Telegram Web Link
👈🏿 ورود سامانه بارشی به کشور

از بعدازظهر امروز به‌تدریج ابرناکی،‌ بارش باران و وزش باد در گیلان، غرب مازندران و اردبیل شروع می‌شود.

در بخش‌هایی از غرب و شمال غرب کشور افزایش و سرعت وزش باد و خیزش گردوخاک داریم.

سه‌شنبه در شمال غرب، غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر و دامنه‌های جنوبی البرز ابرناکی، رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 با کوهگرام، #ایرانگردی کنید

🛕 قلعه بهستان #زنجان
📸 عکس از: مریم خسروی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
میلیاردها انسان در جهان متولد شده اند، اما هیچ یک اثر انگشت مشابه نداشته اند.

اثر انگشت تو، امضای خداوند است که اتفاقی به دنیا نیامده ای و دعوت شده ای. تو منحصر به فردی مشابه یا بدل نداری، تو اصل اصل هستی و تکرار نشدنی.

وقتی انتخاب شده بودن و منحصر به فرد بودنت را یاد آوری کنی٬ دیگر خودت را با هیچکس مقایسه نمی کنی و احساس حقارت یا برتری که حاصل مقایسه کردن است از وجودت محو می شود.

✍🏼 دکتر الهی قمشه ای

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 حقایقی تلخ از رسم غریب کوهنوردی ما

حتی زباله هایی که خودمان تولید کرده ایم را از طبیعت خارج نمی کنیم! با اینکه طبیعت بی دریغ همه دارائی اش را به ما می دهد ولی ما با جملاتی مانند یک دست صدا ندارد و با یک گل بهار نمی شود، وجدان خواب آلوده مان را راحت می کنیم و به حمل چند صد گرم زباله نیستیم و انتظار داریم کسی یا کسانی این کار را برایمان و به جایمان انجام دهند!

باطری ها را بدون توجه به سموم خطرناکی که دارند به راحتی و به خاطر حجم کوچکشان دفع می کنیم. پلاستیک ها را در طبیعت رها می کنیم. در جانپناه ها حتی باقی مانده غذا و مایعات را در سطل زباله می زیریم.) مهم ترین و راحت ترین راهکار مدیریت پسماندهای جامد در طبیعت، حمل شخصی آن ها توسط طبیعت گردان تا محل مناسب دفع است.

پرچم های افتخاری که به همراه داریم به نشانه ی فتح و پیروزی یه حتی به یاد درگذشتگان و یا حمایت از جامعه ای خاص بر روی قله ها رها می کنیم! غافل از اینکه با این کار نه قدرت و پیروزی که به ضعف و نقص خود اعتراف کرده ایم.)

هر ساله تعداد زیادی از پلاکاردها و پرچم های افراد حقیقی و حقوقی بر روی قله ها و در محل کمپ ها رها می شود و در واقع تبدیل به مواد زائد می گردد!

ما حتی فرهنگ و آداب دفع فضولات انسانی در طبیعت را نیز نیاموخته ایم! در بالادست نهرها و رودها و در نزدیکی کمپ فضولات مان را دفع می کنیم.

در بهترین حالت و استفاده ها از سرویس های بهداشتی تعبیه شده، مقدار زیاد و بیش از حد آب مصرف می کنیم و بدینگونه به مشکل دفع فضولات انسانی در طبیعت می افزائیم.)

یکی از بزرگ ترین معضلات دفع فضولات انسانی در طبیعت در ایران وجود شیرابه فراوان در پسماند بدلیل استفاده بیش از حد آب توسط طبیعت گردان و کوهنوردان است!

برای اثبات خود از یکدیگر سبقت می گیریم و این گونه، راه های پاکوب تازه می آفرینیم و گیاهان را چنان لگدکوب می کنیم که در آن محل دیگر چیزی نخواهد رست! بهترین روش برای عبور از نفرات پیش رو، پس کشیدن نفرات جلویی از مسیر برای چند لحظه و عبور نفر مورد نظر از آنهاست. بدین گونه کمترین صدمه به خاک و گیاهان وارد شده و پاکوب تازه ای به وجود نمی آید.

در اولین و راحت ترین محل دسترس و بدون هیچ گونه ملاحظه ای چادر می زنیم و برای این کار گیاهان را لگدکوب و یا درختان را قطع می کنیم. هرگز به این نمی اندیشیم که کمپ های خوب پیدا می شوند، نه آن که ساخته شوند.

بهترین محل برای زدن چادر سطوح سخت مانند: راه های پاکوب، چادرگاه های پیشین، سنگ و صخره، علف های خشک، و برف و با رعایت فاصله مناسب از لانه و آشیانه حیوانات است.

حیوانات را با سر و صدای خود می آزاریم و آشفته می کنیم. آشیان ها را اگر در دسترس باشند ویران و لانه ها را خراب می کنیم. به نظر شما چند درصد از کوهنوردان یا طبیعت گردان با دیدن یک مار یا مارمولک بی آزار، از آن فاصله می گیرند و حیوان زبان بسته را به حال خود رها می کنند؟

در دوره های حساس مانند زمان جفت گیری، آشیانه سازی، پرورش بچه ها از جانوران وحشی دوری بجویید. فراموش نکنیم که همیشه این ما هستیم که وارد محیط زندگی آنها می شویم.

✍🏼 امین معین

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۳. قله دره گرا

این قله با ارتفاع ۲۲۵۰ متر در فاصله ۵۰ کیلومتری جاده #سیرجان به منطقه چهار گنبد قرار دارد.

در ابتدای جاده چهار گنبد، بعد از بلورد و  در نزدیکی قنات محمدآباد از جاده خاکی سمت چپ حدودا سه کیلومتر به طرف دره ای وسیع بطرف آب بندی بزرگ حرکت می کنیم که در چند سال اخیر بر اثر سیلاب ها از شن و ماسه پوشیده شده است.

پاکوب صخره ای تند و تیز کنار آب بند یکی از مسیرهای تقریبا آسان برای دسترسی به قله است، اما برای فرود می توان جدای از مسیر رفت، از تپه ماهورهای سمت شرق قله سرازیر شد که در انتها به رودخانه و چند آبشار کوچک زیبای فصلی می رسد.

این قله در امتداد رشته کوه های مرکزی ایران و در یک منطقه خوش آب و هوا قرار دارد و بهترین فصل برای صعود در این منطقه، بهار و تابستان است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 شیشاپانگما؛ عزاداری برای چهار قربانی بهمن

پس از وقوع دو بهمن در دامنه قله ٨٠٠٠ متری #شیشاپانگما در روز شنبه، مقامات تبتی ادامه تلاش برای صعود قله این کوه را متوقف کردند.

روز شنبه «آنا گوتو» آمریکایی و راهنمای نپالی او «مینگمار شرپا» بر اثر سقوط بهمن کشته شدند. ساعتی بعد اجساد آن ها پیدا می شود. برخلاف جسد «جینا ماری رزوسیدلو»، دیگر کوهنورد آمریکایی و راهنمای نپالی او «تنجن لاما شرپا» که حدود دو ساعت بعد توسط بهمن دیگری مفقود شدند. جستجو برای یافتن این دو یک روز بعد متوقف شد.

جاه طلبی بالاتر از احتیاط؟

شیشاپانگما در طول همه گیری کرونا، مانند تمام کوه های تبت، به روی کوهنوردان خارجی بسته بود. مقامات بجز بهار گذشته، تنها اواخر پاییز امسال مجوز صعود صادر کردند.

برخی از "کلکسیونرهای ٨٠٠٠ متری‌‌ها" می خواستند از این فرصت استفاده کنند. این شامل دو دختر آمریکایی «آنا گوتو» و «جینا ماری رزوسیدلو» نیز می شد که تنها شیشاپانگما ٨٠٢٧ متری را که در کارنامه ١۴x٨٠٠٠ متری خود کم داشتند. رقابت این دو بر سر عنوان نخستین زن آمریکایی عضو باشگاه ٨٠٠٠ متری ها بود که بی نتیجه ماند.

آیا این اتفاق سرنوشت بود یا ریسک بیش از حدی بود که برای رسیدن به خط پایان انجام دادند؟ «جینا ماریا» و «تنجین لاما» با وجود سقوط اولین بهمن، ظاهرا از مسیر صعود متفاوتی به صعود خود ادامه دادند. با این وجود، این سوال پیش می آید: چرا پس از نخستین حادثه مرگبار همه به عقب بر نمی گردند؟ آیا جاه طلبی آن ها بیشتر از احتیاط بود؟

سازمان دهندگان اکسپدیشن از جمله «مینگما جی» که خودش نیز بر اثر بهمن حدود ١۵٠ متر سقوط کرده بود و دچار آسیب می شود، هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

این اولین حادثه مرگبار بهمن در شیشاپانگما نیست. در پاییز ١٩٩٩ کوهنوردان آمریکایی «الکس لو» و «دیوید بریجز» در بهمن شیشاپانگما کشته شدند. ١۶ سال بعد، «دیوید گوتلر» و «اولی اشتیک» بقایای آن دو را در یک یخچال طبیعی در حال ذوب شدن یافتند. در پاییز ٢٠١۴، «سباستین هاگ» آلمانی و «آندره‌آ زامبالدی» ایتالیایی بر اثر سقوط بهمن در این منطقه قله جان باختند. در ماه می ٢٠١٨ «بویان پتروف» بلغارستانی با سابقه ١٠x٨٠٠٠ متری در شیشاپانگما بر اثر سقوط بهمن مفقود شد.

از سایت: «استفان نستلر»
ترجمه: کوه قاف

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۴. قله کویز

این کوه با ارتفاع ۲۳۰۰ متر در فاصله بیست کیلومتری جاده #سیرجان به شیراز  قرار دارد و در نقطه مقابل آن مجتمع عظیم گهر پارک سیرجان احداث شده است.

کوه کویز در قسمت انتهایی رشته کوه زاگرس واقع شده است و بر خلاف ظاهرش بسیار خشن و چالش برانگیز است و فقط یک مسیر صعود دارد.

پاکوب این مسیر با شیبی تند از دره ای رو به آفتاب می گذرد که در ادامه از قسمت یال به قله می رسد، صد متر منتهی به قله را به دلیل شیب تند باید زیگزاک ادامه داد.

این قله در منطقه گرم و خشک و در مجاورت کفه نمک قرار گرفته و بهترین فصل ها برای صعود به این قله زمستان، پاییز و بهار است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۱۳ فیلم برتر دنیای کوهنوردی

در این لیست ۱۳ فیلم برتر با محوریت کوهنوردی و صخره نوردی معرفی شده است.

https://meisamroudaki.ir/13-great-climbing-films.html/

جای کدام فیلم در این لیست خالی است؟ اگر فیلم خوبی می شناسید آن را در بخش کامنت ها به ما معرفی کنید.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 به گزارش هیات کوهنوردی استان یزد متعاقب چندین روز جستجو متاسفانه پیکر فرد مفقودی «مهدی دهقان» در یکی از دره های مشرف به قله #برفخانه که بر اثر سقوط دچار شکستگی ناحیه سر شده بودند؛ پیدا شد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
کوه بودم فشرده ام کردند
شاعری در دهانِ غار شدم
سنگ خوردم به دست های خودم
در دهانِ خودم هوار شدم

✍🏼 حسین جلال پور
📸 عکس از: محمد حبیبی
📷 غار پریز #دورود #لرستان

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 "فلتقع بالحب مع شخصا یری أن حزنک هو أکبر مصائبه..." / دل بستهٔ کسی شو که غمگین شدنِ تو بزرگ ترین دل نگرانی اش باشد.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۵. قله تنبور

قله کوه تنبور با ارتفاع ۲۳۵۳ متر در فاصله ۳۰ کیلومتری در قسمت انتهایی جاده سیرجان به طرف نیروگاه برق واقع در شرق سیرجان و همچنین در فاصله ۳۵ کیلومتری از طرف جاده کرمان قرار دارد.

این کوه در امتداد رشته کوه های مرکزی کشور واقع شده و سه مسیر مشخص برای صعود دارد.

اولین مسیر از دهنه ی انجیری بعد از عبور از شرکت شن و ماسه دقیقا از جبهه غربی مستقیم ادامه دارد تا کنار کوره ذغالی و ادامه راه از روی یال به سمت چپ که به قله ختم می شود.

مسیر دوم از کنار چشمه کلیته به سمت جنوب و ادامه راه از یال اصلی به طرف قله.

مسیر سوم پس از رسیدن به نیروگاه از سمت راست جاده اصلی و عبور از شرکت سنگ شکن و کارخانه سیمان سابق از سمت شرق تا روبروی کوه اصلی، بعد از کمی پیاده روی به سمت شمال و در پایان رسیدن به قله.

این کوه در منطقه گرم و خشک قرار دارد و بهترین فصل برای صعود فصل های پاییز، زمستان و بهار است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۶. قله کوه زرد

قله کوه زرد با ارتفاع ۲۴۵۰ متر در فاصله ۳۰ کیلومتری جاده سیرجان به بندر عباس قرار دارد.

ابتدای جاده بعد از میدان تیر، وارد اولین خاکی سمت راست می شویم و پس از طی کردن قسمتی از راه به ویرانه های بلوکی ساختمان تخریب شده ای می رسیم که بهترین جا برای پارم ماشین است.

در ادامه حدودا ۱.۵ تا دو ساعت پیاده روی از روی چند یال به طرف قله پیش می رویم.

تمامی مسیر پاکوب علامت سنگ چین داشته و امکان منحرف شدن از مسیر را به صفر می رساند.

این قله از سمت غرب مشرف به منطقه سیاه کوه بوده و در بخش انتهایی رشته کوه زاگرس قرار دارد.

به دلیل گرم و خشک بودن این منطقه ،بهترین فصل برای صعود، فصل های پاییز، زمستان و بهار است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۷‌. قله غار پلنگ

قله غار پلنگ با ارتفاع ۲۴۵۰ متر در منطقه سیاه کوه و در فاصله ۲۵ کیلومتری جاده #سیرجان به شیراز قرار دارد.

این قله در منطقه گرم و خشک سیاه کوه در همسایگی کفه نمک و در قسمت انتهایی رشته کوه #زاگرس واقع شده است.

منطقه سیاه کوه دارای سه قله شاخص که  قله غار پلنگ یکی از این سه قله است.

صعود به این قله از سه جبهه امکان پذیر است. مسیر اول، یال شمال شرقی از نزدیکی جاده حدود دو ساعت راهپیمایی از پاکوب مشخص. مسیر دوم از سمت شرق منطقه بین قله غار پلنگ و قله چاه پت.

و مسیر سوم که راحت ترین راه است، ورود از قسمت دره ای که رو به شمال است، مسیری با شیب نسبتا تند که در قسمت زیر پاکوب به مسیر شن اسکی تبدیل شده و کمی ریزشی به نظر می رسد.

زمان تقریبی ۱.۵ ساعت کوهپیمایی تا رسیدن به دهانه غار و حرکت از سمت راست غار به طرف قله با فاصله زمانی ۳۰ دقیقه و ادامه پیمایش از منطقه ای زیبا به سمت چپ از کنار دره ای با دیواره های بلند که در انتها به قله ختم می شود.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 مستند صعود به قله #کی2

اثری از کوهنورد اهل ترکیه، تونچ فیندیک

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 سنجش سرعت باد در کوهنوردی

سنجش سرعت باد از عوامل مهم در تشخیص خطرات کوهستان به ویژه در زمستان است. به صورت معمول بهره گیری از باد سنج شامل است با هزینه بالا و حمل وسیله ای حجیم و سنگین.

بهره گیری از راهکارهای تجربی شاید بتواند پاسخگوی برخی نیازهای کوهنوردان باشد. در این مورد آقای مجید درودگر در جزوه بهمن شناسی آورده:

به وسیله یک دستمال گردن كه یک گوشه آن در دست باشد.

اگر دستمال كم تكان‌ بخورد و تا 45 درجه بالا بیاید، سرعت باد كمتر از 20 كیلومتر در ساعت است.

اگر دستمال از 45 درجه تا خط افق بالا بیاید و بیافتد، سرعت باد 40 – 20 كیلومتر در ساعت است.

اگر دستمال در خط افق بماند سرعت باد 60 – 40 كیلومتر در ساعت است و در این حالت روی قله گردبادی از برف مشاهده می شود.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۸. قله ریزو، ارتفاع ۲۴۵۰ متر

ریزو در اصطلاح محلی به شخص، جسم و شئی کوچک گفت می شود، البته بعضی هم به دلیل آب ریزگاه و چشمه های فصلی آن را ریزآب(محل ریزش آب) گویند، که نام  این کوه از همان ریز آب (محل ریزش آب) گرفته شده است.

قله ریزو و قله زرد گوه یال مشترکی دارند که از شمال به ریزو و از جنوب به قله کوه زرد منتهی می شود.

اولین مسیر صعود به این قله همین یال مشترک است و دومین مسیر، از سمت قله چاه پت است.

این قله در فاصله ۲۵ کیلومتری جاده سیرجان به بندر عباس و قسمت انتهایی رشته کوه #زاگرس قرار دارد.

به دلیل گرم و خشک بودن این منطقه بهترین فصل صعود، فصل های پاییز، زمستان و بهار است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈🏿 روایت تصویری جذاب از میاچسلاو سوکولوف کوهنورد روس از صعود به قله #دماوند

https://youtube.com/@damavandguide?si=xsbTR43EZMofAb99

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 ۲۷ قله ی بالای ۲۰۰۰ متر سیرجان

۹. قله چشمه غافل

قله چشمه غافل با ارتفاع ۲۴۵۰ متر در منطقه میان گود قماش و در فاصله ی چهل کیلومتری جاده #سیرجان به #شیراز قرار دارد.

این قله در منطقه گرم و خشک و در بخش انتهایی رشته کوه #زاگرس واقع سده است. مسیر صعود به قله از سمت شرق میان گود بوده و از انتهای جاده خاکی راهی مستقیم دارد که  به قله ختم می شود.

قله ای بنام،  پیر بر افتو (پیر، روبروی آفتاب) در سمت جنوب قله چشمه غافل قرار دارد. در منطقه میان گود قماش، چشمه ها و چاه های آبی هم وجود دارد که در  اطراف آن ها  گیاهان و درختانی به صورت پراکنده روییده و جلوه زیبایی به آن بخشیده است.

به دلیل همجواری این منطقه با کفه نمک از شمال و منطقه گرم و خشک جاده بندرعباس از جنوب شرقی، آب و هوای این منطقه گرم و خشک بوده و بهترین فصل برای صعود، فصل های پاییز، زمستان و بهار است.

✍🏼 گردآوری شده با همکاری آقایان: یوسفی، شهریاری، مزدایی، فتوت و #سید_محمد_حجازی

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
👈🏿 تشدید بارش ها در شهرهای شمالی

شاهد بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید در نواحی شمالی کشور خواهیم بود. استان های گیلان، گلستان، غرب مازندران درگیر این سامانه بارشی خواهند شد.

در ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و جنوب کرمان رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد انتظار می رود.

همطناب «کوه‌گرام» شوید 👇🏿
© @KoohGram
2024/09/22 22:39:09
Back to Top
HTML Embed Code: