Telegram Web Link
Audio
شبه علم و طب سنتی
دکتر رضا ملک زاده
استاد ممتاز بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران،
معاون سابق تحقيقات و فناورى وزارت بهداشت


@neuropsychologygroup
جلسه لایو اینستاگرام درباره
ارزیابی فرایندی کارکردهای شناختی
چهارشنبه، بیست و سوم شهریور، ساعت ده شب
از صفحات زیر:
https://www.instagram.com/heshmatghawami/

https://www.instagram.com/s_nazariacademy

@neuropsychologygroup
پذیرش مقاله جدید شاخه نوروسایکولوژی مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا با عنوان
"Ecological Validity of Executive Function Tests in Predicting Driving Performance"
در داوری نشریه بورد حرفه ای نوروسایکولوژی آمریکا

این مقاله اولین گزارش از پروژه ای است که برای اولین بار در ایران به یکی از مهم ترین موضوعات امروزی نوروسایکولوژی بالینی در دنیا می پردازد.

تبریک به استاد قوامی، مسئول شاخه نوروسایکولوژی مرکز تحقیقات تروما (نویسنده اول مقاله) و دیگر همکاران این پروژه🌷

@neuropsychologygroup
🏅برنده نوبل فیزیولوژی/پزشکی امسال

جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی سال ۲۰۲۲ به «سوانت پابو» زیست شناس سوئدی و متخصص ژنتیک تکاملی برای اکتشافاتش در ارتباط با «ژنوم‌های هومینین‌های (انسان‌تباران) منقرض شده و تکامل انسان» تعلق گرفت.

سوانت پابو ۶۷ ساله پسر یکی از برندگان قبلی نوبل پزشکی است و از سال ۱۹۹۷ میلادی مدیر دپارتمان ژنتیک مؤسسه انسان‌شناسی تکاملی ماکس پلانک آلمان بوده ‌است.

@neuropsychologygroup
🔹 "وقتي ديوار قبح خشونت فرو می ريزد"
بخش هایی از صحبت های دبیر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مصاحبه با روزنامه اعتماد در مورد تبعات خشونت جاری در اعتراضات اخير - قسمت اول

دکتر امیر شعبانی، دبیر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، فجایعی مثل شلیک به هواپیمای اوکراینی، فرو ريختن برج متروپل آبادان، و مرگ مهسا امینی را تروماهایی جمعی می داند که پيش‌فرض‌های جامعه برای "يك زندگی معمول، مولد، متعامل و رضايت‌بخش" ("به عنوان مثال، فرض اوليه اين است كه «ساختمان محل زندگی مان قابل اطمينان است»، «اغلب می توان به ديگران اعتماد كرد»، «قوانين به خصوص توسط مسوولان اجرا می شوند» و «در صورت برنامه‌ريزی منطقی می توان در زندگی پيشرفت كرد.»") را درگرگون می کنند و باعث جايگزينی پيش‌فرض‌های جديد و ملاك عمل قرار گرفتن آن ها در ادامه زندگی و در نتیجه درماندگی (helplessness) درازمدت و بی تفاوتی افراد می شوند: "پیش‌فرض‌هایی چون «به استحكام هیچ ساختمانی نمی‌توان مطمئن بود»، «به كسی نمی‌شود اعتماد كرد»، «قوانین برای اجرا شدن وضع نشده‌اند» و «آینده را نمی‌توان با برنامه‌ریزی منطقی ساخت»".
با این حال، ایشان وجود اعتراض به شرایط موجود و همدلی بین اعضای جامعه را به عنوان تلاش هایی در راستای رشد و بازسازی پس از تروما می داند: "افراد و جوامع در پی هر تروما در مسیر بازسازی خود تلاش می‌كنند و با این تلاش حتی شاید پس از تجربه تروما به رشدی نایل شوند كه بدون این تجربه، به زودی و سادگی ممكن نبود. هر چند در ابتدای بروز تروما پیش‌فرض‌ها تغییر می‌كنند، این تغییر ممكن است به تدریج به مسیری كارآمد منتقل شود. مثلا مردم دریابند كه با وجود همه دشواری ها باید در هر سوگ فردی و اجتماعی همدلانه در كنار هم باشند و فعالانه به حمایت از یكدیگر بپردازند؛ یا بیاموزند كه برای اصلاح امور، بی تفاوت ماندن و انفعال روشی بی حاصل است. به این معنا این قابلیت وجود دارد كه مردم به «رشد پس از تروما» دست یابند؛ مشروط بر آنكه زمینه آن فراهم باشد و نشانه‌های رشد به درستی شناسایی و تقویت شود. وجود اعتراض در یك جامعه آسیب‌دیده را می‌توان نشانی از زنده بودن و امید آن دانست كه اگر چنین نباشد، تفردگرایی و درماندگی و بی‌اعتمادی و نافرمانی و انفعال جامعه، جایی برای توسعه و پیشرفت و حكمرانی موثر باقی نخواهد گذاشت."
دکتر شعبانی در ادامه در مورد وضعیت سلامت روانی-اجتماعی در جامعه ایرانی می گوید: "اكنون در شرایط ویژه‌ای صحبت می‌كنیم كه مردم دشواری‌های اقتصادی كمرشكنی را تحمل می‌كنند، مكررا اخبار فسادهای اقتصادی را می‌شنوند، طعم دوران سخت همه‌گیری كرونا و انزوای آن را چشیده‌اند و تروماهای مكرری را پشت سر گذاشته‌اند؛ شرایطی كه در آن شاخص‌های سلامت روان مردم نه ‌تنها نامناسب كه مهم‌تر از آن، رو به نزول است. در واقع پیش از رویدادهای فاجعه‌بار اخیر هم وضعیت سلامت روانی-اجتماعی ما ناگوار و سطح آن در روندی كاهشی بوده است. به بیان دیگر، جامعه از قبل ظرفیت تاب‌آوری خود را از دست داده بود و تحمل ترومایی دیگر را نداشت. رسیدن به این شرایط به‌كرات از طرف مجامع علمی و كارشناسان كشور پیش‌بینی شده و در این مورد هشدار داده شده بود. ... در حوزه سلامت روانی-اجتماعی متاسفانه در این روزها به جای اعلام رویكردی علمی و حرفه‌ای، راه‌حل‌هایی كاملا نادرست و زیان‌بار از زبان برخی دست‌اندركاران، رسانه‌ای شده كه مایه نگرانی انجمن‌های علمی است و باید آن را «سوءاستفاده از روانپزشكی» نامید. اینكه روانپزشكان و روانشناسان را به عنوان افرادی برای ارجاع دانش‌آموزان و دانشجویان در جهت كنترل و مهار رفتار اعتراضی آنها معرفی كنیم یا به‌كار بگیریم، رویكردی غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای است و باعث خدشه‌دار شدن جایگاه حرفه‌ای و آبروی علمی رشته‌های روانپزشكی و روانشناسی كشورمان در نگاه جهانیان می‌شود."

@NeuropsychologyGroup
🔹 "وقتي ديوار قبح خشونت فرو می ريزد"
بخش هایی از صحبت های دبیر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مصاحبه با روزنامه اعتماد در مورد تبعات خشونت جاری در اعتراضات اخير - قسمت دوم

ایشان در بخشی از صحبتهایش در رابطه با تبعات خشونت كلامی و عملی جاری در خیابان‌های كشور بین معترضان و نیروی متولی برقراری امنیت می گوید: "... گسترش خشونت تبعاتی اجتماعی دارد. در این وضعیت قبح خشونت از میان می‌رود و بسیاری از افراد خود را مجاز به استفاده از آن می‌بینند. به عبارتی برای اعمال خشونت فرهنگ‌سازی می‌شود و نگرش جدیدی در میان مردم رواج می‌یابد. این قبح‌زدایی می‌تواند به قانون‌گریزی هم تسری یابد و قانون‌شكنی در جامعه دیگر امری مذموم تلقی نشود. این اثر، به خصوص برای كودكان و نوجوانانِ شاهدِ خشونت برجسته‌تر است و باید دانست شناختار‌های ناكارآمد و فرهنگ جاافتاده مبتنی بر خشونت ناشی از این تجارب، همیشه قابل اصلاح نخواهد بود. خسارت خدشه در جایگاه قابل اتكای ماموران قانون نزد كودكانِ شاهدِ این صحنه‌ها نیز یكی دیگر از تبعات زیان‌بار آن است. باید تاكید شود كه كودكان در كل بسیار حساس به استرس و مستعد ابتلا به اختلال روانپزشكی پس از تروما هستند. در سال 1385 پژوهشی در ایران روی كودكان دبستانی شاهد صحنه اعدام در ملاءعام انجام شد كه نشان داد سه ماه پس از واقعه حدود نیمی از آنها علایمی از PTSD دارند و 12درصدشان مبتلا به PTSD كامل هستند. لازم است به موضوع سوگ هم اشاره كنم. سوگ‌های حل‌نشده ترومای همه‌گیری كرونا با انزوای ناگزیر مردم سوگوار و محرومیت‌شان از عزاداری مرسوم، به دامنه‌دار شدن افسردگی آنها انجامید. در ادامه، سوگ‌های فردی و جمعی رویدادهای اخیر می‌توانند با تروماها و سوگ‌های گذشته هم‌افزایی پیدا كنند. متاسفانه با بروز هر استرس عمده یا ترومای جدید در فرد، ممكن است خاطرات آسیب‌زای موارد پیشین به شكلی زنده شود كه انگار دوباره اتفاق افتاده است و با وجودی كه فرد قبلا با آن تطابق پیدا كرده بود، این تطابق زایل شود و اختلالی تمام عیار دوباره بروز كند."

@NeuropsychologyGroup
Audio
🌠ارزیابی کارکردهای عالی مغز🌠
مقدمه ای بر دوره های مهارتی ارزیابی جامع کارکردهای عالی شناختی
🎙ارائه دهنده: حشمت الله قوامی
مدت ارائه: 11:57 دقیقه
حجم: 1.6MB
🔷 اطلاعات بیشتر👇👇👇
@NeuropsychologyGroup
♦️آخرین مهلت ثبت نام
در یازدهمین دوره مهارتی ارزیابی جامع کارکردهای عالی شناختی مغز، تهران، پاییز ۱۴۰۱

🔴 برگزاری با تعداد پایین و در گروه های دو نفره
🗓 زمان برگزاری: روزهای جمعه، ۲۰ آبان تا ۱۱ آذر ۱۴۰۱

📞 تماس جهت اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
09037079444
(مسئول ثبت نام: خانم همایی)
◀️ اکانت تماس تلگرام:
@ND_STSRC

🌏 لینک صفحه کارگاه در سایت نوروپسی

🔷 برنامه مفصل دوره یازدهم👇👇👇
@NeuropsychologyGroup
Forwarded from NeuroPsychology
ND-STSRC, Ghawami-11th EF practical course.pdf
372.7 KB
🔷 برنامه مفصل یازدهمین دوره مهارتی "ارزیابی جامع کارکردهای عالی شناختی مغز" - تهران، پاییز ۱۴۰۱
- اطلاعات بیشتر👇👇👇
@NeuropsychologyGroup
انتشار مقالات پروژه اخیر ما در مورد روایی بوم شناختی تست های کارکرد عالی مغز

به تازگی دو مقاله استخراجی از پروژه تحقیقاتی شاخه نوروسایکولوژی مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران تحت عنوان "روایی بوم شناختی تست های کارکرد اجرایی در پیش بینی عملکرد رانندگی" (قوامی و همکاران، 2022) در نشریه متعلق به بورد حرفه ای نوروسایکولوژی آمریکا منتشر شده است.

🔷 اهمیت روایی بوم شناختی در نوروسایکولوژی بالینی:
می دانیم که امروزه برنامه های ارزیابی و درمانی در اکثر رشته های بالینی بر حل مشکلات بیماران و مراجعان در کارکردهای زندگی واقعی شان متمرکز هستند. روایی بوم شناختی (اکولوژیکال) به این سوال می پردازد که روشهای ارزیابی و درمانی تا چه اندازه مرتبط با عملکرد و مشکلات بیماران در زندگی واقعی آنها هستند. بنابراین، روایی بوم شناختی امروزه یکی از مهمترین معیارها در طراحی و گزینش روشهای ارزیابی و درمانی در نوروسایکولوژی بالینی دنیا هست. این طرح اولین پروژه ای است که در ایران به این موضوع استراتژیک و مهم می پردازد. همچنین، با مرتفع کردن محدودیت های اساسی مطالعات مرتبط قبلی در دنیا، مقالات استخراجی از این طرح اطلاعات ارزشمندی برای محققان و متخصصان نوروسایکولوژی بالینی در دنیا فراهم می کنند. با توجه به ماهیت بین رشته ای و شمول ارزیابی های متعدد از سنجش های روانشناختی و نوروسایکولوژیک تا ارزیابی های رانندگی در محیط های واقعیت مجازی و دنیای واقعی، اجرای چنین پروژه ای در ایران با مشکلات و سختی های فراوانی روبرو بود که با بهره گیری از تجربیات پروژه های گذشته و همت همکاران به سرانجام رسید.

@NeuropsychologyGroup
🔰 بیانیه انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران در مورد کاربرد نقشه مغزی (QEEG) به عنوان ابزار تشخیصی در اختلالات روانپزشکی

اخیراً در مراکز درمانی متعددی تکنولوژی تهیه نقشه مغزی برای تشخیص گذاری اختلالات روانپزشکی کودک و نوجوان به ویژه اختلال بیش فعالی و کم توجهی استفاده می شود. با توجه به هزینه زیادی که استفاده از این روش به خانواده ها تحمیل می کند و ابهاماتی که در مورد اعتبار آن وجود دارد، هیئت مدیره انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران بر آن شد تا شواهد علمی موجود را در ارتباط با این روش بررسی کند و نتیجه را در اختیار جامعه علمی و عموم هموطنان قرار دهد. بر این اساس، کارگروه علمی پژوهشی انجمن، مطالعات موجود را جمع آوری و مرور کرد و نتیجه در قالب یک مقاله مروری کوتاه در سامانه آموزشی انجمن در دسترس قرار گرفت.
(https://edu.iacap.ir)
بررسی نشان داد که هر چند در مطالعات اولیه شواهدی به نفع اعتبار روش تهیه نقشه مغزی (QEEG) به دست آمده ولی این یافته ها در مطالعات بعدی تکرار نشد. در مطالعات جدیدتر، اعتبار (حساسیت و ویژگی [اختصاصی بودن]) این روش، پایین گزارش شد و دلایلی نیز در ارتباط با اختلاف موجود در شواهد گذشته و فعلی (از جمله ضعف روش شناسی مطالعات پیشین) مطرح شد. اعتبار پایین و تناقض در شواهد موجود، استفاده از این ابزار را برای تشخیص بالینی تایید نمی کند و کاربرد آن را به شرایط تحقیقاتی محدود می کند.
برخی درمانگران برای استفاده از این روش به تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استناد می کنند. در این مورد باید یادآور شد که تاییدیه FDA برای یک مورد خاص و در شرایط ویژه، قابل استناد به کاربرد بالینی یک روش یا ابزار در کلینیک ها و مراکز درمانی نیست و در این زمینه پیروی از راهنماهای بالینی معتبر اولویت دارد. در حال حاضر هیچ یک از دانشگاه ها یا مراکز علمی معتبر این روش را در راهنماهای بالینی خود توصیه نمی‌کنند.
با توجه به این مستندات، انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران تهیه نقشه مغزی را به عنوان ابزار تشخیص اختلالات روانپزشکی، در کلینیک ها، مطب ها، مراکز روانشناسی و توانبخشی معتبر و مناسب نمی داند و استفاده از آن را توصیه نمی کند. لازم به یادآوری است بر اساس شواهد موجود، مصاحبه و معاینه بالینی روانپزشکی که بر پایه جمع آوری اطلاعات تشخیصی از کودک، والد و سایر منابع انجام می شود همچنان معتبرترین روش تشخیصی است.

هیئت مدیره انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران
01 بهمن ۱۴۰۱
کاربرد-QEEG-نقشه-مغز.pdf
469.2 KB
مرور انجمن روان‌پزشکى کودک و نوجوان ایران بر مطالعات موجود در مورد کاربرد QEEG (نقشه مغز) در تشخیص اختلالات روانپزشکی کودک و نوجوان

جمع بندی شواهد:
"این شواهد نشان می دهند که در حال حاضر نمی توان نقشه مغز یا QEEG را روش معتبری برای تشخیص اختلال بیش فعالی ـ کم توجهی و یا سایر اختلالات روانپزشکی کودک و نوجوان دانست."

@neuropsychologygroup
📝 پیام هایی به مناسبت هفته آگاهی از مغز برای عموم
🧠 برخورد با آسیب مغزی تروماتیک

حشمت الله قوامی

چند سال پیش برای تقویمی که قرار بود با همکاری انجمن علوم اعصاب ایران به مناسبت هفته آگاهی از مغز منتشر شود، از تیم ما درخواست شد پیامهایی برای آگاه سازی مخاطب عمومی در مورد برخورد با آسیب مغزی تروماتیک (ضربه مغزی) بنویسیم. با همکاری دکتر وفا رحیمی موقر، استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، و دکتر شایان عبدالله زادگان، محقق تروما، ۱۷ پیام ذیل را بدین منظور آماده کردیم.

اخیراً که ویدئوی لحظاتی بعد از سقوط بالگرد حامل وزیر ورزش را می دیدم و شاهد برخورد نااگاهانه افراد حاضر در محل حادثه و جایجایی نادرست وزیر (که دچار آسیب مغزی شده بود) توسط آنها بودم، یاد پیام هشتمی که نوشتیم افتادم و تصمیم گرفتم این پیامها را مجددا" در اینجا قرار دهم.
به راستی آگاه سازی عمومی برای رفتار درست در موقعیتهای اینچنینی بسیار ضروری است. وقتی به محل حوادثی مثل تصادفات جاده ای می رسید و شاهد فرد بیهوش یا مصدوم هستید و قصد مداخله دارید، اولین نکته ای که باید بیاد داشته باشید این است که جابجایی غیرحرفه ای و هیجانی مصدوم بدون رعایت کردن اصول آن (مثل ثابت نگه داشتن بدن و بطور ویژه، پشت، گردن، و سر بیمار) ممکن است منجر به آسیب شدید سیستم عصبی (مخصوصا" آسیب های بیشتر به نخاع) در او بشود. در بخش های جراحی اعصاب مراکز تروما بیمارانی می بینیم که آسیب اصلی به نخاع و سیستم عصبی شان را نه در نتیجه خود تصادف، که در نتیجه حمل نادرست توسط افراد ناآگاه دریافت کرده اند.

این پیام ها به زبان ساده برای مخاطب عمومی نوشته شده اند.
 
1. مطابق آمار سازمان بهداشت جهانی، ایران از جمله کشورهای دارای بیشترین آمار تصادفات جاده ای در جهان، با تعداد بالای بیماران آسیب مغزی است.
2. جهت پیشگیری از آسیب مغزی در تصادفات، استفاده از کمربند ایمنی را جدی بگیرید.
3. جهت پیشگیری از آسیب مغزی در هنگام استفاده از دوچرخه یا موتور، از کلاه ایمنی استفاده کنید و کلاه موردنظر باید سایز مناسبی داشته باشد و اندازه شما باشد.
4. جهت پیشگیری از آسیب مغزی در کودکان، از دوچرخه سواری آنها در خیابان پیش از رسیدن به سنی که بتوانند قوانین را به درستی رعایت کنند جلوگیری کنید.
5. جهت حمل کودکان کم سن و سال در اتومبیل از صندلی های ویژه استفاده کنید.
6. کودکان زیر 12 سال اجازه نشستن در صندلی جلوی ماشین را ندارند.
7. اگر سابقه آسیب مغزی دارید مهم است که از آسیب مجدد جلوگیری کنید. به همین دلیل موارد ایمنی را رعایت کنید.
8. به افرادی که قبل از رسیدن تیم پزشکی با مصدومان تصادف برخورد می کنند اکیداً توصیه می شود که بدن (به طور ویژه پشت، گردن و سر) بیماری که دچار تصادف و بیهوشی شده حتماً ثابت نگه داشته شود و از حرکت دادن بی مورد آن جهت جلوگیری از آسیبهای اضافی اجتناب شود.
9. بیمار آسیب مغزی که در بیمارستان بستری است، ممکن است در هفته های اول دچار گم گشتگی و فراموشی شده و بسیاری از وقایع قبلی زندگیش از جمله در مورد آشنایانی که به ملاقاتش می روند را بیاد نیاورد.
10. بیمار آسیب مغزی در هفته های اول بستری ممکن است دچار بیقراری شده و مخصوصاً اگر نواحی پیشانی مغزش آسیب دیده باشند ممکن است برای مدتی کنترل رفتار و کلامش را از دست بدهد، و رفتار نامناسبی از خود بروز دهد.
11. بیمار آسیب مغزی ممکن است در هفته های اول بعد از آسیب نسبت به آنچه انجام می دهد آگاه نباشد.
12. بسیاری از بیماران آسیب مغزی با گذشت زمان بخش عمده ای از حافظه شان را به دست می آورند،  بی قراری شان برطرف شده و کنترل بهتری بر رفتارشان به دست می آورند.
13. باید در نظر داشت که کارکردهای شناختی بیمار مانند توجه و حافظه، و مهارتهای کلامی و ارتباطی او ممکن است تا ماه ها (و گاهی سالها) بعد از آسیب مختل باشند. بنابراین لازم است خانواده ها و نزدیکان بیمار به این مسئله اگاه بوده و به بیمار کمک کنند.
14. پس از آسیب مغزی، جهت بازگشت به ورزش یا فعالیتهای فیزیکی سنگین با پزشک مشورت کنید.
15. بهتر است بعد از ترخیص بیمار از بیمارستان، او را برای توانبخشی فعالیتهای فکری و اجتماعی پیش مراکز یا متخصصین مربوطه مانند روانشناسان، روانپزشکان و عصب شناسانی که خدمات توانبخشی انجام می دهند، برد.
16. متخصصان توانبخشی به بیمار کمک می کنند فعالیتهای شخصیش را به صورت مستقل انجام داده و توانایی های شناختی وارتباطی اش را برای عملکرد بهتر در محیط آموزشی، شغلی و اجتماعی بهبود دهد، و به فعالیت های روزانه قبلی اش برگردد.
17. در مورد اینکه چه زمانی می توان مسئولیت های پیچیده و مهم، مانند رانندگی و کنترل حسابهای بانکی، را دوباره به طور مستقل به بیمار واگذار کرد، حتماً با پزشکان و روانشناسان متخصص مشورت کنید تا ارزیابی های لازم شناختی و رفتاری را انجام دهند.

@neuropsychologygroup
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🛟 خدمات ارزیابی و توانبخشی عصب-روانشناختی

🏨🧠 برای بیماران مغز و اعصاب

👨‍🏫👩‍🏫 همچنین ارزیابی شناختی و رفتاری در حوزه هایی مانند موارد ذیل جهت رواندرمانی یا ارتقای عملکرد تحصیلی و شغلی افراد عادی:
✅️ ارزیابی وضعیت سلامت روان
✅️ مصاحبه بالینی جهت تشخیص اختلالات روانی
✅️ ارزیابی رفتاری
✅️ ارزیابی شخصیت
✅️ ارزیابی توانایی هوشی و عملکرد شناختی عمومی
✅️ ارزیابی عملکرد عالی شناختی مغز
✅️ مشاوره تحصیلی بر مبنای وضعیت توانایی های ذهنی و عصب-روانشناختی

🏫 از این پس ویزیت مراجعان حضوری فقط در کلینیک ساریژ سنندج

☎️ قبل از مراجعه حتما" جهت راهنمایی و دریافت نوبت با شماره ذیل تماس بگیرید:
09399418167

https://www.instagram.com/heshmatghawami/

neuropsy.ir

@NeuropsychologyGroup
NeuroPsychology
Adopting Clinical Practice Guidelines for Pharmacologic Management of Acute Spinal Cord Injury from a Developed World Context to a Developing Global Region Seyed Behnam Jazayeri , Seyed Farzad Maroufi, Zahra Ghodsi, Heshmatollah Ghawami, Ahmad Pourrashidi…
انتشار دومین مقاله از گزارشات مربوط به چهار گایدلاین مدیریت بالینی آسیب نخاعی حاد: مداخلات دارویی، جراحی رفع فشار، تصویربرداری ام آر آی، و توانبخشی

Title:
Adopting and Adapting Clinical Practice Guidelines for Timing of Decompressive Surgery in Acute Spinal Cord Injury from a Developed World Context to a Developing Region

Authors:
Seyed Farzad Maroufi, Sina Azadnajafabad, Ahmad Pour-Rashidi, Seyed Behnam Jazayeri, Zahra Ghodsi, Heshmatollah Ghawami, Maryam Kheyri, Farzin Farahbakhsh, Amir Azarhomayoun, Maryam Bahreini, Jalil Arab Kheradmand, Morteza Faghih Jouibari, Mohammad Zareh, Michael G Fehlings, & Vafa Rahimi-Movaghar 

Journal:
Acta Neurochirurgica (The European Journal of Neurosurgery; IF: 2.82)
Published online: 19 April 2023
doi: 10.1007/s00701-023-05591-w

Link:
https://link.springer.com/article/10.1007/s00701-023-05591-w

@neuropsychologygroup
نامه ابلاغ.pdf
156.1 KB
📣🏨 ابلاغ راهنمای بالینی ملی ارزیابی و توانبخشی شناختی بیماران آسیب مغزی تروماتیک توسط معاونت درمان وزارت بهداشت

✍️ توضیحات بیشتر👇👇👇

https://www.instagram.com/heshmatghawami/

@neuropsychologygroup
2025/04/10 01:10:32
Back to Top
HTML Embed Code: