Telegram Web Link
#نکته_حقوقی

🔴شاید یکی از متداول ترین اقداماتی که برخی از رانندگان انجام می‌دهند دستکاری کردن کیلومتر شمار اتومبیل است.

اما باید گفت که دستکاری کردن کیلومتر اتومبیل نوعی کلاهبرداری به شمار می‌رود زیرا کلاهبرداری یعنی شخصی عملی انجام دهد که موجب فریب خوردن دیگران شود و انجام این کار هم یعنی فریب دادن دیگران و به معنای کلاهبرداری است.

کم کردن کارکرد خودرو و دستکاری کردن کیلومتر منجر به این می‌شود که فروشنده خریدار را اغفال کند.

فروشنده با انجام این کار به خریدار می‌گوید که اتومبیلی که میخواهد به او بفروشد کارکرد کم تری داشته و بر همین اساس با قیمت غیر از قیمت واقعی آن را ممکن است به فروش برساند.

البته ممکن است علاوه بر کم کردن کیلومتر خودرو فروشنده خریدار را اغفال کند و خودرویی که قبلا تصادف کرده و صافکاری شده را به جای اتومبیل بدون ضربه بفروشد که این هم مصداق کلاهبرداری است.

هنگام وقوع این امر باید گفت که عملیات متقلبانه انجام گرفته و مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین به ارتشاء و اختلاس فرد کلاهبرداری انجام داده و این کار جرم بوده و قابل تعقیب است.

البته در مقابل ممکن است که برخی حقوقدانان با این موضوع موافق نباشند و این عملیات فریب کارانه را جرم ندارد و معتقد باشند که خریدار حق فسخ معامله را دارد

@Miiss_Lawyer
🔴دعاوی زیر حتی با توافق طرفین قابل طرح در شورا نیست:


اختلاف در اصل نکاح، اصل طلاق، فسخ نکاح، رجوع، نسب

اختلاف در اصل وقفیت، وصیت، تولیت

دعاوی راجع به حجر و ورشکستگی

دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی

اموری که به موجب قوانین دیگر در صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قضائی غیردادگستری می‏باشد

@Miiss_Lawyer
🔴لایحه از چه قسمت هایی تشکیل شده است

🔸به طور کلی تنظیم هر لایحه دارای چهار بخش می باشد

بخش یکم: شامل خطاب به ریاست دادگاه و سلام و ادای احترام به قاضی است.

بخش دوم: شامل موضوع لایحه است که باید:

نقش و عنوان کسی که لایحه را تقدیم می کند باید معلوم باشد( مثلا خواهان یا خوانده است یا شاکی یا متهم)

مشخصات ثبتی پروند باید نوشته شود( مثل شماره کلاسه و بایگانی)

موضوع پرونده( مثلا در پرونده های حقوقی نوع خواسته – مطالبه طلب، مهریه ، طلاق و…- مشخص شود. و یا در پرونده های کیفری نوع اتهام – کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت ، ضرب و جرح و…- اعلام شود) که برای آمادگی ذهنی قاضی و اشراف به موضوع پرونده ضروری است ، حتما باید به طور دقیق مشخص شود.

بخش سوم: این بخش شامل توضیح مختصری از جریان اولیه و ماحصل و ارائه خلاصه ایی از موضوع دعوا با توجه به مدارک و اوراق موجود در پرونده می باشد.

بخش چهارم: این بخش مهم ترین و تخصصی ترین بخش لایحه بوده که شامل استدلال ، استناد به مواد قانونی ، اصول حقوقی و در آخر نتیجه گیری به نفع شخص ارائه دهنده لایحه دفاعیه می باشد.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴 نکات مبحث اقرار

🔸اقرار اخبار به حقی است برای غیر به ضرر خود
🔸اقرار در اموال دیگران موضوعیت ندارد
🔸اشاره شخص لال در صورتی صحیح است که صریحا دلالت بر اقرار داشته باشد
🔸اقرار تشریفات خاصی ندارد
🔸هر کس که اختیار انجام کاری را داشته باشد اختیار اقرار را نیز دارد
🔸اقرار ورشکسته به زیان طلبکاران صحیح نیست
🔸اقرار معلق و اکراهی صحیح نیست
🔸در اقرار علم اجمالی کفایت می کند.

@Miiss_Lawyer
🔴اجرت المثل ایام تصرف خودرو چیست؟

🔸"اجرت المثل" به مفهوم بها و قیمتی بوده که آن را دادگاه یا عرف مشخص می‌کند و دو طرف بر سر این موضوع توافقی نداشته‌اند. به عنوان مثال در صورتی که شخصی ملک یا ماشین دیگری را بدون اجازه او تصرف کند؛ به این خاطر که غاصب محسوب می‌گردد می‌بایست اجرت و قیمت یا بهای مدت زمانی که خودرو را از فرد دریافت کرده است به وی پرداخت کند.

🔸با فرض اینکه شما راننده تاکسی یا اسنپ و… هستید و از این طریق مشغول به کسب درآمد می‌باشید. اکنون بنابه عللی شخصی اتومبیل شما را تصرف کرده و آن را از دسترس شما خارج می‌سازد و یا خسارتی با تصادف به آن وارد می‌گردد که به طور مثال برای یک هفته به آن دسترسی نخواهید داشت. حال بابت هر روزی که شما با اتومبیل خود کار کرد‌ اید می‌بایست اجرت المثل و خسارت به شما پرداخت شود.

🔖در صورتی که شخصی خودرو را از شما دریافت کند و حتی تصرفی نیز نداشته باشد و تنها آن را در پارگینگ خود نگهداری کند، باز هم می‌بایست اجرت المثل بپردازد. زیرا این مهم است که شما را از خودرو محروم ساخته و این موضوع که خود از آن بهره‌گیری نموده است یا خیر چندان اهمیتی ندارد.

🔸به عنوان مثال چنانچه سارق خودرو شما را برباید و برای مدت یک ماه در محلی مخفی کند و حتی آن را هم مورد استفاده قرار ندهد از موقعی که می‌رباید و سپس توسط پلیس و… اتومبیل پیدا شود، آن سارق ملزم خواهد بود به میزان آن مدت به شخص مالک خسارت پرداخت کند حتی در صورتی که خود نیز از آن استفاده نکرده باشد.

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
🔴درخواست تامین دلیل

درخواست تامین دلیل ممکن است قبل از اقامه دعوا و یا درهنگام رسیدگی به یک دعوا و یا در ضمن دادخواست اولیه به عمل آید اگر چه طیق ماده 151 قانون آیین دادرسی مدنی درخواست میتواند بصورت شفاهی نیز مطرح شود لکن درحال حاضر همه درخواست ها باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به مرجع مربوطه ارسال گردد و عملا درخواست شفاهی منتفی است.

🔸درخواست تامین دلیل باید حاوی نکات زیرباشد:

🔸مشخصات درخواست کننده و طرف او

🔸موضوع دعوایی که برای اثبات آن درخواست تامین دلیل می‌شود.

🔸اوضاع و احوالی که موجب درخواست تامین دلیل شده است.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴دادخواست و کیفرخواست و تفاوت این دو

🔸دادخواست و کیفرخواست هر دو ادعا نامه یا شکوائیه هستند .

اما در تفاوت این دو میتوان گفت: 

🔸دادخواست ادعانامه حقوقی است

🔸کیفر خواست ادعا نامه کیفری است

🔸 دادخواست را هر کسی که خواسته حقوقی دارد تنظیم و به دادگاه تسلیم می کند

🔸ولی کیفر خواست فقط دادستان تنظیم و به دادگاه تقدیم میکند

🔸 در دادخواست  شرح آنچه مدعی حقوقی مطالبه دارد می نویسد و خواسته خود را تشریح می کند

🔸ولی در کیفرخواست شرح آنچه را متهم مرتکب شده توسط دادستان ذکر و درخواست مجازات او میگردد.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴حضانت فرزندم با پدرش است، تحت چه شرایطی میتوانم حضانت او را بگیریم؟

‌مطابق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی، هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در‌معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا قیم، یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل‌مقتضی بداند، اتخاذ کند.

‌ مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین عبارت است از:

1️⃣ اعتیاد زیان‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار.
2️⃣ اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء.
3️⃣ ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی.
4️⃣ سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی‌گری و قاچاق.
5️⃣ تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴نکات آزمونی در مورد صغیر


🔸اعمال حقوقی صغیر غیرممیز کلاً باطل است.

🔸ولی اعمال حقوقی صغیرممیز اصولاً غیرنافذ است و بعضاً صحیح است.

بنابر( ذیل ماده ۱۲۱۲ ق.م.) «صغیر ممیز میتواند تملک بلاعوض کند مثل قبول هبه و صلح بلاعوض و حیازت مباحات.»

همچنین صغیر میتواند در موارد فوق به دیگری وکالت دهد یا وکالت بگیرد.

غیر ازموارد فوق و مواد ۸۵ و ۸۶ قانون امور حسبی، باقی اعمال حقوقی صغیر ممیز غیرنافذ بوده و ولی یا سرپرست وی باید آن را تنفیذ یا رد کند.
از طرفی نیز میدانیم تنفیذ و رد یا صریح است یا ضمنی. در مسأله مذکور عمل پدر کودک که پس از اطلاع نصف دیگر بها را دریافت نموده در واقع تنفیذ ضمنی معامله صغیر محسوب میشود.

توجه کنید اگر کودک مزبور دختر بوده، با نه سال تمام قمری بالغ شده ولی سفیه محسوب می‌شود

بنابر ماده ۱۲۱۴ ق.م. اعمال حقوقی مالی سفیه غیرنافذ بوده و باید توسط ولی یا قیم وی تنفیذ یا رد شود و اگر کودک مزبور پسر باشد، هنوز صغیر است ولی پسر نه ساله صغیرممیز محسوب میشود و توضیحات فوق راجع به صغیر ممیز در مورد وی نیز صدق میکند.

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
🔴خرید خودرو معیوب

در صورتی که بعد از خرید خودرو متوجه عیبی در آن شوید، چنانچه در قرارداد خیارات قانونی را از خود را ساقط نکرده باشید، میتوانید برای فسخ معامله به شورای حل اختلاف رفته و برای آن عیب، تامین دلیل بگیرید؛ سپس اظهارنامه فسخ قرارداد را برای فروشنده ارسال و دادخواست تایید فسخ را به دادگاه تقدیم کنید.

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
🔴در چه صورتی می توان دعوای الزام به اخذ پایان کار را طرح کرد؟

گواهی پایان کار سندی است که بعد از اتمام عملیات ساخت و ساز و بررسی اینکه، خلافی در ساخت و ساز صورت نگرفته باشد و ساختمان بدهی به شهرداری نداشته باشد،توسط شهرداری صادر می شود

اصولا گرفتن پایان کار با درخواست مالک یا وکیل قانونی او از شهرداری صورت می گیرد مگر در مواردی که ساختمان با قرارداد مشارکت در ساخت، ساخته شده باشد که در این صورت سازنده متعهد به گرفتن پایان کار است

گواهی پایان کار ساختمان مقدمه ای است برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی و امکان الزام به تنظیم سند رسمی ملک، به همین دلیل می توان ضمن یک دادخواست هر سه دعوا را طرح نمود

فردی که ملک نوساز بدون پایان کار را خریداری کرده و یا ملکی را خریداری کرده که اعتبار پایان کار آن به پایان رسیده می تواند علیه مالک رسمی ملک و شخصی که طبق قرارداد متعهد به گرفتن پایان کار برای ملک بوده دادخواست الزام به اخذ پایان کار را طرح نماید

@Miiss_Lawyer
🔴آیا طبقه همکف هم ملزم به پرداخت هزینه های نصب و تعبیه آسانسور هست؟

طبق قانون تملک آپارتمان‌ها در مورد قوانین استفاده از آسانسور، اعتراض ساکنین طبقات همکف و یا اول مبنی بر عدم پرداخت هزینه‌ های مربوط به آسانسور به علت استفاده نکردن از آن ، قابل پذیرش نیست. طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمان ‌ها و قوانین آسانسور، پرداخت حق شارژ ساختمان‌ ها به صورت ماهانه الزامی است و استفاده و عدم استفاده از آن تأثیری بر نحوه پرداخت و یا عدم پرداخت حق شارژ آپارتمان ندارد.
همچنین حق شارژ ساختمان ربطی به حضور ساکنین در ساختمان ندارد و همه موظف به پرداخت هزینه ‌های قسمت های مشترک
هستند . حق شارژ وظیفه ای بر گردن تمام اهالی ساختمان است. بنابراین ساکنین طبقه همکف ساختمان نیز باید در زمینه هزینه تعمیرات آسانسور و حق شارژ آن سهیم باشند .

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
🔴 آیا صدای ضبط شده مدرک هست

استفاده از صدای ضبط شده اشخاص به عنوان مدرک در دادگاه فاقد اعتبار است، زیرا ارائه ادله‌ای که از طریق غیرقانونی به دست آمده باشد مورد قبول نیست.

اما ارائه‌کننده صدای ضبط شده اشخاص در مراجع رسمی و دادگاه، طبق #قانون  اساسی و ماده ۵۸۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، قابل تعقیب کیفری است.

بنابراین ضبط صدا و انتشار آن به صورت غیرقانونی و در صورتی که علیه فرد باشد مورد قبول دادگاه نیست و ادله قانونی و مبتنی بر اصول حقوقی به حساب نمی‌آید.

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
#آموزش_حقوقی

🔴 عبارت اسقاط کافه خیارات به چه معنا است؟

این عبارت که امروزه در متن قراردادها به کرات از ان استفاده میشود و عبارتی بسیار ساده انگاشته میشود به چه معنا است؟

اصل پایبندی به مفاد یک قرارداد در قانون و حتی عرف وجود دارد و طرفین یک قرارداد موظف و مکلف به انجام تعهدات ناشی از آن قرارداد می باشند؛ اما قانونگذار در مواردی حق فسخ و ابطال قرارداد را پیش بینی نموده است که از آن جمله خیار مجلس، خیار غبن، خیار شرط، خیار عیب، خیار تدلیس و.... که توضیح و توصیف هر یک نیاز به بررسی دقیق دارد.

«اسقاط کافه خیارات» در لغت به معنای ساقط کردن کلیه اختیاراتی است که در قانون برای فسخ یک قرارداد پیش بینی شده است.


@Miiss_Lawyer
🔴نمونه دادخواست منع اشتغال زوجه

💥با سلام

احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب با خوانده به موجب تصویر مصدق عقدنامه شماره …… مورخ …. دفترخانه شماره …. شهرستان ….. عقد ازدواج دایم منعقد نموده ام. حاصل زندگی مشترک در طول مدت …. فرزند دختر/ پسر/بدون فرزند می باشد. خوانده پس از ازدواج علیرغم مخالفت بنده در شرکتی خصوصی به عنوان حسابدار مشغول به کار شدند. ایشان گاهی اوقات تا دیروقت با صلاحدید کارفرما سرکار می مانند که این امر منافی و مخالف با حیثیت خانوادگی و وضعیت اجتماعی و شغلی اینجانب می باشد. لازم به ذکر است که درآمد بنده کفاف زندگی را می دهد. لذا با تقدیم این دادخواست به استناد مواد 1102 و 1117 قانون مدنی رسیدگی و صدور حکم به ممنوعیت ایشان از اشتغال را استدعا دارم.

@Miiss_Lawyer
🔴هزینه دادرسی مطالبه مهریه بر عهده کیست؟

هزینه دادرسی که برای به اجرا گذاشتن مهریه میبایست از جانب زن پرداخت شود ۳/۵ درصد ارزش خواسته کل مهریه است که همان ابتدای شروع به رسیدگی دریافت میشود اما زن میتواند برای عدم پرداخت یکجای آن دادخواست اعسار هم بدهد تا در اجرای رای از مرد گرفته شود.

همچنین هزینه اجرای مهریه هم از طریق اداره ثبت، یک بیستم مبلغ کل مهریه میباشد که از اموال مرد مطالبه خواهد شد.

@Miiss_Lawyer
🔴شرایط حضانت فرزند بعد از طلاق

حضانت به معنی نگهداری است ، اولویت نگهداری و حضانت طفل تا سن هفت سالگی با مادر است و پس از آن با پدر. بعد از هفت سالگی در صورت بروز اختلاف حضانت با رعایت مصلحت کودک، به تشخیص دادگاه می باشد و هر یک از پدر و یا مادر که طفل تحت حضانت او نمی باشد حق ملاقات طفل خود را دارد و تعیین زمان و مکان و سایر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین پدر و مادر با محکمه خواهد بود.

طفل را نمی توان از پدر یا مادری که حضانت با اوست گرفت مگر در صورت وجود علت قانونی و یا عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی پدر و یا مادر طفل.

🔸موارد و مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی:

🔸اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار، اشتهار به فساد اخلاقی و فحشاء.
🔸ابتلاء به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی.
🔸تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
🔸سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء و تکدی گری و قاچاق

@Miiss_Lawyer
🔴سقوط تعهدات

🔸سقوط تعهدات به معنای زوال و از بین رفتن تعهداتی است که انجام آن بر عهده شخص قرار دارد. در حقیقت، در تعهد نوعی رابطه حقوقی ایجاد شده و در سقوط تعهدات، این رابطه زایل و گسیخته می‌شود.

🔸سقوط تعهدات در قانون

بر اساس ماده 264 قانون مدنی، تعهدات به یکی از طرق ذیل ساقط می‌شود:

1- به وسیله‌ وفای به عهد.

2- به وسیله‌ اقاله‌.

3- به وسیله‌ ابراء.

4- به وسیله‌ تبدیل تعهد.

5- به وسیله‌ تهاتر.

6- به وسیله‌ مالکیت مافی‌الذمه‌.

   سایر اسباب سقوط تعهدات

قانون در موادی دیگر به نوعی، اسباب دیگری از سقوط تعهدات را بیان کرده است. بند دو ماده 51 قانون مدنی تلف موضوع حق انتفاع را موجب زایل شدن حق انتفاع می‌داند. (تلف مورد معامله )

https://eitaa.com/misslawyer

@Miiss_Lawyer
2024/09/29 15:29:53
Back to Top
HTML Embed Code: