Telegram Web Link
Forwarded from پازشهر
اول اردیبهشت ماه جلالی
بلبل گوینده بر منابر قضبان
بر گل سرخ از نم اوفتاده لآلی
همچو عرق بر عذار شاهد غضبان


#شعر_محیط_زیست
#سعدی
#بهار

@Pazshahr◀️
Field guide to the bird of iran by Farid Mobaser.pdf
132.1 MB
🔸آقای مهندس فرید مبصر، مؤلف کتاب «راهنمای میدانی پرندگان ایران»، با هدف کمک به جامعه پرنده‌نگری کشور فایل این اثر گرانقدر را تا زمانی که کتاب به شکل فیزیکی تجدید چاپ شود، به صورت الکترونیک و رایگان در اختیار عموم قرار داده‌اند. امیدواریم دوستان پرنده‌نگر و علاقمند به طبیعت پس از چاپ مجدد این کتاب در آینده، با خرید آن به حمایت از این اقدام ارزشمند بپردازند.

@IranianBirdingClub
وقتی درخت هست...
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تحقیقات هیأت بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد، نشان می‌دهد #زنان به دلیل وجود نابرابری در عرصه‌های مختلف، بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از #تغییرات_اقلیمی هستند و این آسیب‌ها باعث تشدید نابرابری می‌شود.

@Pazshahr◀️
https://www.tg-me.com/WomenDemands
حرمت حیات

«هر مذهب یا فلسفه‌ای که بر پایهْ حرمت حیات بنا نشده باشد مذهب یا فلسفه‌ای راستین نیست.»
(حرمت حیات، گزیده‌ای از سخنان آلبرت شوایتزر، ترجمه شهرام نقش‌ تبریزی، ص۳۸، نشر شور)

«آدمی چگونه می‌تواند، جز بر اساس اصل «حرمت حیات» با زندگی خود و زندگی هر موجود دیگری که پیرامون اوست مواجه شود؟»(همان، ص۴۳)

«این واقعیت که در طبیعت، یکی از مخلوقات می‌تواند موجب رنج مخلوقی دیگر شود و حتی، به فرمان غریزه، به بی‌رحمانه‌ترین شکل ممکن با او رفتار کند، رازی تلخ و خشن است که سنگینی‌اش را تا زنده هستیم بر روح و جان خود حس خواهیم کرد.»(همان، ص۳۹)

«جز با دلی آکنده از احترام نمی‌توانم با زندگی مواجه شوم. نمی‌توانم با هر آن چیزی که زندگی‌ نام دارد همدلی نکنم. و اینْ سرآغاز و زیربنای اخلاق است.»(همان، ص۳۷)

هنوز به مدرسه نمی‌رفتم که این پرسش ذهنم را انباشته بود که چرا نیایش‌ها و دعاهای شبانه‌ام فقط باید در حق انسان‌ها باشد. هنگام خواب، بعد از اینکه مادرم به همراه من دعا می‌خواند و مرا می‌بوسید و شب‌به‌خیر می‌گفت، من در دل دعایی را زمزمه می‌کردم که خود سروده بودم و در حق همهٔ موجودات زنده بود: «ای‌ پدر آسمانی، هر چیزی را که نَفَس دارد حفظ و متبرک کن، آنها را از شرّ بدی‌ها حفظ کن، و بگذار آرام بخوابند.»(همان، ص۴۰)

@sedigh_63
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نور سوی نور دَوَد.
اگر خواهی که در زیر خاک نروی‌، در نور گریز که نور زیر خاک نرود...

مجالس سبعه/مولانا
موزیک:Interstellar/ Hans Zimmer
ویدیو: john derting
«متن شب»
@sahandiranmehr
اگر برای درختان
بنویسم
چه کسی سخن مرا
به آنها خواهد گفت
پس بهتر است
که مثل درختان
سکوت کنم
و لباس سبز بپوشم
وقت آن رسیده
که رقصیدن شاخه‌ها را
بنگرم در سکوت
و پرواز برگ‌ها را تماشا کنم

(بیژن جلالی)

.
🔸روان باش که پرندگان چنین‌اند و گیاهان چنین‌اند. چون به درخت رسیدی به تماشا بمان. تماشا تو را به آسمان خواهد برد. در زمانه ما نگاه کردن نیاموخته‌اند و درخت جز آرایش خانه نیست و هیچ کس گلهای حیاط همسایه را باور ندارد. پیوندها گسسته. کسی در مهتاب راه نمی‌رود و از پرواز کلاغی هشیار نمی‌شود و خدا را کنار نرده ایوان نمی‌بیند و ابدیت را در جام آب خوری نمی‌یابد.

🔸در چشم‌ها شاخه نیست. در رگ‌ها آسمان نیست. در این زمانه درخت‌ها از مردمان خرم‌ترند. کوه ها از آرزوها بلند ترند. نی‌ها از اندیشه‌ها راست ترند. برف‌ها از دلها سپیدترند.

🔸خرده مگیر. روزی خواهد رسید که من بروم خانه همسایه را آب پاشی کنم و تو به کاج همسایه سلام کنی و سارها بر خوان ما بنشینند و مردمان مهربان تر از درخت شوند. اینک رنجه مشو اگر در مغازه ها پای گل ها بهای آن را می‌نویسند و خروس را پیش از سپیده دم سر می‌برند و اسب را به گاری می‌بندند... خوراک مانده را به گدا می بخشند. چنین نخواهد ماند.

بر بلندای خود بالا رو و سپیده دم خود را چشم براه باش. جهان را نوازش کن. دریچه را بگشا. پیچک راببین. بر روشنی بپیچ.

✔️از نامه‌های سهراب سپهری
۶فروردین۴۲
#متن_شب
@sahandiranmehr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در این ویدئو، ادعا می‌شود که #زنبور نگون‌بخت سعی دارد سر جدا شده خودش را مجددا سر جایش قرار بدهد. تفسیر عملکرد مستقل گره‌های عصبی واقع در قفس سینه و شکم هم نادرست نیست. بنابراین ظاهرا #حشره سر جایش ایستاده و بخش‌های حیاتی بدنش به خوبی کار می‌کند...

Video: Uknown source, Viral
File: Size:
2.54 MB
Duration: 34 sec

#شگفتی
#جانوران
#حشرات
@Pazshahr◀️
@MCITA_UOZ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"روز ملی دماوند گرامی باد"

نمای پیوست با دو سال تلاش آقای عماد نعمت‌اللهی از #دماوند و کهکشان راه شیری، از پس گذار توده‌های ابر گرفته شده است.

#روزشمار_طبیعت
#روز_ملی_دماوند

@Pazshahr◀️
«دوست داشتم دست آن رشته‌علفی را بفشارم که یک روز تابستانی در سال ۱۹۷۶ زندگی‌ام را نجات داد. بین دو سنگفرش در آلمان غربی چشم به جهان گشوده بود. نیت‌اش روشن بود، اقتدارش شکست‌ناپذیر.»

▪️(شب دل، کریستیان بوبن، ترجمه سمیه سزاوار شریعتی و مژده ابراهیم نتاج، نشر خزه، ص۱۰۵)

.
Forwarded from نذرطبیعت
پس از درخواست های مکرر حامیان طبیعت برای اقدام فوری در ایمن سازی جاده مرگ یوزپلنگ ( جاده میامی-عباس آباد در حاشیه پارک ملی توران ) که منجر به تلفات و‌ تهدید گونۀ درخطر انقراض یوزپلنگ ایرانی شده است و با توجه به اینکه دستگاههای متولی بویژه راهداری اقدامی عاجل در این خصوص انجام نمی‌دهند تیمی متخصص متشکل از افراد و سازمانهای مردم نهاد برای پیگیری و اجرای پروژه ایمن سازی تشکیل شده و با ارائه راهکارهای ایمن سازی این جادۀ پرخطر در نظر دارد با حمایت مالی مردم شریف و دغدغه مند ایران در این زمینه اقدام فوری بعمل آورد.
لذا از همه شما حامیان طبیعت خواهشمندیم همچون گذشته که نذرطبیعت را در برنامه‌های حفاظت از حیات وحش یاری کرده اید این بار نیز با نشر این فراخوان و‌ دعوت از دوستداران محیط زیست کمک کنید در کمترین زمان هزینۀ ایمن سازی جاده با اولویت فنس کشی را به دست آوریم.
راه‌های حمایت مالی شما عزیزان؛
1️⃣پرداخت آنلاین از طریق سایت نذرطبیعت
www.nazretabiat.ir/campaign/122
2️⃣واریز به کارت
5041727010029716
بنام موسسه نذرطبیعت وطن ما
3️⃣ انتقال حواله پایا یا ساتنا به شناسه شبای:
IR720700001000226450907001


#نذرطبیعت
​​نتیجه‌ تحقیق تازه‌ای که در نشریه‌ مهم JAMA منتشر شد، نشان می‌دهد که گرمایش زمین بر گسترش خشونت خانگی تاثیر دارد.

این تحقیق در سه کشور هند، پاکستان و نپال صورت گرفته که هر سه کشور بعضی از شدیدترین سویه‌های #گرمایش_زمین و مصائب طبیعی ناشی از آن را تجربه می‌کنند. گروه تحقیق بیش از ۱۹۴ هزار زن و دختر ۱۵ تا ۴۹ ساله را در فاصله‌ سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ میلادی دنبال و بررسی کرده است.

نتایج تحقیق نشان می‌دهد هند که در میان این سه کشور شدیدترین وضعیت گرمایش زمین و تغییرات ناشی از آن را تجربه می‌کند، با بیشترین میزان افزایش خشونت خانگی علیه زنان و دختران نیز مواجه است.

میشل بل، استاد بهداشت محیط زیست در دانشگاه ییل که یکی از نویسندگان این مقاله است، می‌گوید گرمایش هوا و تغییرات آب‌وهوایی بر مسائل ریز و درشت بسیاری در زندگی تاثیر گذاشته و در نتیجه خشونت علیه زنان را افزایش می‌دهد. برای مثال افزایش دمای هوا، محصول #کشاورزی را از بین می‌برد، #اقتصاد را با #بحران بیشتر مواجه می‌سازد، به زیرساخت‌های شهری آسیب می‌زند، شرایط کار را مشقت‌بار کرده و بیکاری را افزایش می‌دهد، امکان بیرون رفتن از خانه را سخت‌تر می‌کند و خانواده‌ را مجبور می‌کند ساعات بیشتری را زیر یک سقف بگذرانند.
تمام این موارد میزان استرس، فشار عصبی و خشم اعضای خانواده را افزایش داده و تنش و برخوردهای تندی را موجب می‌شود.

تحقیق همچنین نشان داد اگرچه گرمایش زمین، خشونت را در تمام گروه‌های اقتصادی جامعه افزایش می‌دهد، اما بیشترین افزایش خشونت در میان اقشار کم‌درآمد جامعه و همچنین جوامع روستایی مشاهده شد. سونیتی گارجی، فعال محیط زیست در هند، می‌گوید افزایش دما در هند، فشار اقتصادی سنگینی را به خانواده‌های بسیاری تحمیل کرده است. آن مردانی که می‌توانستند به شهر و ایالت دیگری برای کار بروند، حالا بی‌کار و خانه‌نشین‌اند و خشم و استیصال و فشار روانی را بر سر زنان‌ و دختران #خانواده خالی می‌کنند.

پیش‌تر، تحقیق دیگری از دانشگاه مادرید نشان داد وقتی موجی از هوای گرم در جغرافیایی رخ می‌دهد، زن‌کشی چهل‌درصد افزایش پیدا می‌کند. تحقیق دیگری در کنیا نشان داد که در گرم‌ترین نقاط این کشور، آمار گزارش خشونت خانگی علیه زنان شصت‌درصد بیش از سایر نقاط کشور است.

گرمای شدید هوا میزان استرس را افزایش می‌دهد، بیماری‌های روان پیش‌زمینه‌ای را شدیدتر می‌کند، طاقت و تحمل آدم‌ها و آستانه‌ تحریک را پایین می‌آورد و میزان ترشح آدرنالین را افزایش می‌دهد، در نتیجه احتمال برخوردهای تند و خشونت‌آمیز بیشتر می‌شود. گرمای شدید هوا، اضطراب مزمن و همین‌طور اختلال اضطراب پس از سانحه را شدت می‌بخشد. گرمایش آب‌وهوا، اثرات جدی و مهلکی بر وضعیت بهداشت عمومی و وضعیت روان افراد جامعه دارد و بیشتر قربانیان خشونت‌های ناشی از این وضعیت، مثل همیشه زنان‌اند.

برگرفته از کانال "فرناز سیفی" با اندکی تلخیص.

#تغییرات_اقلیمی


@Pazshahr◀️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اینک انسان

نمایی از حضور زنان در تلاش برای مهار #آتش‌سوزی‌ جنگل‌های #مریوان.

#زاگرس
#جنگل
#بلوط


@Pazshahr◀️
@KALHORKAYHAN
پژوهشگران: نی‌های کاغذی حاوی مواد سمی بالقوه برای انسان و محیط‌زیست هستند.

پژوهشگران بلژیکی با آزمایش ۳۹ برند نِی، ویژه نوشیدنی‌ها، به بررسی وجود مواد گروه پلی و پرفلوئورو آلکیل (PFAS) پرداختند و متوجه شدند که این مواد در اکثر نی‌های ساخته‌شده از #کاغذ و بامبو وجود دارند. درواقع نی‌های کاغذی «دوستدار محیط‌زیست» حاوی مواد سمی بالقوه و ماندگار هستند.

مواد پلی و پرفلوئورو آلکیل بسیار آرام تجزیه می‌شوند و می‌توانند هزاران سال در محیط‌زیست باقی بمانند. این مواد با مشکلات سلامتی متعددی هم ارتباط دارند؛ از جمله باعث واکنش پایین به واکسن‌ها، وزن تولد کمتر، بیماری‌های تیروئید، سطح کلسترول بالا، آسیب کبد، سرطان کلیه و بیضه می‌شوند.

به گفته محققان احتمالاً PFASها برای ضدآب‌ کردن نی‌های کاغذی به آن‌ها اضافه می‌شوند.

#پسماند
#مدیریت_پسماند

@Pazshahr◀️
@iran_biologists
Forwarded from محمد درویش
🟢 چرا مشکل اصفهان با انتقال آب، بیشتر خواهد شد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ اصفهان هم‌اکنون یکی از آلوده‌ترین شهرهای ایران و جهان است. همین هفته گذشته شاخص آلودگی از مرز سیصد و چهل و پنج - بیش از سه برابر حد مجاز - هم عبور کرد. دلیل این آلودگی انباشت و تراکم بی‌سابقه واحدهای صنعتی آلاینده و آب‌بر در سطح این استان، به ویژه در حوضه آبخیز زاینده‌رود است. تامل‌برانگیزتر آنکه وقتی به اهداف و برنامه‌های آینده اغلب این ابر واحدهای صنعتی می‌نگریم، جملگی در پی گسترش فعالیت خود و افزایش سطح موثر برای واحدهای جدید و ایجاد شاخه‌های تازه‌تاسیس بیشتر هستند و تنها دلیلی که شتاب رشد آنها کند است، محدودیت منابع است! به عبارت ساده‌تر، چنانچه آب از دریای عمان، سد خرسان، بهشت‌آباد، خلیج فارس و یا تصفیه فاضلاب‌های شهری در اختیارشان قرار گیرد، به سرعت به سمت توسعه و گسترش کسب و کار ویرانگرشان اقدام می‌کنند. بنابراین، نباید اجازه دهیم هزاران میلیارد تومان خرج آوردنِ آبی شود که سبب تشنگی، آلودگی و فروپاشی شتابان‌تر دیار زنده‌رود را فراهم می‌آورد.

2️⃣ حقیقت تلخ آن است که نظام تدبیر در کشور از بلوغ لازم برای درک شرایط ادافیکی و زیست‌اقلیمی فلات ایران برخوردار نیست و تاسف‌آورتر آنکه علاقه‌ای به شنیدن و اصلح خود هم ندارد و پیوسته منتقدین را طرد یا فراری می‌دهد. بنابراین همانگونه که دادن چاقویی تیز به یک کودک پنج‌ساله نه‌تنها برایش ارزشی ندارد، بلکه ممکن است سبب جراحت خود یا دیگران را هم فراهم کند، به چنین تفکری که اصفهان، یزد و بخش‌هایی از کرمان، سمنان، البرز، تهران، خراسان، اصفهان، بوشهر، فارس، مرکزی، خوزستان، آذربایجان شرقی، گلستان و همدان را نابود کرده، نباید چاقو یا شمش طلا پیشکش کرد.

3️⃣ نگاه کنید که نتیجه اجرای طرح‌های انتقال آب، چگونه به افزایش مهاجرت از استان‌های زاگرس‌نشین که با شدیدترین نرخ بیکاری روبرو هستند به اصفهان و یزد همراه شده و حتی نسبت جنسیتی را به شدت تغییر داده، به نحوی که هم‌اکنون در یزد به استناد پژوهش‌های اردشیر گراوند و همکارانش، در ازای هر یکصد زن، ۱۱۰ مرد وجود دارد در حالیکه حالت طبیعی آن وجود ۱۰۳ مرد برای هر ۱۰۰ زن است. رخدادی که به بی‌بندوباری اجتماعی و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی در یکی از امن‌ترین و آرام‌ترین استان‌های ایران - یزد - منجر شده است.

4️⃣ این گفتگو را ورق زده و در اسلایدها بخوانید و به اشتراک نهید. راه سعادت ایران در تغییر چیدمان توسعه و معرفی اقتصادی است که آب‌محور نباشد. آب یک کالای زیستی است و برای بسترسازی تداوم حیات در این سرزمین ضروری است، او را چون یک کالای اقتصادی به حراج ننهاده و خون‌فروشی نکنید. مواظب رگ‌های حیات ایران‌بانو باشیم. همین و تمام.

#نه_به_انتقال_آب
#محمد_درویش

https://www.entekhab.ir/fa/news/740747
Forwarded from  حقوق شهری
♻️
پیش از خرید، خوب فکر کنید.
رفتار فردی ما بر محیط زیست اثر می‌گذارد.‌
2024/09/28 23:36:42
Back to Top
HTML Embed Code: