Telegram Web Link
🎯 #فولاد ، عرضه های فردا ( سه شنبه ) در بورس کالا و رشد نرخ پایه شمش تا نزدیکی ۱۲۰۰۰ تومان !! فردا در بورس کالا فولادسازان عرضه خواهند داشت و نرخ پایه شمش ۱۱۷۱۶ تومان ، تختال ۱۲۷۱۱ تومان و ورق گرم ۱۴۵۹۹ تومان درنظر گرفته شده است ! رشد نرخ جهانی فولاد درحال اثرگذاری کامل بر نرخهای بورس کالاست بطوری که هفته گذشته شاهد رشدهای ۱۰ تا ۲۶٪ 🔺نسبت به نرخ پایه بودیم.نرخ پایه هفته گذشته ۹۶۷۰ تومان بود که در عرضه های فردا نرخ پایه با رشد ۲۱.۱۵٪ 🔺 همراه خواهد بود !!! @Marketerchnl
نرخ ها در بازارهای جهانی در روند تاریخی قرار دارند که شاید هر یکی دو دهه یکبار این اتفاق بیوفته و هر فعال بازارهای مالی یک یا دوبار میتواند چنین روند ها و نرخ هایی رو مشاهده کند.
سایر بازارهای جهان هم نسبت به این نرخ ها و روند ها ، رفتارهای تاریخی نشان دادن!

بازار ما هم یک رفتار تاریخی نشان داده اما در جهت عکس چون بازار ما همیشه دوست داره متفاوت باشه ! چون ما خودمون انتخاب کردیم که متفاوت باشیم !

@Marketerchnl
🎯 #اوراق ، روند کاهش نرخ بازده تا سررسید (YTM ) اوراق دولتی ادامه دارد. نرخ YTM اوراق دولتی که در نیمه نخست سال به بیش از ۲۰٪ هم رسیده بود ، حالا روند کاهشی به خود گرفته و در سررسید های یکساله ( تا دی ماه ۱۴۰۰ ) در اکثر سررسید ها به زیر ۱۹٪ رسیده است. تداوم این روند و کاهش نرخ به کمتر از ۱۸٪ سیگنال خوبی برای بازار سهام خواهد بود. @Marketerchnl
معاون وزیر صمت خلاصه صحبت هاش اینه :

چرا فولاد مبارکه داره سود میکنه !؟
چرا بورس کالا فولاد ساز رو مجبور نمیکنه شمش مفت بفروشه ؟!

رفقای پروفیل کار ما باید شمش ۴۰۰ دلاری بگیرن ، چه شمش ۶۰۰ دلار باشه چه ۷۰۰ دلار !

جالب اینجاست که یه مقامی مثل معاون وزیر ، هنوز این نکته ساده رو نمیدونه که بورس کالا قیمت ساز نیست ، بستر عرضه هست !

شیوه نامه رو بذارید کنار ، ضریب پایه رو از الان بکنید ۲۰٪ که فردا شمش شد ۱۵ تومان به زحمت نیوفتید برای تغییر شیوه نامه ...

@Marketerchnl
🎯 فرصت رانت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در هر جلسه عرضه شمش فولادی در بورس کالا با پیشنهاد جدید وزارت صمت !!

✍🏽 در جلسه آخر عرضه در بورس کالا ، ۲۹۸۵۹۶ تن انواع شمش برای عرضه روی تابلوی معاملات قرار گرفت. بطور متوسط نیز همواره حدود ۲۵۰ الی ۳۰۰ هزار تن محصول در بورس کالا عرضه میشود.

اگر میانگین نرخ شمش منطقه را ۶۰۰ دلار فرض کنیم ، با فرمول محاسبه نرخ پایه پیشنهادی وزارت صمت ( یعنی ضریب تعیین نرخ پایه ۷۰٪ منطقه ) قیمت دلاری شمش برای عرضه در بورس کالا به عدد ۴۲۰ دلار خواهد رسید !!

✍🏽 بنابراین برای " تنها یک جلسه عرضه " در بورس کالا ، با این فرمول پیشنهادی حدود ۱۳۷۰ میلیارد تومان یا ۵۷.۷ میلیون دلار رانت برای خریداران ایجاد میشود که این عدد به وضوح از جیب سهامداران خارج شده است !

برای درک بهتر این عدد ، کافیست تا این عدد را با فروش ماهانه شرکت فولاد هرمزگان که یکی از فولادسازان بورسی است مقایسه کنید ! کل فروش فولاد هرمزگان "در یک ماه" حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان است. اما وزارت صمت تنها در یک جلسه عرضه در بورس کالا ۱۳۰۰ میلیارد تومان رانت توزیع میکند !!

✍🏽 در سال ۱۳۹۷ و ظهور نرخ دلار جهانگیری ، کلیه عرضه کنندگان بورس کالا ملزم شدند تا محصول خود را با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان در بورس کالا عرضه کنند. درحالی که نرخ ارز در بازار آزاد به شدت صعودی بود.

اتفاقی که در آن زمان افتاد :

۱- قفل شدن معاملات در سقف دامنه نوسان

۲- افزایش شدید قاچاق محصولات به کشورهای همسایه به دلیل آربیتراژ ایجاد شده بخصوص در محصولاتی مانند کاتد مس ، شمش و ورق فولادی و بسیاری از محصولات پتروشیمی

۳- توزیع حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان رانت در بورس کالا از جیب سهامداران بدون اینکه قیمت ها در بازار کاهش یابند !

✍🏽 رانتی که در سال ۱۳۹۷ در پی آن تصمیم اشتباه ایجاد شد ، در مقابل رانتی که پیشنهاد جدید وزارت صمت ایجاد میکند به هیچ وجه قابل مقایسه نیست ! اگر وزیر صمت و معاونینش از تجربیات گذشته درس نگرفته اند و تصور میکنند ابرقهرمان هایی هستند که عملکردی متفاوت از مدیران قبلی خواهند داشت و میتوانند ساز و کار طبیعی اقتصاد را بصورت دستوری تغییر دهند ، سخت در اشتباهند !! هزینه این آزمایش و خطا های چنین مدیرانی را شرکت های فولادی با میلیون ها سهامدار خواهند پرداخت.

▪️ اگر تنها ۴ جلسه در ماه عرضه در بورس کالا صورت گیرد ، در یک ماه حدود ۴ الی ۵ همت رانت شیرین بورس کالا به جیب دلالان خواهد رفت که قطعا با این تفاوت قیمتی بین نرخ شمش در مرز ایران با کشورهای همسایه ، کلیه شمش تولیدکنندگان داخلی به جای مصرف کننده به جیب فولادسازان خارجی سرازیر خواهد شد !!

▪️وقتی نرخ قراضه ۴۵۰ الی ۴۷۰ دلار است ، وزارت صمت بر اساس کدام گزارش کارشناسی پیشنهاد عرضه شمش ۴۲۰ دلاری در بورس کالا را میدهد ؟! حتی اگر به ازای هر تن ۴۰ دلار هزینه حمل نیز لحاظ کنیم ، قاچاق شمش عرضه شده در بورس کالا به ترکیه و عراق و افغانستان و امارات به مراتب بیش از تبدیل شمش به محصول نهایی جذابیت دارد !!

#صمت_رانتخواران

@Marketerchnl
نایب رییس سندیکای لوله و پروفیل :


مهندس رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در دوره کوتاهی که از تصدی این سمت توسط وی میگذرد، تلاش کرده تا زنجیره فولاد کشور را از لوث وجود رانت خواران و تضعیع کنندگان حقوق مصرف کننده پاک سازد و اقتصاد این حوزه را از مرحله تولید سنگ آهن تا مرحله ساخت محصول نهایی شفاف سازد.


به نظر می رسد جمع آوری امضای سهامداران فولاد در بورس برای مخالفت با اقدام وزیر صمت، نه تنها کمکی به ادامه روند معاملات مبهم و رانت خواری فولادسازان نمی کند؛ بلکه برعکس می تواند زمینه اعتراض 80 میلیون نفر مصرف کننده داخلی را علیه فساد نهفته در بورس کالا فراهم سازد.

از این رو موج سازی های رسانه ای و لشگرکشی فولادسازان برای انحراف افکارعمومی از نهضت شفاف سازی ایجاد شده در وزارت صمت، جای نگرانی ندارد چرا که بیرق برداشته شده از سوی مهندس رزم حسینی توسط تمامی تولیدکنندگان حلقه های پائین دستی زنجیره فولاد و همچنین تمامی مصرف کنندگان ایرانی حمایت می شود.

------------------

سندیکای لوله پروفیل که خود سرشاخه اصلی دریافت کننده رانت فولاد است ، حالا از منافع ۸۰ میلیون ایرانی خرج میکند تا منافع از دست رفته خود را احیا کند !! جناب آقای ملک ثابت ، این جملات آشناست ! دوستان شما چند شب قبل ، مقابل چشم میلیون ها سهامدار جمله تاریخی «هر ایرانی ، یک میلگرد » را گفت !

جناب ملک ثابت ، سندیکای لوله و پروفیل سال ۹۷ هم حامی عرضه شمش با دلار ۴۲۰۰ تومان بود ! ما فراموش نکردیم...

سندیکای لوله و پروفیل انتهای سال ۹۷ و ابتدای سال ۹۸ ، حامی سقف رقابت محصولات فولادی در بورس کالا و صف های طویل خریداران شمش در بورس کالا بود !

حالا شما حامی منافع ۸۰ میلیون ایرانی شدید؟!

پیش از خرج کردن از مردم به چند سوال بطور شفاف پاسخ دهید :

۱- چند شرکت لوله و پروفیل سهامی عام هستند و در بورس اوراق بهادار عرضه شدند و عامه مردم سهامدارشان هستند؟!؟

۲- چند شرکت لوله و‌پروفیل در کشور طرح های توسعه ای ملی با نرخ اشتغال بالا اجرا کردند؟!

۳- در کدام بخش از سندیکای لوله و پروفیل ، ارزش افزوده ای بجز تخفیف گرفتن غیرقانونی از تولیدکنندگان شمش و فروش لوله و پروفیل به قیمت آزاد ایجاد شده؟!

۴- کدام بخش از شرکت های لوله و پروفیلی شفاف است که حالا به دنبال شفاف شدن نرخ شمش هستید؟! بهتر نیست اول در بورس پذیرش شده و محصول خود را با شیوه نامه در بورس کالا عرضه کنید و بعد بیرق شفاف سازی را به دست بگیرید؟!

۵- شما و هم کاسه هایتان در وزارت صمت ، آنقدر از رانت فولادی استفاده کرده اید که به امضای چند ده هزار سهامدار و چند ده فعال حرفه ای بازار سرمایه توهین کرده و آنها را بازیچه دست مدیران فولادی میدانید ! تخفیف های ۲۰-۳۰٪ سالهای اخیر از جیب همین فعالان و سهامداران تامین نشده؟!

۶- آیا ۵۰ میلیون سهامدار سهام عدالت و سایر سهامداران و فعالان بازار انقدر بی سواد و بی اراده هستند که مدیران فولادی به آنها خط دهند؟! یکی از دلخوری های بزرگ سهامداران ، انفعال مدیران فولادی در مقابل دست اندازی و گردن کلفتی شما و یارانتان در وزارت صمت است ! این مدیران به صندلی های خود بیش از منافع ۵۰ میلیون سهامدار توجه میکنند ، البته شکایتی نیست چون از همان وزارت صمت شما عزل و نصب میشوند !!

در نهایت جناب ملک ثابت ، توهین شما به جامعه سهامداری بی پاسخ نخواهد ماند. دوره رانت خواری سر آمده ! اگر معتقد هستید سهامداران شرکت های فولادی و فولادسازان غیر شفاف و رانتخوار هستند ، از شفاف شدن خودتان آغاز کنید ، بسم الله !

این سهامداران و فعالان بازار ، تا ته خط در مقابل دست درازی شما خواهند ایستاد . بیرق شفافیت برای شما سنگین است قربان ...

@Marketerchnl
هشدار قالیباف به مدیران شرکت‌های فولادی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
🔹هیات مدیره شرکت‌ها، قوی‌تر از همیشه، فقط قوانین بازار سرمایه را ملاک عمل قرار دهند و از راهکارهای بورسی پیروی کنند.
🔹اخیراً نیز با تأکید مجدد، ناشرین را ملزم کرده‌ایم، در قیمت‌گذاری عرضه محصولات، ضمن پایبندی به قانون، صرفه و صلاح سهامداران را مبنا قرار دهند و مطالبه جدی و همیشگی ما رعایت این اصل مهم است و پیگیری قضایی تخلفات را وظیفه ذاتی خود می دانیم.
🔹سازمان بورس بر عملکرد ناشرین نظارت کامل دارد و برای اجرای حمایت خود از جمعیت میلیونی سهامداران، مطابق مواد ۵۱ و ۵۲ قانون بازار اوراق بهادار، در برخورد با متخلفان احتمالی، حتی لحظه‌ای غفلت و مصلحت‌اندیشی را جایز و روا نمی‌داند
@BourseNews
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◽️به پالایش «امید» داشته باشیم؟

دارا دوم یا همان پالایشی یکم، از سهام شرکت‌های پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) تشکیل شده است. پالایش یکم به‌عنوان دومین صندوق قابل‌معامله دولتی در بازار سهام با فراز و نشیب فراوان عرضه شد. عرضه این سهام تا ۳۰ شهریور‌ ماه ادامه یافت. در تاریخ ۱۱ آذر ماه ناظر بازار بورس و اوراق بهادار از بازگشایی صندوق پالایش یکم و آغاز معاملات آن در بورس خبر داد. روز بعد ینی ۱۲ آذر ماه قیمت هر سهم آن به ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. ارزش معاملات پالایش یکم نیز به تدریج کاهش یافت تا جایی که روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان معامله شد. حالا پس از گذشت یک ماه قیمت این سهم به ۶.۶۹۶ تومان رسیده است. امروز در برنامه دیدبان بورس با سینا سلیمانی کارشناس بازار سرمایه به بررسی حواشی نماد پالایش و آینده آن پرداخته‌ایم.

🔖 در سایت مشاهده کنید

📺 @ecoiran_webtv
🎯#متانول دامستیک چین به ۳۵۰ دلار و متانول منطقه نیز به نزدیکی ۳۱۰ دلار بر هر تن رسیده. اگر این روند ادامه پیدا کند و بهای متانول بیش از ۳۰۰ دلار تثبیت شود ، احتمالا باید شاهد متانول ۴۰۰ تا ۴۵۰ دلاری باشیم که بطور قابل توجهی حاشیه سود و سود خالص تولیدکنندگان این صنعت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. @Marketerchnl
🎯#فولاد ، عرضه های فردا در بورس کالا بر اساس ۸۰٪ از نرخ CIS تعیین شد. نرخ شمش بلوم با نرخ ۱۲۳۲۱ تومان ، اسلب با نرخ ۱۳۸۱۱ تومان و ورق گرم با نرخ ۱۵۴۴۲ تومان عرضه خواهد شد. با این حساب متوسط نرخ شمش ( بلوم و بیلت و اسلب ) به ۱۳۰۰۰ تومان رسید. همچنین پایه دلاری نرخ شمش در بورس کالا حدودا با نرخ ۴۹۰ دلاری تعیین شده ، درحالی که نرخ شمش صادراتی حدود ۶۰۰ دلار است. همچنین نرخ فروش فولادسازان در زمستان تا امروز و با وجود اعمال دیسکانت ۲۰٪ به خریداران در بورس کالا حدود ۳۰٪ نسبت به متوسط فصل پاییز رشده کرده و نسبت به متوسط نیمه نخست سال حدود ۱۱۰٪ رشد را نشان میدهد که عمدتا ناشی از رشد نرخ جهانی فولاد است. @Marketerchnl
🎯#شیمیایی ، شاخص گروه پتروشیمی بعد از یک رشد خوب وارد فاز اصلاحی ایکس موج شده که یک مثلث رو تشکیل داده. محدوده ۷۴۹۰۰ الی ۷۶۰۰۰ واحد میتونه محدوده تکمیل اصلاح این گروه باشه و وارد رالی صعودی جدیدی بشه. تا زمانی که محدوده حمایتی ذکر شده حفظ بشه ، تحلیل پا برجا هست. اما در صورت شکست این حمایت ، باید مجدد بررسی بشه. @Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#شیمیایی ، شاخص گروه پتروشیمی بعد از یک رشد خوب وارد فاز اصلاحی ایکس موج شده که یک مثلث رو تشکیل داده. محدوده ۷۴۹۰۰ الی ۷۶۰۰۰ واحد میتونه محدوده تکمیل اصلاح این گروه باشه و وارد رالی صعودی جدیدی بشه. تا زمانی که محدوده حمایتی ذکر شده حفظ بشه ، تحلیل پا برجا…
🎯#شیمیایی ( پتروشیمی )

✍🏽 در گروه پتروشیمی وضعیت متانولی ها و الفینی ها وضعیت مطلوبی هست. متانول ایران بعد از تعطیلات ژانویه حدودا به نرخ ۳۰۰ دلار بر تن رسید که عدد بسیار مطلوبی هست و تقریبا ۲۰-۳۰ دلار بالاتر از پیش بینی محتاطانه ای هست که برای متوسط سال ۱۴۰۰ داشتیم.
محصولات الفینی هم وضعیت مناسبی دارند که البته روند صعودی محصولات مهم تر از نرخ های فعلی هست چون روندی که شکل گرفته بنظر تا انتهای سال ۲۰۲۱ با افت و خیز های مقطعی ادامه خواهد داشت.
اوره هم وضعیت مطلوبی داره . پیش بینی ما در آخرین تحلیل نرخ اوره ۲۰۰ تا ۲۲۰ دلاری بود برای سال ۱۴۰۰ اما امروز اوره ایران با احتساب دیسکانت در همین حدود هست پس احتمالا برای سال بعد باید نرخ های بالاتری‌ رو در تحلیلها لحاظ کنیم.

در صورت تداوم روند فعلی ، #متانول تا آخر سال ۲۰۲۱ محدود ۴۰۰-۴۵۰ دلار رو خواهد دید.
محصولات #الفینی هم بنظر میرسه بطور متوسط رشد ۵۰-۶۰٪ را تجربه کنند.
#اوره ایران هم بنظر میرسه حداقل تا محدود ۲۶۰ دلار رشد داشته باشه. البته به دلیل وضعیت متفاوت عرضه و تقاضا در مارکت اوره و همینطور مازاد ظرفیت موجود در این مارکت ، نرخ رشد قیمت ها و پیش بینی این محصول کمی متفاوت و دشوار تر هست.

در این گروه :

۱- زاگرس : با متانول متوسط ۲۸۰ دلاری ( بدبینانه ) ، خوراک ۶ سنت ، و دلار ۲۴۰۰۰ تومانی برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی سود ۳۶۸۰ تومانی برای زاگرس داشتیم. اگر کمی خوش بینانه تر نگاه کنیم و متانول رو ۳۰۰ تا ۳۳۰ دلار برای سال آینده لحاظ کنیم ، با دلار ۲۴۰۰۰ تومانی زاگرس میتونه ۴۱۳۰ الی ۴۴۰۰ تومان سود خالص داشته باشه. نرخ گاز خوراک رو با فرض رشد نرخ گاز در سال بعد ۶ سنت لحاظ کردیم که محتاطانه هست. اگر نرخ گاز حدود ۵ سنت باشه ، با همین مفروضات زاگرس حدود ۴۵۸۰ الی ۴۸۰۰ تومان هم میتونه محقق کنه.
فعلا همون دامنه سود ۳۶۸۰ تومان ( با متانول ۲۸۰ دلاری که حالت بدبینانه و کف برآورد هست ) و ۴۱۳۰ تا ۴۴۰۰ تومان به عنوان حالت کارشناسی رو باید لحاظ کرد. با فرض تقسیم سود حدود ۱۷۰۰-۱۸۰۰ تومانی ، نسبت PE فوروارد سهم حدود ۴.۴ الی ۴.۶ واحد هست که تا حدود ۳.۹ واحد قابل تعدیل هست ( متانول ۳۰۰ -۳۳۰ دلار )

۲- شیراز : در تحلیل قبلی با اوره ۲۷۰ دلاری ( ۲۱۰ دلار با دیسکانت برای اوره ایران ) و دلار ۲۴۰۰۰ تومانی ، برای سال ۱۴۰۰ برآورد سود ۸۲۹ تومانی رو داشتیم. فعلا اوره ایران تقریبا در همین سطح هست ولی این احتمال وجود داره که تا ۲۵۰-۲۶۰ دلار هم رشد داشته باشه. لذا اگر کمی خوشبینانه تر بررسی کنیم ، با اوره ۲۵۰ دلاری پتروشیمی شیراز میتونه حدود ۱۰۰۰ تومان سود خالص محقق کنه.
اما فعلا همون تلورانس ۸۲۹ تومان به عنوان سناریو محتاطانه و کف سود و سود ۱۰۰۰ تومانی به عنوان حالت کارشناسی مد نظر هست. بنابراین شیراز با فرض تقسیم سود ۴۵۰ تومانی ، نسبت PE فوروارد سهم بین ۴.۹ الی ۵.۹ واحد هست.

۳- شاراک : شش ماهه ۳۷۰۰ میلیارد تومان فروش داشته و ۱۰۰ تومان سود خالص محقق کرده. اما در پاییز به تنهایی ۳۳۰۰ میلیارد تومان فروش محقق کرده که مارجین پاییز شرکت هم احتمالا با افزایش ۳۰٪ همراه میشه. لذا امسال میتونه حدود ۱۰۳۲۰ میلیارد تومان فروش و حدود ۳۰۰ الی ۳۲۷ تومان سود خالص محقق کنه. سال بعد این عدد به حدود ۴۱۵ الی ۴۲۰ تومان میرسه. با فرض تقسیم سود ۲۰۰ تومانی ، نسبت PE سهم حدود ۴.۹ واحد هست.

@Marketerchnl
🎯#فلزات ، شاخص فلزات اساسی هم بعد از یک رالی صعودی مناسب ، وارد فاز اصلاحی ایکس موج شد و ۵ ماه داخل این فاز اصلاحی بوده. بنظر میرسه محدوده ۸۱۰۰۰ الی ۸۲۸۰۰ واحد محدوده حمایتی شاخص این گروه هست که میتونه از این محدوده رالی صعودی جدیدی رو شروع کنه. تا زمانی که حمایت ذکر شده شکسته نشه ، الگوی سهم حفظ میشه اما در صورتی که این محدوده از دست بره ، باید مجدد بررسی بشه. @Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#فلزات ، شاخص فلزات اساسی هم بعد از یک رالی صعودی مناسب ، وارد فاز اصلاحی ایکس موج شد و ۵ ماه داخل این فاز اصلاحی بوده. بنظر میرسه محدوده ۸۱۰۰۰ الی ۸۲۸۰۰ واحد محدوده حمایتی شاخص این گروه هست که میتونه از این محدوده رالی صعودی جدیدی رو شروع کنه. تا زمانی که…
🎯#فلزات اساسی

این گروه وضعیت بنیادی مناسبی پیدا کرده که عمده دلیل اون رشد نرخ های جهانی و نتیجتا افزایش مارجین اکثر شرکتهای این صنعت هست.
در این صنعت ، وضعیت #مس و #فولاد بهتر از سایر بخش ها هست. الان مس در محدوده ۸۰۰۰ دلار و شمش ایران در محدوده ۶۰۰ دلار هست. البته شمش بورس کالا به لطف حاتم بخشی های وزارت صمت داره با نرخ پایه ۴۹۰ دلاری عرضه میشه اما با توجه به چشم انداز صعودی شمش ، در صورتی که دیگه تغییرات شبانه توی مقررات بورس کالا نداشته باشیم با جلب اعتماد مصرف کننده هایی که الان به دلیل افزایش عدم اطمینان ترجیح دادن صبر کنن ، میتونه رقابت شکل بگیره و تا نرخ ۵۰۰-۵۱۰ دلار هم رقابت بشه.
وضعیت #روی و #سرب و #آلومینیوم هم مناسب هست اما اگر مس به محدوده های بالاتری برسه ، فلز روی میتونه بخاطر خاصیت کالای جایگزین بودن وضعیت به مراتب بهتری پیدا کنه.

تا انتهای سال ۲۰۲۱ بنظر میرسه مس بتونه محدود ۱۰۰۰۰ دلاری رو فتح کنه ، شمش فولادی منطقه محدوده ۷۵۰-۸۰۰ دلار رو ببینه و روی هم ۳۵۰۰ الی ۴۰۰۰ دلار رو ببینه که مجدد تاکید میکنم وضعیت روی از سک جایی به بعد میتونه تغییر کنه.

در این گروه :
۱- فولاد مبارکه : قبلا عرض شد که با نرخ ورق سرد ۸۱۰-۸۲۰ دلاری و ورق گرم ۷۰۰ دلاری و دلار ۲۴۰۰۰ تومانی ، میتونه ۱۱۱۰۶۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ فروش محقق کنه و به سود خالص ۲۳۷ الی ۲۴۰ تومانی برسه. سال ۹۹ هم سود حدود ۱۷۰ تومانی داره.
نرخ ورقی که در تحلیل قبلی بطور محتاطانه فرض شده بود برای ورق سرد حدود ۱۷.۵ میلیون بود و برای ورق سرد حدود ۱۴ میلیون تومان. اما همین حالا نرخ پایه ورق گرم ۱۵.۵ میلیون و ورق سرد حدود ۱۹ میلیون هست. بنابراین اگر کمی خوشبینانه تر بررسی کنیم ، با ورق سرد ۲۰ تومانی و ورق گرم ۱۶ تومانی ، سود مبارکه سال آینده میتونه تا ۲۵۵ الی ۲۶۰ تومان افزایش پیدا کنه. اگر امسال حدود ۸۵ تومان تقسیم سود داشته باشه ، نسبت PE سهم بین ۴.۱ الی ۴.۵ واحد هست.

۲- فولاد خوزستان : متوسط نرخ شمش بهار حدود ۵.۶ میلیون تومان ، تابستان ۶.۷ میلیون تومان و پاییز حدود ۱۰ میلیون تومان بوده که فعلا در ابتدای زمستان بین ۱۱.۵ تا ۱۳ تومان بوده که بنظر میرسه متوسط زمستان به حدود ۱۳ تومان برسه. شمش صادراتی ( بلوم ، بیلت و اسلب ) هم در زمستان حدود ۵۹۰ الی ۶۲۰ دلار قرار میگیره. فروش نیمه نخست سال ۱۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده که با سرمایه جدید ۷۲.۵ تومان سود خالص محقق شده. اما فقط در پاییز حدود ۹۶۰۰ میلیارد تومان فروش ثبت کرده که با متوسط نرخ هایی که عرض شد ، احتمالا در زمستان حدود ۱۱۰۰۰ الی ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان فروش محقق میشه که جمع فروش امسال رو به ۳۲۰۰۰ تا ۳۲۸۰۰ میلیارد تومان میرسونه. همچنین مارجین شرکت از ۲۶٪ به ۳۱-۳۲٪ رسیده. پس امسال حدود ۲۲۲ الی ۲۴۰ تومان سود خالص با سرمایه جدید میسازه. اما سال ۱۴۰۰ با متوسط شمش ۵۷۰ دلاری ( بدبینانه ) و دلار ۲۴۰۰۰ تومانی ۵۰۶۱۶ میلیارد تومان فروش خواهد داشت و مارجین شرکت به حدود ۳۸ الی ۴۰٪ میرسه. بنابراین سال آینده با شمش ۵۷۰ دلاری ( شمش ۱۳.۶ میلیون تومانی بورس کالا ) سود خالص فخوز به ۳۸۴ الی ۴۰۰ تومان میرسه. با فرض تقسیم سود ۱۲۰ تومانی برای امسال ، نسبت PE سهم ۳.۲ الی ۳.۳ واحد هست.

۳- ملی مس : فملی نیمه نخست سال ۱۶۱۹۰ میلیارد تومان فروش و با سرمایه جدید ۴۸.۵ تومان سود خالص به ازای هر سهم محقق کرده. اما صرفا در فصل پاییز ۱۱۷۸۲ میلیارد تومان فروش ثبت کرده. نرخ کاتد داخلی از ۹۳ میلیون در نیمه نخست به ۱۹۰ میلیون در آذر رسیده و کاتد صادراتی هم از ۱۰۱ میلیون به ۱۹۷ میلیون تومان رسیده یعنی تقریبا رشد ۱۰۰٪ در نرخ فروش در پاییز ! بنابراین اگر مشکل صادراتی پیدا نکنه ، در زمستان میتونه ۱۲۶۰۰ الی ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان فروش ثبت کنه و جمع فروش ۱۳۹۹ به ۴۰۵۷۲ الی ۴۱۰۰۰ میلیارد تومان برسه و مارجین شرکت هم از ۵۹.۹٪ به حدود ۶۳٪ الی ۶۵٪ افزایش پیدا کنه.بنابراین با سرمایه جدید امسال ۱۲۷ الی ۱۳۰ تومان سود خالص داره. سال بعد با فرض متوسط مس ۸۰۰۰ دلاری ( کاتد ۱۹۰ الی ۲۱۰ میلیون تومان ) ، فروش شرکت به ۵۸۵۰۰ الی ۶۰۰۰۰ میلیارد تومان ( محتاطانه ) میرسه بنابراین سود خالص سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹۳ الی ۲۰۰ تومان خواهد بود. با فرض مس ۸۵۰۰ دلاری ، سود خالص شرکت به ۲۲۵ الی ۲۳۵ تومان قابل افزایش هست. با فرض تقسیم سود ۸۰ تومانی ، نسبت PE سهم حدود ۵ الی ۵.۵ واحد هست.

@Marketerchnl
Radio Tehran - Sina Soleymani
رادیو تهران - وضعیت بازار سرمایه و وعده دلار ۱۵۰۰۰ تومانی اقای روحانی !!!

کانال برنامه #بازارتهران ، کانالی برای اخبار مربوط به بازار سرمایه ، سهام عدالت ، طلا ، ارز و اخبار اقتصادی

@bazaretehran1
🎯#شاخص کل ، شنبه و دوشنبه روزهای حساسی برای بازار هست.محدود ۱۱۵۰ الی ۱۲۳۰ واحد، محدوده تکمیل شاخه E اصلاحی هست که احتمالا از سطح کف قبلی در حوالی محدوده ۱۲۰۰ واحد میتوان شاهد برگشت بازار بود.درصورتی که این اتفاق بیوفته و بازار از محدوده ۱۱۵۰ الی ۱۲۳۰ بازگشت داشته باشه،یک رشد تامحدوده ۱۴۰۰-۱۴۵۰خواهیم داشت و بعد از چند روز منفی،در اواسط بهمن ماه میشه به شروع یک رشد امیدوار بود.باید دقت داشت در صورتی که بازار از محدوده ذکر شده برگشت داشته باشه پایین ترین کف بازار ثبت میشه و عملا کف های بعدی بالاتر قرار خواهند گرفت.اما در صورت شکست این محدوده به پایین،شرایط بازار کمی سخت خواهد شد.با توجه به جمیع عوامل مانند شرایط بنیادی شرکت ها،گزارشات ۹ ماهه پیش رو،وضعیت اندیکاتوری و نموداری،در صورتی که عزمی برای حمایت بازار وجود داشته باشد،بازار قابلیت برگشت رو داره.ازنظر ارزندگی بازار در نقطه مناسبی قرار داره که گواه آن گزارشات ۹ ماهه هست.اما بازار نیاز به تقویت طرف تقاضا داره که انشالله سازمان بورس با تصمیماتی که طی فردا و پس فردا خواهد گرفت،راه رو برای حمایت از بازار در این نقطه حساس هموار میکنه. @Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#شاخص کل ، شنبه و دوشنبه روزهای حساسی برای بازار هست.محدود ۱۱۵۰ الی ۱۲۳۰ واحد، محدوده تکمیل شاخه E اصلاحی هست که احتمالا از سطح کف قبلی در حوالی محدوده ۱۲۰۰ واحد میتوان شاهد برگشت بازار بود.درصورتی که این اتفاق بیوفته و بازار از محدوده ۱۱۵۰ الی ۱۲۳۰ بازگشت…
وضعیت بازار از نظر ارزندگی ، وضعیت بسیار مناسبی هست. بسیاری از سهم های بزرگ در صنایع اصلی در محدوده PE حدود ۳ الی ۵ واحد قرار دارند.
از نظر نموداری هم در نقطه برگشتی بسیار مناسبی هستیم که اگر از محدود ۱۲۰۰ واحد شاهد برگشت باشیم ، عملا سیگنال تشکیل الگوی کف دوقلو همراه با واگرایی مثبت هم به کلاسیک کار ها صادر میشه.

اگر فرض کنیم کف قبلی شاخص شکسته بشه ، با توجه به حمایت های بعدی شاخص ، اعداد PE به سطوح عجیبی میرسند. مثلا فولاد مبارکه تا نسبت PE ۲.۵ واحد کاهش پیدا میکنه یا فملی تا ۳ واحد ، فولاد خوزستان تا ۲ واحد ، زاگرس ۲ واحد و ... از آنجایی که چشم انداز بازارهای جهانی هم مثبت هست این عدد ها باز هم قابل تعدیل هستند.

لذا کمی غیرمنطقی‌ و دور از ذهن هست که کف قبلی شکسته بشه و سهام پی به عی ۲-۳ واحدی در بازار پیدا کنند و بازار چنین سهامی رو نخره !!!

انشالله سازمان بورس و ریاست محترم سازمان بورس جناب دکتر قالیباف با افزایش سطح سقف اعتبارات ، هماهنگی با حقوقی ها و سایر ابزارها ، طرف تقاضا رو تقویت کنند و از این فرصت استفاده ببرند برای بهبود شرایط بازار. مطمئنا در میان مدت خریداران سهام در این سطوح بازدهی خوبی خواهند گرفت و برنامه ریزی برای هفته آینده بازده مناسب برای کوتاه مدت رو هم تضمین خواهد کرد.

@Marketerchnl
🔰"بیش از ۴۵ سال به عنوان یک سرمایه گذار فعال در بازارهای مالی حضور داشتم، معمولا کتبی در مورد بزرگان سرمایه گذاری در دنیای مالی میخوانم و همواره در مورد افرادی که در بلندمدت در بازارهای مالی دوام می آورند و موفق می شوند شگفت زده می شوم! این افراد سالیانی طولانی در این اقیانوس تاریک و متلاطم زیست میکنند و از ساردین های سردرگم تغذیه میکنند! ساردین ها نمیدانند که عمر کوتاهی دارند زیرا درک درستی از خطرات حرکت دست جمعی ندارند و درنقطه مقابل حکمرانان این اقیانوس عمر طولانی دارند زیرا میدانند راز بقا در این اقیانوس تنها زیستن ، تنها فکر کردن و تنها تصمیم گرفتن است!"

جورج . إل . موریس - ساردین های معاملاتی

✍️🏽️️️️️️️️️️️️️️ شاید جملات بالا برای همه ما، در هرسطحی، بارها و بارها بطور عملی تکرار شده باشد. مقاطعی که امنیت را در همراهی با سایرین میبینیم! این تفکر حتی در زندگی اجتماعی انسان ها نیز جایگاه پررنگی دارد،" خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت باش"
اما سوال اساسی در پس ذهن همه ما این است که آیا همرنگ جماعت شدن در دنیای مالی به نفع ماست؟

✍️🏽️️️️️️️️️️️️️️ انسان ها در پس ذهن خود به دنبال تایید شدن هستند! درواقع، اهمیت تایید شدن، در بسیاری از مواقع، به حدی برای ما بالاست که ماهیت درست یا غلط بودن تصمیماتمان بی اهمیت می شود و صرفا به دنبال توجیهی برای عملکردمان میگردیم.در بازارهای مالی این امر تشدید می شود!

▪️بازارهای جهانی سقوط کرد! آقای ایکس یا خانم وای یا فلان موسسه به عنوان یک کارشناس یا تحلیلگر دلیل این امر را تضعیف داده های اقتصادی بیان کرده، پس ما هم همین دلیل را قبول میکنیم و چون بازارهای جهانی افت کرده است تحلیل های خودمان را تا سطح غیر قابل باوری بدبینانه و نزولی میکنیم! اما در کمال تعجب ریزش بازارها متوقف می شود!

▪️ بازار سرمایه سقوط میکند و شاخص بورس از ۱۹۸ هزار واحد تا ۱۶۰ هزار واحد افت میکند! آقای ایکس یا خانم وای یا فلان شرکت سرمایه گذاری علت این امر را سقوط ادامه دار بازارهای جهانی و واگرایی منفی نموداری بیان میکند، پس ما هم همین دلیل را قبول میکنیم و تحلیل های خود را با اهداف نزولی بزرگتر هماهنگ میکنیم! اما در کمال تعجب بازار سرمایه شروع به رشد میکند!

▪️قیمت جهانی روی از ۱۵۰۰ دلار تا ۳۵۰۰ دلار رشد خیره کننده ای را تجربه میکند! موسسه ایکس اعلام میکند که روند رو به رشد قیمت جهانی روی به دلیل کاهش سطح ذخایر و محدودیت در عرضه تولیدکنندگان است. پس ما هم همین دلیل را قبول میکنیم و در تحلیل های خود به دنبال اهداف بسیار بالاتر هستیم ! اما در کمال تعجب قیمت جهانی روی سقوط میکند و به ۲۰۰۰ دلار میرسد!

در همه مثال های بالا، ساردین ها طعمه سرمایه گذارانی می شوند که راز بقا در بازارهای مالی را آموخته اند! درواقع ساردین ها به دنبال تحلیل کردن، تفکر کردن و ایجاد تصویری هرچند مبهم از آینده نیستند، بلکه به دنبال توجیه مسیر حرکت فعلی خود و بررسی دلایل وضعیت کنونی هستند! ساردین های کوچک در دسته های عظیم، درست در میانه اقیانوسی تاریک ، به دنبال یافتن مسیر پیش پای خود! درحالی که در سایه حرکت دست جمعی، درک درستی از عمق، تلاطم و ... ندارند! شاید با اندکی تامل و صبر تا آرام شدن سطح آب، دریابند که امن ترین نقطه اقیانوس جاییست که امروز در آن ایستاده اند!

🔰"امواجی که امروز در ساحل میبینید، نتیجه طوفانی است که ساعتها قبل در میان اقیانوس اتفاق افتاده است!"

✍️🏽️️️️️️️️️️️️️️ هوشمند ترین موجود در جهان خلقت، نقدینگی است! نقدینگی منتظر وقوع اتفاقات نمی ماند، بلکه بر اساس محتمل ترین احتمال حرکت میکند ! بنابراین، تغییراتی که امروز در بازارهای مالی میبینیم نتیجه احتمالاتی است که سرمایه گذاران نسبت به وقایع امروز، ماه ها قبل بررسی کرده اند!
به عبارتی، واکنش دست جمعی سرمایه گذاران و تحلیلگران(ساردین ها) به تحولات امروز بازارهای مالی، نتیجه تصمیمات و تحلیل های ماه ها قبل برندگان اصلی بازارهای مالی است. به بیان ساده تر،بالاترین سطح تلاطم در اقیانوس بازارهای مالی،همواره یک لحظه پیش از آرامش است! دقیقا نقطه ای که من و شما تحلیل های خود را بطور غیر قابل باوری صعودی یا نزولی میکنیم! دقیقا یک لحظه پیش از اینکه طعمه شویم!

✍️🏽️️️️️️️️️️️️️️ اگر نگاهی دقیق تر داشته باشیم، دلیل اصلی این اتفاق، شکست مقاومت ما در مقابل فشار بازارهای مالی و کوتاه آمدن از منطق و تحلیل است ! درواقع، در ناخودآگاه خود به این مفهوم میرسیم که :
"زمانی که همه در این مسیر شنا میکنند و تا امروز اتفاقی برایشان نیوفتاده، پس من هم همراه با جمع شنا میکنم!اگر مسیر غلط باشد همه باهم طعمه می شویم!"
و این یعنی آغاز ساردین شدن ما...

و در نهایت ، یادمان باشد ساردین ها در بازارهای مالی کثیر هستند اما عمر کوتاهی دارند ...

@Marketerchnl
بازار سهام امریکا در ابتدای شیوع کرونا حدود ۴۰٪ ریخت ، اما دولت امریکا و فدرال ریزرو با پمپاژ نقدینگی و معطوف کردن تمرکز خود بر بازارهای سهامی ، بازار را بالا آوردند تا حدی که برخی رسانه ها انتقاد میکردند که با وجود آینده مبهم پساکرونایی ، دولت امریکا و فدرال ریزرو درحال حبابی کردن بازارها هستند !!
در نهایت هم هنوز ۶ ماه از کرونا نگذشته بود بازار های سهامی رسیدند به سقف قبلی ...

حالا بازار ما حدود ۴۳٪ ریخته ، نسبت PE فوروارد سهام رسیده به ۳ الی ۵ واحد ، بانک مرکزی ما نشسته و پست اینستاگرامی میذاره در مورد حفظ و صیانت از منافع مردم و منابع ملی کشور !

آقایون ، سرمایه مردم در بازار سرمایه منافع مردم و منابع ملی نیست؟! از مکانیزم مالی و اقتصادی حاکم بر جهان فقط بیانیه دادن و وعده دادن رو یاد گرفتیم؟! ابزارهای بانک مرکزی و وزارتخانه ها و سازمانها فقط برای صدور مصوبات رانتی که به نفع جیب خودی ها باشه قابل استفاده هست؟! افزایش و کاهش در نرخ بهره و حمایت از بازار و پمپاژ پول به بازار فقط زمانی که دولت قصد واگذاری دارایی داشت کار میکرد؟!

فکری به حال بازار بکنید تا بازار فکری به حال شما نکرده ...

@Marketerchnl
بانک مرکزی ، در بازه زمانی ای که دولت قصد واگذاری دارایی داشت اقدام به کاهش نرخ بهره تا ۸٪ کرد و این تصمیم باعث جذابیت بازار سرمایه و سرازیر شدن نقدینگی به سمت بازار سرمایه شد.
در این بازه تعدادی از شرکتها در بازار عرضه شدند ، عرضه های شستا و سایر هلدینگها و مجموعه های دولتی صورت گرفت ، صندوق های دولتی به نرخ سقف NAV عرضه شد.
در انتها ناگهان نرخ بهره از ۸٪ تا ۲۱٪ رشد کرد !

وقت آن نرسیده که بانک مرکزی که حامی و مدافع منافع مردم و منابع ملی است ، جهت حفظ منافع سهامداران اقداماتی را در جهت حمایت از بازار سرمایه انجام‌ دهد؟

سهامداران انتظار ندارند تا نرخ بهره مجددا به ۸٪ کاهش یابد چون نه بانک مرکزی علاقه ای دارد و نه این نرخ در بازه فعلی برای اقتصاد کشور نتیجه مثبت دارد.

اما آیا لزوما با نرخ بهره ۸٪ میتوان جذابیت برای بازار سرمایه ایجاد کرد؟!

بانکها طی این مدت منابع هنگفتی جذب کردند ! بیش از ۱۰۰ همت منابع از سوی دولت از بازار سرمایه جذب شده است ! درحالی که بازار سرمایه دیگر بازار سرمایه ۱ میلیون میلیارد تومانی نیست و منابع صندوق تثبیت بازار هم مدتهاست کفاف حمایت از بازار را نمیدهد !

جناب آقای دکتر همتی مشخصا فردی آگاه و آشنا به فضای اقتصاد و کاربرد ابزارهای مختلف است. زیرا در آن مقطعی که برای تامین منابع مورد نیاز دولت ، به جذاب شدن بازار سرمایه نیاز بود ، به درستی اقدام به کاهش نرخ بهره کردند !
اما حالا نمیتوانند خط اعتباری کوتاه مدتی به میزان ۲۰٪ از منابعی که از این بازار خارج کردند به صندوق تثبیت بازار اختصاص دهند تا این صندوق بتواند فضای ترس در بازار را بشکند و تعادل را به بازار برگرداند؟!
منابعی که از دل بسیاری از حقوقی ها که دارایی های زیادی فروختند بیرون کشیدید ، آنقدری نبود که ۲۰٪ از آن منابع را حتی در قالب خط اعتباری کوتاه مدت جهت حمایت بازار سرمایه اختصاص دهند؟!
آیا در این شرایط اعمال فشار به شرکتها برای عرضه ارزان حواله در سامانه نیما کمکی به بازار سرمایه میکند؟!

بنظر بانک مرکزی میتواند از ابزارهای خود به نحو بهتری استفاده کند و این مطالبه حداقلی فعالان بازار سرمایه است ! البته اگر دلسوزی برای سهامداران باقی مانده باشد ...

@Marketerchnl
2024/10/01 07:26:04
Back to Top
HTML Embed Code: