Telegram Web Link
📍معرفی مهم‌ترین مدل های سواد رسانه‌ای و جزییات

📌علم سواد رسانه‌ای از مدل‌ها و الگوهای خاصی تبعیت می‌کند؛ در این گزارش سه مدل اصلی سواد رسانه‌ای از منظر متفکرین و محققین را بررسی کرده‌ایم.

📌برای آنکه بدانیم چگونه می‌توانیم سواد رسانه ای را در زندگی روزمره خود به کار بگیریم از نظریه‌های دانشمندان این حوزه کمک می‌گیریم.

📍در این بخش سه مدل سواد رسانه‌ای را توضیح می‌دهیم تا شما متوجه شوید برای ارتقای این مهارت، لازم است چه مباحثی را فرابگیرید.

🔺 مشاهده بیشتر

🌐http://amir-sadeghi.com.domains.blog.ir/post/52

🌐@MLiteracy
چگونه دانش خود را به خرد تبدیل کنیم؟ تفاوت «دانش» و «خرد» چیست؟
[email protected]
در هرمی که برای نشان دادن جایگاه
داده
اطلاعات
دانش
و خرد
در نظر می گیریم.
کف هرم را به داده اختصاص می دهیم.
به لحاظ کمی بیشترین عاملی که داریم داده است.
داده به خودی خود منفعتی ندارد.
داده ها برای افرادی که دارای بینش در زمینه ای خاص هستند اطلاعات را می سازند، اطلاعات از ارزش بیشتری در مقایسه با داده برخوردار است. اگر فردی دارای دانش عمقی در یک زمینه خاص باشد با گرفتن اطلاعات جدید و اضافه کردن آن به دانش پایه ای که دارد، سطح دانش خود را افزایش می دهد.
حال اگر دانشمندی بتواند راه های کاربردی برای بکار بستن دانش را ارایه دهد یعنی او توانسته است کسب ثروت یا بوجود آمدن ارزش افزوده ای را سبب شود.
پس فرق دانشمند با خردمند در این است که خردمند از دانش خود و یا حتی دیگران، ثروت یا ارزش افزوده ایجاد می کند.

How to turn our knowledge into wisdom?
Knowledge vs. Wisdom?

آیا افرادی را می‌شناسید که از دانش بالایی برخوردارند، اما خردمند نیستند؟ یعنی به آنچه می‌دانند درست و سودمند است عمل نمی‌کنند؟ تفاوت دانشمند و خردمند چیست؟ آیا هر دانشمندی خردمند است؟ چگونه دانش خود را به خرد تبدیل کنیم؟ تفاوت دانش و خرد چیست؟
@irimla
دانش یعنی جمع‌آوری اطلاعات از طریق مشاهده یا آموختن پیرامون یک موضوع خاص. خرد یعنی به کار بستن دانش از طریق تجربه و عمل. خرد فراتر از دانش است؛ خرد یعنی «تجسم تجربه». وقتی دانش می‌آموزیم، اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنیم. سپس، با یک فرایند جادویی دانشمان را به خرد تبدیل می‌کنیم. افراد خردمند نه‌تنها تشخیص می‌دهند چه کاری درست است، بلکه زمینه و امکانات انجام آن کار درست را نیز فراهم می‌کنند. در واقع، دانش «می‌کارد»، خرد «برداشت می‌کند». دانشمند خطاها را خوب می‌شناسد، اما خردمند یک خطا را دوبار مرتکب نمی‌شود.
بنابراین، این تصور که هر دانشمندی خردمند است نادرست است. خردمند بودن فراتر از دانستن حقایق و واقعیت‌ها است. خرد یعنی زندگی کردن با دانش. شرط لازم برای خردمند بودن دانشمند بودن و شرط کافی عمل کردن به دانش است. خرد یک‌شبه حاصل نمی‌شود،
۱. پذیرای دانش باشید و آن را خوب جذب کنید. خوب گوش دادن، خوب خواندن و خوب مشاهده کردن کلید های جذب دانش هستند. ذهنتان را روی دانش نبندید.
[email protected]
۲. به آنچه می‌دانید عمل کنید. خرد یعنی تجربه‌ی دانش و زندگی با آن. تصور کنید کجا می‌توانید از دانش خود استفاده کنید. به قول سعدی: بار درخت علم ندانم مگر عمل / با علم اگر عمل نکنی شاخ بی‌بری
@irimla
۳. دانش خود را درونی کنید. هرچند خرد از طریق تجربه حاصل می‌شود، تکرار تجربه به نهادینه شدن دانش در ذهنتان کمک می‌کند.
[email protected]
۴. با دوستان یا همکارانتان درباره‌ی آنچه می‌دانید گفت‌وگو کنید. یکی از راه‌های درونی کردن دانش بحث و گفت‌وگو است. دانش خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. به قول سعدی: علم بدون بحث پایدار نمی‌ماند.
irimla.ir
۵. وقتی در حال آموختن هستید، از خود سوال کنید.کجا و چگونه می‌توانم از این دانش استفاده کنم.
۶. قوه‌ی تخیل خود را فعال کنید. قوه‌ی تخیل به ما کمک می‌کند بدانیم، کجا و چگونه می‌توانیم از دانش خود در موقعیت‌های واقعی زندگی استفاده کنیم.
۷. همدلی کنید. هرچند بسیاری از افراد با رویکرد خودمحورانه در زندگی به موفقیت دست می‌یابند، این رویکرد خردمندانه نیست؛ افراد خردمند با توجه به «خیر عموم» به موفقیت دست می‌یابند و در این راه گام برمی‌دارند.
@irimla
۸. پذیرای تجربه‌های جدید باشید. چرا که خرد از طریق تجربه حاصل می‌شود. البته، به این معنی نیست که هرچیزی را خودمان تجربه کنیم. برای رشد خرد لازم است از تجربه‌های مثبت یا منفی دیگران نیز درس بگیریم.
۹‌. از اشتباه کردن نترسید. چیزی به نام «کامل بودن» وجود ندارد. بسیاری از افراد موفق نمی‌دانند که بیش‌تر موفقیت‌هاشان از شکست‌هایشان نشئت می‌گیرند. البته، این افراد یک خطا را دو‌بار مرتکب نمی‌شوند.
۱۰. از دیگران کمک بگیرید. خردمند بودن به این معنی نیست که پاسخ همه‌ی سوال‌ها را بدانید؛ خرمند کسی است که اگر چیزی را نمی‌داند، می‌داند به کجا مراجعه کند و از چه کسی کمک بگیرد.
۱۱. فردی خردمند را به عنوان الگو در زندگی انتخاب کنید. شاید در محل کارتان یا در خانواده یا در فضای مجازی فردی یافت شود که بتوانید او را به عنوان الگوی خودتان قرار دهید. زمانی که به «خردمندان» فکر می‌کنیم، افرادی «باتجربه» و «مسن» در ذهنمان مجسم می‌شوند؛ اما خردمند بودن ربطی به «تجربه» و «سن‌ و سال» ندارد. سعی کنید در زندگی و در فضای مجازی فالوور خردمندان باشید: کسانی که «تفکرشان» با «گفتارشان» و «رفتارشان» هم‌همخوانی داشته باشد.
موفق باشید.
انجمن سواد رسانه‌ای ایران
سید مرتضی موسویان
@irimla
irimla.ir
[email protected]
⭕️ ارتشی از سوسک‌های #سایبورگ در بیابان رها شدند♨️♨️

دانشمندان ارتشی از سوسک‌های #سایبورگ قابل کنترل از راه دور را در بیابان آزمایش کردند.
 دانشمندان در سنگاپور ارتشی از سوسک‌های #سایبورگ که از راه دور کنترل‌ می‌شدند را در یک زمین بیابانی به راه انداختند تا این گروه را برای انجام ماموریت‌های جستجو و نجات در آینده آزمایش کنند.
به نقل از ایندیپندنت، تحقیقاتی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ سوسک سایبورگ ماداگاسکار که کوله پشتی‌های کوچک رایانه‌ای داشته‌اند را می‌توان به گونه‌ای کنترل کرد تا به عنوان یک گروه در سراسر یک تپه شنی حرکت کنند.
این سوسک‌های سایبورگ، سوسک‌های زنده‌ای هستند که دارای فناوری هستند که دانشمندان می‌توانند از آنها برای کنترل آنها استفاده کنند.
محققان دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور می‌توانند دستورات را به سوسک‌ها منتقل کنند و به آن‌ها بگویند که کدام جهت بروند. این دستورات از طریق الکترودهایی کوله پشتی که در هر سمت اندام حسی حشرات قرار داده شده بود، به سوسک‌ها منتقل می‌شد. در حالی که دانشمندان می‌توانستند سوسک‌ها را به چپ یا راست حرکت دهند، خود سوسک‌ها نیز می‌توانستند مانند معمول راه خود بروند و موانع را دور بزنند.
محققان همچنین مواردی را ثبت کردند که در آن سوسک‌هایی که به طور تصادفی روی پشت خود غلتیده بودند، توسط دیگران مورد کمک قرار گرفتند.
در حالی که تاکنون دانشمندان به طور گسترده تبدیل حشرات به موجودات سایبورگ را انجام داده‌اند، نشان دادن رفتار گروهی چنین مواردی یک چالش بوده است.
محققان توضیح می‌دهند: این شکاف تحقیقاتی به دلیل دشواری در هماهنگی حرکات یک گروه #سایبورگ تحت حضور تنوع فردی ذاتی حشرات در واکنش به کنترل ورودی است.
با پرداختن به این چالش‌ها، دانشمندان یک الگوریتم ناوبری گروهی جدید برای سوسک‌های سایبورگ ایجاد کردند. این مطالعه خاطرنشان کرد که در میان ۲۰ سوسک، یکی رهبر و بقیه پیروان بودند.
در حالی که رهبر موقعیت هدف را می‌داند، پیروان فقط موقعیت نسبی همراهان نزدیک به خود را می‌دانند. دانشمندان دریافتند که این همراهی چندین ویژگی «قابل توجه» را در حین حرکت در صحرا نشان می‌دهد. آنها دریافتند که این الگوریتم جدید درهم تنیدگی بین سوسک‌ها را کاهش می‌دهد.
محققان همچنین دریافتند که فعل و انفعالات بین سوسک‌های همراه می‌تواند به یک #سایبورگ به دام افتاده کمک کند تا از یک موقعیت دشوار فرار کند. دانشمندان دریافتند سوسک‌های همراه نیز می‌توانند به یکدیگر در غلبه بر واژگونی کمک کنند.
محققان امیدوارند روزی بتوان از چنین دسته‌ای از حشرات سایبورگ در ماموریت‌های جستجو و نجات پس از بلایای طبیعی استفاده کرد.
آنها در این مطالعه نوشتند: این تحقیق به حوزه رباتیک گروهی کمک می‌کند و پتانسیل ادغام ارگانیسم‌های بیولوژیکی با رباتیک را برای ایجاد سیستم‌های خودمختار هوشمندتر با کاربردهایی در دنیای واقعی نشان می‌دهد.
#سایبورک
#رباتیک
#اینترنت_اشیا
#لشگر_سایبورگی
#سربازان_حشره
#جنگ_سایبورگی
#سواد_رباتیک

@irimla
irimla.ir
[email protected]
آموزش و پرورش باید تکلیف وظایف خود را با این 4 سطح مشخص کند چرا که آموزش و پرورش با طیف وسیعی از مخاطبان مواجه است. براساس نتایج حاصل از تحقیق، اولین قدمی که در زمینه تجهیز و آموزش سواد رسانه‌ای افراد می‌توان برداشت تقویت کارکنان آموزش و پرورش در زمینه آموزش سواد رسانه‌ای است.

در میان کارکنان آموزش و پرورش، «معلمان و مربیان» نقش به سزایی برای تحقق این هدف دارند. بر مبنای توصیه سازمان جهانی یونسکو و یافته‌های تحقیق، بهبود روش‌های آموزشی و کارگاهی آموزش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی به عنوان یادگیری مستمر و مادم العمر، مهم‌ترین اقدام است.

http://amir-sadeghi.com/post/53

@MLiteracy
🔹انتقاد عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران از نحوه نظارت بر فیلم های سینمایی شبکه نمایش خانگی

🔻فیلم بیچارگان پر از صحنه‌های جنسی و ترویج روابط بی‌بند و بار جنسی به بهانه فمینیسم است و برخی سکانس‌های فیلم که در یکی از سکوهای شبکه نمایش خانگی کشور نمایش داده شده است، حاوی ترویج فحشاء است.

🔻در دقایق ابتدایی فیلم جدید روبوکاپ، آمریکا با پلیس آهنین خود وارد تهران می‌شود و در سکانس های مختلف این فیلم ایرانیان تروریست نشان داده شده و به خودشان بمب میبندند و آمریکا نماد نجات دنیا از شر تروریسم است.

🔻فیلم زیر سایه، فیلمی است درباره جنگ ایران و عراق. در این فیلم واقعیت جنگ تحمیلی تحریف شده است. کارگردان فیلم در مصاحبه با رسانه های معاند خارجی تاکید کرده بود بعید است که در داخل ایران اکران شود اما با این همه، در کمال تعجب و ناباوری شاهد عرضه آن در دو سکوی معروف داخلی هستیم.

🔻چنانچه نظارت بر فیلم های سینمایی شبکه نمایش خانگی در حد صدور ابلاغیه وزارت ارشاد باقی بماند، پیشرفت چندانی در عرصه نظارت بر عرضه فیلم های سینمایی شبکه نمایش خانگی اتفاق نیفتاده است.

https://kayhan.ir/fa/news/288376/

@MLiteracy
🎬 سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور و انجام عملیات جست‌وجو

🔹️عصر امروز بالگرد حامل «آیت‌الله رئیسی» رئیس‌جمهور پس از افتتاح سد «قیز قلعه سی» در مسیر حرکت به سمت تبریز در منطقه مس سونگون آذربایجان شرقی دچار سانحه شد. در این کاروان، ۳ هلیکوپتر حضور داشته‌اند که دو هلی‌کوپتر که برخی وزرا و مسولان در آن حضور داشته‌اند سالم به مقصد رسیده‌‌اند.

🔹️ آیت‌الله آل هاشم امام جمعه تبریز و آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه نیز در هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور حضور داشتند که در پی فرود سخت این بالگرد، عملیات نجات شامل عملیات هوایی و در پی آن عملیات زمینی در گروه‌های سه نفره [به دلیل وضعیت جوی نامساعد] از ساعتی پیش آغاز شده است.

🔹️برای سلامتی رئیس‌جمهور و یارانش دست به دعا هستیم.

@MLiteracy
◾️انا لله و انا الیه راجعون

◾️انجمن سوادرسانه‌ای ایران، شهادت سرافرازانه رئیس جمهور مردمی و دلسوز کشورمان، وزیر امور خارجه شجاعمان و تیم همراه و کوشایشان را خدمت همه مردم شهیدپرور ایران تسلیت می‌گوید و از خداوند متعال برای همه مردم ایران، رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مد ظله العالی و خانواده داغدارشان، طلب صبر و شکیبایی و اجر بر مصیبت می‌کند.
بی‌شک روح پرفتوح همه این عزیزان در جوار امام مهربانی‌ها، هشتمین خورشید آسمان امامت، امام رضا علیه السلام و در کنار امام راحل و همتایان شهیدشان، شهیدان رجایی، شهید باهنر و شهید بهشتی، در جوار رحمت و مغفرت الهی و آرامش ابدی قرار گرفته است.

لیلا وصالی
مدیرعامل انجمن سوادرسانه ای ایران
@irimla_ir
📌پویش مردمی «خستگی ناپذیران» آغاز به کار کرد


📍تهران- ایرنا- رییس فرهنگسرای رسانه از آغاز راه‌اندازی پویش مردمی «خستگی ناپذیران» خبر داد و گفت: در این پویش قصد داریم یاد و خاطره همه خادمان مردم ایران که جانشان را در راه خدمت به وطن از دست دادند گرامی بداریم.

📌 مشاهده بیشتر خبر

🌐https://www.ilna.ir/بخش-فرهنگ-هنر-6/1487411-درخواست-یک-پویش-از-مردم-خدمتگزاران-ایران-را-توصیف-کنید
خبرگزاری ایلنا

🌐https://www.irna.ir/news/85493416/پویش-مردمی-خستگی-ناپذیران-آغاز-به-کار-کرد
خبرگزاری ایرنا

🌐https://www.google.com/amp/s/www.mehrnews.com/amp/6122403/
خبرگزاری مهر

🌐https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/03/09/3095014/پویش-مردمی-خستگی-ناپذیران-آغاز-به-کار-کرد
خبرگزاری تسنیم

🌐https://www.isna.ir/news/1403030906055/پویش-مردمی-خستگی-ناپذیران-آغاز-به-کار-کرد
خبرگزاری ایسنا

🌐https://iqna.ir/00HhYh
خبرگزاری ایکنا

🌐https://defapress.ir/fa/news/670197/پویش-مردمی-خستگی-ناپذیران-آغاز-به-کار-کرد
خبرگزاری دفاع مقدس

🌐https://borna.news/fa/news/2099557/پویش-مردمی-خستگی-ناپذیران-آغاز-به-کار-کرد
خبرگزاری برنا

@MLiteracy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اماما از فراغت جان ما سوخت
ز سوز درد و داغت جان ما سوخت

سالروز رحلت جانسوز امام خمینی (ره) تسلیت باد.
#فرهنگسرای_رسانه
#روی_خط_آسمان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پانزده خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران است. امام خمینی (ره)

#فرهنگ_سرای_رسانه
#روی_خط_آسمان
📍زمانی که مخاطب، یک فیلم سینمایی را تماشا می‌کند، عواطفش درگیر می‌شود و بی‌آنکه اختیاری بر عواطف خود داشته باشد، حالاتی همچون خندیدن و گریستن و ... را تجربه می‌کند. داشتن سواد رسانه‌ای باعث می‌شود که مخاطب چگونگی ایجاد این حالات توسط فیلمساز را بشناسد و در نتیجه بتواند عواطف و احساسات خود را در مواجهه با یک فیلم کنترل کند.

#امیر_عباس_صادقی

🌐 مشاهده بیشتر:

📍http://amir-sadeghi.com/post/54

@MLiteracy
Forwarded from خبرگزاری آنا
1654726401_1697302335.pdf
6.8 MB
شماره ۵۴ ماهنامه «کُد» منتشر شد/
ساترا و ارتقای سلامت محتوای شبکه نمایش خانگی


🔶شماره‌ ۵۴ ماهنامه خبری تحلیلی کد ویژه خردادماه ۱۴۰۳ همراه با گفتارها و نوشتارهایی از صاحب‌نظران حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی منتشر شد.

🔗 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
🔗 @anapress1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"*عید قربان عید نور و بندگیست*
*عید انسانیت و بالندگیست*
*عید آزادی ز قید و بند جان*
*از تعلق ها رها تا بی نشان*"

🔸*عید سعید قربان مبارکباد*🔸

#فرهنگسرای_رسانه
#عید_قربان
🔹 رییس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران در دیدار با مشاور رییس جمهور شهید و رییس ستاد دانشگاهیان کشور حامیان دکتر محمد باقر قالیباف تاکید کرد:

کارنامه اجرایی قالیباف بهترین تبلیغ برای ایشان است

🔻 امیدعلی مسعودی رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره و رییس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران در نشست مشترک برخی اعضای انجمن سواد رسانه ای ایران با ستاد دانشگاهیان کشور حامیان دکتر محمد باقر قالیباف گفت: احساس کردم در این مرحله از انتخابات اگر کمک دکتر قالیباف نکنیم با توجه به تجربه‌ای که از دیگر نامزدها دارم، دانشگاه بار دیگر به عقب برمی‌گردد؛ بهترین تبلیغ برای قالیباف همین است. اجرایی کار است و اگر کاری دست بگیرد حتما اجرا کرده و برای آن زمان‌بندی می‌گذارد.

🔻مسعودی اظهار داشت: امید است دانشگاهیان به اجماع برسند تا با رای بالای قوی چهار یا هشت سال مسیر خوبی را برای جامعه فرهنگی ما رقم بزنند. بهترین روش این است که کسانی که به ما نزدیک هستند ما را به مسیر خوب هدایت کنند. امیدوارم قالیباف رای بیاورد و احتمال می‌دهم به مرحله بعدی برسد که در این صورت هم امیدوارم به سرمنزل مقصود برسیم.

منبع: ایرنا

@MLiteracy
آخرین نتایج نظرسنجی متا از انتخابات ریاست جمهوری ایران

🔸پانل ملی متا نتایج آخرین نظرسنجی خود درباره میزان مشارکت و اقبال مردم به کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرد.

🔸در این نظرسنجی که در تاریخ ۲ و ۳ تیرماه انجام شده است، میزان سبد رأی نامزد‌های احتمالی انتخابات مورد مطالعه قرار گرفته است.

🔸طبق این نظرسنجی، میزان مشارکت مردم در دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری، ۵۱.۷ درصد پیش‌بینی شده است.

@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نظرسنجی های سایت های خبری فاقد اعتبار است. صرفا نظرسنجی مراکز معتبر می‌توانند مبنای تحلیل برای پیش بینی نتیجه انتخابات هشتم تیرماه قرار گیرند.

کسی که در انتخابات به کارنامه اجرایی رای میدهد از سواد رسانه ای بالاتری برخوردار است چون تحت تأثیر جو سازی های رسانه ای قرار نگرفته است.

@MLiteracy
🖍️سواد رسانه‌ای و ایجاد مشارکت اجتماعی


🔖امروزه رسانه در همه ابعاد زندگی بشر نقش مهمی ایفا می‌کند و یکی از عمده‌ترین این نقش‌ها فرهنگ‌سازی، آموزش و ایجاد مشارکت اجتماعی است.

📌کارکرد رسانه در جامعه، آمیزه‌ای از نظام رسانه‌ای، نقش‌های پذیرفته شده و تعریف شده برای رسانه و رویکردهای رسانه‌ای در ایفای نقش هاست.

📌 مشاهده بیشتر

🌐http://amir-sadeghi.com/post/55

🌐@MLiteracy
CODE-55-Final-site.pdf
13.4 MB
 شماره ‎ ۵۵ماهنامه «کد» منتشر شد/ ساترا؛ از تدوین مقررات تا نظارت بر سکوهای صوت و تصویر فراگیر

شماره‌ ۵۵ ماهنامه تحلیلی «کُد» ویژه تیرماه ۱۴۰۳ همراه با گفتارها و نوشتارهایی از صاحب‌نظران حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی منتشر شد.

گفت‌وگو با معاون حقوقی ساترا در خصوص مهمترین چالش‌های ساترا در سال‌های گذشته، سرمقاله معاون اجتماعی ساترا با عنوان «نقش مجلس دوازدهم در ارتقای تنظیم‌گری ساترا»، گفت‌وگو با سید محمد حسینی معاون سابق امور مجلس ریاست جمهوری و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص فعالیت ساترا، گفت و گو با سید علی یزدی خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت‌وگو با مجتبی وحیدی مدیر محتوایی سکوی فیلم نت در خصوص بررسی رویکرد عملیاتی ساترا، گزارشی از تشکیل دومین دوره شورای راهبری مجمع رصتا از جمله بخش‌های این شماره نشریه کد است.

🔗لینک دریافت نشریه:
https://satra.ir/wp-content/uploads/2024/07/55FINAL-02.pdf

@MLiteracy
2024/11/20 09:12:24
Back to Top
HTML Embed Code: