Telegram Web Link
مراسم يادبود دكتر رضا براهني در دانشگاه تورنتو

يكشنبه ساعت ٩.٣٠ شب روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت (۸ می) به وقت تهران و ۱ ظهر به وقت تورنتو در زوم
با سخنراني فرخنده حاجی زاده، ليلا صادقی، خاطره شيبانی، هارون صدیقی، نیوشا کیزاد، ناهید توسلی، گراناز موسوی، سعید یوسف

لینک برنامه:

https://utoronto.zoom.us/meeting/register/tZ0lduusrzsjHdboJLCsaE_PveuwnCdr4IMh?fbclid=IwAR2wUNF9Mh3YfHoJ9BS81y8CY4gO3aOcVdvCw9ZBdRf74laxz3c8ZGAvI7o



@LS_leilasadeghi
براهنی تاریخی است، تولد و ‌مرگ او‌ تاریخ است

یکشنبه ساعت ۹.۳۰ شب به وقت ایران در مراسم یادبودی که دانشگاه تورنتو برای درگذشت #رضابراهنی برگزار می کند، درباب جایگاه براهنی و اهمیت او به مثابه نظریه پرداز، شاعر و‌ نویسنده با تکیه بر نظریات او درباب ناموزونی تاریخی و توازی تاریخی صحبت خواهم کرد.
در صورت تمایل به لینک زیر جهت ثبت نام رجوع کنید (شرکت برای عموم آزاد است)

https://utoronto.zoom.us/meeting/register/tZ0lduusrzsjHdboJLCsaE_PveuwnCdr4IMh?fbclid=IwAR2wUNF9Mh3YfHoJ9BS81y8CY4gO3aOcVdvCw9ZBdRf74laxz3c8ZGAvI7o

@LS_leilasadeghi
پر فروش هاي نشر لوگوس تا اين لحظه


نشر لوگوس
www.irlogos.com

@LS_leilasadeghi
من نویسنده ام. معلمم. کارم فکر کردن است. بیش از بیست سال. برای مطبوعات زیادی نوشته ام بدون دریافت حق التالیف. مقالات مجلات زیادی را داوری کرده ام بدون دریافت حق التالیف. و اگر هم گاهى حق الزحمه اى بابت داورى يا نوشته اى بوده، صرفن براى فهماندن اين نكته به جامعه خود كه نوشتن كار گل نبايد باشد و نويسندگى شغل است، گرچه براى من نبوده است. بیست کتابی تا به حال از من منتشر شده و غالبن به جای حق التالیف کتاب گرفته ام. در دانشگاه هم درس می دهم. ساعتی بیست هزار تومن با مصوبه وزارت علوم از بیست سال پیش تا كنون. نه تنها من، تمام کسانی که باج نداده اند تا به بخشی از این سوی میز تبدیل شوند. و البته همچنان نویسنده مانده ام، همچنان معلم مانده ام، از سر عشق به نوشتن، به آموختن. به بودن در كنار اهالى فكر…

مرزهای ایران به اندازه مرزهای یک میز کوچک شده است و جهانی که از پیش از فردوسی به دو بخش ایران و انیران تقسیم شده بود، امروز به میزان و نامیزان تقسیم مى شود و من و بسیاری از معلمان و نویسندگان همواره نامیزان بوده ایم.

دیروز یک منتقد عجیب الخلقه برایم نوشته است وابستگی مالی تان را کم کنید تا نقدهای بیشتری بنویسید. اسمش را گذاشته ام عجیب الخلقه نه بخاطر فرم بینی اش یا کوتاهی قامتش، بلکه به این خاطر که به خودش اجازه نقد من را می دهد بی آنکه بداند نویسندگی ام نانی ندارد و من غالبن این حق الزحمه ها را به کسی یا کسانی در گوشه ای از این همه نامیزانی ها می بخشم. نه اینکه نامیزانی بی نیاز باشم، نه اینکه نیکوکار یا مهربان باشم، بلکه از سر خشمی که بعد از واریز حق الزحمه وجودم را می گیرد، این است ثمره سالیان تلاش بی وقفه شب و روز؟

غم نان ندارم اما بغض تمام معلمان و نویسندگان این خاک در گلوی من جمع شده و با تمام وجود صدای خشم و اعتراضشان را فریاد می زنم بر سر میزانی که می گویند شما همفکر ما نیستید…
و میزانی که وانمود می کنند همفکر هم هستیم، اما پنهانی نامیزانی ها را خط می زنند.
و اميدوارم روزى برسد كه مرزهاى ميهنم از مرزهاى يك ميز و میزان هایش بزرگ تر باشد.

@LS_leilasadeghi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ادبيات ما داغدار است، ذهن ما داغدار است، نگاه ما، بدن ما، اميدهاى ما داغدارند…. تك تك انگشت ها، مژه ها، مردمك هاى سرگردان ما داغدارند از اينكه سال هاست در اين آب و خاك خزان زده صدايي نيست، سال هاست پرنده اقبال مردم زير خاكستر نشسته و به طرائف الحيل پر و بالش بسته است به تفرقه… وا اسفا كه نويسندگان به لطائف الحيل هيچ صنفى كه صنف باشد ندارند و من با گلوى خودم تسليت عرض مى كنم به مردم عزيز آبادان، آبان، آنان كه فروريختند، آنان كه از اوج ريختند، آنان كه هستى شان، تنها چيزي كه يكبار به هركس داده مي شود، بي دخالت اصل كائنات از آن ها گرفته شد…. افسوس كه هستيم و مي بينيم و بي هيچ نقشي زير خاكستر نشسته ايم

ليلا صادقى

#تسليت_ايران #تسليت_آبادان

@LS_leilasadeghi
سلسله‌نشست‌های شعر خانه هنر سپندارمذ آغاز به کار می‌کند.

به گزارش ایسنا، این نشست‌ها که هر جلسه با بررسی یک مجموعه شعر و شعرخوانی همراه است، به دبیری آرش نصرت اللهی، شاعر و منتقد ادبی، برگزار می‌شود.
در نخستین نشست «شعر سپندارمذ»، مجموعه شعر «در ناگهانی از خیابان و خاکستر» اثر علیرضا بهنام توسط علی قنبری، لیلا صادقی و آرش نصرت اللهی بررسی شده و همچنین مهرنوش قربانعلی، فرزاد آبادی، فرزین پارسی‌کیا و فروغ سجادی شعر می‌خوانند.
این نشست که در پوستر آن درج شده «به یاد مردم داغ‌دیده آبادان»، روز سه‌شنبه مورخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۳۰ در خانه هنر سپندارمذ واقع در تهران، خیابان فاطمی، بین خیابان کاج و وزارت کشور، شماره ۹۹، برگزار می‌شود.

@LS_leilasadeghi
لیلا صادقی: نمی‌توان درون یک رودخانه دو بار پا گذاشت (چالشی در نظریه شعر زبان رضا براهنی)

ويژه نامه براهني در سايت ادبي بانگ
https://baangnews.net/9529

@LS_leilasadeghi
به ندرت پيش آمده گزارشي از صحبت هايم را بخوانم و فهم نادرست خبرنگار آزارم ندهد. بارها با خود عهد بسته ام به دليل ناتواني در تغيير ديگران، بر نوشتن در خلوت تمركز كنم و از حضور در مجامع ادبي پرهيز كنم. متاسفانه در گزارش اخير خبرگزاري ايسنا از نقد كتاب عليرضا بهنام از زبان من نقل شده كه واحد شعر عليرضا بهنام كلمه است. دو سطر بعد گفته شده واحد شعر بهنام به عقيده علي قنبري جمله است. اين در حالي است كه واحد شعر كليت گفتمان شعر است و هرجور فكر مي كنم متوجه نمي شوم كه از نيم ساعت صحبت هاي بنده درباب فعال شدن قلمروي معنايي كلمات و ايجاد شبكه چندمعنايي، اين خبرنگار چطور چنين برداشت كرده كه كلمه مي تواند واحد شعر باشد!!! بارها با مجلات و خبرگزاري ها درباب چنين مسائلي چالش هايي به وجود آمده كه غالبن درك تفاوت عبارات برايشان چنان ثقيل بوده كه اشتباه خود را نپذيرفته اند… يكبار هم سال ها پيش همين خبرگزاري ايسنا در مصاحبه اي كه با بنده داشت، جملاتم را وارونه كرد و نوشت ارزش ادبى شعر زنان به عقيده صادقي كم است. واقعن نمي دانم اين غرض ورزي است يا بدفهمي اما هرچه هست يك آسيب اجتماعي است كه بايد جدي گرفته شود

@LS_leilasadeghi
موسسه مطالعات اجتماعی و فرهنگی برگزار می کند

اولین همایش

علوم شناختی و علوم انسانی

-فناوری، رسانه،آموزش و علوم شناختی (۱۰-۸)
سخرانی افتتاحیه: دکتر رضا غلامی
دکتر محمود تلخابی
دکتر سید محسن بنی هاشمی
دکتر جبار رحمانی
دکتر علی‌اصغر قائمی‌نیا
 
-علم، دین،فلسفه و علوم شناختی(۱۳-۱۰.۳۰)
دکتر علیرضا قائمی‌نیا
دکتر حسین وفاپور
دکتر حسین شیخ رضایی
دکتر رضا ماحوزی
دکتر رضا خسروآبادی
 
 اخلاق، جامعه، مدیریت و علوم شناختی(۱۶-۱۴)
دکتر عبدالرحمن نجل رحیم
دکتر ناصر فکوهی
دکتر منصور شیرزاد
دکتر سبحان رضایی
 
- زبان، فرهنگ، ادبیات و علوم شناختی(۱۸.۳۰-۱۶.۳۰)
دکتر آزیتا افراشی
دکتر لیلا صادقی
دکتر مهدی پورمحمد
دکتر لیلا اردبیلی

زمان برگزاری
چهارشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱
از ۸ تا ۱۸
محل برگزاری همایش:
لینک شرکت غیرحضوری

@LS_leilasadeghi
"دیدارِ متن"
برای "رضا براهنی"
یا
برای "گل می‌چکد بر روی نمی‌دانم"

نشست‌هایی با حضور:
شمس آقاجانی و رویا تفتی
پنج‌شنبه ۲۳ تیرماه ساعت ۱۹
علیرضا بهنام
پنج‌شنبه ۲۳ تیرماه ساعت ۲۱
لیلا صادقی
دوشنبه ۲۷ تیرماه ساعت ۱۹
محمد آزرم
دوشنبه ۲۷ تیرماه ساعت ۲۱
...
برای نام‌نویسی و شرکت در این نشست‌ها به شماره ۰۹۳۳۵۰۳۷۷۳۰ (از طریق واتس‌اپ یا اس‌ام‌اس) پیام دهید.
حضور در همه رویداد‌ها برای عموم آزاد و رایگان است.
امیرآباد-خیابان پنجم-شماره ۲۲- واحد همکف-خونه‌کار دِگره.
...
طراح گرافیک: مهدی دوایی
...
@khoonehkaredegareh
#خونه_کار_دگره
"دیدارِ متن"
برای "رضا براهنی"
یا
برای "گل می‌چکد بر روی نمی‌دانم"

لیلا صادقی
دوشنبه ۲۷ تیرماه ساعت ۱۹

تحرك قلم نويسنده بازكننده فضاهای مختنق فكرى و هنرى است که جامعه زهر شوم آن را استنشاق می کند… من خود را محقق ادبی نمی دانم، ولی تحقیق ادبی هم می کنم…هدف من با هدف محقق فرق می کند. من خود را متفکر ادبی می دانم نه محقق ادبی. یعنی من فکر می کنم و عقاید خودم را می نویسم… من همیشه در آستانه تفکر هستم… این شیوه با تحقیق ادبی فرق می کند… متفکر کسی است که آثار دیگران را ابزار ارائه الگوی تفکر بداند… قصد او از تجربه، ترکیب مجدد است… وظیفه متفکر ادبی استخراج ساختارهای تفکر از میان انبوه آثار موجود است. پس او بین خود و آن آثار، رابطه ای از تفکر برقرار می کند… متاسفانه ما فاقد تفکر و فلسفه ادبی در حوزه نقد ادبی هستیم و این فاجعه دانشگاهی ماست [که تنهامحقق ادبی پرورش می دهد نه متفکر ادبی].
(طلا در مس، صص.١٠-١٤)

🌅 برای شرکت در این رویداد به شماره ۰۹۳۳۵۰۳۷۷۳۰ (واتس‌اپ یا اس‌ام‌اس) پیام دهید.
🏞 حضور در همه رویداد‌ها برای عموم آزاد و رایگان است.
🎆امیرآباد-خیابان پنجم-شماره ۲۲- واحد همکف-خونه‌کار دِگره.

@LS_leilasadeghi
دومین نشست شعر تولدی دیگر در اولین جمعه‌ی مرداد (۷ مرداد ۱۴۰۱) ساعت ۱۷ الی ۱۹ در خانه‌ی هنر سپندارمذ برگزار خواهد شد.
سخنران این نشست شعر، روح‌انگیز کراچی خواهد بود. خانم کراچی در زمینه‌ی اندیشه‌نگاران زن، پیشینه‌ی هزار سال شعر و خرد صحبت خواهند کرد.
در این برنامه لیلا صادقی، سعدی گل‌بیانی، آتفه چهارمحالیان، سارا محمدی اردهالی، رهام سعیدی‌نیا و پریسا امامی هر کدام به مدت ده دقیقه شعر خواهند خواند.

ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.

@LS.leilasadeghi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با سپاس از موسسه کاریسان برای معرفی کتاب جلد اول نقد ادبى با رويكرد شناختى
www.karisan.ir
و سپاس از اجرای نازنین ایزدپناه (کارشناس ادبی و مترجم)

#لیلا_صادقی، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی معاصر، کتاب "نقد ادبی با رویکرد شناختی" را در سه جلد توسط نشر #لوگوس منتشر کرده است که در این پست، جلد اول این مجموعه را به شما معرفی می‌کنیم.
-
در فصل اول، مقدماتی درباره چیستی #شعر_شناسی_شناختی و چگونگی ارتباط مغز انسان و ادبیات پرداخته شده است. صادقی در این فصل همچنین درباره فرایند معناسازی، اصول معناشناسی شناختی، ریشۀ داستان در مغز، داستان و سلول‌های عصبی و تحلیل انتقادی گفتمان شناختی مطالب مفصلی را به نگارش درآورده است.
-
در فصل دوم این کتاب، چند نمونه از تحلیل و نقد متن با رویکرد شعرشناسی شناختی در آثار ادبی معاصر و کلاسیک از جمله #صادق_چوبک، #احمد_شاملو و #عطار_نیشابوری نوشته شده است.
-
بر اساس نوشتار دکتر لیلا صادقی در این کتاب، شعرشناسی شناختی به همۀ جنبه‌های خلاق زبان از جمله ادراک، شناخت، تخیل، احساس و همچنین ساخت، ساختار و رمزگشایی بر می گردد.
@irlogos
@LS.leilasadeghi.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سپاس مجدد از موسسه فرهنگی هنری کاریسان برای معرفی جلد دوم کتاب «نقد ادبی با رویکرد شناختی»، نشر لوگوس

دکتر #لیلا_صادقی، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی معاصر، این کتاب را در سه جلد توسط نشر #لوگوس منتشر کرده اند. در این جلد، صادقی کوشیده است براساس عوامل متفاوتی که بر مفهوم‌سازی انسان تأثیر می‌گذارند، ابزارهایی برای نقد ادبی ارائه کند و از خلال آنها به بررسی #آثار_ادبی مختلف بپردازد.

در این کتاب، اشعار و آثار #فروغ_فرخزاد، #احمد_شاملو، #یدالله_رویایی، #رضا_براهنی، #صادق_هدایت، #نیما_یوشیج، #سیمین_دانشور، #بیژن_نجدی، #ابراهیم_گلستان و بسیاری متون ادبی دیگر نقد و بررسی شده است و به تحلیل و ارزیابی متن در حوزه‌های متفاوت از جمله بررسی #جهان_متن و فضای ذهنی #شخصیت‌ها، #شمایل‌_گونگی یا #ناشمایل‌_گونگی میان صورت و معنا، تمایز جریان‌های شعری براساس #طرح‌واره‌ها، تفاوت بینامتنیت با سرقت ادبی و غیره پرداخته است.
-
اجرا: نازنین ایزدپناه (کارشناس ادبی و مترجم)

💠کارگاه مجازی "نقد شعر با رویکرد شناختی" با حضور دکتر لیلا صادقی بزودی از آکادمی هنر و ادبیات کاریسان💠
www.karisan.ir
@irlogos
@LS_leilasadeghi
2024/10/01 16:43:15
Back to Top
HTML Embed Code: