Telegram Web Link
👈🏿 نمایی از کوه #فوجی به ارتفاع ۳۷۷۶ متر

📸 ایچی جو از #ژاپن
🗓 سوم فروردین ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 چرا جهان به هواشناسان نیاز دارد؟

به مناسبت روز جهانی #هواشناسی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 کوهنوردی در ماه رمضان

توصیه های ذیل را به کوهنوردان روزه دار ارائه می کنیم تا ضمن روزه داری بتوانند به فعالیت های ورزشی و کوهنوردی خود با کمترین عوارض و صدمات جسمی و افت توانائی های جسمانی و فیزیولوژیکی بپردازند.

1. حتما از 3 وعده غذائی شامل سحری، افطاری و شام استفاده کنید. به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید.

2. فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید. ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی و در هوای گرم پرهیز کنید.

3. در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای استفاده از کربوهیدرات (قند) های ساده، کربوهیدرات های پیچیده مانند نان، ماکارونی، برنج، سیب زمینی همراه با انواع پروتئین و گوشت استفاده کنید.

4. از مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن شده و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو می شود.

5. مصرف سبزیجات، میوه ها و مغزها (دانه های خوراکی) به ویژه بعد از شام را فراموش نکنید.

6. از مصرف چربی های حیوانی و روغن های نباتی جامد حدالامکان خودداری کنید.

7. در صورت دسترسی در برنامه های کوهنوردی و در هنگام افطار شیر استفاده کنید.

8. مصرف مایعات خصوصا آب ساده و خنک از ضروری ترین نیازهای بدن انسان است که بخوبی می تواند از بروز گرمازدگی نیز جلوگیری نماید. آب را بیشتر مصرف کنید و حداقل برای برنامه های کوهنوردی از افطار تا سحر 10 تا 15 لیوان آب بنوشید.

9. نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک به خوبی می تواند به کاهش تشنگی در هنگام روزه داری کمک کند.

10. کاهش وزن در یک روز کوهنوردی بیش از 2 کیلوگرم حتما مرتبط با از دست دادن مایعات بدن است و فرد را در معرض گرمازدگی قرار می دهد.

11. گرمازدگی از موارد اورژانس پزشکی است و حتی می تواند خطر مرگ داشته باشد. با این بیماری و علائم آن آشنا باشید و راه های پیشگیری و درمان آنرا بدانید.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 صعود به قله های سنگِ سَرَک، وِل‌ِنَرم و خَشِلی در منطقه علم‌کوه

جزئیات برنامه:

۱. زمان اجرای برنامه: سه شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۳
۲. مبداء حرکت: کمپ کوهنوردی #رودبارک کلاردشت (۱۷۱۷ متر)
۳. مسیر صعود: جنگل پَلَت‌کَلِه
۴. کل مسافت پیموده شده: ۱۹/۴۲ کیلومتر
۵. مدت زمان صعود: کمابیش ۴ ساعت (حرکت از مبداء: ۰۹:۰۰ بامداد، زمان ایستادن بر بلندای؛ قله سنگ سرک (۳۱۵۰ متر): ۱۲:۰۰، قله خشلی (۳۳۰۰ متر): ۱۲:۳۰ و تلاش برای صعود به قله جمرد و انصراف از ادامه تلاش به دلیل آنچه در پی نوشت بیان شده است)
۶. میانگین مدت زمان توقف روی قله ها: ۲۰ دقیقه (همراه با ثبت تصاویر)
۷. مسیر فرود: همان مسیر صعود
۸. مدت زمان فرود: حدود سه ساعت و نیم (حرکت از پای صخره های قله جمرد: ۱۳:۰۰، زمان رسیدن به کمپ رودبارک: ۱۷:۰۰) - همراه با نیم ساعت توقف برای صرف ناهار
۹. میانگین ارتفاع صعود شده در یک روز: ۲۲۶۰ متر
۱۰. شرایط جوی: آفتابی همراه با وزش شدید باد تا ۵۵ کیلومتر بر ساعت (روی قله خشلی) - شدت وزش باد به حدی بود که روی قله کرما یک کلاه ابری ایجاد شده بود!

۱۱. برف کوبی: خیلی سبک!
۱۲. میانگین سرعت وزش باد در کل مسیر: کمابیش ۳۰ کیلومتر بر ساعت (به صورت متناب و عمدتا با جهت غربی)
۱۳. پایین ترین دمای قابل لمس روی قله خشلی: منهای ۸ درجه سانتی‌گراد

با همنوردی: انفرادی (بدون همنورد)

پ. ن: در آغاز تصمیم داشتم از مسیر دره پلت کله چکادهای زینه گِردِن و جِمِرد را صعود کنم و سپس از یال وِرگِ کوتی فرود بیایم. ولی پس از حدود یک ساعت پیمایش در نقطه ای از دره، با یک قلاده خرس ماده همراه با دو توله اش از فاصله ۵۰ متری روبرو شدم که آن ها بلافاصله فروتنی پیشه کردند و پا به فرار گذاشتند. من با دیدن این صحنه بی درنگ ارتفاع کم کردم و از مسیر جنگلی پلت کله به سمت قله سنگ سرک تغییر جهت دادم. پس از صعود قله خشلی تصمیم گرفتم قله جمرد را نیز صعود کنم و از سمت زینه گردن و ورگ کوتی فرود بیایم.

به محض رسیدن به پای صخره های قله جمرد در حالی که باد با شدت حدود ۵۰ کیلومتر بر ساعت می وزید، دوباره همان سه خرس بازیگوش را دیدم، آن ها به محض اینکه مرا دیدند به سمت قله جمرد اوج گرفتند و من نیز دوباره از صعود به آن قله منصرف شدم و مسیر فرود را از همان مسیر صعود در پیش گرفتم.

گزارش: دکتر کوروش برارپور

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 گزارش و جزییات برنامه صعود به قله های سنگِسَرَک، وِل‌ِنَرم و خَشِلی در منطقه #علمکوه

https://www.tg-me.com/KoohGram/20014

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 جای خالی فرهنگ «هانسی» در ایران

هانسی یعنی فکر کردن عمیق و بررسی اتفاقاتی که مدتی از وقوع آن گذشته/ یافتن عیب و ایرادات احتمالی/ پذیرفتن آن اشکالات و اعتراف به اشتباهات احتمالی/ عذرخواهی و در نهایت تلاش برای جبران و اطمینان حاصل کردن از عدم تکرار خطاهای صورت گرفته.

https://www.donyayesafar.com/n/18354

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 طناب خود را ببافید

هایدگر فیلسوف آلمانی می گوید: اگر بخواهم با شما روراست باشم باید بگویم، که زندگی به شکل گُریزناپذیری سخت است و این ربطی به جایی که هستید و جوری که زندگی می کنید، ندارد. من به آن می‌گویم: «اصل بقای سختی». یعنی سختی از شکلی به شکل دیگر تبدیل می شود ولی نابود نمی شود.

برای همین هم در يک زندگیِ خیلی خوب و عادی، جایی که هیچ کسی به هیچ کسی به خاطر عقایدش شلیک نمی کند و همه چیز آرام است؛ آدم های زیادی مشت مشت قرص ضد افسردگی می خورند که بتوانند خودشان را هر روز صبح از داخل رختخواب بیرون بکشند.

خیلی‌ ها معتقدند که پیشرفت تکنولوژی، اینترنت، نخود فرنگیِ غیر ارگانیک و گِلوتِن، ما‌ها را اینجوری کرده و قدیم ها مردم خوشبخت تر بودند. شما بشنوید و باور نکنید.

هزار‌ها سال پیش شاهزاده ای هندی به نام سیزارتا یا همان بودا گفت که «زندگی رنج است.»  رنج، یا به زبان بودا «دوکا». هایدگر به این  می گوید: «اضطراب وجودی». این‌ها را نگفتم که ناامیدتان کنم.

چیزهای خوب و دلنشین هم در دنیا کم نیست. می توانید از آن ها در این راه کمک بگیرید. هر وقت داشتید در چاه غم فرو می رفتید مثل «رَسَن» به آن چنگ بیندازید و بیایید بیرون. یکی از این طناب ها؛ موسیقی است. اگر توانستید سازی بزنید؛ اگر نتوانستید به آن گوش کنید.

وقت هایی که شاد هستید، موسیقی گوش کنید و وقت هایی که غمگین بودید، بیشتر موسیقی گوش کنید. آن جا که از هر حرکتی عاجز ماندید؛ برقصید، رقصیدن بهترین و مفید‌ترین کاری است که می توانید برای روح تان بکنید. هر جا ریتمی شنیدید که می شد با آن رقصید، خودتان را تکان بدهید، حتی اگر ریتم چکیدن قطره های آب از شیروانی باشد. رقص از نظر علمی، هم ارتعاش شدن با جریان هستی است. با خودتان و برای خودتان برقصید. راستی اگر صدای خوبی داشتید موقع رقصیدن یک کم هم آواز بخوانید، اما اگر نداشتید هم مهم نیست.

چیز دیگری که می توانید بخوانید کتاب است. خواندن کتاب به شما کمک می کند زندگی های دیگری را که هیچ وقت نمی توانستید تجربه کنید را تجربه کنید.

فیلم هم همین کار را در یک ابعاد دیگری می کند. اما کتاب همیشه یک سر و گردن بالا‌تر از فیلم است، چون قوه تخیل تان رو به کار می گیرد؛ و روند ذهنی تر و عمیق تری است. تا می توانید کتاب بخوانید. وسط کتاب ها حتما چند صفحه هم برای مطالعه در مورد ستاره‌ها و کهکشان ها وقت بگذارید، چون کمک تان می کند که ابعاد چیز‌ها را بهتر درک کنید.

یادتان نرود که در کل هستی کجا ایستاده‌اید. برای همین، قدیم ها بیشتر فیلسوف ها ستاره شناس هم بودند. شاید نخواهید یا نتوانید منجّم بشوید. ولی همیشه می توانید وقت هایی که غمگین هستید، به آسمان نگاه کنید و ببینید که غم هایتان در برابر عظمت کهکشان چقدر کوچک است.

طناب های دیگری هم هست؛ چیزهایی مثل «نقاشی کردن»، «عکاسی»، «کاشتن یک درخت»، «آشپزی با ادویه‌های جدید»،  «سفر کردن»، «کوه رفتن» و «حرکت کردن» ...

ما برای نشستن خلق نشده ایم. صندلی یکی از خطرناک ترین اختراعات بشری است. به جای نشستن قدم بزنید؛ بدوید، شنا کنید. اگر مجبور شدید بنشینید؛ برای خودتان، همنشین هایی پیدا کنید و از مصاحبت شان لذت ببرید. پیدا کردن دوست خوب خیلی هم آسان نیست. اما اگر دوست خوبی باشید؛ دیر یا زود چند تا آدم خوب دورتان جمع خواهند شد. در ضمن، دایره دوست هایتان را به آدم ها محدود نکنید.

شما می توانید تقریبا با همه موجودات زنده دنیا دوست باشید؛ گل ها، علف ها، ماهی ها، پرنده ها، سگ ها و بله حتی گربه ها. حیوان ها گاهی حتی از آدم ها هم دوست های بهتری هستند.

در زندگی چاه غم زیاد است ولی طناب هم هست؛ سَرِ رَسَن را ول نکنید. اما مراقب باشید که به طناب های پوسیده مثل الکل، دود، پول و حتی غرور و موقعیت و موفقیت آویزان نشوید، چون از داخل چاه بیرون تان نمی آورند و بدتر رهای تان می کنند.

ته چاه بگردید و طناب های خودتان را پیدا کنید و اگر نتوانستید پیدایش کنید، «ببافیدش». آدم های انگشت شماری طناب بافی بلدند، دانشمندها، کاشف ها، مربی های فوتبال، کمدین ها، کوهنوردان و هنرمندها همه طناب باف هستند و طناب هایی را بافتند که آدم های دیگر هم می توانند سرش را بگیرند و با آن از داخل چاه بیرون بیایند.

اگر ما امروز از سیاه سرفه نمی میریم برای این است که طنابی را گرفتیم که لویی پاستور سال ها پیش بافته است. «سمفونی شماره پنج» طنابی است که بتهوون با نُت ها به هم پیوند زده است. کتاب «صد سال تنهایی» طنابی است که مارکز با کلمه و خیال به هم بافته است.

بیشتر طناب های رهایی را یک روزی کسی که شاید ته چاه زندانی بوده، بافته است. باید از آن ها استفاده کنیم.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
کوه گرام
👈🏿 هفت قله صعود نشده دنیا ۴. قله شمالی کابرو، هند این قله ۷۴۱۲ متری در رشته کوه هیمالیا و در مرز هند و نپال قرار دارد. کابرو کوهی با ۲ قله است که پیش از این قله جنوبی آن صعود شده اما قله شمالی همچنان دست نیافتی مانده است. تلاش های زیادی هم برای رسیدن به…
👈🏿 هفت قله صعود نشده دنیا

۵. چانگار پوئنسوم، بوتان (Gangkhar Puensum)

از سال ۱۹۹۴ دولت بوتان، کوه نوردی روی قله های با ارتفاع بالاتر از ۶ هزار متر را ممنوع کرده است بنابراین امکان صعود به این قله با ارتفاع ۷۵۷۰ متر وجود ندارد.

چانگار پوئنسوم در نزدیکی چین قرار دارد و در سال های گذشته بخش هایی از آن صعود شده ولی هنوز کسی به قله آن نرسیده است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 وضعیت جوی کشور (۱۱ فروردین)

در استان اردبیل، آذربایجان شرقی، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان بارندگی و وزش باد شدید پیش بینی می شود.

هوای امروز تهران صاف و در بعد از ظهر با وزش باد همراه خواهد بود‌.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فوت کوهنورد ۶۸ ساله در دربند

روز شنبه چهارم فروردین ۱۴۰۳ در ساعت ۹:۱۵ یک کوهنورد ۶۸ ساله به نام «کامران پیراسته» پایین تر از پایگاه داودی دچار سکته قلبی شد.

متاسفانه پس از رسیدن تیم امداد و نجات کوهستان، عملیات CPR بر روی بیمار به نتیجه نرسید و این کوهنورد فوت کرد.

در نهایت پیکر کوهنورد مرحوم ساعت ۱۳:۰۰ تحویل کلانتری دربند شد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 تصادف مرگبار کوهنوردان کرمانشاهی

سه تن از کوهنوردان اهل #کرمانشاه به نام های: امین میرزایی، افشین حاتمی و میلاد امامی بر اثر سانحه اتومبیل جان خود را از دست دادند.

کانال «کوهگرام» این حادثه دردناک را به خانواده های این عزیزان و جامعه کوهنوردی استان کرمانشاه تسلیت عرض می نماید.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
در ستایش آلپینیسم
پادکست بیس‌کمپ
👈🏿 پادکست بیس‌کمپ

داستان این قسمت: «در ستایش آلپینیسم» و مرور زندگی و کوهنوردی های «پل رمزدن» کوهنورد انگلیسی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 عملیات شبانه جست و جوی گردشگران گم شده در جنگل های قلعه ماران #رامیان استان گلستان

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
کوه گرام
👈🏿 هفت قله صعود نشده دنیا ۵. چانگار پوئنسوم، بوتان (Gangkhar Puensum) از سال ۱۹۹۴ دولت بوتان، کوه نوردی روی قله های با ارتفاع بالاتر از ۶ هزار متر را ممنوع کرده است بنابراین امکان صعود به این قله با ارتفاع ۷۵۷۰ متر وجود ندارد. چانگار پوئنسوم در نزدیکی چین…
👈🏿 هفت قله صعود نشده دنیا

۶. موچو چیش (Muchu Chhish)

کوه موچو چیش با ارتفاع ۷۴۵۲ متر در پاکستان واقع شده و مهم ترین مانع صعود و رسیدن به قله آن، قانون است.

دولت پاکستان به کسانی که می خواهند روی این کوه تلاش کنند روی خوش نشان نمی دهد و برای این کار مجوز نمی دهد. گرچه حتی اگر هیچ مانع قانونی هم بر سر راه شما وجود نداشته باشد، خود این کوه که در بخش غربی رشته کوه «قره قروم» قرار دارد، برای متوقف کردن کوه نوردان کافی است.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 وضعیت جوی کشور (۱۲ فروردین)

در استان های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمان، خراسان شمالی و‌ رضوی و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار، باران و وزش باد شدید پیش بینی می شود.

در استان های قزوین، البرز، تهران، سمنان، همدان، قم و مرکزی در ساعاتی از روز وزش باد شدید و خیزش گرد و غبار پیش بینی می شود.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فلسفه سیزده بدر و روز طبیعت

سیزدهمین روز از هر ماهی در گاهنامه ی ایرانی تیر یا تیشتر نام دارد و روز سیزده ماه فروردین به جشن سیزده بدر و روز طبیعت نامگذاری شده است.

جشن سیزده فروردین ماه روز بسیار مبارک و فرخنده است. ایرانیان چون در مورد این روز آگاهی کمتری دارند آن روز را نحس می دانند و برای بیرون کردن نحسی از خانه و کاشانه خود کنار جویبارها و سبزه ها می روند و به شادی می پردازند.

تا کنون هیچ دانشمندی ذکر نکرده که سیزده نوروز نحس است. بلکه قریب به اتفاق روز سیزده نوروز را بسیار مسعود و فرخنده دانسته اند.

در این باره بیشتر بدانید ... 👇🏿
http://meisamroudaki.ir/nature-day.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 هدف گذاری در تمرینات آمادگی جسمانی کوهنوردی

هدف گذاری عبارت است از برنامه ریزی مدون و منسجم عملی در جهت نیل به آنچه در چشم انداز  آینده خود داریم.

این امر به سه مرحله، هدف گذاری کوتاه مدت، هدف گذاری میان مدت و هدف گذاری بلند مدت قابل دسته بندی است.

بدیهی است چنانچه بدون هدف گذاری شروع به کاری گردد عملا کلاف سردرگمی را ماند که نتیجه ای جز هرز رفتن انرژی را بدنبال نخواهد داشت.

در تمرینات آمادگی جسمانی نیز هدف گذاری و مراحل سه گانه آن خطی را یکنواخت و رو به بالا در جهت رشد توانمندی های فرد ایجاد می نماید. از سویی مربی آمادگی جسمانی نیز در هر جلسه تمرین بر اساس اهداف مورد نظر و از پیش تعیین شده اقدام به برنامه ریزی جلسه تمرین در جهت رشد و ارتقا افراد  تیم می نماید.

حال چنانکه افراد یک تیم دارای اهداف گوناگونی باشند بطبع دستورات مربی را کمتر مورد توجه قرار می دهند که نتیجتا نیل به اهداف مربی را دشوار می نمایند و عملا پرت زمان و وقت تمرین را بدنبال خواهد داشت لذا بنظر می‌رسد بهتر است این افراد بر اساس خواست خود و در گروه های نزدیک به اهداف خویش کارهای تمرینی خود را برنامه ریزی و دنبال نمایند.

قابل ذکر است هر تمرین آمادگی جسمانی بایستی شامل: حرکات هوازی، حرکات غیر هوازی، حرکات قدرتی و نیز تمرین استقامتی در قالب دویدن یا طناب زدن، تنفس عمیق در حال حرکت در سربالایی ها، حرکت های چابکی، تمرینات بالا تنه با وزنه، حرکت های تعادلی، گذر از سنگ ها و صخره های کوتاه  و ... باشد که بر اساس اصول طراحی تمرین شکل می گیرد.

✍🏼 علی کدخدایی
🗓 ۱۲ فروردین ۱۴۰۳

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
2024/09/23 14:41:36
Back to Top
HTML Embed Code: