Telegram Web Link
Forwarded from Mind Research Center
1/3
شاید ردپای حضور فینیس گِیج و داستان شگفت‌انگیزش را بر پیکر تاریخ علوم اعصاب شناختی دیده‌ باشید. داستان سرکارگر راه‌آهنی که در دنیای روان‌شناسی و روان‌پزشکی به اندازه‌ی داستان سیب و نیوتون در دنیای فیزیک شناخته‌ شده‌ است.

گیج، سرکارگر پرتلاش راه‌آهن که به‌عنوان فردی خوش‌خلق، مؤدب و مسئولیت‌پذیر شناخته می‌شد، طی حادثه‌ای که در محل کارش رخ داد میله‌ای وارد سر او شده و با عبور از قشر پیش‌پیشانی مغزش، از بالای سر او خارج شد؛ اما گیج به‌طرز معجزه‌آسایی زنده ماند و حتی به‌سرعت توانایی‌ صحبت و حرکت را به‌‌دست آورد. با این حال شخصیت او پس از حادثه به شدت تغییر کرد؛ او به فردی دمدمی‌مزاج و بداخلاق تبدیل شد که کنار‌آمدن با او به‌شدت دشوار بود...

🧠 @MindResearchCenter
مخچه چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
آیا می‌شود فعالیت مخچه را کم یا زیاد کرد؟

🧠 مخچه قسمت کوچکی در پشت مغز است که به عضلات شما کمک می‌کند تا حرکت و تعادل را هماهنگ کنید تا بتوانید راه بروید یا دوچرخه سواری کنید.
🟡مخچه در واقع تنها 10 درصد از کل مغز را تشکیل می‌دهد. اما در مغز بالغ، بیش از نیمی از نورون‌ها (که سیگنال‌ها را در مغز منتقل می‌کنند) در مخچه قرار دارند. بیشتر اتصالات عصبی، اطلاعات را از مخچه به بسیاری از قسمت‌های مختلف مغز می‌برد.
🟡در طول سال‌ها، دانشمندان دریافته‌اند که مخچه با حرکت مرتبط است. در زمان‌بندی حرکات و تعادل نقش دارد. اما دانشمندان مخچه را با وظایفی که شامل تصویرسازی، توجه و زبان است نیز مرتبط کرده‌اند. در یک مطالعه، دانشمندان جریان خون را در قسمت‌های مختلف مغز درحالی‌که مردم نقاشی می‌کشیدند، اندازه‌گیری کردند. هنگامی‌ که افراد نقاشی خلاقانه می‌کشیدند، فعالیت بیشتر در مخچه و فعالیت کمتر در قسمت جلویی مغز مشاهده شد.
🟡محققان همچنین بر این باورند که مخچه به مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی کمک می‌کند. این مهارت‌ها اغلب در افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (ASD) تحت تأثیر قرار می‌گیرند. کودکان مبتلا به ASD که مهارت‌های حرکتی بهتری داشتند، در معاشرت و برقراری ارتباط بهتر بودند.

🟡هر چه مخچه بزرگتر و توسعه یافته‌تر باشد، مهارت‌ها بالا‌تر است. نکته جالب در مورد مخچه این است که اندازه آن می‌تواند تغییر کند. به عنوان مثال، اگر فردی مجبور باشد حرکت خود را محدود کند، مانند استراحت در رختخواب، می تواند تا 25٪ از حجم مخچه خود را از دست بدهد. اما فعالیت منظم ممکن است اندازه و اتصال مخچه را افزایش دهد.
بنابراین اگر می‌خواهید به کودکی کمک کنید که مخچه او رشد کند، آموزش فعالیت بدنی منظم به او و ایجاد فرصت‌های زیادی برای انجام این کار دو کار کلیدی است. همچنین، شرکت در تعدادی از انواع مختلف فعالیت بدنی می‌تواند شانس ایجاد انواع مختلف مهارت‌ها را افزایش دهد.

✈️@IDS_NeuroSci
✈️@IDSchools
✈️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🧠 نگاهی به انواع نورون‌ها داشته باشیم

👈نوروگلیا: نوروگلیا شامل انواع بسیاری از سلول‌ها می‌شود که به طور کلی از نورون‌های ظریف حمایت، عایق‌بندی و محافظت می‌کند. علاوه بر این، هر یک از انواع مختلف نوروگلیا، که به سادگی گلیا یا سلول های گلیال نیز نامیده می‌شوند، عملکردهای خاصی دارند.

👈آستروسیت‌ها: سلول‌های ستاره‌ای شکل فراوانی هستند که تقریباً نیمی از بافت عصبی را تشکیل می‌دهند. آستروسیت‌ها یک سد زنده بین مویرگ‌ها و نورون‌ها تشکیل می‌دهند و در ایجاد تبادل بین این دو نقش دارند تا بتوانند به محافظت از نورون‌ها در برابر مواد مضر موجود در خون کمک کنند.

👈میکروگلیا: اینها فاگوسیت‌های عنکبوتی هستند که مواد زائد از جمله سلول‌های مرده مغز و باکتری‌ها را از طریق فاگوسیتوز دفع می‌کنند.

👈سلول‌های اپاندیمال: سلول‌های گلیال هستند که حفره‌های مرکزی مغز و نخاع را می‌پوشانند. ضربان مژک آنها به گردش مایع مغزی نخاعی کمک می‌کند که آن حفره‌ها را پر می‌کند و یک بالشتک محافظ در اطراف CNS تشکیل می‌دهد.

👈الیگودندروسیت‌ها: این‌ها گلیاهایی هستند که امتداد صاف خود را محکم به دور رشته های عصبی می‌پیچند و پوشش‌های عایق چربی به نام غلاف میلین تولید می‌کنند.

👈سلول‌های شوان: سلول‌های شوان غلاف‌های میلین را در اطراف رشته‌های عصبی تشکیل می‌دهند که در PNS یافت می‌شوند.

👈سلول‌های ماهواره‌ای: سلول‌های ماهواره‌ای به عنوان سلول‌های محافظ و محافظ عمل می‌کنند.

✉️@IDS_NeuroSci
✉️@IDSchools
✉️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💠 7 انتقال دهنده عصبی که در ایجاد انگیزه نقش دارند :

دوپامین: دوپامین ارتباط نزدیکی با سیستم پاداش مغز دارد. هنگامی که شما درگیر فعالیت‌هایی می‌شوید که منجر به نتایج لذت‌بخش یا سودآور می‌شود، دوپامین آزاد می‌شود و این رفتار را تقویت می‌کند و انگیزه تکرار آن را افزایش می‌دهد.
سروتونین: عدم تعادل در سطح سروتونین می‌تواند منجر به اختلالات خلقی شود و بر انگیزه شما برای شرکت در فعالیت‌ها و دنبال کردن اهداف تأثیر بگذارد.
نوراپی‌نفرین: نوراپی‌نفرین در پاسخ به استرس بدن نقش دارد و می‌تواند تمرکز، توجه و برانگیختگی را که برای انگیزه حیاتی است، افزایش دهد.
اپی‌نفرین (آدرنالین): اپی نفرین می‌تواند سطح هوشیاری و انرژی را افزایش دهد که می‌تواند در شرایط خاص انگیزه‌دهنده باشد. با این حال، ترشح طولانی‌مدت یا بیش از حد اپی‌نفرین می‌تواند منجر به خستگی و کاهش انگیزه شود.
استیل کولین: استیل کولین در عملکردهای شناختی مانند یادگیری و حافظه نقش دارد و به طور غیرمستقیم با تأثیر بر توانایی فرد برای کسب اطلاعات و مهارت‌های جدید بر انگیزه تأثیر می‌گذارد.
گلوتامات: گلوتامات اولین انتقال‌دهنده عصبی تحریکی در مغز است و در عملکردهای شناختی مختلف نقش دارد. این نقش در شکل‌پذیری سیناپسی، برای یادگیری و شکل‌گیری رفتارهای انگیزشی از طریق تجربه ضروری است.
گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA): GABA انتقال‌دهنده عصبی مهاری اولیه در مغز است. در حالی که مستقیماً انگیزه را افزایش نمی‌دهد، نقش مهمی در تنظیم اضطراب و استرس دارد.

🚀@IDS_NeuroSci
🚀@IDSchools
🚀@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🧠 نوروساینس‌ و ‌اختلالات خوردن: نقش لوب گیجگاهی داخلی در اختلال خوردن

◀️ تجربه بدنی، شامل ورودی‌های حسی مختلف در دو چارچوب مختلف است: ایگوسنتریک(خودمحور) که منبع اصلی آن وضعیت فعلی بدن است. آلوسنتریک(دگرمحور) که موقعیت بدن به عنوان شیء در دنیای بیرونی است.
پژوهشگران مدلی را پیشنهاد کردند که از تعامل بین بازنمایی‌های ایگوسنتریک و آلوسنتریک برای توضیح تعامل بین فرآیندهای حافظه بلند مدت و کوتاه مدت در شناخت فضایی استفاده می‌کند. به طور خاص، حافظه فضایی بلندمدت شامل نمایش‌های آلوسنتریک در هیپوکامپ و ساختارهای لوب گیجگاهی داخلی اطراف آن است. در عوض، حافظه فضایی کوتاه‌مدت و تصاویر به‌عنوان بازنمایی‌های ایگوسنتریک از مکان‌های پر‌کونوئوس مدل‌سازی می‌شوند که توسط ادراک یا حافظه بلندمدت هدایت می‌شوند. در این چارچوب، فرآیند رمزگذاری و بازیابی فضایی نیازمند ترجمه ای بین حافظه بلندمدت آلوسنتریک و فضایی ایگوسنتریک است.
◀️ این همان چیزی است که ظاهراً در اختلالات خوردن(ED) اتفاق می‌افتد: یک نمایش آلوسنتریک منفی که توسط بازنمایی‌های ایگوسنتریک متضاد به‌روزرسانی نمی‌شود.
ظاهراً، نقش مهم لوب گیجگاهی مخصوصا ارتباط بین هیپوکامپ و آمیگدال مشخص می‌شود. هیپوکامپ با ایجاد بازنمایی‌های آلوسنتریک برای حافظه بلند مدت، نقش مهمی در حافظه فضایی دارد.
💡 این داده‌ها نشان می‌دهد که هیپوکامپ ممکن است گ فضایی مناسب برای یادآوری رویدادهای اپیزودیک را فراهم کند و نقش آن را در شرطی سازی ترس موجود در ED توضیح می‌دهد. در واقع، بین هیپوکامپ و آمیگدال پیوند محکمی وجود دارد.
👤 کانن و همکاران در بیماران بی اشتهایی کاهش قابل توجهی در حجم هیپوکامپ (-8.2٪ راست؛ -7.5٪ سمت چپ) در مقایسه با افراد سالم وجود دارد. واگنر و همکاران، بیماران زن مبتلا به بی‌اشتهایی و افراد سالم با تصاویر بدنی تحریف شده دیجیتالی را مقایسه کردند: بیماران بی‌اشتها واکنش بیش از حد را در لوب گیجگاهی را تجربه کردند که حاکی از اختلال در پردازش بینایی-فضایی شکل بدن خود است.


✈️@IDS_NeuroSci
✈️@IDSchools
✈️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا می‌توان عملکرد تحصیلی کودک را افزایش داد؟

فرزندان شما چه در یک مدرسه خصوصی، چه در مدرسه دولتی یا خانگی تحصیل کند، همه والدین می‌خواهند که فرزندانشان بهترین عملکرد تحصیلی را از خود نشان دهند. اخیرا مجله پزشکی پژوهشی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد کودکانی که در یک برنامه فعالیت بدنی منظم شرکت می‌کنند، افزایش قابل توجه در عملکرد شناختی و عملکرد مغز را نشان می‌دهند. به گفته چارلز هیلمن و همکارانش، پروفسور دانشگاه ایلینوی، این یافته‌ها «اثر علی یک برنامه فیزیکی را بر کنترل اجرایی نشان می‌دهد و از فعالیت بدنی برای بهبود شناخت و سلامت مغز در دوران کودکی حمایت می‌کند».
کنترل اجرایی چیست؟
بهبودهای گزارش شده در کنترل اجرایی شامل بازداری(مقاومت در حواس پرتی، حفظ تمرکز)، حافظه کاری و انعطاف‌پذیری شناختی است.

🔼تصویر بالا فعالیت مغز را در گروهی از کودکانی که در برنامه تمرینی شرکت کردند در مقابل گروهی که شرکت نکردند نشان می دهد.
🟡مطالعه دیگری نشان داد که یک برنامه ورزشی 12 هفته‌ای نمرات آزمون ریاضی و خواندن را در همه بچه‌ها، به ویژه در آنهایی که علائم ADHD داشتند، بهبود بخشید.
👤 جان راتی، دانشیار روانپزشکی در هاروارد، پیشنهاد می‌کند که مردم ورزش را به عنوان دارویی برای ADHD در نظر بگیرند. حتی فعالیت بدنی بسیار سبک نیز با تحریک مغز برای ترشح دوپامین و سروتونین، خلق و خو و عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد.

پس چگونه فرزندانمان را به حرکت وا داریم؟
⬅️در اینجا 5 روش برای اجرای یک برنامه ورزشی در خانه آورده شده است.
🔴1. به طبیعت بروید. اگرچه ممکن است این کار به صورت روزانه قابل انجام نباشد، اما می‌تواند برای بچه‌ها (و والدین) انگیزه زیادی برای کاوش در طبیعت باشد.
🔴2. از تلویزیون استفاده کنید. با درک این موضوع که همه ما در آب و هوایی زندگی نمی‌کنیم که ورزش در فضای باز همیشه امکان پذیر است، دی وی دی های ورزشی بسیار خوبی وجود دارد که می توانند به راحتی در خانه شما پخش شوند.
🔴3. تیم‌های ورزشی. همه بچه‌های ما از شرکت در کلاس های ورزشی یا رقص از طریق مراکز اجتماعی مختلف در منطقه ما لذت بردهاند. خواه یک تیم شنا، تیم فوتبال، کاراته یا باله، این فعالیت ها به بچه ها انگیزه می‌دهد تا از حرکت لذت ببرند و می‌توانند مهارت های دیگری مانند حس ورزش و کار گروهی را تقویت کنند.

✈️@IDS_NeuroSci
✈️@IDSchools
✈️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا اضطراب بر کدام ساختار مغز ما تاثیر می‌گذارد؟

تالاموس یک سیگنال دیداری را درک می‌کند. در نتیجه مستقیماً پیش‌نویسی از وضعیت را به آمیگدال می‌فرستد تا سریعا خطر را ارزیابی کند و واکنش را کنترل کند.
تالاموس اطلاعات را به نئوکورتکس و هیپوکامپ ارسال می‌کند.
این بخش‌های مغز، شرایط را با جزئیات تحلیل می‌کنند.
نتایج تجزیه و تحلیل دقیق به آمیگدال منتقل می‌شود.
آمیگدال مرکز اضطراب در مغز ما است و مسئول واکنش ما و تغییر شرایط بدن در موقعیت‌های اضطرابی است.


📱@IDS_NeuroSci
📱@IDSchools
📱@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌 مطالبی در خصوص امواج مغزی

🎙 امواج دلتا (0 تا 3 هرتز)
موج مغزی دلتا شامل امواج مغزی آهسته و بلند (فرکانس پایین و نفوذکننده، مثل ضربات طبل) هستند. آنها در عمیق‌ترین مراقبه (مدیتیشن) و خواب بدون رویا ایجاد می شوند. امواج دلتا آگاهی خارجی را به حالت تعلیق در می‌آورند و منبع تلقین هستند. شفا‌بخشی و ترمیم در این وضعیت تحریک می‌شود و به همین دلیل است که خواب عمیق برای روند بهبود بسیار ضروری است.
 
🎙 امواج تتا (3 تا 8 هرتز)
امواج مغزی تتا اغلب در خواب ظاهر می‌شوند ولی همچنین در مراقبه عمیق نیز غالبند. تتا راه ورود ما به یادگیری، حافظه، و شهود است. در تتا، حواس ما از جهان خارج می‌شوند و روی علائم‌هایی که از درون سرچشمه می‌گیرد متمرکز می‌شوند. این همان وضعیت تاریک و روشن است که ما بطور طبیعی معمولاً فقط هنگامی تجربه می‌کنیم که از خواب بیدار می‌شویم یا به خواب می‌رویم.  در تتا ما در رویا هستیم، تصاویر واضح، شهود و اطلاعات فراتر از آگاهی هشیارانه معمولی ما. اینجا مکانی است برای انباشتن، جایی که ترس ها، سابقه مشکلات و کابوس‌های خود را نگه می‌داریم.
 
🎙 امواج آلفا (8 تا 12 هرتز)
امواج مغزی آلفا در حین افکار بدون سر و صدا و در بعضی از حالت‌های مراقبه غالب هستند. آلفا "قدرت حال" است، اینجا بودن، در زمان حاضر بودن. آلفا وضعیت استراحت مغز است. امواج آلفا به هماهنگی ذهنی کلی، آرامش، هشیاری، یکپارچگی ذهن و بدن، و یادگیری کمک می‌کنند.
 
🎙 امواج بتا (12 تا 38 هرتز)
امواج مغزی بتا در حالت هوشیاری طبیعی، هنگامی که به انجام وظایف شناختی مشغولیم و به دنیای خارج توجه می‌کنیم، غالب می‌شوند. بتا یک فعالیت سریع است و در زمانی که ما هشیار، متوجه، مشغول حل مسئله، قضاوت، تصمیم گیری، یا متمرکز بر فعالیت ذهنی هستیم، حاضر است.

🎙  امواج گاما(بیش از 38 هرتز)
فرکانس مغزی گاما سریع‌ترین امواج مغزی هستند که در داخل مغز شما تولید می‌شوند. امواج گاما شواهدی هستند که نشان می گ‌دهد شما به اوج تمرکز دست یافته‌اید. به عبارت دیگر، زمانی که شما به شدت متمرکز هستید و مغز شما به طور فعال درگیر حل یک مشکل است، این زمانی است که مغز شما احتمالاً فرکانس مغزی گاما تولید می‌کند. این امواج در پردازش اطلاعات به شما کمک می‌کنند.


✈️@IDS_NeuroSci
✈️@IDSchools
✈️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
فرایند افکار و هیجان در مغز چگونه می‌باشد؟

آیا می‌تواند بر ساختار‌های مغزی اثرگذار باشد؟

#️⃣#emotions

✈️@IDS_NeuroSci
✈️@IDSchools
✈️@NeuroSci_IDSchools
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/19 20:35:58
Back to Top
HTML Embed Code: