Telegram Web Link
با سلام

مفتخرم‌ اعلام کنم شمارۀ تابستان ۱۴۰۲ (دورۀ ۵۶ شمارۀ ٢) نشریۀ علمی‌ مطالعات زبان و ترجمه منتشر شد. از تمامی نویسندگان، داوران و کارکنانی که‌ در این مهم همکاری مجدانه داشته‌اند، تقدیر و تشکر می‌کنم. همچنین از خوانندگان محترم خواهشمندم با مطالعۀ مقالات‌ این‌ نشریه ما را‌ از نظرات سازندۀ خود بهره‌مند سازند.

نشانی اینترنتی:
https://jlts.um.ac.ir/

رضا پیش‌قدم
مدیر مسئول و سردبیر نشریۀ علمی‌ مطالعات‌ زبان‌ و ترجمه
📌شروع کلاس های تربیت مدرس ویژه تدریس کودکان و نوجوانان مدرس دکتر رضا طاهريان مدرس برتر کشور

📍 40 ساعت دوره تخصصي

📍پس از گذراندن دوره در صورت قبولی در آزمون و دمو مدرس آموزشگاه خواهید شد.

📍آدرس میدان هنرستان آموزشگاه فرهنگ اندیشه
تلفن تماس 09153101810
طاهریان

@PishghadamToosChannel
*آیا ما کم هوشیم؟*

*نشر:* گاهنامه مدیر
■در فضای مجازی گاه شاهد مطالب و نمودارهایی هستیم که نشان میدهد هوش ایرانیها کمتر از متوسط جهانیست و ما ایرانی ها آنگونه که خود فکر می کنیم باهوش نیستیم! نگاه دنیای مدرن به ما جهان سومی ها مثل نگاه بچه ی باهوش کلاس به کودن هاییست که قرار نیست آخرش هم چیزی بشوند و مغزهایشان در حال فرار از کشورند و لابد سال به سال کم هوش و کم هوشتر خواهند شد.

□متفکران غربی در محافل خصوصی شان طوری که فقط خواص بشنوند، زمزمه میکنند که این جهان سومیها ذاتا کم هوشند و هیچوقت پیشرفت نخواهند کرد.

●ضریب هوشی در بعضی نواحی آفریقا به هفتاد یعنی چیزی در مرز عقب ماندگی ذهنی می‌رسد و به همین استناد، چند سال پیش، برنده نوبل و کاشف دی ان ای دل به دریا زد و حرف بسیاری از همقطارانش را علنی کرد و پیش بینی کرد آفریقایی ها تا ابد فقیر و بیچاره و گرفتار خواهند ماند چون نژادشان کم‌هوش است‌و البته هزینه زیادی بابت این حرفش داد.

○نه فقط نژادپرستان، بلکه خیلی از صاحبنظران، مدتهاست به این نتیجه رسیده اند که سیاهپوستان با سفیدان آمریکا فرق دارند و شاهدش این که سیاهپوستان آمریکا با وجود گذشت سالها رهایی از بردگی حتی با وجود اینکه امروز دولت برای ورود به دانشگاه به آنها کمک هزینه میدهد باز هم ولگردی در خیابان را به تحصیلات ترجیح میدهند.

■گرچه خیلی از ما ایرانی ها به لطف داشتن بوعلی سینا ها و مریم میرزاخانی ها هنوز روحیه مان را از دست نداده ایم و معتقدیم اگر بگذارند صد تای اینشتین را در جیب کوچکمان خواهیم گذاشت ولی انگار کم کم بسیاری از تحصیل کرده های ما هم در حال قبول و ترویج این تئوری هستند که ما از دنیا عقب افتاده ایم چون کم هوشیم و لابد ژنهای ما به پای ژنهای چشم آبی ها و اخیرا چشم بادامی ها نمیرسد و نخواهد رسید و این همان حرفیست که چهل سال پیش، تحصیلکرده های چینی درباره خودشان میزدند ولی امروز بر اساس تستهای IQ جزو باهوشترین مردم دنیا محسوب میشوند.

□آیا ژنها به این سرعت تغییر میکنند؟ آیا اول باید باهوش باشیم تا پیشرفت کنیم یا اول پیشرفت میکنیم و بعد باهوش میشویم؟
MAZ_Volume 8_Issue 13_Pages 43-69.pdf
2.9 MB
🖌مجازي‌سازي الگوي مفهومي آموزش گامي مؤثر در آموزش زبان فارسي به غيرفارسي‌زبانان

@PishghadamToosChannel
ملتی که نابغه ندارد هیچ‌چیز دیگر ندارد!

✍️ شهرام یزدانی

اشاره:

اعلام میانگین ضریب‌هوشیِ۸۴ برای ایرانی‌ها، سبب شگفتی بسیاری از نخبگان ایران شد. عده‌ای با انکار این آمار درصدد اعتراض برآمدند. با اینحال نویسنده، این موضوع را زیر عنوان نظریه «ترقیق هوشی» در سال ۱۳۷۹ در سازمان مدیریت پیش‌بینی کرده بود.

♦️ضریب‌هوشی چیست؟

ضریب هوشی، نسبتی است‌که از تقسیم سن عقلی بر سن تقویمی ضرب در صد به‌دست می‌آید. اگر سن عقلی با سن تقویمی یکسان باشد، ضریب‌هوشی برابر با صد می‌شود. اما در برخی مواقع در بعضی افراد سن عقلی بیشتر می‌شود که این فرد، هوشی بیش از دیگران دارد.
برای بدست آوردن سن عقلی راه‌های زیادی وجود دارد و معمولا کارشناسان از تست‌های خاصی استفاده میکنند که جنبه‌های مختلفی مانند تشخیص الگوها، قدرت حافظه کوتاه‌‌مدت، استفاده فرد از واژه‌ها، سرعت محاسبه فرد، درک روابط یا جبر، اطلاعات عمومی، محاسبات ریاضی، درک فضایی، منطق و املا را ارزیابی میکند.

بدین‌ترتیب دستیابی به میانگین ضریب‌هوشی بالاتر، یکی از ابزارها و بطور هم‌زمان یکی از دستاوردهای مهم توسعه محسوب میشود.

❇️ضریب هوشی ملل

مطالعات فراوانی روی تفاوت میانگین ضریب‌هوشی ملت‌ها در کشورهای گوناگون صورت گرفته‌است. میانگین ضریب‌هوشی آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها حدود ۱۰۰ است. این عدد برای شهروندان ژاپنی، چینی، کره‌ای، هنگ کنگی و تایوانی کمابیش ۱۰۵ و برای ترکیه، کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا بین ۷۸ تا ۹۰ و برای کشورهای آفریقاییِ پایین‌تر از صحرای آفریقا بین ۶۵ تا ۷۵ است.

در این میان ایران با میانگین ضریب‌هوشیِ ۸۴، رتبه ۹۷ را بین ۱۸۵ کشور جهان داراست.

اما هنگامی که با تفاوت میانگین ضریب‌هوشی میان دو کشور یا دو نژاد روبرو میشویم قایل‌شدن به تفاوت ژنتیک، به نوعی به معنای وجود نژادهای متفاوت است.

❇️نقش محیط وتغذیه

جدای از عوامل ژنتیک، عوامل محیطی گوناگونی روی ضریب‌هوشی ملت‌ها تاثیر می‌گذارند: وضعیت تغذیه‌ای بویژه در دوران کودکی، استرس‌ها و تروماهای روانی، فقر عاطفی و ارتباطی وکمیت و کیفیت تحصیلات همگی بر ضریب‌هوشی تاثیر می‌گذارند.

❇️تاثیر فرار مغزها

مهاجرت نخبگانِ دارای ضریب‌هوشی بالا اثری مخرب بر توسعه ملل میگذارد. بدیهی است بار توسعه و پیشرفت جوامع بر دوش نخبگان و دانشمندان هر جامعه است. حال زمانی‌که نخبگان یک جامعه آنرا ترک میکنند نه‌تنها خروج آنها مستقیماً جامعه را متاثر میکند بلکه در دراز‌مدت ذخیره ژنتیکی کشور متبوع‌شان را نیز فقیرتر میکند و در نسل‌های آتی، روند انتقال ضرایب بالای هوشی به «نسل‌های آینده» با اختلال مواجه میشود.

مطالعه تطبیقی: اسکاتلند

مهاجرت نخبگان در مورد کشور اسکاتلند طی بیش از نیم قرن به‌دقت مطالعه شده است. از اوایل قرن بیستم، هر ساله تعداد زیادی از افراد تحصیل‌کرده‌ی اسکاتلندی به انگلستان مهاجرت میکنند. درصد میانگین مهاجرت سالانه تحصیل‌کردگان دانشگاهی از اسکاتلند به انگلستان، ۱۷/۲درصد و میانگین ضریب‌هوشی این مهاجران ۱۰۸/۱ می‌باشد.

این موضوع سبب شده تا میانگین ضریب‌هوشی اسکاتلندی‌ها به طور میانگین در هر نسل یک امتیاز نسبت به نسل پیش کاهش یابد واسکاتلندی‌ها در نیمه‌های سده بیستم، به کم‌هوش‌ترین ملت اروپایی(با میانگین ضریب‌هوشی ۹۷) تبدیل شدند.

موردکاوی: ایران

بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران با ضریب مهاجرت ۱۵درصد، رتبه نخست را در میان ۶۱ کشور توسعه‌نیافته و درحال توسعه دارا است و می‌توان تخمین زد که در سه‌دهه اخیر، دست‌کم سه واحد از میانگین ضریب‌هوشی ایرانی ها تنها به‌سبب مهاجرت کاهش یافته‌است.

جمع‌بندی

مهاجرت نخبگان تنها سبب کاهش میانگین ضریب‌هوشی ملل نمیشود بلکه کشورهای مبداءِ مهاجرت را ازنوابغ تهی می‌سازد!

🔸با نگاهی به فهرست نوابغی چون: لئوناردو داوینچی(با ضریب‌هوشی ۲۲۰) گوته(۲۱۰)، پاسکال(۱۹۵) نیوتن(۱۹۰) لاپلاس(۱۹۰)، ولتر(۱۹۰)، دکارت(۱۸۵) گالیله(۱۸۵)، کانت(۱۷۵)، داروین(۱۶۵)، موزارت(۱۶۵) بیل‌گیتس(۱۶۹)، کوپرنیک(۱۶۰) و اینشتین(۱۶۰) به ‌سادگی درمی‌یابیم که توسعه دانش بشر در طول تاریخ، بیش از هرچیز مرهون تلاش‌های افراد نابغه است.
نوابغ همان کسانی هستند که توان حل پیچیده‌ترین مشکلات یک جامعه را دارند و مسئولیت راهبری علمی و اجرایی کشورها را در وضعیت‌های بحرانی برعهده دارند.

🔸تاثیر نوابغ بر روی توسعه جوامع به‌حدی است که میتوان اصلِ «ملتی که نابغه ندارد، هیچ‌چیز دیگر ندارد» را با عبارت معروفِ «ملتی که قهرمان ندارد، هیچ‌چیز ندارد»، جایگزین کرد.

@PishghadamToosChannel
📌منابعی که می توانید در پژوهش های مربوط به فرسودگی شغلی burnout و طلاق عاطفی آموزشی  emo-educational divorce استفاده کنید:

Kermanshahi, P., & Pishghadam, R. (2022). Teachers’ burnout and their feedback-ability. Iranian Journal of Language Teaching Research, 10(2), 95-114.

Naji Meidani, E., Pishghadam, R., & Shakeebaei, G. (2019). The role of time perspectives in language teachers’ burnout. Current Psychology, 4(10),  5145-5155.

Naji Meidani, E., Pishghadam, R., Ghonsooly , B., & Hosseini Fatemi, A. (2018). Constructing and validating a language teachers’ temporal intelligence scale and examining its relationship with teacher burnout. Innovation in Language Learning and Teaching, 12(4), 1-17.

Pishghadam, R., Adamson, B., Shayesteh, S., & Kan, F. L. F. (2014). Conceptions of assessment and teacher burnout. Assessment in Education: Principles, Policy & Practice, 21(1), 34–51. https://doi.org/10.1080/0969594X.2013.817382

Pishghadam, R., & Sahebjam, S. (2012). Personality and emotional intelligence in teacher burnout.
Spanish Journal of Psychology, 15(1), 227-236.

Pishghdam, R., Ebrahimi, S., Golzar, J., & Miri, M. A. (2022). Introducing emo educational divorce and examining its relationship with teaching burnout, teaching motivation, and teacher success. Current Psychology, https://doi.org/10.1007/s12144-022-04000-2

Sabouri, F., & Pishghadam, R. (2016).  English language teachers’ burnout within the cultural dimensions framework. Asia-Pacific Education Researcher, 25(4), 677-687.



@PishghadamToosChannel
📍از درون دنیای واژگان و زبان و با استفاده از هوش مصنوعی استعداد خود و فرزندانتان را کشف کنید.

@PishghadamToosChannel
Pishghadam Learning Center pinned «📌منابعی که می توانید در پژوهش های مربوط به فرسودگی شغلی burnout و طلاق عاطفی آموزشی  emo-educational divorce استفاده کنید: Kermanshahi, P., & Pishghadam, R. (2022). Teachers’ burnout and their feedback-ability. Iranian Journal of Language Teaching Research…»
📍از کوزه همان برون تراود...

💫اجتماعی شدن آکادمیک
Academic Socialization


همگان می دانیم که برخی رفتارهای بزرگسالی ریشه در کودکی دارند. به عنوان نمونه، برخی از فوبیاها ممکن است ریشه در قصه های لولوی مادربزرگ و " اگر خوب رفتار نکنی تو را به نمکی می دهیم" والدین داشته باشد‌. این نوع از اجتماعی شدن، زبانی بوده و روان آدمی را تحت تاثیر زبان و گفتمان اطراف کودک قرار می دهد.

در محیط های دانشگاهی دانشجویان و استادان تازه کار هريك از دوستان، استادان و همکاران باسابقه خود می آموزند که چگونه باید در محیط دانشگاهی سخن گفت، احترام گذاشت، مباحثه کرد، پژوهش کرد، تدریس کرد و یا حتی مقاله نوشت. این ارتباطات همچون اجتماعی شدن زبانی، آینده حرفه ای افراد را تحت تاثیر خود قرار داده و به نحوی فرهنگ جامعه علمی را در آینده شکل می دهند.

نکته مهم در فرایند اجتماعی شدن، اجتماع و محیط علمی سالم است که تولید اجتماع علمی سالم می نماید و برعکس، اجتماع علمی ناسالم افراد ناسالم را به جامعه آینده تحویل خواهد داد. از این رو، هر بخش نامه ای، هر گفتمانی، هر رفتاری در محیط دانشگاهی پیامدهای خاص خود را خواهد داشت و بی تردید روان جامعه علمی را شکل خواهد داد‌.

ناگفته پیداست نمی توان انتظار داشت دانشجویان و استادان جوان رفتارهای اخلاق مدارانه و دانشگاهی نشان دهند، در حالی که محیط دانشگاهی با حسادت، رقابت هاي غیراخلاقی، تخریب، تحقیر، بی تفاوتی و ناامیدی همراه باشد. اگر در زندان گفتمانی و رفتاری به دور از ارزش هاي آکادمیک گرفتار شویم، نسل هاي بعدی نیز این دومینو را به شکل شدیدتر و بدتری ادامه خواهند داد.

باید مراقب باشیم اجتماع علمی تحت تاثیر عوامل محیطی، دچار بی تفاوتی، انزوا، فرار، انحراف و حاشیه نشود و گفتمان و رفتار اخلاق مدارانه خود را از دست ندهد و تلاش کنیم تا نسل قدیم برای نسل جدید زبان و کردار الگو و مناسب فراهم کند تا "روان" جامعه علمی سالم مانده و دچار فوبیاهای گوناگون جانکاه از جمله "فوبياي همكاري" و "فوبياي همراهي" نشود.

رضا پیش قدم
ارديبهشت ماه ١٤٠٢

@PishghadamToosChannel
🔰 واقعیت جالب : حافظه مغز انسان حدود ۲.۵ پتابایت (۲.۵ میلیون گیگابایت) است که برای نگهداری سه میلیون ساعت برنامه تلویزیونی (فیلم و سریال) کافی است.

این برای ۴۰۰ سال کافیست...

🆔 @datisnetwork
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📍You don't need college to learn stuff...Colleges are basically for fun...

@PishghadamToosChannel
کلاس نهمی ها


@PishghadamToosChannel
LTS438641685046600.pdf
739.9 KB
📍بر اساس تجربۀ شخصی و حرفه‌ای دریافته‌ام که علاقه به یادگیری و حتی گرفتن مدرک نزد ایرانیان به هر دلیلی در حال کاهش بوده و کلاس درس دیگر جذابیت چندانی برای شاگردان نداشته و شعله یادگیری را در آنها روشن نمی‌کند. این تجربه شامل معلمان و استادان نیز می‌شود و به نظر فرسودگی شغلی و طلاق عاطفی آموزشی دامن آنها را بیشتر از دیروز گرفته است.

این روزها با خود می‌اندیشم چگونه در فضای آموزشی، استاد و شاگرد کم‌انگیزه و بی‌انگیزه را می‌توان انگیزه‌مند کرد؟ هر چه بیشتر می‌اندیشم کمتر به پاسخ مناسبی می‌رسم. نمی‌دانم آیا به سهولت می‌توان این مهم را محقق کرد؟ به راستی تردید دارم بدون اندک انگیزۀ درونی و بیرونی بتوان موتور محرک افراد را روشن کرد!

در این مقالۀ دوزبانه تلاش نمودیم با تشریح شرایط کنونی و نیازهای آینده، خوراک فکری برای دغدغه‌مندان و کنشگران عرصۀ آموزش فراهم کنیم.

@PishghadamToosChannel
2025/07/13 18:24:42
Back to Top
HTML Embed Code: