Telegram Web Link
دکتر مهدی گلشنی
💥 تمدنی که نباید فراموش شود یک جایی خوانده بودیم که حدود ۱۰۰۰ سال پیش در شهر بغداد و در دوران اوج تمدن اسلامی ۱۰۰ کتابفروشی فعالیت می‌کردند. اما نمی‌دانستیم که چگونه این موضوع را به شما بگوییم! چون منبع قابل اعتمادی برای آن نداشتیم. حالا این موضوع کتابفروشی‌های…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺️عمل به قرآن؛ عامل شکل‌گیری تمدن اسلامی

📽استاد #مهدی_گلشنی: ما از ظرفیت فرهنگی خودمان استفاده نکردیم و فرهنگ اسلامی در کشور ما حاکم نیست.

🔹یکی از فلاسفه غرب صراحتا می‌گوید علت اینکه مسلمان‌ها در علوم پیشرفت کردند نقش محوری قرآن بوده است. متاسفانه ما به سفارش اسلام عمل نکردیم، اگر به سفارش اسلام عمل می‌کردیم مصداق «الْإِسْلَامَ يَعْلُو وَلَا يُعْلَى علیه» بودیم...

#تمدن_اسلامی

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
#فایل_صوتی 📌 #وبینار «بررسی انتقادی منشا دین در نگاه #داوکینز» 🎙با ارائه: استاد #حمیدرضا_شاکرین 📅 یکشنبه 7 دی‌ماه 99 🖇پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی #نقد_الحاد 🔴 @Prof_golshani
 _کاستی_های_مبادی_تصوری_استیون_هاوکینگ_و_ریچارد_داوکینز_در_حوزه.pdf
287 KB
📚 #مقاله کاستی های مبادی تصوری استیون هاوکینگ و ریچارد داوکینز در حوزه ی الهیات

نویسندگان: مسلم زمانیان، عبدالحسین #خسروپناه

🔻چکیده
استیون #هاوکینگ و ریچارد #داوکینز از دانشمندان خداناباور معاصر هستند که با مشی تجربی یکی در حیطه فیزیک، و دیگری در حیطه زیست شناسی به مباحث الاهیات ورود نموده اند که این ورود به الحاد و خداناباوری ختم شده است. مهمترین عاملی که موجب چنین نتیجه ای در مشی علمی این دو شخصیت شده تصورات نادرست از موضوع و مفاهیم فلسفی است. تحقیق پیش رو با استخراج این مبانی به روش کتابخانه ای از لابلای آثار این دو شخصیت، آنها را به بوته نقد گذاشته است. تصور نادرست از فلسفه و قلمرو آن، و نیز درک نادرست از مفاهیم فلسفی چون درک نادرست از مجردات، تصور غلط از واجب الوجود و اوصاف آن، تشخیص نادرست نسبت به ملاک نیازمندی به واجب، و همچنین درک نادرست از مفاهیم «علیّت»، «زمان»، و «عدم»را می توان به عنوان مصادیقی از این فهم نادرست برشمرد.

منبع: اندیشه نوین دینی سال پانزدهم زمستان ۱۳۹۸ شماره ۵۹ 7-20

#نقد_الحاد

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
Forwarded from یک مشکاتی
1_636351488.pdf
5.7 MB
بخشی از گفتگوهای فلسفه اسلامی و فیزیک در انجمن حکمت و فلسفه ایران درباره‌ی هویت اتصالی اجسام

دکتر محسنی در این گفتگوها، همان شهید محسن فخری زاده است.

@yekmeshkati
🔺فلسفه فیزیک، چالش اساسی فیزیک جدید

شهید دکتر محسن فخری زاده:

به نام آنکه تعلیم داد انسان را آنچه را که نمی دانست

مدتی این مثنوی تأخیر شد مهلتی بایست تا خون شیر شد(حضرت مولانا)

بسیار نگرانم که با نوشتن یا گفتن مطالب سخیف و کم اهمیت وقت عزیزی هدر نرود. شاید این دلیل اصلی کم نوشتن یا کم گفتنم باشد.

به یاری حق همان طور که در مقدمه گفتم بنای اقدامم برای باز کردن این وب نوشته، درج یافته های شخصی ام در باب فلسفه، فلسفه علم، فلسفه فیزیک و عرفان هست با این امید که نظریات ارزشمند عزیزان اصلاحم کند و از خرد جمعی بهره ها ببرم.

این سلسله مطالب را که اگر خدا یاری دهد بنای نوشتنشان را دارم زیر عنوان فلسفه فیزیک می آورم که انشاء الله به صورت سلسله وار خواهد آمد.

فیزیک جدید ،فیزیک قرن بیستم، بر اساس یافته های خود چالش هایی را در حوزه معرفت بشری، مفاهیم تجربی،فلسفی و حتی عرفانی به وجود آورده است. هرچند که برخی از آنها توسط پاره ای از نحله ها برای اثبات حقانیت مکتب فکری خود به غلط مورد استفاده فرارگرفته است که به بیان آنها خواهیم پرداخت.

اگر از فیلسوفان علم یا فیلسوفان فیزیک سؤال شود که مهمترین چالش به وجود آمده توسط فیزیک جدید چیست. با پاسخ های متفاوتی روبرو می شویم. برخی مهمترین چالش را "نقض اصل علیت" می دانند و پاره ای "تغییر در مفهوم "نظریه اندازه گیری" را عمده ترین آن ذکر خواهند کرد و .....

اما به نظر این حقیر چالش عمده به وجود آمده مربوط به "ارزش معلومات تجربی" می شود، یعنی اینکه یافته های علوم تجربی تا چه میزان بازنمود واقعیت هستی یا هستی واقعی هست؟

#اینشتین بر اساس یافته های پلانگ برای نور ماهیتی دوگانه قائل است. از طرفی نور را ذره می پندارد و نام فوتون بر آن می نهد و از طرفی موج. این دو خاصیت با هم قابل جمع نیستند یعنی در برخی آزمایش ها خاصیت موجی نور را مشاهده می کنیم و درپاره ای دیگر خاصیت ذره ای. بسته به نوع ترتیبات آزمایش نور یکی از خواص خود را بروز می دهد. البته این پدیده مربوط به کل طیف الکترو مغناطیس است.

دوبروی هم به تأسی از انشتین برای ذرات مادی همین خاصیت را طرح می کند. یعنی ذرات مادی هم دارای خاصیت دوگانه است. این نظریه را آزمایش های متعددی به زیب تأیید درآورده است.

حال سؤال اینجاست که فوتون یا ذره ای مادی مثل الکترون در واقع و نفس الامر چیست؟ موج است یا ذره و یا حالتی دیگر از وجود؟ یعنی ماهیت الکترون یا فوتون قبل از آنکه به مشاهده در آیند چیست؟ در پاسخ فیزیک و فلسفه سکوت می کنند. چرا؟ حدود صد سال از تکامل این دو نظریه می گذرد و نه تنها به این سؤال پاسخ نداده اند بلکه هیچ پیشنهاد تجربی برای دست یازیدن به آن هم ارائه نشده است.

همین وضعیت را در مورد نظریات مربوط به آرایش ذرات در هسته های اتم ها نیز داریم. کدام مدل هسته ای جامع نظریه ها است و تمام آزمایش ها را توجیه می کند؟

🌐وبلاگ شخصی شهید دکتر محسن فخری زاده👇
http://www.mfakhrizadeh.blogfa.com

#بازنشر به مناسبت سالگرد شهادت دکتر شهید فخری زاده

🔴 @prof_golshani
📚 #معرفی_کتاب علم و شبه علم
.
دکتر #مهدی_گلشنی
دکتر محمد جمالی
دکتر مرتضی خطیری

تعداد صفحات: ۶۴ / قطع رقعی / جلد شومیز

Www.elmpub.com

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
Forwarded from منتهی
🎯 متن | #نقل_قول | اهمیت روش‌شناسی علم


📝 نامهٔ مدرس فیزیک
در دسامبر ۱۹۴۴ روبرت.ا تورنتون که به عنوان مدرس فیزیک در دانشگاه پورتوریکو استخدام شد میخواست فلسفه علم را در تدریس درآمدی بر فیزیک خود بگنجاند، و به همین دلیل به آلبرت اینشتین نامه‌ای نوشت و از او کمک خواست تا [بوسیلهٔ پاسخ او] همکاران خود را برای پذیرش این نوآوری متقاعد کند.

🖋📜 پاسخ اینشتین
اینشتین در پاسخ تورنتون نوشت: « من کاملا با شما در مورد اهمیت و ارزش آموزشی روش‌شناسی و همچنین تاریخ و فلسفهٔ علم موافقم. امروزه بسیاری از مردم -و حتی دانشمندان متخصص- برای من به نظر می رسد مشابه کسانی هستند که هزاران درخت را دیده اند اما هرگز یک جنگل را ندیده اند. دانستن زمینهٔ فلسفی و تاریخی نوعی استقلال از پیش‌داوری های آن نسل را به ارمغان می آورد که بسیاری از دانشمندان به آن مبتلا هستند. این استقلال که بوسیلهٔ بینش فلسفی ایجاد شد -به نظر من- نشانهٔ تمایز بین یک صنعتگر محض یا متخصص و یک کاوشگر واقعی حقیقت است.» منبع

#علم | #فلسفه | #تاریخ | 📓📝🔭🩺🔬 ارزش فلسفه علم

🔹منتهی

@MONTAHACOGNITION
science_and_the_muslim_ummah.pdf
376.8 KB
📚 Science and the Muslim Ummah

Prof. mehdi golshani

What appears here is also available in book form titled The Holy Quran and the Science of Nature published by Global Academic Publishing at Binghamton University. Other chapters from this title will follow, which appeared in the al Tawhid Islamic Journal.

🔴 @Prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
چرا_تاسیس_انجمن_علم_و_دین_ضروری_است؟_دکتر_گلشنی_.PDF
🔹لزوم تجدید نظر در معیارهای علم سنجی کشور👇
https://www.ettelaat.com/?p=594404

#مقاله
#مهدی_گلشنی

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
Korsi7Azar – KhodaBavari
Davkinz
Korsi14Azar
🔹 #فایل_صوتی نشست بررسی انتقادی خوانش الحادی داوکینز از نظریه فرگشتی

🎙با حضور:
استاد #حمیدرضا_شاکرین
دکتر محمد محمدرضایی
حامد ساجدی

‌یکشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۰

#نقد_الحاد
#داوکینز
🔴 @Prof_golshani
وضعیت علم در ایران معاصر
دکتر مهدی گلشنی
#فایل_صوتی وضعیت علم در ایران معاصر

🎙 دکتر #مهدی_گلشنی

🗓 ۱۶ آذر ۱۴۰۰

🔺 وبینار برگزارشده از سوی انجمن دانشجویی حکمت دانشگاه شهید مطهری

@motahariphil
@Prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
💥 تمدنی که نباید فراموش شود یک جایی خوانده بودیم که حدود ۱۰۰۰ سال پیش در شهر بغداد و در دوران اوج تمدن اسلامی ۱۰۰ کتابفروشی فعالیت می‌کردند. اما نمی‌دانستیم که چگونه این موضوع را به شما بگوییم! چون منبع قابل اعتمادی برای آن نداشتیم. حالا این موضوع کتابفروشی‌های…
🔺لارنس براگ برنده جایزه نوبل فیزیک:

👈 مسلمانان در علم پزشکی از کشورهای مسیحی اروپا پیشرفته‌تر بودند، هنوز هم واژه‌هایی(در زبان‌های اروپایی) به کار می‌رود که با «ال» (که حرف تعریف در زبان عربی است) شروع می‌شود.

#تمدن_اسلامی #علم_و_دین

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
🔺یادداشت دکتر #مهدی_گلشنی، درباره کتاب «خاطرات یک فرشته»:

بسمه تعالی
یکی از بهترین راه‌های حکمت‌آموزی توسل به داستان و یا سرگذشت افراد بوده است و این شیوه‌ای است که در قرآن برای حکمت‌آموزی و عبرت‌انگیزی به وفور مورد استفاده قرار گرفته است. کتاب "خاطرات یک فرشته" تالیف جناب آقای حمزۀ شریفی دوست، این مسیر را برای بیان سرگذشت حضرت امام موسی بن جعفر(ع) و حضرت امام رضا(ع) طی کرده است و در طی آن، از زبان یک فرشته، اجحافات هارون الرشید و مامون، دو خلیفۀ عباسی، در حق این دو امام هُمام را به نحوی حکمت آموز و عبرت‌انگیز بیان کرده است. رفتار کارگزاران حکومت آن زمان با آن امامان و مقاومت خردمندانۀ آن دو امام همام و همراهان‌شان در آن ایام می‌تواند برای زمان ما هم حکمت‌آمیز باشد. خواندن این گونه آثار داستانی روان دربارۀ امامان معصوم ما (علیهم السلام) بسیار آموزنده و عبرت‌انگیز است.
مزید توفیقات نویسندۀ محترم در انتشار این گونه آثار ارزشمند را از خداوند متعال خواهانم.

مهدی گلشنی
21 تیرماه98

🌐 www.ana.press/x5sYy
#معرفی_کتاب

◾️کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🆔 @prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💥جهان را با عینک تخصص خودتان نبینید، جهان وسیعتر از تخصص شماست!

🎥استاد #مهدی_گلشنی

#فلسفه_علم
#کلیپ_تصویری

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
Forwarded from کشکول ناب
روش اندیشه شهید مفتح.pdf
7.2 MB
📚 #کتاب روش اندیشه+رساله تاریخ منطق

آیت الله شهید دکتر محمد #مفتح + تقریظ علامه طباطبایی

شهید مفتح در این کتاب علم منطق را مورد تدریس و واکاوی قرار می دهد و مخاطب این کتاب هم هم دانشجویان بودند و هم طلاب
@Azyadraftegan

🌀کانال کشکول ناب🔻
❇️ @kashkollenab
2024/10/02 10:31:18
Back to Top
HTML Embed Code: