Telegram Web Link
👈🏿 رزرو پناهگاه های دماوند فقط از طریق رزرو آنلاین

کمیته پناهگاه های فدراسیون ضمن قدردانی از همکاری همنوردان گرامی؛ از یکایک عزیزان تقاضا دارد در صورت تمایل به استفاده از قرارگاه ها و مجتمع های کوهستانی، ضمن رعایت ملاحظات بهداشتی، جهت دریافت خدمات، نسبت به رزرو تخت و اتاق در پناهگاه های پلور و بارگاه سوم اقدام‌ نمایند.

بدیهی است این قرارگاه ها از ارائه خدمات به افراد بدون هماهنگی های لازم، خودداری خواهد نمود.

آدرس پورتال فدراسیون جهت عضویت و رزرو:
https://portal.msfi.ir/signin

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هواشناسی قله دماوند

در این نوشته «معتبرترین وب سایت های هواشناسی» و لینک های مرتبط با «آب و هوای قله دماوند»، را به شما معرفی می کنم.

https://meisamroudaki.ir/damavand-peak-weather.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هشدار سقوط سنگ در جاده کندوان

سرگرد احمدی رییس پلیس راه #کندوان گفت: احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات محور کندوان و طغیان رودخانه در حاشیه این محور به علت آغاز بارندگی از عصر امروز وجود دارد.

رانندگان خودروهای سواری از توقف در حاشیه جاده و رودخانه مسیر پرهیز کنند.

هم اکنون ترافیک در این محور عادی و روان بوده و مشکلی خاصی تاکنون گزارش نشده است.

🗓 ۶ خرداد ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 بارش در مناطق شمال غربی و مرکزی کشور

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 اوتزی چگونه پیدا شد؟

در 19 سپتامبر 1991، کوهنوردان آلمانی "اریکا و هلموت سایمون" هنگام پیاده روی در دره اوتزتال در کوه های آلپ، به طور تصادفی با اسکلت فردی که در میان یخ های آب شده قرار گرفته بود، برخورد کردند.

معلوم بود که این مومیایی به طرز قابل توجهی حفظ شده است، که بعدا اوتزی نام گرفت.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ناراحتی قلبی و عروقی در کوه!

آمار تکان دهنده ای از فوت در کوهستان در اثر نارسایی قلبی منتشر شده که جای تأمل و دقت بیشتر سرپرستان و کوهنوردان عزیز را دارد.

ذکر چند مورد لازم است:

۱. با آمادگی بدنی کامل در کوه گام بگذارید. تمرین یک جلسه کوهنوردی در هفته کافی نیست! حداقل سه جلسه تمرینات میان هفته داشته باشید. نباید فاصله تمرینات بیش از ۴۸ یا ۷۲ ساعت باشد. ورزش در کنار تغذیه سالم و مفید معنا پیدا می‌کند، داشتن اضافه وزن در کوهستان، مشکل ساز است.

۲. هرگز همنوردی را که خسته شده به قصد اینکه دوباره به پیش او بر خواهیم گشت، تنها نگذارید!

۳. سرپرستان محترم، حتما اطلاع کافی از وضعیت جسمانی و پزشکی افراد کسب نمایید.

۴. در کوهنوردی ما پنهان کاری و کتمان بیماری و مشکلات قلبی متاسفانه وجود دارد و این بخاطر دلایل نامعقولی است که بعداً مشکل آفرین خواهد شد. داشتن صداقت شرط اول کوهنوردی است و نیازی به پنهان داشتن مشکل نیست. هدف سلامت جسمی و روحی ماست.

۵. آمادگی بدنی دلیل بر امنیت کامل قلبی نیست! اتفاقا بروز علایم بیماری قلبی معمولاً در بین افرادی اتفاق می افتد که ضریب آمادگی بالایی دارند و تا حتی هفته‌ای، هفت جلسه تمرین قابل توجه دارند. سندروم قلبی این افراد اغلب در اثر فشار تمرینات و استرس روانی صورت میگیرد.

۶. در برنامه کوهنوردی حد و اندازه آمادگی را هیچکس بهتر از خودمان اطلاع ندارد، با خود صادق باشیم و در برنامه‌های سنگین شرکت نکنیم و یا به محض شروع علائم خطر به سرپرستی اطلاع دهیم.

۷. اگر نارسایی قلبی داریم و داروی فشار و قلبی استفاده می کنیم دارو را در دسترس گذاشته و به همراهان اطلاع دهیم.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 تاثیر وزش باد بر کوهنوردان

وزش بادها از عوامل تشدید کننده سرما و سرمازدگی هستند و با کاهش دما مقدار زیادی از دمای بدن را هدر می دهند، پس دشمن شماره یک کوهنوردان در کوهنوردی «وزش بادها» هستند.

باد، به جریان هوا گفته می شود، به طور کلی تر، به حرکت گاز در اتمسفر باد گفته می شود؛ به طور ساده تر، باد از طریق گرم شدنِ نابرابر سطح زمین در اثر تابش خورشید پدید می آید.

بادها عموما بر اساس درجه قدرت شان، سرعت، نوع نیرویی که موجب به وجود آوردن شان است و محل جغرافیایی که رخ می دهند یا اثر می گذارند دسته بندی می شوند. باد یک کمیت بُرداری است، دارای دو مشخصهٔ سَمت و سرعت. سمت و سرعت یا از طریق مشاهده یا با استفاده از ابزارهای ویژه اندازه گیری می شوند.

عناصری که بر وضعیت هوا تأثیر می گذارند عبارتند از:

۱. دما
۲. رطوبت
۳. دید افقی (مه و غیره)
۴. ابرها و وضعیت آسمان
۵. نوع و مقدار بارندگی
۶. فشار هوا
۷. وزش باد و سرمازدگی

این مطلب را به طور کامل بخوانید 👇🏿
https://meisamroudaki.ir/the-effect-of-wind-on-climbers.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هفدهمین همایش نواب رئیس هیات های کوهنوردی و صعود های ورزشی سراسر کشور

🗓 ۹ تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۳
🏠 کلاردشت، پناهگاه #ونداربن

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 دماوند، برند کوهنوردی خاورمیانه

با فرا رسیدن فصل گرما و بالا رفتن تب زمین تب صعود به قله دماوند نیز در بین قشر وسیعی از کوهنوردان به بالای چهل درجه می رسد.

فوج فوج افرادی کوله به پشت را می نگری که فارغ از تخریب و آسیب های محیطی پای بر گلوی نیمه جان دماوند نهاده، پا کوب ها را در می نوردند تا بتوانند توان و قدرت کوهنوردی خود را اثبات کنند و عکسی به یادگاری به ارمغان آورند.

لازم است مربیان، مدرسان و به خصوص باشگاه ها که عملا سکان کوهنوردی ما را در دست دارند، به دور از منافع اقتصادی در دوره ها و کلاس ها و جلسات به این مهم بپردازند تا هم ارزش «دماوند، برند کوهنوردی ایران» حفظ شود و هم ارزش صعود دماوند.

https://meisamroudaki.ir/damavand-the-middle-east-mountaineering-brand.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فواید کوهنوردی برای سالمندان

کوهپیمایی و پیاده‌روی برای سالمندان از مهم‌ترین ورزش‌هایی است که باید این افراد برای سلامتی خود انجام دهند تا امید به زندگی خود را افزایش داده و استقلال خود را حفظ کنند.

مطالعات نشان داده است که حتی افراد پیر هم می‌توانند پس از 10 هفته تمرین ورزشی سبک، قدرت قلب و عروق خود را سه برابر کنند. پس هرچه زودتر به نزدیک‌ترین مسیر برای کوهپیمایی و پیاده‌روی بروید تا نیروی خود را چند برابر کنید و زندگی با کیفیت تری داشته باشید.

کوهنوردی باعث تقویت سلامت جسمی و روحی افراد سالمند می‌شود که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

۱. بهبود سلامت قلب و عروق

۲. کاهش آرتروز و درد زانو در افراد مسن با کوهنوردی

۳. جلوگیری از پوکی استخوان

۴. کاهش استرس و تقویت سلامت روان

۵. تقویت تمرکز و افزایش بازدهی ذهنی

۶. بهبود روابط دوستانه و کاهش انزوا طلبی

۷. کاهش افسردگی سالمندان با کوهنوردی

۸. تقویت حافظه

۹. نشاط و شادی افراد سالمند در کوهنوردی

۱۰. درمان بی خوابی با کوهنوردی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فواید کوهنوردی برای سالمندان

بسیاری فعالیت کوهنوردی را یک فعالیت مختص جوانان می دانند در حالی که «فواید کوهنوردی برای سالمندان» کاملا به اثبات رسیده است.

https://meisamroudaki.ir/the-benefits-of-climbing-for-the-elderly.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 جز «رد پا» اثری در طبیعت به جا نگذاریم

امروزه در کشور تورهای یک روزه و چند روزه طبیعت گردی طرفداران خاص خود را پیدا کرده اند و شاهد اجرای تعداد زیادی از این تورها در طبیعت هستیم. گاهی افراد با اقدامات خود در طبیعت به پوشش گیاهی و حیات وحش منطقه آسیب وارد می کنند.

«بوم گردی یا اکوتوریسم؛ سفری مسئولانه به جاذبه های طبیعی برای لذت بردن، ادراک و قدر طبیعت را دانستن است؛ به نوعی همراهی کردن با ویژگی های فرهنگی متعلق به گذشته و حال حاضر. به طوری که از طریق آموزش زیست بوم را حفظ کنیم.» این بخشی از آخرین تعریفی است که در سال ۲۰۱۵ جامعه بین المللی اکوتوریسم ارائه کرد اما عملکرد برخی از ما با این تعریف تناقض دارد چراکه در برخی مواقع صدمات جبران ناپذیری را به طبیعت و حیات وحش وارد می کنیم.

فصل بهار، فصل حساسی برای طبیعت است. زمان رویش گونه های گیاهی و تولید مثل گونه های جانوری است؛ بدین جهت در بسیاری از طبیعت گردی ها فشار ناآگاهانه ای را بر آن ها تحمیل می کنیم.

مقاله کامل در لینک زیر 👇🏿
https://meisamroudaki.ir/learn-about-pollution-prevention.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 علم کوه کجاست؟ قدم به قدم مسیرهای صعود به قله علم کوه چطور است؟ صعود به علم کوه از رخ جنوبی، صعود به علم کوه از رخ شمالی، برای صعود به قله علم کوه چکار کنیم؟

https://www.donyayesafar.com/n/18000

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 درختکاری مهمانان گرامی در هفدهمین همایش نواب رئیس هیئت های کوه نوردی و صعودهای ورزشی کشور

🗓 ۹ تا ۱۰ خرداد
⛺️ پناهگاه ونداربن
📸 عکس: میثم رودکی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هفدهمین همایش نواب رئیس هیئت های کوه نوردی و صعودهای ورزشی کشور، پاسداشت سرکار خانم «عصمت گنجعلی پور»

🗓 ۹ تا ۱۰ خرداد
⛺️ پناهگاه ونداربن
📸 عکس: میثم رودکی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 گذشته و آینده سارقان زمان هستند! انسان باید گذشته را گرامی بدارد اما اگر این گذشته او را در اسارت نگاه می دارد، آن را به فراموشی بسپارد. بازیافتن جوانی گمشده ات محال است، اگر به عقب بازگردی امروزت را نیز از دست می دهی! یادت باشد انسان باید "رها در لحظه" زندگی کند.

📘 چهار اثر
✍🏼 فلورانس اسکاول شین
📸 میثم رودکی / رودخانه ونداربن

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 راز های کوهنوردی

۱. ارتباط با خود

کوهنورد باید این توانایی را داشته باشد که با خودش ارتباط برقرار کند و این ارتباط را حفظ کرده و از دست ندهد، به این معنی که از نقاط قوت و توانایی هایش برآورد صحیحی داشته باشد و به خصوص نقاط ضعف خود را بشناسد. داشتن ارتباط صادقانه با خود یکی از اصولی است که از افتادن به دام اعتماد به نفس کاذب و از طرف دیگر خود کم‌ بینی جلوگیری می کند.

۲. ارتباط با دیگران

کوهنورد موفق کسی است که بتواند با دیگران اعم از کوهنورد و غیر کوهنورد از جمله بومیان مناطق کوهستانی ارتباط صحیحی داشته باشد. منزوی بودن کوهنورد حداقل ضرری که دارد آنست که دیگران نمی توانند از تجربیات او استفاده کنند. از طرف دیگر در ارتباط با دیگران است که انسان می تواند به شناخت واقعی و بهتری از خود دست یابد.

بدیهی است که ارتباط درست با همنوردان در یک برنامه نقش به سزایی در پیشبرد برنامه دارد و برعکس آن می تواند آسیب های جبران ناپذیری وارد آورد.

برآورد ناصحیح از جایگاه خود که مخصوصا در پی بعضی موفقیت ها به دست می آید و به دنبال آن احساس بی نیازی از دیگران برهم زننده این ارتباط است.

۳. ارتباط با کوهستان

یکی از مواردی که نقش بسزایی در ادامه فعالیت کوهنورد در طی سال ها می تواند داشته باشد ارتباط با کوهستان است.

کوهنوردان قدیمی خودآگاه و ناخوآگاه ارتباط خاصی با و برقرار می کنند، چرا که مسیرهای مختلف در اثر گذشت زمان و استمرار فعالیت سرشار از خاطرات تلخ و شیرین برای آن ها می باشد، چشمه ها، سنگ ها و عوارض خاص منطقه مثل دروازه های ارتباطی برای آنان عمل می کنند که با یاد آوردن آن ها، ارتباط شان با کوهستان برقرار می گردد.

آن زمان که کوهنورد شرف حضور در قله ها را می یابد با یاد آوردن بزرگانی که در گذشته در آن مکان بوده‌اند، در حقیقت ارتباطی عمیق ایجاد می کند که که کم ترین فایده آن زدوده شدن غرور کاذب و خود بزرگ بینی ها خواهد بود.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 نیرمال پورجا و یک اتهام بزرگ

نیویورک تایمز مقاله ای به قلم آنا کالاگان و جنی ورنتاس منتشر کرده که عنوان آن «خطرات برای زنان کوهنورد، فراتر از بهمن و طوفان است» و در این مقاله به طور مفصل و ذکر نام شاکیان به سوء استفاده جنسی از زنان کوه نورد پرداخته اما چیزی که در این مقاله مورد توجه قرار گرفته شکایت بر علیه نیرمال پورجا کوهنورد معروف است.

یکی از مدعیان لوتا هینستا نام دارد و دیگری اپریل لئوناردو که مدعی شده اند نیرمال به زور آن ها را بوسیده، بدون اجازه بدن آن ها را لمس کرده و در هتل قصد تجاوز به یکی از آن ها را داشته است.

پورجا به خاطر صعود سرعتی به 14 قله بالای هشت هزار متر کانون توجه قرار گرفت و نتفلیکس مستندی از این پروژه به نمایش درآورده، در پی آن شرکت "الیت" به سرپرستی وی مورد توجه افرادی قرار گرفت که در قالب اکسپدیشن های تجاری قصد صعود به اورست و سایر هشت هزارمتریها را داشتند.

پورجای 40 ساله تابعیت بریتانیا را دارد و با همسر و دختر جوانش در این کشور زندگی می کند، وکیل نیرمال تمامی اتهامات را رد کرده است.

منبع: وبلاگ گل‌کوه
ترجمه: پریسا حسین زاده

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 نوشیدنی سرد! آری یا نه؟

نوشیدنی چه سرد باشد و چه گرم وقتی وارد معده انسان می شود، تا درجه حرارت آن به 37 درجه سانتی گراد نرسد نمی تواند از معده خارج شود و اگر گفته می شود که ورزشکاران نوشیدنی سرد ننوشند به همین دلیل است.

وقتی نوشیدنی سرد باشد مدت زیادی زمان لازم است تا این نوشیدنی در بدن گرم شود و به دمای 37 درجه برسد و بتواند از طریق روده جذب بدن شود.

دمای آب نوشیدنی ورزشکاران به خصوص حین تمرینات نه تنها باید بالای 4 درجه سانتی گراد باشد بلکه در اغلب موارد دمای آن را بالای 12 درجه سانتی گراد در نظر می گیرند.

در واقع ورزشکاران نیاز دارند که آب مصرفی شان در جریان تمرینات به سرعت و با کم ترین اتلاف وقت جذب بدن شود تا آب از دست رفته از طریق تعریق را جبران کنند.

بنابراین نوشیدن آب برای ورزشکاران یک لذت نیست بلکه یک ضرورت است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 کوهنوردها کاشفان راه های بُن بست هستند

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
2024/09/23 22:25:05
Back to Top
HTML Embed Code: