Telegram Web Link
Forwarded from |قلم| سیدحسام‌الدین جنید (S.hesamedin.jd)
🔴داستان از اینجا شروع شد که دکتر فراستخواه در شماره‌های پیشینِ مجله سیاست‌نامه، با ادبیاتی تند و بنظرم غیرمنصفانه، نقدهایی رو به "علم دینی" و پیروانِ این دیدگاه وارد کردند و در شماره ۲۷ مجله، متنی از دکتر گلشنی تحت عنوان "جوابیه" به نقدهای جناب فراستخواه نگاشته شده است. (که متاسفانه این موضوع جایی در صفحه اول مجله ندارد!)

بنظرم جوابیه دکتر گلشنی بسیار محکم و استخوان‌دار و البته خواندنی است و پیشنهاد می‌کنم که علاقه‌مندان کامل متن را از مجله پیگیر باشند اما علی‌الحساب گلچینی از جوابیه دکتر گلشنی را در زیر بخوانید:
@mahfeleghalamhesamedinjd
Forwarded from |قلم| سیدحسام‌الدین جنید (S.hesamedin.jd)
{علم دینی، امکان یا امتناع}



◀️از دکتر گلشنی، مجله سیاست‌نامه


🔹️جهان‌بینی، زیربنای علم و مشتمل برمبانی و مفروضاتِ متافیزیکی یا فوق علمی است.

🔹️مبنای مفروضاتِ ما جهان بینی است که اثر خودش را بر ذهنیت اندیشمندان هم می‌گذارد. و بخشی از علم هم متکی به جهان‌بینی است و جهان‌بینی نه‌تنها بر محتوای علم بلکه بر کاربرد علم و بر فرهنگ جوامع علمی و بر ذهنیت مدیران و سیاست‌گذاران علمی اثر می‌گذارد.

🔹️پس جهان‌بینی همواره حضور دارد، چه ملتفت باشیم چه نباشیم و آنهایی که از چترِ جهان‌بینیِ الهی بر علم وحشت می‌کنند و هراسان هستند و می‌خواهند از زیر چترِ آن بیرون باشند، تصور می‌کنند که از زیرِ چتر به زیرِ آسمان می‌روند در حالی که فقط از زیر یک چتر به زیر چتر دیگری می‌روند.

🔹️از طرفی علم جهانی هم اگر می‌خواهد واقعا جهانی باشد نباید عرصه یکه‌تازیِ جهان‌بینی‌های سکولار باشد.

🔹️در ماجرای گالیله، اگر چه او معتقد بود که شواهد تجربیِ کافی برای تایید نظراتش را در اختیار دارد ولی ادله او متقن نبود. جالب است که متولیان کلیسا حاضر بودند در چارچوب رویکردی که می‌توان آن را ابزارانگاری گذاشت، با گالیله کنار بیایند ولی او نپذیرفت. #طنز ماجرا اینجاست که رویکرد غالب فیزیک‌دانان معاصر به نظریات علمی، ابزارانگارانه است و اگر بجای گالیله بودند احتمالا با اولیای کلیسا به تفاهم می‌رسیدند!

🔹️وقتی ما تعابیر علم سکولار و علم دینی را به‌کار می‌بریم، توجه‌مان معطوف به لایه‌های زیرین علم است.

🔹️سابقه طرح علم دینی به قبل از انقلاب اسلامی برمی‌گردد و این فکر محدود به جهان اسلام هم نیست.

🔹️جناب فراستخواه، ( با تحقیر) تعبیرِ پروژه دولتیِ علم دینی را به‌کار می‌برد. اما سوال، مگر سایر پروژه‌های کلان علمی در کشور ما یا کشورهای دیگر غیردولتی‌اند؟! آیا مثلا پروژه رصدخانه ملی غیردولتی است؟ آیا برنامه‌های کشورهای پیشرفته صنعتی در ارسال فضاپیماها غیردولتی است؟ بنظرم این نوع تحلیل ناشی از ذهنیت عمیقا #سیاست‌زده و بی‌اعتنا به داده‌ها و شواهد تاریخی است. ضمنا خوب بود که جناب فراستخواه همان‌طور که درباره رابطه علم دینی و قدرت سخن گفتند در مورد رابطه علم جهانی و قدرت هم روشنگری می‌کردند.

🔹️باعث تاسف است که من (دکتر گلشنی) درباره یک موضوع معرفتی در افق تمدنی سخن می‌گویم، اما با چنین تحلیل‌های سطحیِ عمیقا سیاست‌زده‌ای (از جانب دکتر فراستخواه) مواجه می‌شوم!
@mahfeleghalamhesamedinjd
دکتر مهدی گلشنی
🔴داستان از اینجا شروع شد که دکتر فراستخواه در شماره‌های پیشینِ مجله سیاست‌نامه، با ادبیاتی تند و بنظرم غیرمنصفانه، نقدهایی رو به "علم دینی" و پیروانِ این دیدگاه وارد کردند و در شماره ۲۷ مجله، متنی از دکتر گلشنی تحت عنوان "جوابیه" به نقدهای جناب فراستخواه نگاشته…
🔺جناب فراستخواه پنج سال قبل هم دقیقا همین حرفهای سطحی و سیاست زده را علیه استاد گلشنی تکرار کرده بود که نشان می دهد بعد از پنج سال ایشان حتی نرفته کمی مطالعه کند و برداشت های اشتباه خود را اصلاح کند! همان زمان(سال ۹۷) واکنش هایی در پی داشت از جمله یادداشت ذیل:

سید محمدتقی موحد ابطحی

اولین نکته ای که در مصاحبه دکتر فراستخواه خودنمایی می کند آن است که در کل این مصاحبه طولانی، ایشان جایی تلقی خود را از علم دینی ارائه نکرده و تنها به بیان احکامی درباره آن اکتفا می کنند. در این مصاحبه ایشان علم دینی را غیرمنطقی، پارادوکسیکال، نامعقول، بی روش، غیرمفید، زیان بار، غیر اخلاقی، نامشروع و ... می خوانند. اگر علم دینی واقعا واجد صفاتی از این دست باشد، این پرسش مهم پیش خواهد آمد که چگونه افراد بسیاری همچون مهدی گلشنی(استاد تمام فیزیک دانشگاه شریف)، خسرو باقری (استاد تمام علوم تربیتی دانشگاه تهران)، آلوین پلانتیجا (فیلسوف دین تحلیلی آمریکایی) و ... به چنین ایده ای باور دارند؟ شاید بهتر آن باشد که به استناد آنچه دیوید مورو و آنتونی وستن در کتاب  تمرین دوره کامل تفکر انتقادی به آن اشاره کرده اند (اگر نمی توانید درک کنید که چرا کسانی به دیدگاهی که به آن حمله می کنید باور دارند، احتمالا آن دیدگاه را درست نفهمیده اید)، بگوییم که احتمال دارد برخی از انتقادهای تند نسبت به تمامیت ایده علم دینی، ناشی از عدم درک درست این ایده باشد و چنانچه دیدگاه های مختلف علم دینی به خوبی شناخته شود، نه تنها به طور کلی بر آن نتاخته، که حتی با برخی از دیدگاه های مطرح در آن همراهی گردد.شایان ذکر است که ادبیات علم دینی دست کم سابقه ای چهل ساله در عرصه جهانی دارد و در این مدت دیدگاه های بسیاری در ارتباط با این ایده مطرح شده است. بر این اساس صدور احکامی یک جا درباره این ایده به لحاظ منطقی و اخلاقی پذیرفتنی نیست. از سوی دیگر همان طور که در کتاب «تحلیلی بر اندیشه های علم دینی» اشاره کرده ام، هر گونه بحث درباره امکان، ضرورت، مطلوبیت و اخلاقی بودن علم دینی(یا طرف مقابل آنها)، به لحاظ روش شناختی مستلزم آن است که معنای علم دینی را روشن سازیم. این در حالی است که دکتر فراستخواه بدون روشن ساختن معنای علم دینی، احکام فوق الذکر را درباره آن صادر کرده اند...(۱۰مرداد ۹۷ روزنامه سازندگی)

پ.ن: ظاهرا همان مصاحبه سال ۹۷ دوباره منتشر شده و جناب فراستخواه و رفقای سیاسی اش به خود زحمت نداده اند حرف جدید بزنند و همان را دوباره چاپ کردند!!

🌼 @prof_golshani 🌷
🎥 #ببینید| در خدمت یا خیانت جریان علمی

🔻وقتی صحبت‌های امام را نگاه می‌کنیم، امام همه تأکیدشان بر این است که ما می‌توانیم و چیزی کمتر از آن‌ها نداریم. مرحوم مدرس هم زمان رضا شاه گفته بود که ما می‌توانیم. حالا همۀ نگاه‌ها به غرب است و وزارت علوم این را افتخار خودش می‌داند که هی برود با این دانشگاه‌های غرب قرارداد ببندد.

🔹️حتی یکی از دانشگاه‌های خیلی خوب ما رفته بود با یکی از دانشگاه‌های متوسط غربی قرارداد بسته بود تا مدرک مشترک دکترا بدهند، این ننگ برای دانشگاه است.

🔸️یکی از وزرای قبلی افتخار می‌کرد که در چند سال اخیر 144 قرارداد با دانشگاه‌های غربی بستیم، فقط اتکایشان بر آن‌ها است. عوامل نفوذی هم تاثیر گذاشتند، من عوامل نفوذی را بعضی در وزارت علوم و در بعضی جاهای دیگر می‌شناسم که مؤثر هستند.

🎞فیلم کامل گفتگو با پروفسور مهدی گلشنی:
🌐 aparat.com/v/8OmrN

#مهدی_گلشنی
#کلیپ_تصویری
#گفتگو
📝 @Faraj_Nejad
🌼 @prof_golshani 🌷
دکتر مهدی گلشنی
💥سخت کوشی سنتی و تنبلی مدرن! 🎤دکتر #مهدی_گلشنی: ...اخیراً کتاب «شیخ بهایی» به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است، ببینید چه ابعادی از این شیخ مخفی مانده است. در این زمینه دکتر نصر نامه نوشته بودند که واقعاً #شیخ_بهایی در محیط ما مظلوم…
💥ای وای که جوانان مسیحی زبان عربی می خوانند!

برگی از تاریخ #تمدن_اسلامی

پ.ن: این مساله نشان می دهد که تا چند قرن پیش زبان رسمی علم ، زبان عربی بوده و تمدن اسلامی بر جهان ، خصوصا جهان غرب سیطره وسیع فکری داشته که جوانان غربی به مطالعه کتب دانشمندان مسلمان افتخار می کردند

#علم_و_دین
🌼 @prof_golshani 🌷
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دو خصوصیت علامه جعفری از دیدگاه چهره ماندگار فیزیک

🔹بخشی از سخنرانی چندسال پیش استاد #مهدی_گلشنی در آیین بزرگداشت علامه محمدتقی جعفری(ره)


#کلیپ_تصویری
#علامه_جعفری
@prof_golshani 🌷
Audio
🔺صوت مصاحبه با پروفسور #مهدی_گلشنی(استاد فیزیک و فلسفه) :
غرب دنبال اینست که نگذارد کشورهای اسلامی پیشرفت کنند. یکی از این شخصیت‌های بزرگ آمریکایی، در مراکش سخنرانی کرد. یکی از دوستانم که در آن سخنرانی حاضر بوده. نقل کرد که ما نمی‌گذاریم یک ژاپن اسلامی به وجود بیاید.

امام خمینی(ره) همه تأکیدشان بر این است که ما می‌توانیم و چیزی کمتر از غربیها نداریم. مرحوم مدرس هم زمان رضا شاه گفته بود که ما می‌توانیم. ولی الآن همۀ نگاه‌ها به غرب است و وزارت علوم این را افتخار خودش می‌داند که هی برود با این دانشگاه‌های غرب قرارداد ببندد.

حتی یکی از دانشگاه‌های خیلی خوب ما رفته بود با یکی از دانشگاه‌های متوسط غربی قرارداد بسته بود تا مدرک مشترک دکترا بدهند که این ننگ برای دانشگاه است. یکی از وزرای قبلی افتخار می‌کرد که در چند سال اخیر 144 قرارداد با دانشگاه‌های غربی بسته ایم. اتکایشان بر آن‌ها است. عوامل نفوذی هم تاثیر دارند. من عوامل نفوذی را در وزارت علوم و در بعضی جاهای دیگر می‌شناسم که مؤثر هستند.
کسب علمِ درست به خداباوری میرسد.

🎞فیلم کامل گفتگو

💥ارسالی اعضا

@prof_golshani 🌷
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥صحبت‌های جالب مدیر سابق مایکروسافت درباره مقالات ISI

روح‌الله رحمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر سابق شرکت‌های مایکروسافت و آمازون :
🔸وقتی میخواستم به ایران مهاجرت کنم. در فرم هیئت علمی مقالات ISI مطرح شده بود.

🔸در صنعت آمریکا و در دانشگاه‌های برتر آمریکا چنین چیزی را ندیدم.

🔸هیچ دانشگاهی در آمریکا بر اساس ISI استاد را ارتقا نمی‌دهد

🔸نشریه ISI را یک شرکت خصوصی آمریکایی هرسال چاپ می‌کند که خود آمریکایی‌ها هیچ اهمیتی به آن نمی دهند.

🔸ولی در ایران کل وزارت علوم به آن وابسته شده است که باید درست شود.

♨️تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو 👇
اینستاگـــرام|ایتــا|بلـــه
🆔 @snntv


@prof_golshani 🌷
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مرکز فلسفه و علوم بنیادی دانشگاه شیراز، ضمن دعوت از دکتر مهدی گلشنی، پدر فلسفه علم ایران و چهره ماندگار فیزیک کشور نشست‌های زیر را باحضور جمعی از دانشگاهیان و علاقه‌مندان برگزار کرد:
• نشست «آسیب‌شناسی جریان فعلی علم در ایران»؛
• نشست «احیای فلسفه و دین در دهه‌های اخیر در غرب»؛
• نشست هم‌اندیشی اعضای هیأ‌ت‌رئیسه دانشگاه شیراز با دکتر مهدی گلشنی درخصوص برنامه تأسیس و توسعه فلسفه علم، علوم بنیادی و علوم فناوری‌های شناختی در دانشگاه شیراز.
همچنین دکتر گلشنی، طی حضور در استودیوی روابط‌عمومی دانشگاه، در ویژه‌برنامه کرانه تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز شرکت کرد.

🔰برای مشاهده تصاویر بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید.
🌐https://gallery.shirazu.ac.ir/gallery/album.aspx?id=215

روابط عمومی دانشگاه شیراز

@prof_golshani 🌷
دانشگاه آکسفورد بهتر از ما به شبهات خداناباوران پاسخ می‌دهد!

💠 پروفسور مهدی گلشنی، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، در نشست علمی «احیای دین و فلسفه در جهان غرب در دهه‌های اخیر» گفت: تغییراتی که در دو سه دهه اخیر حاصل شده است در داخل منعکس نمی‌شود؛ فیزیک‌دانان و فلاسفه در غرب فهمیده‌اند که باید با هم کار کنند؛

🔸 انیشتین چند دهه قبل این سخن را گفت و الان برخی دانشگاه‌های غربی مانند کلمبیا به این نتیجه رسیده‌اند. در سال ۲۰۱۲ آکسفورد و کمبریج این کار را کردند تا فلاسفه و فیزیکدانان با هم کار کنند. ما غافلیم و متأسفانه فلاسفه، فیزیکدانان را تحمل نمی‌کنند و برعکس.

🔹 دانشجوی ما خداباور وارد دانشگاه می‌شود ولی بی‌خدا بیرون می‌رود، در حالی که در ۵ سال اخیر بخش فلسفه فیزیک در برخی دانشگاه‌های غربی راه‌اندازی شده است و باید جلوی ضرر کنونی را بگیریم و تحولات مثبت را تقلید کنیم.


📝متن کامل :
B2n.ir/philoscience-506

🏫مدرسه علم و دین؛ نقد الحاد جدید
@elmvadin
دکتر مهدی گلشنی
دکتر مهدی گلشنی – احیای دین و فلسفه در جهان غرب
احیای دین و فلسفه در جهان غرب
دکتر مهدی گلشنی
🔺بیان ماجرای کتاب ابن هیثم در ردّ نظریه نور بطلمیوس + بیان اهمیت توجه به دوران درخشان تمدن اسلامی

🎤استاد #مهدی_گلشنی

✂️برشی از نشست «احیای دین و فلسفه در جهان غرب در دهه‌های اخیر»

#تمدن_اسلامی

@prof_golshani 🌷
🧬 "چهارراه علم"
درنگ بر پدیده‌ای به قدمت تاریخ

💭 با دعوت از:


👤 دکتر مهدی گلشنی؛ علم و دین
🕰 دوشنبه‌ها، ۱۳ و ۲۰ آذر | ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰
📍دانشکده فیزیک، تالار جناب


👤 دکتر سیاوش شهشهانی؛ علم و دانشگاه
🕰 دوشنبه‌ها، ۱۳ و ۲۰ آذر | ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰
📍دانشکده فیزیک، تالار جناب


👤 دکتر سیدمحمدتقی موحد ابطحی؛ علم و سبک زندگی
🕰 شنبه‌ها، ۱۱ و ۱۸ آذر | ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍 ساختمان ابن‌سینا، دفتر بسیج دانشجویی


👤 آقای علیرضا شفاه؛ علم و سیاست
🕰 یکشنبه‌ها؛ ۱۲ و ۱۹ آذر و ۳ دی | ساعت ۱۵ تا ۱۷
📍ساختمان ابن‌سینا، دفتر بسیج دانشجویی

🧾 جهت شرکت در برنامه و ورود به دانشگاه می‌توانید از طریق این فرم ثبت نام کنید.

🇮🇷 @Basij_SharifU
دکتر مهدی گلشنی
🎥صحبت‌های جالب مدیر سابق مایکروسافت درباره مقالات ISI روح‌الله رحمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر سابق شرکت‌های مایکروسافت و آمازون : 🔸وقتی میخواستم به ایران مهاجرت کنم. در فرم هیئت علمی مقالات ISI مطرح شده بود. 🔸در صنعت آمریکا و در دانشگاه‌های…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺بنده در اینکه در مسابقه علمی دنیا باید سهیم باشیم تردیدی ندارم؛
👈 اما مبنا قراردادن مقاله علمی به عنوان شرط ارتقا هیات علمی منطقی ندارد

🎤رهبر انقلاب:

✏️ اینکه همه اساتید و هیات علمی را موظف کنیم که اگر میخواهید ارتقا بیابید، باید بروید پیش فلان مجله معروف یا فلان مرکز علمی دنیا امتحان بدهید و رتبه خود را مشخص کنید، این را منطقی نمیدانم.
۱۴۰۲/۷/۲۵
متن کامل

آیا چاپ مقاله در نشریات خارجی معیار مناسبی برای سنجش توسعه علمی است؟👉

@prof_golshani 🌷
علم و دین (قسمت اول)
همایش چهارراه علم
🔺همایش چهار راه علم
گزارش صوتی #علم_و_دین

قسمت اول

🎤 دکتر #مهدی_گلشنی

@prof_golshani 🌷
2024/06/29 05:50:10
Back to Top
HTML Embed Code: