Telegram Web Link
👈🏿 یک محیط بان یه عقاب زخمی توی کوه پیدا می کنه و میاره و تیمارش می کنه ولی به خاطر آسیب دیدگی بالش دیگه نمی تونه پرواز کنه، اتفاقی چند تا تخم مرغ می ذاره زیرش ببینه عکس العملش چیه و عقاب مثل مادری مهربان به دنیاشون میاره و بزرگ شون می کنه و اینجا جوجه ها رو برده بالا دیوار بهشون پرواز یاد بده.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 آتشفشان دماوند و فرزند کوچکش

آتشفشان دماوند و فرزند کوچکش که در سمت چپ آن قرار دارد.

آخرین فوران #دماوند در حدود هفت هزار سال قبل سبب ایجاد مخروطی کوچک در سمت چپ آن شد که «فرزند دماوند» نام دارد. این تصویر از جلگه #مازندران و رو به سمت جنوب گرفته شده است.

📸 تصویر اول آذر ۱۴۰۲

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 فکر کردن دشوار است، به همین خاطر است که بیشتر مردم قضاوت می کنند.

👤 #کارل_گوستاو_یونگ
📸 بیس‌کمپ قله علم‌کوه #رودبارک
✍🏼 شب بخیر همراهان گرامی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 بهمن اشترانکوه، ۵ کوهنورد را بلعید

بر اثر سقوط بهمن، ۵ کوهنورد در روز جمعه سوم آذرماه اشترانکوه جان خود را از دست دادند.

گروه کوهنوردی ۹ نفره ای از شهرهای #دورود، #بروجرد و #ملایر در غروب پنجشنبه ۲ آذر ۱۴۰۲ از دورود عازم‌ منطقه چال کبود سنبران، شده اند. کوهنوردان روز جمعه ۳ آذر در ساعت ۱۱:۳۰ به هنگام بازگشت از قله، زیر آوار بهمن گرفتار می شوند.

چهار نفر از ٩ کوهنورد، با تلاش نجاتگران به مركز درمانى منتقل و ۵ نفر دیگر مفقود شده اند. پيكر ٢ كوهنورد پيدا و جستجو براى پيدا كردن ٣ مفقودى ديگر ادامه دارد.

اسامی جانباختگان حادثه بهمن سنبران:

۱. کیارش زند از دورود
۲. جواد نجفی از ملایر
۳. جواد نصرالهی از بروجرد
۴. امیرحسین دهقان از دورود
۵. سید حامد حسینی از ملایر

این ویدئو توسط یک گروه کوهنوردی ديگر که در منطقه اشترانکوه حضور داشتند، گرفته شده است.

کانال کوه‌گرام، این ضایعه دردناک و غم انگیز را به جامعه کوهنوردی لرستان و خانواده جانباختگان تسلیت عرض می نماید.

https://twitter.com/roudakimeysam/status/1728395821392023976?t=LiaKhdecuLIJxvfkNSRiUg&s=19

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 مرگ یک جوان در ارتفاعات تنگ بلاغی

پس از ۲۲ ساعت عملیات جست و جو و نجات، پیکر جوان مفقود شده در ارتفاعات تنگ بلاغی استان فارس پیدا شد.

به گزارش انجمن پزشکی کوهستان ایران، حسین درویشی مدیر عامل هلال‌احمر استان فارس در این باره گفت: در ساعت ۱۹:۰۰ روز پنجشنبه مورخ ۲ آذرماه ۱۴۰۲ با اعلام EOC استان گزارشی مبنی بر مفقودی جوانی ۳۰ ساله در ارتفاعات تنگه بلاغی (تنگه حسن پهلوان) دریافت شد.

در همین راستا یک تیم عملیاتی از  هلال احمر شهرستان پاسارگاد به محل حادثه اعزام شدند و پس از بررسی های انجام شده و مشخص کردن محل حدودی فرد  مفقودی، اقدام به صعود به ارتفاعات تنگ بلاغی کردند.

وی افزود: با توجه به صعب العبور بودن منطقه، نجاتگران تیم کوهستان تخت جمشید از شهرستان مرودشت نیز به محل اعزام و پس از ۲۲ ساعت جست و جو، پیکر بی جان این جوان پیدا شد، در ادامه نجاتگران پیکر فرد را  بسکت کرده و به دامنه کوه انتقال و تحویل عوامل انتظامی دادند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 پایان عملیات جستجو در اشترانکوه

با تلاش کوهنوردان و نیروهای امداد و نجات آخرین کوهنورد حادثه بهمن #سنبران نیز پیدا شد و پایان غم انگیز حادثه ای دیگر در تاریخ کوهنوردی کشور به ثبت رسید.

روح عزیزان این حادثه شاد و قرین رحمت الهی و برای بازماندگان آرزوی سلامتی داریم.

https://www.tg-me.com/KoohGram/19794

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 لحظاتی کوتاه از فعالیت کوهنوردان در فصل پاییز و زمستان را در این ویدئو مشاهده می کنید.

در کوهستان، زمستان است
گول فصل پاییز را نخورید

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 شرح حادثه ی #اشترانکوه از زبان کوهنوردان مصدوم و نجات یافته از بهمن #سنبران.

در این حادثه ۵ کوهنورد در زیر بهمن مدفون شدند و امروز پیکر آخرین کوهنورد از زیر بهمن بیرون آورده شد.

https://www.tg-me.com/KoohGram/19794

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 بزرگ ترین کوه یخ جهان به سمت اقیانوس منجمد جنوبی می رود

دانشمندان روز جمعه اعلام کردند بزرگ ترین کوه یخ کره زمین برای اولین بار در بیش از سه دهه گذشته در حال حرکت است.

به گزارش رویترز، وسعت این کوه یخ، تقریبا ۴ هزار کیلومتر مربع، یعنی تقریبا سه برابر شهر نیویورک است.

تصاویر ماهواره‌ای که به تازگی منتشر شده نشان می دهد این کوه یخ با وزن تقریبی یک تریلیون تن، اکنون با کمک باد و جریان های اقیانوسی به سرعت از نوک شمالی شبه جزیره قطب جنوب در حال عبور است.

به گفته الیور مارش، پژوهشگر مطالعات قطب جنوب، به ندرت می توان کوه یخی به این اندازه را در حال حرکت دید، بنا بر این دانشمندان مسیر آن را به دقت زیر نظر دارند.

با به دست آوردن بخار، این کوه بزرگ یخ احتمالا به سمت جریان قطبی قطب جنوب می رود. این مسیر، این کوه بزرگ یخ را به سمت اقیانوس جنوبی در منطقه ای به نام «کوچه کوه یخ» هدایت می کند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 اورست منتظر ماست بیا تا برویم

سال هاست دیگر اورست کوه قابل احترامی نیست. شرکت های نپالی حدود دو دهه است که با فراگیری اصول تورگردانی تمامی فعالیت های #گردشگری کشورشان را در دست گرفته اند.

وجود قلل مرتفع دنیا و قوانین راحت ورود و صعود به قلل مرتفع، سالانه ده ها مسافر را از سراسر جهان راهی #نپال می کند.

تغییر در سیستم آموزشی راهنمایان کوهستان، نپالی ها را از ورود راهنمای خارجی به کشورشان بی نیاز کرده. در همین راستا نگاه کاسب کارانه شرکت های نپالی موجب شده تا سبک های اصیل کوه نوردی به فراموشی سپرده شوند و صعود بلندترین کوه های جهان تنها منوط به آب و هوای مناسب باشد. در نتیجه تنها، دارا بودن استطاعت مالی دلیلی است برای پیوند با تیم های تجاری و صعود هایی تضمینی قلل مرتفعی چون #اورست!

پی‌نوشت: تصویر نوار زرد در ارتفاع ٧٨٠٠ متری یکی از خطرناک ترین نقاط مسیر صعود اورست از سمت نپال و صف کوه نوردان و حضور کوه نوردی که کلاه ایمنی خود را برعکس بر سر گذاشته! احتمالا برای اولین بار است که با پدیده ایمنی در صعودهایی فنی روبرو شده!

📸 تصویر از: quora
✍🏼 وبلاگ کوه قاف

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 فوران آتشفشان کوه اِتنا در ایتالیا

آتشفشان کوه اِتنا در سیسیل ایتالیا که بلندترین و فعال ترین آتشفشان اروپا است، فوران کرد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 بعد از حوادث کوهنوردی بازماندگان را دریابید

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که با کوه و کوهنوردی آشنا باشد اما نام رینهولد مسنر را نشنیده باشد. او اولین انسانی است که موفق به صعود 14 قله 8000 متری شد و بخاطر نوع شخصیتش و توان بالای او در ارتباط با افکار عمومی دنیا دیدگاه های و روش کوهنوردی اش همواره مورد توجه جهانیان بوده و به دیده احترام بدان ها نگریسته می شود هرچند او منتقدان و طرفداران جدی خود را نیز داشته و دارد.

نوشتار زیر برگرفته از سخنان مسنر است، او در سخنان خود درباره حوادث کوهنوردی گفته: «تنها کاری که می توان کرد محافظت از بازماندگان است». بعد از مرگ یک کوهنورد تنها کاری که می کنیم مدیحه سرائی و افسانه سرائی در خصوص شخصیت اوست و تنها کاری که نمی کنیم محافظت از بازماندگان است. محافظت از بازماندگان را من چنین تعریف می کنم که ما باید بعد از حوادث کوهنوردی اقداماتی را به انجام برسانیم که "بازماندگان" که همان کوهنوردان زنده هستند با کیفیت و ایمنی بالاتری به زندگی و کوه نوردی خود بپردازند.

ما بعد از هر حادثه به جای تحلیل منطقی علل و عواملی که منجر به ایجاد یک فاجعه شده است یا اسیر احساسات شده و یک تراژدی را بدل به افسانه ای حماسی می کنیم و یا شادمانه تیغ برداشته و در صدد حذف و نابودی رقیبی بر می آییم که در این واقعه سهمی داشته است.

نگرش ما نیاز به اصلاح دارد و با اصلاح این نگرش است که ما می توانیم حصارهای جهل و بی خبری که به دور خود کشیده ایم را بشکنیم و واقعیت ها را ببینیم. تا زمانی که ما نگرش مان را از وضعیت بسته و محدود فعلی رها نکرده و ارتقاء ندهیم کوهنوردی مان نیز مانند سایر شئون فرهنگی و اجتماعی مان رشد نخواهد کرد.

✍🏼 پی نوشت: اکنون زمان همدردی با خانواده های کوهنوردان درگذشته است، تحلیل و کارشناسی و بررسی علت های حادثه را بگذارید برای زمان مناسب.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 در مواجهه با بهمن چه کنیم؟

همیشه بارش سنگین برف در پهنه های كوه ها و ارتفاعات کوهستان، ريزش بهمن را به دنبال داشته است. بهمن در اثر حركت ناگهانی توده های برفی به دليل سنگينی و نيروی جاذبه زمين از بالا به پايين سرازير می شود و تهديدی جدی برای كوهنوردان، اسكی بازان و روستانشينان محسوب می شود.

ارتعاش، یکی از عوامل مهم ريزش بهمن است. هنگام عبور از مناطق كوهستانی پر از برف بايد سكوت را رعايت كرد. بوق زدن، بلند كردن صدای ضبط ماشين يا فرياد زدن در اين مسيرها می تواند موجب ريزش بهمن شود. همچنين صدای هواپيما، بالگرد و حتی ماشين های برف روب نيز می تواند به ريزش بهمن کمک كند. بنابراين برای مواجهه با بهمن تمام حواس تان را به كار گيريد و ساكت باشيد و با شنيدن کوچک ترين صدایی كه حاکی از ريزش برف است، منطقه را فوری ترک كنيد.

شيب از عوامل اصلی سقوط بهمن است. عمدتا بيش ترين بهمن ها در شيب‌های 35 تا 40 درجه اتفاق می افتد. در اين شيب ها، ثبات لايه فوقانی برف كاهش يافته و خطر بهمن افزايش می يابد.

البته در شيب های تند (50 درجه يا بيشتر)‌ به دليل آن كه برف قبل از انباشتگی به طور طبيعی به پايين سرازير می شود، خطر سقوط بهمن زياد نيست.

روی شيب های خيلی ملايم (كمتر از 25 درجه)‌ نيز خطر بهمن كمتر است، اما شيب های صاف، بدون پستی و بلندی و فاقد پوشش گياهی بهمن خيزترند. بنابراين برای كوهنوردی يا اسكی به شيب ارتفاعات توجه كنيد.

وزش بادهای تند می تواند به سقوط بهمن کمک كند، به ويژه اگر طی چند روز متوالی به شدت وزيده باشد. بر اين اساس قبل از عزيمت به نقاط كوهستانی به شرايط جوی توجه كنيد.

در منطقه ای كه حتی یک بار بهمن در آن به وقوع پيوسته، هميشه احتمال سقوط دوباره وجود دارد. بنابراين تا حد امكان در روزهایی كه بارش برف سنگين است، از اين مناطق عبور نكنيد.

صعود و تمرين در مناطق كوهستانی و برفگير بايد با وسايل، لوازم و ابزار كوهنوردی همراه باشد.

از یک مربی مجرب راهنمایی بگيريد و از مسيرهای شناخته شده عبور كنيد.

هنگام كوهنوردی با خود وسايل ارتباطی چون بی سيم، تلفن همراه و ... ببريد و در تمام طول مسير، ديگران و خانواده را در جريان وضعيت راه قرار دهيد.

بهترين راه عبور از مناطق بهمن خيز اين است كه به طرف بالا صعود كنيد تا حجم برف كمتری بالای سرمان باشد.

از یک شيب برفی، خيلی نرم و سبک قدم برداريد تا فشار و ضربه، به برف مسير وارد نشود و باعث شكست برف و جريان بهمن نشود.

هنگام عبور از بهمن بدون عجله و با فاصله از يكديگر حركت كنيد تا در صورت ريزش بهمن همگی گرفتار نشويد و بتوانيد همديگر را نجات دهيد.

از ريسمان يا طناب مخصوص كوهنوردی (نخ بهمن)‌ استفاده كنيد. نخ بهمن طناب قرمز رنگی به طول 15 تا 50 متر است كه روی آن فلشی در یک جهت وجود دارد. نخ بايد به گونه‌ای به بدن وصل شود كه جهت فلش به سمت فرد باشد. اگر بهمن سقوط كند، گروه امداد با پيدا كردن نخ بهمن و ديدن جهت فلش آن، زودتر مصدوم را می يابند.

اگر در بهمن گير افتاده ايد به صورت شنا خود را به روی بهمن بياوريد و به طرف بالا و سمت چپ يا راست فرار‌ كنيد.

چنانچه مقدور بود قبل از فرو رفتن در زير برف، وسايلی از خود را به بالا پرتاب كنيد تا امدادگران بتوانند با يافتن آن ها شما را زودتر پيدا كنند.

در زمان ريزش بهمن با هر وسيله ای جلوی دهان و بينی خود را بپوشانيد و نفس را در سينه حبس كنيد تا از ورود ذرات برف و يخ زدگی ريه ها و خفگی جلوگيری شود.

اگر در بهمن فرو رفته ايد با کمک دست ها یک پاكت يا كيسه جلوی صورت تان قرار دهيد. با ايجاد فضایی برای ورود و خروج هوا و نفس كشيدن می توانيد از خفگی نجات يابيد.

خونسردی خود را حفظ كنيد؛ چرا كه در صورت حفظ آرامش، بدن تان قادر به نگهداری انرژی خواهد بود و در نتيجه بهتر می توانيد برای نجات خود تصميم بگيريد.

هر قدر كمتر در برف فرو رويد، شانس بيشتری برای زنده ماندن داريد. معمولا برای نجات كسی كه زير برف مدفون شده فقط 30 دقيقه فرصت داريد. پس از گذشت اين مدت زمان فقط 50 درصد از آسيب ديدگان زنده می مانند.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 #آموزشی: آشنایی با بهمن

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 #آموزشی: ساختار بهمن

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 وقوع حریق در اراضی جنگلی ۷ شهرستان استان گیلان

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان:

حریق در سطح اراضی جنگلی هفت شهرستان طی ۱۲ ساعت گذشته به وقوع پیوست که در سطح مهار شده است.

وزش باد گرم همچنان ادامه دارد و عرصه های جنگلی و مرتعی استان مستعد آتش سوزی هستند. /خبرگزاری ایسنا

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
🌧🌨 از فردا شروع می شود:
👈🏿 بارش برف و باران در غرب کشور

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی وضع هوا:

دوشنبه (۶ آذر) با ورود سامانه بارشی به شمال غرب در استان‌های مرزی آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بارش باران و برف، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقتی آغاز می‌شود.

در سایر مناطق واقع در شمال غرب و غرب کشور، رگبار پراکنده و وزش باد انتظار می‌رود.

در این روز به سبب وزش باد آلودگی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت از بین خواهد رفت.

☁️ امروز در برخی مناطق شمال غرب کشور رگبار پراکنده و افزایش سرعت باد روی می دهد و در سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم است.

فردا به تدریج با ورود سامانه بارشی در مناطق غربی کشور رگبار باران و وزش باد شدید،‌ در مناطق سردسیر و مرتفع بارش برف و در سواحل غربی دریای خزر بارش های پراکنده پیش بینی شده است.

🌧 سه شنبه بارش در استان های ساحلی دریای خزر با شدت بیشتری ادامه دارد و در برخی مناطق شمال شرق کشور بارش های پراکنده روی می دهد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 حال خوب، حال بد، حال زشت

خداوند افرادی را وارد زندگی شما می کند تا شما همانند معجزه ای آن ها را به سوی سرنوشت شان سوق دهید. به نسبتی که شما آن‏ را بالا بکشید، خودِ شما بالاتر می روید. به نسبتی که نیازهای آن ها را برطرف کنید، خداوند نیازهای شما را برطرف می کند.

خلاف این امر هم صادق است. اگر شما حاضر نیستید زمانی را به دیگران اختصاص دهید، دیگران هم زمانی را به شما اختصاص نمی دهند. اگر شما تنها به تحقق رویای خود می اندیشید و حاضر نیستید دیگران را در مسیر رویاهای شان یاری کنید، در نقطه ای گیر خواهید افتاد و جلوتر نخواهید رفت.

اگر می خواهید به حداکثر توانایی خود دست یابید، به دیگران کمک کنید که آن ها نیز به حداکثر توانایی شان دست یابند.

این موضوع دقیقاً همانند یک بومرنگ عمل می کند. هنگامی که دست دیگران را می گیرید و بالا می کشید، عمل خیر شما به خودتان بر می گردد. به همین علت وقتی کار خیر انجام می دهید مغز شما ده برابر بیشتر با ترشح دوپامین به شما پاداش می دهد و شما حس سرخوشی دارید.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 آشنایی با بهمن یا ریزش بهمن

بهمن توده بزرگ برف است که در سراشیبی کوهستان به حرکت در می آید. توده های بزرگ بهمن باعث مدفون شدن اشیا و مرگ انسان و جانداران می شود.

https://meisamroudaki.ir/shenakhte-bahman.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 دلیل آمار بالای کشته ها بر اثر ریزش بهمن چیست؟

https://meisamroudaki.ir/killed-by-avalanche.html

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
2024/09/22 12:28:10
Back to Top
HTML Embed Code: