلمات احترام نمی‌گذارند و در تلفظ کلمات دقت نمی‌کنند، باید بدانیم که این جامعه در معرض فروپاشی عقلانی و انحطاط اخلاقی قرار دارد.

🌸👀غرض از طرح این بحث آن است که توجه شما دوستان عزیزم را به این نکته جلب کنم که هنگام نوشتن، به ویژه زمان نوشتن در فضاهای مجازی، حتی‌الامکان از زبان شسته‌رُفته، دقیق، روان و استوار استفاده کنید. لطفاً خودتان را مقید کنید که همواره کتاب‌هایی را که نثرهای شیوا و رسا دارند، مطالعه کنید و دست‌کم یک کتاب خوب دربارۀ آیین نگارش را به مطالعه بگیرید و بکوشید دقیق‌تر و پاکیزه‌تر بنویسید و با استفاده از املای درست کلمات و با بهره گرفتن از نشانه‌های نگارشی، نوشته‌های خود را دقیق و روشن و روان کنید.

🌸👀به عنوان اولین گام در این زمینه، به شما پیشنهاد می‌کنم فهرست زیر را که استاد فاضل و زبان‌دان، بهروز صفرزاده، فراهم آورده‌اند، به دقت نگاه کنید. استاد صفرزاده در این فهرست، شصت مورد از خطاهای املایی رایج در فضاهای مجازی را فراهم آورده و املای درست کلمات را نیز نوشته‌اند. با اصلاح این قبیل خطاها، می‌توانیم گامی در جهت درست‌نویسی برداریم.

-آموزش علوم و فنون نور محمدی
✍🏼دانیال خیاطی

🎙||@Radioensha
#نکته_نویسندگی🗒
▫️چه چیزی صحنه را به یاد ماندنی می‌کند؟
صحنه ای به یاد ماندنی است که خواننده را غافلگیر کند.
انتظاراتی که خواننده از صحنه دارد: اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد، چگونه اتفاق خواهد افتاد و چه حرف‌هایی زده خواهد شد.
وقتی صحنه‌ای را خواندید از خود بپرسید: خوب که چه؟ آیا این صحنه لازم است؟ صحنه‌های قبل و بعد از آن را بخوانید و دوباره از خود بپرسید واقعا این صحنه اهمیتی دارد؟ آیا برای اتفاقاتی که در اینجا رخ داده صحنه‌ای مستقل احتیاج است؟ و آیا اطلاعات این صحنه را نمی‌شود در یکی از صحنه‌های قبل و بعد از آن آورد؟

#صحنه‌پردازی
🎙|| @radioensha
『رادیو انشا✒️
#نقد_متون🔍 متن ارسالی برای نقد: 📋👇🏼 ‌ ‌ ‌‌‌ ‌ صدایش را در نیاور،؛ جوری که انگار نشنیده ای ان صلابت؛ را ان غرور را؛ خودت را بزن به نفهمی بگذار فکر کند که نمیفهمی که نمیترسی از ان هیبتو شکوه از ان جلالو اقتدار؛…
نگارش:

🍁صدایش را در نیاور،؛
صدایش را در نیاور،
این‌جا ویرگول درسته، استفاده‌ی هردو غلطه.
🍁 در استفاده از نقطه‌ویرگول یه جاهایی زیاده‌روی کردی. من خودم به شخصه استفاده زیاد ازش رو پیشنهاد نمیدم.
[کاربرد علامت نقطه‌ویرگول (؛) در نگارش فارسی:
علامت نقطه‌ویرگول از یک نقطه و یک ویرگول تشکیل شده‌ است. کاربرد مهم نقطه‌ویرگول برای نشان‌دادن مکثی بیشتر از ویرگول و کمتر از نقطه است.
۱) برای جداکردن جمله‌هایی که ازنظر ساختمان و مفهوم مستقل به نظر می‌رسند، ولی در یک عبارت طولانی وابستگی معنایی دارند، از نقطه‌ویرگول استفاده می‌شود.
مثال: خیلی از کارآفرینان آن را به‌اشتباه با اپلیکیشن یا سایت قاطی می‌کنند؛ ولی پلتفرم نرم‌افزار نیست.

۲) معمولاً زمانی که دو جمله با واژه‌هایی مانند «مثلاً»، «فرضاً»، «یعنی»، «البته»، «همچنین»، «بنابراین»، «زیرا»، «برای نمونه»، «درنتیجه» و… بهم مرتبط می‌شوند، قبل از آن‌ها از نقطه‌ویرگول استفاده می‌شود.
مثال: ما انسان‌ها نیازهای مخلتفی داریم؛ مثلاً سیگار، موسیقی و… .]
🍁 نیم‌فاصله رو رعایت کن.
نشنیده ای نشنیده‌ای
نمیترسی نمی‌ترسی
🍁 کلاه (آ) رو بذار.
🍁 (واو) رو به کلمت نچسبون.
هیبتو شکوه هیبت و شکوه
🍁 پاراگراف بندیت مشکل داره. هر از گاهی اینتر بزن تا متنت نفس بکشه و چشم خواننده هم خسته نشه.
🍁 بعضی جاها باید نقطه میذاشتی ولی نذاشتی و خوانش یکم سخت شده.
مثل این‌جا که باید در آخر جمله نقطه میذاشتی:« یک مرد است و تمام.»
من هرجوری خوندم جز جور دیگه‌ای نمی‌تونم مفهوم رو بفهمم چون جمله‌ی بعدیت هم کاملا متفاوته.
🍁 کاربرد سه‌نقطه در متن غلطه.
[کاربرد سه نقطه (…) در نگارش فارسی:

۱) برای نشان‌دادن واژه‌های محذوف یا ادامه‌دار علامت سه نقطه استفاده می‌شود.
مثال: شرکت‌هایی مانند اسنپ، دیجی‌کالا و… فقط در چند سال به شرکت‌های چندمیلیاردی تبدیل شده‌اند.

۲) هنگام سخن ناتمام سه نقطه استفاده می‌شود.
مثال: زبانم لال…

۳) برای نشان‌دادن کشش در گفتار از سه نقطه یا در بعضی مواقع از اینتر (خط بعدی) استفاده می‌شود. (این قاعده بیشتر مربوط به فضای آنلاین است.)
مثال: اینترنت… قطع شد! وزیر جوان… تو کجایی؟]
🍁 وقتی می‌خوای دیالوگ بنویسی حتما دو نقطه بذار و پاراگراف بعد برو.
🍁 اعداد رو در متن به حروف بنویس.
🍁 کلمات رو خلاصه نکن و کامل بنویس.
خبی خوبی
🍁 اشتباه تایپی داری، بعد از یه مدت که متن رو نوشتی یه بار دیگه برو سراغش و با صدای بلند بخون تا متوجه ایراداتت بشی.

محتوا:

🍁 نوع نگارش و بیان شخصیت بسیار قشنگه آفرین!🥰
🍁 سعی کن متنت کاملا ادبی نباشه.
یه مثال می‌زنم راحت‌تر متوجه بشی، کلماتی مثل: سپس، نمود و... زیادی ادبین.
سعی کن چیزی بین ادبی و محاوره بنویسی که بهش میگن زبان معیار، می‌تونی توی گوگل دربارش تحقیق کنی.

موفق باشی.♥️✒️

🎙||@Radioensha
#کارگاه_شعر📝
برای شاعری بهتر شدن شعر زیاد بخوانید

-فکر می‌کنم خواندن شعر به صداقت ما کمک می‌کند. گاهی اوقات برای بیان حقیقتی مشکل داریم اما وقتی آن را از زبان کسی دیگر آن هم با لحنی لطیف و شیرین می‌خوانیم یا می‌شنویم، می‌توانیم بدون ترس از قضاوت دیگران چیزی که در دل داریم را بیان کنیم. شعری بخوانیم که با روحمان حرف‌بزند، که دوست باشد با ما.

-مثل فیلم و رمان شعر هم چشم‌های ما را به دنیای بیرون باز می‌کند، به جایی که نرفته‌ایم، به چیزی که تجربه نکرده‌ایم و شاید هیچ‌وقت فرصت آن را هم نداشته باشیم. شعر به ما یادآوری می‌کند که جهان جای زیبایی است و پر از فرصت‌های هیجان‌انگیز.
🌸|| @Radioensha
#شعر_طوری💛
گاهی
ما عکس ها را می سوزانیم...
و گاهی
عکس ها ما را...

#عباس_صفاری
🌸|| @Radioensha
•• #دیالوگ ••
چطوری می‌تونی انقدر ریلکس باشی؟!
داری زندگیتو نابود می‌کنی.
ناراحت نیستی؟
- این زندگی، دلخواه من نیست! پس بذار نابود بشه، از نو می‌سازم!

🎙||@Radioensha
#نکته_نویسندگی 📚
▫️ترس از احمق جلوه کردن شخصیت‌ها
مردم گاهی حرف‌های احمقانه می‌زنند و گاهی هم حرف‌های عالی. آیا کسی را می‌شناسید که همیشه صد در صد از دهانش دُر و گوهر بیرون بریزد؟
اینکه شخصیت‌های شما احمق به نظر برسند یا نه، مسئله‌ای کاملا ذهنی است. آن‌ها باید حرف بزنند. این کار شخصیت‌های شماست. شخصیت‌ها باید در رمان حرف بزنند.

#گفت_و_گو_نویسی
🎙|| @radioensha
#شعر_طوری💛
ای شیخ! به جز ذکرِ تهی کاش به تسبیح
تعدادِ گناهانِ خودت را بشماری

#محمد_شریف
🌸|| @Radioensha
#کارگاه_فیلمنامه_نویسی🎥

🖇نوشتن سخت است چون…
فروتنی می‌خواهد.

ممکن است برای هرکدام از ما این اتفاق بیفتد که با نوشتن مقاله یا یادداشتی موفقیت‌های مختلفی کسب کنیم یا به هر طریقی دیده شویم. حس موفقیت زودگذر است یا احتمالاً کوتاه‌مدت.

مهم این است که در یک مقطع نمانیم و در را به روی ایده‌های جدید و کامیابی‌های بعدی نبندیم.

گاهی ماندن در یک موقعیت خاص، هرچند خوب و باشکوه، پای رفتنمان را در مسیری که باید لنگ می‌کند. حتی ممکن است چنان گرفتار شویم که دیگر فراموش کنیم که به کجا می‌رفتیم.

بهتر است از نوشته‌ای که پیروزمندانه بوده بیرون بیاییم، گوشه‌ای بایستیم و بگذاریم راه خودش را برود.

کار آسانی نیست چون شادی و شعف و اعتمادبه‌نفسی با خود آورده که نمی‌شود نادیده‌اش گرفت؛ اما شدنی است.
🌸|| @Radioensha
#معرفی_کتاب 📚
 تامپسون ( -۱۹۴۶) فیلسوفو فعال اجتماعی بریتانیایی است. من کیستم؟ چگونه شخصی منحصر به فرد می‌شوم؟ آگاهی چیست و ربطش با آنچه در مغزمان می‌گذرد چیست؟ اینها برخی از پرسش‌های مهمی است که علم و فلسفه امروز می‌کوشد به آنها پاسخ دهد و تاثیری مستقیم بر نحوه درک ما از خودمان دارد. تامپسون در «من» به این موضوع از زاویه تازه‌ای نگاه می‌کند. 
#من
#مل_تامپسون
🎙|| @radioensha
#شعر_طوری💛
آن شب که تو در کنار مایی روز است....
#سعدی
🌸|| @Radioensha
#کارگاه_شعر📝

به تعریف علی موسوی گرمارودی « آن بخش را که  در اختیار شاعر است، بخش بیرونی یا اُبژکتیو یا فیزیک شعر، می‌توان نامید که دست یافتنی و اکتسابی و به تعبیر مأنوس‌تر، بخش کوشیدنی است.

امّا بخش اصلی و اصیلِ شعر، همان است که شاعر در اختیار آن است و می‌توان آن را بخش درونی یا سوبژکتیو و جوهر شعر یا متافیزیک شعر یا، بخش جوشیدنی، نامید.»

یعنی هر چه از دل بر می‌آید جوشش است و تمام کارهایی که بعد از آن روی شعر صورت می‌گیرد، از ترکیب و وزن و قافیه و…، کوشش.

شعر اصیل آن است که مطلقاً در اختیار شاعر نیست و بلکه شاعر در اختیار آن است.
🌸|| @Radioensha
2024/09/27 07:30:40
Back to Top
HTML Embed Code: