Telegram Web Link
🔴 آیا می دانید؟

🔸دریافت هرگونه وجه، کالا و یا خدمات تحت هر عنوان از اشخاص حقیقی و حقوقی توسط وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شرکتهای دولتی‌غیر از مواردی که در مقررات قانونی مربوط معین شده یا می‌شود.
🔸همچنین اخذ هدایا و کمک نقدی و جنسی در قبال کلیه معاملات اعم از داخلی و‌خارجی توسط وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، مؤسسات و شرکتهایی که شمول قانون بر‌آنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است و یا تابع قوانین خاص هستند ممنوع می‌باشد.

🔸ماده ۴ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

@Miiss_Lawyer
🔴 ارث جنين چگونه تقسيم ميشود

🔸اگر ميان وراث متوفی جنين وجود داشته باشد، تا زمان تولد جنین، ارث دیگر وراث تقسیم نمشود
چنانچه وراث متوفی بخواهند پيش از به دنيا آمدن جنين ارث خود را تقسيم كنند، بايد به اندازه سهم الارث دو پسر كنار گذاشته و آن را مهر و موم كنند.

📌 نکته: جنين بايد زنده متولد شود تا به او ارث تعلق گيرد و همچنین نطفه جنين قبل از فوت متوفی بسته شده باشد.

@Miiss_Lawyer
🔴معاملات فضولی

🔸منظور از معامله فضولی معامله ایست که شخص به مال دیگری انجام می دهد بدون اینکه از طرف آن شخص نمایندگی داشته باشد ماده 247.

🔸معامله فضولی فقط معامله نسبت به مال دیگری است. ولی نه هر معامله نسبت به مال دیگری؛

🔸هر معامله ای که شخص نسبت به مال دیگری انجام می دهد معامله فضولی نیست.چون شخص می تواند ولی ، وصی یا وکیل دیگری باشد و معامله کند و این معامله صحیح است.

🔸معامله فضولی غیر نافذ است.علت غیر نافذ بودن در این است که رضای مالک وجود ندارد.فضول رضا دارد اما مالک رضا ندارد.البته اگر کسی مال دیگری را به عنوان مال خودش معامله کند این معامله باطل است و معامله فضولی محسوب نمی شود.اگر فروشنده آن را مال خود معرفی کند عمل مجرمانه است آنوقت تحت عنوان فروش مال غیر مورد تعقیب قرار خواهد گرفت. ولی اگر اعلام کند یا با این نیت معامله کند که به عنوان مال دیگری آن را بفروشد باز هم معامله فضولی خواهد بود.

🔸معامله فضولی غیر نافذ خواهد بود حتی اگر صاحب مال باطنا راضی باشد.حتی اگر در مجلس عقد باشد و ساکت هم باشد.در اینجا به دلیل اینکه رضای مالک آشکار نشده است و از طرفی سکوت علامت رضا نیست باز هم به منزله عدم وجود رضای مالک خواهد بود و درنتیجه عقد غیر نافذ خواهد بود ماده 249

@Miiss_Lawyer
#حذف_نام_شوهر_سابق_از_شناسنامه

🔸 زن در دو صورت می تواند اقدام به حذف نام همسر سابق خود از شناسنامه کند. یکی در صورتی که مجدداً ازدواج نماید و این ازدواج در دفاتر ازدواج و طلاق به ثبت برسد و دیگری اثبات دوشیزگی (بکارت) وی طبق حکم دادگاه یا به روش های دیگر است.

@Miiss_Lawyer
🔴نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه جهت تنظیم سند رسمی

مخاطب محترم خانم / آقای
با سلام
مطابق ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی، موارد ذیل به صورت رسمی و قانونی به شما ابلاغ می‌شود:
همانطور که مستحضرید اینجانب طبق مبایعه نامه عادی مورخ … یک واحد آپارتمان / یک باب منزل مسکونی را به پلاک ثبتی …. به مساحت …. بخش …. شهرستان …. به نشانی  ………………….. و به مبلغ ……. از شما خریداری نموده ام. مبلغ …. ریال از ثمن معامله را پرداخت کرده ام و طبق توافقات مقرر شده که مابقی مبلغ در دفترخانه و در زمان تنظیم سند پرداخت گردد. لذا به موجب این اظهارنامه از شما دعوت می شود که در تاریخ …… از ساعت …. الی …. در دفترخانه اسناد رسمی شماره ….. به نشانی ………………….. حضور پیدا کرده و با دریافت مابقی ثمن معامله به تعهدات قراردادی خود مبنی بر تحویل مورد معامله و تنظیم سند رسمی انتقال اقدام نمایید. بدیهی است در صورت عدم حضور و خودداری از انجام تعهدات قراردادی، از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهم نمود و اجرت المثل ایام تصرف و کلیه خسارات دادرسی را نیز مطالبه خواهم کرد.
با تشکر و تجدید احترام
نام و نام خانوادگی
امضاء

@Miiss_Lawyer
🔴 پرداخت مهریه با سکه طرح جدید یا طرح قدیم

#جدیدترین_قوانین_مقررات

🔸 طبق نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
تاریخ نظریه : 1402/03/09
شماره نظریه: 7/1402/169

استعلام:
💢رویه موجود و ادعای ابهام در استناد قانونی برای اخذ مهریه بر اساس نوع سکه بهار آزادی (سکه بهار آزادی طرح قدیم یا جدید در پرداخت مهریه)

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: با توجه به مقررات ماده 279 قانون مدنی در صورت کلی بودن موضوع تعهد، متعهد مجبور به ایفای فرداعلای آن نمی‌باشد؛ بنابراین در فرض استعلام سکه بهار آزادی اعم از قدیم و جدید می‌تواند به عنوان مهریه پرداخت شود و زوج را نمی‌توان ملزم به پرداخت نوع خاص و گران‌تر نمود؛ مگر این‌که محرز شود که منظور، آن نوع خاص بوده است.

@Miiss_Lawyer
🔴 چگونه ضامن می‌تواند پولی که پرداخت کرده را پس بگیرد

🔸 در فرضی که بدهکار بدهی خود را پرداخت نکرده و ضامن مجبور به پرداخت بدهی شده باشد، ضامن می‌تواند پس از پرداخت بدهی به طرفیت بدهکار اصلی که از او ضمانت کرده است، دادخواستی تنظیم کرده و مبلغ پرداخت شده را از او پس بگیرد.

این دعوا باید با عنوان مطالبه طلب اقامه شود، مبالغ زیر ۲۰ میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف و دعاوی مربوط به وجوه بالاتر در صلاحیت دادگاه حقوقی است.

🔸 اگر ضامن ها چند نفر باشند با توجه به این که هر کدام از ضامن‌ها به موجب عقد ضمان و ماهیت آن به تنهایی مسئولیت پرداخت کل بدهی را برعهده گرفته اند حقی نسبت به شکایت از یکدیگر ندارند، یعنی ضامن اول که مجبور به پراخت بدهی شده است نمی‌تواند ضامن دوم را ملزم به پرداخت نصفی از بدهی و ... کرده یا بگوید با وجود ضامن دیگر من مبلغ بدهی را نمی‌پردازم.

@Miiss_Lawyer
🔴مرخصی استعلاجی؛ مرخصی ایام بیماری

🔸یکی از مرخصی‌های چالش برانگیز کارگران مرخصی استعلاجی است که باید به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد. در قانون کار هیچ محدودیتی برای گرفتن مرخصی استعلاجی #کارگران مشمول قانون کار پیش بینی نشده و به هر میزان که پزشک معالج تجویز کرده باشد، امکان استفاده از مرخصی استعلاجی وجود دارد؛ منتها این نوع مرخصی اعم از کوتاه مدت یا بلندمدت تابع ضوابط و مقررات #قانون تامین اجتماعی است، به نحوی که مدت مرخصی استعلاجی باید توسط پزشک معتمد و معالج و یا کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی تایید شود تا هم جزو سوابق #کار و #بازنشستگی کارگران به شمار آید و هم مشمول پرداخت غرامت و دستمزد شود. (ماده۷۴ قانون کار و  ۵۹ قانون تامین اجتماعی).

🔸سقف استعلاجی چهار ماه است ولی اگر پزشک معتمد و شورای عالی پزشکی تائید کنند و مرخصی به یک سال برسد و بیماری صعب الاعلاج باشد کارگر را بازنشسته می‌کنند.

@Miiss_Lawyer
🔴اموال معاف از مالیات بر ارث

1️⃣وجوه بازنشستگی و وظیفه و پس‌انداز خدمت و مزایای پایان خدمت، مطالبات مربوط به خسارت اخراج، بازخرید خدمت و مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمه‌های اجتماعی و نیز وجوه پرداختی توسط مؤسسات بیمه با بیمه‌گزار یا کارفرما از قبیل انواع بیمه‌های عمر و زندگی، خسارت فوت و همچنین دیه و مانند آنها حسب مورد که یکجا یا به طور مستمر به ورثه متوفی پرداخت می‌شود (بند ۱ ماده ۲۶)

2️⃣اموالی که برای سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای مذکور در ماده (۲) قانون مالیات‌ها مورد وقف یا نذر یا حبس واقع شود به شرط تأیید سازمان‌ها و نهادهای مذکور (بند ۳ ماده ۲۶)

3️⃣اثاث البیت محل سکونت متوفی (بند ۴ ماده ۲۶)

4️⃣اموالی که جزو ماترک متوفی بوده و طبق قوانین یا احکام خاص، مالکیت آنها سلب یا به صورت بلاعوض در اختیار اشخاص موضوع ماده (۲) قانون مالیات‌ها قرار گیرد با تأیید اشخاص مزبور مشمول مالیات بر ارث قرار نمی‌گیرد (صدر ماده ۲۱)

@Miiss_Lawyer
🔴 کانال خانم وکیل در ایتا افتتاح شد
https://eitaa.com/misslawyer
🔴 اجازه دادگاه برای خروج از کشور  اطفال

🔸 به استناد ماده 42 قانون حمایت از خانواده، فرزند صغیر را نمی‌توان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آن‌ها به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر این‌که دادگاه آن را به مصلحت صغیر بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات به اشخاص ذی‌حق اجازه دهـد. دادگاه در صـورت موافقت با خـارج‌کردن صغیـر از کشور، بنا به درخواست ذینفع، برای تضمین بازگرداندن صغیر تأمین مناسبی اخذ می‌کند.

@Miiss_Lawyer
🔴 تنبیه بدنی دانش آموزان

به استناد ماده ۱۱۷۹ قانون مدنی والدین کودک حق تنبیه طفل را به قصد تادیب به اندازه متعارف دارند. اما این قانون شامل دیگر اعضای خانواده و معلمین و آموزگاران نمی شود.

قابل ذکر است که در ماده 77 آیین‌نامه آموزشی تاکید شده «هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکلیف درس به منظور تنبیه ممنوع است»

در این راستا براساس ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات اداری، چنانچه تخلف کارکنان دولت به گونه‌ای باشد که با یکی از مصادیق مجرمانه ذکر شده در قوانین جزایی مطابقت کند علاوه بر پیگیری در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری باید برای رسیدگی به جنبه کیفری موضوع مراتب به مراجع قضایی ذی صلاح ارسال شود.

@Miiss_Lawyer
🔴 آیا میتوان ملک مشاع را از یکی از شرکا اجاره کرد؟

تک تک شرکا در ذره ذره یک ملک مشاع، شریک هستند و تا زمانی که ملک تقسیم و یا افراز نشده باشد هیچ یک از شرکا نمیتواند در آن تصرف مالکانه داشته باشد. بنابراین تا زمانی که رضایت همه شرکا وجو نداشته باشد امکان تسلیم ملک به مستاجر وجود ندارد و تصرف مستاجر غاصبانه محسوب میشود.

@Miiss_Lawyer
🔸ﺁیا بعد اﺯ ﻋﻘﺪ اﻣﻜﺎﻥ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻥ ﺷﺮﻭﻁ ﻋﻘﺪ ﻭﺟﻮﺩ ﺩاﺭﺩ؟

شروطی مثل ‌؛ ﺣﻖ ﺣﻀﺎﻧﺖ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺣﻖ ﻃﻼﻕ، ﺣﻖ ﻣﺴﻜﻦ، ﺣﻖ اﺩاﻣﻪ ي ﺗﺤﺼﻴﻞ و ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ... و اﻳﻨﻜﻪ ﺑﺎ ﭼﻪ ﺗﻴﺘﺮ و ﻋﻨﻮاﻥ و ﺟﻤﻼﺗﻲ... امکان اضافه کردن شروطی مثل حق مسکن و حق طلاق در خود سند نکاحیه وجود ندارد. اما می توانید با توافق یکدیگر با مراجعه به یک دفتر اسناد رسمی در یک سند جداگانه چنین شرایطی تعیین نمایید.

توجه‌؛ افزایش مهریه بر خلاف مفاد عقدنامه بوده و صحیح نیست.

@Miiss_Lawyer
🔴ملکی را اجاره کرده ام ، اخیرا صاحب خانه فوت کرده آیا وراث میتوانند اجاره را فسخ کنند؟

عقد اجاره با فوت مؤجر یا مستأجر باطل نمی شود. اما اگر مؤجر تنها تا زمان حیات خود، مالک منافع مورد اجاره باشد، با فوت او اجاره باطل خواهد شد. همچنین، اگر در قرارداد اجاره، مباشرت مستأجر در استفاده از مورد اجاره شرط شود، با فوت مستأجر عقد اجاره باطل می شود.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴 هشدار به کسانی که بدون رسید به دیگران پول قرض می‌دهند


🔸پرداخت وجه به افراد، قانونا به معنای ادای دین است نه قرض دادن.

🔸در این خصوص باید بیان داشت #ماده_۲۶۵_قانون_مدنی اشعار می‌دارد: هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است؛

🔸بنابراین هر کس مالی به دیگری می‌پردازد، فرض این است که دِین خویش را اداء می‌کند. پس اگر ثابت شود دِینی نداشته است، می‌تواند آن را پس بگیرد.

🔸 هر گاه پرداخت‌کننده مدعی شود که به گیرنده وام داده یا وکالت در انجام کاری مطرح بوده یا مالی را به امانت سپرده است، باید وجود آن عناوین را ثابت کند تا در دعوی استرداد موفق شود؛ بویژه که ادعای وجود قرض یا وکالت یا ودیعه با اصل عدم برخورد می‌کند و نیاز به اثبات دارد.

https://eitaa.com/misslawyer
🔴 آیا امکان رجوع از هبه وجود دارد؟

💢 هبه در لغت به معنای بخشیدن، هدیه دادن و انعام است؛ هبه عقدی جایز است، به این معنی که امکان بر هم زدن یک‌طرفه آن، بدون نیاز به توافق طرف مقابل، امکان‌پذیر است که در مقابل عقود لازم قرار دارد، که به طور یک‌جانبه قابل بر هم زدن نیستند.

اما امکان رجوع در عقد هبه به موجب قانون، محدود شده است. در ماده 803 قانون مدنی در چهار مورد امکان رجوع از هبه وجود ندارد.

1️⃣ در صورتی که هبه به پدر یا مادر و یا اولاد باشد.
2️⃣ در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
3️⃣ در صورتی که هبه از ملکیت فرد خارج شده باشد.
4️⃣ در صورتی که در مال هبه شده تغییری حاصل شود.

📌 همچنین برابر با ماده 807 قانون مدنی اگر مالی به عنوان صدقه بخشیده شود نیز قابل رجوع نیست.

https://eitaa.com/misslawyer
1_4842504333.pdf
872.1 KB
🔺مجموعه ۶۰ تست تنظیم دادخواست و شکواییه
بر اساس دوره توجیهی ۱۴۰۰ (تالیفی و سوالات آزمون های پیشین)


https://eitaa.com/misslawyer
🔴آیا در عقد ازدواج میتوان یک مال کم بها مثل یک شاخه گل را مهر قرار داد

🔸با توجه به ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی «هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد، می‌توان مهر قرار داد.» شرایط مهر، داشتن مالیت و قابلیت تملک آن است به‌ علاوه طبق ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی، تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است.

🔸بنابراین میزان مهر، صرف‌ نظر از ارزش مالی آن همان است که طرفین در مورد آن تراضی و توافق می‌نمایند و صرف داشتن مالیت و قابل تملیک بودن قابل توافق است.

@Miiss_Lawyer
#نکته_حقوقی

🔴شاید یکی از متداول ترین اقداماتی که برخی از رانندگان انجام می‌دهند دستکاری کردن کیلومتر شمار اتومبیل است.

اما باید گفت که دستکاری کردن کیلومتر اتومبیل نوعی کلاهبرداری به شمار می‌رود زیرا کلاهبرداری یعنی شخصی عملی انجام دهد که موجب فریب خوردن دیگران شود و انجام این کار هم یعنی فریب دادن دیگران و به معنای کلاهبرداری است.

کم کردن کارکرد خودرو و دستکاری کردن کیلومتر منجر به این می‌شود که فروشنده خریدار را اغفال کند.

فروشنده با انجام این کار به خریدار می‌گوید که اتومبیلی که میخواهد به او بفروشد کارکرد کم تری داشته و بر همین اساس با قیمت غیر از قیمت واقعی آن را ممکن است به فروش برساند.

البته ممکن است علاوه بر کم کردن کیلومتر خودرو فروشنده خریدار را اغفال کند و خودرویی که قبلا تصادف کرده و صافکاری شده را به جای اتومبیل بدون ضربه بفروشد که این هم مصداق کلاهبرداری است.

هنگام وقوع این امر باید گفت که عملیات متقلبانه انجام گرفته و مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین به ارتشاء و اختلاس فرد کلاهبرداری انجام داده و این کار جرم بوده و قابل تعقیب است.

البته در مقابل ممکن است که برخی حقوقدانان با این موضوع موافق نباشند و این عملیات فریب کارانه را جرم ندارد و معتقد باشند که خریدار حق فسخ معامله را دارد

@Miiss_Lawyer
2024/11/05 23:35:58
Back to Top
HTML Embed Code: