Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانشجویانی که برای درس ایمونولوژی و قارچ شناسی باید تحقیق بگیرند
تحقیق را از اکباتان تهیه کنید و برای استاد ارائه دهید
نحوه ی ارتباط با اکباتان:
09111431443

@Micro_camp
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کلیپ | روایتی متفاوت از ساخت #ژل و محلول ضدعفونی کننده دست توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان

🔺کاری مشترک از معاونت پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی و انجمن علمی میکروبیولوژی

#پژوهش_و_فناوری_بسیج_دانشجویی

💠 @basij_liau
💠@MS_liau
🔴لیست مهمترین باکتری های موجود صنایع غذایی

#قسمت_اول

۱ .  استوباکتر (Acetobacter):

این باکتری ها الکل تیلیک را به اسید استیک اکسید می کنند. استوباکترها میله ای و متحرک اند و روی میوه ها، سبزی ها و میوه های ترش شده یافت می شوند.

۲.آیرومناس (Aeromonas):

این باکتری ها میله ای و گرم منفی بوده و دمای اپتیمم رشد آن ها ۲۲ تا ۲۸ درجه    سانتی گراد است. بی هوازی اختیاری بوده و ممکن است سرمادوست (Psychrophile) باشند. آئرومناس ها را غالبا می توان از محیط های آبی جدا کرد. A.hydrophia پاتوژن انسانی است. این باکتری برای ماهی، قورباغه و سایر پستانداران نیز پاتوژن است.
@Micro_camp
۳.آلکالیجنس (Alcaligenes):

باکتری های این جنس معمولا در محیط رشدشان یک واکنش قلیایی انجام می دهند و به همین دلیل به این نام خوانده می شوند. A.viscolactis سبب طنابی شدن شیر و A.metalcaligenes موجب لزج شدن پنیر کاتیج می شود. منشا این باکتری ها کودها، غذای دام، خاک، آب و گرد و غبار است. علاوه بر این در این جنس باکتری هایی وجود دارند که قبلا در جنس آکروموباکتر (Achromobacter) طبقه بندی می شدند.

۴.آلترومناس (Alteromonas):

چند گونه از باکتری هایی که قبلا در جنس سودومناس طبقه بندی می شدند، امروزه در جنس آلترومناس قرار دارند. منشا این باکتری ها دریا یوده و در فراورده های دریایی دارای اهمیت هستند.

۵.آرتروباکتر (Arthrobacter):

این ارگانیزم ها غالبا در خاک بوده و در بیشتر مواد غذایی بی اثر است. بعضی از  گونه های آن در ۵۰ درجه سانتی گراد رشد می کنند و سرمادوس محسوب می شوند.
@Micro_camp

۶.باسیلوس (Bacillus):

اندوسپورهای گونه های این باکتری های هوازی تا هوازی اختیاری، معمولا سبب تورم سلول نمی شوند. گونه های مختلف این جنس ممکن است مزوفیل یا گرمادوست، شدیدا پروتئولیتیک، کمی پروتئولیتیک یا غیر پروتئولیتیک، تولید کننده یا غیر تولید کننده ی گاز و لیپولیتیک یا غیرلیپولیتیک باشند.
به طور کلی اسپور باکتری های مزوفیل مثل B.subtilis، نسبت به سپور گرمادوست ها از مقاومت حرارتی کمتری برخوردارند. اسپور باسیلوس های گرمادوست مطلق مثل B.stearothermophilus نسبت به اسپور گرمادوست های اختیاری مثل B.coagulans مقاوم ترند. گونه های شدیدا پروتئولیتیک مانند B.cereus معمولا باعث انعاد شیرین شیر می شوند.
B.polymexa و B.macerans دو گونه ی مهم تولید کننده ی اسید و گاز هستند، که گاهی اوقات با عنوان ائروباسیلوس ها (Aerobacilli) نامیده می شوند. اکثر گونه های مزوفیل گلوکز و سایر قندها را به اسید تبدیل می کنند. اما معمولا مقدار اسید تولیدی بسیار کم است و توسط آمونیاک تولید شده از مواد غذایی ازت دار، خنثی می شود. باکتری های گرمادوست عامل ترشیدگی مسطح (Flat sour) که باعث فساد کنسرو سبزی ها می شوند، قادرند مقدار زیادی قند را به اسید لاکتیک تبدیل کنند.
از این رو از چنین کشت هایی برای تولید اسید اکتیک استفاده می شود. خاک یکی از منابع عمده ی گونه های باسیلوس است. تعدادی از نژاد های این جنس که با شناسه ی ATCC مشخص می شوند، میکروارگانیزم های شاخص فرایند استریلیزاسیون هستند. B.pumilus شاخص استریلیزاسیون با اشعه گاما، B.stearothermophilus شاخص استریلیزاسیون با بخار، B.subtilis نیز شاخص استریلیزاسیون با بخار و هم چنین شاخص تشخیص پنی سیلین در شیر و B.subtilis var.niger شاخص استریلیزاسیون با اکسید اتیلن هستند.

ادامه دارد...

@Micro_camp
🔴گروههای اصلی ویروسهای جانوری

@Micro_camp

پوکس ویروسها :این ویروسها مولد بیماری آبله در انسان ، گاو ، خرگوش و پرندگان هستند.

میکسو ویروسها :ویروسهای این گروه مولد بیماریهایی مانند آنفلوآنزا در جانوران مختلف هستند.

پارامیکسو ویروسها :مولد بیماریهایی مانند سرخک ، اوریون ، پاراآنفلوآنزا و نیوکاسل در جانوران هستند.

هرپس ویروسها :ویروسهای این گروه بیماریهایی مانند زونا ، تبخال و آبله مرغان ایجاد می‌کنند.

آدنو ویروسها :بیماریهای گوناگون در دستگاه تنفسی جانوران ایجاد می‌کنند، در انسان عامل نوعی تومور سرطانی شناخته شده‌اند.

گروههای اصلی ویروسهای گیاهی

گروه توبرا ویروس :ویروس جغجغه‌ای توتون (TRV) عضو اصلی این گروه است که بوسیله نماتدها انتقال می‌یابد. در شیره گیاهی بسیار پایدارند و معمولا در میزبان علائم نکروز ظاهر می کنند.

گروه توبامو ویروس :ویروس موزائیک توتون ، عضو اصلی این گروه است. ویروسی است بسیار پایدار و در گیاه علائم موزائیکی ایجاد می‌کند ناقل طبیعی خاصی برای این گروه شناخته نشده است.

ویروس پژمردگی گوجه فرنگی :در بسیاری از گیاهان تولید موزائیک و نکروز می‌کند، در شیره گیاهی ناپایدار است و به آسانی به طریق مکانیکی (مالش) منتقل می‌شود. ظاهرا به ویروس آنفلوآنزا شباهت دارد.

گروه رابدو ویروسها :ویروسهای این گروه در جانوران مهره‌دار ، بی‌مهره و در گیاهان یافت می‌شوند. از نمونه‌های گیاهی آن یکی ویروس زردی نکروزی کاهو است که بوسیله شته منتقل می‌شود و دیگریویروس کوتولگی زرد سیب زمینی است که توسط زنجره‌ها انتقال می‌یابد

@Micro_camp
🦠Micro🔬Camp🧫🧪
صنعتی . یک.pdf
جزوه میکروب صنعتی
دکتر میرپور

@Micro_camp
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔬آموزش کار با میکروسکوپ نوری

با ارائه استاد صادق پور

🔺کاری از انجمن علمی میکروبیولوژی و پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی

@basij_liau
@ms_liau
🦠Micro🔬Camp🧫🧪
🔴لیست مهمترین باکتری های موجود صنایع غذایی #قسمت_اول ۱ .  استوباکتر (Acetobacter): این باکتری ها الکل تیلیک را به اسید استیک اکسید می کنند. استوباکترها میله ای و متحرک اند و روی میوه ها، سبزی ها و میوه های ترش شده یافت می شوند. ۲.آیرومناس (Aeromonas):…
لیست مهم ترین باکتری های موجود صنایع غذایی:

#قسمت_دوم

۷. بروی باکتریوم (Brevubacterium):

B.linens وابستگی نزدیکی به Arthrobacter globiformis داشته و ممکن است به جای آن به کار برود. این ارگانیزم در کشت سطحی بعضی از پنیرها مانند پنیر بریک و لیمبورگر اهمیت دارد، زیرا رنگدانه های نارنجی تا قرمز تولید کرده و به رسیدن پنیر کمک می کند.

۸. بروکوتریکس (Brochotrix):

این باکتری های میله ای گرم مثبت، قادرند زنجیرهای رشته طویلی ایجاد کرده و روی توده های متراکم شده تا بخورند. دمای اپتیمم رشد این باکتری ها ۲۰-۲۵ درجه سانتی گاد است، اما برخی از نژاد های ان در محدوده ی دمایی صفر تا ۴۵ درجه سانتی گراد رشد می کنند. رشد آن ها در PH 5 تا ۹ و در حضور ۶/۵-۱۰ درصد نمک صورت می گیرد. این میکروارگانیزم ها در حرارت ۶۳ درجه سانتیگراد به مدت ۵ دقیقه شنده می مانند. این باکتری ها قادرند انواع مختلفی از گوشت ها و فراورده های گوشتی بسته بندی شده ای را که در یخچال نگهداری می شوند، فاسد کنند. تنها گونه ی موجود در این جنس  Bthermosphacta است.


۹. کامپیلوباکتر(Campylobacter):

این باکتری ها قبلا در جنس ویبریو طبقه بندی شده بودند. اکسیداز مثبت، کاتالاز مثبت، گرم منفی، خمیده و به شکل S یا مارپیچی اند. باکتری های این جنس فشار تقلیل یافته ی اکسیژن را ترجیح می دهند. بعضی از نژادهای C.fetus subsp.jejuni عامل التهاب روده ای معده ای در انسان هستند.

۱۰. کلستریدیوم (Collostridium):

اندوسپور گونه های این باکتری های بی هوازی تا میکروآئروفیل معمولا سبب تورم بخش میانی یا انتهایی سلول باکتری می شود. تمام گونه های این جنس کاتالاز منفی هستند. بسیاری از گونه های آن کربوهیدرات ها را تخمیر کرده و معمولا اسید هایی مثل اسید بوتیریک و گازهایی مثل دی اکسید کربن و هیدروژن را بوجود می آورند.

گونه های مختلف آن ممکن است مزوفیل یا گرمادوست و پروتئولیتیک یا غیرپروتئولیتیک باشند. یکی از گونه های گرمادوست مطلق ساکارولیتیک، C.thermosaccharoltticum است که کنسرو سبزی ها را همراه با ایجاد گاز فاسد می کند. فساد مواد غذایی غالبا توسط گونه های مزوفیل و پروتئولیتیک مثل C.lentoputrescens و C.putrifaciens صورت می گیرد. C.perfringenes یا گونه های مشابه آن دلمه ی شیر را به شدت تخریب کرده و موجب تخمیر طوفانی (Stormy fermentation) در شیر می شود. C.butyricum سبب باد کردن دیررس پنیر های عمل آوری شده می شود. منشا اصلی گونه های کلستریدیوم خاک است. البته در مواد سیلو شده ی نامرغوب، غذای دام و کودها نیز وجود دارد.

۱۱. کرینه باکتریوم (Corynebacterium):

میکروارگانیزم ها عامل بیماری دیفتری، C.difteriae است که ممکن است توسط مواد غذایی انتقال یابد. C.bovis که به صورت میله ای کشیده و یا گرز مانند است، روی پستان گاو رشد کرده و در شیر دوشیده شده به روش بهداشتی مشاهده می شود و ممکن است باعث ورم پستان گاو شود.

۱۲. دسولفوتوماکولوم (Desulfotomaculum):

این باکتری میله ای و گرم منفی به هنگام تشکیل اندوسپور متورم    می شود. منشا آن ها خاک، آب شیرین و شکمبه گاو است. ترکیبات گوگردی می توانند به عنوان گیرنده ی نهایی الکترون در تنفس عمل کرده و به سولفید هیدروژن احیا شوند. کلستریدیوم نیگریفیکانس که عامل فساد سولفیدی در کنسرو های غذایی است، امروزه D.nigrificans نامیده می شود.

ادامه دارد...

@Micro_camp
#اطلاعیه

🟢فرم عضویت در انجمن علمی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان.

🟢🟢دانشجویان علاقمند به عضویت در انجمن علمی میکروبیولوژی میتوانند از طریق فرم زیر ثبت نام کنند:
yun.ir/s7ar7a


🟢🟢🟢عضویت دانشجویان زیست سلولی مولکولی_میکروبیولوژی از هر دانشگاهی، در این انجمن بلامانع است.


@MS_liau
@Micro_camp
قابل توجه دانشجویان عزیز

تاریخ جدید برگزاری امتحانات به زودی بروز رسانی خواهد شد.

برخی تاریخ های امتحانی دروس معارف تغییر کرده است
تا هفته آینده بقیه تاریخ ها بروز رسانی خواهد شد.

امتحانات به صورت غیر حضوری در سایت وادانا برگزار خواهد شد.
@Ms_liau
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حمله نوتروفیلها
نوتروفیلها فراوانترین گلبولهای سفید خون و اولین سلولهای مهاجم به میکروبها هستند

@Micro_camp
Microb-2-Laboratory.pdf
386.8 KB
#جزوه_آزمایشگاه_میکروب_۲
#استاد_فائزی
#امتحان ۱۶دی

دانشجوياني كه درس آزمايشگاه ميكروب ٢ با دکتر فایزی دارند ، روز سه شنبه مؤرخ ١٣٩٩/١٠/١٦ هر گروه سر ساعت خودش به شكل انلاين ( برخط) ، امتحان مي گيرند ، دانشجوياني كه امكان شركت در كلاس ها رو نداشتن حتما در امتحان شركت نمايند.

@Micro_camp

به دلیل مهم بودن اطلاعیه هایی که اخیرا در کانال گذاشته شده، لطفا تمامی دانشجویان گرامی کلیه اطلاعیه ها را با دقت بخوانند و برای دوستان خود نیز ارسال کنند. هرگونه سهل انگاری و نخواندن اطلاعیه ها ممکن است موجب غیبت در امتحانات و در نتیجه عدم کسب ده نمره فعالیت کلاسی شود.


@Micro_camp
🦠Micro🔬Camp🧫🧪 pinned « به دلیل مهم بودن اطلاعیه هایی که اخیرا در کانال گذاشته شده، لطفا تمامی دانشجویان گرامی کلیه اطلاعیه ها را با دقت بخوانند و برای دوستان خود نیز ارسال کنند. هرگونه سهل انگاری و نخواندن اطلاعیه ها ممکن است موجب غیبت در امتحانات و در نتیجه عدم کسب ده نمره…»
2024/09/22 17:20:00
Back to Top
HTML Embed Code: